picon Reputație: 1046 Postat Iulie 3, 2015 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Iulie 3, 2015 ... arunci in scarba putin unt (cat o nuca), niste busuioc (preferabil proaspat), o lingura de smantana, sare, piper, in timp ce bagi blenderu' prin zeama. O servesti cu crutoane si-o mananci pe toata. Ai inteles? Se face și așa, dar eu prefer fără alte ingrediente, să simt gustul roșiei. Eventual, puțină smântână când o servesc. 2 3
the godfather Reputație: -1028 Postat Iulie 7, 2015 Telefon: 021 352 8632 Oras:'' suntem peste tot acasa '' Telefon: 021 352 8632 Oras:'' suntem peste tot acasa '' Postat Iulie 7, 2015 .... 6 1
justlove Reputație: 8972 Postat Iulie 7, 2015 Oras:fara Oras:fara Postat Iulie 7, 2015 pana nu trece canicula io nu mai fac mancare , sa mance la mamasa sau din conserve MOR DE CALD 9
johnny&white Reputație: -438 Postat Iulie 7, 2015 Oras:Unde vreau Oras:Unde vreau Postat Iulie 7, 2015 pana nu trece canicula io nu mai fac mancare , sa mance la mamasa sau din conserve MOR DE CALD După cartofi nu ma prea omor,dar după carne....mmmm si mai ales cum arată
klm112 Reputație: 5026 Postat Iulie 7, 2015 Oras:sud Oras:sud Postat Iulie 7, 2015 Ce gătesc alţii/altele in ultima vreme şi pun în "Anunţul" : FRANCESCA si Ruby, te invita la un masaj de relaxare vip, body si oriental la clubul Noblesse Unic - private massage & Spa din str. Leonida nr. 8, in centru, zona Petrom-Eminescu. Proceduri spa cu jacuzzi si sauna, 07 Jul 18:48 Foto (5) Harta Selecteaza http://stor1.anuntul.ro/media/foto/imgs/2015/7/6/123426691.jpg 1
thecat Reputație: 10279 Postat Iulie 7, 2015 Oras:all over (NU e o ironie...) Oras:all over (NU e o ironie...) Postat Iulie 7, 2015 Fasole batuta ( / frecata) Boabele de fasole uscate se inmoaie in apa cateva ore, apoi se pun la fiert. Aici exista o intreaga serie de teorii savante despre cum sa schimbi apele, calde-reci, pwle-mături. Eu personal, m-am #kktpereguli (era cald) - o lingurita de bicarbonat de sodiu in apa, foc mediu la aragaz... si da-i sa sune. Am mai luat spuma din cand in cand cu un linguroi, ca de pe o supa. Dupa aprox. o ora jumate boabele erau moi. Se scurge apa si (eventual) se recupereaza o parte din ea. Se paseaza boabele fierte cu mixerul vertical si se adauga dupa gust sare, 1-2 catei de usturoi pisati si apa recuperata de la fierbere, pana ajunge la consistenta dorita. Eu unul pun si #umpic de ulei. Separat se caleste niste ceapa tocata marunt, aici fiecare cu dichisul lui. Eu de regula o calesc pana devine sticloasa, apoi pun in tigaie niste sare, niste boia si un praf de zahar sau o lingurita de miere (da, ati citit bine), amestec bine si o scot imediat. De data asta n-am avut boia si am pus vreo 2 linguri de bulion, dar nu-mi place cum a iesit, prefer boiaua. Servita la temperatura camerei, pe paine de casa (na, facuta la masina de paine, nu manual, nu va-ntindeti...), cu niste ceapa de-aia calita pe deasupra, si pe un platou rece aranjat cu ce-a da D-zeu sa gasiti prin frigider/camara, e OK pentru o seara de vara. De data asta, pozele mi se pare ca arata #capula, era cald si n-aveam inspiratie. Oh well... 7
trollescoviciulos Reputație: 260 Postat Iulie 7, 2015 Oras:pretutindeni Oras:pretutindeni Postat Iulie 7, 2015 Fasole batuta ( / frecata) Boabele de fasole uscate se inmoaie in apa cateva ore, apoi se pun la fiert. Aici exista o intreaga serie de teorii savante despre cum sa schimbi apele, calde-reci, pwle-mături. Eu personal, m-am #kktpereguli (era cald) - o lingurita de bicarbonat de sodiu in apa, foc mediu la aragaz... si da-i sa sune. Am mai luat spuma din cand in cand cu un linguroi, ca de pe o supa. Dupa aprox. o ora jumate boabele erau moi. Se scurge apa si (eventual) se recupereaza o parte din ea. Se paseaza boabele fierte cu mixerul vertical si se adauga dupa gust sare, 1-2 catei de usturoi pisati si apa recuperata de la fierbere, pana ajunge la consistenta dorita. Eu unul pun si #umpic de ulei. Separat se caleste niste ceapa tocata marunt, aici fiecare cu dichisul lui. Eu de regula o calesc pana devine sticloasa, apoi pun in tigaie niste sare, niste boia si un praf de zahar sau o lingurita de miere (da, ati citit bine), amestec bine si o scot imediat. De data asta n-am avut boia si am pus vreo 2 linguri de bulion, dar nu-mi place cum a iesit, prefer boiaua. Servita la temperatura camerei, pe paine de casa (na, facuta la masina de paine, nu manual, nu va-ntindeti...), cu niste ceapa de-aia calita pe deasupra, si pe un platou rece aranjat cu ce-a da D-zeu sa gasiti prin frigider/camara, e OK pentru o seara de vara. De data asta, pozele mi se pare ca arata #capula, era cald si n-aveam inspiratie. Oh well... IMGP2038.JPG IMGP2040.JPGKaizăru' din poza doi face toți banii 1 1
the godfather Reputație: -1028 Postat Iulie 7, 2015 Telefon: 021 352 8632 Oras:'' suntem peste tot acasa '' Telefon: 021 352 8632 Oras:'' suntem peste tot acasa '' Postat Iulie 7, 2015 Stop violența...nu mai bateți fasolea...) 6 1
trollescoviciulos Reputație: 260 Postat Iulie 7, 2015 Oras:pretutindeni Oras:pretutindeni Postat Iulie 7, 2015 Stop violența...nu mai bateți fasolea...)Oameni făr' de suflet
picon Reputație: 1046 Postat Iulie 7, 2015 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Iulie 7, 2015 La fasolea bătută eu nu pun bicarbonat de sodiu. Prefer să o fierb în 2-3 ape. Nu bag blenderul ci pasatorul manual. E un pic mai mult de muncă, dar e mai bună, are ceva textură. Nu pun zahăr, eventual puțină melasă. Melasa e bună la iahnia de fasole, american/cow-boy style. 1 3
trollescoviciulos Reputație: 260 Postat Iulie 7, 2015 Oras:pretutindeni Oras:pretutindeni Postat Iulie 7, 2015 Acu' servesc o musaca rece, ca mi-e lene s-o-ncalzesc, după care am să servesc o budincă...la mișto Jili, vezi oliviera dă la Praga 5 1
trollescoviciulos Reputație: 260 Postat Iulie 8, 2015 Oras:pretutindeni Oras:pretutindeni Postat Iulie 8, 2015 imi este foame!!! Ouă, pâine cu ouă 1
jili bombardieru Reputație: 6952 Postat Iulie 8, 2015 Oras:Bd. LibertăÅ£ii, nr.14, sector 5 Oras:Bd. LibertăÅ£ii, nr.14, sector 5 Postat Iulie 8, 2015 ea sa-si ia doar painea
thecat Reputație: 10279 Postat Iulie 8, 2015 Oras:all over (NU e o ironie...) Oras:all over (NU e o ironie...) Postat Iulie 8, 2015 Kaizăru' din poza doi face toți banii Dom'le, cand la 11 noaptea sunt 25 de grade si ti-e cald si lene sa mergi si pana-n camera cealalta, daramite pana la non-stop... n-ai de ales, tre' sa te descurci cu ce gasesti prin frigider. Those are the conditions that prevail... 4
trollescoviciulos Reputație: 260 Postat Iulie 8, 2015 Oras:pretutindeni Oras:pretutindeni Postat Iulie 8, 2015 Dom'le, cand la 11 noaptea sunt 25 de grade si ti-e cald si lene sa mergi si pana-n camera cealalta, daramite pana la non-stop... n-ai de ales, tre' sa te descurci cu ce gasesti prin frigider. Those are the conditions that prevail... După explicațiile pe care mi le-ai dat, sigur ai înțeles pă dos...mie chiar îmi place kaizăru', cu fasolea e mai greu Stimă! 1 1
klm112 Reputație: 5026 Postat Iulie 8, 2015 Oras:sud Oras:sud Postat Iulie 8, 2015 Mure, zmeură luate ieri din Matache, 1 banană, 2 nectarine , cafea. Am complicat uMpic meniul de dimineaţă 1
justlove Reputație: 8972 Postat Iulie 8, 2015 Oras:fara Oras:fara Postat Iulie 8, 2015 Mure, zmeură luate ieri din Matache, 1 banană, 2 nectarine , cafea. Am complicat uMpic meniul de dimineaţăsi nu te deranjeaza la stomac? intreb si io 6
klm112 Reputație: 5026 Postat Iulie 8, 2015 Oras:sud Oras:sud Postat Iulie 8, 2015 si nu te deranjeaza la stomac? intreb si io Asa cu pauze, aşa ceva se savurează nu se infulecă cu lingura din borcan, un tranzit bun e de preferat, oricum
cosmin r Reputație: -982 Postat Iulie 8, 2015 Oras:bucuresti Oras:bucuresti Postat Iulie 8, 2015 Asa cu pauze, aşa ceva se savurează nu se infulecă cu lingura din borcan, un tranzit bun e de preferat, oricum Ma da' ce-mi plac discutziile care ajung in final la ... cacat! Io am concluzionat ca romanu' e atras de asta! Va urez un tranzit bun pa matze! 1 2
Vizitator alina2008 Reputație: 0 Postat Iulie 12, 2015 Postat Iulie 12, 2015 Crema de lamaie cu biscuiti:)
raulz0r Reputație: 23 Postat Iulie 12, 2015 Oras:Bu***esti Oras:Bu***esti Postat Iulie 12, 2015 Galusti cu prune, nu pot sa imi asum meritul ca le-am facut de la 0 totusi, eu doar le-am fiert si "invelit" in pesmet http://i.imgur.com/IaXByK3.jpg 7
thecat Reputație: 10279 Postat Iulie 15, 2015 Oras:all over (NU e o ironie...) Oras:all over (NU e o ironie...) Postat Iulie 15, 2015 Toti sunt pusi pe caterinca si/sau pe paruiala, nimeni nu mai gateste, nimeni nu mai pozeaza... wtf? Ticutza, Godfather, ne-ati "amorsat" si acuma ne lasati balta? Paste carbonara la nimereala: amestec din vreo 3 feluri de paste ramase prin dulap, "uMpic" de lapte si smantana, un ou, niste sunca gasita prin frigider, taiata cubulete, putin busuioc si alte ierburi aromatice alese la inspiratie de moment... o oala, o tigaie, un aragaz... si-o poza. 7
thecat Reputație: 10279 Postat Iulie 15, 2015 Oras:all over (NU e o ironie...) Oras:all over (NU e o ironie...) Postat Iulie 15, 2015 ...si pe de alta parte, intr-un moment de lene desavarsita, survenit saptamana trecuta... the ultimate "criză" food Supa asiatica la pachet (cica de creveti... ma rog), tuned by "thecat":- Stage one: ceapa calita in ulei de masline, se adauga feliute de morcovi si ceva albitura gasita cu titlul de-a goli odata congelatoru' ala... se stinge cu apa, se lasa un clocot si de-abia apoi se adauga continutul pliculetelor din pachet (nu stiu ce scria pe instructiuni, nu-s bune nici de sters la koor, ca ambalajul e lucios si nu face priza...)- se asezoneaza cu piper si sos de soia in loc de sare... si, optional: Stage two - se adauga inca niste taitei asiatici (luati din Lidl daca nu ma inseala memoria), caci cei continuti in pachet nu erau suficienti pe gustu' meu... 8
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum