Sari la conținut

Regimul Comunist

Postări Recomandate

• Oras:amanta
Postat

eu nu cunosc nici un alt regim care a exterminat si tampit o tara intreaga in asa hal. nu cunosc nici un alt sistem politic mai odios. citeste arhipelagul gulag si ai sa intelegi ce a insemnat comunismul pentru lumea asta. timp de 45 de ani (aproape doua generatii), romania a fost furata de rusi prin imixtiunea directa in economie (romania trebuia sa produca in agricultura si materii prime) si comert (dirijat de la moscova si cu pret fix). asa se intampla cand esti stat satelit.

epurarile si inchisorile comuniste din romania au fost cele mai dure si mai nasoale din intregul bloc comunist. make no mistake.

Pai vezi ca nu ai inteles istoria? Intrare ar URSS își propusese ca pe România să o facă o țară preponderent agrară,dar nenea Nici a industrializat-o puternic dând rușilor peste bot,si nu numai asta,celebra și mult discutata flota știi de ce a fost înființată?pentru a ascunde rușilor traficul cu arme,Romania era cineva în lume crede-ma iar cei din lumea a3a ne priveau ca pe o forță și la adunările ONU ce vota delegația romana era litera de lege pentru ei

Rușii nu ne-au luat abuziv,noi a trebuit să plătim daune de război,hotarate de cei care îi considerăm astăzi prieteni.

Regimul a fost înlăturat de frica,in 89 eram singurul stat din lume fără datorii,deveneam puternici poate prea puternuci

• Like 2
  • Minus 1
  • Oras:Satu' cu ministri
Postat

Pai vezi ca nu ai inteles istoria? Intrare ar URSS își propusese ca pe România să o facă o țară preponderent agrară,dar nenea Nici a industrializat-o puternic dând rușilor peste bot,si nu numai asta,celebra și mult discutata flota știi de ce a fost înființată?pentru a ascunde rușilor traficul cu arme,Romania era cineva în lume crede-ma iar cei din lumea a3a ne priveau ca pe o forță și la adunările ONU ce vota delegația romana era litera de lege pentru ei

Rușii nu ne-au luat abuziv,noi a trebuit să plătim daune de război,hotarate de cei care îi considerăm astăzi prieteni.

Regimul a fost înlăturat de frica,in 89 eram singurul stat din lume fără datorii,deveneam puternici poate prea puternuci

Coane, eu zic să te oprești! Amesteci realități cu ficțiuni și ai o slabă înțelegere a istoriei și economiei. 

Degeaba eram o "forță mondială", în fond și Guță e! Degeaba am făcut și am dres, cum spui tu (parțial adevărat), dacă nu era mâncare, dar era frig, întuneric, penurie de orice și mai ales Securitate, cultul personalității etc. 

Las-o, te rog!

• Like 5
  • Minus 2
  • Oras:N.Dame
Postat

@ynelcriss, probabil ai o varsta sub 50 de ani...Daca ai o etate care depaseste aceasta cifra, imi e clar: esti un fost ofiter de securitate! Ai redat perfect argumentele futile, unele chiar aberante, folosite de tagma in cauza... :laugh2

Si, ca sa citez leitmotivul unuia din marile romane romanesti (care descrie magistral exact chestiile despre care vorbesc): Astept ordonantele dvs! :laugh2

• Like 3
  • Oras:the buleni
Postat

rusii nu ne-au luat abuziv? :) ana pauker era evreica, bodnaras ucrainean, restul comunistilor veniti pe tancurile rusesti erau rusi, ucrainienii si unguri :) nici un roman. armata sovietica s-a retras din romania in '58, cred ca ultima.

noi a trebuit sa platim daune? :) romania a fost considerata tara infranta, desi am pierdut peste 100k de soldati in vest. romania si bulgaria au fost cele mai furate, iar asta a fost decis unilateral de tatuca stalin. nu a decis nimeni de la germania de est incolo, doar stalin.

regimul a fost inlaturat de frica? :) reia, daca ai placerea, discursurile lui havel din anii '90. cortina de fier a cazut din cauza ca tarile comuniste intrasera in colaps economic, urss avea 50% din pib dedicat armatei. in schimbul 'cedarii' tarilor satelit, gorbaciov avea sa primeasca de la kohl tehnologie cu care sa reconstruiasca rusia, ramasa grav in urma la capitolul respectiv. toate regimurile au cazut aproape in acelasi timp.

puternica a fost iugoslavia, nu romania.

• Like 4
  • Minus 2
  • Oras:Bucuresti
Postat

Mare mandrie pe capul nostru ca ne priveau aia din lumea a treia ca o forta! Si prin ce eram o forta, printr-o economie ultra-performanta, printr-o armata puternica? In ceea ce priveste industria, s-a vazut cum s-a ales praful de ea dupa 1989. Multe din acele fabrici erau, vorba lui don Petrica Roman, "mormane de fiare" vechi. Ce branduri romanesti erau recunoscute pe plan mondial atunci?

• Like 7
  • Minus 1
Postat

Si, acum, vorbind cinstit: cate dintre realizarile industriei romanesti au fost creatii proprii, ori ale sprijinului soviectic, si cate dintre ele au fost rodul unor tehnologii cedate de Occident ca sustinere pentru ”independenta” fata de rusi afisata de Ceausescu, sau a unor solutii oferite de spionaj? Proportia e una covarsitoare

• Like 3
Postat

Daca Nicolae Ceauşescu traia azi nu mai vb noi aici de libertate nu mai puteai sa cunosti lumea asta in care traim  muream ca uscati aici deci lasati voi comunismul si traiti in prezent . :)

Ce s-ar fi facut unii sau altii fara forum? :D

Postat

Chiar admitand, exclusiv de dragul conversatiei in contradictoriu, ca ”pana in 1980 era mai bine” (foarte putini someri, iti ”dadea” statul casa etc.), nici un om cu principii morale nu poate fi de acord ca pretinsul progres a fost cladit prin teroare si exterminarea unei clase sociale de elita. De fapt, nici nu conteaza daca e vorba despre elite sau nu, ci despre uciderea in masa, torturarea, deportarea s.a.m.d. a unor simpli oameni a caror singura vina era diferenta de opinie in raport cu bolsevicii.

Daaa, pana in 1980 era mai bine...

Stiti de ce se vehiculeaza idiotzenia asta?

Pt.ca pana la inceputul anilor '80, in Romanica se gasea "haleala" la "Alimentara"!

Dupa '78-'79, piticu' tampit s-a gandit ca trebuie sa taie si 'haleala", si de aici au inceput celebrele cozi noaptea pt. o punga de gheare de pui...

Iar noi romanii, care judecam in principal prin stomac (uitati-va ca toata lumea se plange ca nu sunt bani,dar daca te duci la Carrefour toti umplu carucioarele de parca ar veni apocalipsa-deh, tot reminiscenta comunista), consideram ca pana in anii '80 a fost bine ca aveam haleala... Haleala, si atat...

Putai sa iesi undeva in afara de tarile blocului comunist??!

Nuuu!

Aveai libertate de expresie, macar sa-njuri "bravul carmaci" pt.analfabetismul si diletantismul cretin cu care a condus tara?

Nuu!

Si multe altele, de care, boshorog fiind eu, nu vreau sa-mi mai amintesc...

Asa ca nu mai plangeti piticu' analfabet si vremurile lui, singura diferenta e ca pe vremea aia aveai o "bruma" de salariu cu care nu aveai ce sa cumperi, iar acum prostii au tot o "bruma" de salariu, care nu le ajunge sa cumpere tot ce si-ar dori!

Si cu toate astea, la Carrefour e incontinuu plin de cretini cu carucioare pline, care se plang ca nu au bani, si care arunca dupa o saptamana aproape jumatate din ce cumpara pt.ca se strica... Si dupa aia cumpara iar, si iar arunca, etc.

Interesant, nu?! :laugh2    

• Like 7
  • Minus 5
Postat

Daaa, pana in 1980 era mai bine...

Stiti de ce se vehiculeaza idiotzenia asta?

Pt.ca pana la inceputul anilor '80, in Romanica se gasea "haleala" la "Alimentara"!

Dupa '78-'79, piticu' tampit s-a gandit ca trebuie sa taie si 'haleala", si de aici au inceput celebrele cozi noaptea pt. o punga de gheare de pui...

Iar noi romanii, care judecam in principal prin stomac (uitati-va ca toata lumea se plange ca nu sunt bani,dar daca te duci la Carrefour toti umplu carucioarele de parca ar veni apocalipsa-deh, tot reminiscenta comunista), consideram ca pana in anii '80 a fost bine ca aveam haleala... Haleala, si atat...

Putai sa iesi undeva in afara de tarile blocului comunist??!

Nuuu!

Aveai libertate de expresie, macar sa-njuri "bravul carmaci" pt.analfabetismul si diletantismul cretin cu care a condus tara?

Nuu!

Si multe altele, de care, boshorog fiind eu, nu vreau sa-mi mai amintesc...

Asa ca nu mai plangeti piticu' analfabet si vremurile lui, singura diferenta e ca pe vremea aia aveai o "bruma" de salariu cu care nu aveai ce sa cumperi, iar acum prostii au tot o "bruma" de salariu, care nu le ajunge sa cumpere tot ce si-ar dori!

Si cu toate astea, la Carrefour e incontinuu plin de cretini cu carucioare pline, care se plang ca nu au bani, si care arunca dupa o saptamana aproape jumatate din ce cumpara pt.ca se strica... Si dupa aia cumpara iar, si iar arunca, etc.

Interesant, nu?! :laugh2    

Eh, nu numai haleală! Au fost câțiva ani, între 1965 și 1970-1971, când și dpdv cultural, a fost un dezgheț și chiar o anumită libertate în artă și cultură. Au fost mai buni acei ani, dar în comparație cu cei de după, până în 1990. 

• Like 2
  • Minus 2
Postat

@ynelcriss, probabil ai o varsta sub 50 de ani...Daca ai o etate care depaseste aceasta cifra, imi e clar: esti un fost ofiter de securitate! Ai redat perfect argumentele futile, unele chiar aberante, folosite de tagma in cauza... :laugh2

Si, ca sa citez leitmotivul unuia din marile romane romanesti (care descrie magistral exact chestiile despre care vorbesc): Astept ordonantele dvs! :laugh2

As fi vrut eu sa fiu securist :))),dar nu nu am fost asta,la acea vreme după mine fugea miliția :)))
  • Like 1
  • Minus 1
Postat

Nu am prins prea mult din comunism si nu in Romania. Era mancare la magazin (ba chiar super ieftina), s-a dat in ratii doar spre sfarsit, curent si gaze au fost fara intreruperi, iar lumea era mai simpla si mai calda, fara atata rautate, figuri si basini ca in ziua de azi. Oamenii comunicau, azi stau cu telefonul in mana si-si dau like-uri pe fb. Daca iti vedeai de treaba ta si nu faceai valuri aveai o viata linistita, fara nici un risc de puscarie, tortura, etc.

Azi e puscarie. Ai tot ce vrei sa cumperi, dar nu ai cu ce, la ce folos? Calitativ ce e in mare pe piata este sa se strice repede sa cumperi iar. In capitalism o parte a populatiei (mai mica) o duce foarte bine si o buna parte nu-si permite nici macar o viata decenta. Sclavi la patroni suntem, dar avem telefoane smekere, internet si datorii la banci. As fi preferat comunismul, sa-mi dea bolsevicii apartament si serviciu, nu muream de foame sau frig si nu duceam lipsa net-ului ca nici nu stiam de el. Mai mergeam si in vacante anual. :)

E doar cum am vazut eu lucrurile, nu dati cu paru'.

• Like 3
  • Minus 2
Postat

Hai sa fim serioși,se făcea la greu micul trafic,toti se vaitau dar frigiderele gemeau,nu stiu cum era in orasele mari dar in cele mici de provincie chiar era un trai bun,eu cresteam găinile la țară cu pâine cumpărată de la oraș,schimbam ardei,rosii,varza,gogoșari,pe cașcaval,mezeluri,ulei zahăr,

• Like 1
  • Minus 1
Postat

Eh, nu numai haleală! Au fost câțiva ani, între 1965 și 1970-1971, când și dpdv cultural, a fost un dezgheț și chiar o anumită libertate în artă și cultură. Au fost mai buni acei ani, dar în comparație cu cei de după, până în 1990. 

Bre, a fost o poola de dezghetz! 

• Like 1
  • Minus 5
Postat

Mare mandrie pe capul nostru ca ne priveau aia din lumea a treia ca o forta! Si prin ce eram o forta, printr-o economie ultra-performanta, printr-o armata puternica? In ceea ce priveste industria, s-a vazut cum s-a ales praful de ea dupa 1989. Multe din acele fabrici erau, vorba lui don Petrica Roman, "mormane de fiare" vechi. Ce branduri romanesti erau recunoscute pe plan mondial atunci?

S-a vrut sa se aleagă praful,unii au facut miliarde din"mormanele de fier vechi".

• Like 1
  • Minus 1
Postat

Bre, a fost o poola de dezghetz! 

A fost, a fost, uiți că sunt mai bătrân ca tine! 

Hai sa fim serioși,se făcea la greu micul trafic,toti se vaitau dar frigiderele gemeau,nu stiu cum era in orasele mari dar in cele mici de provincie chiar era un trai bun,eu cresteam găinile la țară cu pâine cumpărată de la oraș,schimbam ardei,rosii,varza,gogoșari,pe cașcaval,mezeluri,ulei zahăr,

Și pentru tine asta e normal? Să faci mic trafic, troc, șpagă la vânzător etc.? 

• Like 3
  • Minus 2
Postat

Coane, eu zic să te oprești! Amesteci realități cu ficțiuni și ai o slabă înțelegere a istoriei și economiei.

Degeaba eram o "forță mondială", în fond și Guță e! Degeaba am făcut și am dres, cum spui tu (parțial adevărat), dacă nu era mâncare, dar era frig, întuneric, penurie de orice și mai ales Securitate, cultul personalității etc.

Las-o, te rog!

Pe Realitatea cu ceva timp in urmă a fost un interviu cu fostul ministru de externe după timpul lui Ceaușescu,ascultă-l si vezi ce spune omul ala
  • Like 1
  • Minus 1
Postat

Nu am prins prea mult din comunism si nu in Romania. Era mancare la magazin (ba chiar super ieftina), s-a dat in ratii doar spre sfarsit, curent si gaze au fost fara intreruperi, iar lumea era mai simpla si mai calda, fara atata rautate, figuri si basini ca in ziua de azi. Oamenii comunicau, azi stau cu telefonul in mana si-si dau like-uri pe fb. Daca iti vedeai de treaba ta si nu faceai valuri aveai o viata linistita, fara nici un risc de puscarie, tortura, etc.

Azi e puscarie. Ai tot ce vrei sa cumperi, dar nu ai cu ce, la ce folos? Calitativ ce e in mare pe piata este sa se strice repede sa cumperi iar. In capitalism o parte a populatiei (mai mica) o duce foarte bine si o buna parte nu-si permite nici macar o viata decenta. Sclavi la patroni suntem, dar avem telefoane smekere, internet si datorii la banci. As fi preferat comunismul, sa-mi dea bolsevicii apartament si serviciu, nu muream de foame sau frig si nu duceam lipsa net-ului ca nici nu stiam de el. Mai mergeam si in vacante anual. :)

nu da nimeni cu parul, desi avem figuri si basini :)

uite, eu in '91 am mers cu taica-meu la chisinau, sa reparam lada. am gasit moldova - evident, privita prin ochii copilului de-atunci - saraca lipita, desi eu vedeam dintr-un mic orasel de provincie. in 15 minute cat am fost la piata sa luam ceva de halit ne-a fost sparta masina. mergand la militie, cat a stat masina in parcare a fost sparta din nou. militianu' a zis ca suntem norocosi ca nu a fost furata. asa incat trebuie sa relativizezi mereu ceea ce vezi. se poate mult mai nasol.

toata planeta sta cu ochii beliti in ecranele telefoanelor. da, lumea era mai apropiata atunci, dar nu sincer, ci doar de nevoie. decat conjunctural, prefer deloc. chiar mic fiind am realizat ce inseamna sa fii copil de activist fata de copil hai sa zicem normal. e trist.

trebuie sa apuci sa te plimbi pe mapamond sa vezi ce inseamna puscarie si saracie.

• Like 3
  • Minus 2
Postat

Pe Realitatea cu ceva timp in urmă a fost un interviu cu fostul ministru de externe după timpul lui Ceaușescu,ascultă-l si vezi ce spune omul ala

Care? Ștefan Andrei? Ce să spună și el? Voiai să se autoincrimineze? Hai bre ...

• Like 3
  • Minus 2
Postat

rusii nu ne-au luat abuziv? :) ana pauker era evreica, bodnaras ucrainean, restul comunistilor veniti pe tancurile rusesti erau rusi, ucrainienii si unguri :) nici un roman. armata sovietica s-a retras din romania in '58, cred ca ultima.

noi a trebuit sa platim daune? :) romania a fost considerata tara infranta, desi am pierdut peste 100k de soldati in vest. romania si bulgaria au fost cele mai furate, iar asta a fost decis unilateral de tatuca stalin. nu a decis nimeni de la germania de est incolo, doar stalin.

regimul a fost inlaturat de frica? :) reia, daca ai placerea, discursurile lui havel din anii '90. cortina de fier a cazut din cauza ca tarile comuniste intrasera in colaps economic, urss avea 50% din pib dedicat armatei. in schimbul 'cedarii' tarilor satelit, gorbaciov avea sa primeasca de la kohl tehnologie cu care sa reconstruiasca rusia, ramasa grav in urma la capitolul respectiv. toate regimurile au cazut aproape in acelasi timp.

puternica a fost iugoslavia, nu romania.

Ai auzit de tratatul de la Ialta? Atunci a fost împărțită EUROPA,cine a participat acolo?

• Like 1
  • Minus 1
Postat

S-a vrut sa se aleagă praful,unii au facut miliarde din"mormanele de fier vechi".

:) miliardele alea s-au facut din furturi ordinare, nu din vanzari la pret de fier vechi. mai da-o naiba de teoria conspiratiei. au fost cativa ghidusi care au taiat combinatele pe bucati, dar tunurile au fost altele. 

• Like 1
  • Minus 2
Postat

Amada, tu stii ce vorbesti? 

Curent si gaze fara intreruperi???

Taia piticu' curentu' de pe la ora 12-13 pana pe la 16-17 dupa-amiaza...

Gaze??? Abia puteai sa fierbi un ibric de cafea pe aragaz...

Asta e prostia noastra, a romanilor: uitam repede

• Like 2
  • Minus 5
Postat

"A fost, a fost, uiți că sunt mai bătrân ca tine!"

Exact o PULA de dezghetz a fost, bre!!! :laugh2  :laugh2  

Postat

Ai auzit de tratatul de la Ialta? Atunci a fost împărțită EUROPA,cine a participat acolo?

europa a fost impartita inainte, la teheran. si nu a fost o imparteala, ci o constatare a faptului ca tarile unde ajunsesera tancurile rusesti erau pierdute de facto, nu aveai ce sa negociezi. 

astea sunt lucruri cunoscute deja, confirmate de istorici, consimtite in documente oficiale ale tarilor participante samd. iti pot recomanda o alta carte, daca doresti. 

• Like 2
  • Minus 2

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

No registered users viewing this page.

• Creează nouă...