neiberr Reputație: 877 Postat Martie 20, 2020 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Martie 20, 2020 coaste de miel la gratar :) udate cu mult vinut :) Par a fi lilieci fripti..
juniormorais Reputație: 94625 Postat Martie 20, 2020 Oras:Romania Oras:Romania Postat Martie 20, 2020 https://scontent.ftce2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/90556223_3585086218199690_4570589039740059648_n.jpg?_nc_cat=102&_nc_sid=110474&_nc_ohc=cdaqUeXQ1iAAX8IZL8I&_nc_ht=scontent.ftce2-1.fna&oh=3a55252a9da1bfd3bb2cdae84745c92f&oe=5E99458A 1
evaforyou Reputație: 22137 Postat Martie 25, 2020 Telefon: 0748405863 Oras:Bucuresti Indisponibila Telefon: 0748405863 Oras:Bucuresti Indisponibila Postat Martie 25, 2020 Daca tot e dezlegare la peste🙂 3
remdesivir Reputație: 34 Postat Martie 25, 2020 Oras:GILEAD Oras:GILEAD Postat Martie 25, 2020 Par a fi lilieci fripti..Taci... în plm...mă agariciule, că de la un... liliac... nefiert... suficient ...ți se trage pandemuia... ... :slap2... ....
justlove Reputație: 8972 Postat Martie 25, 2020 Oras:fara Oras:fara Postat Martie 25, 2020 https://scontent.fomr1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.15752-9/90722966_255223945493949_2025582550470098944_n.jpg?_nc_cat=107&_nc_sid=b96e70&_nc_ohc=QlFi5JK_HzcAX8fN8_4&_nc_ht=scontent.fomr1-1.fna&oh=e86ffae60f4e5083418ce59470388faf&oe=5EA256F8mamaliga cu ficatei de pui :yummy 3
marian cristescu Reputație: 253681 Postat Martie 27, 2020 Oras:Acolo unde trebuie Oras:Acolo unde trebuie Postat Martie 27, 2020 https://scontent.ftce2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/90996015_3716087888466006_195095389022453760_n.jpg?_nc_cat=103&_nc_sid=8024bb&_nc_ohc=S4je_LtzB7EAX98tb-h&_nc_ht=scontent.ftce2-1.fna&oh=68d1a8efc2d1eefe4c668388c1e422f5&oe=5EA4601D 5
macedal Reputație: 654 Postat Martie 27, 2020 Oras:București Oras:București Postat Martie 27, 2020 https://scontent.ftce2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/90996015_3716087888466006_195095389022453760_n.jpg?_nc_cat=103&_nc_sid=8024bb&_nc_ohc=S4je_LtzB7EAX98tb-h&_nc_ht=scontent.ftce2-1.fna&oh=68d1a8efc2d1eefe4c668388c1e422f5&oe=5EA4601DWhoa, dude! 1
Membru Premium x the impaler Reputație: 9933 Postat Martie 27, 2020 Telefon: 🙀 Oras:unde ma prinde noaptea Telefon: 🙀 Oras:unde ma prinde noaptea Membru Premium Postat Martie 27, 2020 :laugh2 :laugh2 :laugh2 5
justlove Reputație: 8972 Postat Martie 27, 2020 Oras:fara Oras:fara Postat Martie 27, 2020 iara ...sarmale pas cu pas :laugh2https://scontent.fomr1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.15752-9/90676983_595787687817891_5797727274279108608_n.jpg?_nc_cat=100&_nc_sid=b96e70&_nc_ohc=Y6nRiBKbI1EAX_pEdF5&_nc_ht=scontent.fomr1-1.fna&oh=2026e32a909572367b516a9f3f009243&oe=5EA410D9https://scontent.fomr1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.15752-9/90963908_499790597361642_2507307521203503104_n.jpg?_nc_cat=104&_nc_sid=b96e70&_nc_ohc=gNc_sWEsk7MAX-_eH0p&_nc_ht=scontent.fomr1-1.fna&oh=f3a0761764874a25d2397007ebf4e92f&oe=5EA5699Ehttps://scontent.fomr1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.15752-9/90704309_220465479056733_8956565782209232896_n.jpg?_nc_cat=102&_nc_sid=b96e70&_nc_ohc=OSe54hEGECkAX-32pkG&_nc_ht=scontent.fomr1-1.fna&oh=6d57b3f23fbd4ff0342c7ece62d146e1&oe=5EA3B2F8no, amu 2 ceasuri de :laugh2 https://www.elegantthemes.com/blog/wp-content/uploads/2019/10/loading-screen-featured-image.jpg 5
evaforyou Reputație: 22137 Postat Martie 28, 2020 Telefon: 0748405863 Oras:Bucuresti Indisponibila Telefon: 0748405863 Oras:Bucuresti Indisponibila Postat Martie 28, 2020 Crema de broccoli 6
dl_geo Reputație: 712 Postat Martie 28, 2020 Postat Martie 28, 2020 :laugh2 :laugh2 :laugh2 Ăia la Stalingrad aveau problema inversă :) sa nu ajungem și noi să mâncăm hârtie igienică... Tastes like chicken :) https://d1lqpgkqcok0l.cloudfront.net/medias/sys_master/h75/h83/8834686287902.jpg 3
justlove Reputație: 8972 Postat Martie 28, 2020 Oras:fara Oras:fara Postat Martie 28, 2020 https://scontent.ftsr1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.15752-9/91031219_229948545054683_5477090528065486848_n.jpg?_nc_cat=100&_nc_sid=b96e70&_nc_ohc=hF34G6WHLjsAX9GZuC3&_nc_ht=scontent.ftsr1-1.fna&oh=be4af95454111b253788582700cb7a72&oe=5EA51AB7https://scontent.ftsr1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.15752-9/90994614_230181631371517_6908203489705328640_n.jpg?_nc_cat=101&_nc_sid=b96e70&_nc_ohc=3JpJgW0w1GsAX82xwj-&_nc_ht=scontent.ftsr1-1.fna&oh=24a70cb104c74c88bdd2c21427243b83&oe=5EA5563Dhttps://scontent.ftsr1-2.fna.fbcdn.net/v/t1.15752-9/90815464_163130624822869_4686184167501725696_n.jpg?_nc_cat=104&_nc_sid=b96e70&_nc_ohc=u65PXWgTS28AX-nEZh7&_nc_ht=scontent.ftsr1-2.fna&oh=fb6987a5749c4adba6b124f91a3ed62e&oe=5EA41094pită cu unsoare si ceapa ,sanatate curata :yummy :yummy :laugh2 4
Membru Premium x the impaler Reputație: 9933 Postat Martie 28, 2020 Telefon: 🙀 Oras:unde ma prinde noaptea Telefon: 🙀 Oras:unde ma prinde noaptea Membru Premium Postat Martie 28, 2020 https://scontent.ftsr1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.15752-9/91031219_229948545054683_5477090528065486848_n.jpg?_nc_cat=100&_nc_sid=b96e70&_nc_ohc=hF34G6WHLjsAX9GZuC3&_nc_ht=scontent.ftsr1-1.fna&oh=be4af95454111b253788582700cb7a72&oe=5EA51AB7https://scontent.ftsr1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.15752-9/90994614_230181631371517_6908203489705328640_n.jpg?_nc_cat=101&_nc_sid=b96e70&_nc_ohc=3JpJgW0w1GsAX82xwj-&_nc_ht=scontent.ftsr1-1.fna&oh=24a70cb104c74c88bdd2c21427243b83&oe=5EA5563Dhttps://scontent.ftsr1-2.fna.fbcdn.net/v/t1.15752-9/90815464_163130624822869_4686184167501725696_n.jpg?_nc_cat=104&_nc_sid=b96e70&_nc_ohc=u65PXWgTS28AX-nEZh7&_nc_ht=scontent.ftsr1-2.fna&oh=fb6987a5749c4adba6b124f91a3ed62e&oe=5EA41094pită cu unsoare si ceapa ,sanatate curata :yummy :yummy :laugh2Ba Love, ce am vorbit noi? Ce regim e asta? 🙄 2
evaforyou Reputație: 22137 Postat Martie 28, 2020 Telefon: 0748405863 Oras:Bucuresti Indisponibila Telefon: 0748405863 Oras:Bucuresti Indisponibila Postat Martie 28, 2020 Uite si painica mea, cu malai si seminte 7
justlove Reputație: 8972 Postat Martie 28, 2020 Oras:fara Oras:fara Postat Martie 28, 2020 Ba Love, ce am vorbit noi? Ce regim e asta? bine no, data viitoare prăjesc pita sau pun ”țucor”/zahăr pe ea :laugh2 :laugh2 1
Membru Premium x the impaler Reputație: 9933 Postat Martie 28, 2020 Telefon: 🙀 Oras:unde ma prinde noaptea Telefon: 🙀 Oras:unde ma prinde noaptea Membru Premium Postat Martie 28, 2020 bine no, data viitoare prăjesc pita sau pun â€țucorâ€/zahăr pe ea :laugh2 :laugh2Daaa... Sigur îs ca și sarmalele erau cu ciuperci 😀 N-au văzut ele săracele carnita de porc nici de la distanta. 😂Acuma no... Tu știi, eu am vrut doar să-ți aduc aminte de una din cele mai romantice întâlniri 😄🤣😇Nu vrei să-ți deschid un topic de croșetat, macrame sau altceva?Știm mulți probabil ca bucătăria îți place, dar eu am tendința sa ma enervez când vad ce postezi p'acilea. Hai te pup & sănătate 😇🥰 2
dl_geo Reputație: 712 Postat Martie 28, 2020 Postat Martie 28, 2020 Cine face prima/primul o pâine cu forme de buci are 100 de like-uri :) 2
evaforyou Reputație: 22137 Postat Martie 28, 2020 Telefon: 0748405863 Oras:Bucuresti Indisponibila Telefon: 0748405863 Oras:Bucuresti Indisponibila Postat Martie 28, 2020 Cine face prima/primul o pâine cu forme de buci are 100 de like-uri :)Vezi sa nu capeti buci in forma de paine😠5
dl_geo Reputație: 712 Postat Martie 28, 2020 Postat Martie 28, 2020 O pâine din asta ? :) https://pbs.twimg.com/media/CMIZJh2VAAEwA6U.jpg 4
thecat Reputație: 10279 Postat Martie 30, 2020 Oras:all over (NU e o ironie...) Oras:all over (NU e o ironie...) Postat Martie 30, 2020 DISCLAIMER - Viewer discretion advised: unele imagini pot dăuna amatorilor de produse STRICT dietetice... :blushing2 Obișnuita pită făcută la mașină (de data asta, cu mălai, semințe și măsline) - plus pate de ficat de pui, cu ceapă, unt, uMpic® de slănină și verdețuri - și niște aspic cu legume pe deasupra, pentru o urmă de impresie artistică: 5
justlove Reputație: 8972 Postat Martie 30, 2020 Oras:fara Oras:fara Postat Martie 30, 2020 DISCLAIMER - Viewer discretion advised: unele imagini pot dăuna amatorilor de produse STRICT dietetice... :blushing2 Obișnuita pită făcută la mașină (de data asta, cu mălai, semințe și măsline) - plus pate de ficat de pui, cu ceapă, unt, uMpic® de slănină și verdețuri - și niște aspic cu legume pe deasupra, pentru o urmă de impresie artistică: IMGP4275.jpg IMGP4262.jpg IMGP4266-2.JPG IMGP4267.jpg IMGP4271.JPGhttps://scontent.ftsr1-2.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/90823226_663462237558004_5237039978348806144_n.jpg?_nc_cat=104&_nc_sid=110474&_nc_ohc=3Z3Mxbv1Ti4AX8oSyhB&_nc_ht=scontent.ftsr1-2.fna&oh=4502d1b8f664ee2c759de3438be2f33b&oe=5EA8FA3Cscrie cantitati ,m-as risca si io :unsure: 2
thecat Reputație: 10279 Postat Martie 31, 2020 Oras:all over (NU e o ironie...) Oras:all over (NU e o ironie...) Postat Martie 31, 2020 scrie cantitati ,m-as risca si io :unsure: Să știi că sunt aproximative, că io le fac cam din ochi... Ficat - vreun kil și ceva... (or fost 2 caserole de vreo 6-700g fiecare, crud, dar aam oprit o mică parte pentru mâncat pe loc, după prăjire)Unt - aprox. 1 pachet (cu cât pui mai puțin, cu atât o să fie mai intens gustul de ficat; cu cât pui mai mult, cu atât o să fie mai fină / cremoasă textura - cum îi place fiecăruia)Vreo 4 cepe potrivite, în cazul meuUsturoi - după gust, io am pus vreo 10 căței mai măriceiPuțină slănină - cât se vede în poză (opțional, oricum)O mână de verdeață tocată (pătrunjel și puțin mărar - opțional)Sare, piper, boia - după gust, în principiu piper din belșug, mai mult decât ai pune "din instinct", că nu-l face iute, doar îi schimbă gustul în bine. Amu rețetele îs ca gaura........ - fiecare o are pe-a sa :blushing2 Eu călesc bucățelele de ficat și le scot pe rând într-un vas unde, pe măsură ce se umple, mai presar sare și usturoi tocat fin. După ce-i gata, în altă tigaie rumenesc un pic slănina, o scot și-o pun peste ficat; apoi în untura lăsată de slănină călesc ceapa... cu câteva secunde înainte de-a o lua de pe foc pun pe ea niște boia (sau pastă de ardei, ce vine mai la îndemână), amestec și o bag la comun cu alealalte ingrediente. Untul tăiat bucăți deasupra, verdeața tocată... și, de aici, na - ideal ar fi de dat mai întâi ficatul și slănina prin mașina de carne; cum a mea e pe undeva-n p*lă cu satelitu', pe la țară, am pasat totul direct cu mixerul vertical. Pus în vase cât îi cald, apoi băgat la rece. Iar aspicul de deasupra e fix pl :laugh2 Fierbi 1-2 morcovi în apă cu puțină Vegeta (pt culoare, nu de altceva), îi tai felii și-i împrăștii pe deasupra pateului după ce-i pus în vase, și mai pui ce găsești sau ce arată fain (porumb, mazăre etc). În apa de la morcovi, răcită, dizolvi niște gelatină, o-ncălzești iar un pic (fără fierbere), și-o pui (cu lingură / polonic) peste restul "operei de artă". Cam asta ar fi... (EDIT - din ce am scris eu aici iese destul de mult, dar ce nu se mâncă într-o zi, două se poate pune fără probleme la congelator, e la fel de bun și decongelat) 3 1
evaforyou Reputație: 22137 Postat Martie 31, 2020 Telefon: 0748405863 Oras:Bucuresti Indisponibila Telefon: 0748405863 Oras:Bucuresti Indisponibila Postat Martie 31, 2020 Ceva simplu si rapid🙂 5
justlove Reputație: 8972 Postat Martie 31, 2020 Oras:fara Oras:fara Postat Martie 31, 2020 Să știi că sunt aproximative, că io le fac cam din ochi... Ficat - vreun kil și ceva... (or fost 2 caserole de vreo 6-700g fiecare, crud, dar aam oprit o mică parte pentru mâncat pe loc, după prăjire)Unt - aprox. 1 pachet (cu cât pui mai puțin, cu atât o să fie mai intens gustul de ficat; cu cât pui mai mult, cu atât o să fie mai fină / cremoasă textura - cum îi place fiecăruia)Vreo 4 cepe potrivite, în cazul meuUsturoi - după gust, io am pus vreo 10 căței mai măriceiPuțină slănină - cât se vede în poză (opțional, oricum)O mână de verdeață tocată (pătrunjel și puțin mărar - opțional)Sare, piper, boia - după gust, în principiu piper din belșug, mai mult decât ai pune "din instinct", că nu-l face iute, doar îi schimbă gustul în bine. Amu rețetele îs ca gaura........ - fiecare o are pe-a sa :blushing2 Eu călesc bucățelele de ficat și le scot pe rând într-un vas unde, pe măsură ce se umple, mai presar sare și usturoi tocat fin. După ce-i gata, în altă tigaie rumenesc un pic slănina, o scot și-o pun peste ficat; apoi în untura lăsată de slănină călesc ceapa... cu câteva secunde înainte de-a o lua de pe foc pun pe ea niște boia (sau pastă de ardei, ce vine mai la îndemână), amestec și o bag la comun cu alealalte ingrediente. Untul tăiat bucăți deasupra, verdeața tocată... și, de aici, na - ideal ar fi de dat mai întâi ficatul și slănina prin mașina de carne; cum a mea e pe undeva-n p*lă cu satelitu', pe la țară, am pasat totul direct cu mixerul vertical. Pus în vase cât îi cald, apoi băgat la rece. Iar aspicul de deasupra e fix pl :laugh2 Fierbi 1-2 morcovi în apă cu puțină Vegeta (pt culoare, nu de altceva), îi tai felii și-i împrăștii pe deasupra pateului după ce-i pus în vase, și mai pui ce găsești sau ce arată fain (porumb, mazăre etc). În apa de la morcovi, răcită, dizolvi niște gelatină, o-ncălzești iar un pic (fără fierbere), și-o pui (cu lingură / polonic) peste restul "operei de artă". Cam asta ar fi... (EDIT - din ce am scris eu aici iese destul de mult, dar ce nu se mâncă într-o zi, două se poate pune fără probleme la congelator, e la fel de bun și decongelat)cantitatile la pita, da am uitat sa scriu :blushing2dau un cafe” :kiss3 1
thecat Reputație: 10279 Postat Martie 31, 2020 Oras:all over (NU e o ironie...) Oras:all over (NU e o ironie...) Postat Martie 31, 2020 cantitatile la pita, da am uitat sa scriu :blushing2 :laugh2 :laugh2 :laugh2 Zău de nu m-am gândit de vreo două ori la care din ele te refereai... Cu toată groaza, crezi sau nu... dar și pita la mașină o fac tot "după ochi" :blushing2 :blushing2Oricum, aici depinde de mulți factori - nu prea sunt cantități care să meargă universal, la orice mașină, cu orice program etc. Pentru asta cu mălai, așa ca idei generale: e mașină de capacitate un kil... io-s obișnuit să fac pită ceva mai mică, mai degrabă fac mai des.- apă călduță: paharu' din dotarea mașinii, plin = 240 ml (cu ocazia asta m-am uitat și io la el și am văzut :))- sare: 2 lingurițe- zahăr: 1 linguriță- ulei: torn la ochi, aprox. 1-2 linguriFăină - iau o găletușă de-aia de un kil, de la smântână, în care bag:- mălai: la ochi - știu io..? să fie vreo 3-4 linguri cu vârf- făină neagră sau de secară: tot cam așa- făină de panificație tip 650... până e găleata cam pe trei sferturi plină(sau dacă-i mai la îndemână făină 000... ceva mai multă făină neagră și ceva mai puțină albă)Drojdie: un cub de drojdie proaspătă Pakmaya, cred că are 25 g. Sau jumate de cub din ăla mai mare. Sau, în principiu, cam un pliculeț de drojdie uscată Dr. Oetker.EDIT: în plus, opțional - semințe, măsline (tocate, evident), ceapă tocată... etc - cu atenție că măslinele și ceapa, dacă pui mai multe, mai lasă lichid și mai trebe fie scăzut puțin din cantitatea de apă, fie adăugată încă puțină făină. Dar vezi la sfârșit detalii. Program propriu: două frământări + 2 creșteri, apoi coacere, total vreo 2 ore jumate. Ca regulă, indiferent de variațiile din compoziție, eu unul după primele 5 min (+/-) de frământare, arunc o privire în cuvă: dacă aluatul pare prea lichid, mai presar puțină făină; dacă pare prea tare și mașina îl învârte prea greu, mai picur puțină apă. Dacă aluatul ajunge să arate... ca un aluat frământat (să nu se ia tare pe degete, relativ moale și elastic), sunt 99% șanse să iasă fără probleme pita :) Repet, aici depinde mult de mașină și de programul folosit, să nu mă sudui dacă nu merge rețeta mea :blushing2 2 1
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum