Sari la conținut

Cu cine intenționați să votați la alegerile parlamentare?

61 membri au votat

1. 1. Cu cine votezi?

Postări Recomandate

• Oras:FALASTOACA
  • Oras:FALASTOACA
Postat

Victoria PSD-ului este copleșitoare, iar în urma ei ar trebui trase unele concluzii:

- masa populației a devenit destul de refractară la ideea generală de politically correctness. Eu sunt convins că această detașare este cauzată de excesele implementării acelei idei și de unele abuzuri săvârșite de oamenii chemați să o aplice. De exemplu, raportat la justiție, „poporul” nu se va alipi niciodată emoțional luptei împotriva corupției cât timp exemplele de abuzuri ale procurorilor, de achitări în instanțe și condamnări la CEDO vor fi atât de numeroase. Sau cât timp va lipsi, printre altele, o lege serioasă privind răspunderea magistraților pentru erorile judiciare și abuzuri;

- doamna Gorghiu a eșuat lamentabil și trebuie să plece imediat sau să fie debarcată. Complet lipsită de carismă, a mizat pe o soluție (tehnocratul Cioloș) fără priză la public. S-a încăpățânat auto-distructiv, cu ochelari de cal, în această soluție chiar și atunci când indiciile erau că ea nu va funcționa. Din frică, slugărnicie ori alte motive, ceilalți lideri ai PNL au urmat linia oficială a partidului, săpându-și singuri groapa;

- soluția de guvernare tehnocrată s-a dovedit neperformantă la nivelul percepției publice. Retrospectiv, ea a fost o mană cerească pentru PSD care, în lipsa tehnocraților și dacă alegerile ar fi avut loc imediat după Colectiv, risca o înfrângere istorică. Așa a câștigat în mod fabulos grație - ironie! - tocmai guvernării tehnocraților;

- USR-ul a făcut un joc bun, însă personal sunt sceptic cu privire la coeziunea sa viitoare, dat fiind amalgamul ecclectic din care e alcătuit. În plus, atuul de a nu fi făcut politică se va perima în viitor;

- Sperietoarea cu PSD-ul cel rău nu a funcționat. Populația nu mai pune botul la etichetări de genul ei sunt răi, noi suntem buni. Toți au și părți rele, și bune. Populația dă în continuare un vot emoțional (cine dracu¢citește programele politice?, întrebați de mine, ai mei au răspuns că vor vota cu PSD-ul întrucât a fost singurul care a avut grijă de pensionari) - dar folosirea maniheismului este desuetă, ba chiar contraproductivă: foarte mulți au votat cu PSD-ului doar ca să facă în ciudă celor ce-i arătau pe aceștia cu degetul.

Pe mine mă înfurie, firește, victoria acelui partid: eu sunt „de dreapta” ca formație și spirit. Vreau ca statul să mă lase în pace și urăsc pomenile date sărăcimii. După mine, singura lozincă sănătoasă a unei societăți ar trebui să fie cine nu muncește nu mănâncă.

Însă, sunt îndeajuns de lucid ca să observ că, din păcate, dreapta românească întruchipată de PNL a fost neconvingătoare, dezorientată, chiar penibilă.

Matale esti de dreapta dar ai votat ALDE? :thinking

ALDE cea mai mare PROSTITUATA a politicii,sluga umila a comuniștilor PSD-isti este de dreapta???Mai bine lăsăm politica si ne vedem de curvele noastre ca au mai multa demnitate.

• Like 3
  • Oras:Cluj
  • Oras:Cluj
Postat

ALDE cea mai mare PROSTITUATA a politicii,sluga umila a comuniștilor PSD-isti este de dreapta???Mai bine lăsăm politica si ne vedem de curvele noastre ca au mai multa demnitate.

Am votat ALDE „pe persoană fizică”, respectiv am votat-o pe Steluța Cătăniciu, deputatul care a desființat-o pe Cristina Guseth. În rest, nu am simpatie pentru ei, cu atât mai puțin pentru Tăriceanu. Am vrut totuși să o trimit în parlament pe d-na Cătăniciu, consider că e una dintre foarte puținii care merită.

Și la dreapta pe cine? N-am avut pe cine. Să-mi fie iertată părerea, dar PNL-ul actual nu-i decât o caricatură. Au fuzionat două partide mai mari și a ieșit un partiduleț. Ca și cum doi elefanți s-au împreunat și au fătat un șoricel.

PS Văd că madam Gorghiu a demisionat. Pentru acest gest, toată stima!

• Like 4
  • Minus 14
  • Oras:Over the rainbow
  • Oras:Over the rainbow
Postat

In primul rand,nu avem cu cine sa votam,In Romanica,nu a aparut inca ala care sa-i ia la pula pe toti,sa le arate rutele (rahova,Jilava,ca la Poarta Alba e misto).Asa ca e de inteles de ce lumea nu iese la vot.Clar.

Votam ce avem. Iar candidatii sunt oglinda fidela a societatii. Nu-s veniti de pe Luna, ci dintre noi. Asa ca ar fi mai intelept sa ne lasam de lamentari si, daca ne pasa cu adevarat, sa dam dovada de spirit civic nu doar atunci cand suntem chemati la urne.

Cat despre a doua parte, referitoare la aparitia unui justitiar, eu zic ca au fost si sunt destui care au facut asa ceva. Problema este alta: ca au transformat justitia in mijloc de reglare de conturi, santaj si spectacol. Iar unul dintre efectele produse este ca oamenii s-au obisnuit atat de mult cu circul asta, incat au devenit cam imuni, iar semnalul cu privire la asta a fost foarte puternic la alegerile locale.

Ei, au fost destui "deranjati" care au votat PMP, PNL, USR, ANR, PRU, PER, UDMR, independenti. Ai prins ideea, da? :)

Victoria PSD-ului este copleșitoare, iar în urma ei ar trebui trase unele concluzii:

- masa populației a devenit destul de refractară la ideea generală de politically correctness. Eu sunt convins că această detașare este cauzată de excesele implementării acelei idei și de unele abuzuri săvârșite de oamenii chemați să o aplice. De exemplu, raportat la justiție, „poporul” nu se va alipi niciodată emoțional luptei împotriva corupției cât timp exemplele de abuzuri ale procurorilor, de achitări în instanțe și condamnări la CEDO vor fi atât de numeroase. Sau cât timp va lipsi, printre altele, o lege serioasă privind răspunderea magistraților pentru erorile judiciare și abuzuri;

- doamna Gorghiu a eșuat lamentabil și trebuie să plece imediat sau să fie debarcată. Complet lipsită de carismă, a mizat pe o soluție (tehnocratul Cioloș) fără priză la public. S-a încăpățânat auto-distructiv, cu ochelari de cal, în această soluție chiar și atunci când indiciile erau că ea nu va funcționa. Din frică, slugărnicie ori alte motive, ceilalți lideri ai PNL au urmat linia oficială a partidului, săpându-și singuri groapa;

- soluția de guvernare tehnocrată s-a dovedit neperformantă la nivelul percepției publice. Retrospectiv, ea a fost o mană cerească pentru PSD care, în lipsa tehnocraților și dacă alegerile ar fi avut loc imediat după Colectiv, risca o înfrângere istorică. Așa a câștigat în mod fabulos grație - ironie! - tocmai guvernării tehnocraților;

- USR-ul a făcut un joc bun, însă personal sunt sceptic cu privire la coeziunea sa viitoare, dat fiind amalgamul ecclectic din care e alcătuit. În plus, atuul de a nu fi făcut politică se va perima în viitor;

- Sperietoarea cu PSD-ul cel rău nu a funcționat. Populația nu mai pune botul la etichetări de genul ei sunt răi, noi suntem buni. Toți au și părți rele, și bune. Populația dă în continuare un vot emoțional (cine dracu¢citește programele politice?, întrebați de mine, ai mei au răspuns că vor vota cu PSD-ul întrucât a fost singurul care a avut grijă de pensionari) - dar folosirea maniheismului este desuetă, ba chiar contraproductivă: foarte mulți au votat cu PSD-ului doar ca să facă în ciudă celor ce-i arătau pe aceștia cu degetul.

Pe mine mă înfurie, firește, victoria acelui partid: eu sunt „de dreapta” ca formație și spirit. Vreau ca statul să mă lase în pace și urăsc pomenile date sărăcimii. După mine, singura lozincă sănătoasă a unei societăți ar trebui să fie cine nu muncește nu mănâncă.

Însă, sunt îndeajuns de lucid ca să observ că, din păcate, dreapta românească întruchipată de PNL a fost neconvingătoare, dezorientată, chiar penibilă.

Victoria PSD era previzibila, surprinzatoare este, totusi, maniera: nici macar ei nu sperau asa ceva.

"Dreapta romaneasca" asta e eticheta cu care au umblat la vedere PNL, USR, PMP si ALDE. Sunt ele cu adevarat de dreapta? S-avem pardon! :)

PNL - STRICT din vina lui Klaus Iohannis care, cum spuneam intr-o postare anterioara, s-a cam imbatat de putere, a hotarat (impreuna cu simpaticii de peste Ocean - stiu bine ce spun!) ca Victor Ponta trebuie sa plece si trebuie sa vina "Guvernul meu". Ei bine, a venit acest guvern care n-a dat randament. A inceput absolut penibil (e de ajuns sa ne amintim episodul cu dna propusa la Justitie) si a continuat prost. Sa nu ne imbatam cu apa rece, valul acela emotional de dupa Colectiv parea sa fie unul urias, dar, in fapt, era destul de mic. NU tot ce e MARE in mediul online e si mare cu adevarat. Pe masura ce timpul a trecut, multi din cabinetul Ciolos s-au lovit de incapatanarea lui Ciolos si de prostia lui Iohannis. Nu de putine ori, in discutiile avute cu unii dintre ei, au recunoscut franc: "Macar Victor era inteligent, Iohannis nu pricepe." Timpul a trecut, iar PNL, in loc sa inteleaga mesajul de la locale, s-a incapatanat sa spuna ca e cel mai mare scor pe care l-a obtinut vreodata si ca totul va fi minunat. A urmat apoi o vara destul de linistita in care Iohannis, o parte din SRI si o mare parte din SIE au facut planul de a invinge PSD (care urma sa castige, neputand sa faca Guvernul). Ciolos urma sa fie pus in opozitie cu Dragnea. PSD a jucat inteligent si a promovat cateva masuri populiste, pe care ceilalti s-au grabit sa le conteste. Big mistake! Apoi, au ezitat mult sa se asocieze cu Coalitia pentru Familie: stiu sigur cat de mult au pierdut sprijinul din partea Bisericii Penticostale si a unei mari parti din Biserica Baptista strict din acest motiv. Mai apoi, PSD nu a dat vreun nume de premieri, lasandu-i pe ceilalti sa se lupte cu ceva inexistent. Rezultatul s-a vazut...

USR - partidul SIE: era normal sa fure din electoratul PNL in conditiile unei mobilizari slabe. Sa vedem cum se vor misca in urmatorii ani; sunt sanse mari sa se rupa.

PSD nu e, obligatoriu, rau. Personal cunosc destui insi frecventabili in PSD. Aaa, ca unii dintre ei au furat, e adevarat. Dar sa nu uitam de jaful de la ANRP, girat de PDL, mutat acum in PNL.

Idea este de stanga nu e ceva rau. Problema este ca astia de la PSD sunt de partea hotiei, nu de stanga. 

PSD de stanga? :) Poate pentru ca asa le place sa spuna. PSD are o multime de masuri de dreapta in programul de guvernare. Ca sa nu mai vorbesc de apropierea de BOR, care numai de stanga nu e, ci, traditionala, de dreapta. Apoi, atitudinea fata de **spam editat**itatile sexuale: ti se pare ca e de stanga? Wrong, e de dreapta.

Oricum, o sa vedem imediat pe site cat de bine merge tara. Daca continua sa apara prostituate in stilul asta, asa cum se intampla acum, e clar. 

Cauzele pentru care avem prostitutie sunt multiple si nu tin DOAR de nivelul de trai.

Cred ca ar fi mai bine sa incetam cu dreapta vs. stanga in politica romaneasca. De ce? Pentru ca partidele de la noi NU (mai) au identitate doctrinara.

(Da, ALDE e o adunatura de curve de prima mana. Mi-a venit sa vomit cand l-am vazut pe Ion Ariton pe listele ALDE Sibiu... nea Bebe...)

• Like 3
Vizitator
Reputație: 0
Postat

Cred ca ar fi mai bine sa incetam cu dreapta vs. stanga in politica romaneasca. De ce? Pentru ca partidele de la noi NU (mai) au identitate doctrinara.

(Da, ALDE e o adunatura de curve de prima mana. Mi-a venit sa vomit cand l-am vazut pe Ion Ariton pe listele ALDE Sibiu... nea Bebe...)

ALDE are foarte putini oameni politici seriosi. Pai la fel, la noi pe listele ALDE Galati - Eugen Durbaca, un maareee pui de lele, eheeee ! ... Plus ca ALDE NU prea are aripa de tineret, nici la nivel central, nici la nivel de filiale, pentru ca foarte multe aripi de tineret ALDE au demisionat din partid cu cateva saptamani inainte de alegeri, pentru ca tinerii nu erau de acord cu penalii sustinuti de Tariceanu...

Eu unul nu sunt sigur ca Dragnea va fi prim. De pe la prieteni(...) din diversele partide aud tot felul de teorii, fantezii, gugumanii, etc. asa ca jocurile se fac, nimic nu e batut in cuie, apele vor incepe sa se linisteasca de abia maine spre seara, vom sti ceva (cat de cat) clar de abia miercuri. Pana atunci, povesti...

• Like 1
  • Telefon: harrypoker77
  • Oras:Lalaland
  • Telefon: harrypoker77
  • Oras:Lalaland
Postat

Despre asta este vorba. Masa bogaților sau "slana și brișca".  :)

• Like 2
  • Minus 8
  • Telefon: raffaello1709
  • Oras:Terra
  • Telefon: raffaello1709
  • Oras:Terra
Postat

Inca un aspect: a cantarit mult si alegerea lui Donald Trump.

Sa nu exageram!

• Like 3
Postat

https://scontent.fomr1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/15420926_1371460032923186_559538934363715840_n.jpg?oh=c471a3921eb6e5d22b3ad0c90ca1f7cc&oe=58F949DC

Basistule! Hă Hă Hă!

• Like 2
  • Minus 2
  • Oras:Satu' cu ministri
  • Oras:Satu' cu ministri
Postat

Observ cu plăcere, că sunt mulți analiști politici pe forumul ăsta, buni cunoscători, care au surse sigure de informare. Oare faptul că politica e o curvă, iar forumul taman curvăsăria, are ca obiect de activitate, să fie explicația?  :laugh2

• Like 4
  • Minus 3
  • Oras:fara
  • Oras:fara
Postat

https://scontent.fomr1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/15356728_614290508780823_7687904592714540354_n.jpg?oh=9a65b23cf739b6d3a1f16c3370db2cdd&oe=58B142C1 :laugh2

• Like 8
  • Minus 18
  • Oras:Splaiul Unirii
Postat

https://scontent.fotp1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/15421032_1108822455904561_9060015968318189559_n.jpg?oh=487bed86bc608b2212d52e59d4f9b9eb&oe=58B514B8

Cristeculeeee tot n-ai mă nici-o părere :laugh2

Cristescu omul Meme/Facebook :laugh2

• Like 3
Vizitator worldoftanks
Postat

ALDE are foarte putini oameni politici seriosi. Pai la fel, la noi pe listele ALDE Galati - Eugen Durbaca, un maareee pui de lele, eheeee ! ... Plus ca ALDE NU prea are aripa de tineret, nici la nivel central, nici la nivel de filiale, pentru ca foarte multe aripi de tineret ALDE au demisionat din partid cu cateva saptamani inainte de alegeri, pentru ca tinerii nu erau de acord cu penalii sustinuti de Tariceanu...

Eu unul nu sunt sigur ca Dragnea va fi prim. De pe la prieteni(...) din diversele partide aud tot felul de teorii, fantezii, gugumanii, etc. asa ca jocurile se fac, nimic nu e batut in cuie, apele vor incepe sa se linisteasca de abia maine spre seara, vom sti ceva (cat de cat) clar de abia miercuri. Pana atunci, povesti...

Nici nu are cum.

Potrivit art. 2 din Legea nr. nr. 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor, "Pot fi membri ai Guvernului persoanele care au cetăţenia română şi domiciliul în ţară, se bucură de exerciţiul drepturilor electorale, nu au suferit condamnări penale şi nu se găsesc în unul dintre cazurile de incompatibilitate".

Lucrurile sunt extrem de clare, iar legea nu lasă loc de interpretare. Prin utilizarea conjuncției "și" legiuitorul a impus îndeplinirea cumulativă a tuturor condițiilor menționate. Mai mult, nu se precizează obiectul condamnării și nici modalitatea de individualizare a pedepsei (suspendare condiționată, suspendare sub supraveghere, regim de detenție). Ori, unde lege nu distinge, NIMENI nu poate distinge!

:hihat 

• Like 2
Postat

Nici nu are cum.

Potrivit art. 2 din Legea nr. nr. 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor, "Pot fi membri ai Guvernului persoanele care au cetăţenia română şi domiciliul în ţară, se bucură de exerciţiul drepturilor electorale, nu au suferit condamnări penale şi nu se găsesc în unul dintre cazurile de incompatibilitate".

Lucrurile sunt extrem de clare, iar legea nu lasă loc de interpretare. Prin utilizarea conjuncției "și" legiuitorul a impus îndeplinirea cumulativă a tuturor condițiilor menționate. Mai mult, nu se precizează obiectul condamnării și nici modalitatea de individualizare a pedepsei (suspendare condiționată, suspendare sub supraveghere, regim de detenție). Ori, unde lege nu distinge, NIMENI nu poate distinge!

Worldoftanks un om pe care îl respect maxim :hihat

• Like 1
Vizitator
Postat

Nici nu are cum.

+1 (Canci puncte) :laugh2 :laugh2

Worldoftanks un om pe care îl respect maxim :hihat

+1 (Canci puncte) :laugh2 :slap2

Vizitator worldoftanks
Postat

Oare idiotu de johannis știe legea asta, sau îl va accepta pe pușcăriașiul ala șmecheraș oltean ca prin ministru?

Deși lucrurile sunt, din perspectiva mea, fără înțeles echivoc, nu m-ar mira ca imposibilul să devină posibil  :laugh2

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

No registered users viewing this page.

• Creează nouă...