Sari la conținut

CE AM GATIT IN ULTIMA VREME


Vizitator

Postări Recomandate

Vizitator
Reputație: 0

Mai bune ca ale Corinuței

https://scontent.fotp1-1.fna.fbcdn.net/hphotos-xpl1/v/t1.0-9/12105791_682111485259405_6822559768300880461_n.jpg?oh=4060eed7857ca0f45612b8cf224795e0&oe=5731BF89

 pofta buna! :*

Link spre comentariu
  • Oras:all over (NU e o ironie...)
  • Oras:all over (NU e o ironie...)

:clapp  :hihat

Pofta buna!

 

Reteta e numai buna, personal nu pun tabasco pentru ca nu mananc iute si arunc si niste afine uscate (inmuiate un pic in lapte ca se hidrateze).

 

Saru' mana!

 

Pana acum cativa ani nici eu nu mancam mai nimic picant. Nu stiu de ce, la un moment dat am inceput, totusi, sa savurez unele mancaruri cu un pinch de "iuteala". Tot nu sunt, si nu cred ca voi fi vreodata, fan al gustului toxic, care arde si la intrare si la iesire :) - dar o foaaarte usoara "nota" picanta a ajuns sa-mi placa, uneori. In ideea asta am picurat tabasco si in pateu...

 

Ca idee despre cat de iute gatesc de obicei, o sticluta de Tabasco rezista, la noi in frigider, mai mult de un an :)

  • Like 3
Link spre comentariu
  • Oras:Satu' cu ministri
  • Oras:Satu' cu ministri

Colegu' de forum klm112 a reusit sa ma bage-n boala, c-a povestit pe ceva thread despre pateul de ficat facut in casa. Nemaiputand rezista pohtei, Universul a decis: fie ce-o fi, io stiu una si buna - imi fac pate. No, zis si facut: azi in drum spre casa, m-am bagat pe la macelaria din cartier si-am luat vreun kil de ficat de porc (majoritatea prefera de pui, dar eu unul nu ma prea omor dupa ficatul de pasare in general).

 

Ar fi fost indicat sa-l tin putin in lapte, sa se patrunda, da' cine-o mai avut rabdare? Am incins putin ulei intr-o cratita cu fund gros si am tocat inauntru o ceapa si niste cubulete de slanina. Cand ceapa a inceput sa devina usor sticloasa (inca NU rumena), am dat focul la mic si am pus ficatul, taiat cuburi, asa grosier. Le-am lasat sa se rumeneasca putin, amestecand sa nu se prinda, pana am curatat un pastarnac mic si doi morcovi, pe care i-am bagat inauntru si am turnat lapte, cat sa acopere toata lucrarea. Cu vin rosu ar fi mers mai bine, da' n-am (mai :blushing2) avut.

 

Am adaugat niste usturoi pisat, sare, piper, putin cimbru, putina boia, o foaie de dafin, 2-3 sprituri de Tabasco si am lasat totu' sa fiarba vreo 40 minute. Apoi am scurs zeama, am lasat vreo 10 minute sa se raceasca ficatul si restul ingredientelor, apoi am pus vreo juma' de pachet de unt, vreo 2 linguri de smantana si am pasat totul cu mixerul (ideal ar fi fost sa treaca si prin masina de tocat carne, da' am lasat-o la tara).

 

Lasat pe pervazu' geamului sa se raceasca la ger, pus pe paine de casa (no ma rog, facuta in casa la masina de paine, ca n-am chiar atatia nervi sa fac si paine 100% traditional)... ai de plm, nici de aranjat pentru poze n-o mai fost vreme.

 

Asta inseamna sa te caci in el plating sa-ti fie cu adevarat FOAME..! :)

 

attachicon.gifIMGP3728.jpg

Felicitări nene! Îmi pare rău, nu mai am puncte...

 

Rețeta lui Picon

 

Ficat de vițel (cca. 500 g) și cam 200 g de ficat de curcan sau pui ( prefer pe cel de curcan pentru că e mai puțin sfărâmicios).

Îi pun la fiert separat cu boabe de piper, o foaie de dafin și puțin cimbru. Când sunt fierti, îi pun într-un vas să se răcească puțin, îi tai destul de mărunt, dar nu foarte, îi pun într-un vas înalt, pun unt (cam jumătate de pachet sau mai mult), sare, piper, f. puțin tabasco/chili și dau la blender.

Atât! O rețetă simplă, cu gust natural, de ficat și sănătos.

  • Like 6
  • Minus 3
Link spre comentariu
Vizitator
Reputație: 0

Felicitări nene! Îmi pare rău, nu mai am puncte...

 

Rețeta lui Picon

 

Ficat de vițel (cca. 500 g) și cam 200 g de ficat de curcan sau pui ( prefer pe cel de curcan pentru că e mai puțin sfărâmicios).

Îi pun la fiert separat cu boabe de piper, o foaie de dafin și puțin cimbru. Când sunt fierti, îi pun într-un vas să se răcească puțin, îi tai destul de mărunt, dar nu foarte, îi pun într-un vas înalt, pun unt (cam jumătate de pachet sau mai mult), sare, piper, f. puțin tabasco/chili și dau la blender.

Atât! O rețetă simplă, cu gust natural, de ficat și sănătos.

 O sa fac si eu.....daca nu imi iese ,te trimit la Randunica! :rax2

Link spre comentariu
  • Oras:all over (NU e o ironie...)
  • Oras:all over (NU e o ironie...)

Rețeta lui Picon

 

(......)

 

Saru' mana pentru idee, niciodata n-am incercat cu ficat de vitel. Chiar m-ai facut curios, data viitoare sigur incerc! :)

  • Like 3
Link spre comentariu
  • Telefon: allanbellmans
  • Oras:Remote
  • Telefon: allanbellmans
  • Oras:Remote

... o sticluta de Tabasco rezista, la noi in frigider, mai mult de un an :)

Nu e nevoie sa o tii in frigider, nu se lipeste nici o bacterie de chestia aia... 

In acelasi spirit, eu am o sticla de acum aproape doi ani, cred ca inca mai e plina 75-80% :)

 

LE: Uite, daca nu ma crezi pe mine: http://www.tabasco.com/mcilhenny-company/faqs-archives/#where-should-tabasco-be-stored 

  • Like 3
  • Minus 5
Link spre comentariu
  • Telefon: harrypoker77
  • Oras:Lalaland
  • Telefon: harrypoker77
  • Oras:Lalaland

Nu stiu ce e la voi tocanita , dar la mine e carne in care poti pune legume (ceapa obligatoriu :) din belsug, macar 2-3 la juma de kil de carne)

 

Iti spun eu, tocanita e pörkölt. Papricasul e tocanita de pui in cu boia de ardei (paprika aka poprică). :)

  • Like 2
  • Minus 6
Link spre comentariu
Vizitator
Reputație: 0

Ce e sosul ala rosu pe paste? Si ce paste sunt alea? Cu piper? Ca busuioc nu vad... Homarul e cu unt?

C'mon baga detalii :)

Pare crab (homar), cu shrimps si paste ! Dar nu stiu unde a gasit Marian minunatia asta, nu prea cred sa fie asa ceva la noi in oras ori nu iau masa in oras prea des... :laugh2 :laugh2 :laugh2 :slap2 :slap2 :blushing2

  • Like 1
Link spre comentariu
  • Telefon: harrypoker77
  • Oras:Lalaland
  • Telefon: harrypoker77
  • Oras:Lalaland

Asta inseamna sa te caci in el plating sa-ti fie cu adevarat FOAME..! :)

 

Io cre'ca de fapt tu nici nu mananci. Tie iti place sa faci de mancare si sa faci poze. Poze pe care le postezi aici ca sa-ti bati joc de noi.

 

PS: Jur ca tocmai am ras un steak cu garnitura de hribi si dupa ce am citit postarea ta si m-am benoclat la poza a inceput sa-mi ploua in gura.

Curata bataie de batjocura. :(

  • Like 3
  • Minus 6
Link spre comentariu
  • Telefon: allanbellmans
  • Oras:Remote
  • Telefon: allanbellmans
  • Oras:Remote

Pare crab (homar), cu shrimps si paste ! Dar nu stiu unde a gasit Marian minunatia asta, nu prea cred sa fie asa ceva la noi in oras ori nu iau masa in oras prea des... :laugh2 :laugh2 :laugh2 :slap2 :slap2 :blushing2

Pe homar l-am vazut. Plus ca s-a speriat Gabita de el :laugh2. Insa nu vad nici un shrimp in pastele alea

Link spre comentariu
Vizitator
Reputație: 0

Pe homar l-am vazut. Plus ca s-a speriat Gabita de el :laugh2. Insa nu vad nici un shrimp in pastele alea

Alea ca rosiile arata de fapt a niste shrimpi... da na, ma rog, fiecare vede ce-i este pofta cred ! :laugh2 :laugh2

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Creează nouă...