Sari la conținut

Inlocuitori naturali facuti in casa pentru painea cea groaznica din oras


ananda

Postări Recomandate

  • Oras:Bucharest
  • Oras:Bucharest
Postat

Turtite din cereale si seminte

 

Se iau seminte de floarea soarelui crude100g ,seminte de mac 10g, seminte de mei 100g, seminte de in 10g, seminte de susan 10g si 100 de grame de faina integrala din grau,hrisca sau secara si se macina impreuna cu o rasnita de cafea.Apoi se adauga apa astfel incat sa aibe consistenta aluatului clasic de paine,se adauga sare dupa gust,se modeleaza in forma dorita(galuste,bilute,bastoane sau chiar forma de cozonac, cum doriti) si apoi se pun la copt in cuptor sau in tigaia cu care se fac cartofii inabusiti(cea care are pe mijloc un dispozitiv pt a nu sta direct pe flacara - pentru a coace la temperaturi mai mici) si dupa 30-40 de minute variind in functie de dimensiunea painicilor obtineti niste inlocuitori extrem de gustosi si naturali pt painea care se comercializzeaza prin oras(care este plina de aditivi,amelioratori,conservanti sau altfel spus e-uri extrem de daunatoare sanatatii familiei voastre)

 

Turtite oshawa(foarte yang) - recomandate ca regim alimentar pentru cei care sufera de cancere sau tumori maligne.

 

Reteta de mai sus in care se pun doar grau,hrisca si mei in cantitati egale(sa zicem 200g din fiecare) - preparare si modelare la fel.

  • Like 4
  • Minus 6
  • Oras:aer
  • Oras:aer
Postat

Alte retete pentru healthy food mai ai? (sa nu fie retete cu sperma sau pisat, alea nu! :) )

De meditatie poti spune ceva? De ego?De enlightenment? :)...cica si astea contribuie la un stil de viata sanatos alaturi de o mancare aparte (care o fi aia? )

  • Like 1
  • Oras:Satu' cu ministri
  • Oras:Satu' cu ministri
Postat

Ananda, de data aceasta ai venit cu o treaba ok.  Painea din comert e plina de cacaturi nesanatoase. O alta idee este aparatul de facut paine acasa, tot mai multa lume apeleaza la el.  Sunt si mai multe retete cu tot felul de ingrediente, de faina etc. Am de gand sa-mi iau si eu.

  • Like 8
  • Minus 9
  • Oras:all over (NU e o ironie...)
  • Oras:all over (NU e o ironie...)
Postat

O alta idee este aparatul de facut paine acasa, tot mai multa lume apeleaza la el.  Sunt si mai multe retete cu tot felul de ingrediente, de faina etc. Am de gand sa-mi iau si eu.

 

Recomand 100%. De cativa ani de cand am asa ceva prin bucatarie, nu stiu daca am cumparat in total, sa zic vreo 4-5 paini din comert. Retetele mele nu-s asa de "bio" ca ale colegului Ananda, but still...

De exemplu:

- 280-300 ml apa

- 600 g faina (faina alba 650, neagra, integrala, de secara etc... in proportii variabile, cum am chef)

- 1-2 lingurite sare (dupa gust)

- 1-2 lingurite zahar (2 daca o vrei mai "crescuta", 1 daca o vrei mai "indesata")

- 1-2 linguri ulei (2, chiar 3 daca vrei coaja mai groasa si mai crocanta)

- juma' de cubuletz de drojdie, sau 1 plic drojdie uscata

- seminte din plin, de care nimeresc (floare, dovleac, in, susan etc etc etc)

 

Presupun ca se poate incerca si fara masina de paine, daca ai chef si vreme sa framanti vreo 15-20 minute la aluat; apoi il pui la crescut intr-o tava la caldura (pe usa deschisa a cuptorului) vreo juma' de ora sau ceva mai mult, apoi in cuptor pana se rumeneste. 

Da, se poate argumenta ca si in drojdie sunt chimicale, dar oricum per total e mult mai OK decat painea din magazin. Si la gust e fantastica, iti vine s-o mananci goala. 

Singura problema e daca vrei sa tii cura, ca e asa de buna incat de regula sfarsesti prin a manca mai multa decat daca ai cumpara-o... :)

  • Like 2
  • Oras:Bucuresti
  • Oras:Bucuresti
Postat

Da, se poate argumenta ca si in drojdie sunt chimicale

 

Asta e deja paranoia. 

 

post-65979-0-29308900-1413695674_thumb.jpg

 

Painea facuta in casa cu o masina de paine e ok, foarte gustoasa, sanatoasa, tine 1-2 maxim 3 zile fara nici un fel de conservant dar:

- costurile de productie, cu tot cu curentul consumat, ajung pe la 4-5 lei painea;

- ajungi sa te plictisesti sa tot masori ingredientele;

- e atat de buna si are atat de multe calorii daca respecti reteta incat "distruge orice dieta";

 

La mine, masina de facut paine face parte din lunga serie de electrocasnice pe care le folosesc de maxim 2-3 ori pe an.

  • Like 2
  • Oras:all over (NU e o ironie...)
  • Oras:all over (NU e o ironie...)
Postat

Painea facuta in casa cu o masina de paine e ok, foarte gustoasa, sanatoasa, tine 1-2 maxim 3 zile fara nici un fel de conservant

Nuuuu, in niciun caz! Adica, depinde ce intelegi prin "tine". Da, dupa 2-3 zile nu mai e asa moale, dar (daca de ex. o invelesc intr-un prosop de bucatarie si-o pun la rece), se poate manca lejer si dupa o saptamana. De altfel, dupa gusturile mele, tocmai aici e MAREA diferenta fata de buretele din magazin: cand e cald, crocant si aburind, proaspat scos din cuptor, e comestibil si ala. In schimb dupa o zi, maxim doua, e bun de aruncat, tre' sa-ti fie tare foame sa-l mananci - pe cand painea "home-made" e gustoasa mai multa vreme. Cel putin asa mi se pare mie.

 

 

dar:

- costurile de productie, cu tot cu curentul consumat, ajung pe la 4-5 lei painea;

Da, asta am observat si eu, ca nu e o alternativa ieftina...

 

 

- ajungi sa te plictisesti sa tot masori ingredientele;

Depinde... aia mi-a intrat in reflex, nu ma mai deranjeaza.

 

- e atat de buna si are atat de multe calorii daca respecti reteta incat "distruge orice dieta";

Ooo, da, 100% de acord :) 

 

Dar de aia, la mine situatia e la polul opus: masina de paine e din categoria sculelor care, daca azi se strica, maine sunt la magazin sa iau alta  :laugh2

  • Like 2
  • Oras:priza
  • Oras:priza
Postat

Da, se poate argumenta ca si in drojdie sunt chimicale, ...

Încearcă să o înlocuieşti cu maia (nu cu Maya!). ;)

  • Like 1
  • Oras:Sfantu Gheorghe (CV)
  • Oras:Sfantu Gheorghe (CV)
Postat

Daca din comert doriti sa cumparati paine fara prea multe chimicale niciodata sa nu alegeti sortimentele foarte pufoase, mari ca volum in comparatie cu gramajul.

 

Da, se poate argumenta ca si in drojdie sunt chimicale,

Drojdia nu are cum sa contina chimicale pentru ca este un organism viu, cu celule care se inmultesc daca lucrati in doua faze cu painea, adica mai intai faceti un aluat fara sare din jumatatea fainii si intreaga cantiate de drojdie, lasati la fermentat aproximativ 2 ore, pana cand capata un miros intepator de la gazele care se formeaza in urma inmultirii celulelor de drojdie. Atentie, nu acrisor, ci doar sa intepe... apoi framantati un aluat cu maiaua si restul cantitatii de faina si cu intreaga cantitate de sare ce aveti nevoie la paine.

Daca puneti deoparte la rece o bucata din maia, data viitoare nu mai aveti nevoie de drojdie, va folositi de cel existent deja in maia, si iar il puneti la inmultit. Temperatura maiauei trebuie sa fie in jur de 25 grade, al unui aluat cu sare intre 30-36

  • Like 3
  • Oras:priza
  • Oras:priza
Postat

Daca puneti deoparte la rece o bucata din maia, data viitoare nu mai aveti nevoie de drojdie,...

Maiaua se poate obtine fara drijdie, de la bun inceput, dar dureaza mai mult.

  • Oras:Romania
  • Oras:Romania
Postat

Eu nu inteleg de ce este nevoie sa manance lumea paine :D. Eu nu mai mananc de ani buni si ma simt f bine :P

  • Oras:all over (NU e o ironie...)
  • Oras:all over (NU e o ironie...)
Postat

Eu nu inteleg de ce este nevoie sa manance lumea paine :D. Eu nu mai mananc de ani buni si ma simt f bine :P

 

Am mai auzit teoria asta cu scosul painii din alimentatie. Intr-adevar unii spun ca-i o varianta OK, in special daca vrei sa dai jos kilograme. Nu stiu ce sa zic, n-am incercat...

 

@Cassy & Trifazic: stiu si de treaba cu maiaua, si am auzit ca e chiar MAI buna painea in varianta aia. Dar din pacate n-am avut timp (si nici rabdare... dar mai ales timp) sa merg intr-atat de departe cu experimentele.

  • Oras:Bucuresti
  • Oras:Bucuresti
Postat

Eu nu inteleg de ce este nevoie sa manance lumea paine :D. Eu nu mai mananc de ani buni si ma simt f bine :P

 

45%-65% din calorii e recomandat sa vina din carbohidrati. Deci scoaterea painii din alimentatie are logica doar daca o inlocuiesti cu altceva. Altfel iti dai cu stangul in dreptul. 

  • Oras:imprejurimi
  • Oras:imprejurimi
Postat

Eu nu inteleg de ce este nevoie sa manance lumea paine :D. Eu nu mai mananc de ani buni si ma simt f bine :P

 

Esti mamaligar?

  • Oras:Bucuresti
  • Oras:Bucuresti
Postat

A naibii chestie, jur că în afară de paste, pizza, etc nu pot să mănânc fără pâine. Am încercat dar nici o șansă.

  • Oras:Sfantu Gheorghe (CV)
  • Oras:Sfantu Gheorghe (CV)
Postat

@Cassy & Trifazic: stiu si de treaba cu maiaua, si am auzit ca e chiar MAI buna painea in varianta aia.

Da, pentru ca faina contine enzime care au nevoie de timp mai lung de actiune.. in acest proces se formeaza in aluat acid lactic ce da gustul mai bun la paione, in plus se desface o parte din celuloza din faina, facand astfel painea mai usor digerabila.

  • Like 2
  • Oras:-----------
  • Oras:-----------
Postat

La mine, masina de facut paine face parte din lunga serie de electrocasnice pe care le folosesc de maxim 2-3 ori pe an.

 

aha, dă Doamne românului mintea cea de pe urmă

  • Oras:-----------
  • Oras:-----------
Postat

topicul ăsta demonstrează altceva, că omul poate trăi și fără pâine, dar cu femeia româncă în casă NU (doar beat, pastilat, periodic sau non stop, e sisi  din naștere, de la boboteaza din 6 ianuarie :laugh2 )

 

Ananda ori e femeie ori gay

  • Oras:Bucharest
  • Oras:Bucharest
Postat

Ce efervescenta pe aici ... :)  ma incanta replicile voastre ... hai sa mai postez si eu cateva :)

Masina de paine nu este necesara, solutie practica: eu fac painea intr-un vas de yena(acolo amestec manual faina din seminte cu apa si sarea) si o coc in tava in cuptor(la aragaz)

Da intr-adevar drojdia(de prin magazine) precum si faina de prin oras sunt de evitat daca se pot evita e excelent, solutii practice: se cumpara grau si alte seminte inteligent alese si se macina cu o rasnita care se va deteriora repede(graul e farte dur si rupe cutitele) si drojdia este eliminata(se prepara paine fara drojdie) o alta solutie este musliul natural din grau(nu deterioreaza rasnita) - sarea preferabil sa fie marina neiodata, de himalaya sau sarea neiodata pentru muraturi.

Consider ca asa este cel mai natural.

  • Oras:Sfantu Gheorghe (CV)
  • Oras:Sfantu Gheorghe (CV)
Postat

Dar de ce sa eliminati drojdia, e un aliment important, o sursa bogata in vitamina B

 

 Drojdia este foartă bogată in complexul vitaminic B, întrecând, sub acest aspect orice alt produs natural. Mai conţine biotină şi vitamina D, acid paraaminobenzoic, acid pantotenic. S-au identificat în ciupercă, existenţa a 18 vitamine. Drojdia este săracă în vitaminele A, B12, E şi C.
  În componenţa prafului uscat de drojdie intră şi numeroase minerale, mai ales potasiu, fosfor, fier,  magneziu, iod, mangan, crom, seleniu. Fierul din ciupercă este legat organic, eliberându-se treptat şi fără a provoca stres oxidativ.

http://www.bioterapi.ro/tratamente/actiunea_drojdii.html

 

Este o aglomerare de ciuperci inferioare (Saccharomyces cerevisiae), de dimensiuni microscopice, dar care se comporta ca niste adevarate uzine de medicamente, ce produc aproape intreaga gama de aminoacizi esentiali, toate vitaminele din complexul B, enzime, minerale in forma asimilabila (calciu, magneziu, fosfor) si anumite oligoelemente indispensabile vietii (in special seleniu). Sute de studii facute in ultimele decenii arata faptul ca substantele secretate de drojdia de bere joaca un rol esential in intretinerea sanatatii si in vindecarea unor boli, de la cele mai usoare la cele mai grave.
Poate cea mai importanta calitate a acestui supliment nutritiv este faptul ca acopera carentele de vitamine din complexul B, care, mai ales acum, la sfarsit de iarna si inceput de primavara, afecteaza majoritatea oamenilor. Aceasta, in conditiile in care cele noua vitamine din acest complex sunt indispensabile pentru functionarea oricarui organ sau sistem din corp. Vitamina B1 este necesara pentru sistemul nervos si cardiovascular, fiind folosita contra bolilor de inima, contra depresiei si a asteniei. Vitamina B2 este esentiala pentru piele, fiind indicata in toate afectiunile dermatologice. Vitamina B3 este implicata in procese ce tin de echilibrarea sistemului nervos, in timp ce vitamina B5 este un stimulent natural al glandelor cortico-suprarenale, marind rezistenta la infectii si la stres. Vitaminele B7 si B8 sunt implicate in metabolismul colesterolului si al proteinelor, fiind importante si pentru mentinerea sanatatii si rezistentei parului. Vitamina B9 este un elixir contra anemiei si pentru mentinerea echilibrului hormonal, in timp ce vitamina B12, care actioneaza asupra sistemului nervos, mareste puterea de concentrare, favorizeaza eliminarea unor simptome specifice stresului psihic. In fine, vitamina B15 - ultima descoperita - favorizeaza schimburile de oxigen la nivelul tesuturilor si este un remediu minune contra imbatranirii, contra infertilitatii si a bolilor hepatice. Numai din aceasta scurta enumerare si ne putem da seama de extraordinarele aplicatii terapeutice ale drojdiei de bere. Insa, inainte de a le cunoaste, va trebui sa aflam cate ceva despre modul de administrare a acesteia.

 

Mai stiu si ca drojdia se foloseste si pentru masti pentru fata, in tratarea unor afectiuni de piele, eu una chiar nu pot intelege de ce antireclama asta impotriva drojdiei

  • Oras:Sfantu Gheorghe (CV)
  • Oras:Sfantu Gheorghe (CV)
Postat

Prin ciclul de inmultire sau de fermentare (in cazul aluatului fara maia), drojdia are rolul sa produca bioxid de carbon in aluat.

In aluatul crud, bioxidul de carbon este dizolvata in apa intre lanturile de gluten (proteina), cand incepe procesul de coacere, glutena se solidifica (se comporta ca albusul de ou), bioxidul de caron incepe sa se evapore din aluat, ridicand lantul de gluten, formandu-se astfel miezul painii, cu cat in aluat s-a format mai mult bioxid de carbon, cu atat ridica mai mult lanturile de proteina, si cu atat iese painea cu volum mai mare.

Si aici intervin amelioratorii folosite la paine, au rolul cel mai important de a oxida glutenul, facand mai rezistent si mai flexibil, astfel painea coapta o sa fie mai mare si mai pufoasa.

 

 

Scuzati de logoree :slap2

  • Like 1
  • Oras:priza
  • Oras:priza
Postat

Si aici intervin amelioratorii folosite la paine, au rolul cel mai important de a oxida glutenul, facand mai rezistent si mai flexibil, astfel painea coapta o sa fie mai mare si mai pufoasa.

 

Adica amelioratorii astia e buni? :)

De unde se pot procura?

:hug1

  • Oras:timisoara
  • Oras:timisoara
Postat

painea ca la bunica acasa nu mai vad eu curand :no2 ......degeaba faci paine acasa ca oricum mananci faina din grau modificat genetic :laugh2  , reteta e naturala dar ingredientele nu mai sunt de mult :iagree

  • Oras:Sfantu Gheorghe (CV)
  • Oras:Sfantu Gheorghe (CV)
Postat

Adica amelioratorii astia e buni? :)

De unde se pot procura?

:hug1

Sunt buni pentru cei care produc in cantitate mare, framanta din vreo 100 de kg de faina,  fara amelioratori nici nu poti face ceva aratos.

Insa puteti folosi si acasa de exemplu vitamina C care este un component al oricarui ameliorator, oxideaza glutenul.

Nu am zis nicaieri ca nu ar contine si elemente nocive, din cate tin eu minte mai aveau unele sortimente in componenta enzime, faina de gluten, faina de soia, dar si cate o substanta care intra la E-uri nocive, la unii amelioratori erau conservanti, la altele o substanta care combatea mezentericus


Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Creează nouă...