Vizitator stau de sase Reputație: 0 Postat Ianuarie 21, 2016 Postat Ianuarie 21, 2016 Asta nu pica la niciun cutremur. N-ai nevoie de nicio autorizatie, fara impozit. O faci cum vor muschii tai, iti trebuie doar imaginatie si sa stii s-o izolezi. Ps: ma bate gandul sa mi trag una din asta in fundul gradinii, mai ales ca deja am un cointainer care sta degeaba. 1
Administrator pisicuts Reputație: 115095 Postat Ianuarie 21, 2016 Oras:La butoane Oras:La butoane Administrator Postat Ianuarie 21, 2016 image.jpeg image.jpeg Asta nu pica la niciun cutremur. N-ai nevoie de nicio autorizatie, fara impozit. O faci cum vor muschii tai, iti trebuie doar imaginatie si sa stii s-o izolezi. Ps: ma bate gandul sa mi trag una din asta in fundul gradinii, mai ales ca deja am un cointainer care sta degeaba. casa din poza pusa de tine costa de 3 ori mai mult decat o casa normala
Vizitator stau de sase Reputație: 0 Postat Ianuarie 21, 2016 Postat Ianuarie 21, 2016 casa din poza pusa de tine costa de 3 ori mai mult decat o casa normalaNu cred ca-i adevarat. Un container din asta are 12 metri lungime, 2,40 latime si 2,90 inaltime ( sunt unele mai mici, de 6 metri sau varianta de 2,55 inaltime la alea de 12 metri) si costa maxim 2500 euro/second hand. Nu torni fundatie, deci nu-ti trebuie proiect, adica scutesti ceva bani. Singura chestie delicata e ca trebuie bine izolata termic si fonic. Se fac si la noi case din strucura metalica, n-am acum link, dar preturile sunt de 2-3 ori mai mici!Am inteles ca din containerele astea se pot face maxim 7 etaje.
picon Reputație: 1045 Postat Ianuarie 21, 2016 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Ianuarie 21, 2016 7 etaje fără fundație?
Vizitator stau de sase Reputație: 0 Postat Ianuarie 21, 2016 Postat Ianuarie 21, 2016 7 etaje fără fundație? Atat sustin astea, echivalentul a 7 etaje. Marinaru' poate sa confirme sau sa infirme.N-am auzit de bloc cu 7 etaje din containere, dar e posibil, zic io. Presupunem ca la baza punem foarte multe containere, sa zicem ca facem un patrat. La etajul unu punem mult mai putine si tot asa pana la ultimul etaj. La cutremur sa se poata rostogoli maxim, eventual mergi un etaj mai jos la vecinu' sa-ti recuperezi dormitoru':))
harrypoker77 Reputație: -411 Postat Ianuarie 21, 2016 Telefon: harrypoker77 Oras:Lalaland Telefon: harrypoker77 Oras:Lalaland Postat Ianuarie 21, 2016 Atat sustin astea, echivalentul a 7 etaje. Marinaru' poate sa confirme sau sa infirme.N-am auzit de bloc cu 7 etaje din containere, dar e posibil, zic io. Presupunem ca la baza punem foarte multe containere, sa zicem ca facem un patrat. La etajul unu punem mult mai putine si tot asa pana la ultimul etaj. La cutremur sa se poata rostogoli maxim, eventual mergi un etaj mai jos la vecinu' sa-ti recuperezi dormitoru' ) Totusi, mare atentie la proiect!
boy4you43 Reputație: 2696 Postat Ianuarie 21, 2016 Oras:bucharest Oras:bucharest Autor Postat Ianuarie 21, 2016 Vad ca pana la urma a avut succes topicul... Deja 30 postări... Iar eu am primit minus... 1 1
Vizitator Reputație: 0 Postat Ianuarie 21, 2016 Postat Ianuarie 21, 2016 Vad ca pana la urma a avut succes topicul... Deja 30 postări... Iar eu am primit minus... :laugh2
picon Reputație: 1045 Postat Ianuarie 21, 2016 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Ianuarie 21, 2016 Atat sustin astea, echivalentul a 7 etaje. Marinaru' poate sa confirme sau sa infirme.N-am auzit de bloc cu 7 etaje din containere, dar e posibil, zic io. Presupunem ca la baza punem foarte multe containere, sa zicem ca facem un patrat. La etajul unu punem mult mai putine si tot asa pana la ultimul etaj. La cutremur sa se poata rostogoli maxim, eventual mergi un etaj mai jos la vecinu' sa-ti recuperezi dormitoru':))Florinele, ei pot zice multe, dar statica construcțiilor zice altceva! Și chiar și pentru ce ai tu în poză, trebuie autorizație de construcție, d'apoi pentru piramida sau ziguratul ăla? Deci trebuie un proiect și mă îndoiesc că un verificator de proiecte autorizat (obligatoriu) și un inspector vor semna așa ceva. Mă rog, la noi se pot multe...
picon Reputație: 1045 Postat Ianuarie 21, 2016 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Ianuarie 21, 2016 Vad ca pana la urma a avut succes topicul... Deja 30 postări... Iar eu am primit minus...Poți fi mândru! Bravo!
tmcostin Reputație: 7173 Postat Ianuarie 21, 2016 Telefon: [email protected] Oras:bucuresti Telefon: [email protected] Oras:bucuresti Postat Ianuarie 21, 2016 da cite tari sunt in europa oare au si blocuri sau stau pe centura
Vizitator stau de sase Reputație: 0 Postat Ianuarie 22, 2016 Postat Ianuarie 22, 2016 chiar și pentru ce ai tu în poză, trebuie autorizație de construcție. Mă rog, la noi se pot multe... Ca de obicei, la noi sunt 2 legi. Una care se bate cap in cap cu alta, dar atâta timp cât nu torni fundație nici nu plătești impozit. In schimb, autorizatie trebuie, daca optezi sa fii legal sau sa te legi la utilitati. Sa zicem ca imi cumpar o rulota si, in mod normal, platesc impozit la ea ca pentru o remorca, da? Apoi o radiez ( deci nu mai platesc impozit ) si dorm in ea in fundul gradinii . Platesc vreun impozit? Imi trebuie autorizatie? Intreb si io ca opinia publica :laugh2 Uite ca se poate si in America de Nord : http://casepractice.ro/viata-intr-un-container-maritim-povestea-care-ne-inspira/ On topic : Acum 3-4 ani m-am dus la Ramona, cea cu masajul. Statea in complexul rezidential Confort City. Patron Negoita In fine. Complexul asta e in camp, ca marea majoritate a blocurilor noi. Bate un vant...., suiera chiar. Ajung io la ea, de fapt m-a recuperat ea de pe langa Targul Vitan (gps-ul vedea camp cu cartofi la adresa ei), si o intreb la ce etaj sta. Imi zice ca la 8 sau 9, dar sa luam liftul ca nu merge! Bloc nou de 1 an de zile si liftul nu mergea. Pe la etajul 4 m-am oprit sa ma odihnesc si instinctiv am pus mana pe perete. A sarit asta ca arsa :" nu, nu, nu! Nu pune mana!" Plm, deja pusesem. Peretele era din placa de rigips! De la parter pana sus, rigips. I-am zis io ca blocurile alea sunt dubioase. La scurt timp a luat foc! Din cauza instalatiei electrice. Probabil a mers liftul in ziua aia. Aaaa, si a batut rau vantu' pe camp acolo ! 2
victor24ct Reputație: -359 Postat Ianuarie 22, 2016 Oras:constanta Oras:constanta Postat Ianuarie 22, 2016 pai cam asta ziceam si eu
chris73 Reputație: 3808 Postat Ianuarie 22, 2016 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Ianuarie 22, 2016 Zic ca daca iti iei "casa" in bloc nou si nu ai dat toti banii, se roaga dezvoltatoru' sa nu vina vreo zgaltaiala. Daca ai dat tot banul si te-ai mutat, te rogi tu sa nu vina.Blocurile de pana in '89, asa cum s-a zis mai sus, au fost construite cu "simt de raspundere".Pentru asta exista asigurari! Facultative, calculate la valoarea de piata, nu cacatul ala de PAD. Si alta idee ar fi sa nu le cumperi pentru tine, ci sa stea chiriasii in ele iar tu sa stai intr-o casa solida, la curte. Daca indeplinesti astea 3 conditii poti sa dormi linistit.Daca esti sadic poti sa le recomanzi chiriasilor o asigurare de viata
daddario Reputație: 961 Postat Ianuarie 22, 2016 Oras:danpulea Oras:danpulea Postat Ianuarie 22, 2016 Pentru asta exista asigurari! Facultative, calculate la valoarea de piata, nu cacatul ala de PAD. Si alta idee ar fi sa nu le cumperi pentru tine, ci sa stea chiriasii in ele iar tu sa stai intr-o casa solida, la curte. Daca indeplinesti astea 3 conditii poti sa dormi linistit.Daca esti sadic poti sa le recomanzi chiriasilor o asigurare de viata Da domnule, corect. Dar o problema tot ar cam fi. Daca vine zgaltaiala, la ce imi mai foloseste asigurarea? E buna doar in cazul in care as sede la casuta, pe pamant, asa cum ai spus. Asigurarea de viata a chiriasilor sa fie pe numele meu, nu? 1
chris73 Reputație: 3808 Postat Ianuarie 22, 2016 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Ianuarie 22, 2016 E bine sa nu fii chirias Asigurarea e buna ca sa iti recuperezi banii fie sa-ti cumperi altceva, fie sa participi la repararea blocului. Sigur ideal e sa nu fii acolo la momentul cutremurului, fie la curte, fie la Nisa, de paregzamplu
klm112 Reputație: 5026 Postat Ianuarie 22, 2016 Oras:sud Oras:sud Postat Ianuarie 22, 2016 Numai ingineri constructori pe aici! mai degrabă constrictori
chris73 Reputație: 3808 Postat Ianuarie 22, 2016 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Ianuarie 22, 2016 Blocurile vechi au si avantaje, e adevarat, dar durata lor de folosire este considerata 100 ani deci cele construite in 1970 mai au 54 ani de "trait". Din experienta altor tari comuniste care au construit foarte multe blocuri in anii 50 (fosta Germanie de Est, Polonia, Cehoslovacia) deja e un cosmar - tevi de canalizare sparte si inundatii cu cacat, putoare permanenta. Nici nu stii cum e mai bine...
victor24ct Reputație: -359 Postat Ianuarie 22, 2016 Oras:constanta Oras:constanta Postat Ianuarie 22, 2016 e mai bine sa nu stai in blocul tau comunist si sa astepti sa vine ceausescu sa iti schimbe tevile. azi sunt atat de versatile si bune materialele de constructii / instalatiile, incat daca se strang an de an bani (adica daca oamenii din blocul respectiv sunt cu capul pe umeri) se poate mentine permanent o stare foarte buna a cladirii cu tot ce inseamna ea. 1 3
picon Reputație: 1045 Postat Ianuarie 22, 2016 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Ianuarie 22, 2016 Blocurile vechi au si avantaje, e adevarat, dar durata lor de folosire este considerata 100 ani deci cele construite in 1970 mai au 54 ani de "trait". Din experienta altor tari comuniste care au construit foarte multe blocuri in anii 50 (fosta Germanie de Est, Polonia, Cehoslovacia) deja e un cosmar - tevi de canalizare sparte si inundatii cu cacat, putoare permanenta. Nici nu stii cum e mai bine...Coane, eu de exemplu stau într-un bloc făcut acum vreo 80 de ani și la inspecția tehnică ( aia cu bulina), ce să vezi? Perfect! Și a cunoscut cutremurul din 1940, pe cel din 1977 ( ca să le enumăr pe cele foarte mari) și bombardamentele din al 2-lea Război Mondial ( și americanii și nemții ) - bine, nu au căzut bombele pe el ci în apropiere. Dacă e bine proiectată și echilibrat gândită dpdv al dimensiunilor construcției în raport cu terenul de fundare și al soluției tehnice și bine executat, în mod normal nu ar trebui să nu reziste peste 100 de ani.Instalațiile ( apa și canalizarea) pot fi foarte bine puse la punct prin soluții moderne și neinvazive, sau puțin invazive/deranjante, cum ar fi in-line tubing și nu numai. Problema e că sunt destul de costisitoare și nu toată lumea are posibilități financiare. După 1990 s-au pus în vânzare locuințele de la Stat ieftin ( s-a calculat uzura, amortismente etc.). Asta a făcut ca România să fie țara cu cele mai mule familii cu locuințe proprietate personală din Europa. E bine, foarte bine chiar, dar pentru a fi proprietar, trebuie să-ți permiți. Cum ar fi de exemplu să cumperi un Bentley bun, puțin rulat, cu 10.000 euro- o pleașcă. Poți să-l întreții, verificări tehnice, asigurări etc. dacă ai salariul mediu pe economie? 7 2
victor24ct Reputație: -359 Postat Ianuarie 22, 2016 Oras:constanta Oras:constanta Postat Ianuarie 22, 2016 excelent punctat. bine, tine si de administratia blocului. ca una e sa ceri banii de reparatii toti odata, cand se sparge ceva, alta sa tot plateasca fiecare apartament cate 20 - 40 de lei lunar la fond, si sa se adune sume frumusele cat timp nu se strica nimic.... 2 3
chris73 Reputație: 3808 Postat Ianuarie 22, 2016 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Ianuarie 22, 2016 Pai tocmai asta e problema ca intr-un bloc comunist 80% nu-si permit reparatii pe partile comune sau pur si simplu nu vor sa plateasca (ar putea daca ar renunta la tigari si bautura) si astfel incet-incet blocul se degradeaza iar viata celor cu bani de acolo devine un cosmar. Cu ce ma incalzeste pe mine sa stiu ca o teava de canalizare fisurata se poate tehnic inlocui fara probleme daca "stimabilii" vecini "nu pot" sau "nu vor"? Deci, nu multumesc! Mai nou sunt restantieri la intretinere si la blocurile noi cu avertisment de oprire a apei pentru toata lumea.O tara de megacăcat!
victor24ct Reputație: -359 Postat Ianuarie 22, 2016 Oras:constanta Oras:constanta Postat Ianuarie 22, 2016 de teracacat
picon Reputație: 1045 Postat Ianuarie 22, 2016 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Ianuarie 22, 2016 Pai tocmai asta e problema ca intr-un bloc comunist 80% nu-si permit reparatii pe partile comune sau pur si simplu nu vor sa plateasca (ar putea daca ar renunta la tigari si bautura) si astfel incet-incet blocul se degradeaza iar viata celor cu bani de acolo devine un cosmar. Cu ce ma incalzeste pe mine sa stiu ca o teava de canalizare fisurata se poate tehnic inlocui fara probleme daca "stimabilii" vecini "nu pot" sau "nu vor"? Deci, nu multumesc!Mai nou sunt restantieri la intretinere si la blocurile noi cu avertisment de oprire a apei pentru toata lumea.O tara de megacăcat!Nu țara, ci oameni de megacăcat! 3 2
zdranganel Reputație: 172 Postat Ianuarie 22, 2016 Oras:Pyongyang Oras:Pyongyang Postat Ianuarie 22, 2016 io stau la vila decat fraieri sta la bloc ca e casbeci
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum