? ec ed Reputație: -439 Postat Mai 9, 2015 Oras:aer Oras:aer Postat Mai 9, 2015 In tarile civilizate,tips-ul nu se impoziteaza,se mai numeste un fel de service charge,care este undeva la 12,5% din nota de plata,iar banii revin ospatarilor,in unele cazuri individual,in alte cazuri 'la oala',adica tips-ul strans intr-o saptamana se imparte la tot staff-ul.Unii patroni de restaurante propun ospatarilor un salariu minim pe economie,dar service charge-ul sa fie al lor,alti patroni ofera un salariu chiar bunicel,insa pastreaza acel service charge.Cum spunea si Lana,majoritatea platilor se fac cu cardul,iar de cele mai multe ori,anumiti clienti platesc acea nota de plata,cu service charge-ul inclus in ea,cu cardul,dar lasa acel tips si cash,ori cateodata refuza sa plateasca service charge-ul(au dreptul asta),si doresc ca service cgarge-ul sa il plateasca in cash,iar acesta sa revina automat ospatarului.Si picoane,vad ca vorbesti cu putina ingamfare,combinata cu superioritate,cand vine vorba despre cei ce livreaza pizza,spalatori de masini,ospatari,considerand aceste joburi de sezon,part-time...poate ai dreptate cu cei ce livreaza,fiindca nu e nevoie de prea multe skill-uri sa livrezi o pizza,decat sa zambesti si sa fii respectos,cu cei ce spala masina,la fel,nu exista prea mult contact verbal intre client si ei,decat sa spele masina,daca se poate,in timp ' record',pentru a face loc urmatoarei masini,si tot asa,deci posibil sa fie nevoie doar de rapiditate,dar cand zici de ospatari...plm,de aia sezonieri de care zici tu,sau care lucreaza part time,de aia este toata lumea nemultumita,pentru ca ii doare in pula,pentru ca nu au experienta,pentru ca sunt setati sa munceasca doar pentru ceva ciubuc,cat sa-i tina la Facultate,urmand ca ei sa fie mari bossi peste 10 ani,cu statul social ridicat,si cu vieti ratacite inchise in birouri...dar cand vorbesti de adevaratii ospatari,aia care poate din 2 vorbe ti-au inchis gura(in cauzul in care incepi sa fe dai zmeu la masa),care iti prezinta mancarea intr-un anumit fel,care te servesc intr-un anumit fel,care comunica cu tine intr-un anumit fel si te fac sa te simti bine...deja pe aia ii consideri profesionisti,cu un job ca si al tau,nu?Sau nu se pune,ca majoritatea dintre ei nu au facultate ca si tine? Anyways,Romania este o tara condusa de cacati,unde doar ei fac regulile,si lumea tace,tace fiindca nu au timp sa gandeasca,fiindca sunt prinsi in munca aia zilnica,de a produce ceva bani pentru familie,si uita ca sunt oameni si nu roboti,si ca ar putea trai mai bine,ca ar merita mai mult...iar cei ce au avut bunici,strabunici,cu hectare de pamant si vile prin centrul Bucurestiului,isi numara banii,se imbraca de pe Oxford Street,si ii doare in pula de ce schimbari se produc in sistemul hot,teama lor cea mare fiind probabil acea teama de a nu se inchide terasele de pe Decebal,ca ei sa nu se mai poata afisa. 1 3
Vizitator Reputație: 0 Postat Mai 9, 2015 Postat Mai 9, 2015 In tarile civilizate,tips-ul nu se impoziteaza,se mai numeste un fel de service charge,care este undeva la 12,5% din nota de plata,iar banii revin ospatarilor,in unele cazuri individual,in alte cazuri 'la oala',adica tips-ul strans intr-o saptamana se imparte la tot staff-ul.Unii patroni de restaurante propun ospatarilor un salariu minim pe economie,dar service charge-ul sa fie al lor,alti patroni ofera un salariu chiar bunicel,insa pastreaza acel service charge.Cum spunea si Lana,majoritatea platilor se fac cu cardul,iar de cele mai multe ori,anumiti clienti platesc acea nota de plata,cu service charge-ul inclus in ea,cu cardul,dar lasa acel tips si cash,ori cateodata refuza sa plateasca service charge-ul(au dreptul asta),si doresc ca service cgarge-ul sa il plateasca in cash,iar acesta sa revina automat ospatarului.Si picoane,vad ca vorbesti cu putina ingamfare,combinata cu superioritate,cand vine vorba despre cei ce livreaza pizza,spalatori de masini,ospatari,considerand aceste joburi de sezon,part-time...poate ai dreptate cu cei ce livreaza,fiindca nu e nevoie de prea multe skill-uri sa livrezi o pizza,decat sa zambesti si sa fii respectos,cu cei ce spala masina,la fel,nu exista prea mult contact verbal intre client si ei,decat sa spele masina,daca se poate,in timp ' record',pentru a face loc urmatoarei masini,si tot asa,deci posibil sa fie nevoie doar de rapiditate,dar cand zici de ospatari...plm,de aia sezonieri de care zici tu,sau care lucreaza part time,de aia este toata lumea nemultumita,pentru ca ii doare in pula,pentru ca nu au experienta,pentru ca sunt setati sa munceasca doar pentru ceva ciubuc,cat sa-i tina la Facultate,urmand ca ei sa fie mari bossi peste 10 ani,cu statul social ridicat,si cu vieti ratacite inchise in birouri...dar cand vorbesti de adevaratii ospatari,aia care poate din 2 vorbe ti-au inchis gura(in cauzul in care incepi sa fe dai zmeu la masa),care iti prezinta mancarea intr-un anumit fel,care te servesc intr-un anumit fel,care comunica cu tine intr-un anumit fel si te fac sa te simti bine...deja pe aia ii consideri profesionisti,cu un job ca si al tau,nu?Sau nu se pune,ca majoritatea dintre ei nu au facultate ca si tine? Anyways,Romania este o tara condusa de cacati,unde doar ei fac regulile,si lumea tace,tace fiindca nu au timp sa gandeasca,fiindca sunt prinsi in munca aia zilnica,de a produce ceva bani pentru familie,si uita ca sunt oameni si nu roboti,si ca ar putea trai mai bine,ca ar merita mai mult...iar cei ce au avut bunici,strabunici,cu hectare de pamant si vile prin centrul Bucurestiului,isi numara banii,se imbraca de pe Oxford Street,si ii doare in pula de ce schimbari se produc in sistemul hot,teama lor cea mare fiind probabil acea teama de a nu se inchide terasele de pe Decebal,ca ei sa nu se mai poata afisa.Zi-mi si mie pa chat ce ai scris aici ?In 4-5 cuvinte 1
trollescoviciulos Reputație: 260 Postat Mai 9, 2015 Oras:pretutindeni Oras:pretutindeni Postat Mai 9, 2015 In tarile civilizate,tips-ul nu se impoziteaza,se mai numeste un fel de service charge,care este undeva la 12,5% din nota de plata,iar banii revin ospatarilor,in unele cazuri individual,in alte cazuri 'la oala',adica tips-ul strans intr-o saptamana se imparte la tot staff-ul.Unii patroni de restaurante propun ospatarilor un salariu minim pe economie,dar service charge-ul sa fie al lor,alti patroni ofera un salariu chiar bunicel,insa pastreaza acel service charge.Cum spunea si Lana,majoritatea platilor se fac cu cardul,iar de cele mai multe ori,anumiti clienti platesc acea nota de plata,cu service charge-ul inclus in ea,cu cardul,dar lasa acel tips si cash,ori cateodata refuza sa plateasca service charge-ul(au dreptul asta),si doresc ca service cgarge-ul sa il plateasca in cash,iar acesta sa revina automat ospatarului.Si picoane,vad ca vorbesti cu putina ingamfare,combinata cu superioritate,cand vine vorba despre cei ce livreaza pizza,spalatori de masini,ospatari,considerand aceste joburi de sezon,part-time...poate ai dreptate cu cei ce livreaza,fiindca nu e nevoie de prea multe skill-uri sa livrezi o pizza,decat sa zambesti si sa fii respectos,cu cei ce spala masina,la fel,nu exista prea mult contact verbal intre client si ei,decat sa spele masina,daca se poate,in timp ' record',pentru a face loc urmatoarei masini,si tot asa,deci posibil sa fie nevoie doar de rapiditate,dar cand zici de ospatari...plm,de aia sezonieri de care zici tu,sau care lucreaza part time,de aia este toata lumea nemultumita,pentru ca ii doare in pula,pentru ca nu au experienta,pentru ca sunt setati sa munceasca doar pentru ceva ciubuc,cat sa-i tina la Facultate,urmand ca ei sa fie mari bossi peste 10 ani,cu statul social ridicat,si cu vieti ratacite inchise in birouri...dar cand vorbesti de adevaratii ospatari,aia care poate din 2 vorbe ti-au inchis gura(in cauzul in care incepi sa fe dai zmeu la masa),care iti prezinta mancarea intr-un anumit fel,care te servesc intr-un anumit fel,care comunica cu tine intr-un anumit fel si te fac sa te simti bine...deja pe aia ii consideri profesionisti,cu un job ca si al tau,nu?Sau nu se pune,ca majoritatea dintre ei nu au facultate ca si tine? Anyways,Romania este o tara condusa de cacati,unde doar ei fac regulile,si lumea tace,tace fiindca nu au timp sa gandeasca,fiindca sunt prinsi in munca aia zilnica,de a produce ceva bani pentru familie,si uita ca sunt oameni si nu roboti,si ca ar putea trai mai bine,ca ar merita mai mult...iar cei ce au avut bunici,strabunici,cu hectare de pamant si vile prin centrul Bucurestiului,isi numara banii,se imbraca de pe Oxford Street,si ii doare in pula de ce schimbari se produc in sistemul hot,teama lor cea mare fiind probabil acea teama de a nu se inchide terasele de pe Decebal,ca ei sa nu se mai poata afisa.Ia esti singur acasa??? 1
? ec ed Reputație: -439 Postat Mai 9, 2015 Oras:aer Oras:aer Postat Mai 9, 2015 Ia esti singur acasa??? Da! )) 1 3
picon Reputație: 1046 Postat Mai 9, 2015 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Mai 9, 2015 In tarile civilizate,tips-ul nu se impoziteaza,se mai numeste un fel de service charge,care este undeva la 12,5% din nota de plata,iar banii revin ospatarilor,in unele cazuri individual,in alte cazuri 'la oala',adica tips-ul strans intr-o saptamana se imparte la tot staff-ul.Unii patroni de restaurante propun ospatarilor un salariu minim pe economie,dar service charge-ul sa fie al lor,alti patroni ofera un salariu chiar bunicel,insa pastreaza acel service charge.Cum spunea si Lana,majoritatea platilor se fac cu cardul,iar de cele mai multe ori,anumiti clienti platesc acea nota de plata,cu service charge-ul inclus in ea,cu cardul,dar lasa acel tips si cash,ori cateodata refuza sa plateasca service charge-ul(au dreptul asta),si doresc ca service cgarge-ul sa il plateasca in cash,iar acesta sa revina automat ospatarului.Si picoane,vad ca vorbesti cu putina ingamfare,combinata cu superioritate,cand vine vorba despre cei ce livreaza pizza,spalatori de masini,ospatari,considerand aceste joburi de sezon,part-time...poate ai dreptate cu cei ce livreaza,fiindca nu e nevoie de prea multe skill-uri sa livrezi o pizza,decat sa zambesti si sa fii respectos,cu cei ce spala masina,la fel,nu exista prea mult contact verbal intre client si ei,decat sa spele masina,daca se poate,in timp ' record',pentru a face loc urmatoarei masini,si tot asa,deci posibil sa fie nevoie doar de rapiditate,dar cand zici de ospatari...plm,de aia sezonieri de care zici tu,sau care lucreaza part time,de aia este toata lumea nemultumita,pentru ca ii doare in pula,pentru ca nu au experienta,pentru ca sunt setati sa munceasca doar pentru ceva ciubuc,cat sa-i tina la Facultate,urmand ca ei sa fie mari bossi peste 10 ani,cu statul social ridicat,si cu vieti ratacite inchise in birouri...dar cand vorbesti de adevaratii ospatari,aia care poate din 2 vorbe ti-au inchis gura(in cauzul in care incepi sa fe dai zmeu la masa),care iti prezinta mancarea intr-un anumit fel,care te servesc intr-un anumit fel,care comunica cu tine intr-un anumit fel si te fac sa te simti bine...deja pe aia ii consideri profesionisti,cu un job ca si al tau,nu?Sau nu se pune,ca majoritatea dintre ei nu au facultate ca si tine? Anyways,Romania este o tara condusa de cacati,unde doar ei fac regulile,si lumea tace,tace fiindca nu au timp sa gandeasca,fiindca sunt prinsi in munca aia zilnica,de a produce ceva bani pentru familie,si uita ca sunt oameni si nu roboti,si ca ar putea trai mai bine,ca ar merita mai mult...iar cei ce au avut bunici,strabunici,cu hectare de pamant si vile prin centrul Bucurestiului,isi numara banii,se imbraca de pe Oxford Street,si ii doare in pula de ce schimbari se produc in sistemul hot,teama lor cea mare fiind probabil acea teama de a nu se inchide terasele de pe Decebal,ca ei sa nu se mai poata afisa. Deceule, ca de obicei cănd e vorba de altceva decăt caterincă, nu ințelegi mai nimic. Unde pula calului vezi tu că am vorbit (scris) cu ingămfare și superioritate? Ai citit toată postarea? Ai citit contextul? Era un replay la o postare a Dayului, iar ceea-ce afirmam eu, este că acele slujbe sezoniere, part-time etc. , prin neimpozitarea bacșișului nu se face mare gaură la buget, deci impozitarea este o tămpenie, după mine. Cititul pe diagonală, dragul meu si contextualizarea ie grele, nu? In alta ordine de idei, este comunistoidă de-a dreptul înverșunarea asta a ta împotriva celor ce au moștenit averi. Nu e cazul meu, am moștenit puțin și l-am investit cu cap, dar nu am trăit invidii de genul. Parintii sau bunicii lor, au fost desproprietariți, dați afara din case, unii închiși sau duși la canal. Este normal ca averile furate să revină urmașilor. În fond de ce acumuleaza omul? Să-si facă un trai mai bun și să-si lase urmașilor posibilitatea unui trai, dacă se poate și mai bun. Asta e legea firii, este instictiv. Nu este obligația lor să-i doară sau nu în pula de ceilalți ( dacă o fac, cu atăt mai de apreciat), ci a clasei politice. Clasă politică care e așa cum e! Și nici nu trebuie să dea socoteală cuiva cum cheltuiesc banii. Deceule, după cum ai observat, te-am lăsat în boii tăi, nu te-am înțepat cănd meritai, nu ți-am dat puncte in puținele cazuri cănd meritai. Te-am ignorat respectăndu-ți dorința. Acuma, văd că ai măncărimi și te bagi în seamă cu mine. Te rog să mă ignori în continuare. E mai bine!Baftă îți doresc! 7 6
dolores rld Reputație: -518 Postat Mai 9, 2015 Oras:în a patra zi dã week-end Oras:în a patra zi dã week-end Postat Mai 9, 2015 eu cand lucram ca ospatar nu declaram tips-ul, ca se ducea dreacu toata afacerea mea si se afla ca umflasem nota. 1 2
picon Reputație: 1046 Postat Mai 9, 2015 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Mai 9, 2015 Mă, tu erai ăla care în loc de caviar puneai ochi de chilcă?
dolores rld Reputație: -518 Postat Mai 9, 2015 Oras:în a patra zi dã week-end Oras:în a patra zi dã week-end Postat Mai 9, 2015 Mă, tu erai ăla care în loc de caviar puneai ochi de chilcă? stiu doar ca turnam Kreskova in loc de belvedere. Ce sa-i faci daca nu tot taranul facea diferenta.
advanced Reputație: -2693 Postat Mai 9, 2015 Oras:B Oras:B Postat Mai 9, 2015 Deceule, ca de obicei cănd e vorba de altceva decăt caterincă, nu ințelegi mai nimic. Unde pula calului vezi tu că am vorbit (scris) cu ingămfare și superioritate? Ai citit toată postarea? Ai citit contextul? Era un replay la o postare a Dayului, iar ceea-ce afirmam eu, este că acele slujbe sezoniere, part-time etc. , prin neimpozitarea bacșișului nu se face mare gaură la buget, deci impozitarea este o tămpenie, după mine. Cititul pe diagonală, dragul meu si contextualizarea ie grele, nu? In alta ordine de idei, este comunistoidă de-a dreptul înverșunarea asta a ta împotriva celor ce au moștenit averi. Nu e cazul meu, am moștenit puțin și l-am investit cu cap, dar nu am trăit invidii de genul. Parintii sau bunicii lor, au fost desproprietariți, dați afara din case, unii închiși sau duși la canal. Este normal ca averile furate să revină urmașilor. În fond de ce acumuleaza omul? Să-si facă un trai mai bun și să-si lase urmașilor posibilitatea unui trai, dacă se poate și mai bun. Asta e legea firii, este instictiv. Nu este obligația lor să-i doară sau nu în pula de ceilalți ( dacă o fac, cu atăt mai de apreciat), ci a clasei politice. Clasă politică care e așa cum e! Și nici nu trebuie să dea socoteală cuiva cum cheltuiesc banii. Deceule, după cum ai observat, te-am lăsat în boii tăi, nu te-am înțepat cănd meritai, nu ți-am dat puncte in puținele cazuri cănd meritai. Te-am ignorat respectăndu-ți dorința. Acuma, văd că ai măncărimi și te bagi în seamă cu mine. Te rog să mă ignori în continuare. E mai bine!Baftă îți doresc!Picoane, de ce?,este un neterminat! In state, in Italia, in franta, tips-ul este pe bonul pe care îl primesti dupa ce il achiti! Fie ca iti dau o coaja de pâine cu Putin unt, se numeste ca este din partea casei dar o regasesti pe bon. La noi problema este alta! La nivelul de trai din Romania si la modul in care se aplica legile, o asemenea masura lasa senzatia ca nu mai au de unde sa adune bani pentru a avea ei de unde fura. Basca' faptul ca avem un parlament plin de mafioti, asta datorita faptului ca exista de ce? Si altui asemenea lui!
advanced Reputație: -2693 Postat Mai 9, 2015 Oras:B Oras:B Postat Mai 9, 2015 eu cand lucram ca ospatar nu declaram tips-ul, ca se ducea dreacu toata afacerea mea si se afla ca umflasem nota.Bravo tie nene! 1 2
? ec ed Reputație: -439 Postat Mai 9, 2015 Oras:aer Oras:aer Postat Mai 9, 2015 Deceule, ca de obicei cănd e vorba de altceva decăt caterincă, nu ințelegi mai nimic. Unde pula calului vezi tu că am vorbit (scris) cu ingămfare și superioritate? Ai citit toată postarea? Ai citit contextul? Era un replay la o postare a Dayului, iar ceea-ce afirmam eu, este că acele slujbe sezoniere, part-time etc. , prin neimpozitarea bacșișului nu se face mare gaură la buget, deci impozitarea este o tămpenie, după mine. Cititul pe diagonală, dragul meu si contextualizarea ie grele, nu? In alta ordine de idei, este comunistoidă de-a dreptul înverșunarea asta a ta împotriva celor ce au moștenit averi. Nu e cazul meu, am moștenit puțin și l-am investit cu cap, dar nu am trăit invidii de genul. Parintii sau bunicii lor, au fost desproprietariți, dați afara din case, unii închiși sau duși la canal. Este normal ca averile furate să revină urmașilor. În fond de ce acumuleaza omul? Să-si facă un trai mai bun și să-si lase urmașilor posibilitatea unui trai, dacă se poate și mai bun. Asta e legea firii, este instictiv. Nu este obligația lor să-i doară sau nu în pula de ceilalți ( dacă o fac, cu atăt mai de apreciat), ci a clasei politice. Clasă politică care e așa cum e! Și nici nu trebuie să dea socoteală cuiva cum cheltuiesc banii. Deceule, după cum ai observat, te-am lăsat în boii tăi, nu te-am înțepat cănd meritai, nu ți-am dat puncte in puținele cazuri cănd meritai. Te-am ignorat respectăndu-ți dorința. Acuma, văd că ai măncărimi și te bagi în seamă cu mine. Te rog să mă ignori în continuare. E mai bine!Baftă îți doresc! Stii prea bine ce am subliniat,dar o plesnesti de gard,ca de obicei,in binecunoscutu-ti stil caracteristic.Ma mai insel si eu, dhăăă,dar cu tine am incredere in instinct .Nici nu ma mai spetesc... Nu uita,te rog frumos,ca la penultima discutie cazusem intr-adevar 'la intelegere',sa nu ne mai intepam,dar a continuat replica ta cum ca-ti bagi pula,ca tu scrii unde vrea pula ta,cand vrea pula ta,despre cine vrea pula ta...eu am replicat spunandu-ti ca o sa-ti musti masele in continuare,iti amintesti doar... ...asa ca mi-am permis,cand am simtit momentul prielnic(adica azi),sa-ti gadil orgoliul. Zii tu sageții lui pisicuts,#cachiar daca te sustine pe tine,el tot sageata lui pisicuts ramane,si fostul lover indragostit, al Ameliei,si cam atat,ciulama!
dolores rld Reputație: -518 Postat Mai 9, 2015 Oras:în a patra zi dã week-end Oras:în a patra zi dã week-end Postat Mai 9, 2015 ce-i aici? cearta fara puli, morti, mame? plictisitor...
picon Reputație: 1046 Postat Mai 9, 2015 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Mai 9, 2015 Măi băiatule, de la postarea aceea de care zici tu, a trecut ceva timp. In acest timp, am considerat că pur și simplu nu merită să-mi mai bat capul cu tine și că in cele din urmă e mai bine să revenim la ce convenisem. Și te-am ignorat, așa cum ai observat. Ai spus tu că vei pandi momentul prielnic să ... plm... tu știi ce! Iar asta cu mușcatul măselelor ... las-o balta! Chiar nu-mi pun mintea cu tine, ești cantitate neglijabilă.Spor la ce vrei tu!
picon Reputație: 1046 Postat Mai 9, 2015 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Mai 9, 2015
picon Reputație: 1046 Postat Mai 9, 2015 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Mai 9, 2015
trollescoviciulos Reputație: 260 Postat Mai 9, 2015 Oras:pretutindeni Oras:pretutindeni Postat Mai 9, 2015 Să-ți iau pisica 1
lana Reputație: 3245 Postat Mai 9, 2015 Oras:București Oras:București Postat Mai 9, 2015 Să-ți iau pisica Știi cum papă pisica mea șoricelul tău (ăla timid de nu vrea să apară in poze)?!....dintr-o îmbucătură!
trollescoviciulos Reputație: 260 Postat Mai 9, 2015 Oras:pretutindeni Oras:pretutindeni Postat Mai 9, 2015 Știi cum papă pisica mea șoricelul tău (ăla timid de nu vrea să apară in poze)?!....dintr-o îmbucătură!Așa să-mi ajute Dumnezău
lana Reputație: 3245 Postat Mai 9, 2015 Oras:București Oras:București Postat Mai 9, 2015 Așa să-mi ajute Dumnezău Depends how HARD you pray!
trollescoviciulos Reputație: 260 Postat Mai 9, 2015 Oras:pretutindeni Oras:pretutindeni Postat Mai 9, 2015 Depends how HARD you pray! M-ai înjurat?
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum