the godfather Reputație: -1028 Postat August 10, 2015 Telefon: 021 352 8632 Oras:'' suntem peste tot acasa '' Telefon: 021 352 8632 Oras:'' suntem peste tot acasa '' Postat August 10, 2015 legume congelate cu chimicale condimentate, dar cand am bani, prefer falose frecată, de la Lidl ! p.s. picoane? nu e așa bună ca la căldare, dar e bună! fără votkă FMM !!! 2 1
the godfather Reputație: -1028 Postat August 10, 2015 Telefon: 021 352 8632 Oras:'' suntem peste tot acasa '' Telefon: 021 352 8632 Oras:'' suntem peste tot acasa '' Postat August 10, 2015 https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/10982596_722774167827307_1404712804397731658_n.png?oh=b3498ee6967a0e76f1f86a00b140a0a2&oe=564CCF54 1 1
cosmin r Reputație: -982 Postat August 11, 2015 Oras:bucuresti Oras:bucuresti Postat August 11, 2015 Azi va propun de post!Supa chinezeasca, ca la mama acasa si tocana de legume la cuptor in vas de ceramica, stil chino-indian. Felul 1 supa:Se ia un sfert varza mica, se toaca marunt fideluta. Se pune la fiert cu pic de ulei picant (ulei in care ati pus la macerat niste chilli uscat si maruntit) si un pic de morcov si telina tocate foarte marunt. Un pic am zis.Praf de usturoi, lemon grass (asta e de la THAI, dar mie imi place combinatia).Se fierbe totul cam 5-10 minute in functie de focul de la inima argazului posedat. Undeva pe mediu e bine.Adaugati un mix de ciuperci chinezesti deshidratate, urechi de lemn, mun si shiitake. Puneti si niste vegeta Bio Naturel. Tot vegeta e da' e mai redus continutul de sare si mai multe legume. , deci mai sanatoasa un pic. Inca 5 minute.Adaugati dupa fierbere o lingura de sos de soia (de calitate).Se pun acum cozi de ceapa verde tocate maruntel, si fidea de orez (tot de la chinezi, alea romanesti e naspa!).Se mai lasa 1-2 minute si gata!Se papa cu lingura si furculita.Atentie: ca sa fie misto, varza trebuie sa fie un pic al dente, adica nici prea fiarta nici prea cruda. Felul 2 mai tarziu un pic! 2 3
justlove Reputație: 8972 Postat August 11, 2015 Oras:fara Oras:fara Postat August 11, 2015 Azi va propun de post!Supa chinezeasca, ca la mama acasa si tocana de legume la cuptor in vas de ceramica, stil chino-indian. Felul 1 supa:Se ia un sfert varza mica, se toaca marunt fideluta. Se pune la fiert cu pic de ulei picant (ulei in care ati pus la macerat niste chilli uscat si maruntit) si un pic de morcov si telina tocate foarte marunt. Un pic am zis.Praf de usturoi, lemon grass (asta e de la THAI, dar mie imi place combinatia).Se fierbe totul cam 5-10 minute in functie de focul de la inima argazului posedat. Undeva pe mediu e bine.Adaugati un mix de ciuperci chinezesti deshidratate, urechi de lemn, mun si shiitake. Puneti si niste vegeta Bio Naturel. Tot vegeta e da' e mai redus continutul de sare si mai multe legume. , deci mai sanatoasa un pic. Inca 5 minute.Adaugati dupa fierbere o lingura de sos de soia (de calitate).Se pun acum cozi de ceapa verde tocate maruntel, si fidea de orez (tot de la chinezi, alea romanesti e naspa!).Se mai lasa 1-2 minute si gata!Se papa cu lingura si furculita.Atentie: ca sa fie misto, varza trebuie sa fie un pic al dente, adica nici prea fiarta nici prea cruda. Felul 2 mai tarziu un pic! mi se face ochii ca la chinezoaice de la supa asta? 5
klm112 Reputație: 5026 Postat August 11, 2015 Oras:sud Oras:sud Postat August 11, 2015 A doua zi de dimineaţăCând chinezoaică se sculăSe spălă pe mâini , pe faţăŞi chinezeşte aşa cântă.............................. cum vreţi voi
cosmin r Reputație: -982 Postat August 11, 2015 Oras:bucuresti Oras:bucuresti Postat August 11, 2015 mi se face ochii ca la chinezoaice de la supa asta? Nu frumoaso! Tie nu! Da' parol ca e buna supa! Incearca! 1 3
cosmin r Reputație: -982 Postat August 11, 2015 Oras:bucuresti Oras:bucuresti Postat August 11, 2015 Asaaa, am revenit la felul 2, tocana de legume la cuptor in vas de ceramica, stil arabo-espano-indian. Se ia un vas de ceramica, preferabil tajine. Daca nu, si unul romanesc de sarmale e bun.Diferenta e ca la tajine le coci pe aragaz, la vasul neaos in cuptor.Se toaca nu foarte marunt legume: ardei gras, capia rosu, morcov, rosii confiate (stil italian), ceapa galbena/alba uscata, dovlecel sau dovlecel italienesc, conopida verde sau broccoli (astea se fac buchetele mici).Merge si un strat de vinete curatate de coaja si taiate cuburi de 1cm/1cm.1cm.Se pun in vas cu boia dulce si boia iute,piper, dupa gusturi. La fel si ceva praf de sare.Dupa ce se rumenesc un pic adaugati apa sau preferabil zeama de la carfoti fierti (bine spalati off course si spumaiti cu grebla mare ).N-am stiut niciodata cat dureaza coacerea. E la ochi, pentru mine cel putin.Spre final, adaugati praf de curry, ginger (f putin, cat sa iti iei pe degete), usturoi curatat, presat sa-i iasa zeama, tocat mare si busuioc proaspat.Mai lasa-ti max 3 min la copt si gata! Pofta buna! 3 3
Vizitator Reputație: 0 Postat August 12, 2015 Postat August 12, 2015 Inceepand de astazi,s-a produs o schimbare in frigiderul meu!!! Fara carne de porc,prajeli,fast-food si sucurii cu acid!!!In fiecare zii o sa postez ce mananc,bineinteles gatit de mine!!! Nu prea ma descurc in bucatarie,dar traiasaca Google!!! Prima zii,am gatit urmatorul fel de mancare,nu este ceva dificil,dar este delicios!!! stiu sunt rau, dar te invat de bine..Vezi ca pe Google exista si indreptar de gramatica al limbii romane . 5 4
klm112 Reputație: 5026 Postat August 12, 2015 Oras:sud Oras:sud Postat August 12, 2015 stiu sunt rau, dar te invat de bine..Vezi ca pe Google exista si indreptar de gramatica al limbii romane .poate e dă la tastatura prea sensibilă
cosmin r Reputație: -982 Postat August 12, 2015 Oras:bucuresti Oras:bucuresti Postat August 12, 2015 Azi am gatit .... covrigi din colt de strada. Buni rau parol. pe ce foame aveam! 1 3
cosmin r Reputație: -982 Postat August 13, 2015 Oras:bucuresti Oras:bucuresti Postat August 13, 2015 Ceva de vara si de post!Tigaie picanta cu dovlecei si vinete, plus falafel si salata. Pe scurt:1) Tigaia picanta e f simpla. Se ia o tigaie de piatra (teflon, inox, etc, ce aveti)Se curata de coaja dovleceii si vinetele, cate 2 buc. Se taie rondele, sau jamati de rondele daca sunt prea mari. Se spala bine si se sterg cu prosop de hartie sa nu aiba apa.Se pune f putin ulei in tigaie, condimente dupa gust, neaparat chilli, Se lasa sa dezvolte gust si se pun bucatile taiate. Atentie: nu le amestecati prea des sa nu le faceti praf! Se prajesc repede la foc iute. Gata.2) Pentru falafel:Boabe de naut dupa ce au sta in apa peste noapte la hidratat (1/2 kg), o juma de ceapa tocata si usturoi, tocate mare.In mixer (la tocat) le puneti impreuna cu patrunjel verde tocat, coriandru, chimen, cardamom, sare si un pic de apa.Se fac pasta.Adaugati un pic de haina daca e prea moale (eu pun) si amestecati.Rezulataul trebuie sa fie o pasta legata dar nu prea tare. Va jucati cu apa si faina sa iasa. Adaugati piper dupa gust.Se fac bilute si se prajesc in ulei incins. Gata. Se servesc pe platou cu tigaia picanta si mujdei de usturoi si patrunjel proaspat tocat intr-un bol.Pofta buna! 2 3
johnny&white Reputație: -438 Postat August 13, 2015 Oras:Unde vreau Oras:Unde vreau Postat August 13, 2015 Macaroane cu branza dar le-am ars.vreti poza? 1 3
dolores rld Reputație: -518 Postat August 18, 2015 Oras:în a patra zi dã week-end Oras:în a patra zi dã week-end Postat August 18, 2015 care da un shot de vinars din Hardeal? ie vii, raw, viespele 3
picon Reputație: 1046 Postat August 18, 2015 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat August 18, 2015 Asaaa, am revenit la felul 2, tocana de legume la cuptor in vas de ceramica, stil arabo-espano-indian. Se ia un vas de ceramica, preferabil tajine. Daca nu, si unul romanesc de sarmale e bun.Diferenta e ca la tajine le coci pe aragaz, la vasul neaos in cuptor.Se toaca nu foarte marunt legume: ardei gras, capia rosu, morcov, rosii confiate (stil italian), ceapa galbena/alba uscata, dovlecel sau dovlecel italienesc, conopida verde sau broccoli (astea se fac buchetele mici).Merge si un strat de vinete curatate de coaja si taiate cuburi de 1cm/1cm.1cm.Se pun in vas cu boia dulce si boia iute,piper, dupa gusturi. La fel si ceva praf de sare.Dupa ce se rumenesc un pic adaugati apa sau preferabil zeama de la carfoti fierti (bine spalati off course si spumaiti cu grebla mare ).N-am stiut niciodata cat dureaza coacerea. E la ochi, pentru mine cel putin.Spre final, adaugati praf de curry, ginger (f putin, cat sa iti iei pe degete), usturoi curatat, presat sa-i iasa zeama, tocat mare si busuioc proaspat.Mai lasa-ti max 3 min la copt si gata! Pofta buna! Spune-mi și mie te rog, unde ai găsit tajine? Nu-mi spune că in Maghreb, aici le noi se găsește?
lana Reputație: 3245 Postat August 18, 2015 Oras:București Oras:București Postat August 18, 2015 Spune-mi și mie te rog, unde ai găsit tajine? Nu-mi spune că in Maghreb, aici le noi se găsește? Vezi dacă nu intrebi pe cine trebuie?! Este un restaurant arăbesc pe la piata domenii care vinde si condimente, cărnuri si alte ingrediente specificez mai știu unul oe drumul sării. Si daca nu ai drum iti aduce sora ta la următoare întrevedere.
picon Reputație: 1046 Postat August 18, 2015 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat August 18, 2015 Săr'na mult dă toooot!Îl știu, am luat cummin de acolo și couscous. Să văz dacă are și castroane. 1 3
cosmin r Reputație: -982 Postat August 18, 2015 Oras:bucuresti Oras:bucuresti Postat August 18, 2015 Spune-mi și mie te rog, unde ai găsit tajine? Nu-mi spune că in Maghreb, aici le noi se găsește? Imi pare rau sa te dezamagesc, dar am luat din Casablanca. Aici nu gasesti asa ceva. Am sacrificat ceva tonaj din bagaj si am luat din targ. Oricum nu ma omor cu umplutul bagajului cu prostii, deci am avut loc! 2 3
laurelian Reputație: 2012 Postat August 18, 2015 Oras:bucuresti Oras:bucuresti Postat August 18, 2015 Imi pare rau sa te dezamagesc, dar am luat din Casablanca. Aici nu gasesti asa ceva. Am sacrificat ceva tonaj din bagaj si am luat din targ. Oricum nu ma omor cu umplutul bagajului cu prostii, deci am avut loc!4-5 chintale tot ai adus, așa-i?
picon Reputație: 1046 Postat August 18, 2015 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat August 18, 2015 Din Medina din Casa ... de acolo am luat și eu unul. L-am spart anul trecut când îl spălam.
laurelian Reputație: 2012 Postat August 18, 2015 Oras:bucuresti Oras:bucuresti Postat August 18, 2015 Spune-mi și mie te rog, unde ai găsit tajine? Nu-mi spune că in Maghreb, aici le noi se găsește?Ce pana mea sunt alea? Seamănă cu perjele cumva?
cosmin r Reputație: -982 Postat August 18, 2015 Oras:bucuresti Oras:bucuresti Postat August 18, 2015 Pai Medina e miezul acolo! 1 3
cosmin r Reputație: -982 Postat August 18, 2015 Oras:bucuresti Oras:bucuresti Postat August 18, 2015 Am gasit inclusiv femei acolo! Si nu de lepadat! 2 3
picon Reputație: 1046 Postat August 18, 2015 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat August 18, 2015 https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/2c/Tajine_019.JPG/250px-Tajine_019.JPG Tajine. 1 3
picon Reputație: 1046 Postat August 18, 2015 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat August 18, 2015 Am gasit inclusiv femei acolo! Si nu de lepadat! Și nu spuneau să sunt ghid turistic?
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum