trollescoviciulos Reputație: 260 Postat Decembrie 31, 2015 Oras:pretutindeni Oras:pretutindeni Postat Decembrie 31, 2015 Asa este.Știu
trollescoviciulos Reputație: 260 Postat Decembrie 31, 2015 Oras:pretutindeni Oras:pretutindeni Postat Decembrie 31, 2015 Da.Stiu.Ok, un an nou fericit îţi doresc...Domnul fie cu tine La multi ani frumosi!!!
stavroghinakamiskin Reputație: 143 Postat Decembrie 31, 2015 Postat Decembrie 31, 2015 Ok, un an nou fericit îţi doresc...Domnul fie cu tine La multi ani frumosi!!!Bine.Vaya con Dios.
Vizitator Reputație: 0 Postat Ianuarie 1, 2016 Postat Ianuarie 1, 2016 Ok, un an nou fericit îţi doresc...Domnul fie cu tine şi doamna cu noi La multi ani frumosi!!!
estrogen Reputație: 1697 Postat Ianuarie 1, 2016 Oras:Cluj Napoca Oras:Cluj Napoca Postat Ianuarie 1, 2016 Eu cred ca imi dau seama de unde iti extragi ideile.Tu scrii despre conceptia buddhista asupra suferintei si durerii,cauzate de incapacitatea omului de a se detasa.Iubirea care presupune frica,nesiguranta,pasiune,confuzie,nevoia de a fi completat de celalalt, ar constitui bariere in calea eliberarii dpdv al doctrinei buddhiste.Acum câtiva ani,cand cautam penitenta in Thailanda,un calugar pe care l-am intalnit la un go go bar mi-a zis asa:"Daca pui putina sare intr-o cana cu apa,apa devine de nebaut.Dar daca arunci sarea intr-un rau,oamenii vor continua sa bea apa,sa o foloseasca pentru gatit si spalat.Raul este imens si are capacitatea de a primi si de a se schimba.Cand inimile noastre sunt mici,capacitatea noastra de a intelege compasiunea este limitata. Nu-i putem accepta si tolera pe cealalti si nici defectele lor.Si le cerem sa se schimbe.Dar cand inima noastra se schimba,devine mai cuprinzatoare,aceleași lucruri nu ne mai creeza suferinta.Capacitatea noastra de a-i intelege pe ceilalti si de a simti compasiune creste.Ii acceptam pe ceilalti asa cum sunt si altfel ei au sansa de a se schimba" N-ai cu cine...In sfarsit cineva cu care se poate comunica. Tot ceea ce scrii tu este corect si evident. Multumesc.
estrogen Reputație: 1697 Postat Ianuarie 1, 2016 Oras:Cluj Napoca Oras:Cluj Napoca Postat Ianuarie 1, 2016 Nu incerca sa schimbi lumea, se va opune din rasputeri - asa o cugetare la final de an.Who cares?
stavroghinakamiskin Reputație: 143 Postat Ianuarie 1, 2016 Postat Ianuarie 1, 2016 In sfarsit cineva cu care se poate comunica. Tot ceea ce scrii tu este corect si evident. Multumesc. Vezi tu cum e,in societatea de azi, a nu te atasa este o sarcina aproape imposibila. Nu atat la nivel individual,cat mai ales la nivel macro,cum relationezi si unde te plasezi tu in fata cerintelor si cutumelor societatii. Esti bombardat zilnic cu nesiguranta,iar sentimentul de siguranta se comercializeaza pretutindeni.De la guverne, care iti vand siguranta la schimb cu independenta ta, pana la asiguratorii privati.Si lista poate continua. Mi-am pierdut ideea...ma uit la fotbal.
estrogen Reputație: 1697 Postat Ianuarie 1, 2016 Oras:Cluj Napoca Oras:Cluj Napoca Postat Ianuarie 1, 2016 Vezi tu cum e,in societatea de azi, a nu te atasa este o sarcina aproape imposibila. Nu atat la nivel individual,cat mai ales la nivel macro,cum relationezi si unde te plasezi tu in fata cerintelor si cutumelor societatii. Esti bombardat zilnic cu nesiguranta,iar sentimentul de siguranta se comercializeaza pretutindeni.De la guverne, care iti vand siguranta la schimb cu independenta ta, pana la asiguratorii privati.Si lista poate continua. Mi-am pierdut ideea...ma uit la fotbal.Societatea e ca piatra a atarnata de gat. Mai bine sa o dai la o parte.
picon Reputație: 1046 Postat Ianuarie 1, 2016 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Ianuarie 1, 2016 Mai bine ți-o legi de gât și te arunci în mare! Plm, ce "filosofie" de 2 bani! 3 2
Vizitator Reputație: 0 Postat Ianuarie 1, 2016 Postat Ianuarie 1, 2016 Mai bine ți-o legi de gât și te arunci în mare! Plm, ce "filosofie" de 2 bani!S-a ieftinit .... de azi a scăzut aştia tvau.... 1
stavroghinakamiskin Reputație: 143 Postat Ianuarie 2, 2016 Postat Ianuarie 2, 2016 Mai bine ți-o legi de gât și te arunci în mare! Plm, ce "filosofie" de 2 bani!Argumenteaza,nomenclaturistule. Ori ne tii o prelegere despre Mahayana, eventual in franceza? 1
thecat Reputație: 10279 Postat Ianuarie 2, 2016 Oras:all over (NU e o ironie...) Oras:all over (NU e o ironie...) Postat Ianuarie 2, 2016 (...) conceptia buddhista asupra suferintei si durerii,cauzate de incapacitatea omului de a se detasa.Iubirea care presupune frica,nesiguranta,pasiune,confuzie,nevoia de a fi completat de celalalt, ar constitui bariere in calea eliberarii dpdv al doctrinei buddhiste.Acum câtiva ani,cand cautam penitenta in Thailanda,un calugar pe care l-am intalnit la un go go bar mi-a zis asa:"Daca pui putina sare intr-o cana cu apa,apa devine de nebaut.Dar daca arunci sarea intr-un rau,oamenii vor continua sa bea apa,sa o foloseasca pentru gatit si spalat.Raul este imens si are capacitatea de a primi si de a se schimba.Cand inimile noastre sunt mici,capacitatea noastra de a intelege compasiunea este limitata. Nu-i putem accepta si tolera pe cealalti si nici defectele lor.Si le cerem sa se schimbe.Dar cand inima noastra se schimba,devine mai cuprinzatoare,aceleași lucruri nu ne mai creeza suferinta.Capacitatea noastra de a-i intelege pe ceilalti si de a simti compasiune creste.Ii acceptam pe ceilalti asa cum sunt si altfel ei au sansa de a se schimba" Pai vezi, dom'le, daca umbli prin Asia? Calugarii de la go go bar-urile de pe-acolo predau invataturile autentice, direct de la sursa. Problema, aici in Europa, e ca pana ajung la noi doctrinele astea, uneori se mai dilueaza, mai sufera modificari pe parcurs. In speta, dupa predarea renuntarii la atasamente, se mai adauga la sfarsit inca o mantra: "OK, si acum ca ati invatat sa va detasati de mentalitatea rea si materialista, e timpul pentru un exercitiu practic - cursul va costa 100 USD, thank you very much" 5
stavroghinakamiskin Reputație: 143 Postat Ianuarie 2, 2016 Postat Ianuarie 2, 2016 Pai vezi, dom'le, daca umbli prin Asia? Calugarii de la go go bar-urile de pe-acolo predau invataturile autentice, direct de la sursa. Problema, aici in Europa, e ca pana ajung la noi doctrinele astea, uneori se mai dilueaza, mai sufera modificari pe parcurs. In speta, dupa predarea renuntarii la atasamente, se mai adauga la sfarsit inca o mantra: "OK, si acum ca ati invatat sa va detasati de mentalitatea rea si materialista, e timpul pentru un exercitiu practic - cursul va costa 100 USD, thank you very much" Ba,si aici te bagi in seama?
estrogen Reputație: 1697 Postat Ianuarie 2, 2016 Oras:Cluj Napoca Oras:Cluj Napoca Postat Ianuarie 2, 2016 Pai vezi, dom'le, daca umbli prin Asia? Calugarii de la go go bar-urile de pe-acolo predau invataturile autentice, direct de la sursa. Problema, aici in Europa, e ca pana ajung la noi doctrinele astea, uneori se mai dilueaza, mai sufera modificari pe parcurs. In speta, dupa predarea renuntarii la atasamente, se mai adauga la sfarsit inca o mantra: "OK, si acum ca ati invatat sa va detasati de mentalitatea rea si materialista, e timpul pentru un exercitiu practic - cursul va costa 100 USD, thank you very much" N-ai nevoie de nici un calugar budist ca sa vezi cum stau de fapt lucrurile. Sunt necesare doar doua conditii:1 Sa nu te lasi influentat de background, adica de ce se spune p-aici, de ce spune gura lumii in general2.Sa ai curajul de a privi lucrurile in fata
stavroghinakamiskin Reputație: 143 Postat Ianuarie 2, 2016 Postat Ianuarie 2, 2016 Societatea vestica, eminamente una a consumului, este bazata pe lacomie.Crearea la infinit a unor nevoi si a unor idealuri,(de cele mai multe ori de neatins) iar asta duce implicit la stimularea aproape obscena a egocentrismului.De parca nu ar fi de ajuns, mai ales acum, in paradigma actuala, se comercializeaza pana la saturatie nevoia noastra de atasament, de a face parte din ceva, orice, atata timp cat vom fi protejati de pericole,oricare ar fi acestea. Buddhismul nu prea are cum sa functioneze,atata timp cat egocentrismul nu este scos din ecuatie. Si cu atat mai putin intr-o tara ca Romania, unde daca intrebi 100 de oameni pe strada ce e aia buddhism, peste 90 iti amintesc de MISA si yoga. Cand esti crestin, nu esti singur,Il ai pe Sfantul Petru.Cand esti budist,esti pe barba ta. 4
estrogen Reputație: 1697 Postat Ianuarie 2, 2016 Oras:Cluj Napoca Oras:Cluj Napoca Postat Ianuarie 2, 2016 Cand esti budist,esti pe barba ta.Cand esti budist inca nu esti pe barba ta. Este adevarat ca budismul vede mult mai departe decat celelalte religii organizate, dar este si el limitat. Pe barba ta esti cand ai terminat-o cu toate, inclusiv cu budismul. Cata vreme modul tau de gandire este prins intr-un sistem, cata vreme sistemul iti spune ce si cum sa gandesti, oricare ar fi acest sistem, ramai in rahatul pe care sistemul ti-l ofera. 1
picon Reputație: 1046 Postat Ianuarie 2, 2016 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Ianuarie 2, 2016 Argumenteaza,nomenclaturistule. Ori ne tii o prelegere despre Mahayana, eventual in franceza? Nu țărane, îți țin o prelegere avându-te pe tine ca exemplu, cum e să ai gleznele umflate ca butucul prin lumi unde a înțărcat mutu iapa, pentru că în Europa nu ți-ai găsit locul, e prea strâmtă pentru măreția ta. 4 2
stavroghinakamiskin Reputație: 143 Postat Ianuarie 2, 2016 Postat Ianuarie 2, 2016 Nu țărane, îți țin o prelegere avându-te pe tine ca exemplu, cum e să ai gleznele umflate ca butucul prin lumi unde a înțărcat mutu iapa, pentru că în Europa nu ți-ai găsit locul, e prea strâmtă pentru măreția ta.Pupa-o-ai icoaiele,ca nu ai argumente.Cre(s)tinu' naibii.... Noapte buna Sper ca vei muri in curand.Zic nu tu.Ceea ce simbolizezi. Hai ca glumesc...Inca nu dorm.
stavroghinakamiskin Reputație: 143 Postat Ianuarie 2, 2016 Postat Ianuarie 2, 2016 Cand esti budist inca nu esti pe barba ta. Este adevarat ca budismul vede mult mai departe decat celelalte religii organizate, dar este si el limitat. Pe barba ta esti cand ai terminat-o cu toate, inclusiv cu budismul. Cata vreme modul tau de gandire este prins intr-un sistem, cata vreme sistemul iti spune ce si cum sa gandesti, oricare ar fi acest sistem, ramai in rahatul pe care sistemul ti-l ofera.Exagerezi oleaca.Atitudinea si conceptia ta despre viata par sa fie putin atinse de sincretism. Sa gandesti "altfel" decât ce a mai fost este o iluzie.Cu totii suntem prizonierii unor anumite cutume si conceptii filosofice.Probabil scopul final este acelasi. Si,nu uita,ca nu este nimic nou sub soare. Sa nu uit.Am afirmat ca esti pe barba ta in budism,in sensul ca budismul este,la o adica,o forma de agnosticism,lipsand un Tata Suprem.Stiu ca tu ai inteles asta si mie nu-mi place sa ma justific(spre deosebire de unii pe aici,care nu pot ignora light,ergo pupa icoane) 1
picon Reputație: 1046 Postat Ianuarie 2, 2016 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Ianuarie 2, 2016 Să ne băgăm toate pulilii în sincretismul lu' mata! 3 2
raffaello Reputație: -6838 Postat Ianuarie 2, 2016 Telefon: raffaello1709 Oras:Terra Telefon: raffaello1709 Oras:Terra Postat Ianuarie 2, 2016 Stavridomischine , de ce nu-l iei si pe estrogen cu tine intr-un colt al vostru, linistit , unde sa filozofati in tihna despre budism si alte concepte cunoscute doar de cativa "iluminati".La cat spui ca ai umblat prin lume si la cate spui ca ai "invatat" si apreciat de la alte popoare si culturi ..nu stiu de ce te mai injosesti sa te cobori la talpa romanilor crestini . 4 1
stavroghinakamiskin Reputație: 143 Postat Ianuarie 2, 2016 Postat Ianuarie 2, 2016 Stavridomischine , de ce nu-l iei si pe estrogen cu tine intr-un colt al vostru, linistit , unde sa filozofati in tihna despre budism si alte concepte cunoscute doar de cativa "iluminati".La cat spui ca ai umblat prin lume si la cate spui ca ai "invatat" si apreciat de la alte popoare si culturi ..nu stiu de ce te mai injosesti sa te cobori la talpa romanilor crestini .Ma astept sa primesti cel putin 5 like-uri pentru aceasta postare.
picon Reputație: 1046 Postat Ianuarie 2, 2016 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Ianuarie 2, 2016 Du-te bă și te culcă, băga-mi-aș pula-n creșterea ta! 3 2
stavroghinakamiskin Reputație: 143 Postat Ianuarie 2, 2016 Postat Ianuarie 2, 2016 Să ne băgăm toate pulilii în sincretismul lu' mata! Ce perfida e ligheaua comunista.Injura cu cratima.Dar oricum nu ma supar,nebunule. Voua chiar v-a luat mintile forumul asta. Acum chiar ca ma pun sa dorm.Noapte buna.
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum