le miskin Reputație: 154 Postat Ianuarie 13, 2017 Oras:X. Oras:X. Postat Ianuarie 13, 2017 Im Krebsgang. Nu e prea mare ~99 pagini. Ureaza-mi spor.Merci, le Miskin ! Spor. Totuși, Toba de tinichea e marea realizare a lui Grass. Am citit-o acum vreo 12 ani..Nu prea mai tin minte exact toate detaliile, insa nu uit cum piticania Oskar il blasfemiaza pe Iisus. Roman greu.Trebuie rabdare.
jos_abuzurile_xxl Reputație: 283 Postat Ianuarie 13, 2017 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Autor Postat Ianuarie 13, 2017 Spor. Totuși, Toba de tinichea e marea realizare a lui Grass. Am citit-o acum vreo 12 ani..Nu prea mai tin minte exact toate detaliile, insa nu uit cum piticania Oskar il blasfemiaza pe Iisus. Roman greu.Trebuie rabdare.Multumesc. Le iau pe rând ...
picon Reputație: 1046 Postat Ianuarie 13, 2017 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Ianuarie 13, 2017 Exact. La fel ca sprijinul popular pentru Ceausescu ... sau entuziasmul rusesc pentru Stalin ... sa continui ?Sprijinul popular pentru Ceaușescu a fost în 1968, când cu invazia Cehoslovaciei. A durat cam până prin 1971-1972, când lucrurile au devenit clare, adică ... tot ceea-ce știm, nu e cazul să dezvolt.
picon Reputație: 1046 Postat Ianuarie 13, 2017 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Ianuarie 13, 2017 Bre, hai sa stam stramb si sa judecam drept!Hai sa nu-l punem la zid pe Hitler si pe nemti, in general!Io unu', as fi preferat de 100 de ori ca Germania sa castige razboiul, decat sa stam toata Romania 50 de ani sub cizma ruseasca!Asa am ajuns unde suntem, dupa 50 de ani de dominatie "mujica", ultimile gaini din Gostat in Europa!Sa nu uitam ca ceea ce a vrut Hitler sa faca, o Europa unita, puternica economic si militar, dar sub conducerea Germaniei, se cam intampla astazi... Pacat ca nu a reusit sa-i "gabjeasca" pe rusi, oricum ne-ar fi fost mai bine... E mai mult decât discutabil! Vorbim de doi mari criminali și de două regimuri la fel de criminale. Cu amândouă ne-ar fi fost la fel de rău. Vinovatul e ... Churchill, 'tu-i biserica mă-sii!. 2 21
deep river reloaded Reputație: 404 Postat Ianuarie 13, 2017 Oras:Over the rainbow Oras:Over the rainbow Postat Ianuarie 13, 2017 Orice strain intrebat ce stie despre Germania va incepe cu Hitler Eu as incepe cu Kant, Hegel, Bach, Handel si altii. Gresit.Marea majoritate nu-l mentioneaza pe Hagi. Cei mai multi isi aduc aminte de copiii din orfelinatele romanesti, prezentati in documentarul de la BBC de la inceputul anilor 90. Depinde si de varsta lor. Eu am avut marea surpriza sa nu stie nimic despre Romania. Tineri de 20-25 de ani, europeni... La fel cum unii stiau insa despre Inna ori "Dragostea din tei". Cat despre Hagi, se cam duce, vine puternic din spate Simona Halep. 1
picon Reputație: 1046 Postat Ianuarie 13, 2017 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Ianuarie 13, 2017 Este evident ca nivelul de educatie si de cultura nu creste proportional cu varsta. Germania are responsabilitatea sa, categoric, pentru al doilea razboi mondial si ororile care l-au insotit. Dar Germania nu ar fi ajuns la statutul de super-putere daca nu ar fi beneficiat de complicitatea criminala si chiar de sprijnul puterilor vremii. Vorbesc, in primul rand, de reducerea si ulterior anularea datoriilor de razboi fixate prin Tratatul de la Versailles, care i-au permis Germaniei sa redevina o mare putere economica si militara. Pe urma, pasivitatea in fata ascensiunii lui Hilter (caruia, printre altele, i s-a oferit si organizarea unei Olimpiade), urmata de pasivitatea in fata ocuparii Austriei si a Cehoslovaciei. Apoi, in timpul razboiului, colaborarea Elvetiei si Suediei cu guvernul nazist, care si-a asigurat finantarea masinii de razboi germane tocmai prin bancile din cele doua tari "neutre" (in principal prin valorificarea aurului jefuit de la tarile ocupate si chiar a tone si tone de bijuterii confiscate de la deportatii evrei inainte de a-i trimite in lagar). Culmea ironiei, in timp ce soldati americani mureau in lupta cu germanii, banci si companii americane contribuiau, mai mult sau mai putin direct, la finantarea armatei germane. La fel cum, in 1945, bombardamentele americane au crutat in mod bizar fabrici si sedii de companii germane (IG Farben, de exemplu) in baza unor legaturi discrete dar suspecte cu politicieni si oameni de afaceri din tarile aliate.Istoria este ceva mai complexa decat ceea ce ni se serveste in manuale sau in mass-media. Si tot istoria pare sa se repete ciclic, dar mult prea putini dintre noi suntem dispusi sa invatam din lectiile si greselile ei.E corect ce spui tu, dar eu nu am făcut decât o referire la postarea respectivă, nu m-am lansat într-o analiză aprofundată. Poate ar trebui să fim onești și să nu trecem sub tăcere clauzele extrem de umilitoare, până la aberant, ale invocatului Tratat de la Versailles.De fapt asta și criza economică devastatoare prin care a trecut Germania, urmare a tratatului, a fost principala cauză ce a dus la declanșarea celui de-al II-lea Război Mondial. Și explică și suportul popular de care s-a bucurat Hitler. Politica permisivă a marilor puteri, pe lângă cauze economice, mai avea și o cauză politică: eliminarea comunismului din URSS, care doar printr-un război, ar fi putut fi realizată. Se estima probabil, că epuizată de războiul cu rușii,, Germania ar fi putut fi ușor învinsă, apoi. Anschluss-ul și Sudeții, apoi toată cehoslovacia, au fost tolerate și din lașitate și din speranța că Hitler se va mulțumi cu atât, mai ales că nemții aveau argumentele lor istorice, mai mult sau mai puțin corecte. Cred că putem purta un dialog și fără jigniri, mai ales că nu te citasem, nu jignisem . Nu își avea rostul prima frază a postării tale. Pentru a nu inflama acest topic, mă abțin de la alte comentarii. Sper că ai înțeles mesajul! 4 21
picon Reputație: 1046 Postat Ianuarie 13, 2017 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Ianuarie 13, 2017 Daca am inteles eu bine, Picon nu-i stimeaza pe nemti penru sprijinul popular Fuererului. Ai dreptate. Ceausescu s-a bucurat foarte mult timp de un imens sprijin popular. Din păcate, nu ai înțeles bine! Am spus doar că Hitler s-a bucurat de un masiv sprijin popular, nu că nu-i stimez pe nemți, în general. Îi stimez pentru calitățile lor bine-cunoscute . Dar când această nație a declanșat două imense măceluri, două războaie mondiale în mai puțin de un sfert de secol, nu pot să-i iubesc. L.E. E drept că Primul Război Mondial a fost declanșat de Austro-Ungaria, care căuta un pretext, care a apărut în urma atentatului de la Sarajevo, dar Germania a sărit imediat în bocanci. 2 21
picon Reputație: 1046 Postat Ianuarie 13, 2017 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Ianuarie 13, 2017 Eins zwei PolizeiDrei vier GrenadierFunf sechs magraonSa-l gazam pe picon.Sieben, achtGutten nacht! Adică, du-te bă și te culcă, dacă tot nu ai nimic de spus!
vanatorul de prosti Reputație: -514 Postat Ianuarie 13, 2017 Oras:Romania Oras:Romania Postat Ianuarie 13, 2017 E corect ce spui tu, dar eu nu am făcut decât o referire la postarea respectivă, nu m-am lansat într-o analiză aprofundată. Poate ar trebui să fim onești și să nu trecem sub tăcere clauzele extrem de umilitoare, până la aberant, ale invocatului Tratat de la Versailles.De fapt asta și criza economică devastatoare prin care a trecut Germania, urmare a tratatului, a fost principala cauză ce a dus la declanșarea celui de-al II-lea Război Mondial. Și explică și suportul popular de care s-a bucurat Hitler. Politica permisivă a marilor puteri, pe lângă cauze economice, mai avea și o cauză politică: eliminarea comunismului din URSS, care doar printr-un război, ar fi putut fi realizată. Se estima probabil, că epuizată de războiul cu rușii,, Germania ar fi putut fi ușor învinsă, apoi. Anschluss-ul și Sudeții, apoi toată cehoslovacia, au fost tolerate și din lașitate și din speranța că Hitler se va mulțumi cu atât, mai ales că nemții aveau argumentele lor istorice, mai mult sau mai puțin corecte. Cred că putem purta un dialog și fără jigniri, mai ales că nu te citasem, nu jignisem . Nu își avea rostul prima frază a postării tale. Pentru a nu inflama acest topic, mă abțin de la alte comentarii. Sper că ai înțeles mesajul! Mesajul pe care ar fi bine sa-l intelegem cu totii - dar mai ales cei care sunt campioni ai jignirilor - este ca, da, se poate dialoga si civilizat. Mai ales ca intotdeauna, in orice domeniu, se va gasi cel putin o persoana care sa fie mai buna sau mai informata in legatura cu cu un anumit subiect. Dar da, ma opresc pentru a nu inflama topicul. Ai dreptate in linii mari. Dar criza profunda in care se afla Germania in jurul anului 1930 a favorizat venirea la putere a "muncitorilor" lui Hitler. Din 1933 si pana la declansarea razboiului Germania isi revenise suficient incat sa aiba una dintre cel mai puternice armate din lume, dar si o economie care sa sustina armata respectiva.Nu cred ca nici cel mai optimist lider american sau european isi imagina ca URSS poate fi infranta in razboi de o asemenea maniera incat sa fie posibila eradicarea comunismului. Atitudinea permisiva, si pe alocuri incurajatoare fata de Hitler (in primii ani, mai ales) a survenit ca o incercare de a impiedica ascensiunea la puterea a comunistilor in Germania. Exact aceeasi abordare este evidenta si in Italia lui Mussolini. Derapajele grave si crimele premergatoare razboiului li s-au trecut cu vederea tocmai pentru a impiedica instaurarea unui regim comunist in doua dintre cele mai importante tari din Europa. 3
mercedesbenz Reputație: -380 Postat Ianuarie 13, 2017 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Ianuarie 13, 2017 Din păcate, nu ai înțeles bine! Am spus doar că Hitler s-a bucurat de un masiv sprijin popular, nu că nu-i stimez pe nemți, în general. Îi stimez pentru calitățile lor bine-cunoscute . Dar când această nație a declanșat două imense măceluri, două războaie mondiale în mai puțin de un sfert de secol, nu pot să-i iubesc. L.E. E drept că Primul Război Mondial a fost declanșat de Austro-Ungaria, care căuta un pretext, care a apărut în urma atentatului de la Sarajevo, dar Germania a sărit imediat în bocanci. Bre, si al doilea razbel, oare de la ce s-a declansat?!Nu cumva de la imensul tupeu jidanesc (aici nu mai pot sa ma abtin), care avand puterea economico-financiara in State (asa cum e si azi acolo si peste tot), si care tupeu jidanesc a inceput sa boicoteze prin toate mijloacele mass-media si alte metode oculte (a se citi "masonice") exporturile Germaniei in State?Sa vorbim si despre societatea germana, unde neamtul de rand muncea de-i sareau "capacele", iar "prietenii" care se "simt peste tot acasa" profitau si obtineau profit din tot felul de "gheshefturi", asa cum procedeaza ei peste tot in lume?!Oare de ce "Mein Kampf" este o carte care nu mai poate fi gasita la nici un anticariat?Din cauza "grijii" pe care o au cei care "sunt peste tot la ei acasa"!Ar fi multe de spus, dar asa cum ziceam mai devreme, e Vineri seara...
Vizitator Reputație: 0 Postat Ianuarie 13, 2017 Postat Ianuarie 13, 2017 ...Oare de ce "Mein Kampf" este o carte care nu mai poate fi gasita la nici un anticariat?...Se re-editeaza. In 2015 au fost 4000 de exemplare, in 2016 7500 iar in 2017 sunt preconizate peste 10 000 de exemplare ! https://www.theguardian.com/world/2015/dec/02/hitlers-mein-kampf-to-be-sold-as-annotated-edition-in-germany-from-january 1
picon Reputație: 1046 Postat Ianuarie 13, 2017 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Ianuarie 13, 2017 Mesajul pe care ar fi bine sa-l intelegem cu totii - dar mai ales cei care sunt campioni ai jignirilor - este ca, da, se poate dialoga si civilizat. Mai ales ca intotdeauna, in orice domeniu, se va gasi cel putin o persoana care sa fie mai buna sau fie mai informata in legatura cu cu un anumit subiect. Dar da, ma opresc pentru a nu inflama topicul. Ai dreptate in linii mari. Dar criza profunda in care se afla Germania in jurul anului 1930 a favorizat venirea la putere a "muncitorilor" lui Hitler. Din 1933 si pana la declansarea razboiului Germania isi revenise suficient incat sa aiba una dintre cel mai puternice armate din lume, dar si o economie care sa sustina armata respectiva.Nu cred ca nici cel mai optimist lider american sau european isi imagina ca URSS poate fi infranta in razboi de o asemenea maniera incat sa fie posibila eradicarea comunismului. Atitudinea permisiva, si pe alocuri incurajatoare fata de Hitler (in primii ani, mai ales) a survenit ca o incercare de a impiedica ascensiunea la puterea a comunistilor in Germania. Exact aceeasi abordare este evidenta si in Italia lui Mussolini. Derapajele grave si crimele premergatoare razboiului li s-au trecut cu vederea tocmai pentru a impiedica instaurarea unui regim comunist in doua dintre cele mai mari importante tari din Europa.Mesajul era că fără să te atac în vreun fel, ai găsit de cuviință să mă jignești, în toiul unei discuții destul de interesante și purtate de către toți, extrem de decent. Mă rog... Revenind la subiect: evident, că primul scop era împiedicarea venirii la putere a comuniștilor în Germania, ca și în alte țări europene (a se vedea încercarea de comunizare a Ungariei, după Primul Război Mondial, rezolvată de România). Dar în cazul învingerii URSS, o înfrângere e o înfrângere, deci învingătorul face legea, iar un regim dur, de teroare al naziștilor, ar fi reușit. Nu ușor, dar ar fi reușit, probabil, mai ales că încă nu le intrase rușilor comunismul atât de mult în sânge ( nu trecuseră decât vreo 20 de ani). Și să nu uităm multitudinea etnică a URSS, care, multe dintre ele urau și comunismul și pe ruși (de exemplu Ucraina și țările Baltice). Noi acuma facem supoziții, dacă citim 5 cărți care tratează subiectul, avem 5 teorii diferite.
mercedesbenz Reputație: -380 Postat Ianuarie 13, 2017 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Ianuarie 13, 2017 Se re-editeaza. In 2015 au fost 4000 de exemplare, in 2016 7500 iar in 2017 sunt preconizate peste 10 000 de exemplare ! https://www.theguardian.com/world/2015/dec/02/hitlers-mein-kampf-to-be-sold-as-annotated-edition-in-germany-from-january Sa-mi spui si mie de unde pot sa-l cumpar!Glumesc, am citit si am cartea, dar iti garantez ca in Romania, cel putin, n-o s-o gasesti nicaieri!Au grija "baietii"... 5
Vizitator Reputație: 0 Postat Ianuarie 13, 2017 Postat Ianuarie 13, 2017 Sa-mi spui si mie de unde pot sa-l cumpar!Glumesc, am citit si am cartea, dar iti garantez ca in Romania, cel putin, n-o s-o gasesti nicaieri!Au grija "baietii"...In Romania nu o gasesti, asa este ! Daaarrrr... Din Polonia, unde mai pui :laugh2 http://www.ebay.com/itm/Mein-Kampf-version-with-critically-annotated-2016-weight-5-kg-/201771949863?hash=item2efa8b9f27:g:W1sAAOSwmLlX9Eu9 Si aici: https://www.amazon.com/Mein-Kampf-Official-Original-Sources/dp/1908538694/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1484347017&sr=8-3&keywords=mein+kampf
picon Reputație: 1046 Postat Ianuarie 13, 2017 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Ianuarie 13, 2017 Bre, si al doilea razbel, oare de la ce s-a declansat?!Nu cumva de la imensul tupeu jidanesc (aici nu mai pot sa ma abtin), care avand puterea economico-financiara in State (asa cum e si azi acolo si peste tot), si care tupeu jidanesc a inceput sa boicoteze prin toate mijloacele mass-media si alte metode oculte (a se citi "masonice") exporturile Germaniei in State?Sa vorbim si despre societatea germana, unde neamtul de rand muncea de-i sareau "capacele", iar "prietenii" care se "simt peste tot acasa" profitau si obtineau profit din tot felul de "gheshefturi", asa cum procedeaza ei peste tot in lume?!Oare de ce "Mein Kampf" este o carte care nu mai poate fi gasita la nici un anticariat?Din cauza "grijii" pe care o au cei care "sunt peste tot la ei acasa"!Ar fi multe de spus, dar asa cum ziceam mai devreme, e Vineri seara...Bre, evrei au fost țapii ispășitori. E drept că au speculat și s-au îmbogățit în timpul crizei economice (inclusiv, sau mai ales cei din Germania). Cea mai la îndemână metodă de a capta simpatia și suportul popular, e să dai vina pe alogeni. S-au îmbogățit și destui nemți, pe seama haosului și crizei economice, dar ei erau "cetățeni onești", doar "jidanii" erau de vină. E drept însă, că niciodată evreii nu au fost fideli țării în care trăiau! Nu-i vedeai în armată, sau dacă erau, în niciun caz în linia I, ci pe la aprovizionare, intendență etc. puținele excepții nefiind relevante. Să nu uităm că au fost destui lideri naziști ce aveau sânge evreiesc (Heidrich) și se pare HItler însuși.
jos_abuzurile_xxl Reputație: 283 Postat Ianuarie 13, 2017 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Autor Postat Ianuarie 13, 2017 Din păcate, nu ai înțeles bine! Am spus doar că Hitler s-a bucurat de un masiv sprijin popular, nu că nu-i stimez pe nemți, în general. Îi stimez pentru calitățile lor bine-cunoscute . Dar când această nație a declanșat două imense măceluri, două războaie mondiale în mai puțin de un sfert de secol, nu pot să-i iubesc. L.E. E drept că Primul Război Mondial a fost declanșat de Austro-Ungaria, care căuta un pretext, care a apărut în urma atentatului de la Sarajevo, dar Germania a sărit imediat în bocanci. Nu-ti cere nimeni sa-i iubesti pe nemti, dar nu le pune in carca toate relele. Cum sa inceapa ei primul razboi ? Pe toti ii mânca atunci in ... De Rusia ai uitat ? Este ca si cum ar sari NATO acum sa apere Crimeea. Tie nu-ti plac decat invingatorii, ca ei scriu istoria nu-i asa ?
Vizitator Reputație: 0 Postat Ianuarie 13, 2017 Postat Ianuarie 13, 2017 Bre, evrei au fost țapii ispășitori. E drept că au speculat și s-au îmbogățit în timpul crizei economice (inclusiv, sau mai ales cei din Germania). Cea mai la îndemână metodă de a capta simpatia și suportul popular, e să dai vina pe alogeni. S-au îmbogățit și destui nemți, pe seama haosului și crizei economice, dar ei erau "cetățeni onești", doar "jidanii" erau de vină. E drept însă, că niciodată evreii nu au fost fideli țării în care trăiau! Nu-i vedeai în armată, sau dacă erau, în niciun caz în linia I, ci pe la aprovizionare, intendență etc. puținele excepții nefiind relevante. Să nu uităm că au fost destui lideri naziști ce aveau sânge evreiesc (Heidrich) și se pare HItler însuși. A nu se uita episodul (inca controversat) cu Geli Raubal (evreica, nepoata vitrega a lui Hitler), pe care acesta a incercat sa o tina ascunsa cat de mult a putut. Nu se stie daca a fost sinucidere dar se pare ca moartea ei nu a fost pusa la cale de catre Hitler ci de catre cineva din anturajul lui Hitler (banuiala este Bormann, dar e doar o banuiala, deocamdata..) Plus ca Hitler s-ar putea sa fi fost in realitate Hiler, si-a schimbat numele pentru a nu aparea ca cel mai mare conducator nazist are nume de evreu 1
deep river reloaded Reputație: 404 Postat Ianuarie 13, 2017 Oras:Over the rainbow Oras:Over the rainbow Postat Ianuarie 13, 2017 Bre, evrei au fost țapii ispășitori. Si nu doar atunci. Unii dintre ei au patit-o si in secolul al XIV-lea cand au fost socotiti responsabili de Marea Ciuma (sau Moartea Neagra). Ocazie cu care multi au scapat de datoriile catre ei, iar altii s-au si facut stapani pe bunurile lor.
jos_abuzurile_xxl Reputație: 283 Postat Ianuarie 13, 2017 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Autor Postat Ianuarie 13, 2017 Sprijinul popular pentru Ceaușescu a fost în 1968, când cu invazia Cehoslovaciei. A durat cam până prin 1971-1972, când lucrurile au devenit clare, adică ... tot ceea-ce știm, nu e cazul să dezvolt.Ma uimesti cu 1971-72. Eu n-as putea sa spun niciun an... Daca lucrurile au devenit clare in 1972, lui Pacepa i-au trebuit 5 ani ca sa puna in practica fuga ? In 1978 "red carpet treatment" la regina Elisabeta, ceasca plimbat cu caleasca etc. Intre timp ceasca da locuri de munca la toti si construieste in draci. Blocuri si in comune ! Mai vine si lovitura de imagine cu olimpiada de la Los Angeles. Eu nu-mi permit sa-i dispretuiesc pe nemtii care-si aclamau furerul, ca imi aduc aminte ca la noi au fost cei mai multi pupincuristi la suta de locuitori si am fost cel mai dificil de schimbat in bine.
le miskin Reputație: 154 Postat Ianuarie 13, 2017 Oras:X. Oras:X. Postat Ianuarie 13, 2017 Moarte evreilor de pe nimfomane.com!Sa se declanseze Noaptea de Cristal! Daca nazistii au defilat pe Wagner, aici Guță va purta flacara hecatombei.
killbill13 Reputație: 8009 Postat Ianuarie 13, 2017 Oras:Lost in the wind Oras:Lost in the wind Postat Ianuarie 13, 2017 In Romania nu o gasesti, asa este ! Daaarrrr... Din Polonia, unde mai pui :laugh2 http://www.ebay.com/itm/Mein-Kampf-version-with-critically-annotated-2016-weight-5-kg-/201771949863?hash=item2efa8b9f27:g:W1sAAOSwmLlX9Eu9 Si aici: https://www.amazon.com/Mein-Kampf-Official-Original-Sources/dp/1908538694/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1484347017&sr=8-3&keywords=mein+kampf Am eu pdf !
mercedesbenz Reputație: -380 Postat Ianuarie 13, 2017 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Ianuarie 13, 2017 Bre, evrei au fost țapii ispășitori. E drept că au speculat și s-au îmbogățit în timpul crizei economice (inclusiv, sau mai ales cei din Germania). Cea mai la îndemână metodă de a capta simpatia și suportul popular, e să dai vina pe alogeni. S-au îmbogățit și destui nemți, pe seama haosului și crizei economice, dar ei erau "cetățeni onești", doar "jidanii" erau de vină. E drept însă, că niciodată evreii nu au fost fideli țării în care trăiau! Nu-i vedeai în armată, sau dacă erau, în niciun caz în linia I, ci pe la aprovizionare, intendență etc. puținele excepții nefiind relevante. Să nu uităm că au fost destui lideri naziști ce aveau sânge evreiesc (Heidrich) și se pare HItler însuși. Bre, daca Hitler era evreu, io sunt suedez!Ce dracu', nu suntem in stare sa vedem propaganda jidaneasca????Adica Hitler, evreu fiind, a vrut sa-si extermine natia jidaneasca??!Asta e propaganda jidaneasca (folosesc din nou cuvantul interzis si ma doare-n poola), folosita ca sa discrediteze tot ce a insemnat Germania in perioada cat a fost condusa de Hitler.
picon Reputație: 1046 Postat Ianuarie 13, 2017 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Ianuarie 13, 2017 Nu-ti cere nimeni sa-i iubesti pe nemti, dar nu le pune in carca toate relele. Cum sa inceapa ei primul razboi ? Pe toti ii mânca atunci in ... De Rusia ai uitat ? Este ca si cum ar sari NATO acum sa apere Crimeea. Tie nu-ti plac decat invingatorii, ca ei scriu istoria nu-i asa ?Malițiozitate și agresivitate inutile și penibile, în contextul discuțiilor de pe acest topic. Am scris destul de clar și nici nu le-am pus în cârcă toate relele. Dacă ești în stare să înțelegi, sau dacă reușești să lași ranchiuna deoparte, bine! Dacă nu, eu nu voi continua în nota ta. La subiect: evident, că era o competiție între marile puteri pentru dominație, atât în Europa, cât, sau mai ales, pentru colonii! Primul Război Mondial a fost la un pas să înceapă în 1905 (criza marocană), când sistemul de alianțe a fost pus la încercare. Și cele două Războaie balcanice, au prefigurat războiul., sau chiar războiul ruso-japonez, într-un fel. Indiferent de cât îi mânca pe unii sau pe alții, Primul Război Mondial, a fost declanșat de Austro-Ungaria și Germania, alături de Italia. Istoria asta reține, nu faptul că unuia sau altuia, îi plac învingătorii sau învinșii.
picon Reputație: 1046 Postat Ianuarie 13, 2017 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Ianuarie 13, 2017 Si nu doar atunci. Unii dintre ei au patit-o si in secolul al XIV-lea cand au fost socotiti responsabili de Marea Ciuma (sau Moartea Neagra). Ocazie cu care multi au scapat de datoriile catre ei, iar altii s-au si facut stapani pe bunurile lor.Așa e! Cam tot timpul au avut de pătimit, cam în toată Europa. Dar și pe ei, i-a cam mâncat!
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum