Sari la conținut

CE AM GATIT IN ULTIMA VREME


Vizitator

Postări Recomandate

  • Oras:fort knox
  • Oras:fort knox

https://scontent.fomr1-1.fna.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t34.0-12/12746408_1102545343118460_715146955_n.jpg?oh=f52883af160be4d9c1be2cb0886c1920&oe=56C03899

facuta intre doua.... :feet  ;)

ala sper ca nu e ... de la penultimul client

  • Like 2
Link spre comentariu
  • Oras:haihui
  • Oras:haihui

Gabi, Corina, ia priviti voi ce v-am pregatit  :laugh2  :laugh2  :laugh2  :laugh2  :laugh2.

 

Tagliatele cu fructe de mare. 

 

4-5 catei de ustoroi, caliti in ulei de masline, se adauga sepiile, crevetii si scoicile (eu pun scoici Saint-Jacques scoase din cochilie, dar daca nu aveti puneti ce gasiti, vongole sunt OK), se calesc un pic si se sting cu un pahar generos de vin alb (in cazul de fata Chardonnay), se adauga vreo 3-4 rosii bine coapte tocate marunt, si se inabusa pentru vreo 10-15 minute, sa se patrunda bine. Cand e gata sosul se pun langustinele, astea de obicei nu trebuie sa fiarba mult, cu cat le tineti mai mult pe foc cu atat se va pierde textura, personal le tine maxim doua minute in cratita acoperita. Pastele se fierb separat asa cum scrie pe ambalaj; dupa ce se fierb se scurg si se amesteca cu umpic de unt, se presara imbelsugat cu piper proaspat macinat si patrunjel tocat si se lasa umpic sa "respire". Platingu' e simplu, se face un "pat" de paste si se agauga sosul deasupra, un praf de sare, piper si patrunjel.  

Naparat se "impreuneaza" cu un Chablis (sau cu orice Chardonnay).  

 

attachicon.gifIMG_20160211_195206.jpg

attachicon.gifIMG_20160211_200005.jpg

attachicon.gifIMG_20160211_203513.jpg

 

LE: am uitat sa va povestesc de desert, este un "Trois chocolats sur croustillant pralinoise" de la cofetarie, peste care am adaugat eu un praf de scortisoara, cateva seminte de pin si niste ciocolata ca sa dea bine.

 

Unde lucrezi frate? Hai ca intentionez sa deschid o carciuma.
  • Like 1
  • Minus 1
Link spre comentariu
  • Telefon: allanbellmans
  • Oras:Remote
  • Telefon: allanbellmans
  • Oras:Remote

Unde lucrezi frate? Hai ca intentionez sa deschid o carciuma.

 

Mersi dar am deja un job la o spalatorie... 

 

https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xft1/v/t1.0-9/11988277_602813929858109_925348893792982628_n.jpg?oh=77ce2313ba2bc69cc3c115bca3c13e9a&oe=572DB3B2

  • Like 10
  • Minus 5
Link spre comentariu
  • Oras:haihui
  • Oras:haihui

Mersi dar am deja un job la o spalatorie... 

 

https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xft1/v/t1.0-9/11988277_602813929858109_925348893792982628_n.jpg?oh=77ce2313ba2bc69cc3c115bca3c13e9a&oe=572DB3B2

Ai uitat sa adaugi sosul!!!
  • Like 1
  • Minus 1
Link spre comentariu
  • Oras:fara
  • Oras:fara

ala sper ca nu e ... de la penultimul client

de ala nu bag mana in foc da pt asta garantez ca is ficatei de pui tot cu mamaliga (am facut iara alta) :)

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xft1/v/t34.0-12/12695741_1102693683103626_717000483_n.jpg?oh=4db8a5f107cb266110b049fd167a42e1&oe=56BFE03C

  • Like 13
Link spre comentariu
  • Oras:Bucuresti
  • Oras:Bucuresti

Am vazut din greseala o reteta pe net si am zis ca neaparat trebuie sa confectionez acest sandvis.

Timp de preparare...vreo 7 ore =))

Ingrediente: 2 bucati carne de vitel...antricot sau vrabioara, cedar, cascaval, ciuperci, ceapa, patrunjel, frunze de spanac, bacon, o paine rotunda.

Sa ne apucam de treaba :)

Facem un sote de ciuperci cu ceapa...fara sa lipseasca jumatate de pahar de vin in el, la sfarsit ;)

 

post-29795-0-96341500-1455351762_thumb.jpg

post-29795-0-66933600-1455351955_thumb.jpg

 

Se prajeste carnea in ulei vegetal (nu de masline) la foc rapid cate 2 min pe fiecare parte, adaugand putin unt pe final.

 

post-29795-0-39079400-1455352179_thumb.jpg

post-29795-0-66667700-1455352188_thumb.jpg

 

Se taie capacul painii si scoatem miezul din partea inferioara, dupa care adaugam in urmatoarea ordine ingredientele: o bucata carne, cedar, soteul, frunze de spanac, bacon prajit, cascaval si in final a doua bucata de carne.

 

post-29795-0-45556800-1455352982_thumb.jpg

post-29795-0-50223100-1455352991_thumb.jpg

post-29795-0-53815700-1455353019_thumb.jpg

post-29795-0-41087100-1455353033_thumb.jpg

post-29795-0-57959900-1455353047_thumb.jpg

post-29795-0-05775100-1455353062_thumb.jpg

post-29795-0-96665100-1455353083_thumb.jpg

post-29795-0-78715700-1455353102_thumb.jpg

post-29795-0-37785300-1455353134_thumb.jpg

 

Il invelim in folie de aluminiu si il bagam la frigider unde trebuie sa stea presat minim 5 ore, dupa care il scoatem din folie si il bagam la cuptor 20 de minute la 120 de grade.

 

post-29795-0-08617000-1455353271_thumb.jpg

post-29795-0-59927600-1455353562_thumb.jpg

 

Si iata produsul finit :)

 

Hint: mare atentie la ce carne de vitel luati, ca va chinuiti atatea ore sa-l faceti si apoi nu-l puteti manca...va iau toti dracii aia mari =))

 

post-29795-0-08423200-1455353475_thumb.jpg

post-29795-0-07516600-1455353417_thumb.jpg

 

 

  • Like 15
Link spre comentariu
  • Oras:Satu' cu ministri
  • Oras:Satu' cu ministri

Ai trecut la munca de jos Roberto, este?  :laugh2  Oricum, mai bine la bucătărie decât pe preșuleț!  :laugh2  :laugh2  :laugh2

 

peseu... mișto chestia aia, dar îți trece foamea până termini de gătit. 

  • Like 6
  • Minus 11
Link spre comentariu
  • Oras:fort knox
  • Oras:fort knox

Ai trecut la munca de jos Roberto, este?  :laugh2  Oricum, mai bine la bucătărie decât pe preșuleț!  :laugh2  :laugh2  :laugh2

 

peseu... mișto chestia aia, dar îți trece foamea până termini de gătit. 

nai inteles castea le face decat pentru sorina dasta zice aia ca nul simten pat

Link spre comentariu
  • Oras:fara
  • Oras:fara

Am vazut din greseala o reteta pe net si am zis ca neaparat trebuie sa confectionez acest sandvis.

Timp de preparare...vreo 7 ore =))

Ingrediente: 2 bucati carne de vitel...antricot sau vrabioara, cedar, cascaval, ciuperci, ceapa, patrunjel, frunze de spanac, bacon, o paine rotunda.

Sa ne apucam de treaba :)

Facem un sote de ciuperci cu ceapa...fara sa lipseasca jumatate de pahar de vin in el, la sfarsit ;)

 

attachicon.gifDSCN0250.JPG

attachicon.gifDSCN0252.JPG

 

Se prajeste carnea in ulei vegetal (nu de masline) la foc rapid cate 2 min pe fiecare parte, adaugand putin unt pe final.

 

attachicon.gifDSCN0254.JPG

attachicon.gifDSCN0255.JPG

 

Se taie capacul painii si scoatem miezul din partea inferioara, dupa care adaugam in urmatoarea ordine ingredientele: o bucata carne, cedar, soteul, frunze de spanac, bacon prajit, cascaval si in final a doua bucata de carne.

 

attachicon.gifDSCN0256.JPG

attachicon.gifDSCN0257.JPG

attachicon.gifDSCN0258.JPG

attachicon.gifDSCN0259.JPG

attachicon.gifDSCN0260.JPG

attachicon.gifDSCN0261.JPG

attachicon.gifDSCN0262.JPG

attachicon.gifDSCN0263.JPG

attachicon.gifDSCN0264.JPG

 

Il invelim in folie de aluminiu si il bagam la frigider unde trebuie sa stea presat minim 5 ore, dupa care il scoatem din folie si il bagam la cuptor 20 de minute la 120 de grade.

 

attachicon.gifDSCN0266.JPG

attachicon.gifDSCN0267.JPG

 

Si iata produsul finit :)

 

Hint: mare atentie la ce carne de vitel luati, ca va chinuiti atatea ore sa-l faceti si apoi nu-l puteti manca...va iau toti dracii aia mari =))

 

attachicon.gifDSCN0269.JPG

attachicon.gifDSCN0271.JPG

No ala da bucatar  ! ai  3 de DAAA !!! ne vedem in finala :lol: (Sorina injura.ma frumos :kiss3)

post-65199-0-96848100-1455044181.jpg

  • Like 6
Link spre comentariu
  • Oras:Bucuresti
  • Oras:Bucuresti

Ai trecut la munca de jos Roberto, este?  :laugh2  Oricum, mai bine la bucătărie decât pe preșuleț!  :laugh2  :laugh2  :laugh2

 

peseu... mișto chestia aia, dar îți trece foamea până termini de gătit. 

N-auzi c-am pus presu-n pat...blat =)) Hata...vreun fraier eu? =))

Te apuci pe la pranz si il mananci seara ;)

  • Like 1
Link spre comentariu
  • Oras:Bucuresti
  • Oras:Bucuresti

 

Hint: mare atentie la ce carne de vitel luati, ca va chinuiti atatea ore sa-l faceti si apoi nu-l puteti manca...va iau toti dracii aia mari =))

 

 

:clapp

Fara risc bagi niste carne macra de porci sau piept de pui. :)

Parca merge si un castravete marinat in el...  :gifs_ojos

M-ai bagat la idei.  :slap2  :laugh2

 

Sa ma trimita cineva la magazin! :(

  • Like 6
Link spre comentariu

Vizitator
Reputație: 0
 

OMG ! Mama mia omule, la cate calorii sunt acolo cred ca te tine satul o saptamana ! La ce ai pus tu acolo e "tun nutritiv" ala ! :laugh2 :blushing2 :blushing2

 

Oricum, felicitari, sa stai 7 ore in bucatarie e ceva :) :hihat

  • Like 1
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Creează nouă...