gigelpetrescu Reputație: 3311 Postat Octombrie 5, 2016 Telefon: [email protected] Oras:Bucuresti Telefon: [email protected] Oras:Bucuresti Postat Octombrie 5, 2016 nu o sa mai scriu peste textul respectiv ca se face prea mare. incerc cateva idei.pe carol si cuza i-am dat ca exemplu ca sa sugerez mai bine trendul ascendent pe care eram. totusi veneam dupa 4 secole de turci. nu sunt nici magnifici, nici salvatori, dar au avut o directie coerenta si au incercat sa faca ceva. perioada interbelica a vazut si ea o serie de 'importuri': germani, italieni, evrei care au contribuit la progresul societatii romanesti. erau necesari, ar fi si acum, dar nu prea mai vin. dezastrul armatei romane din cele doua razboaie arata cat de greu se reconstruieste o tara ramasa in urma atata amar de ani. am citit marturii ale soldatilor romani, nemti si rusi. ce diferenta de inzestrare, de educatie...cei mai multi soldati romani nici 4 clase nu aveau, in vreme ce ofiterii germani fusesera scoliti ani de zile inainte de razboi. e foarte greu sa muti peste noapte o tara intreaga, mai ales una de dimensiunile romaniei. daca romania avea sansa urmarii, dupa razboi, a directiei pe care intrase, azi era cel putin la nivelul italiei. ca sa fiu modest. un mic exemplu: cehia in 45 era MULT in fata austriei. in 56, dupa doar un deceniu de comunism (cehia isi pastrase industria grea), pe strazile austriei circulau de 3 ori mai multe masini decat dincolo. iar austria fusese rasa in razboi de catre rusi. evident, dictaturile sunt sortite esecului. power corrupts; absolute power corrupts absolute. dar eu nu vad cum altfel ai putea eradica dezastrul care este coruptia generalizata la varf. nu ai cum sa redai increderea omului de rand ca se poate si altfel. si nu ai cum sa educi altfel cohortele de idioti care cred sincer ca iliescu e un om bun. suprimarea tuturor partidelor, munca in folosul comunitatii pentru tot politicienii - nu inchisoare, munca, ani multi. practic stergi totul si o iei de la capat. altfel...astepti sa moara. dar intre timp pierzi niste multi ani si niste multi oameni care se satura sau se transforma.Dixit. A fost o plăcere sa dialoghez cu voi.Vorba lui V-ships, ăsta totuși nu e locul. Poate altcândva, altundeva.Gânduri bune!
v-ships Reputație: 24 Postat Octombrie 5, 2016 Telefon: [email protected] Oras:Traind printre panarame si cretini fomisti fara pic de caracter. Telefon: [email protected] Oras:Traind printre panarame si cretini fomisti fara pic de caracter. Postat Octombrie 5, 2016 "Interbelic si nu postbelic voiam sa scriu...ca postbelic, 4 decenii a fost crunt in special dpdv mental/moral, si doar submediocrii fara opinii si fara un tel in viata, comunistii si securistii inveterati mai pot fi nostalgici, adica cei care au avut si care inca mai au, centrul ratiunii situat doar in caltabosh/matz. @humanoid Sincer nu i-am mai urmarit indeaproape articol cu articol in ultimul an, probabil ca s-a mai diluat si ei cu invazia de noi cronicari, dar inca este peste nivelul massmediei de partid/trust oligofreno-zoofila, partinitoare si dezinformatoare. Poate cu tarile scandinave nu a fost cel mai inspirat exemplu pentru ca sunt si bogate in resurse naturale...dar sunt o gramada de tari care neavad resurse, s-au dezvoltat industrial (Olanda, Belgia, Danemarca, Japonia, Singapore, Taiwan...)...te intreb ce program de dezvoltare macro exista in tara lu' pesthe, si cine dracu le da licente de functionare universitatilor... chiar avem nevoie de 2-3 milioane de avocati si de medici stomatologi semianalfabeti, cand deja noua mai ca ne canta popa de la revedere, aproape morti de foame fiind ? Stiu ca am tendinta sa generalizez, si ca mai sunt si romani normali...dar tocmai generalizarea(pe care multi o blamam la altii in discurs) REALA a fenomenelor, ne-a adus in situatia/rahatul in care ne aflam in prezent. Nu vom schimba nimic daca noi astia multi, preferam sa stam in rahat si DOAR sa ne mandrim cu succesele exceptiilor care isi vad, si isi vor vedea linistiti de viata lor pe undeva intr-o tara civilizata. Fara o educatie coerenta, solida si generalizata, nu se va face primavara cu doar cateva exceptii/flori. Stau si ma intreb, cum poate un om normal, inteligent, cu bune intentii sa se afunde in cloaca asta prezenta si actuala plina de puroi cleptomano-mitomana, cand realizeaza din start ca nu are sorti de izbanda ? Este trist si deprimant sa vad ca nu exista societate civila adevarata si puternica, ci doar grupulete razletite de diverse orgolii personale, plangandu-se fiecare pe limba lui. Asta este un alt rau pe care l-a facut comunismul, a distrus spiritul de lupta, de unitate si solidaritate( caracteristici care erau deja aproape inexistente romanului), in special in cadrul clasei de mijloc a intelectualilor, ramanand doar spritul de haiata al infractorilor/prodatorilor si spiritul de turma al pulimii/turmei submediocre gata sa puna botul la orice pomana politica(electorala), neavand prea mult discernamant sa vada/gandeasca pe termen mai lung de 4/5 ani, interesata doar de propriul matz si nu de viitorul copiilor lor. Nu poti schimba o intreaga societate/populatie subdezvoltata mental/spiritual/material doar cu cateva elite. Ar trebui schimbat complet intreg parlamentul si guvernul, dar cum se poate face lucrul acesta democratic, si nici chiar cu forta nedemocratic, majoritatea pulimii fiind complet trepanata ori cleptomana, ca altfel nu-mi pot explica de ce nu isi doreste o schimbare, si prefera sa traiasca in genunchi si umilinta la mica ciupeala si la furatul caciulii. Cum sa faci din roman un spirit de luptator, cand el nu are in gena asa ceva ? Au murit mai multi soldati romani(a nu se intelege civili) la dracu cu carti prin alte tari incercand sa-i salveze pe altii in al 2-lea razboi mondial, onorand cu izmenele in vine aliantele de rahat, cand nemtilor, cand rusilor, decat sa-si apere tara de la inceput si pana la capat tara impotriva lor, si asta cu gandul/foamea de a recupera si castiga noi teritorii, de-au luat-o in cur de la toti la final. Istoria mareata a caracterului si vitejiei poporului roman predata in scoli, a fost/este si va fi mereu o mare minciuna propagandista si manipulatoare, este exact ce se intampla acum, politicienii/pestii(ca suntem pe un site de profil) ne vand/ne fura si pe noi si femeile, pe 2 bani. Lucrez de 15 ani pe afara printre straini, si ajung sa am momente cand ma consider anormal pentru ca ma apuca toti dracii cand vad atata indolenta si nepasare, cand multi imi spun ca nu ar trebui sa-mi pese sa sa-mi vad linistit de viata mea. Ma intreb si-i intreb retoric pe tampitii care gandesc asa... cum pot fi unii atat de cretini, sa creada ca nu ar trebui sa ne intereseze viata altora, implicit a societatii in care traim, cand cu siguranta viata altora/societatea intr-un final va ajunge ea sa fie interesata de viata noastra, ajungand sa ne-o si afecteze ? ...traim in munti, insule, paduri, ori ca strutu' cu capu-n cur, sa nu ne intereseze ce se intampla in jurul nostru ? @ gigelpetrescu Stai linistit, n-am afirmat niciodata ca detin adevarul absolut, si nici tata omida nu ma cred. Stiu ca este cam o 'necorcodanta' in termeni, dar ma consider doar un idealist realisto-pesimist, pesimistii neavad prea multe idealuri, ori vreo legatura cu ele. So, dupa ce vom rezolva problema educatiei in cateva zeci de ani probabil, ne mai ramane DOAR sa rezolvam si problema ADN-ului/caracterului, care ne bantuie de vreo 2000 de ani incoace, abia atunci vom putea fi si noi considerati ca apartinand speciei umane, nemaifiindu-ne jena sa spunem ca suntem romani in tarile alea civilizate si 'intolerante fara niciun motiv', cu nepotii mioritzei, ai lu' decebal si train... un thresome nereusit parearea mea, avand in vedere malformatiile copilului/urmasilor. 2 3
gigelpetrescu Reputație: 3311 Postat Octombrie 5, 2016 Telefon: [email protected] Oras:Bucuresti Telefon: [email protected] Oras:Bucuresti Postat Octombrie 5, 2016 Nicolae CeauşescuColorado, ce facusi, bre? N-am mai scris atâta din generală... mai bagi mult nuiaua prin gard? 1
sfantul pipilica Reputație: 6102 Postat Octombrie 5, 2016 Oras:FALASTOACA Oras:FALASTOACA Postat Octombrie 5, 2016 Dar nu am spus de mine! Spuneam că nu e normal ca să se" descurce" oamenii pentru a trăi, când nu e război sau cataclism natural. Btw...ai fost bişnițar? Normalitatea e să ai un job/business etc. și să-ți procuri firesc, cumpărând din primul magazin ceea-ce ai nevoie.Ranchiuna și proverbiala-ți mârlănie, te-au făcut să mânjeşti și topicul ăsta.Îți dai prea mult cu părerea în necunoștință de cauză.Am să dau puțin din casă să te lămuresc asupra unui aspect.Muncesc de la 18 ani fără întrerupere,Am o meserie la care foarte multi visează încă de copii,un job unde mă duc cu placere,din salariul meu țin în cârcă 3-4 pensionari sau 10-15 prostituate pensionate care au ajuns asistate social.Cum si ce bani câștig în afara job-ului e treaba mea.Apropo de Sovata si ce PLM mai ziceai tu intr-o postare.Am peste 30 zile de CO în care pot pleca unde vrea PLM în lumea asta,cu decontare avion,hotel,masa,bautura si tot ce vrea PLM în limita a 700 lei pe zi.În concluzie,eu plătesc taxe si impozite intr-o lună cât alții intr-un an,asta fiind motivul pentru care îmi permit să mă piș pe rapandule ca Siana care ne țin nouă prelegeri despre moralitate,patriotism si despre pula mea. 7
being miskin Reputație: 14 Postat Octombrie 5, 2016 Oras:Burkina Faso Oras:Burkina Faso Postat Octombrie 5, 2016 Poate cu tarile scandinave nu a fost cel mai inspirat exemplu pentru ca sunt si bogate in resurse naturale...dar sunt o gramada de tari care neavad resurse, s-au dezvoltat industrial (Olanda, Belgia, Danemarca, Japonia, Singapore, Taiwan...)Stai linistit, ca si Singapore are reminiscente de dictatura, libertatea presei este ceva aproape inexistent.Este statul cu cele mai multe gospodarii cu venituri de peste 1 milion $ anual, insa marea majoritatea a populatiei traieste in locuinte sociale. Au fost vai de capul lor acum 50 de ani, insa sunt lideri mondiali in multe aspecte acum.Au avut 2 lucruri, care romanilor le-au lipsit : un tatuc veritabil, marele Lee Kuan Yew, omul care a instaurat regimul autarhic si patriotic.Plus harnicia specifica asiaticilor. Tarile scandinave s-au dezvoltat in primul rand ca urmare a conceptiei egalitariste.Plus un spirit inovator iesit din comun. 3 1
machucambo Reputație: -974 Postat Octombrie 5, 2016 Oras:Ucea Oras:Ucea Postat Octombrie 5, 2016 Așa ceva nu s-a mai văzut: să treacă 24 de ore și să nu fie făcut muci un topic..? 7 2
gigelpetrescu Reputație: 3311 Postat Octombrie 5, 2016 Telefon: [email protected] Oras:Bucuresti Telefon: [email protected] Oras:Bucuresti Postat Octombrie 5, 2016 @ gigelpetrescu Stai linistit, n-am afirmat niciodata ca detin adevarul absolut, si nici tata omida nu ma cred. Stiu ca este cam o 'necorcodanta' in termeni, dar ma consider doar un idealist realisto-pesimist, pesimistii neavad prea multe idealuri, ori vreo legatura cu ele. So, dupa ce vom rezolva problema educatiei in cateva zeci de ani probabil, ne mai ramane DOAR sa rezolvam si problema ADN-ului/caracterului, care ne bantuie de vreo 2000 de ani incoace, abia atunci vom putea fi si noi considerati ca apartinand speciei umane, nemaifiindu-ne jena sa spunem ca suntem romani in tarile alea civilizate si 'intolerante fara niciun motiv', cu nepotii mioritzei, ai lu' decebal si train... un thresome nereusit parearea mea, avand in vedere malformatiile copilului/urmasilor. Nu am avut intenția sa insinuez ca am inteles postarea ta ca fiind exprimarea unui adevar absolut. Dimpotrivă, cineva care isi permite sa creada/afirme ca este in posesia acestuia da dovadă, indiferent de capacitatea intelectuală a individului in cauza, de un egoism si o infatuare ce nu merită hranite printr-un aparent dialog/dezbatere. In ceea ce priveste evolutia societatii, avem tendința să privim "resetarea" valorilor din prisma a ceea ce cunoaștem acum. Nu luam in considerare procesul de tehnologizare accelerat (cu accent pe accelerat) al societatii. Granita dintre inteligenta umană si cea sintetică este tot mai mica. Eu cred ca nu este o chestiune de "dacă" ci de "cand" se va produce o modificare atât de radicală, incat consecințele pentru umanitate per ansamblu nu pot fi anticipate. 1
colorado sukaru Reputație: 1011 Postat Octombrie 5, 2016 Oras:Splaiul Unirii Oras:Splaiul Unirii Autor Postat Octombrie 5, 2016 Iuliu Maniu (victima comuniştilor) 2
humanoid_carbon_unit Reputație: -726 Postat Octombrie 5, 2016 Oras:the buleni Oras:the buleni Postat Octombrie 5, 2016 Nu vom schimba nimic daca noi astia multi, preferam sa stam in rahat si DOAR sa ne mandrim cu succesele exceptiilor care isi vad, si isi vor vedea linistiti de viata lor pe undeva intr-o tara civilizata. Fara o educatie coerenta, solida si generalizata, nu se va face primavara cu doar cateva exceptii/flori. Stau si ma intreb, cum poate un om normal, inteligent, cu bune intentii sa se afunde in cloaca asta prezenta si actuala plina de puroi cleptomano-mitomana, cand realizeaza din start ca nu are sorti de izbanda ?ai sa fii surprins, dar daca citesti cate ceva despre psihologia maselor o sa ramai uimit cat de usor pot face minuni o mana de oameni. Este trist si deprimant sa vad ca nu exista societate civila adevarata si puternica, ci doar grupulete razletite de diverse orgolii personale, plangandu-se fiecare pe limba lui. Asta este un alt rau pe care l-a facut comunismul, a distrus spiritul de lupta, de unitate si solidaritate( caracteristici care erau deja aproape inexistente romanului), in special in cadrul clasei de mijloc a intelectualilor, ramanand doar spritul de haiata al infractorilor/prodatorilor si spiritul de turma al pulimii/turmei submediocre gata sa puna botul la orice pomana politica(electorala), neavand prea mult discernamant sa vada/gandeasca pe termen mai lung de 4/5 ani, interesata doar de propriul matz si nu de viitorul copiilor lor.astfel de lucruri au nevoie de mult timp sa se aseze. nu se poate altfel. cand ai contaminat intreaga masa, intregul organism, dureaza mult pana se purifica, pana toate celulele infectate vor muri si aletele noi, nealterate, ii vor lua locul. Nu poti schimba o intreaga societate/populatie subdezvoltata mental/spiritual/material doar cu cateva elite. Ar trebui schimbat complet intreg parlamentul si guvernul, dar cum se poate face lucrul acesta democratic, si nici chiar cu forta nedemocratic, majoritatea pulimii fiind complet trepanata ori cleptomana, ca altfel nu-mi pot explica de ce nu isi doreste o schimbare, si prefera sa traiasca in genunchi si umilinta la mica ciupeala si la furatul caciulii.asta se poate face aproape peste noapte, printr-un regim autoritar. mamaliga nu explodeaza. din pacate insa, imposibil in conditiile actuale ale UE. Cum sa faci din roman un spirit de luptator, cand el nu are in gena asa ceva ?aici de contrazic. romanul are spirit de luptator, romanul nu are initiativa si curaj. romanii se bat chiar bine. romanii stateau sa se bata cu rusii la baioneta, atunci cand si germanii plecau cand rusii sareau in transee. erau singurii care se bateau cu ei. sunt marturii suficiente din toate partile. romanul insa nu are curaj de unul singur. si istoria arata ca e cam greu sa rezisti in picioare de unul singur in balcani. Au murit mai multi soldati romani(a nu se intelege civili) la dracu cu carti prin alte tari incercand sa-i salveze pe altii in al 2-lea razboi mondial, onorand cu izmenele in vine aliantele de rahat, cand nemtilor, cand rusilor, decat sa-si apere tara de la inceput si pana la capat tara impotriva lor, si asta cu gandul/foamea de a recupera si castiga noi teritorii, de-au luat-o in cur de la toti la final. Istoria mareata a caracterului si vitejiei poporului roman predata in scoli, a fost/este si va fi mereu o mare minciuna propagandista si manipulatoare, este exact ce se intampla acum, politicienii/pestii(ca suntem pe un site de profil) ne vand/ne fura si pe noi si femeile, pe 2 bani.aici e discutabil. desigur, cartile de istorie dupa care eu unul am invatat de exemplu pot fi puse pe foc, sunt aproape nule. dar in timp, lucrand in mediu international si intrand in contact cu alte natii, mi-am schimbat un pic optica. romanii, ca orice alta natie, au nevoie de repere. si daca-l gasim pe mihai viteazu, foarte bine. e un reper, avem la ce ne uita. e un pic meschin, dar functioneaza. sa-mi arati mie primul englez care o sa zica ca churchill a fost un criminal macelarind deliberat prin raiduri aeriene populatia germana, mai ales refugiatii din calea rusilor (vezi dresda). sau sa-mi arati un american care nu-l considera erou pe eisenhower, desi in lagarele americane au murit 1,5 milioane de soldati intre '45-'46. asta ca sa-ti dau doua exemple la repezeala din istoria recenta. din pacate, atata timp cat vor exista natiunile si patriotismul, vom avea nevoie de propaganda. desigur, discutia pe tema asta e mult mai complexa. in teorie nici eu nu sunt de acord cu felul in care este prezentata istoria in manualele scolare. Lucrez de 15 ani pe afara printre straini, si ajung sa am momente cand ma consider anormal pentru ca ma apuca toti dracii cand vad atata indolenta si nepasare, cand multi imi spun ca nu ar trebui sa-mi pese sa sa-mi vad linistit de viata mea. Ma intreb si-i intreb retoric pe tampitii care gandesc asa... cum pot fi unii atat de cretini, sa creada ca nu ar trebui sa ne intereseze viata altora, implicit a societatii in care traim, cand cu siguranta viata altora/societatea intr-un final va ajunge ea sa fie interesata de viata noastra, ajungand sa ne-o si afecteze ? ...traim in munti, insule, paduri, ori ca strutu' cu capu-n cur, sa nu ne intereseze ce se intampla in jurul nostru ? 1 2
mercedesbenz Reputație: -380 Postat Octombrie 5, 2016 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Octombrie 5, 2016 http://dezvaluiribiz.ro/wp-content/uploads/2015/06/Maresalul-Ion-Antonescu-c-Arhivele-Nationale-Ziaristi-Online-Ro.jpgMaresalul Antonescu - asasinat de comunisti in urma unui simulacru de proces... Motto: "Iara tie, popor ingrat, nu-ti va ramane nici macar cenusa mea!" Si asa a fost, Maresalul fiind ingropat de vitele comuniste intr-o groapa comuna din incinta penitenciarului Jilava... 3 5
picon Reputație: 1046 Postat Octombrie 5, 2016 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Octombrie 5, 2016 Îți dai prea mult cu părerea în necunoștință de cauză.Am să dau puțin din casă să te lămuresc asupra unui aspect.Muncesc de la 18 ani fără întrerupere,Am o meserie la care foarte multi visează încă de copii,un job unde mă duc cu placere,din salariul meu țin în cârcă 3-4 pensionari sau 10-15 prostituate pensionate care au ajuns asistate social.Cum si ce bani câștig în afara job-ului e treaba mea.Apropo de Sovata si ce PLM mai ziceai tu intr-o postare.Am peste 30 zile de CO în care pot pleca unde vrea PLM în lumea asta,cu decontare avion,hotel,masa,bautura si tot ce vrea PLM în limita a 700 lei pe zi.În concluzie,eu plătesc taxe si impozite intr-o lună cât alții intr-un an,asta fiind motivul pentru care îmi permit să mă piș pe rapandule ca Siana care ne țin nouă prelegeri despre moralitate,patriotism si despre pula mea.Deh mă, ce să-ți fac? Ți-am servit-o cu aceeași monedă! Așa cum tu ți-ai permis să bați câmpii la adresa mea, repetând la nesfârșit niște aberații, ți-am dat-o și eu, pe rever-slice, în lung de linie. Sper că ai învățat ceva din asta!Dar hai să lăsăm topicul să curgă frumos, fără zgura zilnică de pe aici 3 2
traminer Reputație: 1806 Postat Octombrie 5, 2016 Oras:Jamaica Oras:Jamaica Postat Octombrie 5, 2016 Deh mă, ce să-ți fac? Ți-am servit-o cu aceeași monedă! Așa cum tu ți-ai permis să bați câmpii la adresa mea, repetând la nesfârșit niște aberații, ți-am dat-o și eu, pe rever-slice, în lung de linie. Sper că ai învățat ceva din asta!Dar hai să lăsăm topicul să curgă frumos, fără zgura zilnică de pe aiciPicon, tu nu pricepi un lucru elementar! Pe acest forum nimeni nu învață nimic. TOATĂ LUMEA PROPOVĂDUIEŞTE! 4
picon Reputație: 1046 Postat Octombrie 5, 2016 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Octombrie 5, 2016 Picon, tu nu pricepi un lucru elementar! Pe acest forum nimeni nu învață nimic. TOATĂ LUMEA PROPOVĂDUIEŞTE!
being miskin Reputație: 14 Postat Octombrie 6, 2016 Oras:Burkina Faso Oras:Burkina Faso Postat Octombrie 6, 2016 Deh mă, ce să-ți fac? Ți-am servit-o cu aceeași monedă! Așa cum tu ți-ai permis să bați câmpii la adresa mea, repetând la nesfârșit niște aberații, ți-am dat-o și eu, pe rever-slice, în lung de linie. Sper că ai învățat ceva din asta!Dar hai să lăsăm topicul să curgă frumos, fără zgura zilnică de pe aiciAtunci, ignora, nomenclaturistule.Dar stim foarte bine ca asa ceva nu este posibil.
Vizitator takayama Reputație: 0 Postat Octombrie 6, 2016 Postat Octombrie 6, 2016 In ori ce regim un om destept stie sa se adapteze si reuseste sa traiasca decent fara mari eforturi Partial adevarat,dar depinde din ce clasa sociala provine:cel ce provine de sus,are prietenii necesari,pe cand cel de jos trebuie sa dea din coate,deci face efort .Un prost moare de foame chiar daca traieste in cea mai bogata tara din lume. Nu,in tarile europene dezvoltate,atat prostii cat si lenesii sunt asistati social,iar cu ajutorul primit traiesc decent. PS.-lasand la o parte lenesii,pt ca ei sunt o problema,am sa dezvolt putin despre prosti;prostii in sine sunt necesari si marea masa sunt destul de...prosti.In schimb acestia au rolul lor bine definit in societate fiind necesari in serviciile si muncile uzuale;in general nu o sa gasesti meseriasi,indiferent de ce fel,destepti si/sau culti.Meseriasul prost,sa nu fie lenes,poate sa-si asigure un trai decent sau chiar bun aducandu-si aportul in societate. Parerea mea,sa fii prost nu este o rusine,nu toti avem IQ inalt,suntem inegali inca din nastere. 4
obsidian Reputație: 1866 Postat Octombrie 6, 2016 Oras:Europa Oras:Europa Postat Octombrie 6, 2016 Voi sunteti nebuni ???? Intram in atentia serviciilor cu postarile astea .
rinan Reputație: 12 Postat Octombrie 6, 2016 Oras:Brasov Oras:Brasov Postat Octombrie 6, 2016 Am citit cu interes contribuţia domnilor humanoid_carbon_unit, gigelpetrescu şi V-SHIPS la acest topic.Constat cu satisfacție că există useri de calitate și pe acest forum. Din păcate sunt eclipsați de javre. N-am să intervin pe fond. N-aș putea spune mai mult, sau mai bine.Vreau doar să mă refer la prejudecata invocată de V-SHIPS: că aici n-ar fi locul potrivit pentru o discuție mai serioasă, mai elevată. Această afirmație e propagată cu zel de javre, fiindcă au interesul să țină locul lor de desfătare la un nivel cît se poate de jos, aka nivelul la care merge lor mintea. @picon o amintește adesea, pe un ton de zeflemea. Să zicem că ne-am conforma acestei prejudecăți jăvrești. Se ridică atunci o serie de întrebări:Unde ar trebui purtată o astfel de discuție, concret?Cum s-ar putea reîntîlni acolo cei trei protagoniști indicați de mine mai sus?Cum i-ar putea găsi ceilalți useri interesați de discuție, eu spre exemplu? Ar trebui ca noi să ne creem identități pe alt forum și apoi să le divulgăm aici spre a ne putea reîntîlni acolo. O prostie! Și de ce asta? Pentru a menaja niște javre?Nu e mai fezabil să discutăm aici și să punem javrele la punct cînd le simțim duhoarea? 6 5
sfantul pipilica Reputație: 6102 Postat Octombrie 6, 2016 Oras:FALASTOACA Oras:FALASTOACA Postat Octombrie 6, 2016 Rinan,cum se simte Papusoaica,e bine sănătoasa? 5
v-ships Reputație: 24 Postat Octombrie 6, 2016 Telefon: [email protected] Oras:Traind printre panarame si cretini fomisti fara pic de caracter. Telefon: [email protected] Oras:Traind printre panarame si cretini fomisti fara pic de caracter. Postat Octombrie 6, 2016 Am citit cu interes contribuţia domnilor humanoid_carbon_unit, gigelpetrescu şi V-SHIPS la acest topic.Constat cu satisfacție că există useri de calitate și pe acest forum. Din păcate sunt eclipsați de javre. N-am să intervin pe fond. N-aș putea spune mai mult, sau mai bine.Vreau doar să mă refer la prejudecata invocată de V-SHIPS: că aici n-ar fi locul potrivit pentru o discuție mai serioasă, mai elevată. Această afirmație e propagată cu zel de javre, fiindcă au interesul să țină locul lor de desfătare la un nivel cît se poate de jos, aka nivelul la care merge lor mintea. @picon o amintește adesea, pe un ton de zeflemea. Să zicem că ne-am conforma acestei prejudecăți jăvrești. Se ridică atunci o serie de întrebări:Unde ar trebui purtată o astfel de discuție, concret?Cum s-ar putea reîntîlni acolo cei trei protagoniști indicați de mine mai sus?Cum i-ar putea găsi ceilalți useri interesați de discuție, eu spre exemplu? Ar trebui ca noi să ne creem identități pe alt forum și apoi să le divulgăm aici spre a ne putea reîntîlni acolo. O prostie! Și de ce asta? Pentru a menaja niște javre?Nu e mai fezabil să discutăm aici și să punem javrele la punct cînd le simțim duhoarea?..................... Mersi de apreciere...dar varule, nu mi-o lua in nume de rau, ma adresez tie ca esti ultimul care ai pomenit si ma banui de chestia asta, un antevorbitor(gigelpetrescu parca) zicand la fel, tu probabil preluand de la el. Unde mama dreaq am zis eu ca aici nu-i loc de asemenea discutii, in cele doua postari ale mele ?... cand eu de 3 ani de zile, numai asemenea discutii incerc sa aduc pe tapet...de-am ajuns sa-mi pun in cap toti dementii oligofreni, hiperactivi si suferinzi de ADHD, care nu-s in stare sa citeasca mai mult de 2 emoticoane, 3 interjectii si o onomatopee. Multi dintre useri nu inteleg scopul forumului si ceeea ce inseamna forum. Forumul este pentru informatii si dezbateri, nu doar pentru chit-chat cretin si pomenirea/penetrarea rudelor atat vii cat si moarte, cum majoritatea vad ca au ajuns sa se manifeste. Au chat, am zis deja de o mie de ori, chiar nu inteleg de ce nu vor sa se muiasca acolo in timp real, chiar nu-i inteleg.Tipul asta de dementi cibernetici logoreici(exluzand suta de garizi electronici) regasiti, refugiati aici, parca-s scapati balamuc ori de pe vechiul Conquiztador, avand aceleasi apucaturi, comportament si acelasi tip de discurs cretinoid, lipsit de coerenta si continuitate. 7 3
rinan Reputație: 12 Postat Octombrie 6, 2016 Oras:Brasov Oras:Brasov Postat Octombrie 6, 2016 ..................... Mersi de apreciere...dar varule, nu mi-o lua in nume de rau, ma adresez tie ca esti ultimul care ai pomenit si ma banui de chestia asta, un antevorbitor(gigelpetrescu parca) zicand la fel, tu probabil preluand de la el. Unde mama dreaq am zis eu ca aici nu-i loc de asemenea discutii, in cele doua postari ale mele ?... cand eu de 3 ani de zile, numai asemenea discutii incerc sa aduc pe tapet...de-am ajuns sa-mi pun in cap toti dementii oligofreni, hiperactivi si suferinzi de ADHD, care nu-s in stare sa citeasca mai mult de 2 emoticoane, 3 interjectii si o onomatopee. Multi dintre useri nu inteleg scopul forumului si ceeea ce inseamna forum. Forumul este pentru informatii si dezbateri, nu doar pentru chit-chat cretin si pomenirea/penetrarea rudelor atat vii cat si moarte, cum majoritatea vad ca au ajuns sa se manifeste. Au chat, am zis deja de o mie de ori, chiar nu inteleg de ce nu vor sa se muiasca acolo in timp real, chiar nu-i inteleg.Tipul asta de dementi cibernetici logoreici(exluzand suta de garizi electronici) regasiti, refugiati aici, parca-s scapati balamuc ori de pe vechiul Conquiztador, avand aceleasi apucaturi, comportament si acelasi tip de discurs cretinoid, lipsit de coerenta si continuitate. Așa e. N-am verificat direct la sursă și am greșit. Mea culpa.Dar greșeala mea are și o latură benefică. A provocat această replică din partea ta, cu care sunt întru totul de acord. Englezul o spune chiar mai bine:I couldn't agree more!
gigelpetrescu Reputație: 3311 Postat Octombrie 6, 2016 Telefon: [email protected] Oras:Bucuresti Telefon: [email protected] Oras:Bucuresti Postat Octombrie 6, 2016 V-ships, mea culpa. Eu sunt cel care am afirmat in vreo două rânduri ca mi se pare cam nelalocul lui sa inițiem sau sa contribuim la dezbateri de felul acesta pe un site de curvasareala. La care, dacă rețin corect, ai făcut referire la Contributors (ca sa-i raspund lui Rinan) ca o alternativă logică. Am avut cândva cont pe-acolo, trebuie sa vad de unde-l dezgrop...
humanoid_carbon_unit Reputație: -726 Postat Octombrie 6, 2016 Oras:the buleni Oras:the buleni Postat Octombrie 6, 2016 recunosc ca era ultimul loc unde m-as fi asteptat sa gasesc o astfel de discutie. dar daca ea exista, de ce s-o opresc doar pentru ca obiectul principal al forumului e altul? sunt alte forumuri care au aparut pe tematica initiala specifica - nu dau nume sa nu se considere reclama - pentru ca ulterior sa evolueze ca o veritabila agora.mie subiectul mi s-a parut interesanr si prin prisma faptului ca citesc o carte zilele astea care-mi deschide ochii spre o noua perspectiva a subiectului in cauza. eu unul sincer nu prea am simtit comunismul - eram mic cand l-au miruit pe ceasca - si sunt interesat sa aflu si alte opinii pe tema asta. e si treaba de psihologie, nu numai istorie.
nicolae_ceausescu Reputație: 48 Postat Octombrie 6, 2016 Postat Octombrie 6, 2016 ia spuneti voi putoilor ce stiti despre mine 2
machucambo Reputație: -974 Postat Octombrie 6, 2016 Oras:Ucea Oras:Ucea Postat Octombrie 6, 2016 ia spuneti voi putoilor ce stiti despre mineBă, Ceașcă, bine c-ai venit, că te loaseră ăștia la pulă, grav dă tot...! 3 2
gigelpetrescu Reputație: 3311 Postat Octombrie 6, 2016 Telefon: [email protected] Oras:Bucuresti Telefon: [email protected] Oras:Bucuresti Postat Octombrie 6, 2016 recunosc ca era ultimul loc unde m-as fi asteptat sa gasesc o astfel de discutie. dar daca ea exista, de ce s-o opresc doar pentru ca obiectul principal al forumului e altul? sunt alte forumuri care au aparut pe tematica initiala specifica - nu dau nume sa nu se considere reclama - pentru ca ulterior sa evolueze ca o veritabila agora.mie subiectul mi s-a parut interesanr si prin prisma faptului ca citesc o carte zilele astea care-mi deschide ochii spre o noua perspectiva a subiectului in cauza. eu unul sincer nu prea am simtit comunismul - eram mic cand l-au miruit pe ceasca - si sunt interesat sa aflu si alte opinii pe tema asta. e si treaba de psihologie, nu numai istorie. Din punct de vedere al perceptiei perioadei de dinainte versus perioada de dupa '89, la 40 si "umpic" de ani ai mei ma consider intrucatva privilegiat. Desi adolescent, apucasem sa experimentez viata in societatea "multilateral dezvoltata" cu privatiunile/beneficiile ei, si intr-o oarecare masura, cu ajutorul parintilor, sa ignor propaganda/ spalatul creierelor care se practica inca din frageda pruncie in scoala. Cu alte cuvinte aveam suficienti ani incat sa zic ca incepusem sa gandesc, insa nu atat de multi incat sa devin "anchilozat" ideologic si spiritual.Generatia mea i-a prins si pe aceia care au trait pe viu perioada interbelica si care au putut sa ne transmita memoriile proprii, cel mai adesea prin viu grai ... prin urmare avem in minte chipul si vocea povestitorului, ceva ce nu poate fi substituit de cuvantul scris sau retranslatat in media, de oricare ar fi. Adauga la asta haosul din perioada de tranzitie (timpurie, ca-n tranzitie suntem perpetuu...) , explozia informationala de dupa 98'-2000, libertatea de miscare de dupa 2002, euforia de consum de pana in 2008, trezirea din euforie de dupa 2009, tehnologizarea fara precedent a societatii, dezumanizarea conceptului de socializare (uitati-va doar la copii si adolescenti - cum socializeaza ei acum fata de cum o faceam noi) si , crede-ma, pentru cine are ochi sa vada si rabdarea si capacitatea sa structureze informatia, ultimii 25 de ani au fost de un dinamism fara precedent. Putem (inca) sa tinem pasul relativ bine cu noile tehnologii si trenduri de utilizare, dar mai stim cum arata si cum sa folosim un telefon cu disc sau un magnetofon (si nu din filme de epoca...) De molima/boala si de razboi sa fim feriti, ca de prostie nu putem, e omniprezenta. 1
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum