Sari la conținut

Salariile Conducatorilor Nostri ! Sa ne traiasca !!!

nobel

Postări Recomandate

Marius, spune-mi tu, un om, când alege să fie profesor sau doctor, nu știe la ce se înhamă? Are cineva impresia că va câștiga mii de euro din salariu când face alegerea asta? Nu! O face conștient fiind de situație, alegând alte satisfacții în detrimentul celor financiare. Suntem cu toții de acord că salariul lor ar trebui să fie mai mare. Propune tu o soluție relevantă, chiar te rog!

Am dat exemplul meu pentru a sublinia că fiecare dintre noi își construiește singur viața, nu stă în deciziile statului sau ale altora și că schimbarea o putem face doar noi, pentru noi. Da, poate afirmația asta sună patetic, însă asta nu o face falsă. Din dragoste pentru profesie și eu aș fi vrut să rămân la prima specializare. Am fost idealistă până la primul ghiorțăit de mațe.

Ai perfecta dreptate. Dar...

Discuția, și evident "discuția" înseamnă dezbatere fără a găsi neaparat o rezolvare, era despre salariile exagerate (opinie) ale conducătorilor.

A veni și a spune cum ai reușit "tu" este pur și simplu pe lângă subiect.

Mai mult, worldoftanks începe prin a ne muștrului ca "toți va plângeți dar nu faceți nimic"

Mai e nevoie sa îți explic ce e rău cu fraza aia?

Nu am nicio soluție pt. ridicarea nivelului de trai al profesorilor și al medicilor.

Acești oameni și-au ales aceasta meserie din dragoste pt ceea ce fac, probabil.

Dar nici nu am sa vin sa le flutur in nas ca eu am reușit sa ma descurc in viața, pt ca nu interesează pe nimeni.

Link spre comentariu

1. Chiar si cu salariul minim pe economie iti permiti sa-ti cumperi un telefon.

2. Oamenii obisnuiti, cu program 9-17, nu isi permit un iPhone 7 nu doar in Romania, ci si in tari cu un nivel de trai mult mai ridicat. Daca, sa zicem, locuiesti in Spania, si castigi app. 2000 EUR/luna, nu iti permiti un iPhone7 decat daca il iei in rate.

E nevoie, in primul rand, de o implicare civica serioasa. Asa, la noi, marea majoritate se "intereseaza" cat de cat de treburile cetatii cand vin alegerile. Si atunci nici macar nu se discuta despre proiecte, ci despre persoane, despre cat de murdari sunt ceilalti. Nu putem astepta nimic bun daca ne comportam in continuare la fel. Cand societatea civila va fi una puternica si cand vom avea cetateni cu adevarat interesati, vom vedea o schimbare serioasa.

Traficul pe care il inregistreaza acest site si numarul de vizite la prostituate nu e in niciun caz un indicator pentru cum se traieste in Romania, unde o foarte mare parte din populatie traieste prost. Pentru a te convinge de asta e insa nevoie sa iesi din mediul tau si sa vizitezi orasele mai mici si satele.

In cazul ca ai înțeles ca ma refeream la un Smart Phone și nu le ceva de $30, trebuie sa recunosc ca afirmația ta ma surprinde.

Poți sa ne explici cum o familie cu 2 copii poate sa cumpere un smartphone, când, după calculele mele, banii nu ajung nici de mâncare, haine, chirie, întreținere etc?

La punctul 2., telefoanele se cumpara aproape exclusiv in rate pe 2 ani.

Asta înseamnă in jur de $30/luna

La un salariu de $2000/luna, nu mi sa pare un efort (vorbesc de iPhone 7!)

Link spre comentariu
  • Oras:Bucuresti
  • Oras:Bucuresti

Dar nici nu am sa vin sa le flutur in nas ca eu am reușit sa ma descurc in viața, pt ca nu interesează pe nimeni.

Revenim la aceeași discuție, deja sterilă. Repet, nu am fluturat în fața nimanui cum m-am descurcat eu, ci faptul că poți singur să schimbi ceva, nu să aștepți pomeni de la demnitari (de aici legătura).

Traficul pe care il inregistreaza acest site si numarul de vizite la prostituate nu e in niciun caz un indicator pentru cum se traieste in Romania, unde o foarte mare parte din populatie traieste prost. Pentru a te convinge de asta e insa nevoie sa iesi din mediul tau si sa vizitezi orasele mai mici si satele. 

N-am zis că nu trăiesc prost mulți, ci că ei înșiși pot face ceva să schimbe asta. O să dau exemplul celor plecați la muncă peste hotare, care s-au întors și și-au deschis mici afaceri în țară. Dar sigur, e mai lejer să tragi Mona prin pâine și să faci filosofia țării de câcat la birtul din sat, în timp ce alții îți scot apa din casă după inundații.

Populisme de genul parlamentarii ar trebui să câștige 1000 de euro rămân la stadiul de populisme. Le fel de păguboasă e și mentalitatea de obârșie comunistă conform căreia avem nevoie de un tătuc să ne rezolve problemele. Ferească Sfântul să găsim singuri soluții!

Link spre comentariu

Revenim la aceeași discuție, deja sterilă. Repet, nu am fluturat în fața nimanui cum m-am descurcat eu, ci faptul că poți singur să schimbi ceva, nu să aștepți pomeni de la demnitari (de aici legătura).

N-am zis că nu trăiesc prost mulți, ci că ei înșiși pot face ceva să schimbe asta. O să dau exemplul celor plecați la muncă peste hotare, care s-au întors și și-au deschis mici afaceri în țară. Dar sigur, e mai lejer să tragi Mona prin pâine și să faci filosofia țării de câcat la birtul din sat, în timp ce alții îți scot apa din casă după inundații.

Populisme de genul parlamentarii ar trebui să câștige 1000 de euro rămân la stadiul de populisme. Le fel de păguboasă e și mentalitatea de obârșie comunistă conform căreia avem nevoie de un tătuc să ne rezolve problemele. Ferească Sfântul să găsim singuri soluții!

Exemplul cu bețivii satului, care așteaptă sa le schimbe tătucul soarta, este ce ai găsit tu relevant ca argument?

Eu vorbesc de categorii sociale educate, medici, profesori etc, unde teoria ta cu "mai învață o limba straina" nu se aplica.

Dacă nu înțelegi ca despre ei e vorba, și nu despre buticarii reveniti din Spania, atunci discuția pe care o porți tu este într-adevăr sterila.

Numai bine!

Link spre comentariu
  • Oras:Over the rainbow

In cazul ca ai înțeles ca ma refeream la un Smart Phone și nu le ceva de $30, trebuie sa recunosc ca afirmația ta ma surprinde.

Poți sa ne explici cum o familie cu 2 copii poate sa cumpere un smartphone, când, după calculele mele, banii nu ajung nici de mâncare, haine, chirie, întreținere etc?

La punctul 2., telefoanele se cumpara aproape exclusiv in rate pe 2 ani.

Asta înseamnă in jur de $30/luna

La un salariu de $2000/luna, nu mi sa pare un efort (vorbesc de iPhone 7!)

Poti avea un smartphone si cu $150. Si, daca merg pe ideea ta de a cumpara in rate pe o perioada de doi ani, se poate face lejer asta, platind maxim $10/luna.

La un salariu de $2000/luna (nu in Romania, evident) nu ti se pare un efort un iPhone7? Pai, hai sa vedem cat de usor te descurci daca ai de platit rata pentru casa, masina, si apoi sa mai platesti si intretinere si mancare si haine! Ai sa vezi ca esti la limita. Dar, daca vrei neaparat, ti-l iei. O remarca usor rautacioasa insa: cei mai bogati oameni pe care-i cunosc nu au ultimul model de iPhone pentru ca li se pare scump si nefolositor. Cunosc insa si unii care au iPhone7 si castiga, in Romania, in jur de 1300 de lei/luna. Fiecare cu valorile lui insa...

Nu am spus niciodata ca 1000 de euro/luna reprezinta un salariu corespunzator cu raspunderea pe care o are un parlamentar, ba din contra. Dar nici nu poti plati salarii foarte mari intr-o tara saraca.

Ai afirmat ca "traiul nu-i chiar asa de greu in Romania". 

E usor sa spui ca o solutie la indemana este sa pleci peste hotare si apoi sa te intorci sa iti deschizi o mica afacere. In primul rand, procentul celor care au facut asta este unul redus (daca sunt mediatizati, nu inseamna ca sunt si multi). Mai apoi, cei mai multi traiesc la limita acolo, indurand niste privatiuni serioase, fiind, de multe ori, umiliti si reusesc sa trimita acasa ceva bani pentru copii. Pe termen lung, multi dintre ei descopera ca efortul n-a prea meritat, pentru ca a sta despartit de copii cativa ani e o drama si pentru ei, dar, mai ales, pentru copii. 

Si mai e ceva: saracia, in general, prosteste! 

Link spre comentariu

Poti avea un smartphone si cu $150. Si, daca merg pe ideea ta de a cumpara in rate pe o perioada de doi ani, se poate face lejer asta, platind maxim $10/luna.

La un salariu de $2000/luna (nu in Romania, evident) nu ti se pare un efort un iPhone7? Pai, hai sa vedem cat de usor te descurci daca ai de platit rata pentru casa, masina, si apoi sa mai platesti si intretinere si mancare si haine! Ai sa vezi ca esti la limita. Dar, daca vrei neaparat, ti-l iei. O remarca usor rautacioasa insa: cei mai bogati oameni pe care-i cunosc nu au ultimul model de iPhone pentru ca li se pare scump si nefolositor. Cunosc insa si unii care au iPhone7 si castiga, in Romania, in jur de 1300 de lei/luna. Fiecare cu valorile lui insa...

Nu am spus niciodata ca 1000 de euro/luna reprezinta un salariu corespunzator cu raspunderea pe care o are un parlamentar, ba din contra. Dar nici nu poti plati salarii foarte mari intr-o tara saraca.

Ai afirmat ca "traiul nu-i chiar asa de greu in Romania".

E usor sa spui ca o solutie la indemana este sa pleci peste hotare si apoi sa te intorci sa iti deschizi o mica afacere. In primul rand, procentul celor care au facut asta este unul redus (daca sunt mediatizati, nu inseamna ca sunt si multi). Mai apoi, cei mai multi traiesc la limita acolo, indurand niste privatiuni serioase, fiind, de multe ori, umiliti si reusesc sa trimita acasa ceva bani pentru copii. Pe termen lung, multi dintre ei descopera ca efortul n-a prea meritat, pentru ca a sta despartit de copii cativa ani e o drama si pentru ei, dar, mai ales, pentru copii.

Si mai e ceva: saracia, in general, prosteste!

O sa îți răspund doar la partea care evident îmi era adresată mie, deși citez întreaga postare.

In primul rând, când am zis ca nu își permit un telefon, m-am referit evident la un telefon nou, ultimul model, nu la gioarse.

Credeam ca e evident ca atunci când spui "nu își permit un telefon" este o referire la nivelul de trai care nu îți permite un Smart Phone NOU, in sensul de ultimul model.

In occident, nu ma refer la o țara anume și nici la un salariu anume, $30 este o masa la un restaurant.

Poate așa reusesti sa înțelegi ca, prin comparație, exact atât costa un iPhone 7 pe luna. Mai e nevoie sa ne contrazicem dacă reprezintă un efort financiar?

Referitor la oamenii bogați pe care ii cunosti tu:

Li se pare scump? E deja o contradicție in termeni. Dacă ți se pare scump un iPhone 7, da-mi voie sa îți spun ca nu ești bogat.

Li se pare nefolositor? Complet irelevant, și lu bunica i se pare nefolositor.

Link spre comentariu

In primul rând, când am zis ca nu își permit un telefon, m-am referit evident la un telefon nou, ultimul model, nu la gioarse.

Credeam ca e evident ca atunci când spui "nu își permit un telefon" este o referire la nivelul de trai care nu îți permite un Smart Phone NOU, in sensul de ultimul model.

In occident, nu ma refer la o țara anume și nici la un salariu anume, $30 este o masa la un restaurant.

Poate așa reusesti sa înțelegi ca, prin comparație, exact atât costa un iPhone 7 pe luna. Mai e nevoie sa ne contrazicem dacă reprezintă un efort financiar?

Referitor la oamenii bogați pe care ii cunosti tu:

Li se pare scump? E deja o contradicție in termeni. Dacă ți se pare scump un iPhone 7, da-mi voie sa îți spun ca nu ești bogat.

Li se pare nefolositor? Complet irelevant, și lu bunica i se pare nefolositor.

Daca vrei sa fii bine inteles, exprima-te fara echivoc. Ceea ce ai vrut sa spui e ca orice om care munceste 8ore/zi ar trebui sa isi permita unul dintre cele mai scumpe telefoane de pe piata. OK, am priceput acum. 

Nu stiu pe unde ai mancat tu in Occident, dar eu iti pot spune ca $30 mi se pare mult. Pardon, putin. Nici nu mai stiu de fapt. De ce? Pentru ca, iarasi, e evident (sau nu?) ca vorbim despre ... ups, iar e relativ. Nu vreau sa fac misto, ci doar sa-ti arat cat de relativa e discutia cu privire la cine si ce ar trebui sa-si permita.

Produsele premium NU sunt pentru orice buzunar. Ca sunt unii care vor musai sa-si gadile orgoliul cumparandu-le, desi veniturile lor nu sunt "premium", e fix problema lor.

Iar mentiunea pe care am facut-o cu privire la oamenii bogati si cei cu venituri reduse avea ca scop sa arate diferenta de perspectiva, nimic mai mult. ;)  (cand spun oameni bogati, ma refer la niste indivizi care au cel putin 10 milioane de EURO cash)

În România toate curvele au Aifon Șapte.

Vi se pare normal?

Nu chiar toate, dar multe. :) Indiferent de genul lor. ;)

Link spre comentariu
  • Oras:Satu' cu ministri
  • Oras:Satu' cu ministri

Ce-mi plac mie discuțiile astea, în care indiferent ce argument sau exemplu aduci, celălalt zice că e irelevant!  :laugh2  Evident, doar contraargumentele mele și exemplele mele, sunt relevante!

A ... și eterna muscă (Mîșkin), ce bâzâie aiurea și căruia nu-i mai răspunde aproape nimeni! Dar el insistă, de acolo, din Paris ... de unde zice el că se află acum. 

• Like 3
  • Minus 2
Link spre comentariu

Daca vrei sa fii bine inteles, exprima-te fara echivoc. Ceea ce ai vrut sa spui e ca orice om care munceste 8ore/zi ar trebui sa isi permita unul dintre cele mai scumpe telefoane de pe piata. OK, am priceput acum.

Nu stiu pe unde ai mancat tu in Occident, dar eu iti pot spune ca $30 mi se pare mult. Pardon, putin. Nici nu mai stiu de fapt. De ce? Pentru ca, iarasi, e evident (sau nu?) ca vorbim despre ... ups, iar e relativ. Nu vreau sa fac misto, ci doar sa-ti arat cat de relativa e discutia cu privire la cine si ce ar trebui sa-si permita.

Produsele premium NU sunt pentru orice buzunar. Ca sunt unii care vor musai sa-si gadile orgoliul cumparandu-le, desi veniturile lor nu sunt "premium", e fix problema lor.

Iar mentiunea pe care am facut-o cu privire la oamenii bogati si cei cu venituri reduse avea ca scop sa arate diferenta de perspectiva, nimic mai mult. ;) (cand spun oameni bogati, ma refer la niste indivizi care au cel putin 10 milioane de EURO cash)

Nu chiar toate, dar multe. :) Indiferent de genul lor. ;)

Scuza-ma dar deja ești confuz.

Cel care a prezentat aproape exclusiv opinii ești tu.

Eu n-am zis ca o masa e scumpă sau ieftină. Eu am zis ca e in jur de $30 la restaurant. Fapt!

Ca ți se pare mult sau puțin, se numește opinie.

Ca prietenilor tai li se pare scump, se numește opinie.

Ca li se pare nefolositor, tot opinie.

Deci când tu îmi spui mie ca totul relativ, e puțin ironic. Încearcă sa te rezumi la fapte dacă vrei sa avem o discuție logica, nu la opiniile prietenilor tai.

Și ca sa revenim la fapte: intr-o țara ca România, oamenii cu salariu minim nu își permit un iPhone nou, ultimul model. Fapt!

Sper ca nu vii cu argumentul celor care își rup de la gura ca sa îl cumpere.

In occident, un iPhone 7 in rate e in jur de $30 pe luna, echivalentul unei mese de seara la un restaurant, in consecință un efort financiar minim pt majoritatea populației.

Dacă ai alte cifre, te ascult.

Dacă ai alte opinii, cel puțin nu le prezenta ca având vreo relevantă alta decât simple opinii.

• Like 1
Link spre comentariu
  • Telefon: [email protected]
  • Oras:Traind printre panarame si cretini fomisti fara pic de caracter.
  • Telefon: [email protected]
  • Oras:Traind printre panarame si cretini fomisti fara pic de caracter.
  Cat timp chiar si o prostituata batuta-n cap de soarta si de pula, oligofrena, muta, chioara, stirba, stramba si nespalata, o ospatarita/secretara cu decolteu generos si gogu gips/carton/faianta/caramida ori vreun alt dorel trepanat shofer de taxi, maxi si alte otobuze castiga mult mai mult decat un medic sau profesor, este redundant sa mai vorbim despre viitor, clasa politica si interesele ei, ori de tzatza leana si betivii/boschetarii din sat/cartier. 

Cand sistemul de invatamant scoate fara discernamant pe banda rulanta absolventi cu studii superioare din pacate majoritari semianalfabeti, cand salarizarea ajunge sa se echilibreze la pragul de jos, indiferent ca ai 17 ani de scoala facuta pe bune sau ca ti-au cumparat tac-tu cu ma-ta diploma de prost de la saguna, ori ai doar 8 clase, despre ce normalitate se mai poate vorbi ?

Cand curu si carca, bicepsu si pizda, ajung sa coste si sa fie platite mai mult decat creierul, este clar ca drumul nu este cel bun, spre dezvoltare.
  • Like 1
  • Minus 2
Link spre comentariu
  • Oras:nu spun
  • Oras:nu spun

Ce-mi plac mie discuțiile astea, în care, indiferent ce argument sau exemplu aduci, celălalt zice că e irelevant!  :laugh2  Evident, doar contraargumentele mele și exemplele mele, sunt relevante!

A ... și eterna muscă (Mîșkin), ce bâzâie aiurea și căruia nu-i mai răspunde aproape nimeni! Dar el insistă, de acolo, din Paris ... de unde zice el că se află acum. 

... sau virgulele care ne dor.:)

• Minus 2
Link spre comentariu

Scuza-ma dar deja ești confuz.

Cel care a prezentat aproape exclusiv opinii ești tu.

Eu n-am zis ca o masa e scumpă sau ieftină. Eu am zis ca e in jur de $30 la restaurant. Fapt!

Ca ți se pare mult sau puțin, se numește opinie.

Ca prietenilor tai li se pare scump, se numește opinie.

Ca li se pare nefolositor, tot opinie.

Deci când tu îmi spui mie ca totul relativ, e puțin ironic. Încearcă sa te rezumi la fapte dacă vrei sa avem o discuție logica, nu la opiniile prietenilor tai.

Și ca sa revenim la fapte: intr-o țara ca România, oamenii cu salariu minim nu își permit un iPhone nou, ultimul model. Fapt!

Sper ca nu vii cu argumentul celor care își rup de la gura ca sa îl cumpere.

In occident, un iPhone 7 in rate e in jur de $30 pe luna, echivalentul unei mese de seara la un restaurant, in consecință un efort financiar minim pt majoritatea populației.

Dacă ai alte cifre, te ascult.

Dacă ai alte opinii, cel puțin nu le prezenta ca având vreo relevantă alta decât simple opinii.

Marius, e o realitate de necontestat faptul ca persoanele care au salariu minim NU isi permit USOR un iPhone nou, ultimul model. Pentru ca e un fapt si ca unii, desi, cred eu, nu si-l permit, au.

Ca tie ti se pare normal ca orice om cu un salariu minim pe economie sa-si permita un produs premium, e altceva. Si nu e un fapt. E, cum spui tu tocmai tu, o opinie. Si nici in Occident oamenii care au salariu minim nu-si permit ultimul model de iPhone, nou. ;) In Spania, salariul minim e vreo 750 de EURO, in Portugalia vreo 580 de EURO. Ia scade tu din sumele astea cheltuielile legate de rata la casa, transport, intretinere, mancare si haine si vezi daca iti mai permiti asa de euro cei 30 de EURO.

Link spre comentariu
  • Oras:X.

Ce-mi plac mie discuțiile astea, în care indiferent ce argument sau exemplu aduci, celălalt zice că e irelevant! :laugh2 Evident, doar contraargumentele mele și exemplele mele, sunt relevante!

Zi-le, tu, conțopistule, Paștele lor de nesimțiți.

In poza aia nici naiba nu te baga in seama....Vai de capul tau.Chelia ta...

Link spre comentariu

Marius, e o realitate de necontestat faptul ca persoanele care au salariu minim NU isi permit USOR un iPhone nou, ultimul model. Pentru ca e un fapt si ca unii, desi, cred eu, nu si-l permit, au.

Ca tie ti se pare normal ca orice om cu un salariu minim pe economie sa-si permita un produs premium, e altceva. Si nu e un fapt. E, cum spui tu tocmai tu, o opinie. Si nici in Occident oamenii care au salariu minim nu-si permit ultimul model de iPhone, nou. ;) In Spania, salariul minim e vreo 750 de EURO, in Portugalia vreo 580 de EURO. Ia scade tu din sumele astea cheltuielile legate de rata la casa, transport, intretinere, mancare si haine si vezi daca iti mai permiti asa de euro cei 30 de EURO.

Bun, discuția a divagat de la tema inițială a topicului și am sa încerc sa o readuc in acea zona, pt. ca mie cel puțin mi se pare o dezbatere cu potențial.

Sunt salariile conducătorilor justificate sau nu?

Link spre comentariu
  • Oras:Ucea
  • Oras:Ucea

30 €, eventual la impinge tava sau de persoana.

In nici un oras vestic nu scapi sub 30 € la un restaurant cât de cât.

Eventual prin sudul Spaniei, hai sa fie.

4-7 € o supă și felul doi undeva între 9 și 18 €. Oriunde în Europa, la aproape orice restaurant, unde ești servit la masă. 3-4 € un pahar de vin (prost, presupun, nu mă pricep). În aritmetica muișkiniană, cât dă...?

Link spre comentariu

4-7 € o supă și felul doi undeva între 9 și 18 €. Oriunde în Europa, la aproape orice restaurant, unde ești servit la masă. 3-4 € un pahar de vin (prost, presupun, nu mă pricep). În aritmetica muișkiniană, cât dă...?

2 minute si ai si aparut.

Eu am zis restaurant cât de cât, nu bodega.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

No registered users viewing this page.

• Creează nouă...