picon Reputație: 1046 Postat Mai 3, 2014 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Mai 3, 2014 Armata romana nu s-a degradat, din contra, este intr-un proces de modernizare. Uniforme si echipamente modern, alt mod de instruire, alta filozofie militara, alta hrana et. Nu a reusit inca sa ajunga la nivelul armatelor din tarile NATO vechi, ca de altfel toate tarile nou intrate.
marian175 Reputație: 912 Postat Mai 3, 2014 Oras:bucuresti Oras:bucuresti Postat Mai 3, 2014 Nu va suparati, dar eu nu pot fi de acord cu ironizarea sau defaimarea Armatei sau a militarilor, cu atat mai mult cu cat aceia care fac asta, probabil n-au trecut nici in vizita printr-o unitate militara. Amintiti-va ca militarii sunt cei care intervin in orice fel de stare de pericol (chiar si pentru salvare persoane blocate pe autostrazi inzapezite sau in localitati inundate cu apa/namol pana la acoperis). Cand ne e bine, e usor sa facem misto-uri ieftine. Cand nu mai e bine, tot pe ei ne bazam... Dar e penibil ca misto-urile sa vina din partea celor care, in caz de calamitati, nu scot nasul de sub plapuma decat ca sa se uite la stiri, in timp ce militarii dau la lopata sa le scoata rudele inzapezite pe A2. Pe timp de pace, uitam cat de importanti sunt oamenii astia... Deeana , din pacate pentru armata romana, lipsa armelor performante si a logisticii este o problema reala.Personal am trecut prin unitati militare (am servit patria ) la jumatatea anilor 90 , cand armata era obligatorie , pentru mine personal nu a fost nicio realizare (pierdere de timp si bani).Daca se filma un exercitiu de alarma iesea un film demn de ,, cascadorii rasului " , exemplele pot continuua
cpt.picard Reputație: 777 Postat Mai 3, 2014 Oras:bucuresti Oras:bucuresti Postat Mai 3, 2014 Deeana , din pacate pentru armata romana, lipsa armelor performante si a logisticii este o problema reala.Personal am trecut prin unitati militare (am servit patria ) la jumatatea anilor 90 , cand armata era obligatorie , pentru mine personal nu a fost nicio realizare (pierdere de timp si bani).Daca se filma un exercitiu de alarma iesea un film demn de ,, cascadorii rasului " , exemplele pot continuuaAcum 20 de ani. Si tu esti ziarist? 1
marian175 Reputație: 912 Postat Mai 3, 2014 Oras:bucuresti Oras:bucuresti Postat Mai 3, 2014 Da . La Urzica De ce ma intrebi ? Vrei sa apari si tu in ziare ?
cpt.picard Reputație: 777 Postat Mai 3, 2014 Oras:bucuresti Oras:bucuresti Postat Mai 3, 2014 Si eu am facut armata la pompieri acum 20 de ani si nu se compara ce au astia in dotare acum cu ce aveam pe atunci. Nu mai vorbesc de mancare, macaroane de trei ori pe zi. 3
nico01081987 Reputație: 651 Postat Mai 6, 2014 Telefon: nico01081987 Oras:pitesti Telefon: nico01081987 Oras:pitesti Postat Mai 6, 2014 Eu ma gandeam sa fac o laba in cinstea razboiului, se pune la socoteala?Care este diferenta dintre un om si un urs?Ursul are laba, omul trebuie sa si-o faca.
fredostarr Reputație: 94 Postat Mai 9, 2014 Telefon: [email protected] Oras:Sibiu Telefon: [email protected] Oras:Sibiu Postat Mai 9, 2014 Ce mandri sunt ca au castigat un razboi inegal
jolly roger Reputație: 312 Postat Mai 11, 2014 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Mai 11, 2014 Legea nr. 446/2006, privind pregătirea populației pentru apărare, prevede la art. 3, alineatul (5):- la declararea mobilizării și a stării de război sau la instituirea stării de asediu, îndeplinirea serviciului militar în calitate de militar în termen devine obligatorie pentru bărbații cu vârste cuprinse între 20 și 35 de ani, ce îndeplinesc criteriile pentru a face serviciul militar. Ce ziceti nene de astia?? Legea probabil exista. Insa formularea respectiva nu spune ca s-a si declarat stare de razboi / asediu. Sau ca se va declara. Implica acest lucru, dar nu il specifica in nici un fel. Specifica doar ce se intampla in caz ca. Legat de ce se intampla in armata acum... nu stiu. N-as fi impotriva ei, daca ar fi vorba strict de disciplina si antrenament militar. Astea-s lucruri utile care ii folosesc in viata oricarui barbat. Dar daca inca este asa cum am auzit din amintirile unor colegi mai in varsta, mai degraba m-as lipsi. Nu ma incanta ideea de a fi nevoit sa fac un compromis intre statul in arest sau acceptarea unor situatii penibile si injositoare.
picon Reputație: 1046 Postat Mai 11, 2014 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Mai 11, 2014 Armata, in orice tara, in orice regim, nu este o democratie. Este doar rigoare, disciplina, respectarea ordinelor, ierarhie stricta si "spalare a creierului". Din acest program de instruire nu lipsesc nici exercitii de umilire, nici chestii absurde. In toate armetele din lume, filozofia e cam aceeasi. Diferentele constau doar in conditiile oferite racanilor: hrana, echipament, igiena etc. Aveti impresia cumva ca in armata americana, de exemplu, sau in cea britanica ori germana e ca la birou? In armata iti mai ies fitzele si gargaunii din cap, ca esti buricul pamantului, inveti ca exista o ierarhie, ca si in civilie, ca nu face fiecare ce vrea pentru ca asta inseamna anarhie, inveti sa fii responsabil ( cand ai trageri, cand esti de garda etc.), inveti sa fii ordonat (daca ai fost "baiatu' mamii". Asta nu inseamna ca pledez pentru reintroducerea serviciului militar, nici vorba! E preferabil sa ai o armata profesionalizata, cu testari riguroase si din punct de vdere fizic si din punct de vedere psihic ( pai, inchipuiti-va-l pe De ce sau TraceKira etc ... soldati ). Mai bine 70-80.000 soldati bine echipati si bine instruiti decat 200.000 taraie-brau. Dar zau de nu as face instructie la sange cu cativa de pe aici :laugh2 ... Bine ca nu-s militar! 3 9
dominoplayer Reputație: 193 Postat Mai 12, 2014 Oras:Ubicuu Oras:Ubicuu Postat Mai 12, 2014 Guvernantii nostri declara starea de razboi/asediu dupa ce se termina razboiul.Sunt vreo 2 milioane de tineri intre 20-35 de ani care-s fugiti din tara - de aia habar n-are nimeni.La nivel de statistica sunt trecuti aiurea peste 4 milioane de oameni ca fiind in tara pentru a se pastra actualele locuri in parlament - fiecare post de parlamentar trebuie sa reprezinte un minimum de persoane. Eu am facut armata in 89-90 si am prins lovitura de stat cu arma in mana - nu e de joaca.Dupa aia m-au chemat la 2-3 ani interval de vreo 4 ori in concentrare ca sa-mi dea grade aiurea. Stateam ca prostul prin diferite cazarmi cate o luna si frecam mentosanele.Acum cica sunt capitan in rezerva dar nu stiu daca am capacitatea militara a unui caporal NATO. Aceste manevre sunt pur propagandistice si probabil ii mai ajuta pe unii sa mai puna mana pe marfuri din stocurile armatei.
mumu zuzu Reputație: 1 Postat Mai 12, 2014 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Mai 12, 2014 N-as vrea sa pozez in erou, dar daca as fi chemat la concentrare as merge din convingere. In acelasi timp as avea o oarecare mahnire vazand ca in general tinerii sub 30 care se bat cu stadioane sunt mielusei si nu stiu cum sa se piteasca la o adica. Am avut o discutie acum ceva timp cu niste pustani plini de hormoni de la mine de la scara. Au numai rahat in cap. Nimic "sfant". Se vede ca n-au facut armata. Pe de alta parte ma intreb pentru ce m-ai jerti eu? Ca să fută ei in liniste și pace? Atat timp cat valorile a cel putin jumatate din tara asta sunt ajutorul-social, fotbalul si "combinatiile" e posibil ca si convingerea mea de care pomeneam mai sus sa fie de fapt o betie cu apa rece. 1
alopat Reputație: 83 Postat Mai 12, 2014 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Mai 12, 2014 Ue ar cam trebuie sa asculte mai mult de USA si chiar sa depinda si mai mult de aliatii americani , ce face Rusia in Ucraina este de neiertat si UE este doar un spectator speriatmai date-n pula mea si ce au facut americanii in afghanistan cum e?dar in irak?dar in libia? super tare frate. adica, hei, au murit nu stiu cate mii de persoane acolo, multi civili, femei, copii ucisi de drone, femei violate, orase distruse dar na' pula mea. e orientu mijlociu. au facut rusii referendum in crimeea, au murit pana intr-o 100 de oameni si gata RUSU E DEMONU' mai dativa-n pula mea 1
deep river Reputație: 410 Postat Mai 12, 2014 Oras:Dincolo de nori Oras:Dincolo de nori Postat Mai 12, 2014 Pe de alta parte ma intreb pentru ce m-ai jerti eu? Ca să fută ei in liniste și pace? Atat timp cat valorile a cel putin jumatate din tara asta sunt ajutorul-social, fotbalul si "combinatiile" e posibil ca si convingerea mea de care pomeneam mai sus sa fie de fapt o betie cu apa rece. Dacă s-ar trezi unii să invadeze "ţărişoara" noastră, la cât de dragi îmi sunt politicienii, aş fi printre primii care deschid cele trei Palate.
de ce? Reputație: 234 Postat Mai 12, 2014 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Mai 12, 2014 Armata, in orice tara, in orice regim, nu este o democratie. Este doar rigoare, disciplina, respectarea ordinelor, ierarhie stricta si "spalare a creierului". Din acest program de instruire nu lipsesc nici exercitii de umilire, nici chestii absurde. In toate armetele din lume, filozofia e cam aceeasi. Diferentele constau doar in conditiile oferite racanilor: hrana, echipament, igiena etc. Aveti impresia cumva ca in armata americana, de exemplu, sau in cea britanica ori germana e ca la birou? In armata iti mai ies fitzele si gargaunii din cap, ca esti buricul pamantului, inveti ca exista o ierarhie, ca si in civilie, ca nu face fiecare ce vrea pentru ca asta inseamna anarhie, inveti sa fii responsabil ( cand ai trageri, cand esti de garda etc.), inveti sa fii ordonat (daca ai fost "baiatu' mamii". Asta nu inseamna ca pledez pentru reintroducerea serviciului militar, nici vorba! E preferabil sa ai o armata profesionalizata, cu testari riguroase si din punct de vdere fizic si din punct de vedere psihic ( pai, inchipuiti-va-l pe De ce sau TraceKira etc ... soldati ). Mai bine 70-80.000 soldati bine echipati si bine instruiti decat 200.000 taraie-brau. Dar zau de nu as face instructie la sange cu cativa de pe aici :laugh2 ... Bine ca nu-s militar! bineinteles ca nu esti militar,esti doar un tip in varsta,care scrie destul de mult,stilul mincinos! Ar fi fost ideal sa nu existe armata,razboaie,aceste spalari de creier duse la extrem,cu urmari imputite(crime in masa).Jeguri care promoveaza violenta...
picon Reputație: 1046 Postat Mai 12, 2014 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Mai 12, 2014 Ai aparut mai belea?
deeana Reputație: -404 Postat Mai 12, 2014 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Mai 12, 2014 Ar fi fost ideal sa nu existe armata,razboaie,aceste spalari de creier duse la extrem,cu urmari imputite(crime in masa).Jeguri care promoveaza violenta...Armata nu inseamna obligatoriu razboaie, ci reprezinta o forta utila in caz de razboi. Chiar si fara denumirea de Armata, tot ar exista... armate! De fiecare data cand un stat ar dori (sa zicem) o bucata din teritoriul altui stat, niste oameni s-ar angaja in conflict. Chiar daca nu se numesc Armata!In alta ordine de idei, nu stiu cine ti-a spus tie ca Armata reprezinta o spalare pe creier si ca urmarile sunt neaparat "crime in masa". Armata nu promoveaza violenta, ci ordinea, disciplina, respectul fata de superiori (acei oameni care muncesc mai bine decat tine si de mai mult timp in sistem)...Intr-un conflict pe strada, un militar va incerca sa mentina sau sa restabileasca starea de liniste, in timp ce vei avea parte de violenta, mult mai probabil, de la vreun ghertoi care s-a uitat prea mult la filme cu Van Damme. Hai sa nu jignim aiurea...
de ce? Reputație: 234 Postat Mai 13, 2014 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Mai 13, 2014 Armata nu inseamna obligatoriu razboaie, ci reprezinta o forta utila in caz de razboi. Chiar si fara denumirea de Armata, tot ar exista... armate! De fiecare data cand un stat ar dori (sa zicem) o bucata din teritoriul altui stat, niste oameni s-ar angaja in conflict. Chiar daca nu se numesc Armata!In alta ordine de idei, nu stiu cine ti-a spus tie ca Armata reprezinta o spalare pe creier si ca urmarile sunt neaparat "crime in masa". Armata nu promoveaza violenta, ci ordinea, disciplina, respectul fata de superiori (acei oameni care muncesc mai bine decat tine si de mai mult timp in sistem)...Intr-un conflict pe strada, un militar va incerca sa mentina sau sa restabileasca starea de liniste, in timp ce vei avea parte de violenta, mult mai probabil, de la vreun ghertoi care s-a uitat prea mult la filme cu Van Damme. Hai sa nu jignim aiurea...Eu ziceam ca ideal ar fi sa nu existe razboaie(cauzate de ARMATA sau alt tip de organizatie criminala),tu zici ca armata e ok in caz de razboi...De sa sa apeleze acel stat la razboie,doar pentru a ocupa un anumit teritoriu,cand practic PAMANTUL e moca?Cine mi-a spus mie ca armata nu reprezinta spalare pe creier?...pai in ziua de azi nu prea mai e,acum te ademenesc cu bani,te vad ca esti cu foamea in glanda si iti ofera cash...pe vremuri,erai luat de pe bancile scolii,dus intr-o unitate militara plina de superiori frustrati,care iti aratau in felul lor infect,cum e sa fii "barbat"...probabil nu era spalare de creier ci distrugere!
tendoi Reputație: -550 Postat Mai 13, 2014 Oras:Bucuresti-Periferie Oras:Bucuresti-Periferie Postat Mai 13, 2014 Eu ziceam ca ideal ar fi sa nu existe razboaie(cauzate de ARMATA sau alt tip de organizatie criminala),tu zici ca armata e ok in caz de razboi... Cand un stat vrea sa cucereasca alt stat, greseala lui este ca trimit cei mai urati oameni, cu arme, cu sabii sa-l cucereasca.Pai este normal sa nu poata.Cand ii vad atat de urati se bat aia "pana la ultuimul".Daca eram" conducator de stat " , faceam un "comando" din vreo cateva mii de baieti ( il luam si pe xoxo ) frumosi, tunsi, frezati, parfumati...deschideam o firma de consultanta ( ca si acoperire) in tara respectiva si ii puneam sa le futa toate femeile fara protectie, sa le faca copii multi.Asa se cucereste un stat, nu cu ARMATA Si era si pace in luma
de ce? Reputație: 234 Postat Mai 13, 2014 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Mai 13, 2014 Cand un stat vrea sa cucereasca alt stat, greseala lui este ca trimit cei mai urati oameni, cu arme, cu sabii sa-l cucereasca.Pai este normal sa nu poata.Cand ii vad atat de urati se bat aia "pana la ultuimul".Daca eram" conducator de stat " , faceam un "comando" din vreo cateva mii de baieti ( il luam si pe xoxo ) frumosi, tunsi, frezati, parfumati...deschideam o firma de consultanta ( ca si acoperire) in tara respectiva si ii puneam sa le futa toate femeile fara protectie, sa le faca copii multi.Asa se cucereste un stat, nu cu ARMATA Si era si pace in luma tot nu ar fi fost combinatie...ne-ar fi invadat xoxcşii apoi pula aer...da-i unui xox putere si va ridica "prostia" la nivel de arta!
Administrator pisicuts Reputație: 114624 Postat Mai 13, 2014 Oras:La butoane Oras:La butoane Administrator Postat Mai 13, 2014 Armata nu inseamna obligatoriu razboaie, ci reprezinta o forta utila in caz de razboi. Chiar si fara denumirea de Armata, tot ar exista... armate! De fiecare data cand un stat ar dori (sa zicem) o bucata din teritoriul altui stat, niste oameni s-ar angaja in conflict. Chiar daca nu se numesc Armata!In alta ordine de idei, nu stiu cine ti-a spus tie ca Armata reprezinta o spalare pe creier si ca urmarile sunt neaparat "crime in masa". Armata nu promoveaza violenta, ci ordinea, disciplina, respectul fata de superiori (acei oameni care muncesc mai bine decat tine si de mai mult timp in sistem)...Intr-un conflict pe strada, un militar va incerca sa mentina sau sa restabileasca starea de liniste, in timp ce vei avea parte de violenta, mult mai probabil, de la vreun ghertoi care s-a uitat prea mult la filme cu Van Damme. Hai sa nu jignim aiurea...
xoxo Reputație: 718 Postat Mai 13, 2014 Oras:Acolo Oras:Acolo Postat Mai 13, 2014 dece?" ce-ti mai place sa stai cu pula mea in gura toata ziua!!
de ce? Reputație: 234 Postat Mai 13, 2014 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Mai 13, 2014 dece?" ce-ti mai place sa stai cu pula mea in gura toata ziua!! pai nu stau eu cu ea in gura,xoxo! ...te recomand altora...am vazut ca ai afinitati in a-ti fi supta pula de catre barbati si m-am gandit ca iti fac un favor.sa nu mai fac asta?gresesc cu ceva?
xoxo Reputație: 718 Postat Mai 13, 2014 Oras:Acolo Oras:Acolo Postat Mai 13, 2014 fa-mi un favor oral
de ce? Reputație: 234 Postat Mai 13, 2014 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Mai 13, 2014 fa-mi un favor oral sugaci previzibil! Laura,vitelul asta vorbeste urat,din nou!
deeana Reputație: -404 Postat Mai 13, 2014 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Mai 13, 2014 @pisic: mai bine sa nu le pese decat sa arunce cu rahat
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum