Sari la conținut

CE AM GATIT IN ULTIMA VREME

Vizitator

Postări Recomandate

• Telefon: allanbellmans
  • Oras:Remote

are cineva idee de mancarea asta ? sau poate cineva sa ma ajute sa imi spuna unde o gasesc sa o gust pana o voi prepara eu.? 

Potjiekos

Am mancat eu la o ferma de struti in Litlle Karoo, e un fel de tocanita de-a noastra; ce am mancat eu a fost facuta cu ceapa, morcovi, cartofi si evident carne de strut, intr-un ceaun ca la noi si acoperita cu un capac gros de fonta, fiarta bine in vin la foc mic pe vatra vreo cateva ore bune... asa ca nu stiu daca se va compara la gust, insa tot asa s-a chemat. Trebuie sa ai timp sa fierbi la ea, de fapt aia e toata smecheria, cu cat fierbi mai mult cu atat legumele preiau mai mult din arome si carnea devine mai frageda. In plus rebuie musai foc de lemne, ca sa iasa un pic afumata... 

• Like 5
  • Minus 5
Link spre comentariu
Vizitator
Reputație: 0

Am mancat eu la o ferma de struti in Litlle Karoo, e un fel de tocanita de-a noastra; ce am mancat eu a fost facuta cu ceapa, morcovi, cartofi si evident carne de strut, intr-un ceaun ca la noi si acoperita cu un capac gros de fonta, fiarta bine in vin la foc mic pe vatra vreo cateva ore bune... asa ca nu stiu daca se va compara la gust, insa tot asa s-a chemat. Trebuie sa ai timp sa fierbi la ea, de fapt aia e toata smecheria, cu cat fierbi mai mult cu atat legumele preiau mai mult din arome si carnea devine mai frageda. In plus rebuie musai foc de lemne, ca sa iasa un pic afumata... 

la tocanita m-am gandit si eu, desi inclin mai mult sa o vad drept un ghivechi conform la mixajul de legume care se pun la fiert.

• Like 2
  • Minus 4
Link spre comentariu
  • Oras:Sfantu Gheorghe (CV)

Ghiveciul nu are carne, e doar din legume. Tocanita e un ghiveci in care pui carne. 

Nu stiu ce e la voi tocanita , dar la mine e carne in care poti pune legume (ceapa obligatoriu :) din belsug, macar 2-3 la juma de kil de carne)

• Like 2
Link spre comentariu

primele ”trii” nici nu le.am simtit :laugh2

Uffff... mâine fac și eu!

Terminati, ca-mi faceti pofta.. si putere cam putina sa stau atat langa foc :laugh2 :slap2  Zilele trecute Bdesire, acum voi , ce faceti cu saracii cititori :slap2

• Like 3
Link spre comentariu

Nu stiu ce e la voi tocanita , dar la mine e carne in care poti pune legume (ceapa obligatoriu :) din belsug, macar 2-3 la juma de kil de carne)

Asta ziceam si eu, ca tocanita este musai cu carne, apoi poti sa adaugi ceapa, ciuperci, morcovi, cartofi, tot felul de legume.

Exista si variana "vegetariana", doar ca eu personal pe aia o numesc ghiveci (de legume). 

• Like 2
  • Minus 5
Link spre comentariu

Asta ziceam si eu, ca tocanita este musai cu carne, apoi poti sa adaugi ceapa, ciuperci, morcovi, cartofi, tot felul de legume.

Exista si variana "vegetariana", doar ca eu personal pe aia o numesc ghiveci (de legume). 

Hehe, daca pui si cartofi si morcovi mie mi se pare ceva ce aduce a gulas :laugh2

• Like 3
Link spre comentariu

Sa ma lamureasca si pe mine cineva. De cand tocanita nu este=paprikas? Eu stiu ca paprikas tradus in romana inseamna tocanita.. de fapt si noi am preluat si cateodata zicem tokany la paprikas :)

La voi nu e la fel? :blushing2

• Like 3
Link spre comentariu

...fi si tu mafiot si schimba cu wagyu ...care o bate la fund pe kobe  :beex2

E fix acelasi lucru. Specia aia de vita se cheama wagyu, poti avea vite wagyu si sa le vinzi carnea ca si wagyu si in Romania, doar ca atunci vor avea denumirea de origine din .ro. Kobe este regiunea de unde vine vita.

• Like 3
  • Minus 5
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members and 1 guest

No registered users viewing this page.

• Creează nouă...