vypushka Reputație: 4156 Postat Octombrie 27, 2015 Oras:Wasluy Oras:Wasluy Postat Octombrie 27, 2015 io zic cai pelicanu
Vizitator sarlatanu Reputație: 0 Postat Octombrie 27, 2015 Postat Octombrie 27, 2015 Carei en Vaslui?
laurelian Reputație: 2012 Postat Octombrie 27, 2015 Oras:bucuresti Oras:bucuresti Postat Octombrie 27, 2015 Carei en Vaslui?En băycoy...
alexxx101 Reputație: -664 Postat Octombrie 27, 2015 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Octombrie 27, 2015 hai sa incepem cu inceputu'pentru cei ca mine, care noi e mai encultz asa...zic sa ne ielucidam SICOFÁNT1, sicofanți, s. m. Denunțător, delator; clevetitor. – Din fr. sycophante. Sursa: DEX '09 (2009) | Adăugată de blaurb. | Semnalează o greșeală | PermalinkSICOFÁNT2, sicofanți, s. m. Insectă de culoare verde-aurie, cu miros de mosc, care trăiește în pădurile de conifere și stejari din Europa sudică și centrală (Calosoma sycophanta). – Din lat. sycophanta. Sursa: DEX '09 (2009) | Adăugată de blaurb. | Semnalează o greșeală | PermalinkSICOFÁNT2, sicofanți, s. m. Insectă de culoare verde-aurie, cu miros de mosc, care trăiește în pădurile de conifere și stejari din Europa sudică și centrală (Calosoma sycophanta). – Din lat. sycophanta. Sursa: DEX '98 (1998) | Adăugată de RACAI | Semnalează o greșeală | PermalinkSICOFÁNT1, sicofanți, s. m. (Livr.) Denunțător, delator; clevetitor. – Din fr. sycophante. Sursa: DEX '98 (1998) | Adăugată de RACAI | Semnalează o greșeală | Permalinksicofánt s. m., pl. sicofánți Sursa: DOOM 2 (2005) | Adăugată de raduborza | Semnalează o greșeală | PermalinkSICOFÁNT s. v. denunțător, pârâtor. Sursa: Sinonime (2002) | Adăugată de siveco | Semnalează o greșeală | PermalinkSICOFÁNT ~ți m. Gândac de talie medie, verde-auriu, cu miros de mosc, răspândit în pădurile de conifere și de stejar. /<lat. sycophanta Sursa: NODEX (2002) | Adăugată de siveco | Semnalează o greșeală | PermalinkSICOFÁNT1 s.m. (Rar) Denunțător, delator. [< fr. sycophante]. Sursa: DN (1986) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | PermalinkSICOFÁNT2 s.m. Insectă cu miros de mosc, de culoare verde-aurie, care trăiește în pădurile de conifere și stejari din sudul și centrul Europei. [< lat. sycophanta]. Sursa: DN (1986) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | PermalinkSICOFÁNT1 s. m. 1. (în Grecia antică) nume dat la Atena celor care denunțau pe contrabandiștii de smochine; (p. ext.) denunțător. (< fr.sycophante, lat. sycophanta, gr. sykophantes) Sursa: MDN '00 (2000) | Adăugată de raduborza | Semnalează o greșeală | PermalinkSICOFÁNT2 s. m. insectă cu miros de mosc, verde-aurie, în pădurile de conifere și stejari din sudul și centrul Europei. (< lat. sycophanta) Sursa: MDN '00 (2000) | Adăugată de raduborza | Semnalează o greșeală | Permalinksicofánt (denunțător, insectă) s. m., pl. sicofánți Sursa: Ortografic (2002) | Adăugată de siveco | Semnalează o greșeală | Permalink*sicofánt m. (vgr. sykophántes, d. sykon, smochină, și phaino, arăt). Nume dat la Atena celor ce-ĭ denunțaŭ pe exportatoriĭ saŭ hoțiĭ de smochine. Pin ext. Denunțător, delator. Sursa: Scriban (1939) | Adăugată de blaurb. | Semnalează o greșeală | Permalink Definiții din dicționare specializateAceste definiții pot explica numai anumite înțelesuri ale cuvintelor.sicofánt s.m. 1990 Delator, mușard v. yesman (din fr. sicophante; DEX; cuv. este mai vechi, dar a devenit larg cunoscut datorită aserțiunii dlui Silviu Brucan că președintele postrevoluționar Ion Iliescu s-a înconjurat de ◊ „yesmeni și sicofanți”) Sursa: DCR2 (1997) | Furnizată de Editura Logos | Adăugată de raduborza | Semnalează o greșeală | Permalink Acu hai sa va aud....ce ziceatz??
rozkendra Reputație: 10772 Postat Octombrie 27, 2015 Oras:worldwide Oras:worldwide Postat Octombrie 27, 2015 vipusko ti-ai tras calendar cu invata un cuvant nou pe zi, te drq de nebun
alexxx101 Reputație: -664 Postat Octombrie 27, 2015 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Octombrie 27, 2015 te rog pentru ca sa vorbesti cilivizat...stii ce zic?
quasim Reputație: 2451 Postat Octombrie 27, 2015 Oras:N.Dame Oras:N.Dame Postat Octombrie 27, 2015 Da” care-i cel mai patibular?..
JackBlackTM Reputație: -371 Postat Octombrie 27, 2015 Oras:Wonderland Oras:Wonderland Postat Octombrie 27, 2015 io zic cai pelicanu Pelicanu e peste tot, asa am auzit io la radio 1 6
quasim Reputație: 2451 Postat Octombrie 27, 2015 Oras:N.Dame Oras:N.Dame Postat Octombrie 27, 2015 Rogu-va, care-i cel mai panegirist?.. 1
alexxx101 Reputație: -664 Postat Octombrie 27, 2015 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Octombrie 27, 2015
vypushka Reputație: 4156 Postat Octombrie 27, 2015 Oras:Wasluy Oras:Wasluy Autor Postat Octombrie 27, 2015 Rogu-va, care-i cel mai panegirist?..azorel
cpt.picard Reputație: 777 Postat Octombrie 27, 2015 Oras:bucuresti Oras:bucuresti Postat Octombrie 27, 2015 Io va vituperez pa toti si aia ie.
alexxx101 Reputație: -664 Postat Octombrie 27, 2015 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Octombrie 27, 2015 declar cu modestie ca mi s-au inodat meandrele concretului si nu gasesc unde-i nodul 2 3
vypushka Reputație: 4156 Postat Octombrie 27, 2015 Oras:Wasluy Oras:Wasluy Autor Postat Octombrie 27, 2015 declar cu modestie ca mi s-au inodat meandrele concretului si nu gasesc unde-i nodul e gordian?
alexxx101 Reputație: -664 Postat Octombrie 27, 2015 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Octombrie 27, 2015 iar m-am pierdut cu firea....nu..nu..Nu gabriela firea...cu firea pur si simplu...
Vizitator Reputație: 0 Postat Octombrie 27, 2015 Postat Octombrie 27, 2015 vipusko ti-ai tras calendar cu invata un cuvant nou pe zi, te drq de nebun e dezechilibrat hormonal ca n-a apucat o laba si prietenu ` Advanced isi rupe partzu cu altu in loc sa-i suga pula )))
v-ships Reputație: 24 Postat Octombrie 27, 2015 Telefon: [email protected] Oras:Traind printre panarame si cretini fomisti fara pic de caracter. Telefon: [email protected] Oras:Traind printre panarame si cretini fomisti fara pic de caracter. Postat Octombrie 27, 2015 carei cel mai sicofant pe forum? Da” care-i cel mai patibular?.. Rogu-va, care-i cel mai panegirist?................................... Ce baetzi de treaba si subtili mai sunteti. Spuneti mai verilor pe sleau, ca la pinocchio, aaa pardon, picon, va referiti. Tataie, pe unde-ti tarai besinile ? Vezi in plm ca alaltaieri ai postat de 47 de ori, iar ieri-azi de 48 de ori, ar trebui sa nu-ti mai vedem muianu obosit vreo 2 saptamani, ca sa-ti iasa tie media aia de 6-7 postari pe zi, mai cufuritule. 1 3
vypushka Reputație: 4156 Postat Octombrie 27, 2015 Oras:Wasluy Oras:Wasluy Autor Postat Octombrie 27, 2015 e dezechilibrat hormonal ca n-a apucat o laba si prietenu ` Advanced isi rupe partzu cu altu in loc sa-i suga pula )))te mai hlizesti mult la pula mea sau mio sugi?
picon Reputație: 1046 Postat Octombrie 27, 2015 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Octombrie 27, 2015 ................................. Ce baetzi de treaba si subtili mai sunteti. Spuneti mai verilor pe sleau, ca la pinocchio, aaa pardon, picon, va referiti. Tataie, pe unde-ti tarai besinile ? Vezi in plm ca alaltaieri ai postat de 47 de ori, iar ieri-azi de 48 de ori, ar trebui sa nu-ti mai vedem muianu obosit vreo 2 saptamani, ca sa-ti iasa tie media aia de 6-7 postari pe zi, mai cufuritule. În trompa ta, acolo mi le târâi! Ai înțeles, băga-mi-aș pula-n creșterea ta? Tu ce plm ai numărat, cretinoidule? Ai înmulțit cu 5, cu 6, cu 7? Ai pus și cele câteva mui pe care ți le-am dat aici? Și apoi, ce pm te fute pe tine grijă?Ieși fute-m-aș în bafta ta, în Marea Mediterană!
alexxx101 Reputație: -664 Postat Octombrie 27, 2015 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Octombrie 27, 2015 fitz civilizatz !
picon Reputație: 1046 Postat Octombrie 27, 2015 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Octombrie 27, 2015 Scuze!
v-ships Reputație: 24 Postat Octombrie 27, 2015 Telefon: [email protected] Oras:Traind printre panarame si cretini fomisti fara pic de caracter. Telefon: [email protected] Oras:Traind printre panarame si cretini fomisti fara pic de caracter. Postat Octombrie 27, 2015 În trompa ta, acolo mi le târâi! Ai înțeles, băga-mi-aș pula-n creșterea ta? Tu ce plm ai numărat, cretinoidule? Ai înmulțit cu 5, cu 6, cu 7? Ai pus și cele câteva mui pe care ți le-am dat aici? Și apoi, ce pm te fute pe tine grijă?Ieși fute-m-aș în bafta ta, în Marea Mediterană! ................................Ce-mi place cand din doua vorbe, te fac sa faci spume si la gura si la chur. Ai inviat mai nea mumie, pe unde te-ai mai cacat azi pe tine ? 2 3
picon Reputație: 1046 Postat Octombrie 27, 2015 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Octombrie 27, 2015 Pe tine.
d d p o f Reputație: -201 Postat Octombrie 27, 2015 Postat Octombrie 27, 2015 Ce replici, in pula mea.
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum