Sari la conținut

Despre DUMNEZEU

Postări Recomandate

Vizitator Beraru
Reputație: 0

Nu la asta m-am referit! Eu sunt mai riguros și mai ordonat de felul meu, poate și deformare profesională. Orochi a asimilat asta cu conservatorismul ... mă rog, e opinia lui. În acest sens, cred că fiecare lucru trebuie făcut la locul și timpul său, pe cât posibil. Mai intru și pe alte forumuri, de alte profiluri și sincer, nu am văzut ca pe un site de mașini să se vorbească despre tenis, sau pe cele de literatură despre curve, abaterile fiind sancționate fie administrativ, fie pur-și-simplu de către ceilalți useri. Sigur, acest forum este mai aparte și evident că apar și discuții (unele extrem de interesante) ce au alte subiecte și nu e chiar rău, să fim înțeleși! Acuma, depinde și cum sunt abordate subiectele, că se nasc în timpul discuțiilor, sau deschizând topic dedicat unei teme sau alta. Dacă se mai presară un praf de umor, dacă nu apar îndârjiri absurde de genul "eu am dreptate, punct"! , dacă nu apar tendințe exagerate de epatare , cu exprimări vădit îndelung cumpănite, inclusiv prin postări prea lungi, uneori repetitive, totul ar fi ok. Ca exemplu edificator, avem topicele lui Ananda. 

Repet, nu interzice nimeni, dar consider că trebuie o măsură în toate, să știm când, cum și dacă e cazul unor discuții și când să ne oprim, mai ales că unele subiecte ( religie, politică etc.) nu pot duce nicicând la un cât de cât consens, ba mai mult, uneori pot duce la animozități.

In ultimii doi ani am fost activ pe alte doua forumuri. Ambele cu tematica religioasa. Unul romanesc, unul de p-afara. Pe cel de afara am devenit in scurt timp lurker: teistii erau efectiv "sfasiati" de catre oameni de-o competenta si luciditate care imi depaseste si acum imaginatia; nu aveam ce completari sa aduc.

Pe forumul romanesc... alta poveste. In viata mea nu am crezut sa vad atata marlanie, prejudecata, intoleranta si prostie. Toate intr-un singur loc. Spre surprinderea mea, nu am fost banat, desi gloata cerea asta cu insistenta.

Ca sa concluzionez, ca nu-ti plac postarile lungi:acest subiect a fost tratat mult prea multa vreme cu manusi. Numai un naiv crede ca, la noi in tara, astfel de teme pot fi abordate in locuri "special amenajate". Personal, salut aceste initiative de dezbatere, oriunde s-ar afla.

PS: daca m-apuc sa scriu serios aici, depasesc, ca numar de pagini si topicul: "Cum te simti azi" :) Nu vreau sa devin un Ananda 2.

• Like 2
Link spre comentariu
Vizitator Beraru

In Romania, dezbaterile de pe forumurile religioase au urmatoarele tematici:

1) care este lungimea aripilor ingerilor?

2) cat de urata este in ochii Domnului patima malahiei?

3) animalele au suflet?

4) Isus sau Iisus?

etc.

• Like 1
Link spre comentariu
  • Oras:Satu' cu ministri

In ultimii doi ani am fost activ pe alte doua forumuri. Ambele cu tematica religioasa. Unul romanesc, unul de p-afara. Pe cel de afara am devenit in scurt timp lurker: teistii erau efectiv "sfasiati" de catre oameni de-o competenta si luciditate care imi depaseste si acum imaginatia; nu aveam ce completari sa aduc.

Pe forumul romanesc... alta poveste. In viata mea nu am crezut sa vad atata marlanie, prejudecata, intoleranta si prostie. Toate intr-un singur loc. Spre surprinderea mea, nu am fost banat, desi gloata cerea asta cu insistenta.

Ca sa concluzionez, ca nu-ti plac postarile lungi:acest subiect a fost tratat mult prea multa vreme cu manusi. Numai un naiv crede ca, la noi in tara, astfel de teme pot fi abordate in locuri "special amenajate". Personal, salut aceste initiative de dezbatere, oriunde s-ar afla.

PS: daca m-apuc sa scriu serios aici, depasesc, ca numar de pagini si topicul: "Cum te simti azi" :) Nu vreau sa devin un Ananda 2.

Eu mă refeream în special la maniera de abordare și competența celor ce postează pe teme serioase, importante, delicate. Și nu sunt împotriva postărilor lungi în sine, ci a celor lungi și goale de conținut. Nu este cazul tău, evident. 

Au mai fost discuții pe această temă nu cu foarte mult timp în urmă, pe alte topice. Știi unde s-a ajuns? Ateii i-au făcut spălați pe creier, proști, lași etc. pe credincioși, iar aceștia au reacționat și ei destul de dur. Apoi, s-au făcut unele ajustări.  :laugh2

• Like 6
  • Minus 2
Link spre comentariu
  • Oras:-
  • Oras:-
Am deschis acest topic pentru a vedea care este parerea voastra despre credinta in DUMNEZEU si cat credeti voi ca ne ajuta sa ne rugam,este EL iertator sau ne taxeaza la fiecare greseala?

Ce rol are biserica de astazi si cat de mult ne mai intereseaza  ce propavaduiesc preotii,sant trimisii Domnului sau sant simplii oameni,si cata putere au in luarea deciziilor voastre

Hai sa nu fiu complect offtopic. Despre ce vorbim aici!? E pe undeva dificil sa intelegi conceptul de divinitate si iti poti da seama de unul singur ca e la fel de delicata problematica rugaciunii. Cat din ea este autentica, lipsita de interese egoiste, s.a. Nu ai cum sa elucidezi asta printr-o discutie de acest gen. Cineva a spus ca in momentul in care omul simte nevoia sa-L defineasca (printr-o teologie) acesta e deja semnul ca nu-L cunoaste, ca este rupt de D-zeul sau.  Unul e conceptul de divinitate intr-un tratat de teologie crestina de tip mistic (Meister Eckhart, Jakob Bohme, s.a.), altul e intr-o scriere metafizica (spre ex. "Omul si devenirea sa dupa Vedanta - Rene Guenon), iti formezi o cu totul alta idee despre D-zeu, divin, divinitate daca lecturezi antroposofia lui Rudolf Steiner si stapanesti macar ABCdarul ei, si desigur una diferita daca te rezumi la ce spun parintii Bisericii (traditie, cunoastere de tip confesional-crestin). Fiecare consimte cat este dispus sa aloce in aceasta directie si bineanteles daca este dispus. E pana la urma o chestiune intima care tine de predispozitia intelectuala, caracteriala si sufleteasca a fiecaruia dintre noi. Daca esti ateu convins ai sanse mari sa nu te intereseze nimic din cele de mai sus. Pe asta cu rolul bisericii si cat sunt de autentici sau nu reprezentantii ei nu o comentez. Mi-am exprimat deja parerea, pozitia mea fata de preoti in alt loc.

Link spre comentariu

Hai sa nu fiu complect offtopic. Despre ce vorbim aici!? E pe undeva dificil sa intelegi conceptul de divinitate si iti poti da seama de unul singur ca e la fel de delicata problematica rugaciunii. Cat din ea este autentica, lipsita de interese egoiste, s.a. Nu ai cum sa elucidezi asta printr-o discutie de acest gen. Cineva a spus ca in momentul in care omul simte nevoia sa-L defineasca (printr-o teologie) acesta e deja semnul ca nu-L cunoaste, ca este rupt de D-zeul sau. Unul e conceptul de divinitate intr-un tratat de teologie crestina de tip mistic (Meister Eckhart, Jakob Bohme, s.a.), altul e intr-o scriere metafizica (spre ex. "Omul si devenirea sa dupa Vedanta - Rene Guenon), iti formezi o cu totul alta idee despre D-zeu, divin, divinitate daca lecturezi antroposofia lui Rudolf Steiner si stapanesti macar ABCdarul ei, si desigur una diferita daca te rezumi la ce spun parintii Bisericii (traditie, cunoastere de tip confesional-crestin). Fiecare consimte cat este dispus sa aloce in aceasta directie si bineanteles daca este dispus. E pana la urma o chestiune intima care tine de predispozitia intelectuala, caracteriala si sufleteasca a fiecaruia dintre noi. Daca esti ateu convins ai sanse mari sa nu te intereseze nimic din cele de mai sus. Pe asta cu rolul bisericii si cat sunt de autentici sau nu reprezentantii ei nu o comentez. Mi-am exprimat deja parerea, pozitia mea fata de preoti in alt loc.

Vezi?

D-aia platesti femeile...Nimeni nu e interesat de religie, creationism si alte aberatii.

Link spre comentariu
  • Oras:ARK OF THE COVENANT

In Romania, dezbaterile de pe forumurile religioase au urmatoarele tematici:

1) care este lungimea aripilor ingerilor?

2) cat de urata este in ochii Domnului patima malahiei?

3) animalele au suflet?

4) Isus sau Iisus?

etc.

eu inca nu m-am lamurit cu sexul ingerilor care-o fi ala

Link spre comentariu
Vizitator Beraru

eu inca nu m-am lamurit cu sexul ingerilor care-o fi ala

Sfantul Sinod a transat deja aceasta problema. Cica toti arata precum papusile Barbie, acolo jos. Dumnezeu nu suporta mirosulul de peste si astupa sau reteaza, dupa caz.

• Like 1
Link spre comentariu
Vizitator

Sfantul Sinod a transat deja aceasta problema. Cica toti arata precum papusile Barbie, acolo jos. Dumnezeu nu suporta mirosulul de peste si astupa sau reteaza, dupa caz.

Eu unul m-as indoi ca Valeria Lukyanova (supranumita Living Barbie Doll-dreapta) este inger, (sau ca un inger ar arata precum Valeria Lukyanova) :no2 :rax2 :rax2 :slap2

http://www.skinnygirl.com/content/uploads/human-barbie-valeria-lukyanova.jpg

• Like 1
Link spre comentariu
  • Oras:nu conteaza
  • Oras:nu conteaza

cei mai mari oameni de stiinta au fost profund religiosi

din pacate educatia marxist-ateista promovata la intensitate maxima si in tara noastra in perioada comunista a cautat sa-l scoata pe Dumnezeu din viata omului

sa vii acum si sa spui ca nu exista Dumnezeu este regretabil

Tutea spunea ca omul fara Dumnezeu si credinta este un animal care vine de nicaieri si merge spre nicaieri

din pacate tinerii frumosi si liberi ,se potrivesc zicerii lui tutea

Link spre comentariu
Reputație: 1353
  • Oras:graveyard

Daca dumnezeu asta nu-mi arata ca e exact pe sufletul meu, ii fut un cap in gura la bulangiu, de o sa borasca pentru eternitate. Daca D-zeu nu ne dovedeste prin fapte ca este un izvor nesecat de iubire, speranta, credinta si intelepciune, atunci eu m-am inchinat ca un bou la icoane false, adica la idoli. Si o sa-i multumesc personal ca m-a pacalit pe mine si pe fratii si surorile mele, pe tot neamul nostru romanesc, care ne-am imprastiat in toata lumea, formand astfel o diaspora de doua sau TREI ori populatia Romaniei (surse neoficiale, TOP Secret info). Are o promisiune fata de oameni. Nu si-o indeplineste, atunci eu ma vand total dihotomic, trup si suflet, lui Lucifer (cea mai perfecta creatie a lui God din universul spiritual). O sa-l slujesc pe Lucifer si ma inchin lui cu toata supunerea SIEG HEIL LUCIFER!

E timpul de o schimbare, aici in aceasta Vale a Plangerii (purgatoriul) si in imparatia spirituala a luminii si a intunericului. 

Gata, iesim din zona gri, black or white!

Cica d-zeu este in afara spatiului si timpului, pt ca El Le-a creat, E infinit si etern. Personal, pe mine ma doare fix in cotorul pulii. Adevaratul Iisus Hristos, Mantuitorul lumii, ne-a zis sa-L cautam in inima noastra si o sa-L gasim acolo. Sunt curios cum se va invarti de acum roata vietii si a lumii.

Daca le cade fata la unii, cand citeste ce aberez io p-aci, tata e schizofrenic, mama e bipolara, frati-miu e schizo si sor-mea e bipo. Io mi-s 4 in 1, cu da toate pentru nimeni. Casa mea e cel mai perfect balamuc, intri calm, sanatos si normal la cap si iesi demolat psihic, zbieri ca un isteric si alergi pe campii dupa fluturi, sau razi ca proasta in pula, apoi te asezi pe scaunul de la cap. Stai stramb si incepi sa judeci drept.

Am impresia ca toata lumea o sa fie cu curu' in sus, sa moara ma-sa lu Sanchi a lu' Zapacitu', daca nu...

Sper ca v-am lamurit pe toti bustean.

Ce e biserica (eclesia)? O corabie care ne salveaza sau o capcana, in care o sa ardem ca niste sobolani prosti?

Va urma...sau poate ca nu!

Bine, pa...

• Like 3
Link spre comentariu
Iisus se arată lumii în trupul unui om obişnuit. Fiul lui Dumnezeu ajunge la o răscruce a istoriei, în Spania, la Sevilla, la începutul anilor 1500, în plină Inchiziţie. Marii prelaţi au puteri discreţionare şi îi pedepsesc exemplar pe toţi cei care îi contestă.

În această epocă nesigură, Iisus Îşi dezvăluie abilităţile care Îl confirmă ca Fiu al lui Dumnezeu: vindecă prin gesturi simple, îi redă unui orb vederea şi trezeşte din morţi o copilă de doar şapte ani. Marele Inchizitor traversează piaţa chiar în acel moment şi Îl arestează pe Mântuitor, aruncându-l în temniţă.

"De ce ai venit să ne tulburi? Pentru că ne tulburi, ştii asta", Îl interoghează Inchizitorul pe Hristos, fără să primească niciun răspuns. Îl întreabă din mijlocul conştiinţei sale pervertite. Pentru că Iisus vine mereu în mintea adevăraţilor eretici, camuflaţi în sutane, şi este ars pe rug de fiecare dată, în numele comodităţii puterii şi al avantajelor. Ceea ce pare a fi un dialog devine imediat monolog. Iisus cel arestat, luat la întrebări şi judecat pentru faptele sale, este acuzat că i-a supraestimat pe oameni, care aveau nevoie de pâinea obişnuită şi nu de cea a Cerului, pe care le-a promis-o.

Inchizitorul Îi spune că natura umană este sub doctrina lui Iisus, iar Biserica a început să-i adapteze învăţămintele la nevoile nu atât de înalte ale omului. Inchizitorii trăiesc şi decid ei, în locul supuşilor, amestecând puterea politică şi puterea ecleziastică, pentru că le deţin pe amândouă în aceeaşi mână. Ei îngenunchează spiritul prin teroare şi foame, iar Satana cu sutană îşi dezvăluie în faţa prizonierului său toată strategia. Pentru ei, în anumite clipe, minciunile devin adevăr

Inchizitorul Îi spune lui Iisus că nu trebuia să respingă ispitele diavolului, că nu a procedat corect, că trebuia să cedeze. Consecinţa alegerilor Lui este apariţia liberului arbitru, concept perfect în esenţă, dar pe care oamenii nu ştiu să-l manevreze.

Omul este prea slab ca să ştie ce să facă cu propria libertate şi de aceea trebuie să i se dicteze. Iar Biserica a început să corecteze opera lui Hristos. A declanşat o amplă operaţiune de mistificare a doctrinei, pentru a răsturna iluziile şi pentru a cuceri din nou lumea, prin autoritate religioasă (lucru pe care Mântuitorul l-a respins).

Dar Iisus refuză pentru a doua oară dialogul cu Satana. Hristos nu le foloseşte politicienilor-prelaţi ca agent politic sau electoral, pentru că El chiar este în stare să înfăptuiască minuni, în vreme ce politicienii îşi construiesc autoritatea şi îşi consolidează poziţia prin promisiunea miracolului niciodată înfăptuit.

Umbra Inchizitorului încă mai este proiectată în sânul Bisericii - ea nu a dispărut.

Termeni uzuali:

- iluzii mistico-autoritare : ex : crestinism , islam , budism , etc

- biserici : ex : catolica , ortodoxa , sunniti,sciiti , etc

- teologii : mumbo-jumbo despre fiinte supranaturale 

- dogme bisericesti , obiceiuri : tot ceea ce biserica a incorporat din vechile religii pagane.

A nu se confunda cu cele de mai sus:

Religie : credinta personala ,cautarea intelegerii spirituale in intimitate personala, descoperirea divinatatii prin descoperirea fiintei constiente.
Link spre comentariu
Reputație: 1046

Daca dumnezeu asta nu-mi arata ca e exact pe sufletul meu, ii fut un cap in gura la bulangiu, de o sa borasca pentru eternitate. Daca D-zeu nu ne dovedeste prin fapte ca este un izvor nesecat de iubire, speranta, credinta si intelepciune, atunci eu m-am inchinat ca un bou la icoane false, adica la idoli. Si o sa-i multumesc personal ca m-a pacalit pe mine si pe fratii si surorile mele, pe tot neamul nostru romanesc, care ne-am imprastiat in toata lumea, formand astfel o diaspora de doua sau TREI ori populatia Romaniei (surse neoficiale, TOP Secret info). Are o promisiune fata de oameni. Nu si-o indeplineste, atunci eu ma vand total dihotomic, trup si suflet, lui Lucifer (cea mai perfecta creatie a lui God din universul spiritual). O sa-l slujesc pe Lucifer si ma inchin lui cu toata supunerea SIEG HEIL LUCIFER!

E timpul de o schimbare, aici in aceasta Vale a Plangerii (purgatoriul) si in imparatia spirituala a luminii si a intunericului. 

Cica d-zeu este in afara spatiului si timpului, pt ca El Le-a creat, E infinit si etern. Personal, pe mine ma doare fix in cotorul pulii. Adevaratul Iisus Hristos, Mantuitorul lumii, ne-a zis sa-L cautam in inima noastra si o sa-L gasim acolo. Sunt curios cum se va invarti de acum roata vietii si a lumii.

Daca le cade fata la unii, cand citeste ce aberez io p-aci, tata e schizofrenic, mama e bipolara, frati-miu e schizo si sor-mea e bipo. Io mi-s 4 in 1, cu da toate pentru nimeni. Casa mea e cel mai perfect balamuc, intri calm, sanatos si normal la cap si iesi demolat psihic, zbieri ca un isteric si alergi pe campii dupa fluturi, sau razi ca proasta in pula, apoi te asezi pe scaunul de la cap. Stai stramb si incepi sa judeci drept.

Am impresia ca toata lumea o sa fie cu curu' in sus, sa moara ma-sa lu Sanchi a lu' Zapacitu', daca nu...

Ce e biserica (eclesia)? O corabie care ne salveaza sau o capcana, in care o sa ardem ca niste sobolani prosti?

Bine, pa...

Nu prea ți-a priit mielu, este?

Link spre comentariu
Reputație: 1615

Isus a făcut amor cu Maria Magdalena ? E şi el om ,nu ? Am zis vro  :laugh2 blasfemie ?

eu cred ca era homo ca de asta a strans 12 bulangii pe langa el

pe magdalena a futut-o pontus pilat 

Link spre comentariu

Bine, pa...

te-ai suparat pe dumnezeu da' pe isus nu, care-i treaba?

Link spre comentariu

te-ai suparat pe dumnezeu da' pe isus nu, care-i treaba?

Pai e simplu. Isus suntem toti oamenii, pana ajungem sa-L cunoastem pe Iisus. In Vechiul Testament il gasim pe profetul Isus Sirah, el poate fi o punte intre cei doi, prin intelepciunea sa.

Isus = magar

Iisus = Mantuitor, Salvator.

Hristos = Cel Uns, Alesul, Unul, The One.

Jesus Christ Superstar = Real Black Friday. El a realizat mantuirea umanitatii, in mod obiectiv, acum 2000 de ani. In mod subiectiv, trebuie sa participam si noi, oamenii, la salvarea spirituala a noastra. Ne vom intalni cu God la mijlocul drumului.

Now our Big Brother is coming with sword & fire power.

Cei drepti se vor veseli, cei rai isi vor vedea imperiile financiare in colaps si tot raul pe care l-au facut, se va intoarce impotriva lor.

• Like 1
Link spre comentariu

Pai e simplu. Isus suntem toti oamenii, pana ajungem sa-L cunoastem pe Iisus. In Vechiul Testament il gasim pe profetul Isus Sirah, el poate fi o punte intre cei doi, prin intelepciunea sa.

Isus = magar

Iisus = Mantuitor, Salvator.

Hristos = Cel Uns, Alesul, Unul, The One.

Jesus Christ Superstar = Real Black Friday. El a realizat mantuirea umanitatii, in mod obiectiv, acum 2000 de ani. In mod subiectiv, trebuie sa participam si noi, oamenii, la salvarea spirituala a noastra. Ne vom intalni cu God la mijlocul drumului.

Now our Big Brother is coming with sword & fire power.

Cei drepti se vor veseli, cei rai isi vor vedea imperiile financiare in colaps si tot raul pe care l-au facut, se va intoarce impotriva lor.

isus o fi de acord cu catedrala neamului?

Link spre comentariu

Mi-a stat in gat. L-am intrebat pe ala de la piata:

E proaspat mielul, dom'le?

Pai cum dracu', azi dimineata, inca mai latra!

daca luai un miel mai mic mieuna

Link spre comentariu

isus o fi de acord cu catedrala neamului?

Este perfect de acord. Este o schema ingenios elaborata de mult timp, putem vorbi de milenii, sa zicem 2000 de ani, de cand toata lumea il injura pe popa si popa binecuvinteaza pe toata lumea. 

Este important sa fie langa ea si moscheia aia mare.

Si apoi sa te tii distractie, neamule...

Vom vedea cu totii, unii ca tontii, despre ce e vorba. Eu chiar vreau sa se termine dracului mai repede Catedrala Pulii Neamului.

• Like 3
Link spre comentariu

daca luai un miel mai mic mieuna

Fara glume din astea. Tu stii ce animal super meserias este pisica? 

In general, felina, sub toate formele: tigru, ghepard (alearga cu 80-100km/h), jaguar (nu masina), pantera (roz), leul, matza, ca e de rasa birmaneza, de Angora, siameza, de Bombay sau autohtona.

Si ajungem la lynx, rasul nostru carpatin. Imi povesteau niste vanatori (din Zarnesti) care vaneaza mistreti si cerbi prin zona muntilor Iezer, Bucegi, Piatra Craiului, Fagaras, ca au fost odata surprinsi de un ras. Doi caini mari de vanatoare l-au incoltit si n-au avut nici o sansa, rasul le-a taiat beregata cu ghearele, care erau lungi si ascutite, ca niste cutite. A iesit si el cam sifonat, dar a scapat. Poate erau povesti vanatoresti, cert este ca pisica este un bun vanator pt. ca, in primul rand este un animal de panda. O vad pe Mira, pisica mea neagra ca un drac, ce vanator de exceptie este, nimic nu-i scapa, prinde tot ce e un pic mai mare ca ea.

• Like 3
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

No registered users viewing this page.

• Creează nouă...