Sari la conținut

Infinitul...

Postări Recomandate

• Oras:Bucuresti
Postat

Poate e vb de bounded si unbounded infinity

Halucinant e ce scrii tu

Explica utilitatea acestei teorii in viata de zi cu zi.

Cum si utilitatea multitudinii de informatii dobandite in scoala, liceu, facultate... pe care nu le folosesti macar o data in viata.

Majoritatea nici nu lucreaza in profilul ales pentru ca se angajeaza unde pot.

E halucinant ca toate aceste studii costa bani, e stigator la cer pentru ce plateste lumea: Aprofundarea materiei "Cum sa fii sclav".  :laugh2

Apoi majoritatea se plang ca nu castiga suficienti bani ulterior desi au urmat toti pasii impusi de societate. Cei care castiga nu invata asta in scoala.

Asa e, halucinant. :)

• Like 2
  • Oras:graveyard
  • Oras:graveyard
Postat

Si aici exista o dilema. Din ce spui tu femeia e strigat de doua ori sugi pula si, din spusele tale, a auzit doar o data. Un sugi pula a disparut in infinit.??? Cand apare?

Pai daca Sorina studiaza temeinic, elucideaza si aceasta dilema si ne impartaseste si noua! Oricum era un cetatean, un tip, cand el a cazut probabil ca a auzit un glas feminin si atunci eu zic ca e suficient!

• Oras:Satu' cu ministri
Postat

Explica utilitatea acestei teorii in viata de zi cu zi.

Cum si utilitatea multitudinii de informatii dobandite in scoala, liceu, facultate... pe care nu le folosesti macar o data in viata.

Majoritatea nici nu lucreaza in profilul ales pentru ca se angajeaza unde pot.

E halucinant ca toate aceste studii costa bani, e stigator la cer pentru ce plateste lumea: Aprofundarea materiei "Cum sa fii sclav".  :laugh2

Apoi majoritatea se plang ca nu castiga suficienti bani ulterior desi au urmat toti pasii impusi de societate. Cei care castiga nu invata asta in scoala.

Asa e, halucinant. :)

Amada, nu prea e așa! Toate aceste științe teoretice și seci prin definiție, aprofundate și  dezvoltate constituie așa numita "cercetare fundamentală".  Ele aparent nu au nicio finalitate practică, nici chiar cei antrenați în chestia asta nu știu de multe ori ce rezultat inclusiv practic vor avea. Rezultă din toată munculița asta formule, concepte, teorii, principii, care de multe ori stau la bază unor realizări practice palpabile și benefice. Lap-topul și telefonul tău, televizorul etc. sunt rezultatele cercetării tehnologice, care au la bază cercetarea fundamentală. 

Postat

Amada, nu prea e așa! Toate aceste științe teoretice și seci prin definiție, aprofundate și  dezvoltate constituie așa numita "cercetare fundamentală".  Ele aparent nu au nicio finalitate practică, nici chiar cei antrenați în chestia asta nu știu de multe ori ce rezultat inclusiv practic vor avea. Rezultă din toată munculița asta formule, concepte, teorii, principii, care de multe ori stau la bază unor realizări practice palpabile și benefice. Lap-topul și telefonul tău, televizorul etc. sunt rezultatele cercetării tehnologice, care au la bază cercetarea fundamentală. 

Daca lucrezi in cercetare, proiectare, chimie, etc... da, sunt utile.

Nu sunt deloc in forma azi, decat sa scriu prostii... :) mai bine bag la spalat.  :laugh2

:hug1

• Like 1
  • Minus 1
Vizitator sarlatanu
Reputație: 0
Postat

Amada, ce i ai face lui Picon daca l ai prinde?

• Oras:aer
Postat

Lasa ca stie el... :) De atata timp ma atzatzi, ce te face sa crezi ca tu ai scapa? :laugh2

Lasa-l ca el inca crede(sau vrea sa creada) ca lumea nu stie ca el e oly :).

Legat de ce-ar vrea sa-i faci,pesemne ca vrea diverse obiecte in fundulet? :)

oly,cand facem bicicleta aia ba? :)

Postat

Lasa-l ca el inca crede(sau vrea sa creada) ca lumea nu stie ca el e oly :).

Legat de ce-ar vrea sa-i faci,pesemne ca vrea diverse obiecte in fundulet? :)

oly,cand facem bicicleta aia ba? :)

Spune sincer, vrei sa ti-l las tie, nu? :)

• Like 1
  • Minus 1
Postat

Spune sincer, vrei sa ti-l las tie, nu? :)

Good one. :)

Lui kilometru' ce i-ai bagat? :)

Postat

Good one. :)

Lui kilometru' ce i-ai bagat? :)

:laugh2  Not that good this time, mai si mancam. :)

M-ai racorit, merci, ca deja ma gandeam la un dus rece...

Nimic, nici de data asta nu ma gandeam la funduri. :)

Postat

:laugh2 Not that good this time, mai si mancam. :)

M-ai racorit, merci, ca deja ma gandeam la un dus rece...

Nimic, nici de data asta nu ma gandeam la funduri. :)

Am inteles,daca o faci cu pasiune si sentiment,nu bagi chestii si ti-e scarba numa' cand te gandesti,dar cand intervine banul,scapi si de pasiune,si de scarba. :)

Good one! :)

• Like 1
  • Minus 4
Postat

Am inteles,daca o faci cu pasiune si sentiment,nu bagi chestii si ti-e scarba numa' cand te gandesti,dar cand intervine banul,scapi si de pasiune,si de scarba. :)

Good one! :)

Nup, scarba imi e de "kilometru".

Acum reanalizeaza ce am spus mai devreme. :)

Postat

Nup, scarba imi e de "kilometru".

Acum reanalizeaza ce am spus mai devreme. :)

Acum da,probabil,tu stii,dar si scarba asta vine de pe urma faptului cacandva a fost pasiune si sentiment,tu ziceai ca te-ai daruit cu toata fiinta ta(ai si acaparat 'Cum te simti azi',la un moment dat sa specifici lucrul asta :) ),si ca derbedeul si netrebnicu' de kilometru ti-a intorc curul :).

Acum reanalizaza ce am spus mai devreme. :)

Vizitator sarlatanu
Postat

Lasa ca stie el... :) De atata timp ma atzatzi, ce te face sa crezi ca tu ai scapa?  :laugh2

Doamne ajuta  :laugh2  :laugh2  :laugh2

ps.# ed ce. oli se plimba cu bicicleta in fiecare zi, l-am vazut eu  :laugh2

• Like 1
Postat

Acum da,probabil,tu stii,dar si scarba asta vine de pe urma faptului cacandva a fost pasiune si sentiment,tu ziceai ca te-ai daruit cu toata fiinta ta(ai si acaparat 'Cum te simti azi',la un moment dat sa specifici lucrul asta :) ),si ca derbedeul si netrebnicu' de kilometru ti-a intorc curul :).

Acum reanalizaza ce am spus mai devreme. :)

:laugh2 Ei, a trebuit doar sa fie destul de insistent incat sa vreau iar sa fiu in rand cu lumea...

Am mai scris si de simturi... simt cand cineva ma iubeste, chiar daca nu e langa mine, asta mi-a fost capcana. :)

Nu a durat mult pana i-a trecut, apoi iar l-a apucat, iar i-a trecut... Deci "netrebnic" nu e un termen potrivit, nu o face intentionat, dar asta nu e o scuza sa traiesc cu un om bolnav psihic.

Mi-e scarba pentru ca si acum il apuca uneori, iar eu m-am detasat pentru ca eu controlez ce simt, nu ma controleaza slabiciunile.

Acum cred ca putem incheia subiectul, sper. :)

Doamne ajuta  :laugh2  :laugh2  :laugh2

ps.# ed ce. oli se plimba cu bicicleta in fiecare zi, l-am vazut eu  :laugh2

:laugh2  Astept sa vina caldura sa verificam dejavuu ala...  :laugh2

Vizitator sarlatanu
Postat

:laugh2  Astept sa vina caldura sa verificam dejavuu ala...  :laugh2

doar daca promiti ca nu dai tare  :laugh2

• Like 1
  • Oras:Timisoara
Postat

Infinitatea e cumva partenera infinitului? Poti sa explici diferentele dintre ei? Te ajut eu: incearca sa traduci in engleza. 

Care e treaba cu "nu poate fi relativizata" ? ca n-am inteles 

"infinitatea" e un substantiv , o cantitate , un ceva , iar "infinit" este un adjectiv insemnand : neintrecut de mare deci nu poate fi mai mic decat orice altceva adica nu poate fi relativizat. Normal ca o multime de numere nu poate fi adjectiv :infinit ci o infinitate : un substantiv .

Postat

doar daca promiti ca nu dai tare  :laugh2

:laugh2  Fara violenta, dar sa-mi promiti ca dai cat de tare poti.  :laugh2

Olycă tată, dacă nu dai tu tare, dă ea tare! Și spun unii că are biciul greu, știi ce zic! :laugh2  :laugh2  :laugh2

• Like 5
  • Minus 2
  • Oras:altundeva
Postat

Infinitatea e cumva partenera infinitului? Poti sa explici diferentele dintre ei? Te ajut eu: incearca sa traduci in engleza. 

Care e treaba cu "nu poate fi relativizata" ? ca n-am inteles 

"infinitatea" e un substantiv , o cantitate , un ceva , iar "infinit" este un adjectiv insemnand : neintrecut de mare deci nu poate fi mai mic decat orice altceva adica nu poate fi relativizat. Normal ca o multime de numere nu poate fi adjectiv :infinit ci o infinitate : un substantiv .

Este posibil ca, demult, cuvantul infinit sa fi fost folosit preponderent ca adjectiv. Dar si limba noastra permite formarea de substantive din adjective, asa ca sper sa admiti o exprimare de tipul  "Desteptul acela desluseste frumoasei abstractul Coloanei Infinitului".  Am intalnit pe net si exprimari de tipul "doua tipuri diferite de infinitate, numarabile si nenumarabile" - pai asta mai e româneste ? Nu trebuia la plural, adica "tipuri de infinitatzi" si daca trebuia asa, nu suna ca dreaq ? Te rog, lasa-mi infinitul si ca substantiv!

• Like 2
  • Minus 2
Postat

Este posibil ca, demult, cuvantul infinit sa fi fost folosit preponderent ca adjectiv. Dar si limba noastra permite formarea de substantive din adjective, asa ca sper sa admiti o exprimare de tipul  "Desteptul acela desluseste frumoasei abstractul Coloanei Infinitului".  Am intalnit pe net si exprimari de tipul "doua tipuri diferite de infinitate, numarabile si nenumarabile" - pai asta mai e româneste ? Nu trebuia la plural, adica "tipuri de infinitatzi" si daca trebuia asa, nu suna ca dreaq ? Te rog, lasa-mi infinitul si ca substantiv!

Nu trebuie sa ma rogi sa las infinitUL ca substantiv pentru ca este substantiv dar infinit este adjectiv :)

si infiniULUI ( din exemplul tau ) e tot substantiv articulat

Postat

Nu trebuie sa ma rogi sa las infinitUL ca substantiv pentru ca este substantiv dar infinit este adjectiv :)

si infiniULUI ( din exemplul tau ) e tot substantiv articulat

Mersi ca-mi dai voie sa-l folosesc macar cu articol hotarat. Ce substantiv mai e ala care nu are si forma nearticulata ? 

Mi-e jena sa folosesc si cu nehotarât ca in "Exista un infinit mare si un infinit mic?".  Angela Similea ar fi putut canta si invers "un infinit albastru?" - pentru un textier bun suna in regula 

Iti mai aduci aminte de analiza de a Xi-a cu "x tinde la infinit". Aici infinit nu e substantiv?   Crezi ca manualul de mate era agramat? 

Imi suna mai bine totusi "o infinitate de emotii" decat "un infinit de emotii"

Intr-adevar, cand vorbesti de masura, (in topologie?) infinitul nu poate fi relativizat. Cantor n-a zis  ca infinitul din multimea numerelor reale e mai mare decat cel din multimea numerelor naturale ! El a facut insa observatii despre numarul de elemente din cele doua multimi. El arata ca multimea numerelor reale  "se comporta ca si cum ar avea a avea mai multe elemente" decat cea a numerelor naturale. Asta pentru ca numerele reale nu le poti numara (adica nu le poti pune in corespondenta bijectiva cu cele naturale). I-a trebuit geniu sa gaseasca o asemenea deosebire intre doua tipuri de multimi infinite. 

• Like 2
  • Minus 2
Postat

:laugh2 Ei, a trebuit doar sa fie destul de insistent incat sa vreau iar sa fiu in rand cu lumea...

Am mai scris si de simturi... simt cand cineva ma iubeste, chiar daca nu e langa mine, asta mi-a fost capcana. :)

Nu a durat mult pana i-a trecut, apoi iar l-a apucat, iar i-a trecut... Deci "netrebnic" nu e un termen potrivit, nu o face intentionat, dar asta nu e o scuza sa traiesc cu un om bolnav psihic.

Mi-e scarba pentru ca si acum il apuca uneori, iar eu m-am detasat pentru ca eu controlez ce simt, nu ma controleaza slabiciunile.

Acum cred ca putem incheia subiectul, sper. :)

:laugh2 Astept sa vina caldura sa verificam dejavuu ala... :laugh2

Incheiat. :)

Fiecare cu nebunia lui,nebunia-i infinita. :)

Ooly,ne vedem pe strazi! :)

• Like 1
  • Minus 4

• Oras:Valhalla
  • Oras:Valhalla
Postat

Profesorul Einstein ,intrebat de o doamna,daca ar putea sa-i explice care este diferenta intre timp si eternitate ,a raspuns:

-Desigur doamna eu as avea timp sa va explic dumneavoastra insa dumneavoastra ati avea nevoie de o eternitate sa intelegeti....

• Like 1

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

No registered users viewing this page.

• Creează nouă...