Sari la conținut

Muzica clasica

Postări Recomandate

• Oras:Bucuresti

Dragilor ,

Am vazut ca cineva si a dat cu parerea mai sus  , foarte elegant de altfel , despre cine si ce fel de oameni asculta muzica clasica .....continuam sa scriem aiurea , despre subiecte pe care nu le intelegem . 

A asculta muzica clasica sau a merge la opera nu este diferit fara de a merge la un film sau la un meci de tenis . E vorba doar de pasiune si placere in mod egal .

Trebuie sa intelegem ca nu toti suntem la fel ...unii prefera opera , altii rock , sau muzica country .

Muzica clasica , ca si opera de altfel , nu mai sunt apanajul unei anumite clase , cum se intampla acum 150-200 de ani .

Te duci cu 60 lei in manuta , iti iei bilet , te imbraci mai curatel , asa ( nu neapat costum + cravata ) si vezi un spectacol de Opera la ONB . 

Daca nu , poti sa mergi la corida , sau pe stadion , sau la curve , nu ? Fiecare cu placerea lui , corect ? 

Apropo , am cunoscut o dama de companie care iubea opera , am scris intr-o recenzie acum ceva timp ......si inca una care chiar mi-a propus sa o duc la opera intr-o zi .....vroia sa vada cum este , nu am reusit sa ajungem ( inca ) .

Deci sa nu ne mai dam cu parerea despre una si alta , in necunostiinta de cauza , sa fim mai umili si sa ne vedem de ale noastre . Si mai ales sa nu jignim ....

Sa auzim numai de bine !

Un snob care merge la Opera ,

O .

• Like 3
Link spre comentariu
  • Oras:all over (NU e o ironie...)
  • Oras:all over (NU e o ironie...)

@Ovidiu Hadrian: daca nu-l "cunosti" (in sens forumistic) pe Inginer/Indubitabil, nu te necaji cu postarile sale. Nu putem garanta, dar gurile rele ar spune ca, a doua zi dimineata, deja n-ar mai fi fost sigur daca el chiar a scris randurile respective... :)

On-topic, clipuri din acest domeniu nu prea-mi place sa postez, pentru simplul motiv ca ma dispera modul in care suna :(

Da, recunosc ca fac parte din acea categorie... nu pretind ca as merge extrem de des, DAR, de fiecare data cand MERG... cand ma-ntorc de pe la filarmonica, imi vine sa-mi iau aparatura audio de acasa si s-o arunc la gunoi...  :blushing2

• Like 4
Link spre comentariu

Una dintre cele mai senzationale compozitii muzicale pentru o voce de bas este si bucata din Barbierul din Sevilla ( G.Rossini ) numita La calunnia e un venticello ( Calomnia este un vanticel ) , personajul care il interpreteaza este Don Basilio .

Am achizitionat recent un DVD si un CD cu aceasta opera  , CD ul este foarte valoros pentru ca contine un spectacol de Opera din 1952 de la Scala din Milano , in rolul Don Basilio este Nicola Rossi Lemeni , nimeni altcineva decat sotul ( decedat ) al sopranei noastre Virginia Zeanni . 

Va propun sa ascultati acest solo de bas ( daca imi permiteti sa ii spun asa ... ) , dar interpretat de Feodor Shaliapin , inregistrarea este din 1926 ( de abia se inventase microfonul , de cca. 1 an ...) , nu este de cea mai buna calitate , dar razbate clar o voce extraordinara , probabil cel mai bun Don Basilio din istoria operei , sau macar ,spun eu , intre primii 3 . Personal imi place si interpretarea lui Nicolai Ghiaurov ....un alt bas enorm .

Va las cu Shaliapin :

https://www.youtube.com/watch?v=lUxCSFud-PY

Toate cele  bune ...

O. 

• Like 2
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

No registered users viewing this page.

• Creează nouă...