Sari la conținut

CE AM GATIT IN ULTIMA VREME


Vizitator

Postări Recomandate

Reputație: 1046
  • Oras:Satu' cu ministri
  • Oras:Satu' cu ministri
Postat

... arunci in scarba putin unt (cat o nuca), niste busuioc (preferabil proaspat), o lingura de smantana, sare, piper, in timp ce bagi blenderu' prin zeama.

 

O servesti cu crutoane si-o mananci pe toata. Ai inteles?  :laugh2

 Se face și așa, dar eu prefer fără alte ingrediente, să simt gustul roșiei. Eventual, puțină smântână când o servesc.

  • Like 2
  • Minus 3
Vizitator
Reputație: 0
Postat

zmardoi?

Dobre style .....

  • Like 3
  • Telefon: 021 352 8632
  • Oras:'' suntem peste tot acasa ''
  • Telefon: 021 352 8632
  • Oras:'' suntem peste tot acasa ''
Postat

....

post-3169-0-82165700-1436283636_thumb.jpg

  • Like 6
  • Minus 1
  • Oras:fara
  • Oras:fara
Postat

pana nu  trece canicula io nu mai fac mancare :no2 , sa mance la mamasa sau din conserve :laugh2

MOR DE CALD :sweaty

post-65199-0-16600100-1436283990_thumb.jpg

  • Like 9
  • Oras:Unde vreau
  • Oras:Unde vreau
Postat

pana nu  trece canicula io nu mai fac mancare :no2 , sa mance la mamasa sau din conserve :laugh2

MOR DE CALD :sweaty

După cartofi nu ma prea omor,dar după carne....mmmm si mai ales cum arată:)
  • Oras:sud
  • Oras:sud
Postat

Ce gătesc alţii/altele in ultima vreme şi pun în "Anunţul" :

FRANCESCA si Ruby, te invita la un masaj de relaxare vip, body si oriental la clubul Noblesse Unic - private massage & Spa din str. Leonida nr. 8, in centru, zona Petrom-Eminescu. Proceduri spa cu jacuzzi si sauna, 07 Jul 18:48

 

 
Foto (5)  
 
Harta    Selecteaza
  • Like 1
Reputație: 10279
  • Oras:all over (NU e o ironie...)
  • Oras:all over (NU e o ironie...)
Postat

Fasole batuta ( / frecata)

 

Boabele de fasole uscate se inmoaie in apa cateva ore, apoi se pun la fiert. Aici exista o intreaga serie de teorii savante despre cum sa schimbi apele, calde-reci, pwle-mături. Eu personal, m-am #kktpereguli (era cald)  - o lingurita de bicarbonat de sodiu in apa, foc mediu la aragaz... si da-i sa sune. Am mai luat spuma din cand in cand cu un linguroi, ca de pe o supa. Dupa aprox. o ora jumate boabele erau moi.

 

Se scurge apa si (eventual) se recupereaza o parte din ea. Se paseaza boabele fierte cu mixerul vertical si se adauga dupa gust sare, 1-2 catei de usturoi pisati si apa recuperata de la fierbere, pana ajunge la consistenta dorita. Eu unul pun si #umpic :) de ulei.

 

Separat se caleste niste ceapa tocata marunt, aici fiecare cu dichisul lui. Eu de regula o calesc pana devine sticloasa, apoi pun in tigaie niste sare, niste boia si un praf de zahar sau o lingurita de miere (da, ati citit bine), amestec bine si o scot imediat. De data asta n-am avut boia si am pus vreo 2 linguri de bulion, dar nu-mi place cum a iesit, prefer boiaua.

 

Servita la temperatura camerei, pe paine de casa (na, facuta la masina de paine, nu manual, nu va-ntindeti...), cu niste ceapa de-aia calita pe deasupra, si pe un platou rece aranjat cu ce-a da D-zeu sa gasiti prin frigider/camara, e OK pentru o seara de vara.

 

De data asta, pozele mi se pare ca arata #capula, era cald si n-aveam inspiratie. Oh well...

 

post-53465-0-01486000-1436304806_thumb.jpg

 

post-53465-0-32140200-1436304819_thumb.jpg

  • Like 7
  • Oras:pretutindeni
  • Oras:pretutindeni
Postat

Fasole batuta ( / frecata)

 

Boabele de fasole uscate se inmoaie in apa cateva ore, apoi se pun la fiert. Aici exista o intreaga serie de teorii savante despre cum sa schimbi apele, calde-reci, pwle-mături. Eu personal, m-am #kktpereguli (era cald) - o lingurita de bicarbonat de sodiu in apa, foc mediu la aragaz... si da-i sa sune. Am mai luat spuma din cand in cand cu un linguroi, ca de pe o supa. Dupa aprox. o ora jumate boabele erau moi.

 

Se scurge apa si (eventual) se recupereaza o parte din ea. Se paseaza boabele fierte cu mixerul vertical si se adauga dupa gust sare, 1-2 catei de usturoi pisati si apa recuperata de la fierbere, pana ajunge la consistenta dorita. Eu unul pun si #umpic :) de ulei.

 

Separat se caleste niste ceapa tocata marunt, aici fiecare cu dichisul lui. Eu de regula o calesc pana devine sticloasa, apoi pun in tigaie niste sare, niste boia si un praf de zahar sau o lingurita de miere (da, ati citit bine), amestec bine si o scot imediat. De data asta n-am avut boia si am pus vreo 2 linguri de bulion, dar nu-mi place cum a iesit, prefer boiaua.

 

Servita la temperatura camerei, pe paine de casa (na, facuta la masina de paine, nu manual, nu va-ntindeti...), cu niste ceapa de-aia calita pe deasupra, si pe un platou rece aranjat cu ce-a da D-zeu sa gasiti prin frigider/camara, e OK pentru o seara de vara.

 

De data asta, pozele mi se pare ca arata #capula, era cald si n-aveam inspiratie. Oh well...

 

IMGP2038.JPG

 

IMGP2040.JPG

Kaizăru' din poza doi face toți banii =))

  • Like 1
  • Minus 1
  • Telefon: 021 352 8632
  • Oras:'' suntem peste tot acasa ''
  • Telefon: 021 352 8632
  • Oras:'' suntem peste tot acasa ''
Postat

Stop violența...nu mai bateți fasolea...:))

  • Like 6
  • Minus 1
Reputație: 1046
  • Oras:Satu' cu ministri
  • Oras:Satu' cu ministri
Postat

La fasolea bătută eu nu pun bicarbonat de sodiu. Prefer să o fierb în 2-3 ape. Nu bag blenderul ci pasatorul manual. E un pic mai mult de muncă, dar e mai bună, are ceva textură. Nu pun zahăr, eventual puțină melasă. Melasa e bună la iahnia de fasole, american/cow-boy style. 

  • Like 1
  • Minus 3
  • Oras:pretutindeni
  • Oras:pretutindeni
Postat

Acu' servesc o musaca rece, ca mi-e lene s-o-ncalzesc, după care am să servesc o budincă...la mișto :)

 

post-104506-0-63751900-1436312974_thumb.jpgpost-104506-0-91177600-1436313001_thumb.jpgpost-104506-0-40566200-1436313103_thumb.jpgpost-104506-0-49787000-1436313137_thumb.jpg

 

Jili, vezi oliviera dă la Praga =))

  • Like 5
  • Minus 1
Vizitator
Reputație: 0
Postat

imi este foame!!! :no2  :cry2  :cry2

Reputație: 10279
  • Oras:all over (NU e o ironie...)
  • Oras:all over (NU e o ironie...)
Postat

Kaizăru' din poza doi face toți banii =))

 

Dom'le, cand la 11 noaptea sunt 25 de grade si ti-e cald si lene sa mergi si pana-n camera cealalta, daramite pana la non-stop... n-ai de ales, tre' sa te descurci cu ce gasesti prin frigider. Those are the conditions that prevail... :)

  • Like 4
  • Oras:pretutindeni
  • Oras:pretutindeni
Postat

Dom'le, cand la 11 noaptea sunt 25 de grade si ti-e cald si lene sa mergi si pana-n camera cealalta, daramite pana la non-stop... n-ai de ales, tre' sa te descurci cu ce gasesti prin frigider. Those are the conditions that prevail... :)

După explicațiile pe care mi le-ai dat, sigur ai înțeles pă dos...mie chiar îmi place kaizăru', cu fasolea e mai greu :)

 

Stimă!

  • Like 1
  • Minus 1
  • Oras:sud
  • Oras:sud
Postat

Mure, zmeură luate ieri din Matache, 1 banană, 2 nectarine , cafea. Am complicat uMpic meniul de dimineaţă

  • Like 1
  • Oras:fara
  • Oras:fara
Postat

Mure, zmeură luate ieri din Matache, 1 banană, 2 nectarine , cafea. Am complicat uMpic meniul de dimineaţă

si nu te deranjeaza la stomac? :o

intreb si io :P  :kiss3

post-65199-0-87076600-1436342855_thumb.jpg

  • Like 6
  • Oras:sud
  • Oras:sud
Postat

si nu te deranjeaza la stomac? :o

intreb si io :P  :kiss3

Asa cu pauze, aşa ceva se savurează nu se infulecă cu lingura din borcan, un tranzit bun e de preferat, oricum

  • Oras:bucuresti
  • Oras:bucuresti
Postat

Asa cu pauze, aşa ceva se savurează nu se infulecă cu lingura din borcan, un tranzit bun e de preferat, oricum

 

Ma da' ce-mi plac discutziile care ajung in final la ... cacat! Io am concluzionat ca romanu' e atras de asta! :laugh2

Va urez un tranzit bun pa matze!

  • Like 1
  • Minus 2
Vizitator alina2008
Reputație: 0
Postat

Crema de lamaie cu biscuiti:)

post-116520-0-49725400-1436714115_thumb.jpg

post-116520-0-81872400-1436714197_thumb.jpg

  • Oras:all over (NU e o ironie...)
  • Oras:all over (NU e o ironie...)
Postat

Toti sunt pusi pe caterinca si/sau pe paruiala, nimeni nu mai gateste, nimeni nu mai pozeaza... wtf? Ticutza, Godfather, ne-ati "amorsat" si acuma ne lasati balta? :)

 

Paste carbonara la nimereala: amestec din vreo 3 feluri de paste ramase prin dulap, "uMpic" de lapte si smantana, un ou, niste sunca gasita prin frigider, taiata cubulete, putin busuioc si alte ierburi aromatice alese la inspiratie de moment... o oala, o tigaie, un aragaz... si-o poza. :)

 

post-53465-0-83311500-1436996412_thumb.jpg

  • Like 7

  • Oras:all over (NU e o ironie...)
  • Oras:all over (NU e o ironie...)
Postat

...si pe de alta parte, intr-un moment de lene desavarsita, survenit saptamana trecuta... the ultimate "criză" food  :)

 

Supa asiatica la pachet (cica de creveti... ma rog), tuned by "thecat":

- Stage oneceapa calita in ulei de masline, se adauga feliute de morcovi si ceva albitura gasita cu titlul de-a goli odata congelatoru' ala... se stinge cu apa, se lasa un clocot si de-abia apoi se adauga continutul pliculetelor din pachet (nu stiu ce scria pe instructiuni, nu-s bune nici de sters la koor, ca ambalajul e lucios si nu face priza...)

- se asezoneaza cu piper si sos de soia in loc de sare... si, optional: Stage twose adauga inca niste taitei asiatici (luati din Lidl daca nu ma inseala memoria), caci cei continuti in pachet nu erau suficienti pe gustu' meu...

 

post-53465-0-27212800-1436998222_thumb.jpg

  • Like 8

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Creează nouă...