Sari la conținut

CE AM GATIT IN ULTIMA VREME


Vizitator

Postări Recomandate

  • Telefon: 021 352 8632
  • Oras:'' suntem peste tot acasa ''
  • Telefon: 021 352 8632
  • Oras:'' suntem peste tot acasa ''
Postat

legume congelate cu chimicale condimentate, dar cand am bani, prefer falose frecată, de la Lidl ! 

 

p.s. picoane? nu e așa bună ca la căldare, dar e bună! 

 

fără votkă

 

 

FMM !!!

post-3169-0-76234100-1439188497_thumb.jpg

  • Like 2
  • Minus 1
  • Oras:bucuresti
  • Oras:bucuresti
Postat

Azi va propun de post!

Supa chinezeasca, ca la mama acasa si tocana de legume la cuptor in vas de ceramica, stil chino-indian.

 

Felul 1 supa:

Se ia un sfert varza mica, se toaca marunt fideluta. Se pune la fiert cu pic de ulei picant (ulei in care ati pus la macerat niste chilli uscat si maruntit) si un pic de morcov si telina tocate foarte marunt. Un pic am zis.

Praf de usturoi, lemon grass (asta e de la THAI, dar mie imi place combinatia).

Se fierbe totul cam 5-10 minute in functie de focul de la inima argazului posedat. Undeva pe mediu e bine.

Adaugati un mix de ciuperci chinezesti deshidratate, urechi de lemn, mun si shiitake. Puneti si niste vegeta Bio Naturel. Tot vegeta e da' e mai redus continutul de sare si mai multe legume. :), deci mai sanatoasa un pic. Inca 5 minute.

Adaugati dupa fierbere o lingura de sos de soia (de calitate).

Se pun acum cozi de ceapa verde tocate maruntel, si fidea de orez (tot de la chinezi, alea romanesti e naspa!).

Se mai lasa 1-2 minute si gata!

Se papa cu lingura si furculita.

Atentie: ca sa fie misto, varza trebuie sa fie un pic al dente, adica nici prea fiarta nici prea cruda.

 

Felul 2 mai tarziu un pic! :)

  • Like 2
  • Minus 3
  • Oras:fara
  • Oras:fara
Postat

Azi va propun de post!

Supa chinezeasca, ca la mama acasa si tocana de legume la cuptor in vas de ceramica, stil chino-indian.

 

Felul 1 supa:

Se ia un sfert varza mica, se toaca marunt fideluta. Se pune la fiert cu pic de ulei picant (ulei in care ati pus la macerat niste chilli uscat si maruntit) si un pic de morcov si telina tocate foarte marunt. Un pic am zis.

Praf de usturoi, lemon grass (asta e de la THAI, dar mie imi place combinatia).

Se fierbe totul cam 5-10 minute in functie de focul de la inima argazului posedat. Undeva pe mediu e bine.

Adaugati un mix de ciuperci chinezesti deshidratate, urechi de lemn, mun si shiitake. Puneti si niste vegeta Bio Naturel. Tot vegeta e da' e mai redus continutul de sare si mai multe legume. :), deci mai sanatoasa un pic. Inca 5 minute.

Adaugati dupa fierbere o lingura de sos de soia (de calitate).

Se pun acum cozi de ceapa verde tocate maruntel, si fidea de orez (tot de la chinezi, alea romanesti e naspa!).

Se mai lasa 1-2 minute si gata!

Se papa cu lingura si furculita.

Atentie: ca sa fie misto, varza trebuie sa fie un pic al dente, adica nici prea fiarta nici prea cruda.

 

Felul 2 mai tarziu un pic! :)

mi se face ochii ca la chinezoaice de la supa asta? :kiss3

  • Like 5
  • Oras:sud
  • Oras:sud
Postat

A doua zi de dimineaţă

Când chinezoaică se sculă

Se spălă pe mâini , pe faţă

Şi chinezeşte aşa cântă

...............

...............

 

cum vreţi voi

  • Oras:bucuresti
  • Oras:bucuresti
Postat

mi se face ochii ca la chinezoaice de la supa asta? :kiss3

 

Nu frumoaso! Tie nu! :)

 

Da' parol ca e buna supa! Incearca!

  • Like 1
  • Minus 3
  • Oras:bucuresti
  • Oras:bucuresti
Postat

Asaaa, am revenit la felul 2, tocana de legume la cuptor in vas de ceramica, stil arabo-espano-indian.

 

Se ia un vas de ceramica, preferabil tajine. Daca nu, si unul romanesc de sarmale e bun.Diferenta e ca la tajine le coci pe aragaz, la vasul neaos in cuptor.

Se toaca nu foarte marunt legume: ardei gras, capia rosu, morcov, rosii confiate (stil italian), ceapa galbena/alba uscata, dovlecel sau dovlecel italienesc, conopida verde sau broccoli (astea se fac buchetele mici).

Merge si un strat de vinete curatate de coaja si taiate cuburi de 1cm/1cm.1cm.

Se pun in vas cu boia dulce si boia iute,piper, dupa gusturi. La fel si ceva praf de sare.

Dupa ce se rumenesc un pic adaugati apa sau preferabil zeama de la carfoti fierti (bine spalati off course si spumaiti cu grebla mare :)).

N-am stiut niciodata cat dureaza coacerea. E la ochi, pentru mine cel putin.

Spre final, adaugati praf de curry, ginger (f putin, cat sa iti iei pe degete), usturoi curatat, presat sa-i iasa zeama, tocat mare si busuioc proaspat.

Mai lasa-ti max 3 min la copt si gata!

 

Pofta buna!

  • Like 3
  • Minus 3
Vizitator
Reputație: 0
Postat

   Inceepand de astazi,s-a produs o schimbare in frigiderul meu!!!  :cry2  Fara carne de porc,prajeli,fast-food si sucurii cu acid!!!

In fiecare zii o sa postez ce mananc,bineinteles gatit de mine!!! :clap2 Nu prea ma descurc in bucatarie,dar traiasaca Google!!! :138x

Prima zii,am gatit urmatorul fel de mancare,nu este ceva dificil,dar este delicios!!! :drool

 

stiu sunt rau, dar te invat de bine..

Vezi ca pe Google exista si indreptar de gramatica al limbii romane :) .

  • Like 5
  • Minus 4
  • Oras:sud
  • Oras:sud
Postat

stiu sunt rau, dar te invat de bine..

Vezi ca pe Google exista si indreptar de gramatica al limbii romane :) .

poate e dă la tastatura prea sensibilă
  • Oras:bucuresti
  • Oras:bucuresti
Postat

Azi am gatit .... covrigi din colt de strada. Buni rau parol. pe ce foame aveam! :)

  • Like 1
  • Minus 3
  • Oras:bucuresti
  • Oras:bucuresti
Postat

Ceva de vara si de post!

Tigaie picanta cu dovlecei si vinete, plus falafel si salata.

 

Pe scurt:

1) Tigaia picanta e f simpla. Se ia o tigaie de piatra (teflon, inox, etc, ce aveti)

Se curata de coaja dovleceii si vinetele, cate 2 buc. Se taie rondele, sau jamati de rondele daca sunt prea mari. Se spala bine si se sterg cu prosop de hartie sa nu aiba apa.

Se pune f putin ulei in tigaie, condimente dupa gust, neaparat chilli, Se lasa sa dezvolte gust si se pun bucatile taiate. Atentie: nu le amestecati prea des sa nu le faceti praf! Se prajesc repede la foc iute. Gata.

2) Pentru falafel:

Boabe de naut dupa ce au sta in apa peste noapte la hidratat (1/2 kg), o juma de ceapa tocata si usturoi, tocate mare.

In mixer (la tocat) le puneti impreuna cu patrunjel verde tocat, coriandru, chimen, cardamom, sare si un pic de apa.

Se fac pasta.

Adaugati un pic de haina daca e prea moale (eu pun) si amestecati.

Rezulataul trebuie sa fie o pasta legata dar nu prea tare. Va jucati cu apa si faina sa iasa. Adaugati piper dupa gust.

Se fac bilute si se prajesc in ulei incins. Gata.

 

Se servesc pe platou cu tigaia picanta si mujdei de usturoi si patrunjel proaspat tocat intr-un bol.

Pofta buna!

  • Like 2
  • Minus 3
  • Oras:în a patra zi dã week-end
  • Oras:în a patra zi dã week-end
Postat

care da un shot de vinars din Hardeal? ie vii, raw, viespele :D

 

post-165178-0-17391100-1439917661_thumb.jpg

  • Minus 3
  • Oras:Satu' cu ministri
  • Oras:Satu' cu ministri
Postat

Asaaa, am revenit la felul 2, tocana de legume la cuptor in vas de ceramica, stil arabo-espano-indian.

 

Se ia un vas de ceramica, preferabil tajine. Daca nu, si unul romanesc de sarmale e bun.Diferenta e ca la tajine le coci pe aragaz, la vasul neaos in cuptor.

Se toaca nu foarte marunt legume: ardei gras, capia rosu, morcov, rosii confiate (stil italian), ceapa galbena/alba uscata, dovlecel sau dovlecel italienesc, conopida verde sau broccoli (astea se fac buchetele mici).

Merge si un strat de vinete curatate de coaja si taiate cuburi de 1cm/1cm.1cm.

Se pun in vas cu boia dulce si boia iute,piper, dupa gusturi. La fel si ceva praf de sare.

Dupa ce se rumenesc un pic adaugati apa sau preferabil zeama de la carfoti fierti (bine spalati off course si spumaiti cu grebla mare :)).

N-am stiut niciodata cat dureaza coacerea. E la ochi, pentru mine cel putin.

Spre final, adaugati praf de curry, ginger (f putin, cat sa iti iei pe degete), usturoi curatat, presat sa-i iasa zeama, tocat mare si busuioc proaspat.

Mai lasa-ti max 3 min la copt si gata!

 

Pofta buna!

 Spune-mi și mie te rog, unde ai găsit tajine? Nu-mi spune că in Maghreb, aici le noi se găsește? 

  • Oras:București
  • Oras:București
Postat

Spune-mi și mie te rog, unde ai găsit tajine? Nu-mi spune că in Maghreb, aici le noi se găsește?

Vezi dacă nu intrebi pe cine trebuie?! Este un restaurant arăbesc pe la piata domenii care vinde si condimente, cărnuri si alte ingrediente specificez mai știu unul oe drumul sării. Si daca nu ai drum iti aduce sora ta la următoare întrevedere. :D

  • Oras:Satu' cu ministri
  • Oras:Satu' cu ministri
Postat

Săr'na mult dă toooot!

Îl știu, am luat cummin de acolo și couscous. Să văz dacă are și castroane.  :laugh2

  • Like 1
  • Minus 3
  • Oras:bucuresti
  • Oras:bucuresti
Postat

 Spune-mi și mie te rog, unde ai găsit tajine? Nu-mi spune că in Maghreb, aici le noi se găsește? 

 

Imi pare rau sa te dezamagesc, dar am luat din Casablanca. Aici nu gasesti asa ceva. Am sacrificat ceva tonaj din bagaj si am luat din targ. Oricum nu ma omor cu umplutul bagajului cu prostii, deci am avut loc!

  • Like 2
  • Minus 3
  • Oras:bucuresti
  • Oras:bucuresti
Postat

Imi pare rau sa te dezamagesc, dar am luat din Casablanca. Aici nu gasesti asa ceva. Am sacrificat ceva tonaj din bagaj si am luat din targ. Oricum nu ma omor cu umplutul bagajului cu prostii, deci am avut loc!

4-5 chintale tot ai adus, așa-i?

  • Oras:Satu' cu ministri
  • Oras:Satu' cu ministri
Postat

Din Medina din Casa ... de acolo am luat și eu unul. L-am spart anul trecut când îl spălam. 

  • Oras:bucuresti
  • Oras:bucuresti
Postat

Spune-mi și mie te rog, unde ai găsit tajine? Nu-mi spune că in Maghreb, aici le noi se găsește?

Ce pana mea sunt alea? Seamănă cu perjele cumva?


  • Oras:Satu' cu ministri
  • Oras:Satu' cu ministri
Postat

Am gasit inclusiv femei acolo! Si nu de lepadat!

 Și nu spuneau să sunt ghid turistic? :laugh2

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members and 1 guest

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Creează nouă...