Sari la conținut

Tarie

Postări Recomandate

Postat

Este, pana'ti ia ochii

S-a dovedit ca efectele alea puse pe seama absintului erau de la pahare  :no2 . Shoturile traditionale pentru absint erau din plumb, saturnism, orbire, nebunie, alea. Unii zic ca de-acolo se trag si niste capodopere impresioniste; acu' daca au murit sau au orbit cativa "beutori" ca sa avem noi Van Gogh... io sunt pentru!

Ti-am ramas dator cu un raspuns: papilele mele zice ca bine. Adica io nu am preferinte apriorice, e vorba de situatie, conjunctura, grup, stare. Mitilic sa nu fie!

Si o intrebare la schimb: "tarie", "vin", "bere".... cam ce pattern sa extrag de aici?  :blushing2

• Like 1
  • Oras:Bucuresti
Postat

Absintul are efecte halucinogene, drept pentru care este chiar interzis in multe state. Tzarane, se spune ca Van Gogh si-ar fi taiat urechea cu briciul fiind high de la Absint, dar pe de alta parte, ce genii au existat vreodata care sa nu fie betivi, drogati etc? Pe langa asta, nici macar nu e bun Absintul =))

Eu zic asa:

post-29795-0-53249700-1424243673_thumb.png

• Like 1
Postat

Absintul are efecte halucinogene, drept pentru care este chiar interzis in multe state. Tzarane, se spune ca Van Gogh si-ar fi taiat urechea cu briciul fiind high de la Absint, dar pe de alta parte, ce genii au existat vreodata care sa nu fie betivi, drogati etc? Pe langa asta, nici macar nu e bun Absintul =))

Eu zic asa:

...si se spune ca ar fi pictat cerul ala fenomenal, chiparosi si alte chestii fiind pe jumatate nebun de la intoxicatia cu plumb; au fost implicati si niste medici experti in chestia asta.

absintul este inca interzis in vreo cateva state din pricina ca este prea tare (ok, nu sunt decat un tzaran, s-ar putea sa ma insel). in principiu in UE limita maxima la tarie este de 40 de grade, in timp ce absintul (care se bea ca si alte bauturi mediteraneene, ca uzo, pastis sau mastica, diluat cu apa) este semnificativ de mult mai tare, adica in jur de 80 (si maramuresenii l-ar trata cu respect!).

io personal nu ma dau in vant nici dupa tarii prea aromate (absint sau gin) si nici dupa tarii care se cer diluate (wtf?). da' prefer sa stiu ca e acolo si sa aleg sa nu beau decat sa stiu ca e interzis - sunt si eu om! dar am un mare respect pentru absint, cum spuneam, pentru ca fie de la shoturile de plumb fie de la excesul simpllu, omenirea a capatat niste capodopere "din cauza" acestei bauturi.

acu' ca m-am dat mare (poate cu wikipedia, nu stie nimeni...) ma intorc la tzuica de caise din gospodaria mea... iar dupa cina am ceva ce recomand oricui: se cheama carlos primero si e un brandy nascut in spania care concureaza cu domnu' remy martin. ca iezista tzarani si in peninsula iberica si mai facem schimburi de experienta!

L.E. dupa stiinta mea absintul e la liber in Cehia (oameni seriosi!), indiferent de taria alcoolica. banuiesc ca si in alte tzari ue, da' nu stiu io sigur...

• Like 3
Postat

L.E. dupa stiinta mea absintul e la liber in Cehia (oameni seriosi!), indiferent de taria alcoolica. banuiesc ca si in alte tzari ue, da' nu stiu io sigur...

Multe sunt la liber in Cehia...;)

• Oras:Pajistea lu' Bucur
Postat

S-a dovedit ca efectele alea puse pe seama absintului erau de la pahare  :no2 . Shoturile traditionale pentru absint erau din plumb, saturnism, orbire, nebunie, alea. Unii zic ca de-acolo se trag si niste capodopere impresioniste; acu' daca au murit sau au orbit cativa "beutori" ca sa avem noi Van Gogh... io sunt pentru!

Ti-am ramas dator cu un raspuns: papilele mele zice ca bine. Adica io nu am preferinte apriorice, e vorba de situatie, conjunctura, grup, stare. Mitilic sa nu fie!

Si o intrebare la schimb: "tarie", "vin", "bere".... cam ce pattern sa extrag de aici?  :blushing2

Nu stiu daca mentiunile tale pot creea un sablon, dar in mod sigur zicala "traieste clipa" ma caracterizeaza.

• Like 1
  • Oras:Satu' cu ministri
  • Oras:Satu' cu ministri
Postat

Eu zic asa:

Multe genii au fost betivi sau/si drogati, dar extrem de putini betivi sau/si drogati au ajuns genii. 

• Like 9
  • Minus 4
Postat

Multe genii au fost betivi sau/si drogati, dar extrem de putini betivi sau/si drogati au ajuns genii. 

Desi sunt perfect de acord cu tine, trebuie s'o intreb si pe Sorina ce parere are  :thinking

Postat

Multe sunt la liber in Cehia... ;)

Dap. Si banuiesc ca nu te referi la bere si carnaciori cu mustar dulce... 

• Like 2
Postat

Nu stiu daca mentiunile tale pot creea un sablon, dar in mod sigur zicala "traieste clipa" ma caracterizeaza.

Mestere, te tachinam un pic! SI sunt de acord cu tine, chiar daca io judec mai mult cu ora decat cu clipa  :laugh2 . Ce dreaq, suntem urmasi de romani, iar aia traiau cu ziua, nici cu clipa nici cu ora! Acuma mai ramane sa deschidem un topic cu sandvisuri, ca sa pot sa spun care e ala care imi place mie (cu p...izda!).

• Like 3

Postat

Corect! Exact la fel traiesc si eu, ghidata dupa principiul mai bne regret ce am facut decat ce NU am facut ;)

Desi sunt perfect de acord cu tine, trebuie s'o intreb si pe Sorina ce parere are  :thinking

Sunt TOTAL de acord cu acest lucru. Nu confund lucrurile ;)

Dap. Si banuiesc ca nu te referi la bere si carnaciori cu mustar dulce... 

Banuiesti bine :D

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members and 2 guests

No registered users viewing this page.

• Creează nouă...