phoenix 1 Reputație: 533 Postat Martie 3, 2016 Oras:unde vrea pula mea Oras:unde vrea pula mea Postat Martie 3, 2016 zi si mie ce trebuie sa stiu despre vanesa )io de unde plm sa stiu? ca doar nu sunt guru.la fel ca tine si ca toti,ma dau si eu jmeker pe forum,doar,doar
Vizitator Reputație: 0 Postat Martie 3, 2016 Postat Martie 3, 2016 Ca fapt divers: scriitorul si istoricul Cornelius Ryan (parca), autorul celebrului roman "Un pod prea indepartat (care a fost si ecranizat), a scris o carte pe care am citit-o in perioada facultatii, nu mai stiu exact "Relatiile si obsesiile sexuale ale conducatorilor romani". Printre altele, din ce imi aduc aminte: Ion Antonescu prefera sexul anal, Regele Mihai prefera putin (mai mult) uro, Nicolae si Elenuca ar fi fost mari amatori de foot-fetish si sex in 3, Nicolae era si putin pe invers, se spune ca intr-una din vizitele pe care Mobutu Seseseko le-a facut in Ro., intr-o noapte a iesit dilaila tare, Nicolae in cur cu Mobutu si ambii "sandvis" pe Elena. Petru Cercel ar fi fost iubitul lui Henric al III-lea, regele Frantei, Radu cel Frumos i-ar fi supt-o lui Vlad Tepes, frate-sau, iar Iancu de Hunedoara inainte de fiecare batalie ii tragea o laba de aia serioasa... Acum, ce sa zic, nu stiu daca sunt fabulatii, aiureli sau adevaruri, nu stiu din ce documente/izvoare istorice s-o fi inspirat scriitorul, cert este ca de atunci nici nu am mai vazut cartea la noi in Librarii sau Anticariate...
marian cristescu Reputație: 253681 Postat Martie 3, 2016 Oras:Acolo unde trebuie Oras:Acolo unde trebuie Postat Martie 3, 2016 Cică îi este tare rău...
copilulurozkendra Reputație: 2137 Postat Martie 3, 2016 Telefon: [email protected] Oras:sincity Telefon: [email protected] Oras:sincity Postat Martie 3, 2016 de la bautura e
phoenix 1 Reputație: 533 Postat Martie 3, 2016 Oras:unde vrea pula mea Oras:unde vrea pula mea Postat Martie 3, 2016 futu-ti pă mă-ta de chiulangiu
copilulurozkendra Reputație: 2137 Postat Martie 3, 2016 Telefon: [email protected] Oras:sincity Telefon: [email protected] Oras:sincity Postat Martie 3, 2016 futu-ti pă mă-ta de chiulangiusa-i sugeti pula la mami nu vreau fratior
phoenix 1 Reputație: 533 Postat Martie 3, 2016 Oras:unde vrea pula mea Oras:unde vrea pula mea Postat Martie 3, 2016 sa-i sugeti pula la mami nu vreau fratior ma-ta are coaie?
copilulurozkendra Reputație: 2137 Postat Martie 3, 2016 Telefon: [email protected] Oras:sincity Telefon: [email protected] Oras:sincity Postat Martie 3, 2016 ma-ta are coaie?de toate are mami....si par 1 4
phoenix 1 Reputație: 533 Postat Martie 3, 2016 Oras:unde vrea pula mea Oras:unde vrea pula mea Postat Martie 3, 2016 de toate are mami....si parma tu o confunzi cu anonna? a dreaq pramatie de copil cu neamu tau
copilulurozkendra Reputație: 2137 Postat Martie 3, 2016 Telefon: [email protected] Oras:sincity Telefon: [email protected] Oras:sincity Postat Martie 3, 2016 ma tu o confunzi cu anonna? a dreaq pramatie de copil cu neamu taunuuuuu...mami are par si pe tate 1 4
genius07 Reputație: -43 Postat Martie 3, 2016 Oras:ratacitor Oras:ratacitor Postat Martie 3, 2016 nuuuuu...mami are par si pe tateAtunci este clar de ce iti place sa sugi pula in loc de tata
raffaello Reputație: -6837 Postat Martie 3, 2016 Telefon: raffaello1709 Oras:Terra Telefon: raffaello1709 Oras:Terra Postat Martie 3, 2016 În schimb Iliescu e sănătos tun. O să ne îngroape pe toți.Apropo de Iliescovici : 1 11
Vizitator Reputație: 0 Postat Martie 3, 2016 Postat Martie 3, 2016 Apropo de Iliescovici :Care rahat baltat a declarat ca aia de-au iesit in strada in '89 erau stresati, obositi si nu erau stapani pe actiunile lor... :rax2 :angry
alexqwerty1234 Reputație: -395 Postat Martie 3, 2016 Oras:pa Oras:pa Postat Martie 3, 2016 Celui care a luat in slavi bolsevici rusnaci si le-a vandut tara, doar sa lupte alaturi de rusi contra nazistiilor, o mentalitate pe care o respect pentru dorinta de a curata omenirea de gena prostiei, idiotenii si a boliilir genetice aduse din combinatia raselor, si care a permis ca tara sa fie inghitita de catre ciuma rosie, ii urez sa imi suga pula si sa moara cat mai repede! 1 5
traminer Reputație: 1806 Postat Martie 3, 2016 Oras:Jamaica Oras:Jamaica Postat Martie 3, 2016 Celui care a luat in slavi bolsevici rusnaci si le-a vandut tara, doar sa lupte alaturi de rusi contra nazistiilor, o mentalitate pe care o respect pentru dorinta de a curata omenirea de gena prostiei, idiotenii si a boliilir genetice aduse din combinatia raselor, si care a permis ca tara sa fie inghitita de catre ciuma rosie, ii urez sa imi suga pula si sa moara cat mai repede! 1
Vizitator Reputație: 0 Postat Martie 3, 2016 Postat Martie 3, 2016 Ai uitat de Monsanto si Codex Alimentaris !!!! 1
traminer Reputație: 1806 Postat Martie 3, 2016 Oras:Jamaica Oras:Jamaica Postat Martie 3, 2016 Da, dar mi-ai adus tu aminte:)
klm112 Reputație: 5026 Postat Martie 3, 2016 Oras:sud Oras:sud Postat Martie 3, 2016 Ai uitat de Monsanto si Codex Alimentaris !!!! Fă un sondaj să vezi dacă se știe despre chestiile astea !
picon Reputație: 1046 Postat Martie 3, 2016 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Martie 3, 2016 De acord, în linii mari.Armistițiul nu era posibil mai devreme din cauza situației militare, erau prea mulți nemți în țară, cu prea multe blindate. Abia după ce frontul central german s-a prăbușit în iunie-iulie 1944 sub asaltul sovietic, au fost scoase din România multe trupe și tancuri ca să acopere golul. Doar atunci am putut avea o insurecție, până la acel moment nemții ar fi înnăbușit-o în fașă, cum au făcut la Varșovia.E adevărat că nici predarea Mareșalului n-a fost un gest onorabil, dar pe mine mă doare mai mult suferința acelor ostași fără altă vină decât cea de a fi executat un ordin odios.Sincer, nu știu cât de importante erau forțele germane la noi în primăvara lui 1944. Cert este ca după Stalingrad ( iarna lui 1942), germanii și aliații lor printre care și noi, s-au retras pe tot frontul estic pentru că și mai la nord ( Leningrad, Moscova) rușii au trecut la contra-ofensivă. Trupele germane trebuiau completate și nu prea își permiteau să țină blocate multe divizii. Deci, în primăvara lui 1942, situația era cam așa: în Iugoslavia erau imobilizate forțe importante în lupte grele, în Grecia alte trupe, în Italia, o dată cu debarcarea Aliată, altele și ... toată lumea știa că urma debarcarea în nordul Franței ( debarcarea în Grecia picase și o știau și nemții), nu se știa cu exactitate unde și când - alte trupe și nu puține. Mai punem la socoteală trupele imobilizate în toate țările ocupate. Este clar, că noi fiind aliați, nu era chiar multă armată germană. Nu era nici nesemnificativă, dar nici foarte numeroasă. Și chiar dacă ar fi înăbușit insurecția, am fi dovedit curaj și demnitate și am fi avut poate mai multe șanse după terminarea războiului. Ca polonezii, de exemplu. Zic și eu, asta e părerea mea ... 3 14
picon Reputație: 1046 Postat Martie 3, 2016 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Martie 3, 2016 Hă, hă! De la umor bine gândit la grobianism e dăcât un pas. Hă, hă! Deja ai devenit mai isteață, nu a fost dăcât un pas.
phoenix 1 Reputație: 533 Postat Martie 3, 2016 Oras:unde vrea pula mea Oras:unde vrea pula mea Postat Martie 3, 2016 Pana-n 44 rusii nici nu mirosisera granita noastra.Si asta o stiu de la bunici,care au trait vremurile,nu istoria comunista de cacat scrisa after
tomson Reputație: 5778 Postat Martie 4, 2016 Oras:Timisoara Oras:Timisoara Postat Martie 4, 2016 Dumnezeu sa-l ierte pe Ion si ai lui iar regelui sfarsit crestinesc cu pace ii doresc.Nu sunt mare fan de Antonescu pentru ca nu cred in dictatori ei isi primesc pedeapsa meritata , sa declari razboi USA Frantrei Angliei care te-au creat ca stat acu 20 ani nici atat e inadmisibil sub nici un motiv. Americanii nici nu ne-au luat in serios declaratia de razboi au bagat-o in sertar si ne-au data cateva luni sa ne gandim sfatuindu-ne sa nu atacam URSS. Nu am ascultat si tarziu ne-au declarat si ei razboi , deci penibil. Multi ostasi si ofiteri luptasera impotriva nemtilor si ungurilor pt Ardeal acum astia ne iau Ardealul si ne pun sa luptam cu ei pai cine voia victorie ca asta insemna Ardeal pierdut pe veci. Regele a facut bine ce a facut. Aceeasi care l-au fortat sa abdice l-au fortat acum sa il scoata pe singurl om de nadejde din casa regala de a succesiune pe printu Nicolae. cred ca asta l-a si imbolnavit , si o saplece amarat din viata , bine i s-a spus rgele fara noroc. Dumnezeu sa-i dea sanantate si iertare si odihna. Monarhia a facut din 2 izlacuri turcesti o tara de cinste mare bogata libera puternica cum nimeni nu ar fi visat , republica a transformat-o iar intr-un jaf.Fapt clar ! 2
klm112 Reputație: 5026 Postat Martie 4, 2016 Oras:sud Oras:sud Postat Martie 4, 2016 Știți de ce albinele fac miere ? Pentru că au regină , că dacă aveau președinte făceau un căcat ! 2
picon Reputație: 1046 Postat Martie 4, 2016 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Martie 4, 2016 Dumnezeu sa-l ierte pe Ion si ai lui iar regelui sfarsit crestinesc cu pace ii doresc.Nu sunt mare fan de Antonescu pentru ca nu cred in dictatori ei isi primesc pedeapsa meritata , sa declari razboi USA Frantrei Angliei care te-au creat ca stat acu 20 ani nici atat e inadmisibil sub nici un motiv. Americanii nici nu ne-au luat in serios declaratia de razboi au bagat-o in sertar si ne-au data cateva luni sa ne gandim sfatuindu-ne sa nu atacam URSS. Nu am ascultat si tarziu ne-au declarat si ei razboi , deci penibil. Multi ostasi si ofiteri luptasera impotriva nemtilor si ungurilor pt Ardeal acum astia ne iau Ardealul si ne pun sa luptam cu ei pai cine voia victorie ca asta insemna Ardeal pierdut pe veci. Regele a facut bine ce a facut. Aceeasi care l-au fortat sa abdice l-au fortat acum sa il scoata pe singurl om de nadejde din casa regala de a succesiune pe printu Nicolae. cred ca asta l-a si imbolnavit , si o saplece amarat din viata , bine i s-a spus rgele fara noroc. Dumnezeu sa-i dea sanantate si iertare si odihna. Monarhia a facut din 2 izlacuri turcesti o tara de cinste mare bogata libera puternica cum nimeni nu ar fi visat , republica a transformat-o iar intr-un jaf.Fapt clar ! Scuze că îți spun, dar încearcă să fii mai ordonat în ceea-ce scrii, devii din ce în ce mai mai puțin inteligibil. 7 14
stalingrad Reputație: 44 Postat Martie 4, 2016 Oras:Cluj Oras:Cluj Postat Martie 4, 2016 Sincer, nu știu cât de importante erau forțele germane la noi în primăvara lui 1944. Cert este ca după Stalingrad ( iarna lui 1942), germanii și aliații lor printre care și noi, s-au retras pe tot frontul estic pentru că și mai la nord ( Leningrad, Moscova) rușii au trecut la contra-ofensivă. Trupele germane trebuiau completate și nu prea își permiteau să țină blocate multe divizii. Deci, în primăvara lui 1942, situația era cam așa: în Iugoslavia erau imobilizate forțe importante în lupte grele, în Grecia alte trupe, în Italia, o dată cu debarcarea Aliată, altele și ... toată lumea știa că urma debarcarea în nordul Franței ( debarcarea în Grecia picase și o știau și nemții), nu se știa cu exactitate unde și când - alte trupe și nu puține. Mai punem la socoteală trupele imobilizate în toate țările ocupate. Este clar, că noi fiind aliați, nu era chiar multă armată germană. Nu era nici nesemnificativă, dar nici foarte numeroasă. Și chiar dacă ar fi înăbușit insurecția, am fi dovedit curaj și demnitate și am fi avut poate mai multe șanse după terminarea războiului. Ca polonezii, de exemplu. Zic și eu, asta e părerea mea ...Era o diferență în ce priveşte România: aveam petrolul, material vital pentru nemți. De aceea au adus mai multe forțe aici decât aiurea. Chiar şi ultima ofensivă a lui Hitler, de la lacul Balaton, din martie 1945, a avut ca țintă finală petrolul românesc.Pur şi simplu înainte de august 1944 o răzmeriță anti-germană nu avea nicio şansă. Antonescu ştia asta, de aceea nici n-a acționat. În plus, era foarte prudent, nu dorea distrugerea României (avusese exemple crâncene de popoare ce s-au opus lui Hitler şi au fost zdrobite, iugoslavii în 1941, polonezii în '39 şi '44), vroia de la aliați unele garanții. Privind retrospectiv, a fost un visător.Ar mai fi multe de zis, inclusiv privind onoarea. 23 August - aşa cum s-a întâmplat - a însemnat un pumnal înfipt în spatele aliatului de ieri, deci un gest complet lipsit de onoare, laş. Ungurii, prin comparație, n-au recurs la asemenea abandonări ale aliaților.De altfel, în istorie nu am fost decât o nație nesemnificativă şi oportunistă, mereu gudurându-ne pe lângă mai marele momentului, aşa cum facem şi acum cu americanii.Destul atât din partea mea, Picon. Nu încerc să-ți schimb vreo părere, am ținut doar să precizez câteva din ale mele. 7 11
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum