Sari la conținut

Mai există în noi spiritul Crăciunului,al copilăriei când încă credeam în Moș Crăciun? Unde faceți sărbătorile de iarnă? 👰🌲⛄🎄🎆

Vizitator deliaro

Postări Recomandate

• Oras:N.Dame

Damn quasim... indiferent de vârstă...în interiorul nostru rămânem niște copii... :)

”Reinfloreste lemnul portii

Pe unde pleci, pe unde vii,

In fata dragostei si-a mortii

Noi, toti, redevenim copii.

Pe drumul meu podit cu zaruri

La intersectii mai raman

Ca un copil ce-asteapta daruri,

Dar toti ceilalti il cred batran.”

• Like 2
Link spre comentariu
  • Oras:Lost in the wind
  • Oras:Lost in the wind

Mno, acum nu mi-o luati in nume de rau, poate de cand am renuntat la carne vad altfel lucrurile - NU sunt pentru chinuirea animalelor, cred ca putem trai foarte bine fara sa taiem porci/vaci/oi/capre/cai (si ei se mananca, in special in Mongolia) si sa rupem gatul la rate/gaini/curci/gaste/struti... Cred ca putem trai bine mersi cu legume/fructe si peste.... Acum na, cine mananca carne, manance sanatos, nu pot eu sau ceilalti lacto-vegetarieni/vegetarieni/vegani sa impunem ce mananca fiecare :hihat... Si oricum parca si mie mi se mai face uneori pofta de putin soric perpelit pe jar... in fine, dificil... :hihat :slap2 :slap2 :habarnam :blushing2 :blushing2 :laugh2

Daca Dumnezeu nu vroia sa mancam animalele, nu le facea din carne ! :innocent

• Like 3
Link spre comentariu
  • Oras:Satu' cu ministri
  • Oras:Satu' cu ministri

Mno, acum nu mi-o luati in nume de rau, poate de cand am renuntat la carne vad altfel lucrurile - NU sunt pentru chinuirea animalelor, cred ca putem trai foarte bine fara sa taiem porci/vaci/oi/capre/cai (si ei se mananca, in special in Mongolia) si sa rupem gatul la rate/gaini/curci/gaste/struti... Cred ca putem trai bine mersi cu legume/fructe si peste.... Acum na, cine mananca carne, manance sanatos, nu pot eu sau ceilalti lacto-vegetarieni/vegetarieni/vegani sa impunem ce mananca fiecare :hihat... Si oricum parca si mie mi se mai face uneori pofta de putin soric perpelit pe jar... in fine, dificil... :hihat :slap2 :slap2 :habarnam :blushing2 :blushing2 :laugh2

Peștele e legumă? Pe el nu-l omorâm, nu-l chinuim, lăsându-l să moară după ce l-am scos din apă? Nu e și el ființa Domnului? Nu mă refer evident, la peștii de pe forum, ăstora le-aș strânge coaiele în menghină, până le-aș face extraplate. 

• Like 6
  • Minus 2
Link spre comentariu
  • Oras:X.
  • Oras:X.

Arun Sawad!

Doamne iarta-ma, Buddha, dar asemenea ineptii, cum ca Mos Craciun traieste undeva in noi, cum ca ar simboliza ceva, in afara de business, rar am mai citit.

QuasimE....esti mai prost decat Mos Craciun.

Chiar si Alf ar râde de tine.

Pentru mine, un agnostic libertariano-buddisto-calvin, e un adevarat sacrilegiu sa-i oferi locul lui unui mos dement, loc care apartine unui tanar mult mai simpatic si demn de respectul meu, adica Jesus din Nazareth.

Link spre comentariu
  • Oras:Ucea
  • Oras:Ucea

Arun Sawad!

Doamne iarta-ma, Buddha, dar asemenea ineptii, cum ca Mos Craciun traieste undeva in noi, cum ca ar simboliza ceva, in afara de business, rar am mai citit.

QuasimE....esti mai prost decat Mos Craciun.

Chiar si Alf ar râde de tine.

Pentru mine, un agnostic libertariano-buddisto-calvin, e un adevarat sacrilegiu sa-i oferi locul lui unui mos dement, loc care apartine unui tanar mult mai simpatic si demn de respectul meu, adica Jesus din Nazareth.

Hesus e în competiție cu Santa...?

• Like 1
  • Minus 3
Link spre comentariu
  • Oras:Bucuresti

Omul este o fiinta omnivora...asa a fost din totdeauna...vanator-culegator. Asa functioneaza organismul uman...cu de toate si nu ma refer la shaworma :) Nu inteleg de ce trebuie sa ne punem noi contra naturii si sa schimbam acest lucru...oare ce va fac cei care propovaduiesc acest stil de alimentatie sa va convinga :thinking

Apropo...ati auzit de cazul din Italia unde parintii vegetarieni ai unui copil au fost condamnati la nu stiu cati ani de inchisoare deoarece copilul lor a murit si s-a dovedit ca acest lucru s-a intamplat din cauza alimentatiei?

Nu spune nimeni ca trebuie sa mananci numai porc prajit in ulei, dar o alimentatie sanatosa contine neaparat si carne.

Peștele e legumă? Pe el nu-l omorâm, nu-l chinuim, lăsându-l să moară după ce l-am scos din apă? Nu e și el ființa Domnului? Nu mă refer evident, la peștii de pe forum, ăstora le-aș strânge coaiele în menghină, până le-aș face extraplate. 

Eu mereu ma intreb daca, la fel cum mie imi vine apa-n gura atunci cand simt mirosul de ceaun cu pomana porcului, oare si vegetarienilor le vine apa-n gura cand tund aia iarba prin parcuri? =)) =))

• Like 4
Link spre comentariu

Omul este o fiinta omnivora...asa a fost din totdeauna...vanator-culegator. Asa functioneaza organismul uman...cu de toate si nu ma refer la shaworma :) Nu inteleg de ce trebuie sa ne punem noi contra naturii si sa schimbam acest lucru...oare ce va fac cei care propovaduiesc acest stil de alimentatie sa va convinga :thinking

Apropo...ati auzit de cazul din Italia unde parintii vegetarieni ai unui copil au fost condamnati la nu stiu cati ani de inchisoare deoarece copilul lor a murit si s-a dovedit ca acest lucru s-a intamplat din cauza alimentatiei?

Nu spune nimeni ca trebuie sa mananci numai porc prajit in ulei, dar o alimentatie sanatosa contine neaparat si carne.

Eu mereu ma intreb daca, la fel cum mie imi vine apa-n gura atunci cand simt mirosul de ceaun cu pomana porcului, oare si vegetarienilor le vine apa-n gura cand tund aia iarba prin parcuri? =)) =))

tot pe covrigi te tine euglena? cum s-o simti un barbat stiind ca "nevasta-sa" a halit slobozul a jumatate din barbatii damboviteni?  :slap2

• Like 1
Link spre comentariu
Vizitator
Reputație: 0

Nu, a fost ceva mai complex. Acum vreo 5 ani am tras-o tare, dar tare de tot din cauza unei toxi-infectii eColi de la sunca presata. Asta a fost primul lucru care m-a convins sa renunt, efectiv nu mai puteam suporta carnea, ca era de porc, de vita, de oaie. Apoi, un prieten, doctor gastro-enterolog (vegetarian de 35 de ani)  mi-a aratat niste studii facute de el, cu radiografii, disectii, cercetari de te ingrozesti, ce se intampla cu aparatul in momentul in care mancam o bucata de carne si in momentul in care mancam o salata, de exemplu, etc. Au mai fost si alti factori, dar mai putin importanti.

Despre cazul din Italia, alimentatia vegetariana daca nu este administratata corect organismul uman poate suferi rau de tot. De cele mai multe ori cei care sunt impotriva vegetarienilor spun ca datarita aportului energetic redus, corpul uman sufera, ma rog, multi asociaza hrana vegana/vegetariana cu Postul. Nu stiu amanunte despre caz, ce pot spune este ca daca nu stii cum sa mananci vegan/vegetarian corect, mai bine nu te mai apuci. Plus ca sunt persoane care sunt alergice la frana vegetariana, asa cum sunt (cunosc personal) cazuri de persoane alergice la carne. Plus ca daca vrei sa treci de la carne la dieta vegetariana nu poti trece brusc de la una la alta, pentru ca fie ajungi la spital, fie ajungi intre 4 scanduri. E un subiect complicat si complex... Si la mancarea vegetariana exista excese alimentare, la fel cum exista si la mancarea din carne (vezi delicatesele vegetariene, mai ales dulciurile). Exista si tipuri mai ciudate de alimentatie, iar cei ce se "hranesc" cu ele sunt extrem de putini (spre exemplu sunt vreo 100 in total pe Terra cei care se hranesc cu lumina soarelui la rasarit, in rest nu beau si nu mananca nimic, sau cei care mananca o data pe luna sau o data pe an).

De asta am si zis ca este un subiect delicat, complicat, si de aceea fiecare este liber sa utilizeze in alimentatie dieta care ii face bine si care il ajuta sa fie sanatos. Daca e mai bun un regim ca altul nu e de competenta mea sa judec, pentru ca fiecare dintre noi suntem unici. :hihat

• Like 4
Link spre comentariu
  • Oras:Over the rainbow

Mno, acum nu mi-o luati in nume de rau, poate de cand am renuntat la carne vad altfel lucrurile - NU sunt pentru chinuirea animalelor, cred ca putem trai foarte bine fara sa taiem porci/vaci/oi/capre/cai (si ei se mananca, in special in Mongolia) si sa rupem gatul la rate/gaini/curci/gaste/struti... Cred ca putem trai bine mersi cu legume/fructe si peste....

Se poate trai lejer si fara peste. Problema apare atunci cand nu mananci acasa pentru ca sunt foarte putine locurile in care gasesti mancare vegetarian.

Aivanhov (dar si Osho, Sai Baba si Rumi) a(u) spus - nu te mai gandi la probleme si ele vor disparea ;)

Mi-ar fi placut sa-i vad cum aplica zicerea asta cu burta goala pe K2.

Damn quasim... indiferent de vârstă...în interiorul nostru rămânem niște copii... :)

E usor sa spui asta la 20-25 de ani.

Daca Dumnezeu nu vroia sa mancam animalele, nu le facea din carne ! :innocent

Daca tot l-ai mentionat pe Dumnezeu, poate n-ar fi rau sa citam direct din Scripturi, si anume din Facerea (Geneza), capitolul 1, versetul 29:

Apoi a zis Dumnezeu: "Iată, vă dau toată iarba ce face sămânţă de pe toată faţa pământului şi tot pomul ce are rod cu sămânţă în el. Acestea vor fi hrana voastră"

:clapp

Cu studii medicale care arata ca o dieta vegetariana echilibrata este net superioara celei care contine carne. (Noi doi suntem apropiati ca varsta: daca ne "facem" analizele impreuna, iti garantez ca rezultatele vor fi foarte diferite, si nu in favoarea ta)

Una dintre zonele albastre din lume este orasul Loma Linda din statul american California. Marea majoritate a celor de acolo sunt vegetarieni.

• Like 1
Link spre comentariu
  • Oras:pa
  • Oras:pa

În timpul ăsta, un prieten de al meu a slăbit 20 kile în 3 luni, de la 110 la 90, pe dietă vegană.

Alimentația sănătoasă nu conține carne, dieta cu euglenă verde este mai sănătoasă decât cea cu carne, dar probabil că idioții ăia din italia nu au auzit de proteine de soia si înlocuitori de proteine pe baza celor vegetale

• Like 2
  • Minus 2
Link spre comentariu
  • Oras:In papuris ca sa ma chis
  • Oras:In papuris ca sa ma chis

Nu, a fost ceva mai complex. Acum vreo 5 ani am tras-o tare, dar tare de tot din cauza unei toxi-infectii eColi de la sunca presata. Asta a fost primul lucru care m-a convins sa renunt, efectiv nu mai puteam suporta carnea, ca era de porc, de vita, de oaie. Apoi, un prieten, doctor gastro-enterolog (vegetarian de 35 de ani)  mi-a aratat niste studii facute de el, cu radiografii, disectii, cercetari de te ingrozesti, ce se intampla cu aparatul in momentul in care mancam o bucata de carne si in momentul in care mancam o salata, de exemplu, etc. Au mai fost si alti factori, dar mai putin importanti.

La vremurile de acum a manca vegetarian (mai ales in Romania unde terenurile (de dragul profitului) sunt tratate cu fel de fel de erbicide si azotati  reprezinta o adevarata sinucidere curata . Este pur si simplu o parere de-a mea vazuta cu ochii dar  observata uneori si prin articole de presa

A manca meniuri bogate in  peste  si eu sunt de acord , dar si aici  trebuie sa te feresti de pestele din comert de acvacultura (majoritatea respecta aceleasi norme de certificare , datorita cererii, ca si in cazul agriculturii ) ....dar nu-mi fac griji ptr. tine avand in vedere ca Dunarea este destul aproape  :)

• Like 6
  • Minus 15
Link spre comentariu
Vizitator
Reputație: 0

La vremurile de acum a manca vegetarian (mai ales in Romania unde terenurile (de dragul profitului) sunt tratate cu fel de fel de erbicide si azotati  reprezinta o adevarata sinucidere curata . Este pur si simplu o parere de-a mea vazuta cu ochii dar  observata uneori si prin articole de presa

A manca meniuri bogate in  peste  si eu sunt de acord , dar si aici  trebuie sa te feresti de pestele din comert de acvacultura (majoritatea respecta aceleasi norme de certificare , datorita cererii, ca si in cazul agriculturii ) ....dar nu-mi fac griji ptr. tine avand in vedere ca Dunarea este destul aproape  :)

Da, asa este, avem Dunarea, plus Siretul si Prutul. Si mai sunt si crescatoriile de pesti de la Brates. Salata sau rosii/ridichi foarte, foarte rar iau de la super-marketuri. Si aici avem noroc cu recoltele de la Matca (rosiile de la Matca sunt vestite in lume). Chiar daca n-or fi nici ele naturale 100% oricum sunt mai ok decat "cocktail-urile chimice" comestibile de la Penny/Profi/Carrefour/Auchan/Kaufland....

• Like 2
Link spre comentariu

Cu studii medicale care arata ca o dieta vegetariana echilibrata este net superioara celei care contine carne. (Noi doi suntem apropiati ca varsta: daca ne "facem" analizele impreuna, iti garantez ca rezultatele vor fi foarte diferite, si nu in favoarea ta)

Nu te contrazic, dar raman la parerea ca omul trebuie sa consume si carne. Nici la partea cu analizele nu te contrazic, cu toate ca ultimele mi-au iesit aproape de adolescent =))

Eu functionez pe alt principiu...stii probabil...ca in bancul ala: un barbat se duce la medic si il intreaba: E adevarat ca daca nu beau, nu fumez, nu mananc nesanatos si nu ma duc la curve, traiesc mai mult? La care medicul ii raspunde: Asa este...dar traiesti degeaba =))

Te salut :hihat

• Like 1
Link spre comentariu

Nu sunt deloc surprins de afirmatiile numitului @le miskin...Titlul romanului din care s-a inspirat in a-si alege nickname-ul il caracterizeaza!

Ma surprinde insa faptul ca un ”rau adanc” s-a lasat angrenat in superficialitatea aluia si chiar aproba!.. :(

Dar hai sa ii explic lui @deep river reloaded:

In primul rand, probabil ca niciunul din noi nu am facut afaceri cu/prin intermediul lui Mos Craciun! Stiu ca Mosul are origini strict mercantile, dar subiectul topicului nu la asta se refera, ci la ingenuitatea si emotia copilariei, amplificate in perioada Craciunului.

Nu ma gandesc la Mosul ca la un emisar al firmei Coca-Cola, ci ca la batranelul care ma facea sa tremur de emotie cand imi aducea daruri asteptate un timp.

Atunci imi doream jucarii, acum vreau altceva...

Faptul ca il apreciez pe Mos Craciun nu ieste un afront (si nici macar o fronda) la credinta!

• Like 4
Link spre comentariu

Miky77, nu prea ai dreptate. :) Pe de alta parte, cred ca te-ai cruci daca ai sti cam cati bani la negru se invart zilnic in industria carnii in Romania. La fel cum te-ai cam speria si daca ai sti cam cine sunt personajele care controleaza acest sector. Asa ca partea cu articolele din presa... care presa scrie de multe ori la comanda. :)

Nu te contrazic, dar raman la parerea ca omul trebuie sa consume si carne. Nici la partea cu analizele nu te contrazic, cu toate ca ultimele mi-au iesit aproape de adolescent =))

Eu functionez pe alt principiu...stii probabil...ca in bancul ala: un barbat se duce la medic si il intreaba: E adevarat ca daca nu beau, nu fumez, nu mananc nesanatos si nu ma duc la curve, traiesc mai mult? La care medicul ii raspunde: Asa este...dar traiesti degeaba =))

Te salut :hihat

Te salut si eu!

Iti inteleg "principiul", dar, din punctul meu de vedere, ideea ca mancarea vegetariana nu are gust e una fara suport. :)

Ma surprinde insa faptul ca un ”rau adanc” s-a lasat angrenat in superficialitatea aluia si chiar aproba!.. :(

Dar hai sa ii explic lui @deep river reloaded:

In primul rand, probabil ca niciunul din noi nu am facut afaceri cu/prin intermediul lui Mos Craciun! Stiu ca Mosul are origini strict mercantile, dar subiectul topicului nu la asta se refera, ci la ingenuitatea si emotia copilariei, amplificate in perioada Craciunului.

Nu ma gandesc la Mosul ca la un emisar al firmei Coca-Cola, ci ca la batranelul care ma facea sa tremur de emotie cand imi aducea daruri asteptate un timp.

Atunci imi doream jucarii, acum vreau altceva...

Faptul ca il apreciez pe Mos Craciun nu ieste un afront (si nici macar o fronda) la credinta!

Dragule, ma vad nevoit sa explic si eu:

am crescut cu "adevarul" legat de Mos Gerila/Mos Craciun, dar si cu cel legat de semnificatia Craciunului (iar pe la vreo 12-13 ani deja citisem destul de mult despre cum s-a ajuns la aceasta traditie). Mai mult, daca ne uitam in jur, cultura religioasa este una precara, iar sarbatoarea nasterii lui Yeshua (devenit Christos) si semnificatia acestui eveniment au fost inlocuite de marea masa cu Mos Craciun, luminite, globulete, cadouri, porc, brad etc. Avem, astfel, sarbatoarea nasterii fara Sarbatorit. (stii ca am si scris pe tema asta)  :)

Strict in acest sens sunt de acord cu le miskin.

• Like 1
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

No registered users viewing this page.

• Creează nouă...