Sari la conținut

Infinitul...

Postări Recomandate

• Oras:Bucuresti
Postat

Am niste nervi de mor...m-am contrazis pana aproape de cearta (recunosc ca incepuse sa mi se umfle vena la gat) cu un profesor care incerca sa ne convinga initial si sa MA convinga ulterior ca exista mai multe forme ale infinitului si anume: infinitul mic si infinitul mare.  :shocked

Mintea mea refuza sa priceapa ca exista o unitate de masura a infinitului...proful sustine ca infinitul mic ar fi reprezentat de multimea numerelor naturale iar infinitul mare de multimea numerelor rationale. 

Cica nu as gandi abstract, auzi!?!?! Oricat de abstract as incerca sa gandesc, asa ceva, mintea mea nu poate pricepe. 

Voi intelegeti?!?! Daca da, va rog frumos sa imi explicati. 

• Like 2
  • Minus 15
  • Oras:Jamaica
Postat

Io ştiam de microcosmos şi macrocosmos. Primul se referă la infinitul "mic", la intimitatea materiei, la molecule, atomi, etc, iar al doilea se referă la infinitul "mare", la univers, planete, galaxii ş.a.m.d. Asemănător cu teoria fractalilor sau aşa ceva.

• Like 4
  • Oras:Satu' cu ministri
Postat

E mai degrabă o chestiune de matematică/fizică.

Acum văzui postarea lui Midas. 

• Oras:sud
  • Oras:sud
Postat

in analiza matematica se mai foloseste notiunea de dublă infinitate pentru sisteme de ecuații care nu au solutie unică

citește/recitește cartea lui Petre Tutea-între Dumnezeu și neamul meu in care el spune: infinitul este nemarginutul conditionat iar absolutul este nemarginutul neconditionat.

• Like 2
  • Oras:ARK OF THE COVENANT
  • Oras:ARK OF THE COVENANT
Postat

au dat-o curvele-n filozofie, aoleu muica, multimea pulilor naturale e infinitul mic, multimea pulilor rationale (alea cu ratie)

• Like 1
Postat

Am niste nervi de mor...m-am contrazis pana aproape de cearta (recunosc ca incepuse sa mi se umfle vena la gat) cu un profesor care incerca sa ne convinga initial si sa MA convinga ulterior ca exista mai multe forme ale infinitului si anume: infinitul mic si infinitul mare.  :shocked

Mintea mea refuza sa priceapa ca exista o unitate de masura a infinitului...proful sustine ca infinitul mic ar fi reprezentat de multimea numerelor naturale iar infinitul mare de multimea numerelor rationale. 

Cica nu as gandi abstract, auzi!?!?! Oricat de abstract as incerca sa gandesc, asa ceva, mintea mea nu poate pricepe. 

Draga Sorina,

uite cum iti sugerez sa vizualizezi problema celor doua infinituri:

imagineaza-ti cantitatea de prostie de pe forum. e infinita, nu? asta e infinitul mic.

acum, imagineaza-ti cantitatea de prostie din univers (excludem prostia lui miskin, aia nu poate fi imaginata de mintile umane). asta e infinitul mare.

e simplu, vezi?

• Like 7
  • Minus 6
Postat

Prin matematica s-au perindat destui obsedati bolnavi psihic care au introdus diverse teorii care mai de care mai halucinante...

Multe teorii sunt simple filozofii, nimic mai mult.

Multe exercitii s-au facut simplu de dragul exercitiului, nu ca ar folosi la ceva.

Infinitul este infinit, exercitiul in care el este inmultit cu infinit este absurd.

Sorina, nu te mai contrazice cu profu', nu-si are rostul, el sa predea ce a invatat, tu sa retii ce are sens pentru tine.

• Like 6
  • Oras:danpulea
Postat

Trimite-l, Sorina, pe chalapa ala se invete de siruri si limite de siruri...

Simplul fapt ca se rezuma la a face categorisi il face face marginit. Si cum infinitul este nemarginit, roaga-l pe ciumetele ala limitat sa-si gaseasca locul intr-unul din cele doua. ;)

• Like 3
Vizitator
Reputație: 0
Postat

Da ia intreaba-l tu, Draga Sorina, pe proful ala MARGINIT la creer ce parere are el despre Teoria Relativitatii a lui Einstein si despre teoriile referitoare la Expansiunea Universului a lui Hawking ! ;)

• Like 3
Postat

Sorina, bagă-i la prof un aforism şi dă-i timp să mediteze:

"Limitele matematice ale fizicii sunt absurde"

Sau, ca să-l pregateşti, spune-i că "matematica limitează fizica"

Postat

Poți să-l întrebi, Nebunici, dacă a auzit cumva de Lobacevski. Nu, nu a fost fundaș central la Spartak Moscova.  :laugh2

• Like 4
  • Minus 12
Postat

Eu l-as intreba doar daca el stie cat fac 2+2:2 dar imi este teama ca-mi spune 2...voi ramane fara cuvinte si asta este ultimul lucru pe care mi-l doresc.

Oricum ar fi, va multumesc pentru raspunsuri, dar tot nu m-am lamurit.  :no2

PS. Amada, exact ca si tine am gandit-o si eu...o caruta de nebuni s-au apucat sa faca filozofia matematicii.  :laugh2

• Like 2
  • Minus 15
Postat

PS. Amada, exact ca si tine am gandit-o si eu...o caruta de nebuni s-au apucat sa faca filozofia matematicii.  :laugh2

Cum ar zice nenea Iancu: "Las' ca te lamureste dom' Mitica!".

Cum insasi marematica e filozofie, cum vine sa faci filozofia filozofiei!? :)

• Like 1
Vizitator
Postat

Eu l-as intreba doar daca el stie cat fac 2+2:2 dar imi este teama ca-mi spune 2...voi ramane fara cuvinte si asta este ultimul lucru pe care mi-l doresc.

Sorinu' - uite aici (cat de cat mai) explicat: http://confluente.ro/emil_wagner_1422011148.html

Mi-am adus aminte cine putea avea teoriile astea, Kant... :dodgy: :dodgy: (in "Critica ratiunii pure")...

• Like 1
  • Oras:N.Dame
  • Oras:N.Dame
Postat

Nu-mi pot permite decat sa-l citez pe unul (putin) mai destep decat mine: Totu-i relativ. :)

• Like 4
  • Oras:/
  • Oras:/
Postat

Vorba lui Florin Salam, adevaraaaaaaaaaaaaat: Las-o mai usor la relanti Si fa-i parcarea cu spatili...la infinit.

Vizitator
Postat

The Cat oare ce parere are ? :blushing2 :thinking

• Like 1

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

No registered users viewing this page.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.