Sari la conținut

Ciobanii si parlamentarii

Postări Recomandate

• Oras:Bd. LibertăÅ£ii, nr.14, sector 5
Postat

ba, de obicei, prostii, aia care n-au fost buni de nimic, zic ca era mai bine atunci. am mai auzit si eu persoane batrane care zic treaba asta. de ce zic? pai atunci nu trebuia sa te chinui/sa te duca capu sa faci ceva, te lua de mana si-ti dadea de munca si te mai si punea pe acelasi plan, si cam la acelasi salariu, cu unu care invatase carte/se chinuise, sa mai grav, ajungeai sa ai vreun sef d'ala cu 8 clase de beleai pula...

ia ca ma fut in el de comunism si ma duc sa iau micul dejun...

goLano, te LOVEsc !

• Like 3
  • Oras:Bucuresti
Postat

Dom'le, au și ciobanii ăștia dreptatea lor, incontestabil, dar nici să nu le căutăm prea mult între cornițe! Plm... a ajuns brânza 26 lei kila, pentru care atenție ...nu dau bon, nu au casa de marcat la piață.

Asta cu pretul deja e alta discutie.. Iar in privinta bonului fiscal - comercializarea produselor agricole in piete sau targuri intra in categoria exceptiilor de la obligativitatea emiterii bonului fiscal.

Eiii mai copila daca ai sti tu cum era pe vremea aia nu ai mai zice nimic.

Din pacate am cunostinte pe la 60 de ani care sustin ca era mai bine... lumea uita raul si ramane cu amintirile placute. Adevarul e ca erau multe lucruri bune pe vremea respectiva care au fost facute praf sub pretextul eliberarii de sub comunism. Dar, desi nu am prins decat primii 8 ani din viata pe vremea aia, nu as vrea sa se intoarca!

[...] ursii de exemplu in ultimul timp au devenit obraznici ca sunt prea multi [...]

Dupa cum a mai zis cineva pe aici, nu ursii sunt prea multi ci habitatul lor a fost distrus. Tot vina omului este. La cum au taiat astia padurile la noi nici nu e de mirare ca ies animalele la drumul mare.

:offtopic 6000 de ursi si loc in paduri pentru 4000. Acum pe bune, 6000 vi se pare un numar mare? Nu raportati la alte tari europene care acum plang ca nu mai au fauna. In Anglia lupii au fost exterminati pe la 1500, in Scotia pe la 1680.. prin 2000, britanicii au inceput sa faca planuri de repopulare cu lupi ca s-au inmultit caprioarele prea mult - dar au amanat, ca si la ei au facut gura ciobanii; se pare ca in curand or sa inceapa totusi repopularea (cu lupi si cu rasi - ca nici din aia nu mai au). Zoologii sunt sustinuti si de reprezentanti ai turismului (fauna ar putea atrage anumiti turisti). Dar na, la noi toata lumea vrea sa devina milionar peste noapte. Din turism nu faci asta, acolo trebuie sa muncesti ani la rand pana devii milionar, ca doar amortizarile te tin pe zero cativa ani buni. Dar daca tai sute de hectare de padure si le vinzi sare banu pe loc. Dupa noi potopul - la propriu si la figurat.

• Like 1
  • Oras:Satu' cu ministri
Postat

E corect ce spui tu referitor exceptarea bonului fiscal în piețe, dar asta nu e o facilitate acordată lor, în comparație cu alți producători/comercianți? Iar la cât costă brânza ...

Ai dreptate și cu micșorarea habitatului datorită tăierilor nesăbuite a pădurilor, dar și interzicerea vânării urșilor a contribuit la înmulțirea lor. Nimeni nu zică că trebuie exterminați, dar este necesară o păstrare a echilibrului în lanțul trofic. 

Postat

E corect ce spui tu referitor exceptarea bonului fiscal în piețe, dar asta nu e o facilitate acordată lor, în comparație cu alți producători/comercianți? Iar la cât costă brânza ...

Ai dreptate și cu micșorarea habitatului datorită tăierilor nesăbuite a pădurilor, dar și interzicerea vânării urșilor a contribuit la înmulțirea lor. Nimeni nu zică că trebuie exterminați, dar este necesară o păstrare a echilibrului în lanțul trofic. 

Pe mine ma ingrijoreaza mai mult controlul precar la produsele din piete - comparativ cu cele vandute in magazine, decat pretul sau avantajele financiare primite de respectivii. Au fost niste reportaje acum juma'de an - au testat astia branza prin piete si 30% era facuta din sau continea cantitati mari de grasime vegetala. Adica zici ca iei branza de la cioban si e mai falsa decat una preambalata (pe care scrie ce contine).

Nu fac lobby pentru ursi :), doar remarcam ca tot vina omului este ca s-a ajuns la situatia asta. Iar legislatia la noi, ca de obicei e de kkt. Politicienii, daca nu dau legi cu scopul clar de a le fi lor bine, dau legi ca sa fie... nu le gandesc.

Postat

Păi și atunci, să nu le fuți mama lor de ciobani, cu brânza aia a lor scumpă și măsluită? Tocmai de aceea ziceam mai ușor cu " căutatul lor între cornițe"! Acuma, nici cu aia pre-ambalată ... scrie ce conține, dar chiar conține ce scrie?  :laugh2

Postat

Păi și atunci, să nu le fuți mama lor de ciobani, cu brânza aia a lor scumpă și măsluită? Tocmai de aceea ziceam mai ușor cu " căutatul lor între cornițe"! Acuma, nici cu aia pre-ambalată ... scrie ce conține, dar chiar conține ce scrie?  :laugh2

Cel putin la firmele mari contine ce scrie (President, Napolact, Covalact, Danone etc). Nu de alta, dar astia isi testeaza produsele unii altora, ca daca il futi pe unu care are zeci de procente in piata, macar o parte se muta la tine.

• Oras:Lost in the wind
Postat

Pe bune, voi credeti ca aia din pietele din Bucuresti is ciobani de-adevaratelea ?  :laugh2

Postat

Pe bune, voi credeti ca aia din pietele din Bucuresti is ciobani de-adevaratelea ?  :laugh2

Ma, stiu 1 care este sigur, ca intamplator sta cu turmele pe la bunica-mea pe la sat :D

E drept, la vanzare sta nevasta-sa si fiica-sa - nu un cioban - da' produsele sunt ce trebuie.

• Like 1
  • Oras:ɓŪ¢ŪŔ£şŦĩ
  • Oras:ɓŪ¢ŪŔ£şŦĩ
Postat

ba, de obicei, prostii, aia care n-au fost buni de nimic, zic ca era mai bine atunci. am mai auzit si eu persoane batrane care zic treaba asta. de ce zic? pai atunci nu trebuia sa te chinui/sa te duca capu sa faci ceva, te lua de mana si-ti dadea de munca si te mai si punea pe acelasi plan, si cam la acelasi salariu, cu unu care invatase carte/se chinuise, sa mai grav, ajungeai sa ai vreun sef d'ala cu 8 clase de beleai pula...

ia ca ma fut in el de comunism si ma duc sa iau micul dejun...

goLano, te LOVEsc !

Noi nu ştim altceva decât să râdem unii de alții, ură, răutate, ş.m.d.Înainte nu era lumea aşa de rea ca acum de ce?, De ce se face face diferența acum între un om bogat şi un om sărac?, Şi de ce nu îşi vede fiecare de treaba lui acum?, În loc să fim uniții şi să lăsăm ura ş.m.d la o parte, noi ne mâncăm unii între alții, si nu ştim decât să râdem unii de alții. Şi de ce nu mai e respect, lume civilizată s.m.d, ca înainte?.De ce tradițiile nu mai sunt ca înainte?.Acum am ajuns să să ne fie frică să mai ieşim noaptea din casă ş.m.d.
Vizitator
Reputație: 0
Postat

Noi nu ştim altceva decât să râdem unii de alții, ură, răutate, ş.m.d.Înainte nu era lumea aşa de rea ca acum de ce?, De ce se face face diferența acum între un om bogat şi un om sărac?, Şi de ce nu îşi vede fiecare de treaba lui acum?, În loc să fim uniții şi să lăsăm ura ş.m.d la o parte, noi ne mâncăm unii între alții, si nu ştim decât să râdem unii de alții. Şi de ce nu mai e respect, lume civilizată s.m.d, ca înainte?.De ce tradițiile nu mai sunt ca înainte?.Acum am ajuns să să ne fie frică să mai ieşim noaptea din casă ş.m.d.

da

• Like 1
Postat

lisandro, nu prea sunt eu in masura sa vb de vremurile alea ca eram cam mic atunci dar cam tot ce ai enumerat tu erau valabile si in vremurile alea... acu ti-e frica de baubau sa iesi noaptea din casa si atunci de militie...plm

p.s ti-o fi frica tie sa iesi noaptea din casa ca mie nu mi-e si, pot spune ca chiar umblu noaptea...

• Like 3
Vizitator
Reputație: 0
Postat

lisandro, nu prea sunt eu in masura sa vb de vremurile alea ca eram cam mic atunci dar cam tot ce ai enumerat tu erau valabile si in vremurile alea... acu ti-e frica de baubau sa iesi noaptea din casa si atunci de militie...plm

p.s ti-o fi frica tie sa iesi noaptea din casa ca mie nu mi-e si, pot spune ca chiar umblu noaptea...

.......chiar si pana se lumineaza

• Like 1
Postat

Be cool, vremurile pe care le traiesti nu le poti schimba, dar, toate perioadele au plusurile lor ! Inca sunt multi oameni ok,civilizati, respectuosi sunt si traditii pastrate foarte fain pe alocuri, daca cauti putin o sa le vezi pe toate !

• Like 3
Postat

Ma, stiu 1 care este sigur, ca intamplator sta cu turmele pe la bunica-mea pe la sat :D

E drept, la vanzare sta nevasta-sa si fiica-sa - nu un cioban - da' produsele sunt ce trebuie.

Te cred,dar, aia nu-s in aia 30% cu produse neconforme ! Eu chiar am fost intr-o stana din aia de munte in conditii vitrege si oamenii aia muncesc de le sar capacele, majoritatea nici nu si-ar inchipui ca poti sa faci branza prin alte metode decat alea mostenite de ani si ani . Ca in orice domeniu, banii multi nu ii iau de obicei aia care muncesc,dar, legea asta pe ei ii loveste !

• Like 2
  • Oras:friends
Postat

Înainte aveai o casă, un serviciu, o siguranță a zilei de mâine, disciplină, aveam legi şi erau respectate.Nu ca acum.Ăsta e Capitalismul p***, ce e la noi în România în prezent. Ca lucru negativ înainte ar fi că existau anumite restricții, dar per total se trăia mult mai bine în acea perioadă.

Uite ce ziceai aici si ...

Si uite ce zici aici.Sint lucruri diferite.Acum exista mancatoria de care vorbesti fix pt. ca avem pt. ce competitiona.Apoi ,la fel de bine ,pe linga siguranta (data de frica de militie si securitate) pe strazi poti spune si despre nivelul de pregatire al tinerilor, rata de promovabilitate la Bac.Acum aveti de ales.Nu va pune nimeni sa chiuliti in masa, sa nu invatati, sa va uitati la TV la toate timpeniile si sa nu invatati ce trebuie si e util.Acum Bacul e de o mie de ori mai usor decat atunci, fi-miu a invatat o luna pt bac si a promovat (in rest se pregatea de facultate), lucreaza pe net si face bani, are masina NOUA, si abia a ajuns la 21 de ani.  Cu ce comparam de atunci?

Fii fata cuminte si zi merci ca s-au dus dracu vremile alea !!!

A, si inca ceva:tu pari un suflet bun insa nu le spune "desteptilor" ce-ti proslavesc comunismul ce "lucrezi" tu!

• Like 4
Postat

Tu si Sangre ma`.Bagabontilor... :laugh2  :laugh2  :laugh2

Postat

Cel putin la firmele mari contine ce scrie (President, Napolact, Covalact, Danone etc). Nu de alta, dar astia isi testeaza produsele unii altora, ca daca il futi pe unu care are zeci de procente in piata, macar o parte se muta la tine.

Și dacă fac și ei cum face concurența? Dacă îi dau în gât, sunt și ei dați în gât la rândul lor. C'mon! Până și la prețuri se înțeleg ca benzinarii, sau ăia de produc ciment, știi scandalurile, nu?

Ei poate nu, dar brânza de la cine e? 

Nu vrei să știi ce cafteli ieșeau pentru niște tacâmuri de pui, un pachet de unt, o bucată de carne sau cașcaval!

Nu vrei să știi ce turnătorii erau la Miliție sau Securitate!

Crezi că atunci nu erau hoți care jefuiau noaptea? Nu erau găști? 

De aceea ți-am spus să stai cuminte, că nu știi ce vorbești, nu ai cum să știi. Te-ai supărat degeaba. 

• Like 4
  • Minus 1
Postat

Tu si Sangre ma`.Bagabontilor... :laugh2  :laugh2  :laugh2

vezi ca tre sa intre lisandru si o sa te gineasca ca te-ai dat cu mine. atunci sa te vad... :laugh2

LE: vad ca si marean mi a dat like deci e de acord ca cu mine cand zic ca lisandru te face praf cu dintii. te pup mareane!

• Like 1
  • Oras:worldwide
  • Oras:worldwide
Postat

Nu vrei să știi ce cafteli ieșeau pentru niște tacâmuri de pui, un pachet de unt, o bucată de carne sau cașcaval!

De aceea ți-am spus să stai cuminte, că nu știi ce vorbești, nu ai cum să știi. Te-ai supărat degeaba. 

atata gargara pt ce a fost si s-a dus.... mai bine fiecare s-ar concentra pe ce are multumitor si pozitiv in prezent.parca-s toti nebuni....ori traiesc in trecut nostalgic ori intr-un viitor utopic

• Like 3
  • Oras:Sfantu Gheorghe (CV)
  • Oras:Sfantu Gheorghe (CV)
Postat

Noi nu ştim altceva decât să râdem unii de alții, ură, răutate, ş.m.d.Înainte nu era lumea aşa de rea ca acum de ce?,

Atunci mergeau si te turnau la securitate :)

• Like 1
Postat

Posted Today, 19:50

8124-badge-.png

picon, on 18 Dec 2015 - 17:45, said:snapback.png

atata gargara pt ce a fost si s-a dus.... mai bine fiecare s-ar concentra pe ce are multumitor si pozitiv in prezent.parca-s toti nebuni....ori traiesc in trecut nostalgic ori intr-un viitor utopic

Păi spune-i fătucii ăsteia, că ea deschis vorba și tocmai când?  :slap2  Acum fix 26 de ani mureau oameni la Timișoara ca să poată ea să aibe dreptul de a spune tâmpenii, adică dreptul la opinie - printre altele.. Nu a găsit și ea alt moment! 

• Like 4
  • Minus 1
  • Oras:București
Postat

Ai zis și tu ceva adevărat de când te știu eu pe forumul ăsta!

• Like 4
Postat

Ai zis și tu ceva adevărat de când te știu eu pe forumul ăsta!

cred ca vrei sa avem deranj ca te cam mananca-n cur. las-o dracu in pace ca acu incepe sa scrie mult si fara punctuatie

Postat

cred ca vrei sa avem deranj ca te cam mananca-n cur. las-o dracu in pace ca acu incepe sa scrie mult si fara punctuatie

Nu începe că i-am dat punct dă bine, d'ăla pozitivu'!

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

No registered users viewing this page.

• Creează nouă...