Sari la conținut

CE AM GATIT IN ULTIMA VREME

Vizitator

Postări Recomandate

Postat

Asta de cocos e ala care rezista foarte bine la temperaturi inalte?

Nu-si strica structura moleculara astfel incat sa elimine radicalii aia liberi, ca asta de floarea soarelui, nu ?

Nu gasesc si eu un ulei de masline bun.

Sa gasesc aici, la asta ma refer, sa pun mana pe sticla si sa ies cu ea din magazin.

ÃŽn comparație cu uleiul de floarea-soarelui, răpită, porumb, cocosul nu își donează legături chimice la temperaturi înalte, fiind sigur împotriva radicalilor liberi. Unul dintre cele mai importante componente este acidul lauric, cu efecte excepționale asupra organismului pe termen lung. Nici ăla de măsline nu-i bun de prăjit 😎

• Like 1
Vizitator
Reputație: 0
Postat

Multumesc pentru raspunsuri!

Da, macar atat stiu si eu, cu ala de masline nu se prajeste.

Pe unde ma fost si eu, era altceva frate.

Mergea sa-l iei si sa-l pui si pe paine, avea aroma, savoare.

Ma duc aici la butic si iau o dracie, dracie care costa si mai si pute a ulei de motor incins.

Daca voi puteti sa-mi recomandati un ulei de masline bune, v-as fi recunoscator.

Stiu ca asta, impreuna cu vinul rosu, ciocolata (nu oricare, din aceea cu multa cacao) sunt un combo foarte bun pentru diverse afectiuni. 

Au flavonoide, am citit si eu =))

• Like 2
Postat

Multumesc pentru raspunsuri!

Da, macar atat stiu si eu, cu ala de masline nu se prajeste.

Pe unde ma fost si eu, era altceva frate.

Mergea sa-l iei si sa-l pui si pe paine, avea aroma, savoare.

Ma duc aici la butic si iau o dracie, dracie care costa si mai si pute a ulei de motor incins.

Daca voi puteti sa-mi recomandati un ulei de masline bune, v-as fi recunoscator.

Stiu ca asta, impreuna cu vinul rosu, ciocolata (nu oricare, din aceea cu multa cacao) sunt un combo foarte bun pentru diverse afectiuni.

Au flavonoide, am citit si eu =))

Nouă bărbaților ne placeb combo ðŸ˜ðŸ˜ðŸ˜

Pai, legat de calitatea uleiului de măsline, eu prefer să fie extravirgin, sticlă de sticlă, nu metal, nu, plastic. Când ajung acasă îți fac o poză la am eu, e luat din Carrefour. E bun la gust.

Bandiții ăștia au început să scoată și din turte de măsline, e net inferior dar dă bine la denumire, ca sunt destui care nu citesc eticheta ðŸ¤

• Like 1
  • Oras:all over (NU e o ironie...)
Postat

Asta de cocos e ala care rezista foarte bine la temperaturi inalte?

Nu-si strica structura moleculara astfel incat sa elimine radicalii aia liberi, ca asta de floarea soarelui, nu ?

Nu gasesc si eu un ulei de masline bun. 

Sa gasesc aici, la asta ma refer, sa pun mana pe sticla si sa ies cu ea din magazin.

Nu stiu despre uleiu' de cocos, dar ce stiu sigur e ca ala de palmier are de-asemenea punctul de fumegare/ardere ridicat (=OK pt prajeli). La fel ca si cel de cocos, si ala de palmier e in stare solida la temperatura camerei.

Ulei de masline bun (si pt care sa nu trebuiasca sa faci credit la banca), hmm. In Lidl sunt vreo 3-4 tipuri, dintre care unu' stiu ca era deosebit de bun. Amu' daca mi-as si aminti care-i ala, ar fi o chestie. Parca ala pe care-l au cand e oferta cu "saptamana greceasca"...?

• Like 1
Postat

Nu stiu despre uleiu' de cocos, dar ce stiu sigur e ca ala de palmier are de-asemenea punctul de fumegare/ardere ridicat (=OK pt prajeli). La fel ca si cel de cocos, si ala de palmier e in stare solida la temperatura camerei.

Ulei de masline bun (si pt care sa nu trebuiasca sa faci credit la banca), hmm. In Lidl sunt vreo 3-4 tipuri, dintre care unu' stiu ca era deosebit de bun. Amu' daca mi-as si aminti care-i ala, ar fi o chestie. Parca ala pe care-l au cand e oferta cu "saptamana greceasca"...?

😉 Uleiul de palmier e ok pentru prăjit dar nu e deloc sănătos pentru arterele tale. Uleiul de palmier este bogat în grăsimi saturate, care în timp duc la creșterea colesterolului rău. Plus ca este rafinat, proces prin care devine intert din punct de vedere nutritiv. Uleiul de care spue, e virgin, certificat bio și partea cea mai importanta, e presat la rece. Nici nu există termen de comparație între cel de. Cocos si restul. E mai scump dar dacă ții la sănătatea ta pe termen mediu și lung, îl vei alege 😎

• Like 2
Postat

😉 Uleiul de palmier e ok pentru prăjit dar nu e deloc sănătos pentru arterele tale. Uleiul de palmier este bogat în grăsimi saturate, care în timp duc la creșterea colesterolului rău. Plus ca este rafinat, proces prin care devine intert din punct de vedere nutritiv. Uleiul de care spue, e virgin, certificat bio și partea cea mai importanta, e presat la rece. Nici nu există termen de comparație între cel de. Cocos si restul. E mai scump dar dacă ții la sănătatea ta pe termen mediu și lung, îl vei alege 😎

N-am mai folosit ulei de palmier la prajit de ani de zile. Doar stiam de el, ca-l foloseam mai de mult. Ma rog, nu prea mancam noi (foarte) multe prajeli, in general. Nu-s mare fan nici io, nici restu' fameliei. Totusi, de curiozitate, chiar daca-ti place gustul de cocos (ca si mie-mi place mult, la dulciuri, but still...) daca are gust de cocos, se poate folosi la prajit...? Ma gandesc ca prajelile respective (cartofi, carne etc) ar avea un gust cel putin ciudat... :)

On-topic, am facut o zamă de pui cu dovlecei si smantana - ma rog, am si trisat/improvizat uMpic® si-am bagat si oarece bucatele de afumatura pe-acolo, pentru gust. Gust care-i exceptional, ca veni vorba... atata numa' ca bine-nteles, cu toate c-am dres-o dupa toate regulile artei (galbenusuri de ou cu smantana dulce, scoase din timp de la frigider, amestecate treptat si cu supa calda etc), smantana tot s-o brânzit oleaca. Baga-si-ar Stalin pwla-n Meggle (cu disclaimer-u' ca-i si vina mea, ca desi mi s-o parut dubioasa, m-o copulat o lene sa ma duc mai departe de magazinu' de cartier ca sa gasesc ceva smantana mai de Doamne-ajuta)...

post-53465-0-07763000-1528998382_thumb.jpg

• Like 4
Vizitator dr parnassus
Postat

ăla de cocoș nu ii bun, ăla de rapiță/ japiță ii bun! :rax2  :laugh2

O fi de clapon? 

:)

• Like 1
Postat

N-am mai folosit ulei de palmier la prajit de ani de zile. Doar stiam de el, ca-l foloseam mai de mult. Ma rog, nu prea mancam noi (foarte) multe prajeli, in general. Nu-s mare fan nici io, nici restu' fameliei. Totusi, de curiozitate, chiar daca-ti place gustul de cocos (ca si mie-mi place mult, la dulciuri, but still...) daca are gust de cocos, se poate folosi la prajit...? Ma gandesc ca prajelile respective (cartofi, carne etc) ar avea un gust cel putin ciudat... :)

On-topic, am facut o zamă de pui cu dovlecei si smantana - ma rog, am si trisat/improvizat uMpic® si-am bagat si oarece bucatele de afumatura pe-acolo, pentru gust. Gust care-i exceptional, ca veni vorba... atata numa' ca bine-nteles, cu toate c-am dres-o dupa toate regulile artei (galbenusuri de ou cu smantana dulce, scoase din timp de la frigider, amestecate treptat si cu supa calda etc), smantana tot s-o brânzit oleaca. Baga-si-ar Stalin pwla-n Meggle (cu disclaimer-u' ca-i si vina mea, ca desi mi s-o parut dubioasa, m-o copulat o lene sa ma duc mai departe de magazinu' de cartier ca sa gasesc ceva smantana mai de Doamne-ajuta)...

attachicon.gif IMG_0069-2.jpg

Poi uleiul de cocos va îmbogăți gustul, nu-l schimbă. Practic are loc o fuziune a aromelor nu o preluare forțată de către cocos â˜ºï¸ Dar, există și varianta fără miros 😉

Arată bine preparatul, să avem poftă, zic 😎

• Like 2
Vizitator dr parnassus
Postat

Eu, gatit o ula. 

Voi, inaintasilor? 

• Like 1
Vizitator
Postat

Toate pozele lui "thecat" zici ca-s facute gata pentru publicare online, pe bloguri de specialitate.

Cat despre uleiul de cocos, deja m-ai convins si am achizitionat unul, cantitate destul de mica si cam scump, dar sa vedem ce iese.

• Like 2
Postat

N-am mai folosit ulei de palmier la prajit de ani de zile. Doar stiam de el, ca-l foloseam mai de mult. Ma rog, nu prea mancam noi (foarte) multe prajeli, in general. Nu-s mare fan nici io, nici restu' fameliei. Totusi, de curiozitate, chiar daca-ti place gustul de cocos (ca si mie-mi place mult, la dulciuri, but still...) daca are gust de cocos, se poate folosi la prajit...? Ma gandesc ca prajelile respective (cartofi, carne etc) ar avea un gust cel putin ciudat... :)

On-topic, am facut o zamă de pui cu dovlecei si smantana - ma rog, am si trisat/improvizat uMpic® si-am bagat si oarece bucatele de afumatura pe-acolo, pentru gust. Gust care-i exceptional, ca veni vorba... atata numa' ca bine-nteles, cu toate c-am dres-o dupa toate regulile artei (galbenusuri de ou cu smantana dulce, scoase din timp de la frigider, amestecate treptat si cu supa calda etc), smantana tot s-o brânzit oleaca. Baga-si-ar Stalin pwla-n Meggle (cu disclaimer-u' ca-i si vina mea, ca desi mi s-o parut dubioasa, m-o copulat o lene sa ma duc mai departe de magazinu' de cartier ca sa gasesc ceva smantana mai de Doamne-ajuta)...

attachicon.gifIMG_0069-2.jpg

ma pis in halbele tale lacheule

Postat

Toate pozele lui "thecat" zici ca-s facute gata pentru publicare online, pe bloguri de specialitate.

Cat despre uleiul de cocos, deja m-ai convins si am achizitionat unul, cantitate destul de mica si cam scump, dar sa vedem ce iese.

Ce vorbesti, ca astea din ultimele zile-s asa si-asa - DSLR-u' s-o dus pwlii de suflet (don't ask)... si-s facute cu sapuniera de back-up, (care la vremea lui o fost un aparat foarte bun, si dupa mai bine de 10 ani inca mi-i drag, numa ca in casa, la lumina slaba, poate... atata cat poate). Si-apai dai si trage de cadre in Lightroom, bibileste-le, fwte-le de-amiaz' sa iasa ceva cat de cat, si-uite-asa... distractii de-astea.

De ulei de cocos o sa tin minte, in schimb, sa ma interesez si io. Mental note...

ma pis in halbele tale lacheule

Tot hater, tot hater?

Weekend-u' asta mi-s zen, nimeni nu poa' sa ma enerveze.

Pentru ca Les 24 heures du Mans ;)

Sa fwti sanatos...  :hihat

• Like 2
Postat

Depinde și de unde iei, eu am dat comandă și astăzi îmi ajunge. De pe. BioBoom, site specializat în produse certificate organic. Un litru de ulei a costat cam 60ron. Au un preț bun pentru că ei sunt direct importatori. Au și de la alte firme dar cu vreo 20 de ron mai scump, așa că i-am ales p-astia. Tu de unde ai luat?

• Like 1
  • Oras:fara
  • Oras:fara
Postat

zamă dă păsulă verde :rax2

https://scontent.ftsr1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.15752-9/35407431_1915219768517676_5620497750912139264_n.jpg?_nc_cat=0&oh=c1391030b1a1b240dafcf7bd08f24d98&oe=5BC22110

si ceva dulce :P

https://scontent.ftsr1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.15752-9/35475055_1915949411778045_133921212047818752_n.jpg?_nc_cat=0&oh=d8ced4e462b5e63adf526f8a80c8d437&oe=5BBC1DDF

Papa tu zeama, da-mi mie dulcele, ca fusei tare cumintel azi :D .

Data viitoare adu si snickers-ul :D

• Like 2
Vizitator
Postat

Depinde și de unde iei, eu am dat comandă și astăzi îmi ajunge. De pe. BioBoom, site specializat în produse certificate organic. Un litru de ulei a costat cam 60ron. Au un preț bun pentru că ei sunt direct importatori. Au și de la alte firme dar cu vreo 20 de ron mai scump, așa că i-am ales p-astia. Tu de unde ai luat?

Eu cumpar de la farmacia Tei.

Produsele sunt mai ieftine ca in alte parti si au o gama destul de larga.

Am luat de la Planet Bio, de la care mai am si niste pulbere, boabe de cacao si niste spirulina si chlorella care stau pe acolo si prind praf.

• Like 3
Vizitator dr parnassus
Postat

zamă dă păsulă verde :rax2

https://scontent.ftsr1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.15752-9/35407431_1915219768517676_5620497750912139264_n.jpg?_nc_cat=0&oh=c1391030b1a1b240dafcf7bd08f24d98&oe=5BC22110

si ceva dulce :P

https://scontent.ftsr1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.15752-9/35475055_1915949411778045_133921212047818752_n.jpg?_nc_cat=0&oh=d8ced4e462b5e63adf526f8a80c8d437&oe=5BBC1DDF

Cat de artista esti! 

Verdele o devenit galben. 

Clar, trebe sa ne luam de urgenta! 

• Like 1
Vizitator
Postat

Uleiul de cocos este sanatate curata pentru piele,par ,arsuri solare,ca si demachiant etc,

Daca ai stat la paja mai mult decat trebuie ,ti,l recomand :)

• Like 1
Vizitator
Postat

Uleiul de cocos este sanatate curata pentru piele,par ,arsuri solare,ca si demachiant etc,

Daca ai stat la paja mai mult decat trebuie ,ti,l recomand :)

Eu stiam ca e bun la anal. Miroase a cartofi prajiti dupa 😂

• Like 4
Vizitator
Postat

Eu stiam ca e bun la anal. Miroase a cartofi prajiti dupa

Dacă dai cu unt .. miroase a cartofi la disc =))

• Like 3
  • Oras:Satu' cu ministri
Postat

Dacă dai cu unt .. miroase a cartofi la disc =))

Și dacă dai cu ulei de transmisie, miroase a pinioane.

• Like 2
  • Minus 2
Vizitator
Postat

Și dacă dai cu ulei de transmisie, miroase a pinioane.

A șpan =))

• Like 3
Postat

A șpan =))

Din cauza mandrinei.

• Like 1
  • Minus 2
Postat

Eu cumpar de la farmacia Tei.

Produsele sunt mai ieftine ca in alte parti si au o gama destul de larga.

Am luat de la Planet Bio, de la care mai am si niste pulbere, boabe de cacao si niste spirulina si chlorella care stau pe acolo si prind praf.

Am auzit si eu de farmacia Tei ca are preturi bune. Spre exemplu, uleiul de cătină de la Hofigal e la producător e 55ron iar la Tei este 45 ron. La mai multe produse se adună îți dai seama. Apropo, încă un panaceu universal, uleiul de cătină. Merită să îl încerci o perioadă 😉

• Like 2

Postat

Am auzit si eu de farmacia Tei ca are preturi bune. Spre exemplu, uleiul de cătină de la Hofigal e la producător e 55ron iar la Tei este 45 ron. La mai multe produse se adună îți dai seama. Apropo, încă un panaceu universal, uleiul de cătină. Merită să îl încerci o perioadă

Cu scuzele de rigoare, "panaceu universal" e cam pleonasm!

• Minus 1

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

No registered users viewing this page.

• Creează nouă...