Sari la conținut

RIP Patrick Ekeng

Vizitator

Postări Recomandate

Vizitator
Reputație: 0
Postat

Abia acum vazui, am vrut sa editez, dar am apasat butonul gresit  :blushing2  :blushing2  :blushing2  :slap2  :slap2  :slap2  :slap2  :slap2  ! (era si meciul lui Leicester cu decernarea cupei). Scuze de dublu post...

• Oras:constanta
Postat

@stau de sase: bine colegule, mai usor cu jignirile. da explicati-mi de ce gruparea asta fesbucist-tineret-frumos-liber-uniti-salvam-rosia-montana-coruptia-ucide si cu toate cacaturile voastre de hastaguri inainte si dupa, cereti demisia ministrului si nu ziceti nimic de doctorita care nu a intervenit, de patronii clubului care nu au asigurat dotari si personal competent, astfel incat sa fi putut omul sa fie defibrilat pe loc? voi mereu sariti treptele esentiale, si va legati de o prostie. nu percutati faptul ca ministrul nu are nicio vina? eu cand am auzit ca pentru aceasta intamplare i se cere demisia ministrului am ramas masca....... de-aia am sarit cu jignirile, nu ca am ceva cu tine, dar urasc aceasta grupare scelerata care da share si se crede intelepciunea romaniei..... voi, adeptii lui mandruta, iohanis, neo-basistii ca sa zic asa, vreti sa schimbati ceva. laudabil, va sustin, dar... NU ASA. nu cu curul. folositi capul.

• Like 1
  • Minus 3
Reputație: 444
  • Oras:Uniunea Europeana
  • Oras:Uniunea Europeana
Postat

Ce s-a petrecut este ceva trist dar ca de obicei leșinații din mass media trebuie duca orice lucru la proporții apocaliptice. Despre câți oameni mor zilnic la locul de munca din cauza suprasolicitării sau condițiilor care nu au nici o treaba cu protecția muncii, de ce nu se vorbește ? Pentru ca aia nu mor și ei în direct măcar sa mai facă televiziunile ceva rating și nici nu prezintă interes pentru generația Facebook (fără diploma de bac dar care le știe pe toate). Nu vreau sa par sinistru dar ăsta se întâmplă după o comoție cerebrala : ajungi la spital sau mai rău... nu îți revii în mod miraculos gen Essombe după ce a fost lovit "brutal" de Bourceanu.

• Like 2
Reputație: 1046
  • Oras:Satu' cu ministri
Postat

In primul rand eu am contact permanent cu sistemul medical,fix pe cardio, din pacate dintr-o postura nu cea mai fericita insa stiu ca nu e chiar asa cum se vorbeste pe la ziare sau tv.Si da, functioneaza mult mai bine decat tara.De ce a murit nu stiu, insa asa cum am spus, la efort, riscurile sint mari.Iar 150-200 bpm se pot scoate si intr-un minut.Pina la fibrilatie fara sanse de intorcere mai e un pas.

Defibrilator si masca poate sa aiba cu usurinta orice stadion, orice echipa de fotbal, orice medic stie sa le foloseasca, vina o poarta mai degrada conducatorii sportivi care sint niste manelisti jegosi si nu angajeaza niste medici cu o dotare minima nu foarte scumpa.

Arsi au murit si in strainatate nu numai la noi.Inca o data, medicina incearca, uneori nu reuseste.

Coane, pentru că tu ai scăpat, nu înseamnă că sistemul medical funcționează bine, sau mai bine ca restul țării! Spune-le asta familiilor celor decedați la Colectiv, părinților copilașilor din Argeș, prietenului meu care și-a pierdut copilul tânăr decedat acum 2-3 luni dintr-o infecție intraspitalicească ( am scris ceva pe forum atunci), spune-ne nouă, tuturor, care asistăm neputincioși la scandalul Hexifarma, ăla cu dezingectanții diluați! Băiatul ăsta nu a murit pentru că a făcut efort, intrase de 6-7 minute, nici nu apucase să se încălzească, înțelegi? Iar vina nu aparține clubului, sau nu în special clubului, ci personalului de pe ambulanță, care trebuia să facă ce trebuie, să fie dotați cum trebuie.

Și da, au murit și în străinătate, am spus și eu, dar uite, în Anglia, ai exemplul mai sus, un jucător care a avut ceva practic identic, a fost salvat. De ce? Pentru că s-a acționat cum trebuie. 

Postat

Da, chiar am citit cu atentie postarea ta.

Ceea ce am spus eu nu contrazice, sub nici o forma, spusele domniei tale. Doar o completeaza. Si asa cum spunea nenea Iancu, "in partile esentiale".

Dar intreb si eu, la randul meu, domnia ta a citit toate randurile scrise de mine?

Inclusiv acel pasaj unde faceam referire la juniori, si mentionam, in mod expres, ca acolo-i "calcaiul lui Achile"?

P.S.: din pacate, in cazul de fata, sarmanul Patrick si-a facut junioratul in Camerun. A aparut ceva mai tarziu in zona "buna" a Europei. Dar asta e cu totul alta problema.

P.P.S.: Cred ca in dialogurile noastre (adica eu cu domnia ta) nu-si au locul mistocareli ieftine de genu': <medicii aia de exceptie ai tai>. Eu asa cred, dar poate gresesc.

P.P.P.S.: sunt convins ca nu sunt singurul care a vorbit cu medici de exceptie. Nici pe acest caz nici pe altele la fel de grave si de neinteles "muritorilor de rand".

Ceea ce sper este ca astfel de dialoguri cu ei, pe astfel de teme, sa fie tot mai rare.

Din pacate, astfel de discutii am purtat si cand o persoana draga mie era grav suferinda, sfarsitul discutiilor a coincis cu sfarsitul persoanei dragi mie. Asta e viata!

P.P.P.P.S.: din punct de vedere legal, controalele medicale periodice se fac angajatilor anual, si responsabil pentru conformitate e managerul. Eu asa stiu ca zice noul Cod al Muncii. In Bucuresti e altfel? Asta apropo de acea alocutiune <sa zicem din 2 in 2 ani>. Nota bene: fotbalistii sunt angajati precum orice alt salariat, si se supun in primul rand prevederilor din CM.

Nea Moccule, ce ai pățin nene? Unde vezi tu miștouri ieftine în postarea ta? Ai devenit excesiv de sensibilos, zău! Eu cred mai degrabă că te-au deranjat postările mele pe topicul lui Ema pe Cluj, unde tu și vreo 2-3 colegi, ați cam dat cu bâta-n baltă și nemaiavând replică, vrei să mi-o întorci aici.

Dar, revenind la subiect: controalele medicale periodice efectuate angajaților sunt una, controale extrem de riguroase efectuate sportivilor de performanță e altceva. Nu prea are legătură cu Codul Muncii, trebuie să fie mult mai riguros. Controale medicale se fac parcă de 2 ori pe an jucătorilor de fotbal și la fiecare transfer. Problema e ... cum se fac? Asta cu juniorii, ai dreptate tu, dar o dată cu trecerea la seniori, unde efortul e mai mare, aceste controale trebuie să fie mult mai amănunțite!

Nene, nu vreau să intru în controverse cu tine! Încearcă să fii mai puțin ursuz și mai puțin încăpățânat, sunt doar discuții.

O duminică frumoasă!

• Like 5
  • Minus 2
Postat

a murit o maimuta plina de chimicale ce pula mea va agitati atat

daca era sanatos si normal ar fi trait

a fost doar o minus-varianta in selectia naturala

ma cac pe el 

Mi-am pierdut tot respectul pentru tine, cu postarea asta! Păcat! 

P.S. și pentru cele ce au urmat. De postări, zic. 

• Like 6
  • Minus 2
Postat

N-am 18 ani, dar daca tot ai intrat pe-un thread delicat sa ma jignesti total gratuit..., dar ma faci "frate"... Frate, afla ca tata a fost golan mare in tinerete pe la Constanta. Cati ani ai? Poate chiar suntem frati.

Spuneam, si ai scos din context, ca deh, te supara chestia aia "coruptia ucide", ca indiferenta, indolenta si/sau coruptia ucide. Inca nu i s-a facut autopsia nefericitului sa stim cu exactitate cauza mortii, dar cand esti doctor, esti in timpul serviciului si papi seminte si mergi agale catre un ranit aflat la pamant, da, e indiferenta si indolenta. Posibil sa aflam ca jucatorul a jucat pe proprie raspundere ( pe bune? atunci si altii sa consume droguri pe proprie raspundere, sa legalizam asta pe "proprie raspundere")sau ca un doctor a inchis ochii. Da, e coruptie si chestiile astea ucid. Daca nu sareai de cur in sus si citeai ce a scris Picon cu dezinfectantii, realizai ca acolo e coruptie. In tara asta o faci legal sau dai spaga. Nu faci nimic de capul tau la nivelul ala. In tara asta dai spaga si daca vrei sa dai laptele si cornul in scoli.

Nu fac politica, dar am dreptul sa-mi spun o parere si sa nu-mi placa personajele din politica. Mai usor cu jignirile.

Si te-a facut din laba sau a gasit ceva pe plaja!? Pentru tine si Picon, nu exista ceva sa dezinfecteze jegurilor! Hai sictir, sa va lingeti ... Cacatii!

Vezi ca ai reclamatii cu tactu, ai iesit TU! Cum iti permiti mai gunoiule sa debitezi asa ceva? Esti doar un troll plin de cacat javra! Manelist imputit si plin de pitici pe creier. Hai da-te rotund aici, esti prieten cu picon, cu trolecacat, cu dc, cu ..... Toate gunoaiele. Bulangiilor, voi ati facaut din forumul asta o mizerie.!

• Like 2
  • Minus 1
Postat

Dar de tine nu spui nimic? Zdreanta batrana si fără cap!
  • Like 1
  • Minus 1
Postat

Pana acum îl pupai in pula!
  • Like 1
  • Minus 1
  • Administrator
Reputație: 114595
  • Oras:La butoane
  • Oras:La butoane
Postat

alexandru69 ce ii servesti lui florinel astazi ??

• Like 1

large.xxxxx.gif.e9e57a37567b71fee318ced754364ca4.gif

• Oras:pa
  • Oras:pa
Postat

da, dumnezeu sa il ierte ca a crezut ca a venit intr-o tara mai civilizata decat cameron, cand defapt, noi suntem o tara mai bananiera decat ei, o tara infecta si imputita unde lumea moare langa spitale, mor in spitale, mor cu doctorii langa ei, in timp ce oriunde altundeva, pana si intr-o gaura plina cu cacat in india, aia o duc mai bine decat noi, jegosii planetei, blestematii lumii, cei cu cea mai frumasa tara dar blestemata cu acest soi de creatura infecta pe nume ROMAN

• Minus 5
Postat

Dar de tine nu spui nimic? Zdreanta batrana si fără cap!

Pana acum îl pupai in pula!

Ți-ai luat medicamentele?  :laugh2

Postat

Probabil, singurul vinovat este Dumnezeu, pentru ca, si asta nu intelege multa lume, medicina nu salveaza mereu.

Nu e vorba de fatalism, ci de realism.

Se moare.

Asa a murit si Puerta in La Liga sau Feher in Portugalia.Ori Foe.

Muamba a supravietuit, norocos.

Nimeni nu poate garanta ca Ekang ar fi scapat, daca personajul medical actiona "ca la carte", insa minutele pierdute pana s-a initiat CPR au diminuat sansele de succes.

Chiar medical de la Dinamo se jura ca bietul avea puls, asa ca nu avea rost sa i se faca CPR.

Evident, in Romania este cultura asta de a gasi mereu vinovati si isteria generala isi va lua tributul.Nu spun ca poate nu exista vinovati ori incompetenti in acest caz.

Ca sa se pastreze traditia ar trebui o campanie pe retelele sociale si, eventual, sa cada Guvernul.

:)

Aaaa.....sa nu uit.

RIP celor doi soldati români!

Astia nu merita thread si nici hashtag #coruptia ucide.

• Like 6
Postat

Malformatia congenitala este ceva cu care te nasti.Cum e in cazul tau, de exemplu.

Poate fi o afecțiune care nu este neapărat o malformație. 

Ai înțeles, deșteptule?  :rax2

Postat

Poate fi o afecțiune care nu este neapărat o malformație.

Ai înțeles, deșteptule? :rax2

Congenital inseamana inainte sau la nastere.

Tu ai scris "malformație congenitala sau ceva cu care te nasti", crezand ca sunt doua conditii diferite.

Ceea ce este eronat.

Ai greșit, dar nu vrei sa recunoști.

E clar ca medicii aia de exceptie nu sunt de exceptie ori nu ai inteles tu.

Se mai intampla.

Nu e capat de tara.

• Like 1
  • Oras:friends
Postat

Coane, pentru că tu ai scăpat, nu înseamnă că sistemul medical funcționează bine, sau mai bine ca restul țării! Spune-le asta familiilor celor decedați la Colectiv, părinților copilașilor din Argeș, prietenului meu care și-a pierdut copilul tânăr decedat acum 2-3 luni dintr-o infecție intraspitalicească ( am scris ceva pe forum atunci), spune-ne nouă, tuturor, care asistăm neputincioși la scandalul Hexifarma, ăla cu dezingectanții diluați! Băiatul ăsta nu a murit pentru că a făcut efort, intrase de 6-7 minute, nici nu apucase să se încălzească, înțelegi? Iar vina nu aparține clubului, sau nu în special clubului, ci personalului de pe ambulanță, care trebuia să facă ce trebuie, să fie dotați cum trebuie.

Și da, au murit și în străinătate, am spus și eu, dar uite, în Anglia, ai exemplul mai sus, un jucător care a avut ceva practic identic, a fost salvat. De ce? Pentru că s-a acționat cum trebuie. 

Da coane, tu intodeauna ai dreptate! :)

Postat

Probabil, singurul vinovat este Dumnezeu, pentru ca, si asta nu intelege multa lume, medicina nu salveaza mereu.

Se moare.

Nimeni nu poate garanta ca Ekang ar fi scapat, daca personajul medical actiona "ca la carte", insa minutele pierdute pana s-a initiat CPR au diminuat sansele de succes.

Chiar medical de la Dinamo se jura ca bietul avea puls, asa ca nu avea rost sa i se faca CPR.

Evident, in Romania este cultura asta de a gasi mereu vinovati si isteria generala isi va lua tributul.Nu spun ca poate nu exista vinovati ori incompetenti in acest caz.

Ca sa se pastreze traditia ar trebui o campanie pe retelele sociale si, eventual, sa cada Guvernul.

Aaaa.....sa nu uit.

Inca o data  :hihat

Un raspuns mai gandit si mai echilibrat nu se putea.

Respect printze!

Vizitator Beraru
Postat

Se moare.

Aaaa.....sa nu uit.

Astea sunt efectele pe care le produc presa, filmele si cartile de beletristica: colaps al ratiunii si al pragmatismului.

Acestea creeaza, fara sa ne dam seama, eroi principali in filmul vietii. Restul sunt simpli figuranti. Nimanui nu-i pasa de cladirile si masinile care explodeaza si ard pe fundal; important este ca Batman sa scape urmaririi si sa-i vina de hac lu' Jocker.

Nu categorisirea, ci cuantificarea tragediilor este cea care a capatat in prezent forme hidoase. Nu se mai respecta nici macar principiile de baza ale empatiei: cel al proximitatii si al nivelului de identificare cu victimele. La scara universala, nici macar aceste principii nu sunt corecte, dar net superioare empatiei rezultate din expunere/spotlight.

Nu am speranta ca multa lume sa inteleaga corect ceea ce am exprimat mai sus, dar sunt doldora de argumente.

Postat

Astea sunt efectele pe care le produc presa, filmele si cartile de beletristica: colaps al ratiunii si al pragmatismului.

Acestea creaza, fara sa ne dam seama, eroi principali in filmul vietii. Restul sunt simpli figuranti. Nimanui nu-i pasa de cladirile si masinile care explodeaza si ard pe fundal; important este ca Batman sa scape urmaririi si sa-i vina de hac lu' Jocker.

Nu categorisirea, ci cuantificarea tragediilor este cea care a capatat in prezent forme hidoase. Nu se mai respecta nici macar principiile de baza ale empatiei: cel al proximitatii si al nivelului de identificare cu victimele. La scara universala, nici macar aceste principii nu sunt corecte, dar net superioare empatiei rezultate din expunere/spotlight.

Nu am speranta ca multa lume sa inteleaga corect ceea ce am exprimat mai sus, dar sunt doldora de argumente.

Ai uitat sa mentionezi si "snobismul" asta de vita noua la români.

"Sunt din Romania.Cea mai de câcat tara din Galaxie"

Vizitator Beraru
Postat

Cu alte cuvinte, nu spun ca societatea nu trebuie sa se zgudie acum, ci ca o putea face mult mai devreme, la tragedia primului figurant.

Postat

Cu alte cuvinte, nu spun ca societatea nu trebuie sa se zgudie acum, ci ca o putea face mult mai devreme.

De câte degete trebuie sa fie spuma la o halba de bere?

Vrei sa-i provoc un cardiac arrest virtual lui Picon?

Asa...de amorul artei si sa testam vigilenta si competenta personalului de pe dric...:)

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

No registered users viewing this page.

• Creează nouă...