Sari la conținut

Povestiri......

Postări Recomandate

• Oras:amanta
Postat

Dragi forumisti,fiind mai mulți bărbați pe aici si majoritatea fiind +40 va invit sa depanam amintiri din ARMATA.

Asa ca hai sa depanam amintiri........

• Oras:Bucuresti
Postat

Pai nu incepi cu ceva? :)

Mie imi povestea cineva ca s-a dat bine pe langa grade mai mari, le aducea diverse din oras... si numai armata nu a facut, zici ca a fost in vacanta.  :laugh2

Postat

Dragi forumisti,fiind mai mulți bărbați pe aici si majoritatea fiind +40 va invit sa depanam amintiri din ARMATA.

Just fucking kill me already!!

Am ajuns sa citesc e-mailurile de la munca de pliciseala!

• Like 1
Postat

În ce an ai facut armata ?

• Minus 1
  • Oras:Pe langa pat
  • Oras:Pe langa pat
Postat

Frunzulita musetel

La umbra de stejarel

Facea laba un soldatel

• Like 4
Postat

Just fucking kill me already!!

Am ajuns sa citesc e-mailurile de la munca de pliciseala!

Asa e mai interesant?  :laugh2

http://img.crueldommes.com/galleries/12759/08.jpg

• Like 3
  • Minus 2
Postat

Sa incep eu.

O prima întâmplare care am trait-o a fost imediat după incorporare,fiind sportiv la acea vreme am fost încorporat normal intr-o unitate din apropierea casei,ofițerii aveau dosarul meu si toti se purtau urat chiar foarte urat încercând sa ma "înmoaie" cum spuneau ei,dar lor le era frica si nu stiau cum sa scape de mine,având si dosarul de la politie,in fine de înmuiat nu m-au înmuiat.

La doua zile de la incorporare,eram pe platoul unității cand pe poartă au intrat doi polițiști si un civil,la 12 ne-a fost prezentat un nou coleg,avea 40 ani (noi avand toți intre 19 si 20 ani) si fusese adus direct din pușcărie,făcuse 18 ani pentru dubla crimă,a avut de ales intre inca trei ani de pușcărie sau armată,probabil făcea in locul altcuiva,

La o săptămână de cand am fost înrolati,ni sa dat armamentul din dotare,fiind supravegheați de veterani,el tot iesea din rand,era un om docil,nu vorbea mult,patimise mult in pușcărie,iar veteranii il împingeau inapoi sa își ia armă,

Omul a rămas, chiar a intrebat râzând pe plutonierul care ni le dădea daca ii da si lui,ala la altoit ca a zis ca își bate joc de el,a luat arma si a iesit,

A doua zi am ieșit cu armamentul pe platou,cand l-a vazut comandantul cu armă p-asta a înnebunit,a chemat plutonierul,scandal,i-au luat arma si cand totul s-a linistit se duce la plutonier si ii șoptește ceva la ureche,il vedem p-ala cum se schimba la față,l- am intrebat mai tarziu ce a vorbit cu plutonierul si a sus sec,trebuie sa își primească palmele înapoi.După doua luni a fost mutat,unde d-zeu știe,nu am aflat,dar cat a stat parca era o umbră si abia vorbea,cand voia ceva se aseza langa un coleg si spunea,vreau o țigare sau da si tu cutatare sau cutare,ala bineînțeles spunea ca nu are,el cu un calm de om fara griji le spunea unde sunt acele lucruri in valize,pe toate le spărgea...

Era împăcat cu soarta lui...pe mine ma marcat si impresionat acel om,

Asta e prima mea experiența din viața de soldat

• Like 4
  • Minus 1
  • Oras:Romania
Postat

Eu sunt la categoria -40, dar am făcut aramata, la jandarmi. Perioada a fost în Băneasa, un fel de concediu. La 9 zile de la incorporare a venit un colonel , pe care nu îl cunoșteam, a intrat în dormitor...toți am încremenit și m a strigat, toate privirile s-au întors spre mine iar eu stăteam lemn. Ma scos afara și ma întrebat de când nu am mai fost acasă, zic "de 9 zile sa trăiți " . Ok , mergi jos și te îneci în mașină mea, la aceasta discuție a asistat și ofițerul de servici care s-a albit, și tot spunând ca nu pot părăsi garnizoana, după câteva înjurături, Domnule colonel fiind beat criza, am plecat acasă pana dimineața înainte de apel.

La trageri eram printre primii 3 din pluton și vine.."pila" și îmi spune ca am sa merg la școală de gradați, eu îl refuz politicos iar el tot politicos ma amenință cu garda. La o evaluare când se făceau alegerile pentru școală de gradați, în momentul când am fost duși în poligon pentru trageri eram luat la tir țintă colegului și asa am scăpat de grade toată armata pentru ca cică la. Am făcut de ras, el bazându-se pe mine, în schimb am primit "bonus " o pereche de bocanci în tibie de am șchiopătat 3 zile. Le ceream părinților sa îmi trimită băuturi fine și țigări pentru a îmi lua permisie, dar de lene le consumam cu camarazii. După perioada am fost mutat la politizarea capitalei, pe calea victoriei, era o unitate de deservire. Aici am nimerit la pipota, adică făceam cafele și duceam băutură "smecherilor "din politia capitalei.jumatate la ei , jumătate la soldați în dormitor. Toate cadrele după ora 4.30 plecau asa ca noi ermetic liberi sa facem ce vrem, eram îmbrăcați civil, nu aveam uniforme... deci eram toată ziua în oraș sau acasă. Când a venit liba ,îmi para rau :(

• Like 5
  • Oras:Satu' cu ministri
  • Oras:Satu' cu ministri
Postat

Eu sunt la categoria -40, dar am făcut aramata, la jandarmi. Perioada a fost în Băneasa, un fel de concediu. La 9 zile de la incorporare a venit un colonel , pe care nu îl cunoșteam, a intrat în dormitor...toți am încremenit și m a strigat, toate privirile s-au întors spre mine iar eu stăteam lemn. Ma scos afara și ma întrebat de când nu am mai fost acasă, zic "de 9 zile sa trăiți " . Ok , mergi jos și te îneci în mașină mea, la aceasta discuție a asistat și ofițerul de servici care s-a albit, și tot spunând ca nu pot părăsi garnizoana, după câteva înjurături, Domnule colonel fiind beat criza, am plecat acasă pana dimineața înainte de apel.

La trageri eram printre primii 3 din pluton și vine.."pila" și îmi spune ca am sa merg la școală de gradați, eu îl refuz politicos iar el tot politicos ma amenință cu garda. La o evaluare când se făceau alegerile pentru școală de gradați, în momentul când am fost duși în poligon pentru trageri eram luat la tir țintă colegului și asa am scăpat de grade toată armata pentru ca cică la. Am făcut de ras, el bazându-se pe mine, în schimb am primit "bonus " o pereche de bocanci în tibie de am șchiopătat 3 zile. Le ceream părinților sa îmi trimită băuturi fine și țigări pentru a îmi lua permisie, dar de lene le consumam cu camarazii. După perioada am fost mutat la politizarea capitalei, pe calea victoriei, era o unitate de deservire. Aici am nimerit la pipota, adică făceam cafele și duceam băutură "smecherilor "din politia capitalei.jumatate la ei , jumătate la soldați în dormitor. Toate cadrele după ora 4.30 plecau asa ca noi ermetic liberi sa facem ce vrem, eram îmbrăcați civil, nu aveam uniforme... deci eram toată ziua în oraș sau acasă. Când a venit liba ,îmi para rau :(

:slap2

Postat

Hai sa va mai spun una.

După depunerea jurământului eram SSC,cei care făceam serviciu aveam o convenție,puteam da drumul in oras la cel putin 2 oameni,in baterie unde făceam armata fiind 12 sportivi si 5 la G.A.Z,bun,era rândul sa plece 2 băieți din București,ii anunt ca pot sa sara gardul după masa de prânz si sa fie atenti sa nu vina la 12-1 noaptea,pleacă băieții mei eu nu aveam nici un stres,la un moment dat la apelul de seară la poarta unitatii gălăgie mare,nu ma interesa cand ma striga unu si-mi arata spre alee,cand ma uit bucurestenii mei beți pula ținându-se unu de celălalt cantau de mama focului pe alee,ii vede ofiterul de serviciu si ii cheamă la el.Ii intreaba cum au ieșit ei,am sărit gardul știe si SSC-ul,eu nu si nu,cum baza sa zicea unu nu ne-ai zis tu sa plecăm? Imi venea sa-i omor

Ce ati băut intreba O.S-ul,ei nimic,ia suflati le spune si in momentul ala se apleacă sa miroasă aerul expirat,unul dintre ei cand sa exporte comită direct :))))

pe ofiter,in acel moment 500 de soldati erau pe jos de ras si aia doi ținându-se unul de celălalt incerca sa il șteargă,era o faza de stan si bran,ma pune sa ii duc in dormitor ca daca ii duceam in arest face a tărăboi de nu dormea tot regimentul,ii duc, cobor la raport si se acuzau cum făceau gălăgie si mutat paturile,după ce termin urc cu ceilalti in dormitor si intra ca nebunii pus era paturi in usa,trei ore a durat pana am intrat,era vreo 11 noaptea,i-am luat de guler i-am băgat in cancelarie si am batut la ei pana la 4 dimineața,după o ora s-au trezit de la bătaie și nu stiau ce au facut,chipurile,doua centuri de ofiter am rupt pe ei,ziceai ca sunt burete dimineață,cand iau vazut comandantul de batalion ma chemat la el ma pus sa ma țund chel si mi-a dat 50 zile de arest,n- am facut decat 4 ca a trebuit sa ma scoată ca aveam meci,cand am iesit am luat toata bateria si am plecat la frizer si toti s-au ras in cap sa nu fiu numai eu,ziceai ca suntem draci :)))

• Like 3
  • Minus 1
Vizitator sarlatanu
Reputație: 0
Postat

..

La o săptămână de cand am fost înrolati,ni sa dat armamentul din dotare,fiind supravegheați de veterani,el tot iesea din rand,era un om docil,nu vorbea mult,patimise mult in pușcărie,iar veteranii il împingeau inapoi sa își ia armă,

Omul a rămas, chiar a intrebat râzând pe plutonierul care ni le dădea daca ii da si lui,ala la altoit ca a zis ca își bate joc de el,a luat arma si a iesit,

A doua zi am ieșit cu armamentul pe platou,cand l-a vazut comandantul cu armă p-asta a înnebunit,a chemat plutonierul,scandal,i-au luat arma si cand totul s-a linistit se duce la plutonier si ii șoptește ceva la ureche,il vedem p-ala cum se schimba la față,l- am intrebat mai tarziu ce a vorbit cu plutonierul si a sus sec,trebuie sa își primească palmele înapoi.

Pai de ce sa se sperie ma ?  Ca doar nu i-a dat si gloante ? I-a dat o bucata de lemn cu fier in ea..

PS. Mai taie din ele da-le-n plm  :laugh2

• Like 1
  • Minus 1
  • Oras:un satuc din china numit pu lan'g kwr
Postat

Pregatire tactica la jandarmi,in Baneasa...

Pe scurt niste bucatari,ospatari si pandari,nici macar unu mai de Doamne Ajuta ...in caz de ceva.

Ne a futut un locotenent jumatate de zi dupa care i a lasat pe gradati sa ne futa...

Vezi Doamne antrenament de lupta non armata(un fel de doua feluri).

Eu am refuzat politicos,cunoscand deja cateva tehnici de autoaparare,asta pana m a luat la palme un vasluian gradat,tot strigand la mine sa ma apar.

I am plasat un croseu de stanga in barba urmat inutil,de un genunchi drept in plexul solar...jos,somn,uimire generala iar din ziua aia,a cincea zi de armata nu m a mai futut nimeni la nervi. :)

• Like 6
Postat

Pai de ce sa se sperie ma ?  Ca doar nu i-a dat si gloante ? I-a dat o bucata de lemn cu fier in ea..

PS. Mai taie din ele da-le-n plm  :laugh2

sa vede ca nu ai facut armata @sarlatane,ordinele se executa nu se discuta(era regula de baza in armata)

si mai erau trei reguli stricte care ti se repetau ostentativ in fiecare moment

-nu sti te invatam

-nu poti te ajutam

-nu vrei te obligam

• Like 2
  • Minus 1
Postat

Pregatire tactica la jandarmi,in Baneasa...

Pe scurt niste bucatari,ospatari si pandari,nici macar unu mai de Doamne Ajuta ...in caz de ceva.

Ne a futut un locotenent jumatate de zi dupa care i a lasat pe gradati sa ne futa...

Vezi Doamne antrenament de lupta non armata(un fel de doua feluri).

Eu am refuzat politicos,cunoscand deja cateva tehnici de autoaparare,asta pana m a luat la palme un vasluian gradat,tot strigand la mine sa ma apar.

I am plasat un croseu de stanga in barba urmat inutil,de un genunchi drept in plexul solar...jos,somn,uimire generala iar din ziua aia,a cincea zi de armata nu m a mai futut nimeni la nervi. :)

In ce an?
Postat

:))) Eram niste nebuni,dupa perioada de acomodare deveniseram foarte uniti,eram BATERIA NEBUNA,asa ni se spunea in regiment saracul comandant de baterie un locotenent major a albit la propriu din cauza noastra,era tot timpul consemnat la domiciliu in wekend,nu avea voie sa paraseasca garnizoana,sambata si duminica era mai mult in unitate,fiind chemat sa ne astampere :))))

Lunea dimineata se dadea intotdeauna onorul comandantului de regiment,cu fanfara, defilare,drapel,onor etc

Dupa ce comandantul dadea onorul"Buna dimineata soldati",si i se raspundea cu "Sa traiti' primele cuvinte erau,Bateria X a facut in wekend a dres.....,timp de cateva saptamani la rand se intampla chestia asta intr-o luni de dimineata cand comandantul incepuse pledoaria impotriva noastra in acea liniste se aude"Bateria a facut,bateria a dres,pula mea zici ca bateria la omorat pe CEAUSESCU" :))),tot regimentul a ramas cu,gura cascata,singurii care radeam eram noi nebunii :)))),ne-au futut ofiterii in ziua aia de nu mai stiam de noi,ne-au alergat,ne-au bagat printr-un rau,cica fortarea unui curs de apa,ne scoteau pe uscat si ordonau "aviatie la joasa inaltime" si trebuia sa te culci pe spate cu arma in pozitie de tragere,culcaturi, tarasuri, alergat cu completul chimic echipat si cu masca pe figura,ne facusera varza,doar dintii mai erau albi restul eram precum porcii vara,la intoarcere in unitate chiar daca eram rupti de oboseala,am inceput sa cantam cantece soldatesti,cantam cu atata putere de rasuna strada,se oprea lumea si se uita la noi,ofiterii urlau sa incetam si noi mai tare cantam si bateam  si pas de defilare pe ritmul melodiei,incepuse lumea sa se ia de ofiteri sa ne lase sa cantam ca e frumos sa ne asculte.....

Vremuri,grele dar frumoase :))))

• Like 3
  • Minus 1
Postat

tu  esti de la evidenta populatiei sau ziarist  la revista de front.  :laugh2

Redactor la revista " Aramata este adunatura de prosti și pierdere de timp"

Asa i.am spus colonelului, care a tot insistat sa rămân în cadru armatei :))

• Like 1
  • Oras:Sfantu Gheorghe (CV)
  • Oras:Sfantu Gheorghe (CV)
Postat

Mi s-a povestit de cineva crescut intr-un orfelinat.

Ajuns in armata facea pe prostul, asa ca imediat l-au etichetat ca "ungur prost" si l-au repartizat la G.H.Z (nu stiu daca am scris bine... unitate unde se cresteau animale(gaini, porci), pentru alimentatia armatei.

Cei de acolo aveu multe tactici cum sa o duca bine. 

Cand murea un purcel chemau ofiterul si raportau, apoi fiind iarna au taiat si au mancat ceilalti purcei si de fiecare data cand raportau un nou purcel decedat tot pe primul il aratau ofiterului asa ca mancau carne  de purcel la dicretie, si asta undeva la inceputul anilor 80.

Cunoscutul meu era responsabil de gaini. 

Mnacarea asigurata pentru cresterea animalelor lua drumul satelor prin imprejurimi , trasnformandu-se repede in tuica :)

Asa ca gainile cu sloganul "zburati somimii patriei" erau educate sa se autoaprovizioneze din ce gaseau pe jos in curte. Evident nu le ajunge, si cand apucau mancau si ouale

S-a intamplat ca odata cufarul metalic in care se depozitau oulae in cofragi pana erau lauti de ofiterul responsabil a ramas neincuiat. Atat le-a trebuit gainilor infometate, au mancat pana si cofragii

Si vine ofiterul dupa oua, cufarul gol, striga dupa cunostinta mea, care se dusese la cules cuiperci dupa ce a vazut ce au facut gainile

Vine... intreaba ofiterul

-Unde sunt ouale?

Asta facand pe prostul

-Auleu, ai mancat ouale

- Dar nu sunt nici cofragi

-Ai mancat si cofragii!

Ofiterul

-Ma faci pe mine hot???!! Du-te de aici, ungur prost ... ( si probabil inca multe alte cuvinte frumoase)

Pe vremuri au am ras cu lacrimi cand auzeam povestea... 

• Like 5
  • Telefon: alexgaman
  • Oras:PITESTI
  • Telefon: alexgaman
  • Oras:PITESTI
Postat

Armata ....

daaa , doi ani , la marina , din pacate nu mai tin minte , era prin 85 plm .... :slap2 , oricum multe amintiri placute , poate-mi aduc aminte ....

• Like 2
Postat

In ce an?

2000 iunist.

Postat

Da nu ziceti si cum ati futut in armata? Eu prin 1997 am facut la Ploiesti si am agatat o pipita, am fost cu ea la doscoteca si apoi am futut-o cu preze (am avut 2 pastrate cu grija) intr-un gang, cu frica sa nu treaca careva desi era doua noaptea....A doua zi cand a venit la poarta unitatii nu am mai iesit ca nu aveam de gand sa o iau de nevasta. Probabil ca asta spera, sa ia bucurestean de barbat)))  :blushing2  :laugh2

• Like 1
  • Oras:Burkina Faso
  • Oras:Burkina Faso
Postat

Printre baietii de dupa blocurile gri circula celebra vorba: "Armata te face barbat".

Numai fraierii au facut armata.

Sa iei ordine de la un moldovean...Bine ca am facut scoala.

:)

• Like 1
  • Minus 1

• Telefon: raffaello1709
  • Oras:Terra
  • Telefon: raffaello1709
  • Oras:Terra
Postat

Printre baietii de dupa blocurile gri circula celebra vorba: "Armata te face barbat".

Numai fraierii au facut armata.

Sa iei ordine de la un moldovean...Bine ca am facut scoala.

:)

Ori esti prea cacacios si d-aia n-ai facut armata, ori ai avut pe tac-tu nomenclaturist si te-a aranjat sa scapi. Ups.. d-aia ai o fobie cu nomenclaturistii?

Peseu:

Nu-mi raspunde ca-ti bag si contul asta la ignore. 

• Like 1
  • Minus 1

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

No registered users viewing this page.

• Creează nouă...