Sari la conținut

Sunteti de acord cu eutanasia umana?

Postări Recomandate

• Oras:bucuresti
  • Oras:bucuresti
Postat

Da ! sunt de acord cu eutanasierea idiotilor ! sau macar castrarea lor..

Vorbind serios acum ,personal decat sa fiu o leguma legata de un aparat  prefer sa-mi cumpar un pistol cu un singur glontz .In anumite tari ai un formular pe care il completezi si ai ca optiune decuplarea de la aparat,cred ca ar trebui agreata aceasta decizie si in Romania.Pana la urma e viata ta si faci absolut ce vrei cu ea.

• Oras:Trollandia
  • Oras:Trollandia
Postat

La intrebarea asta, nu putem raspunde din pacate, decat daca Doamne fereste suntem pusi in situatia descrisa de tine. Si crede-ma ca stiu ce spun!

Picoane ai napadit forumul cu patimile tale, de parca ai fost un martir, asa vorbesti. Zau!

Vizitator Beraru
Reputație: 0
Postat

Asta este o intrebare la care, orice raspuns ai da, pari simplist.

De obicei ma "inham" la astfel de discutii dupa multe sticle de bere, cu familia sau cu prietenii apropiati.

Raspunsul meu pentru astazi: ma depaseste subiectul.

Raspunsul meu cand sunt cu chef: depinde.

• Oras:N.Dame
Postat

Si eu sunt de parere ca e un subiect mult prea sensibil, dar si complex pentru a fi dezbatut pe acest forum, insa...S-a aruncat piatra, hai sa o scoatem...:)

Ei, da, Stephen Hawking e o persoana demna de admirat! Credeti insa ca noi am simtit vreodata frustrarea si durerea lui interioara ori de cate ori are nevoie de ajutorul cuiva pentru cele mai simple sau intime gesturi, sau când nu isi poate mangaia copiii, ori atunci când nu poate sa ii ofere personal femeii iubite o floare, ci trebuie sa apeleze la intermediari? Oare de cate ori nu s-a gandit el la sinucidere asistata? Da, tot respectul pentru ca a reusit sa treaca peste toate aceste momente!

Stim noi cum e sa fii absolut imobilizat si sa te simti o povara pentru cei din jur?..Oare in acele momente de disperare poti rationa corect? Dar oare credeti ca persoanele care au dureri cumplite provocate de o boala exclusiv fizica mai au discernamantul absolut liber, astfel incat sa poate decide pe deplin constient cu privire la consecinta dramatica a gestului?

Un antepostator vitupera indirect la adresa sinucigasului din dragoste...Nu poti stii cat a investit (nu financiar) cel in cauza in relatia care s-a incheiat dramatic si cata suferinta a acumulat. Dupa cum nu stii daca omul nu a incercat de multe ori sa castige iubirea cuiva, a realizat ca nu va avea parte vreodata si nu mai poate continua. Iar daca o sa imi argumenteze cineva ca astazi e singur, insa maine e posibil sa isi si gaseasca perechea ideala, va spun ca acelasi rationament e valabil si in cazul bolnavilor incurabili - ceea ce astazi e terminal, maine poate e perfect curabil.

Deci hai sa nu dam cu pietre in nimeni, si sa fiu de acord cu @picon!

• Oras:Sfantu Gheorghe (CV)
Postat

Poate exista un moment in viata fiecaruia cand se gandeste, daca in caz de o boala incurabila ar mai dori sa continue viata. Poate ca atunci cand inca nu  ai nimic, ar fi mai bine sa iei decizia de a-ti trece in fisa medicala dispozitia de a nu fi resuscitat in caz de boala nevindecabila.

Decizia asta mi se pare o decizie personala care doar tu o poti lua , si nu cand esti intr-o situatie disperata, ci inca cand iti traiesti viata pe deplin si esti sanatos, si intr-un fel consider ca nu ai dreptul sa-i ceri  unei persoane apropiate sa te ajute sa mori, cand tu nu ai poti, ii pui o povara prea mare pe umerii acelei persoane, si daca ar fi dispus sa te ajute, poate o sa-si traiasca tot restul vietii cu multe intrebari, remuscari, regrete.

• Oras:Bucuresti
Postat

Eu ma gandesc ca am aproape 29 de ani,ca daca as fi pus in ipostaze dificile as apela la "egoism" si m-as gandi la ce inseamna cu adevarat Carpe Diem...cu siguranta nu as dori ca si clipa mea sa fie plina de suferinta si de indecizii.As pupa persoana draga,as imbratisa cu suferinta momentul dar imi voi vedea de challenge-ul meu...voi stii ca a fost ceva in care eu nu as fi putut interveni cu nimic,ca asa a fost sa fie,si ca acel curs al vietii este ceva firesc!

Eu cred ca unii oameni refuza sa accepte moartea,indeiferent de starea sa,subiectul de azi fiind o realitate pura,se pare ca a lasat anumiti oameni perplex...indiferenti!

Postat

In niciun caz nu pot sa raspund pentru altcineva... 

Cazuri ipotetice:

• pacient inconstient, manifesta toate "semnele" de suferinta (urla, se zvarcoleste, reflex lacrimar activ), insa este... sedat! Tinem cont de faptul ca, totusi, pacientul este inconstient ==> nu STIM daca el vrea sa moara sau nu, deci NU eutanasiem
  • pacient inconstient. In perioada de constienta (anterioara), cunoscandu-si patologia, a completat o declaratie cu toate cazurile in care doreste sa fie eutanasiat. De exemplu: doreste sa fie eutanasiat daca au trecut mai mult de 60 zile de cand se afla in stare de coma (bifeaza el acolo daca este indusa chimic sau survenita natural). Repet ca pacientul, constient fiind si stiindu-se bolnav, a luat decizia (extrem de bine reglementata de catre el insusi!!) ca doreste sa fie eutanasiat  ==> avem certitudinea ca asta isi doreste, deci ii respectam dorinta
  • pacient constient, suferinta extrema, imposibilitate (mecanica) de suicid, isi manifesta dorinta de a fi eutanasiat ==> in prezenta unui medic psihiatru care sa certifice starea de abilitate psihica + a medicului curant care sa certifice imposibilitatea de revenire fizica + a unui notar care sa "inregistreze" declaratia verbala a pacientului, ii respectam dorinta

Cel putin momentan, nefiind pusa in situatia asta, pentru mine cazurile de mai sus sunt doar ipoteze si reprezinta ceea ce consider acum ca as face. Poate in fata "cazului real", as analiza diferit. 

Despre mine:

Eu nu vreau sa fiu eutanasiata, dar nici sa se intervina chimic asupra starii mele de constienta. Respectiv, nu accept coma indusa chimic. Daca mor, vreau sa mor... "neajutata". Un pacient CONSTIENT are si dreptul si abilitatea de a se "sinucide", chiar si printr-o INactivitate (exemplu: nu se mai hraneste). Orice pacient CONSTIENT are posibilitatea de a refuza hrana sau tratament.

In caz de coma survenita natural, nu accept nici prelevarea de organe (poate imi revin dupa un timp, sau poate mor), si vreau sa am parte de tot ce se poate ca sa TRAIESC si sa IMI REVIN. Are dreptate Sexy, organele se preleveaza prin vivisectie, deci se extrag dintr-un organism viu. De asemenea, moartea cerebrala nu este realmente "moarte", de vreme ce anumite functii ale creierului nu se pierd decat cu ocazia mortii... definitive. Deci nu vreau sa fiu eutanasiata, nici nu donez organe altcuiva decat propriei mame...

Am destula incredere ca, in cazul in care voi fi constienta si voi avea o suferinta fizica ingrozitoare, organismul meu e capabil sa isi revina SAU sa moara. Daca la momentul in care sunt eu insami intr-o stare atat de grava mai traiesc oameni care ma iubesc, nu am sa cer eutanasie. Mi se pare ca eutanasia nu e o "curmare a suferintei", ci un abandon al celor care nu mai au nimic. Probabil as cere sa fiu eutanasiata daca au murit deja toti cei care ma iubesc si pe care ii iubesc si eu. 

• Minus 5
Postat

Problema cu eutanasierea e al naibii de delicata... cinstit sa fiu, daca ar exita o varianta din aia de declaratie cum e cu donatul de organe daca vreau sa iu eutanasiat in anume conditii SIGUR as face-o... De ce? Pai simplu: 

1. Ma scutesc pe mine de chinuri nu neaparat fizice ci in primul rand psihice

2. Apropiatii nu ar lua in veci o decizie in acest gen (deh... cultura!) si ar sta sa se chinuie cu o leguma sau cu unu care se chinuie in dureri sau in asteptarea unei morti sigure rugandu-se la un moment dat..."nu mai moare dracu' asta??"

3. Motive financiare vreti?

4. Mai pun si problema unuia care inca are urme de constienta, stie ca nu isi mai revine si nu mai poate nici comunica, nici sa se miste...etc... 

5. Mai e si LASITATEA... nu imi place nici macar ideea sa ma chinui in durerile unei boli incurabile sau unui accident din care nu as avea scapare

Pentru mine e clar! Daca pot da declaratie in acest sens si am si garantia ca se aplica, si maine as da-o!

• Oras:Constanta
Postat

http://www.imdb.com/title/tt0369702/

The Sea Inside (I) (2004) 
"Mar adentro" (original title)
  125 min   -  Biography | Drama  -  3 September 2004 (Spain)
8.1
Your rating: 
  -/10
Ratings: 8.1/10 from 52,489 users   Metascore: 74/100 
Reviews: 133 user | 158 critic | 38 from Metacritic.com

The real-life story of Spaniard Ramon Sampedro, who fought a 30 year campaign in favor of euthanasia and his own right to die.

Director:  Alejandro Amenábar
Writers:  Alejandro Amenábar (screenplay), Mateo Gil(screenplay)
  • Like 1
  • Oras:caelum et infernus
  • Oras:caelum et infernus
Postat

E treaba ei cui doneaza si cui nu doneaza organe bre!!!

Postat

Deeana, spui ca nu donezi organe decat mamei,inteleg ....

Si eu inteleg ca ai scris doar ca sa spui ca ai inteles o propozitie din text. 

• Oras:Troia
  • Oras:Troia
Postat

Picoane ai napadit forumul cu patimile tale, de parca ai fost un martir, asa vorbesti. Zau!

Care esti mah? Lumineaza-ti fata! =))

• Oras:Vancouver
Postat

Problema eutanasiei umane este o problema actuala dezbatuta  nu numai in lumea medicala,dar si juridica si chiar teologica

zilele trecute presa a relatat,ce-i drept timid,despre faptul ca Belgia a devenit prima tara din lume care permite eutanasierea copiilor,de orice varsta ,in stadiu terminal.In Olanda exista o astfel de lege,dar este prevazuta o limita minima de varsta,12 ani.Reactiile mediatice in spatiul carpato-danubiano-pontic,au fost inexistente

In numele progresului si al apararii vietii,statul democratic Belgian,garant si reper al evolutiei sociale,interzice dreptul copiilorbolnavi de a lupta cu viata

Imi pun fireasca intrebare, cat mai valoreaza astazi viata?Secolul 21 ne induce confortabil gandul ca viata noastra este un bun suprem asigurat de stat-protectorul nostru socialPrivim cu oarecare superioritate la practicile din comunitatile arhaice,undre dreptul persoanei umane la existenta era deseori incalcat.Astazi,prin legea eutanasiei ni se induce ideea ca am devenit stapanii propriei noastre vieti,ca L-am inlocuit pe Dumnezeu in logica existenteiMirajul ca am dobandit aceasta putere nu ne lasa sa vedem ca incepem sa fim priviti ca o masa biologica,supusa unor procese chimice,o masina care o data stricata,poate fi trimisa pe un drum fara intoarcere.Atunci cand persoana ,sub protectia legii,alege sa fie eutanasiata,semneaza dreptul de proprietate exclusiva asupra vietii,izolandu-si si securizandu-si existenta in fata realitatii lui Dumnezeu.In legea eutanasierii copiilor luam locul lui Dumnezeu si in ceea ce-i priveste pe altii.Nu decidem numai pentru noi,ci ne asumam dreptul de a fi stapanii vietii altora.Sub iluzia libertatii si a evolutiei sociale este legiferata crima Si spun aceasta pt ca un copil poate fi usor manipulat pt a accepta eutanasierea.

Un sondaj din oct 2013arata ca 73% din belgieni sunt de acord cu eutanasierea copiilor.Eun procent foarte mare si ma intreb de ce belgienii nu si-au pus problema ca eutanasierea copiilor este o forma mascata de ucidere?Poate ca atunci cand ne gasin noi in pozitia autorilor gasim justificari...

daca acest amendament trece si de camera deputatilor ,eutanasierea copiilor suferinzi ,devine lege.

Eutanasierea oamenilor este acceptata doar in cateva tari ale Europei.In Luxemburg este legala eutanasierea adultilor,iar in Elvetia le este permis doctorilor sa ajute pacientii sa moara ,in Olanda toate persoanele peste 12 ani pot cere sa fie eutanasiate

Eu spun asa ,ca viata atat in sens crestin ,cat si biologic ,este un dar al lui Dumnezeu

Viata umana este o realitate irepetabila,de aceea ea trebuie aparata si ingrijita in orice moment s-ar gasi purtatorul acesteia.Ca fiinte create,dpvd biologic,prin vrerea lui Dumnezeu,intram in si iesim din istorie.Acesta este un drept al persoanei umane,persoana care nu se epuizeaza insa intre intrarea si iesirea ei in/din istorie.

Fie ca este pasiva sau activa, eutanasia ramane un act impotriva lui Dumnezeu.Omul nu poate atenta nici la viata sa,nici la viata unui semen de-al sau pentru ca,in ultima instanta,aceasta inseamna atentat la suveranitatea lui Dumnezeu.Medicul,si nimeni altcineva,nu are dreptul sa ridice viata vreunei persoane.Cel care nu poate da cuiva un drept,nu i-l poate lua.

Incazul bolilor incurabile,Biserica recomanda folosirea tuturor mijloacelor in vederea usurarii durerii provocate de boala,in primul rand al celor de natura spirituala,intelegandu-se prin aceasta administrarea Sfintelor Taine,consiliere duhovniceasca,rugaciune si sustinere morala,iar in al 2-lea rand,de natura medicala prin administrarea tratamentelor normale,prin asigurarea igienei corespunzatoare si a tratamentelor paleative

Eutanasia nu poate avea justificari nici medicale ,nici economice.Medicul care o practica si-a incalcat menirea si comite un pacat grav.Pentru evitarea unui asemenea pacat este nevoie de o informare corecta cu privire la gravitatea lui si cu privire la sensul vitii.

Sa ne bucuram asadar de acest mare dar dat noua tuturor de Dumnezeu ,VIATA,si sa iubim sanatatea ca-i mai buna decat toate!

Al Vostru,beverlihils!

Postat

Opinia exprimata atat de elocvent de @beverlihils nu face altceva decat sa imi justifice parerea mea ca tema e total nepotrivita aici.

Colegul @beverlihils isi sprijina opinia contrara pe argumente teologice - pe care nu le impartasesc, dar le respect.

Dar, @beverlihils, nu aceeasi religie condamna sexul in afara casatoriei, cel oral sau cel anal?..

Repet: nu pledez pentru eutanasie, nu sunt impotriva ei.

Postat

@quasim,perfect de acord cu tine...problemele de bioetica,sunt sensibile pt ca implica trupul si sufletul

bioetica este numele ce s-ar da trecerii de la traditionala etica a sacralitatii vietii la una etica a calitatii vietii

trebuie sa privim in fata realitatea.Omul a devenit un superom,dar superomul cu superumana sa putere,n-a ajuns si la si la un nivel de superumana intelepciune.Cu cat puterea sa creste,cu atat mai sarac devine omul.

Constiintele noastre nu pot sa nu fie zguduite de constatarea ca, cu cat crestem si devenim super oameni cu atat suntem mai inumani

referitor la relatia in afara casatoriei,sexul oral si anal,atunci cand este deschis un topic pe aceste teme iti raspund cu drag

Postat

@beverilhils, poate nu am fost eu suficient de clar...

Nici prin gand nu imi trece sa discut despre sexul in afara casatoriei etc. Spuneam altceva: noi, astia care ne facem de cap pe aici, dincolo de principiile moralei in general, nu prea putem expune opinii de valoare in domeniul bioeticii.

Ne gasim scuze pentru curvasareala, vom gasi argumente si pentru eutanasie.

Mi se pare contradictoriu (ca sa nu utilizez un termen mai potrivit in context, cel de fatarnicie) insa sa invoci idei crestine impotriva eutanasiei, in schimb sa incalci destul de lejer alte principii (nu e un atac la o persoana anume, ci ma refer in general).

Nu spun nici ca e bine, nici ca e rau, doar constat...

• Oras:graveyard
  • Oras:graveyard
Postat

@beverilhils, poate o sa fiu un pic cam dur si insensibil .. dar nu te-ai saturat sa vezi copii terminati pentru care se cer zeci de mii de euro din  vina unor parinti care s-au ambitionat sa faca un copil handicapat???  si asta in secolul 21 in care niste simple si un istoric medical al parintilor pot spune ca exista sansa ca in proportie de x la suta copilul sa aiba probleme?? sincer la dracu s-au ambitionat sa mai faca o paguba ..un factor de stres atat pentru ei cat si pentru alti oameni cu care au tangenta sau nu ... sincer eu unu as vota si pentru eutanasierea unor asemenea parinti nu numai a copiilor 

am niste vecini au o fata autista de vreo 14-15 ani ... fata asta s-a nascut cu o jumatate de creier absolut putrezit, in viata ei nu a fost la scoala, are o minte de copil de 2 ani, pur si simplu face umbra pamantului degeaba, asta cand nu urla ca animalele salbatice, s-au cheltuit zeci de mii de euro pe tratamente din banii statului,  maica-sa nu a lucrat niciodata nicaieri dar ia de la stat bani de insotitor pentru persoane cu handicap ca are grija de propria monstruozitate pe care a crescut-o... fata ia bineinteles pensie sau cum s-o numi de handicap ... pentru ce suntem noi de vina ca platim o gramada de bani pentru o leguma care ar fi trebuit eutanasiata de cand doctorii si-au data seaa ca e fara rezolvare???

deci  din punctul meu de vedere bravo Belgia ... e un stat care isi stie prioritatile 

• Like 1
Postat

@beverilhils, poate o sa fiu un pic cam dur si insensibil .. dar nu te-ai saturat sa vezi copii terminati pentru care se cer zeci de mii de euro din  vina unor parinti care s-au ambitionat sa faca un copil handicapat???  si asta in secolul 21 in care niste simple si un istoric medical al parintilor pot spune ca exista sansa ca in proportie de x la suta copilul sa aiba probleme?? sincer la dracu s-au ambitionat sa mai faca o paguba ..un factor de stres atat pentru ei cat si pentru alti oameni cu care au tangenta sau nu ... sincer eu unu as vota si pentru eutanasierea unor asemenea parinti nu numai a copiilor 

am niste vecini au o fata autista de vreo 14-15 ani ... fata asta s-a nascut cu o jumatate de creier absolut putrezit, in viata ei nu a fost la scoala, are o minte de copil de 2 ani, pur si simplu face umbra pamantului degeaba, asta cand nu urla ca animalele salbatice, s-au cheltuit zeci de mii de euro pe tratamente din banii statului,  maica-sa nu a lucrat niciodata nicaieri dar ia de la stat bani de insotitor pentru persoane cu handicap ca are grija de propria monstruozitate pe care a crescut-o... fata ia bineinteles pensie sau cum s-o numi de handicap ... pentru ce suntem noi de vina ca platim o gramada de bani pentru o leguma care ar fi trebuit eutanasiata de cand doctorii si-au data seaa ca e fara rezolvare???

deci  din punctul meu de vedere bravo Belgia ... e un stat care isi stie prioritatile 

Postare de colectie!

Postat

Postare de "colectie" strict din perspectiva pragmatismului excesiv...

• Oras:Bucharest
  • Oras:Bucharest
Postat

@S0RIN1978, citindu-ti aberatiile pe care le scrii imi dau seama cat de dobitoc si tampit esti!!! Esti praf! Tu faci umbra pamantului degeaba, tampitule!

Postat

@S0RIN1978, citindu-ti aberatiile pe care le scrii imi dau seama cat de dobitoc si tampit esti!!! Esti praf! Tu faci umbra pamantului degeaba, tampitule!

Nu e dobitoc si nici tampit! Nu este nici animal...pentru ca as jigni animalele comparandu-l cu ele! Pur si simplu este un NIMENI si un NIMIC!

Postat

Fie ca este pasiva sau activa, eutanasia ramane un act impotriva lui Dumnezeu.Omul nu poate atenta nici la viata sa,nici la viata unui semen de-al sau pentru ca,in ultima instanta,aceasta inseamna atentat la suveranitatea lui Dumnezeu.Medicul,si nimeni altcineva,nu are dreptul sa ridice viata vreunei persoane.Cel care nu poate da cuiva un drept,nu i-l poate lua.

Incazul bolilor incurabile,Biserica recomanda folosirea tuturor mijloacelor in vederea usurarii durerii provocate de boala,in primul rand al celor de natura spirituala,intelegandu-se prin aceasta administrarea Sfintelor Taine,consiliere duhovniceasca,rugaciune si sustinere morala,iar in al 2-lea rand,de natura medicala prin administrarea tratamentelor normale,prin asigurarea igienei corespunzatoare si a tratamentelor paleative

Eutanasia nu poate avea justificari nici medicale ,nici economice.Medicul care o practica si-a incalcat menirea si comite un pacat grav.Pentru evitarea unui asemenea pacat este nevoie de o informare corecta cu privire la gravitatea lui si cu privire la sensul vitii.

Sa ne bucuram asadar de acest mare dar dat noua tuturor de Dumnezeu ,VIATA,si sa iubim sanatatea ca-i mai buna decat toate!

Al Vostru,beverlihils!

Inca un pic si ajungem la tema avort :slap2

Postat

Trist dar adevarat, din pacate...acei oameni numiti "parinti" ar trebui EXECUTATI pe Arena Nationala cum fac chinezii cu traficantii de droguri. 

Eu personal am vazut cazuri de NENOROCITE de femei gravide, drogate si prostituate, ce o sugeau cu burta la gura doar sa aiba bani de droguri insa bani si timp de un chiuretaj nu aveau...am intrebat consternata ce va face cand va fi sa nasca. Mi-a raspuns cu o seninatate extraordinara: "Ce sa fac?!!? Fug din spital si las acolo copilul, ce sa fac cu el, nu-l vreau...nu au cum sa ma gaseasca si sa mi-l puna in carca"

In acest caz sunt de acord cu pedeapsa cu moartea / injectia letala!!!!

• Like 1
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 members

No registered users viewing this page.

• Creează nouă...