Sari la conținut

Minoritati

Postări Recomandate

• Oras:aicisha
Postat

Vreau si eu sa intreb cati de pe-aici sunteti **spam editat**itati si cum va simtiti ca si parte din acea **spam editat**itate intre granitele Romaniei? Sper sa nu degenereze intr-un troll fest dar chiar sunt curios daca de exemplu ungurii chiar vor autonomie si ne urasc, etc.

Sunt plecat de ceva timp iar in vacante nu pot sa spun ca am vazut ceva sa ma izbeasca. Imi trag informatiile din varii stiri (greu de filtrat prin tot gunoiul de la TV) dar cred ca-i mult mai simplu sa va intreb pe voi. Chiar sunt orase/sate in Romania unde nu se vorbeste romaneste si semnele sunt toate in limba maghiara?

Eu vin din Dobrogea unde, in cel mai rau caz mai facem glume unii despre altii dar in rest e liniste si pace...gen, machedoni si legatura lor cu oile, turci, tatari, lipoveni, evrei, tigani, etc.

Mersi si v-as ruga sa va abtineti de la injurii catre **spam editat**itati/romani si sa dati exemple de evenimente placute/neplacute din ambele tabere.

Stima,

• Like 5
  • Oras:worldwide
Postat

eu dublu **spam editat**itate :)

predominant desigur, evident am chestii romanesti in mine :)

Postat

Hartii de 1...veneai de pe scena in "slip"?

moneda cu moneda se aduna. nu aveti memntalitate de castig cumulativ :)

• Oras:sud
Postat

Nici eu nu sunt 100% pur ca un crin ( nici antonescu , nici halaicu) . Mama cu bunicii s-au refugiat din Basarabia in 44, bunica are gene ucrianeano-poloneze. Tata - fiu de ţăran din sud

Reputație: 16362
  • Oras:Sfantu Gheorghe (CV)
Postat

Chiar sunt orase/sate in Romania unde nu se vorbeste romaneste si semnele sunt toate in limba maghiara?

Chiar sunt sate unde doar politistul e roman, asta daca are politist, ca in satele mici nu mai exista politie, doar in comuna la care apartine

Postat

Chiar sunt sate unde doar politistul e roman, asta daca are politist, ca in satele mici nu mai exista politie, doar in comuna la care apartine

Ok...dar pot comunica in romaneste acolo nu? Adica nu-s fugarit cu pietre daca din greseala ajung pe-acolo? Stiu ca suna stupid intrebarea dar am primit informatii "mixte" si-as prefera sa evit situatii neplacute pe cat posibil.

Mersi Cassy

Reputație: 16362
Postat

Cu pietre nu o sa fii fugarit, insa posibil sa fii nevoit sa comunici in limbajul semnelor :)

O limba care nu ai unde exersa multi-multi ani, chiar daca cunosteai ..uiti. Multa lume nu vorbeste ca-i e rusine ca vorbeste stricat, si din frica de a nu se face de ras prefera sa spuna ca nu stie :)

Dar cei care m-au vizitat si au apelat a indrumari la cei din orasul meu nici macar o singura data nu au intampinat probleme, lumea chiar daca foarte-foarte stricat, tot i-a explicat pe romaneste pe unde sa o ia :)

Sau daca m-am dus cu cineva in oras, sau am cumparat ceva si eu pe romaneste am vorbit, nici macar odata nu s-a intamplat sa nu mi se rapsunda la fel

• Like 3
  • Oras:Bucuresti
Postat

eu dublu **spam editat**itate :)

predominant desigur, evident am chestii romanesti in mine :)

Cred că singura chestie românească pe care o ai în tine sunt eu. ;)

Hooo nu săriți pe mine că e on topic.

• Like 6
  • Minus 1
Postat

:laugh2  :laugh2 iar am scapat cafea pe sani .... noroc ca e ice coffee

Cred că singura chestie românească pe care o ai în tine sunt eu. ;)

Hooo nu săriți pe mine că e on topic.

• Like 3
Postat

:laugh2  :laugh2

:) Acum serios, din ceea ce știu ungurilor din Ungaria li se rupe de Ardeal și Ținutul Secuiesc și alte povești de adormit copiii de până-n 5 ani.

Cei de aici sunt vehemenți și pe această cale le transmit că vor avea o regiune autonomă a lor, separată de restul României doar când mi-oi vedea io ceafa fără oglinzi.

Nem tudom? Să-mi sugeți pula

• Like 2
  • Minus 1
Postat

:) Acum serios, din ceea ce știu ungurilor din Ungaria li se rupe de Ardeal și Ținutul Secuiesc și alte povești de adormit copiii de până-n 5 ani.

Cei de aici sunt vehemenți și pe această cale le transmit că vor avea o regiune autonomă a lor, separată de restul României doar când mi-oi vedea io ceafa fără oglinzi.

Ungurilor din Ungaria chiar li se rupe de Romania :)

• Like 2
Postat

Nu e cazul să te inflamezi, mai e si sentimentul de frondă. Atâta timp cât sunt căsătorii/îndrăgosteli/futăreli mixte cu grămada,  cred că lucrurile sunt mult mai liniare decât sunt legendele  

Postat

Nu e cazul să te inflamezi, mai e si sentimentul de frondă. Atâta timp cât sunt căsătorii/îndrăgosteli/futăreli mixte cu grămada,  cred că lucrurile sunt mult mai liniare decât sunt legendele  

Corect. Nu mă inflamez dar sunt sătul de cererilor bozgorilor care trăiesc aici. Păi ce-ar însemna dacă turcii din Germania ar cere și ei autonomie? Și sunt peste 3,5 milioane.

Dar mă rog, au și ungurii ceva bun. Femeile, să mor dacă te mint =))

• Like 2
  • Minus 1
Postat

Corect. Nu mă inflamez dar sunt sătul de cererilor bozgorilor care trăiesc aici. Păi ce-ar însemna dacă turcii din Germania ar cere și ei autonomie? Și sunt peste 3,5 milioane.

Si totusi la noi s-a ajuns la un oarecare echilibru, adică asperităţile sunt mult mai rare şi mai puţin contondente. Sunt multe năravuri comune si la unii si la altii

Postat

:heart: you zeule

• Like 3
Postat

Si totusi la noi s-a ajuns la un oarecare echilibru, adică asperităţile sunt mult mai rare şi mai puţin contondente. Sunt multe năravuri comune si la unii si la altii

Echilibru menținut de guvernele României, indiferent de culoarea lor politică. Dar ai dreptate, spiritele s-au mai calmat în ultima perioadă și parcă nici ungurii de aici nu mai sunt așa vehemenți. Poate au realizat în al 13-lea ceas că cererile lor sunt inutile.

• Oras:B
Postat

Adevărul este ca oamenii de rand, indiferent de etnie, se inteleg bine intre ei. Am umblat destul de mult unde sunt majoritari etnicii maghiari si chiar nu am avut probleme notabile. Mi s-a întâmplat sa nu mi se răspundă in romaneste dar si aici Cassy are dreptate, foarte multi nu cunosc limba.

Oricum, politicienii sunt cei care instiga la ura interetnica pentru a-si satisface interesele meschine. Boneinteles ca se găsesc oameni de rand care sa pună botul, din ambele parti!

Si da, eu fac discriminare, îmi plac unguroaicele de morrr! Ioiiii

• Like 5
  • Minus 2
Postat

Si trebuie sa mai facem o diferenta, in Romania avem unguri si secui, ambele categorii vorbitoare de limba maghiara. Este o diferenta majora privi d originea!

• Like 1
  • Minus 2
Postat

Moamaaa, ce declaratii pe aici!

day stie ca il consider sufletul meu pereche :D

siropoasa mai sunt :)))))

• Like 2
Postat

De la îngheţată...

• Like 1
Postat

Nu mai spune asta că se oftică fraierul ăla și își mai face încă vreo 10 conturi, în afară de alea 2-3 de azi. ;)

Postat

Mersi mult de raspunsuri...ma gandeam ca poate am fost eu incredibil de norocos sa cunosc numai oameni de treaba. Spre jena mea, recunosc n-am stiut niciodata diferenta dintre unguri si secui...ar trebui sa pun sa citesc ceva despre asta.

• Like 2

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

No registered users viewing this page.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.