Sari la conținut

Despre DUMNEZEU

Postări Recomandate

• Oras:amanta

Despre Dumnezeu? Aici? 

Ai gresit locul....intra pe forumul lui Arsenie Boca :) sau te invita bunica mea ,duminica,la biserica!  :laugh2

despre Dumnezeu se discuta oriunde,oricand,oricum,EL este intotdeauna in gandul nostru chiar daca gandim despre el la modul pozitiv sau negativ

• Like 1
  • Minus 1
Link spre comentariu

Dar intre ynelcryss si picon? :)

intre mine si picon a fost o discutie,o discutie barbateasca,eu chiar am si uitat de ea chiar daca s-au scris cuvinte dure,noi oamenii facem parte din regnul animal si traim in societate,o societate care la celelalte categorii de animale se numesc turme sau haite,in structura acestor organizatii exista masculi alfa masculi beta si masculi omega,si de aici apar lucrurile contradictorii,indiferent de specie totul e la fel,o zi buna :hihat

• Minus 1
Link spre comentariu

Prieteni, nu va place subiectul?Simplu, dati pagina, plimbati ursul !!!

Ynelcriss, prietene, ai vazut ca sint un tip pasnic si pacificator, un cre(s)tin :) PRACTICANT !Frate, dar nu cred o iota in niciun fel de zeitate, religiile au fost inventate pentru a controla masele, a manipula, a fura avutii!

Nu am nevoie sa ma invete un popa sau un zeu, ca nu tre` sa fur, sa omor, sa imi bat joc de unul care nu stie cum se scrie un cuvant :) ,sa judec o curva sau sa barfesc (excesiv) :) ! Astea sint lucruri pe care le inveti de-a lungul vietii iar pe masura ce cresti te educi intr-o directie !Gasesc utilitatea popilor egala cu cea a psihiatrilor sau a agentilor imobiliari: ZERO!

M-a futut tovarasul dumnezeu la modul grav, abia respir.Si tot nu am nevoie de ajutor de la pisi sau popo :laugh2 !D-aia exista curvele, au exact ce-mi trebuie mie  :atm

Te rog nu mai raspunde la provocari, deschide ce subiecte vrei, cine vrea discuta cu tine, cine nu vrea nu poate decat sa polueze topicul la saturatie, dar la saturatia lor, la un momentdat daca vor vedea ca sint nebagati in seama se vor plictisi si se vor tira.Iar eu astept de la tine un topic unde sa povestesti baietilor gagicarelile tale!Si recenzii la fetele la care ai fost si ai stat doar la taclale :laugh2

Multumesc pentru sfat hodorogule,si pentru pozitia ta fata de dumnezeu,o respect,toata lumea are dreptul sa creada ce doreste fara a fi influentati de cei din jur,cat despre a scrie despre aventurile mele sincer nu stiu daca o sa o fac,nu am chef sa fie iarasi despicat firul in patru,ce transmiti prin viu grai se intelege total diferit cand acelasi lucru il transmiti prin scris,oricum ma gandesc este o provocare

• Minus 1
Link spre comentariu
  • Oras:Satu' cu ministri
  • Oras:Satu' cu ministri

intre mine si picon a fost o discutie,o discutie barbateasca,eu chiar am si uitat de ea chiar daca s-au scris cuvinte dure,noi oamenii facem parte din regnul animal si traim in societate,o societate care la celelalte categorii de animale se numesc turme sau haite,in structura acestor organizatii exista masculi alfa masculi beta si masculi omega,si de aici apar lucrurile contradictorii,indiferent de specie totul e la fel,o zi buna :hihat

Corect! Eu sunt alfa!

Link spre comentariu
Vizitator Beraru
Reputație: 0

despre Dumnezeu se discuta oriunde,oricand,oricum,EL este intotdeauna in gandul nostru chiar daca gandim despre el la modul pozitiv sau negativ

Zeul Jacobs e de-un voyeurism exacerbat! Roaga-L tu, te rog, cand te mai duci la slujba religioasa, sa nu mai fie in gandul meu, macar cand imi oficiez WCerniile. Eu nu mai insist, ca Si-a luat urechea de la mine. Ultima data cand m-a ascultat a fost la Rapid-Otelul, in iarna lu' 96.

Link spre comentariu

Multumesc tuturor celor care si-au expus parerea pe acest topic,sa explic si eu pozitia mea

Sunt un om credincios,nu religios,un om care a eliminat definitiv din relatia cu Dumnezeu preotii,sunt scarbit de tot ceea ce fac acesti "slujitori" ai Domnului,pentru mai marii bisericii ortodoxe religia a devenit o afacere,in care preotii de rand au target lunar la incasarile banesti si multe altele,stiu ce spun avand cunostinte printre ei,si ca sa dezvolt putin acest subiect sa va povestesc o intamplare,

In zona unde locuiesc exista o biserica unde slujeste un preot care este vestit ca face minuni(exorcizari,vindecari,etc)din curiozitate si fiindca toti laudau acest lucru am mers si eu intr-o duminica la slujba in acea biserica,am plecat pregatit de catre cei care mai fusesera acolo

-Sa ai la tine o paine,o punga de faina,o sticla de ulei,o sticla de apa,i-mi spuneau

-Sa le semnezi ca dupa slujba sa le gasesti mai repede,sa pui cad faci mancare cate putin din fiecare si apa sa bei in fiecare dimineata cate un pahar pe stomacul gol

Pregatit cu toate cele,m-am trezit cu noaptea in cap si am purces catre biserica respectiva,aveam o strangere de inima si parca impovarat de pacate,mergeam acolo hotarat sa i-mi descarc sufletul sa ies mai "curat"

Ajung la biserica si caut un loc de parcare,masini cat vedeai cu ochii,dar nici una cu numere din judet,aveau numere din foarte multe judete ale tarii,intru in biserica si vad acolo o masa lunga ce pleca de langa altar si pana la iesirea din biserica postata pe partea stanga cum intrai si in capul ei preoteasa care dirija enoriasii cum si unde sa aseze cele pentru slujit,vorbea rastit si cu voce tare,ma simteam ca in prima zi de scoala in clasa 1,cand mergeai cu turma,ce facea unul toti il urmau.Se auzea in difuzoare o muzica bisericeasca in surdina si zumzaitul celor veniti, ce vorbeau in soapta,intr-un final apare preotul,din descrierea celor care mai fusesera pana atunci mi-l imaginam ca pe un IISUS,fata angelica si o voce dumnezeiasca care i-ti facea pielea de gaina.Apare preotul un batranel cu o fata mica si o barba rara,daca ma chinuiam putin ii acopeream fata cu palma asa de mica avea fata,mic de statura,slab,imbracat in haine bisericesti mult prea mari pentru statura lui,incepe sa cante slujba de duminica,in acel moment ma simteam un spectator la emisiunea Tezaur Folcloric,mi-am facut curaj am zis hai ca e inceputul(mai fusesem la slujbe de duminica ce-i drept doar in satul natal la preotul nostru si plecam incantat de slujbele facute de el).Dupa o ora deja incepuse sa mi se faca lehamite,slujba nu avea inceput nu avea incheiere,nu avea nimic,era o lalaiala continua a corului format din 3 persoane plus dascalul si din cand in cand se mai auzea vocea preotului tremurata ca a unui cantaret de muzica populara,se inghesuiau oameni la usa din stanga a altarului unde preotul statea jos pe scara si ii acoperea cu sutana si tot susotea cu ei,mai avea perioade cand se ridica si mergea prin multime,,iar ei(enoriasii)in patru labe dupa el prin biserica se chinuiau sa ii sarute sutana,eram oripilat de ce vedeam,in mintea mea vedeam pe BIVOLARU si sedintele lui MISA tot ii spuneam sotiei si mamei mele sa mergem iar ele nu, sa mai stam,am inceput sa ies des afara din biserica pentru ca deja incepusem sa ma enervez de mascarada din biserica,la una dintre iesiri observ preoteasa ca sta de vorba cu o doamna cam de seama mea,vorbeau incet si chiar daca am trecut aproape de ele nu am auzit ce vorbeau si oricum nu ma interesa discutia lor,dar mai tarziu am vazut de ce trebuia sa ascult,la una din plimbarile preotului printre oameni o vad pe cea care vorbise mai devreme cu preoteasa ca se culca in fata popii si incepe sa ragneasca si sa tipe ca din gura de sarpe,fratilor si nu incep toti sa tipe si popa se opreste asupra ei si murmura ceva indescifrabil si aia tipa si toti buluc peste ea sa o tina si aia oracaia si cei care o tineau tipau,eu am ramas cu gura cascata nu-mi venea sa cred,scoala 13 era acolo,i-mi venea sa ma duc sa ii iau la palme sa ii trezesc,nu credeam ca ce traisem pana atunci era bebic pe langa ce avea sa se intample,si s-a intamplat,Dupa vreo 2 ore jumate in biserica i-si face aparitia un preot acesta fiindu-mi prieten care are functie de conducere in episcopia din zona insotit de alti 2 preoti,am inceput sa i-mi fac mustrari de constinta cand l-am vazut,na il cunosteam si zic uite ma ca au venit si capii bisericii sa il asculte pe acest preot,sa il asiste la slujbe si eu paranoia nu inteleg pe preot.Dar m-am inselat amarnic,intra cei 3 preoti si ii face un semn discret preotului care era langa altar si spovedea lumea sa ii urmeze,ei au intrat in altar prin usa centrala si au tras perdelutele,dar din viteza nu au tras perdelutele cum trebuie iar eu din locul unde ma aflam vedeam  ce se intampla in altar,si nu se apuca cei 3 de cotrobait pe acolo,pe sub fata de masa prin carti,pe sub presuri,prin dulapuri,si cearta cu preotul care facea slujba,si nu racneau unul la celalat,si au inceput sa se imbranceasca in altar,si nu apare si fiul preotului care e tot popa si intra si el in altar si dai cu cei trei scandal,nu am mai rezistat,mi-am luat sotia si pe mama de maini si scrasnind din dinti le-am spus incet "afara" si am plecat spre iesire,cand ce sa vezi la iesire,preoteasa cu cea care mai devreme oracaia pe covor in  saci de rafie  adunau tot ce erau pe masa lunga si le scoteau afara toata lumea din biserica era asezata in genunchi pentru ca asa ii prinsese momentul respectiv am plecat scarbit si oripilat de cele vazute,nu mi-a venit sa cred ce am vazut,nu am mai fost de atunci la nici o slujba in biserica,si nici nu o sa mai merg....

Sunt credincios,da,cred in Dumnezeu,dar de ani buni merg atunci cand simt nevoia sa fiu cu el in biserica dar cand nu e slujba si nici cand sunt preoti,merg de obicei miercurea si sunt numai eu si EL,ma decarc prin puterea gandului si ma descarc de tot ce este negativ in mine,ma cert cu EL,ii reprosez,ma caiesc,ma descarc,pentru mine este benefica,o sa spuneti ca sunt nebun,dar nu,sunt un om credincios si atat

• Like 4
  • Minus 1
Link spre comentariu
  • Oras:Romania
  • Oras:Romania

Multumesc tuturor celor care si-au expus parerea pe acest topic,sa explic si eu pozitia mea

Sunt un om credincios,nu religios,un om care a eliminat definitiv din relatia cu Dumnezeu preotii,sunt scarbit de tot ceea ce fac acesti "slujitori" ai Domnului,pentru mai marii bisericii ortodoxe religia a devenit o afacere,in care preotii de rand au target lunar la incasarile banesti si multe altele,stiu ce spun avand cunostinte printre ei,si ca sa dezvolt putin acest subiect sa va povestesc o intamplare,

In zona unde locuiesc exista o biserica unde slujeste un preot care este vestit ca face minuni(exorcizari,vindecari,etc)din curiozitate si fiindca toti laudau acest lucru am mers si eu intr-o duminica la slujba in acea biserica,am plecat pregatit de catre cei care mai fusesera acolo

-Sa ai la tine o paine,o punga de faina,o sticla de ulei,o sticla de apa,i-mi spuneau

-Sa le semnezi ca dupa slujba sa le gasesti mai repede,sa pui cad faci mancare cate putin din fiecare si apa sa bei in fiecare dimineata cate un pahar pe stomacul gol

Pregatit cu toate cele,m-am trezit cu noaptea in cap si am purces catre biserica respectiva,aveam o strangere de inima si parca impovarat de pacate,mergeam acolo hotarat sa i-mi descarc sufletul sa ies mai "curat"

Ajung la biserica si caut un loc de parcare,masini cat vedeai cu ochii,dar nici una cu numere din judet,aveau numere din foarte multe judete ale tarii,intru in biserica si vad acolo o masa lunga ce pleca de langa altar si pana la iesirea din biserica postata pe partea stanga cum intrai si in capul ei preoteasa care dirija enoriasii cum si unde sa aseze cele pentru slujit,vorbea rastit si cu voce tare,ma simteam ca in prima zi de scoala in clasa 1,cand mergeai cu turma,ce facea unul toti il urmau.Se auzea in difuzoare o muzica bisericeasca in surdina si zumzaitul celor veniti, ce vorbeau in soapta,intr-un final apare preotul,din descrierea celor care mai fusesera pana atunci mi-l imaginam ca pe un IISUS,fata angelica si o voce dumnezeiasca care i-ti facea pielea de gaina.Apare preotul un batranel cu o fata mica si o barba rara,daca ma chinuiam putin ii acopeream fata cu palma asa de mica avea fata,mic de statura,slab,imbracat in haine bisericesti mult prea mari pentru statura lui,incepe sa cante slujba de duminica,in acel moment ma simteam un spectator la emisiunea Tezaur Folcloric,mi-am facut curaj am zis hai ca e inceputul(mai fusesem la slujbe de duminica ce-i drept doar in satul natal la preotul nostru si plecam incantat de slujbele facute de el).Dupa o ora deja incepuse sa mi se faca lehamite,slujba nu avea inceput nu avea incheiere,nu avea nimic,era o lalaiala continua a corului format din 3 persoane plus dascalul si din cand in cand se mai auzea vocea preotului tremurata ca a unui cantaret de muzica populara,se inghesuiau oameni la usa din stanga a altarului unde preotul statea jos pe scara si ii acoperea cu sutana si tot susotea cu ei,mai avea perioade cand se ridica si mergea prin multime,,iar ei(enoriasii)in patru labe dupa el prin biserica se chinuiau sa ii sarute sutana,eram oripilat de ce vedeam,in mintea mea vedeam pe BIVOLARU si sedintele lui MISA tot ii spuneam sotiei si mamei mele sa mergem iar ele nu, sa mai stam,am inceput sa ies des afara din biserica pentru ca deja incepusem sa ma enervez de mascarada din biserica,la una dintre iesiri observ preoteasa ca sta de vorba cu o doamna cam de seama mea,vorbeau incet si chiar daca am trecut aproape de ele nu am auzit ce vorbeau si oricum nu ma interesa discutia lor,dar mai tarziu am vazut de ce trebuia sa ascult,la una din plimbarile preotului printre oameni o vad pe cea care vorbise mai devreme cu preoteasa ca se culca in fata popii si incepe sa ragneasca si sa tipe ca din gura de sarpe,fratilor si nu incep toti sa tipe si popa se opreste asupra ei si murmura ceva indescifrabil si aia tipa si toti buluc peste ea sa o tina si aia oracaia si cei care o tineau tipau,eu am ramas cu gura cascata nu-mi venea sa cred,scoala 13 era acolo,i-mi venea sa ma duc sa ii iau la palme sa ii trezesc,nu credeam ca ce traisem pana atunci era bebic pe langa ce avea sa se intample,si s-a intamplat,Dupa vreo 2 ore jumate in biserica i-si face aparitia un preot acesta fiindu-mi prieten care are functie de conducere in episcopia din zona insotit de alti 2 preoti,am inceput sa i-mi fac mustrari de constinta cand l-am vazut,na il cunosteam si zic uite ma ca au venit si capii bisericii sa il asculte pe acest preot,sa il asiste la slujbe si eu paranoia nu inteleg pe preot.Dar m-am inselat amarnic,intra cei 3 preoti si ii face un semn discret preotului care era langa altar si spovedea lumea sa ii urmeze,ei au intrat in altar prin usa centrala si au tras perdelutele,dar din viteza nu au tras perdelutele cum trebuie iar eu din locul unde ma aflam vedeam  ce se intampla in altar,si nu se apuca cei 3 de cotrobait pe acolo,pe sub fata de masa prin carti,pe sub presuri,prin dulapuri,si cearta cu preotul care facea slujba,si nu racneau unul la celalat,si au inceput sa se imbranceasca in altar,si nu apare si fiul preotului care e tot popa si intra si el in altar si dai cu cei trei scandal,nu am mai rezistat,mi-am luat sotia si pe mama de maini si scrasnind din dinti le-am spus incet "afara" si am plecat spre iesire,cand ce sa vezi la iesire,preoteasa cu cea care mai devreme oracaia pe covor in  saci de rafie  adunau tot ce erau pe masa lunga si le scoteau afara toata lumea din biserica era asezata in genunchi pentru ca asa ii prinsese momentul respectiv am plecat scarbit si oripilat de cele vazute,nu mi-a venit sa cred ce am vazut,nu am mai fost de atunci la nici o slujba in biserica,si nici nu o sa mai merg....

Sunt credincios,da,cred in Dumnezeu,dar de ani buni merg atunci cand simt nevoia sa fiu cu el in biserica dar cand nu e slujba si nici cand sunt preoti,merg de obicei miercurea si sunt numai eu si EL,ma decarc prin puterea gandului si ma descarc de tot ce este negativ in mine,ma cert cu EL,ii reprosez,ma caiesc,ma descarc,pentru mine este benefica,o sa spuneti ca sunt nebun,dar nu,sunt un om credincios si atat

as fi vrut sa citesc , dar dupa primul "i-mi " , am renuntat.nu pot,imi pare rau :(

• Like 3
Link spre comentariu
Vizitator

[...]

(Nu am lasat tot textul, ca este prea mare).

Este asa, si totusi nu este chiar asa. Treaba este relativa. :)

Sunt biserici pierdute in creier de munte, sau chiar in zone populate masiv, unde preotul/preotii tin slujba in mod promp cursiv, fara briz-briz-uri sau lalaieli, in maxim 1 ora si 30 de minute s-a si terminat. Iar predica e o desfatare, am vazut preoti care tin predica intr-un fel glumet, satiric, incat toata lumea rade si pleaca cu zambetul pe buze. Asta nu inseamna ca da o nota de superficialitate sau zeflemea predicii, doar ca imbina seriozitatea cu spiritul de gluma (cand poate si unde poate).

Sunt alte biserici, unde slujba nu incepe pana nu vine dom' deputat/senator/pres. de partid/mare mahar, pe care-l doare'n cur de Dzeu, dar vine ca sa-l vada lumea acolo, sa zica "moaaammma ia uite, ba, ce credincios e asta, tre' sa-l votam baaa !" (bineinteles ca popa face drepti in fata lu' nea' depuhotul/dom' derector, ca de de acolo vin donatii la biserica). Daca dom' deputat vine la 10 la biserica duminica (sau dupa 10) - ora la care slujba la alta biserica era terminata sau pe sfarsite - slujba de abia incepe. Ea trebuie sa fie cat mai inzorzonata, corul sa fie cat mai mare, sa cante cat mai tare, eventual boxe/amplificator, sa dureze cat mai mult (cand vezi ca se face 12.45 si inca nu a fost predica, iar tie iti ghioraie matele, de nervi numai la Cuvantul Liturghiei nu te mai gandesti), iar predica trebuie sa fie cat mai sobra, serioasa, fara macar un zimbet in coltul gurii, eventual cu cat mai multi de "focul Gheenei pentru pacatele noastre", "sa va temeti", "sa ne infricosam". Totul pentru ca cei care dau banu' gros la biserica sa fie multumiti, pentru ca sa mai dea o caramida de bani intru ajutorarea bisericii (sau a buzunarului popii' )...

Pana la Dzeu, te mananca sfintii - foarte bun proverb....

• Like 2
Link spre comentariu

(Nu am lasat tot textul, ca este prea mare).

Este asa, si totusi nu este chiar asa. Treaba este relativa. :)

Sunt biserici pierdute in creier de munte, sau chiar in zone populate masiv, unde preotul/preotii tin slujba in mod promp cursiv, fara briz-briz-uri sau lalaieli, in maxim 1 ora si 30 de minute s-a si terminat. Iar predica e o desfatare, am vazut preoti care tin predica intr-un fel glumet, satiric, incat toata lumea rade si pleaca cu zambetul pe buze. Asta nu inseamna ca da o nota de superficialitate sau zeflemea predicii, doar ca imbina seriozitatea cu spiritul de gluma (cand poate si unde poate).

Sunt alte biserici, unde slujba nu incepe pana nu vine dom' deputat/senator/pres. de partid/mare mahar, pe care-l doare'n cur de Dzeu, dar vine ca sa-l vada lumea acolo, sa zica "moaaammma ia uite, ba, ce credincios e asta, tre' sa-l votam baaa !" (bineinteles ca popa face drepti in fata lu' nea' depuhotul/dom' derector, ca de de acolo vin donatii la biserica). Daca dom' deputat vine la 10 la biserica duminica (sau dupa 10) - ora la care slujba la alta biserica era terminata sau pe sfarsite - slujba de abia incepe. Ea trebuie sa fie cat mai inzorzonata, corul sa fie cat mai mare, sa cante cat mai tare, eventual boxe/amplificator, sa dureze cat mai mult (cand vezi ca se face 12.45 si inca nu a fost predica, iar tie iti ghioraie matele, de nervi numai la Cuvantul Liturghiei nu te mai gandesti), iar predica trebuie sa fie cat mai sobra, serioasa, fara macar un zimbet in coltul gurii, eventual cu cat mai multi de "focul Gheenei pentru pacatele noastre", "sa va temeti", "sa ne infricosam". Totul pentru ca cei care dau banu' gros la biserica sa fie multumiti, pentru ca sa mai dea o caramida de bani intru ajutorarea bisericii (sau a buzunarului popii' )...

Pana la Dzeu, te mananca sfintii - foarte bun proverb....

da biserica in sine a devenit o afacere,am evitat in urma cu ceva ani sa mai merg la slujbe facute de preoti,in schimb am mare incredere in calugari,si aici sant mici exceptii(padure fara uscaturi nu exista)dar pentru mine personal ei sunt adevaratii slujitori ai Domnului...

• Minus 1
Link spre comentariu
  • Oras:ARK OF THE COVENANT
  • Oras:ARK OF THE COVENANT

da biserica in sine a devenit o afacere,am evitat in urma cu ceva ani sa mai merg la slujbe facute de preoti,in schimb am mare incredere in calugari,si aici sant mici exceptii(padure fara uscaturi nu exista)dar pentru mine personal ei sunt adevaratii slujitori ai Domnului...

http://adevarul.ro/locale/botosani/cum-destrabalau-boierii-calugarii-romani-tigancile-violau-roabe-supuneau-perversiunilor-******urile-erau-permise-1_570a4bc45ab6550cb8d45605/index.html

Link spre comentariu
  • Oras:Breaza
  • Oras:Breaza

Ajung la biserica si caut un loc de parcare,masini cat vedeai cu ochii,dar nici una cu numere din judet,aveau numere din foarte multe judete ale tarii,intru in biserica si vad acolo o masa lunga ce pleca de langa altar si pana la iesirea din biserica postata pe partea stanga cum intrai si in capul ei preoteasa care dirija enoriasii cum si unde sa aseze cele pentru slujit,vorbea rastit si cu voce tare,ma simteam ca in prima zi de scoala in clasa 1,cand mergeai cu turma,ce facea unul toti il urmau.Se auzea in difuzoare o muzica bisericeasca in surdina si zumzaitul celor veniti, ce vorbeau in soapta,intr-un final apare preotul,din descrierea celor care mai fusesera pana atunci mi-l imaginam ca pe un IISUS,fata angelica si o voce dumnezeiasca care i-ti facea pielea de gaina.Apare preotul un batranel cu o fata mica si o barba rara,daca ma chinuiam putin ii acopeream fata cu palma asa de mica avea fata,mic de statura,slab,imbracat in haine bisericesti mult prea mari pentru statura lui,incepe sa cante slujba de duminica,in acel moment ma simteam un spectator la emisiunea Tezaur Folcloric,mi-am facut curaj am zis hai ca e inceputul(mai fusesem la slujbe de duminica ce-i drept doar in satul natal la preotul nostru si plecam incantat de slujbele facute de el).Dupa o ora deja incepuse sa mi se faca lehamite,slujba nu avea inceput nu avea incheiere,nu avea nimic,era o lalaiala continua a corului format din 3 persoane plus dascalul si din cand in cand se mai auzea vocea preotului tremurata ca a unui cantaret de muzica populara,se inghesuiau oameni la usa din stanga a altarului unde preotul statea jos pe scara si ii acoperea cu sutana si tot susotea cu ei,mai avea perioade cand se ridica si mergea prin multime,,iar ei(enoriasii)in patru labe dupa el prin biserica se chinuiau sa ii sarute sutana,eram oripilat de ce vedeam,in mintea mea vedeam pe BIVOLARU si sedintele lui MISA tot ii spuneam sotiei si mamei mele sa mergem iar ele nu, sa mai stam,am inceput sa ies des afara din biserica pentru ca deja incepusem sa ma enervez de mascarada din biserica,la una dintre iesiri observ preoteasa ca sta de vorba cu o doamna cam de seama mea,vorbeau incet si chiar daca am trecut aproape de ele nu am auzit ce vorbeau si oricum nu ma interesa discutia lor,dar mai tarziu am vazut de ce trebuia sa ascult,la una din plimbarile preotului printre oameni o vad pe cea care vorbise mai devreme cu preoteasa ca se culca in fata popii si incepe sa ragneasca si sa tipe ca din gura de sarpe,fratilor si nu incep toti sa tipe si popa se opreste asupra ei si murmura ceva indescifrabil si aia tipa si toti buluc peste ea sa o tina si aia oracaia si cei care o tineau tipau,eu am ramas cu gura cascata nu-mi venea sa cred,scoala 13 era acolo,i-mi venea sa ma duc sa ii iau la palme sa ii trezesc,nu credeam ca ce traisem pana atunci era bebic pe langa ce avea sa se intample,si s-a intamplat,Dupa vreo 2 ore jumate in biserica i-si face aparitia un preot acesta fiindu-mi prieten care are functie de conducere in episcopia din zona insotit de alti 2 preoti,am inceput sa i-mi fac mustrari de constinta cand l-am vazut,na il cunosteam si zic uite ma ca au venit si capii bisericii sa il asculte pe acest preot,sa il asiste la slujbe si eu paranoia nu inteleg pe preot.Dar m-am inselat amarnic,intra cei 3 preoti si ii face un semn discret preotului care era langa altar si spovedea lumea sa ii urmeze,ei au intrat in altar prin usa centrala si au tras perdelutele,dar din viteza nu au tras perdelutele cum trebuie iar eu din locul unde ma aflam vedeam ce se intampla in altar,si nu se apuca cei 3 de cotrobait pe acolo,pe sub fata de masa prin carti,pe sub presuri,prin dulapuri,si cearta cu preotul care facea slujba,si nu racneau unul la celalat,si au inceput sa se imbranceasca in altar,si nu apare si fiul preotului care e tot popa si intra si el in altar si dai cu cei trei scandal,nu am mai rezistat,mi-am luat sotia si pe mama de maini si scrasnind din dinti le-am spus incet "afara" si am plecat spre iesire,cand ce sa vezi la iesire,preoteasa cu cea care mai devreme oracaia pe covor in saci de rafie adunau tot ce erau pe masa lunga si le scoteau afara toata lumea din biserica era asezata in genunchi pentru ca asa ii prinsese momentul respectiv am plecat scarbit si oripilat de cele vazute,nu mi-a venit sa cred ce am vazut,nu am mai fost de atunci la nici o slujba in biserica,si nici nu o sa mai merg....

Eu, spre deosebire de altii care nu pot citi pentru ca lipseste o cratima, am citit si chiar mi-a placut. Bravo!

• Like 2
  • Minus 2
Link spre comentariu

Stiu si despre aceasta treaba si despre ce se intampla atunci,dar cum am spus padure fara uscaturi nu exista,prin calatoriile mele cu diverse treburi am avut legaturi cu o manastire de calugari,mergeam des pe acolo,acum cam 10 ani(eram la inceputul afacerii mele)am ajuns intr-o zi de septembrie tarziu era o zi mohorata si cetoasa si de sus venea ca o chiciura, am cautat pe calugarul cu,care aveam treaba .In biserica avea loc o slujba,fiind un om credincios am intrat si am ascultat slujba si acolo chiar mi s-a facut pielea de gaina,aveau niste voci adevarat dumnezeiesti,eram un intrus printre ei,si eram privit cu scepticism.De cate ori mergeam cu treburi la manastire iar in biserica era slujba intram si asistam la slujba,la circa  sase luni de cand faceam treaba asta,calugarul ce se ocupa de buna desfasurare a afacerii cu mine imi spune ca unul dintre calugarii vechi ai manastirii doreste sa vorbeasca cu mine.

Am mers in chilia lui si am gasit acolo un om in varsta(cam 70 ani) ce statea pe marinea patului si freca usor asternutul de pe pat,m-a invitat in chilie sa trag un scaun si iau loc,mi-a spus ca  tot vin la slujbele din biserica si ma simte plin de emotie dar si impovarat de greutati am vorbit cu el cam 20 minute despre viata,era un om citit si invatat,ce m-a frapat ca in tot acest timp nu ridica privirea de jos,am plecat de la el parca pluteam dar si enervat ca nu ma lasau telefoanele sa mai zabovesc acolo,i-am promis ca am sa mai vin ori de cate ori am ocazia,a trecut timpul am revenit si de fiecare data l-am cautat,a devenit duhovnicul meu,omul care ma asculta si ma intelege,omul care imi descarca sufletul,vorbesc cu el orice,inclusiv infidelitatile mele,acum are 83 ani si este orb,de 40 ani,dar in momentul cand ne revedem imi simte starea mea emotionala,nu mai am afaceri cu manastirea dar eu constant il vizitez,si parca merg acasa,oricat de ocupat sunt merg la el sa ma povatuiasca,cand nu mai am iesire,ii cer ajutorul, are un mod placut de a te dojeni si iti da plide de viata,nu te pune sa ti post,sa faci matani sau alte chestii pentru mantuirea sufletului,

• Minus 1
Link spre comentariu
Vizitator

Ti s-a revelat? Tu stii asta sau doar presupui?

Cineva sa aiba o astfel de revelatie e......relativ.Ti-as putea da o mie de astfel de revelatii.Daca cineva asteapta acea revelatie,ea nu poate veni niciodata in forma pe care o asteapta,dar in fiecare moment,paradoxal,primeste revelatia.Doar ca nu reuseste s-o vada.Omul e atat de "pornit" pe o anume forma incat devine orb la celelalte.Si crede-ma,uneori cel mai simplu raspuns e si cel corect.

Nu pot sa presupun deoarece stiu.Nu ma apuc sa explic de unde stiu,astfel de ....povesti,sa le zic asa,le auzi in fiecare zi.

Link spre comentariu
  • Oras:-
  • Oras:-

Cineva sa aiba o astfel de revelatie e......relativ.Ti-as putea da o mie de astfel de revelatii.Daca cineva asteapta acea revelatie,ea nu poate veni niciodata in forma pe care o asteapta,dar in fiecare moment,paradoxal,primeste revelatia.Doar ca nu reuseste s-o vada.Omul e atat de "pornit" pe o anume forma incat devine orb la celelalte.Si crede-ma,uneori cel mai simplu raspuns e si cel corect.

Nu pot sa presupun deoarece stiu. Nu ma apuc sa explic de unde stiu,astfel de ....povesti,sa le zic asa,le auzi in fiecare zi.

Eu te-am intrebat doar, pornind de la afirmatia ta initiala: "D-zeu exista" spui.  Desigur ca nu pot fi de acord ca cel mai simplu raspuns e si cel corect. Ma gandesc ca raspunsurile corecte atrag de la sine o intreaga munca elaborata. Ce este acest "uneori"? Da-mi cateva exemple sau macar unul singur ca sa vad inlantuirea lor logica. Merg mai departe si-ti spun ca orice exemplu imi vei da il voi considera neconcludent raportat la existenta sau non-existenta lui D-zeu. Mi se pare de bun simt sa spun: Nu stiu daca exista o inteligenta superioara (numita Dumnezeu sau altfel). Nu am o astfel de cunoastere inca. Caci daca afirmi contrariul se impun automat probele. Altfel lasi problema complect nerezolvata.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

No registered users viewing this page.

• Creează nouă...