Sari la conținut

Loc pentru iubitorii sporturilor de contact

Postări Recomandate

• Oras:Undeva in viitor
Postat

Cu clipul doi m-am delectat! Echilibru de balerin! Asa cam ca la dans cand simti ca ai gresit un pic miscarea si o oei pe aratura. Si o schimbare mica te aduce nu doar in ritm dar care face sa para misto toata miscarea. Un fel de Nadia Comaneci care isi masca perfect micile ratari la barna sau sol si o faceau regina!

Si aici tot jocul de piciaore, balansul si echilibrul sunt de baza. Si daca ai fost atent, isi prinde de multe ori adversarii cu picioarele aliniate pe lateral, nu in pozitie de echilibru fata-spate! Daca prinzi pe cineva asa si reusesti sa o plasezi e mancat! Echibru zero, cade sigur.

Corect. Tot de la astia vechi se invata boxul adevarat. Dar nici cu astia noi nu mi-e rusine. Rigondeaux e un exemplu perfect de inteligenta defensiva, si un viitor mare campion.

https://www.youtube.com/watch?v=xPztlXk3JSY 

• Oras:bucuresti
Postat

O mica precizare: aici vorbim despre sport in cadru oficial! Nu incercati asta pe strada! Oricat de buni va considerati, mereu e cineva mai bun ca voi! Sau mai rezistent! Oricum, eu din principiu sunt pentru lupta "neoficiala" doar cand nu ai incotro! De multe ori e mai bine sa te retragi daca nu e neaparat necesar sa te bati! Bataia e ultima solutie, si doar daca esti agresat evident. Nu injurat, etc. Bine, acum daca esti cu nevasta in parc, nu e nimeni prin preajma si vine unul sau mai multi si vor sa o violeze .... da-le tata pana nu se mai ridica de jos! Eventual si supliment ca merita! Cat sa nu faci o vizita la racoare. :)

N-am incurajat niciodata violenta. De la tata citire! Fuse campion national la juniori, la mijlocie. Sa-i fie tzarana usoara! Apoi hepatita naspa, gata boxul. Dar nu a fost niciodata smardoi! Si m-a invatat sa nu incep eu primul niciodata. Sau aproape niciodata. Ca sunt situatii in viata cand simti clar ca nu e loc de retras. Atunci mai bine lasi gargara si o dai tu primul. Nu negocieri si bla bla. De preferat la cel mai mare din gasca si cat sa cada. Ca fug ca potarnichile ceilalti! :)

Niciodata nu m-a incurajat sa fiu bataus. Dar tot niciodata nu m-a incurajat sa vin acasa sa ma plang ca mi-am luat-o. Problemele intre copii sunt ale copiilor. Nu ale parintilor. Si le rezolva singuri. Si apoi se impaca.

Ca exceptie mi-am adus aminte o faza misto: aveam in cartier un baiat de varsta mea, mai solid ca mine si cam rautacios. Se lua mereu de mine pana pe la vreo 12 ani. Si mi-o cam luasem de cateva ori. Prima data am venit si m-am plans. Ma gandeam ca vin cu tata smecher si il potolesc. De unde nene? Mi-a zis tata: "E de varsta ta?" DA. Atunci rezolvi tu!

Si dupa un an de luat cate un pumn doi, a venit o zi in care mi s-a pus pata rau. Ne jucam fotbal si m-a scos de pe teren sa intre el. Regula era, joaca cine sunt primii, restul asteapta. Ok, m-a scos. Apoi au pierdut si trebuia sa intru eu din nou. Si iar nu m-a lasat. Am vb frumos cu el, reguli, bla bla. Nimic. N-amvrut sa mai ies. Si imi da o palma. Mammmmaaaa! S-a facut verde la mine. Si l-am luat la o serie de i-am spart nasul! Era cu vreo 10 kg peste mine, mult tare la varsta aia. Mut a fost! S-a dus la tac'su sa planga. A venit ala si mi-a dat o palma de mi-a crapat gura. Nu mare lucru, dar un pic de sange era. Am plecat acasa. Tata: "ti-ai luat-o iar de la ala?" NU, cutare si cutare. A explodata tata. S-a dus peste ta-su si ia dat 2 palme de la bagat in dulap.

De a doua zi "amicul" meu a fost mielusel pana nu am mai avut treaba cu el. Am ramas amici. Mai radem uneori si acum!

• Like 3
  • Minus 3
Postat

O mica precizare: aici vorbim despre sport in cadru oficial! Nu incercati asta pe strada! Oricat de buni va considerati, mereu e cineva mai bun ca voi! Sau mai rezistent! Oricum, eu din principiu sunt pentru lupta "neoficiala" doar cand nu ai incotro! De multe ori e mai bine sa te retragi daca nu e neaparat necesar sa te bati! Bataia e ultima solutie, si doar daca esti agresat evident. Nu injurat, etc. Bine, acum daca esti cu nevasta in parc, nu e nimeni prin preajma si vine unul sau mai multi si vor sa o violeze .... da-le tata pana nu se mai ridica de jos! Eventual si supliment ca merita! Cat sa nu faci o vizita la racoare. :)

N-am incurajat niciodata violenta. De la tata citire! Fuse campion national la juniori, la mijlocie. Sa-i fie tzarana usoara! Apoi hepatita naspa, gata boxul. Dar nu a fost niciodata smardoi! Si m-a invatat sa nu incep eu primul niciodata. Sau aproape niciodata. Ca sunt situatii in viata cand simti clar ca nu e loc de retras. Atunci mai bine lasi gargara si o dai tu primul. Nu negocieri si bla bla. De preferat la cel mai mare din gasca si cat sa cada. Ca fug ca potarnichile ceilalti! :)

Niciodata nu m-a incurajat sa fiu bataus. Dar tot niciodata nu m-a incurajat sa vin acasa sa ma plang ca mi-am luat-o. Problemele intre copii sunt ale copiilor. Nu ale parintilor. Si le rezolva singuri. Si apoi se impaca.

Ca exceptie mi-am adus aminte o faza misto: aveam in cartier un baiat de varsta mea, mai solid ca mine si cam rautacios. Se lua mereu de mine pana pe la vreo 12 ani. Si mi-o cam luasem de cateva ori. Prima data am venit si m-am plans. Ma gandeam ca vin cu tata smecher si il potolesc. De unde nene? Mi-a zis tata: "E de varsta ta?" DA. Atunci rezolvi tu!

Si dupa un an de luat cate un pumn doi, a venit o zi in care mi s-a pus pata rau. Ne jucam fotbal si m-a scos de pe teren sa intre el. Regula era, joaca cine sunt primii, restul asteapta. Ok, m-a scos. Apoi au pierdut si trebuia sa intru eu din nou. Si iar nu m-a lasat. Am vb frumos cu el, reguli, bla bla. Nimic. N-amvrut sa mai ies. Si imi da o palma. Mammmmaaaa! S-a facut verde la mine. Si l-am luat la o serie de i-am spart nasul! Era cu vreo 10 kg peste mine, mult tare la varsta aia. Mut a fost! S-a dus la tac'su sa planga. A venit ala si mi-a dat o palma de mi-a crapat gura. Nu mare lucru, dar un pic de sange era. Am plecat acasa. Tata: "ti-ai luat-o iar de la ala?" NU, cutare si cutare. A explodata tata. S-a dus peste ta-su si ia dat 2 palme de la bagat in dulap.

De a doua zi "amicul" meu a fost mielusel pana nu am mai avut treaba cu el. Am ramas amici. Mai radem uneori si acum!

:laugh2  :hihat

Am uitat sa precizez ca in postarea in care am explicat tehnica care mi-a iesit, eram intr-un cadru sportiv ( in tineretile mele :laugh2 ) si, in nici un caz pe strada. Nici eu nu incurajez violenta de nici un fel pe strada, decat in cazurile de legitima aparare. Si in acele cazuri sunt total de acord cu  ce ai explicat tu. Contrar opiniei unora nu sunt vreun smardoi si, nu mi plac conflictele in general. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa fiu pregatit sa termin un conflict cand acesta apare, pe principiul " loveste primul, loveste rapid, dispari". Mai apar si complicatiile legale destul de urate care, ar trebui sa descurajeze transpunerea sportului in strada. 

Marele merit al sporturilor de contact este ca ofera in primul rand un calm si o stapanire de sine necesare intr-o viata de zi cu zi tot mai agitata, plina de oameni din ce in ce mai artagosi. Pacat ca celor care sunt in afara acestui sport li se pare a fi ceva golanesc, cand defapt poate fi asemanat cu un joc de sah mai palpitant.     

Exact in stilul asta am fost si eu tratat de tatal meu, fost rugbyst, cand eram mic si, ii sunt recuno******r pentru asta acum.  :wink2

• Like 3
  • Oras:Ici,Colo!
Postat

Si-a luat cineva De aici,vreodata, un picior in cap? In pumn in mecla? O palma peste shafa? Ceva?

Postat

:laugh2  :hihat

Am uitat sa precizez ca in postarea in care am explicat tehnica care mi-a iesit, eram intr-un cadru sportiv ( in tineretile mele :laugh2 ) si, in nici un caz pe strada. Nici eu nu incurajez violenta de nici un fel pe strada, decat in cazurile de legitima aparare. Si in acele cazuri sunt total de acord cu  ce ai explicat tu. Contrar opiniei unora nu sunt vreun smardoi si, nu mi plac conflictele in general. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa fiu pregatit sa termin un conflict cand acesta apare, pe principiul " loveste primul, loveste rapid, dispari". Mai apar si complicatiile legale destul de urate care, ar trebui sa descurajeze transpunerea sportului in strada. 

Marele merit al sporturilor de contact este ca ofera in primul rand un calm si o stapanire de sine necesare intr-o viata de zi cu zi tot mai agitata, plina de oameni din ce in ce mai artagosi. Pacat ca celor care sunt in afara acestui sport li se pare a fi ceva golanesc, cand defapt poate fi asemanat cu un joc de sah mai palpitant.     

Exact in stilul asta am fost si eu tratat de tatal meu, fost rugbyst, cand eram mic si, ii sunt recuno******r pentru asta acum.  :wink2

Io imi iubesc tatal. Chiar daca nu a fost unul model de model. A fost un tata si m-a iubit. Dumnezeu sa-i dea odihna!

Avea multe parti bune. Fiecare cu defectele si slabiciunile lui. Nu le judecam noi, mai ales ca si copii! Important e ca am primit de la el DRAGISTE de parinte!

Si am simtit-o din plin!

Violenta gratuita e naspa. Si la ce ziceai tu, am citit un caz zilele astea in GSP. Un baiat karatist a omorat pe cineva, cu arma alba, ca a picat baul. Fost component al lotului olimpic, multiplu campion national. Vedeti pe site-uri. Dar nu avea cum sa ajunga aici daca avea o copilarie ok. Nu cred ca a avut-o!

Se mai intampla si din astea. Din pacate. Tensiuni prost rezolvate. Mai ales in familie. Mi-e mila si de el si de familia vaduva de tata. Victima avea 32 de ani si bebe! Grea e viatza uneori. De aceea e bine sa fii calm si sa nu te bagi in conficte.

PS: pustiul criminal avea doar putin peste 18 ani!

Unii ar zice: sa putrezesca in puscarii. Oarecum just. Dar ce o fi trait el de a ajuns asa?

• Like 2
  • Minus 3
Postat

Violenta pe strada, gratuita si, mai ales cu astfel de consecinte este impardonabila dpdv al meu. Portul de arma este ilegal. Adica treaba e simpla pentru un judecator in cazul asta ... peste 10 ani dupa gratii. Odata am asistat la judecarea unui caz asemanator, in care alt tinerel s-a luat la cearta cu tatal unui coleg de-al sau care daduse o petrecere la care se afla .... tinerelul fiind si putin ametit a scos cutitul si s-a ajuns la tentativa de omor. Macar tatal colegului n-a patit nimic grav. Procesul a durat foarte putin, si tinerelul a luat 12 ani de bulau pentru 10 secunde de prostie. 

Si legea specifica faptul ca in situatiile de conflict care necesita actiuni de autoaparare din partea unui agresat catre un agresor, forta ripostei celui agresat trebuie sa fie proportionala cu forta actiunii agresorului. Adica mai pe romaneste, daca cineva ataca cu o lopata, agresatul trebuie sa riposteze in cel mai bun caz tot cu o lopata sau, cu un mijloc de aparare neletal, nu sa scota vreo arma si sa il impuste/taie de exemplu, ca se lasa cu bulau mult pentru agresat, chit ca la prima vedere agresatul nu ar avea nici o vina.

De asta urasc violenta de strada, aduce cu ea prea multe complicatii greu de prevazut. Mai ales cand e atat de satisfacator sa faci pe cineva din vorbe. 

Problema la pustiul ala, cum o vad eu, sta absenta autocontrolului. Aceasta absenta poate fi cauzata si de lipsa unui tata ok care, sa il fi invatat si educat in asa fel incat sa isi controleze emotiile si actiunile ( lucru care stiu ca la fundatia karate-ului si a oricarei arte martiale ). Cauzele pot fi multiple, dar avand in vedere varsta lui, o copilarie aiurea poate fi un factor principal. 

De-a lungul adolescentei am facut vreo 2 ani de arte martiale iar, daca la box ador competitivitatea si taria de caracter necesara pentru a intra in ring, la artele martiale ador filozofia orientala bazata pe cunoasterea sinelui, controlul emotiilor si al actiunilor. Din pacate la unii devine exacerbata competitivitatea si increderea in sine, uitand de autocontrol.

Pacat de tineretea pierduta a pustiului si de familia victimei.

• Like 3
  • Oras:Unde vreau
  • Oras:Unde vreau
Postat

Si-a luat cineva De aici,vreodata, un picior in cap? In pumn in mecla? O palma peste shafa? Ceva?

In fiecare zi...e ca o portie pt mine...exceptie facand palma peste ceafa sau piciorul in cap, dar pumni ...fara numar:)

• Like 1
  • Minus 2
Postat

In fiecare zi...e ca o portie pt mine...exceptie facand palma peste ceafa sau piciorul in cap, dar pumni ...fara numar:)

Da frate..am si EU aceeasi problema. Deci ma gandesc sa divortez..ea zice can nu mai da dar nush CE sa zic..

:(

• Like 3
  • Oras:Satu' cu ministri
Postat

Zmardoi, peste tot zmardoi, îngerașule!  :laugh2

• Like 2
  • Minus 3
Postat

Colegu' pe langa loviturile luate la figurat de la viata :laugh2 , prima oara cand am avut nasul spart a fost prin clasa a 9-a din cauza unui mawashi geri aplicat de un prieten bun cu centura neagra, eu fiind cu centura alba ( tabula rasa ). Eram la sala bineinteles si faceam un sparring amical, omul a aruncat piciorul mai mult in gluma, eu fiind necopt si cu garda aiurea .... boooom. Fractura de piramida nazala, mult bors pe costum si pe jos :laugh2. No big deal, shit happens. ? Urmarea e ca acum, din profil nasul meu imi da o aura de acvila de munte, de zici ca-s din neamul Soimarestilor :laugh2.   

Oricum am ramas buni prieteni amandoi ... mai radem si acum la o bere de debutul meu in artele martiale. :slap2

• Like 2
Postat

Colegu' pe langa loviturile luate la figurat de la viata :laugh2 , prima oara cand am avut nasul spart a fost prin clasa a 9-a din cauza unui mawashi geri aplicat de un prieten bun cu centura neagra, eu fiind cu centura alba ( tabula rasa ). Eram la sala bineinteles si faceam un sparring amical, omul a aruncat piciorul mai mult in gluma, eu fiind necopt si cu garda aiurea .... boooom. Fractura de piramida nazala, mult bors pe costum si pe jos :laugh2. No big deal, shit happens. ? Urmarea e ca acum, din profil nasul meu imi da o aura de acvila de munte, de zici ca-s din neamul Soimarestilor :laugh2.   

Oricum am ramas buni prieteni amandoi ... mai radem si acum la o bere de debutul meu in artele martiale. :slap2

You got the fucked owned!

• Oras:fara
  • Oras:fara
Postat

am facut si io apr 2 ani de karate in urma cu multi ani pana ce am inceput sa pun in practica si :blushing2  in fata blocului si in clasa/scoala ce am invatat la antrenamente , as fi continuat da nu m-or mai lasat ai mei ca prea des au fost chemati la scoala ca am batut pe multi :laugh2 porecla mi-o ramas ..Linda

https://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=7&cad=rja&uact=8&ved=0CDkQtwIwBmoVChMI75SRzdHnxgIVSD4UCh2-8AG2&url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DzJp6p37flg0&ei=WNOrVe-IK8j8UL7hh7AL&usg=AFQjCNEF8ETC0Il1f3EAoCm33SCdapX4Ig

acuma practic tenisu de PAT :rax2  :iagree

• Like 5
  • Oras:Bucuresti
  • Oras:Bucuresti
Postat

am facut si io apr 2 ani de karate in urma cu multi ani pana ce am inceput sa pun in practica si :blushing2  in fata blocului si in clasa/scoala ce am invatat la antrenamente , as fi continuat da nu m-or mai lasat ai mei ca prea des au fost chemati la scoala ca am batut pe multi :laugh2 porecla mi-o ramas ..Linda

https://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=7&cad=rja&uact=8&ved=0CDkQtwIwBmoVChMI75SRzdHnxgIVSD4UCh2-8AG2&url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DzJp6p37flg0&ei=WNOrVe-IK8j8UL7hh7AL&usg=AFQjCNEF8ETC0Il1f3EAoCm33SCdapX4Ig

Dacă dau de tine vreau să ma faci KO. :)

• Like 1
  • Minus 1
Postat

Adică penisu.  :laugh2

• Like 2
  • Minus 3
Postat

https://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=7&cad=rja&uact=8&ved=0CDkQtwIwBmoVChMI75SRzdHnxgIVSD4UCh2-8AG2&url=http://www.youtube.com/watch?v=zJp6p37flg0&ei=WNOrVe-IK8j8UL7hh7AL&usg=AFQjCNEF8ETC0Il1f3EAoCm33SCdapX4Ig

Zmardoi..peste tot..zmardoi!

Postat

Corect îngerașule!  :laugh2

• Like 1
  • Minus 3

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

No registered users viewing this page.

• Creează nouă...