Sari la conținut

Oare omenia e pe cale de dispariție?

Vizitator deliaro

Postări Recomandate

• Oras:Acolo unde se da ora exacta
  • Oras:Acolo unde se da ora exacta
Postat

Cam da,pacat ca nu e si prostia pe cale de disparitie :(

• Like 4
  • Minus 8
  • Oras:Bucuresti
Postat

:(

:( Trist. Daca intrebai de ce cerul e albastru puteam sa-ti raspund, dar omenia a fost provocata de cand a aparut omul... sunt zeci de ani de atunci...

Tara asta de... nu prea a luptat contra celorlalti, altfel poate se unea, macar de nevoie...

• Minus 2
Vizitator
Reputație: 0
Postat

:(

Nu este. Adica de disparut, nu va dispare, dar vor ramane mici oaze de omenie pe Terra...

Iar aici in Ro, ca sa renasca omenia trebuie sa se intample ceva extrem de dureros si sangeros la nivel national... lucru spre care ne cam indreptam...

• Like 2
Postat

On a serios note: omenirea a dispărut atunci cand s-a întors împotriva ei însuși

Iar falsa impresie ca ai avea ceva intre urechi a disparut cand ai apasat prima tasta...

Scuza-ma Pisic dar nu puteaaaaaaam, era prea.... :D

• Like 1
Postat

On a serios note: omenirea a dispărut atunci cand s-a întors împotriva ei însuși

Ba pardon, ce i-a impiedicat pe familisti in batalii sa omoare adolescenti/ copii cu sabia sau arcul in mana? Nup, frica a facut prapad. Dezvolta tu, la ora asta...  :no2

• Oras:pa
  • Oras:pa
Postat

Revenim? Nu e vorba de arabi... Haide sa dezbatem momentul cand omenirea a decis sa se intoarca impotriva sa.... Eu zic ca atunci cand au aparut religiile a fost motivul declansarii acestor ure si diferente de mentalitate, ce au provocat razboaie... Cred ca si rasismul sta la baza acestei declansari dar nu stiu cat de relevant este cu religia, probabil ca in koran sau biblie undeva se vorbeste si de diferenta rasiala. Defapt eu personal consider ca rasismul este una dintre factorii declansatori a intoarcerii omenirii impotriva sa... inca de pe vremea primiilor oameni... Homo sapiens a incercat sa elimine Neanderthalul... era vezut primitiv, o amenintare pentru "omul modern" asa ca a fost ucis din ura rasiala... eu cred ca uciderea neanderthaliilor de catre homo sapiens a fost prima extinctie in masa produsa de omul modern, din motive rasiale... eu cred ca de la inceputurile sale, omenirea a disparut asa cum ai zis si tu:

:( Trist. Daca intrebai de ce cerul e albastru puteam sa-ti raspund, dar omenia a fost provocata de cand a aparut omul... sunt zeci de ani de atunci...

• Like 2
  • Minus 3
Vizitator
Postat

Eu nu mi-as face griji.

Ce o sa dispară ultimele...apa,aerul și fraierul.

Trageți concluziile :)

• Oras:all over (NU e o ironie...)
  • Oras:all over (NU e o ironie...)
Postat

Si Dobre, (...)

Unde? Stii ceva concret despre asta?

In alta ordine de idei - crezand cu tarie in faptul ca toti cei care-ati scris aici erati 100% treji si lucizi la ora aia din noapte ;), propun reluarea discutiei acum, pe lumina, insa clarificand putin intrebarea initiala: vreti sa dezbatem daca e pe cale de disparitie OMENIA, sau OMENIREA...? 

• Like 3
Vizitator
Postat

Unde? Stii ceva concret despre asta?

In alta ordine de idei - crezand cu tarie in faptul ca toti cei care-ati scris aici erati 100% treji si lucizi la ora aia din noapte ;), propun reluarea discutiei acum, pe lumina, insa clarificand putin intrebarea initiala: vreti sa dezbatem daca e pe cale de disparitie OMENIA, sau OMENIREA...? 

Sau ceva de genul: in '89 au existat teroristi sau eroristi ? Cine a tras in popor, teroristii sau eroristii ? :)

• Like 1
  • Telefon: archon.archon
  • Oras:Suceava
  • Telefon: archon.archon
  • Oras:Suceava
Postat

probabil daca s ar ,,împărți bani gratis,,ar reveni si omenia...,

• Like 1
  • Oras:-
  • Oras:-
Postat
Oare omenia e pe cale de dispariție? :(

NU! o vei gasi intr-un viitor nu prea indepartat conservata prin vestigii antropologice apuse si muzee..

• Like 1
  • Oras:N.Dame
  • Oras:N.Dame
Postat

Imi place sa cred ca nu e pe cale de disparitie. Sa ne amintim ca acum vreo 360 de ani, Hobbes sustinea ca egoismul domina natura umana prin celebra butada homo homini lupus est. Si au urmat perioade in care s-au dezvoltat stiintele umaniste, in care au aparut organizatii de caritate (”Crucea rosie” etc.), in care s-au semnat importate tratate impotriva torturii, care contin reguli ale razboiului etc.

Omenia doar se diminueaza, la fel cum educatia, cultura, sentimentele sufera in epoca noastra schimbari de substanta. Una din explicatii este si aceea ca oamenii interactioneaza din ce in ce mai mult prin intermediul tehnologiei care favorizeaza impostura), dar ”anesteziaza” trairile.

Revenind aici, la forum, imi place sa cred (desi poate ma imbat singur cu apa rece) ca unele replici total lipsite de omenie pe care le citesc pe aici (chiar azi am ”descoperit” niste aiureli postate de un membru vechi si serios, prin care jigneste sentimente umane la modul general) sunt nimai niste teribilisme de doi lei, generate de euforia bahica, sau doar cea a anonimatului, ori chiar din dorinta de a epata.

Insa sunt de acord ca procentul de omenie nu e direct proportional cu umanitatea.

• Like 2

• Oras:bucuresti
  • Oras:bucuresti
Postat

In momentul in care a aparut prima forma de organizare bazata pe acumulare de capital, acolo o parte din omenie a disparut, Si cum in zilele noastre acumularea de capital este foarte importanta, o parte din omenie a disparut. Dar asta nu inseamna ca nu suntem capabili de gesturi sfidatoare la adresa avaritiei si a altor chestii de genul asta. Acest raspuns vine doar in completarea celor de mai sus care si "ele ieste bune". :)

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members and 1 guest

No registered users viewing this page.

• Creează nouă...