Sari la conținut

CE AM GATIT IN ULTIMA VREME


Vizitator

Postări Recomandate

  • Oras:București
  • Oras:București

https://scontent.ftce2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/90996015_3716087888466006_195095389022453760_n.jpg?_nc_cat=103&_nc_sid=8024bb&_nc_ohc=S4je_LtzB7EAX98tb-h&_nc_ht=scontent.ftce2-1.fna&oh=68d1a8efc2d1eefe4c668388c1e422f5&oe=5EA4601D

Whoa, dude!

  • Like 1
Link spre comentariu
  • Oras:fara
  • Oras:fara
  • Oras:fara
  • Oras:fara
  • Membru Premium
  • Telefon: 🙀
  • Oras:unde ma prinde noaptea
  • Telefon: 🙀
  • Oras:unde ma prinde noaptea

https://scontent.ftsr1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.15752-9/91031219_229948545054683_5477090528065486848_n.jpg?_nc_cat=100&_nc_sid=b96e70&_nc_ohc=hF34G6WHLjsAX9GZuC3&_nc_ht=scontent.ftsr1-1.fna&oh=be4af95454111b253788582700cb7a72&oe=5EA51AB7

https://scontent.ftsr1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.15752-9/90994614_230181631371517_6908203489705328640_n.jpg?_nc_cat=101&_nc_sid=b96e70&_nc_ohc=3JpJgW0w1GsAX82xwj-&_nc_ht=scontent.ftsr1-1.fna&oh=24a70cb104c74c88bdd2c21427243b83&oe=5EA5563D

https://scontent.ftsr1-2.fna.fbcdn.net/v/t1.15752-9/90815464_163130624822869_4686184167501725696_n.jpg?_nc_cat=104&_nc_sid=b96e70&_nc_ohc=u65PXWgTS28AX-nEZh7&_nc_ht=scontent.ftsr1-2.fna&oh=fb6987a5749c4adba6b124f91a3ed62e&oe=5EA41094

pită cu unsoare si ceapa ,sanatate curata :yummy :yummy :laugh2

Ba Love, ce am vorbit noi? Ce regim e asta? 🙄

  • Like 2
tpc-cr.jpg

 

Link spre comentariu
  • Membru Premium
  • Telefon: 🙀
  • Oras:unde ma prinde noaptea
  • Telefon: 🙀
  • Oras:unde ma prinde noaptea

bine no, data viitoare prăjesc pita sau pun â€țucorâ€/zahăr pe ea :laugh2 :laugh2

Daaa... Sigur îs ca și sarmalele erau cu ciuperci 😀 N-au văzut ele săracele carnita de porc nici de la distanta. 😂

Acuma no... Tu știi, eu am vrut doar să-ți aduc aminte de una din cele mai romantice întâlniri 😄🤣😇

Nu vrei să-ți deschid un topic de croșetat, macrame sau altceva?

Știm mulți probabil ca bucătăria îți place, dar eu am tendința sa ma enervez când vad ce postezi p'acilea. Hai te pup & sănătate 😇🥰

  • Like 2
tpc-cr.jpg

 

Link spre comentariu
  • Telefon: 0748405863
  • Oras:Bucuresti
  • Indisponibila
  • Telefon: 0748405863
  • Oras:Bucuresti
  • Indisponibila

Cine face prima/primul o pâine cu forme de buci are 100 de like-uri :)

Vezi sa nu capeti buci in forma de paineðŸ˜
  • Like 5
Link spre comentariu
  • Oras:all over (NU e o ironie...)
  • Oras:all over (NU e o ironie...)

DISCLAIMER - Viewer discretion advised: unele imagini pot dăuna amatorilor de produse STRICT dietetice... :blushing2

 

Obișnuita pită făcută la mașină (de data asta, cu mălai, semințe și măsline) - plus pate de ficat de pui, cu ceapă, unt, uMpic® de slănină și verdețuri - și niște aspic cu legume pe deasupra, pentru o urmă de impresie artistică:

 

post-53465-0-40655200-1585587128_thumb.jpg

 

post-53465-0-01697200-1585587141_thumb.jpg

 

post-53465-0-31903100-1585587173_thumb.jpg

 

post-53465-0-29138700-1585587199_thumb.jpg

 

post-53465-0-61453100-1585587221_thumb.jpg

 

 

 

 

  • Like 6
Link spre comentariu
  • Oras:fara
  • Oras:fara

DISCLAIMER - Viewer discretion advised: unele imagini pot dăuna amatorilor de produse STRICT dietetice... :blushing2

 

Obișnuita pită făcută la mașină (de data asta, cu mălai, semințe și măsline) - plus pate de ficat de pui, cu ceapă, unt, uMpic® de slănină și verdețuri - și niște aspic cu legume pe deasupra, pentru o urmă de impresie artistică:

 

attachicon.gif IMGP4275.jpg

 

attachicon.gif IMGP4262.jpg

 

attachicon.gif IMGP4266-2.JPG

 

attachicon.gif IMGP4267.jpg

 

attachicon.gif IMGP4271.JPG

https://scontent.ftsr1-2.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/90823226_663462237558004_5237039978348806144_n.jpg?_nc_cat=104&_nc_sid=110474&_nc_ohc=3Z3Mxbv1Ti4AX8oSyhB&_nc_ht=scontent.ftsr1-2.fna&oh=4502d1b8f664ee2c759de3438be2f33b&oe=5EA8FA3C

scrie cantitati ,m-as risca si io  :unsure:

  • Like 2
Link spre comentariu
  • Oras:all over (NU e o ironie...)
  • Oras:all over (NU e o ironie...)

scrie cantitati ,m-as risca si io  :unsure:

 

Să știi că sunt aproximative, că io le fac cam din ochi...

 

Ficat - vreun kil și ceva... (or fost 2 caserole de vreo 6-700g fiecare, crud, dar aam oprit o mică parte pentru mâncat pe loc, după prăjire)

Unt - aprox. 1 pachet (cu cât pui mai puțin, cu atât o să fie mai intens gustul de ficat; cu cât pui mai mult, cu atât o să fie mai fină / cremoasă textura - cum îi place fiecăruia)

Vreo 4 cepe potrivite, în cazul meu

Usturoi - după gust, io am pus vreo 10 căței mai măricei

Puțină slănină - cât se vede în poză (opțional, oricum)

O mână de verdeață tocată (pătrunjel și puțin mărar - opțional)

Sare, piper, boia - după gust, în principiu piper din belșug, mai mult decât ai pune "din instinct", că nu-l face iute, doar îi schimbă gustul în bine.

 

Amu rețetele îs ca gaura........ - fiecare o are pe-a sa :blushing2  Eu călesc bucățelele de ficat și le scot pe rând într-un vas unde, pe măsură ce se umple, mai presar sare și usturoi tocat fin. După ce-i gata, în altă tigaie rumenesc un pic slănina, o scot și-o pun peste ficat; apoi în untura lăsată de slănină călesc ceapa... cu câteva secunde înainte de-a o lua de pe foc pun pe ea niște boia (sau pastă de ardei, ce vine mai la îndemână), amestec și o bag la comun cu alealalte ingrediente.

 

Untul tăiat bucăți deasupra, verdeața tocată... și, de aici, na - ideal ar fi de dat mai întâi ficatul și slănina prin mașina de carne; cum a mea e pe undeva-n p*lă cu satelitu', pe la țară, am pasat totul direct cu mixerul vertical. Pus în vase cât îi cald, apoi băgat la rece.

 

Iar aspicul de deasupra e fix pl :laugh2  Fierbi 1-2 morcovi în apă cu puțină Vegeta (pt culoare, nu de altceva), îi tai felii și-i împrăștii pe deasupra pateului după ce-i pus în vase, și mai pui ce găsești sau ce arată fain (porumb, mazăre etc). În apa de la morcovi, răcită, dizolvi niște gelatină, o-ncălzești iar un pic (fără fierbere), și-o pui (cu lingură / polonic) peste restul "operei de artă".

 

Cam asta ar fi...

 

(EDIT - din ce am scris eu aici iese destul de mult, dar ce nu se mâncă într-o zi, două se poate pune fără probleme la congelator, e la fel de bun și decongelat)

  • Like 3
  • Minus 1
Link spre comentariu
  • Oras:fara
  • Oras:fara

Să știi că sunt aproximative, că io le fac cam din ochi...

 

Ficat - vreun kil și ceva... (or fost 2 caserole de vreo 6-700g fiecare, crud, dar aam oprit o mică parte pentru mâncat pe loc, după prăjire)

Unt - aprox. 1 pachet (cu cât pui mai puțin, cu atât o să fie mai intens gustul de ficat; cu cât pui mai mult, cu atât o să fie mai fină / cremoasă textura - cum îi place fiecăruia)

Vreo 4 cepe potrivite, în cazul meu

Usturoi - după gust, io am pus vreo 10 căței mai măricei

Puțină slănină - cât se vede în poză (opțional, oricum)

O mână de verdeață tocată (pătrunjel și puțin mărar - opțional)

Sare, piper, boia - după gust, în principiu piper din belșug, mai mult decât ai pune "din instinct", că nu-l face iute, doar îi schimbă gustul în bine.

 

Amu rețetele îs ca gaura........ - fiecare o are pe-a sa :blushing2  Eu călesc bucățelele de ficat și le scot pe rând într-un vas unde, pe măsură ce se umple, mai presar sare și usturoi tocat fin. După ce-i gata, în altă tigaie rumenesc un pic slănina, o scot și-o pun peste ficat; apoi în untura lăsată de slănină călesc ceapa... cu câteva secunde înainte de-a o lua de pe foc pun pe ea niște boia (sau pastă de ardei, ce vine mai la îndemână), amestec și o bag la comun cu alealalte ingrediente.

 

Untul tăiat bucăți deasupra, verdeața tocată... și, de aici, na - ideal ar fi de dat mai întâi ficatul și slănina prin mașina de carne; cum a mea e pe undeva-n p*lă cu satelitu', pe la țară, am pasat totul direct cu mixerul vertical. Pus în vase cât îi cald, apoi băgat la rece.

 

Iar aspicul de deasupra e fix pl :laugh2  Fierbi 1-2 morcovi în apă cu puțină Vegeta (pt culoare, nu de altceva), îi tai felii și-i împrăștii pe deasupra pateului după ce-i pus în vase, și mai pui ce găsești sau ce arată fain (porumb, mazăre etc). În apa de la morcovi, răcită, dizolvi niște gelatină, o-ncălzești iar un pic (fără fierbere), și-o pui (cu lingură / polonic) peste restul "operei de artă".

 

Cam asta ar fi...

 

(EDIT - din ce am scris eu aici iese destul de mult, dar ce nu se mâncă într-o zi, două se poate pune fără probleme la congelator, e la fel de bun și decongelat)

cantitatile la pita, da am uitat sa scriu  :blushing2

dau un cafe”  :kiss3

  • Like 1
Link spre comentariu

  • Oras:all over (NU e o ironie...)
  • Oras:all over (NU e o ironie...)

cantitatile la pita, da am uitat sa scriu  :blushing2

 

 

:laugh2 :laugh2 :laugh2  Zău de nu m-am gândit de vreo două ori la care din ele te refereai...

 

Cu toată groaza, crezi sau nu... dar și pita la mașină o fac tot "după ochi" :blushing2 :blushing2

Oricum, aici depinde de mulți factori - nu prea sunt cantități care să meargă universal, la orice mașină, cu orice program etc.

 

Pentru asta cu mălai, așa ca idei generale: e mașină de capacitate un kil... io-s obișnuit să fac pită ceva mai mică, mai degrabă fac mai des.

- apă călduță: paharu' din dotarea mașinii, plin = 240 ml (cu ocazia asta m-am uitat și io la el și am văzut :))

- sare: 2 lingurițe

- zahăr: 1 linguriță

- ulei: torn la ochi, aprox. 1-2 linguri

Făină - iau o găletușă de-aia de un kil, de la smântână, în care bag:

- mălai: la ochi - știu io..? să fie vreo 3-4 linguri cu vârf

- făină neagră sau de secară: tot cam așa

- făină de panificație tip 650... până e găleata cam pe trei sferturi plină

(sau dacă-i mai la îndemână făină 000... ceva mai multă făină neagră și ceva mai puțină albă)

Drojdie: un cub de drojdie proaspătă Pakmaya, cred că are 25 g. Sau jumate de cub din ăla mai mare. Sau, în principiu, cam un pliculeț de drojdie uscată Dr. Oetker.

EDIT: în plus, opțional - semințe, măsline (tocate, evident), ceapă tocată... etc - cu atenție că măslinele și ceapa, dacă pui mai multe, mai lasă lichid și mai trebe fie scăzut puțin din cantitatea de apă, fie adăugată încă puțină făină. Dar vezi la sfârșit detalii.

 

Program propriu: două frământări + 2 creșteri, apoi coacere, total vreo 2 ore jumate.

 

Ca regulă, indiferent de variațiile din compoziție, eu unul după primele 5 min (+/-) de frământare, arunc o privire în cuvă: dacă aluatul pare prea lichid, mai presar puțină făină; dacă pare prea tare și mașina îl învârte prea greu, mai picur puțină apă. Dacă aluatul ajunge să arate... ca un aluat frământat (să nu se ia tare pe degete, relativ moale și elastic), sunt 99% șanse să iasă fără probleme pita :)

 

Repet, aici depinde mult de mașină și de programul folosit, să nu mă sudui dacă nu merge rețeta mea :blushing2

  • Like 2
  • Minus 1
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members and 1 guest

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Creează nouă...