daywalker78 Reputație: 14869 Postat Februarie 5, 2015 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Februarie 5, 2015 Fizicianul Albert Einstein a conceput, în urmă cu aproape 100 de ani, un test de inteligenţă pe care îl pot rezolva doar două persoane dintr-o sută. Indiciile trebuie urmărite cu mare atenţie pentru a putea afla răspunsul corect. Iată testul: 1. Există 5 case, fiecare de altă culoare.2. În fiecare casă, locuieşte o singură persoană, fiecare de altă naţionalitate.3. Fiecărui locatar al fiecărei case îi place o anumită băutură, fumează o anumită marcă de ţigări şi deţine un anumit animal de casă.4. Niciuna din cele 5 persoane nu bea aceeaşi băutur[, nu fumează aceeaşi marcă de ţigări şi nu deţine acelaşi fel de animal de casă.5. Britanicul locuieşte în casa roşie.6. Suedezul are un câine.7. Danezul bea ceai cu plăcere.8. Casa verde se află în stânga casei albe.9. Locatarul casei verzi bea cafea.10. Persoana care fumează Pall Mall are o pasăre.11. Locatarul care locuieşte în casa din mijloc bea lapte.12. Locatarul din casa galbenă fumează Dunhill.13. Norvegianul locuieşte în prima casă.14. Fumătorul de Marlboro locuieşte lângă cel care are o pisică.15. Locatarul care are un cal locuieşte lângă cel care fumează Dunhill.16. Fumătorul de Winfield bea cu plăcere bere.17. Norvegianul locuieşte lângă casa albastră.18. Germanul fumează Rothmans.19. Fumătorul de Marlboro are un vecin care bea apă. Cine este proprietarul acvariului cu peşti? P.S. Puteți căuta pe net răspunsul sau vi-l dau eu dar interesant ar fi să încercați să îl rezolvați singuri. Eu unul nu am reușit. 1 1
picon Reputație: 1046 Postat Februarie 5, 2015 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Februarie 5, 2015 Pestii ce zic? 8 3
Vizitator Reputație: 0 Postat Februarie 5, 2015 Postat Februarie 5, 2015 Pestii ce zic? Pestii zic "unii dintre pesti suntem mamifere" 3 4
daywalker78 Reputație: 14869 Postat Februarie 5, 2015 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Autor Postat Februarie 5, 2015 Pestii ce zic? Chiar nu m-am gândit la conotația asta. Eu eram nervos că nu am reușit să găses soluția. 1 1
Galibier Reputație: 19 Postat Februarie 5, 2015 Oras:Molsheim Oras:Molsheim Postat Februarie 5, 2015 Fizicianul Albert Einstein a conceput, în urmă cu aproape 100 de ani, un test de inteligenţă pe care îl pot rezolva doar două persoane dintr-o sută. Indiciile trebuie urmărite cu mare atenţie pentru a putea afla răspunsul corect. Iată testul: 1. Există 5 case, fiecare de altă culoare.2. În fiecare casă, locuieşte o singură persoană, fiecare de altă naţionalitate.3. Fiecărui locatar al fiecărei case îi place o anumită băutură, fumează o anumită marcă de ţigări şi deţine un anumit animal de casă.4. Niciuna din cele 5 persoane nu bea aceeaşi băutur[, nu fumează aceeaşi marcă de ţigări şi nu deţine acelaşi fel de animal de casă.5. Britanicul locuieşte în casa roşie.6. Suedezul are un câine.7. Danezul bea ceai cu plăcere.8. Casa verde se află în stânga casei albe.9. Locatarul casei verzi bea cafea.10. Persoana care fumează Pall Mall are o pasăre.11. Locatarul care locuieşte în casa din mijloc bea lapte.12. Locatarul din casa galbenă fumează Dunhill.13. Norvegianul locuieşte în prima casă.14. Fumătorul de Marlboro locuieşte lângă cel care are o pisică.15. Locatarul care are un cal locuieşte lângă cel care fumează Dunhill.16. Fumătorul de Winfield bea cu plăcere bere.17. Norvegianul locuieşte lângă casa albastră.18. Germanul fumează Rothmans.19. Fumătorul de Marlboro are un vecin care bea apă. Cine este proprietarul acvariului cu peşti? P.S. Puteți căuta pe net răspunsul sau vi-l dau eu dar interesant ar fi să încercați să îl rezolvați singuri. Eu unul nu am reușit. reclama la tigari e interzisa
daywalker78 Reputație: 14869 Postat Februarie 5, 2015 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Autor Postat Februarie 5, 2015 reclama la tigari e interzisa N-am știut. Fă-te că n-ai citit
koningdaniel Reputație: 969 Postat Februarie 5, 2015 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Februarie 5, 2015 Nemtii astia.... 2
azazel 13 Reputație: 765 Postat Februarie 5, 2015 Oras:București Oras:București Postat Februarie 5, 2015 N a găsit nimeni solutia?
oldybutgoldy Reputație: 737 Postat Februarie 5, 2015 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Februarie 5, 2015 Salut, Casa 1 Casa 2 Casa 3 Casa 4 Casa 5galben albastru rosu verde albnorvegian danez britanic german suedezpisica cal pasare acvariu caineapa ceai lapte cafea bereDunhill Marlboro Pall Mall Rothmans Wingfield Ordinea deductiilor: pct 13: norvegianul locuieste in prima casapct 17 : rezulta ca a 2-a casa e cea albastrapct 8: casa verde poate fi numai a 3-a sau a 4-a; corelat cu pct 9 si 11, rezulta casa verde a 4-a si casa alba a 5-apct 3: inseamna ca a 3-a casa este rosie, unde sta britanicul, iar prin eliminare norvegianul sta in casa galbenapct 12: norvegianul fumeaza Dunhillpct 11: britanicul bea laptepct 9: in casa verde se bea cafeapct 15: in casa 2 este un calpct 16 + pct 7: norvegianul nu fumeaza Winfield, deci nu bea bere, si nu este danez, deci nu bea ceai; rezulta ca bea apapct 19: in casa 2 se fumeaza Marlboropct 16: prin eliminare, in casa 5 se fumeaza Winfield si se bea berepct 18: corelat cu cele de mai sus, in casa 4 sta germanul si fumeaza Rothmanspct 7: in casa 2 e danezul, care bea ceaipct 10: prin eliminare, britanicul fumeaza Pall Mall si deci are o pasarepct 14: corelat cu deductia anterioare, norvegianul are o pisicaprin eliminare, suedezul e in casa 5pct 6: in casa 5 e un caine Rezulta la final ca acvariul e in casa 4, a germanului PS Asta inseamna ca de acum inainte tebuie sa-i numim pe acei indivizi, stiti voi care, "nemti" ?!?! 4
cosmin r Reputație: -982 Postat Februarie 5, 2015 Oras:bucuresti Oras:bucuresti Postat Februarie 5, 2015 Confirm, ai fost mai rapid cu niste minute! Felicitari!
daywalker78 Reputație: 14869 Postat Februarie 5, 2015 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Autor Postat Februarie 5, 2015 Bravo!
jolly roger Reputație: 312 Postat Februarie 5, 2015 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Februarie 5, 2015 Ideea cred că era să-l rezolvi în cap. Ar trebui precizat și asta. Pe hartie sau în excel sunt destul de sigur că îl pot face mai mult de 2%. 2
daywalker78 Reputație: 14869 Postat Februarie 5, 2015 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Autor Postat Februarie 5, 2015 Ideea cred că era să-l rezolvi în cap. Ar trebui precizat și asta. Pe hartie sau în excel sunt destul de sigur că îl pot face mai mult de 2%. Cam ai dreptate...
cosmin r Reputație: -982 Postat Februarie 5, 2015 Oras:bucuresti Oras:bucuresti Postat Februarie 5, 2015 Asta e important de precizat
drradu Reputație: 199 Postat Februarie 5, 2015 Oras:Acasa Oras:Acasa Postat Februarie 5, 2015 Ideea cred că era să-l rezolvi în cap. Ar trebui precizat și asta. Pe hartie sau în excel sunt destul de sigur că îl pot face mai mult de 2%.Eu nu cred ca ideea era sa-l rezolvi fara hartie si creion! De unde ai dedus tu asta? PS; Felicitari Goldy!
cosmin r Reputație: -982 Postat Februarie 6, 2015 Oras:bucuresti Oras:bucuresti Postat Februarie 6, 2015 Postez si eu un quiz mic micutz si nu foarte greu. 1. Intr-un mar sunt mere.2. In jumatatea de sus a marului nu sunt mere.3. In jumatatea de jos a marului nu sunt mere.4. Toate afirmatiile de mai sus sunt corecte. Cate mere sunt in mar?
cosmin r Reputație: -982 Postat Februarie 6, 2015 Oras:bucuresti Oras:bucuresti Postat Februarie 6, 2015 Se accepta doar raspunsuri argumentate!
koningdaniel Reputație: 969 Postat Februarie 6, 2015 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Februarie 6, 2015 Acu nu ca as vrea sa ma laud..dar vad un mic conflict, se pare ca nu ati citit postul #7. 2
cosmin r Reputație: -982 Postat Februarie 6, 2015 Oras:bucuresti Oras:bucuresti Postat Februarie 6, 2015 Conflict?
koningdaniel Reputație: 969 Postat Februarie 6, 2015 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Februarie 6, 2015 Mic
daywalker78 Reputație: 14869 Postat Februarie 6, 2015 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Autor Postat Februarie 6, 2015 Acu nu ca as vrea sa ma laud..dar vad un mic conflict, se pare ca nu ati citit postul #7. Ai dreptate. Ai răspuns primul. Ce e corect, e corect. 1 1
cosmin r Reputație: -982 Postat Februarie 6, 2015 Oras:bucuresti Oras:bucuresti Postat Februarie 6, 2015 Asta era. Corect. Mie imi pica fisa mai greu uneori. Deci micul test? Nu se baga nimeni? 1 1
daywalker78 Reputație: 14869 Postat Februarie 6, 2015 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Autor Postat Februarie 6, 2015 Postez si eu un quiz mic micutz si nu foarte greu. 1. Intr-un mar sunt mere.2. In jumatatea de sus a marului nu sunt mere.3. In jumatatea de jos a marului nu sunt mere.4. Toate afirmatiile de mai sus sunt corecte. Cate mere sunt in mar? M-am gândit dar să mor dacă am găsit rezolvarea. Dar stai, nu spune încă soluția, poate o rezolvă cineva.
koningdaniel Reputație: 969 Postat Februarie 6, 2015 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Februarie 6, 2015 un mar, ca nu merge cu mere, e alt numar.
cosmin r Reputație: -982 Postat Februarie 6, 2015 Oras:bucuresti Oras:bucuresti Postat Februarie 6, 2015 Gresit! Sorry. Si nu e caterinca, e un test pe bune cu rezolvare logica! 1 1
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum