viezuremanz Reputație: 13133 Postat Ianuarie 28, 2017 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Partajează Postat Ianuarie 28, 2017 Daca nu as cunoaste foarte bine domeniul, ti-as da dreptate. Asa insa, iti spun ca gresesti.Ca sa poti scrie si depune un proiect, trebuie ca sesiunea de depunere sa fie deschisa, dar sunt o multime de linii de finantare care nu au fost deschise anul trecut, desi se putea face asta. Iti dau doar doua exemple: sm 4.3 din PNDR, componentele ce vizau drumurile forestiere si infrastructura secundara de irigatii. De ce nu au deschis liniile astea doua anul trecut? Prefer sa nu raspund. Si Ciolos, sa nu uitam, a fost Ministrul Agriculturii, se presupune ca stia cam cat sunt de important e domeniul acesta.Apoi, spui ca e nevoie de minim 6 luni pentru scriere si aprobare. Depinde de proiect. Sunt unele la care scrierea dureaza cateva zile si aprobarea nici macar 45 de zile de la depunere.Afirmi ca fondurile sunt platite DUPA receptia finala. Cred ca nu cunosti bine domeniul, ca altfel nu-mi imaginez cum ai putea spune asta. Concret, decontarile se fac proportional cu executia (sigur, intr-un numar limitat de transe de plata, ca doar nu te duci sa decontezi cate 10 mii de euro la un proiect de, sa zicem, 1 milion), si poti primi avans (pre-finantare) de pana la 50% (in unele cazuri) din valoarea contractului daca prezinti o scrisoare de garantie bancara. Ca sa nu mai spun ca exista o sub-masura prin care poti lua 50 sau 70 de mii de euro intr-o singura transa, iar la finalul proiectului nimeni nu are dreptul sa iti ceara macar facturi sau extrasul de cont, ci se verifica doar daca ti-ai indeplinit obiectivele.Asa ca se puteau face destule si cu fondurile europene.Pentru proiecte europene, platile se fac initial din Bugetul de stat. Ulterior, Statul recupereaza banii de la CE. 8 Link spre comentariu
deep river reloaded Reputație: 404 Postat Ianuarie 28, 2017 Oras:Over the rainbow Oras:Over the rainbow Partajează Postat Ianuarie 28, 2017 Plata finală se face după încheierea lucrărilor. După recepția finală se plătește garanția. Vorbim despre lucruri diferite. Pentru proiecte europene, platile se fac initial din Bugetul de stat. Ulterior, Statul recupereaza banii de la CE. Nu despre asta era vorba. Omul spunea ca platile se fac DUPA receptia finala, or asta nu e adevarat. 1 Link spre comentariu
oldybutgoldy Reputație: 737 Postat Ianuarie 28, 2017 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Partajează Postat Ianuarie 28, 2017 Daca nu as cunoaste foarte bine domeniul, ti-as da dreptate. Asa insa, iti spun ca gresesti.Ca sa poti scrie si depune un proiect, trebuie ca sesiunea de depunere sa fie deschisa, dar sunt o multime de linii de finantare care nu au fost deschise anul trecut, desi se putea face asta. Iti dau doar doua exemple: sm 4.3 din PNDR, componentele ce vizau drumurile forestiere si infrastructura secundara de irigatii. De ce nu au deschis liniile astea doua anul trecut? Prefer sa nu raspund. Si Ciolos, sa nu uitam, a fost Ministrul Agriculturii, se presupune ca stia cam cat sunt de important e domeniul acesta.Apoi, spui ca e nevoie de minim 6 luni pentru scriere si aprobare. Depinde de proiect. Sunt unele la care scrierea dureaza cateva zile si aprobarea nici macar 45 de zile de la depunere.Afirmi ca fondurile sunt platite DUPA receptia finala. Cred ca nu cunosti bine domeniul, ca altfel nu-mi imaginez cum ai putea spune asta. Concret, decontarile se fac proportional cu executia (sigur, intr-un numar limitat de transe de plata, ca doar nu te duci sa decontezi cate 10 mii de euro la un proiect de, sa zicem, 1 milion), si poti primi avans (pre-finantare) de pana la 50% (in unele cazuri) din valoarea contractului daca prezinti o scrisoare de garantie bancara. Ca sa nu mai spun ca exista o sub-masura prin care poti lua 50 sau 70 de mii de euro intr-o singura transa, iar la finalul proiectului nimeni nu are dreptul sa iti ceara macar facturi sau extrasul de cont, ci se verifica doar daca ti-ai indeplinit obiectivele.Asa ca se puteau face destule si cu fondurile europene. Da, lucrurile nu sunt alb-negru. Dar:- deschiderea unor linii de finantare nu inseamna automat ca intra in tara bani europeni (ca sa folosesc limba de lemn) - eu la asta m-am referit- eu personal nu am intalnit pana acum scriere de proiect cu fonduri europene in cateva zile si aprobare in 45 de zile - dar asta nu inseamna ca nu exista asa ceva, ai dreptate; dar dupa scriere si aprobare mai ramane punerea in practica, aia cat dureaza?- avansul cu scrisoare de garantie bancara sunt tot banii tai - daca nu indeplinesti obiectivele, iti executa scrisoarea; nu este ca un avans la un contract in privat- da, stiu ca se poate deconta pe etape de proiect (milestones), dar asta inseamna ca s-a executat acea etapa de proiect; dar daca nu exista proiect, de unde etapa? Pe scurt, ideea mea este urmatoarea: un proiect european, pe tot parcursul sau - scriere / aprobare / implementare / decontare - dureaza; nu cred ca vreun guvern, indiferent cat de bine intentionat, bine pregatit profesional, bine sprijinit politic poate sa demareze astfel de proiecte si sa incaseze si banii pe ele in doar 1 an Link spre comentariu
viezuremanz Reputație: 13133 Postat Ianuarie 28, 2017 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Partajează Postat Ianuarie 28, 2017 Daca nu as cunoaste foarte bine domeniul, ti-as da dreptate. Asa insa, iti spun ca gresesti.Ca sa poti scrie si depune un proiect, trebuie ca sesiunea de depunere sa fie deschisa, dar sunt o multime de linii de finantare care nu au fost deschise anul trecut, desi se putea face asta. Iti dau doar doua exemple: sm 4.3 din PNDR, componentele ce vizau drumurile forestiere si infrastructura secundara de irigatii. De ce nu au deschis liniile astea doua anul trecut? Prefer sa nu raspund. Si Ciolos, sa nu uitam, a fost Ministrul Agriculturii, se presupune ca stia cam cat sunt de important e domeniul acesta.Apoi, spui ca e nevoie de minim 6 luni pentru scriere si aprobare. Depinde de proiect. Sunt unele la care scrierea dureaza cateva zile si aprobarea nici macar 45 de zile de la depunere.Afirmi ca fondurile sunt platite DUPA receptia finala. Cred ca nu cunosti bine domeniul, ca altfel nu-mi imaginez cum ai putea spune asta. Concret, decontarile se fac proportional cu executia (sigur, intr-un numar limitat de transe de plata, ca doar nu te duci sa decontezi cate 10 mii de euro la un proiect de, sa zicem, 1 milion), si poti primi avans (pre-finantare) de pana la 50% (in unele cazuri) din valoarea contractului daca prezinti o scrisoare de garantie bancara. Ca sa nu mai spun ca exista o sub-masura prin care poti lua 50 sau 70 de mii de euro intr-o singura transa, iar la finalul proiectului nimeni nu are dreptul sa iti ceara macar facturi sau extrasul de cont, ci se verifica doar daca ti-ai indeplinit obiectivele.Asa ca se puteau face destule si cu fondurile europene. Da, lucrurile nu sunt alb-negru. Dar:- deschiderea unor linii de finantare nu inseamna automat ca intra in tara bani europeni (ca sa folosesc limba de lemn) - eu la asta m-am referit- eu personal nu am intalnit pana acum scriere de proiect cu fonduri europene in cateva zile si aprobare in 45 de zile - dar asta nu inseamna ca nu exista asa ceva, ai dreptate; dar dupa scriere si aprobare mai ramane punerea in practica, aia cat dureaza?- avansul cu scrisoare de garantie bancara sunt tot banii tai - daca nu indeplinesti obiectivele, iti executa scrisoarea; nu este ca un avans la un contract in privat- da, stiu ca se poate deconta pe etape de proiect (milestones), dar asta inseamna ca s-a executat acea etapa de proiect; dar daca nu exista proiect, de unde etapa? Pe scurt, ideea mea este urmatoarea: un proiect european, pe tot parcursul sau - scriere / aprobare / implementare / decontare - dureaza; nu cred ca vreun guvern, indiferent cat de bine intentionat, bine pregatit profesional, bine sprijinit politic poate sa demareze astfel de proiecte si sa incaseze si banii pe ele in doar 1 an Eu in momentul de fatza nu mai sunt chiar la zi cu informatiile pe proiecte cu fonduri europene. Dar exista pe undeva o baza de date unde sa se poata vedea ce proiecte trebuiau finalizate in 2016 si ce proiecte au fost incepute in acelasi an? 8 Link spre comentariu
deep river reloaded Reputație: 404 Postat Ianuarie 28, 2017 Oras:Over the rainbow Oras:Over the rainbow Partajează Postat Ianuarie 28, 2017 Da, lucrurile nu sunt alb-negru. Dar:- deschiderea unor linii de finantare nu inseamna automat ca intra in tara bani europeni (ca sa folosesc limba de lemn) - eu la asta m-am referit- eu personal nu am intalnit pana acum scriere de proiect cu fonduri europene in cateva zile si aprobare in 45 de zile - dar asta nu inseamna ca nu exista asa ceva, ai dreptate; dar dupa scriere si aprobare mai ramane punerea in practica, aia cat dureaza?- avansul cu scrisoare de garantie bancara sunt tot banii tai - daca nu indeplinesti obiectivele, iti executa scrisoarea; nu este ca un avans la un contract in privat- da, stiu ca se poate deconta pe etape de proiect (milestones), dar asta inseamna ca s-a executat acea etapa de proiect; dar daca nu exista proiect, de unde etapa? Pe scurt, ideea mea este urmatoarea: un proiect european, pe tot parcursul sau - scriere / aprobare / implementare / decontare - dureaza; nu cred ca vreun guvern, indiferent cat de bine intentionat, bine pregatit profesional, bine sprijinit politic poate sa demareze astfel de proiecte si sa incaseze si banii pe ele in doar 1 an In unele domenii, puteau deschide liniile de finantare macar si s-ar fi putut depune proiecte, evalua si semna contracte de finantare, pe unele chiar face plati.Exista si proiecte de genul celor mentionate de mine: scris in cateva zile, aprobat in maxim 45, implementarea fiind posibila, in unele cazuri, in doar cateva luni.Avansul - ideea era ca se aduc bani. Sigur, dar cum sa existe proiect fara o linie de finantare deschisa? Adica, exista, dar ce faci cu el? Pe scurt, se puteau face multe si cu fondurile europene. Nu s-a facut. Eu in momentul de fatza nu mai sunt chiar la zi cu informatiile pe proiecte cu fonduri europene. Dar exista pe undeva o baza de date unde sa se poata vedea ce proiecte trebuiau finalizate in 2016 si ce proiecte au fost incepute in acelasi an? Cred ca fiecare AM sau agentie care se ocupa de fonduri ar trebui sa aiba asa ceva. Link spre comentariu
miky77 Reputație: -1394 Postat Ianuarie 28, 2017 Oras:In papuris ca sa ma chis Oras:In papuris ca sa ma chis Partajează Postat Ianuarie 28, 2017 Treci in pula mea la bara si baga, lasa gargara, 'te 'recu de agramat. a dat norocul peste tine , ghertoiule in scarpeti 19 8 Link spre comentariu
de de pof Reputație: -65 Postat Ianuarie 28, 2017 Partajează Postat Ianuarie 28, 2017 a dat norocul peste tine , ghertoiule in scarpetiBai retardatule, prima litera din fraza se scrie cu majuscula. Virgula aia se lipeste de ultima litera, adica de e... de la sugi pula. La final de propozitie se pune punct.Daaaaa-tee-n cacat de muiere agramata. Iesi! 1 Link spre comentariu
miky77 Reputație: -1394 Postat Ianuarie 28, 2017 Oras:In papuris ca sa ma chis Oras:In papuris ca sa ma chis Partajează Postat Ianuarie 28, 2017 Bai retardatule, prima litera din fraza se scrie cu majuscula. Virgula aia se lipeste de ultima litera, adica de e... de la sugi pula. La final de propozitie se pune punct.Daaaaa-tee-n cacat de muiere agramata. Iesi!iti era dor de mine , jigodie cu scarpeti mars , ma , ca e perioada de reduceri. maine sa te preziti cu ghete noi , ca altfel nu stau de vorba cu tine 19 8 Link spre comentariu
de de pof Reputație: -65 Postat Ianuarie 28, 2017 Partajează Postat Ianuarie 28, 2017 iti era dor de mine , jigodie cu scarpeti mars , ma , ca e perioada de reduceri. maine sa te preziti cu ghete noi , ca altfel nu stau de vorba cu tine Nu vrei sa-mi cumperi tu ghete si dupa aia sa te prezinti cu ele-n bot la mine? 1 Link spre comentariu
Vizitator Reputație: 0 Postat Ianuarie 28, 2017 Partajează Postat Ianuarie 28, 2017 Link spre comentariu
Vizitator Reputație: 0 Postat Ianuarie 28, 2017 Partajează Postat Ianuarie 28, 2017 1 Link spre comentariu
Vizitator Reputație: 0 Postat Ianuarie 28, 2017 Partajează Postat Ianuarie 28, 2017 2 Link spre comentariu
miky77 Reputație: -1394 Postat Ianuarie 29, 2017 Oras:In papuris ca sa ma chis Oras:In papuris ca sa ma chis Partajează Postat Ianuarie 29, 2017 Nu vrei sa-mi cumperi tu ghete si dupa aia sa te prezinti cu ele-n bot la mine?nu fac acte de caritate ptr. idioti multumeste-te cu o gheata in bot luata verbal/virtual , observ ca-ti face o deosebita placere 19 8 Link spre comentariu
activoral1 Reputație: 387 Postat Ianuarie 30, 2017 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Partajează Postat Ianuarie 30, 2017 O sa incerc sa explic precum unor copii mici: - scrierea documentatiei si aprobarea acesteia pe circuitul birocratic pentru un proiect cu fonduri europene dureaza minim 6 luni- punerea in practica (implementarea, instalarea, construirea - numiti-o cum vreti voi) a respectivului proiect mai dureaza si ea macar 6 luni- fondurile europene sunt platite dupa receptia finala, iar aceasta se face tot pe un circuit birocratic ce implica functionari europeni Rezulta ca proiectele cu fonduri europene dureaza 1, 2, 3 ani sau chiar mai mult - depinde de marimea proiectului. Ca urmare, in timpul guvernarii Ciolos puteau intra fonduri europene numai daca proiectele erau incepute pe vremea guvernului Ponta- ceea ce desigur nu e cazul. La fel, guvernul Ponta s-a laudat cu banii europeni intrati in tara pe vremea sa pe baza proiectelor incepute de guvernul / guvernele anterioare lui Ponta. Nimic in lumea asta nu se construieste instantaneu - de aceea e mai usor sa distrugi decat sa creezi. Si e mai usor sa fii prost decat sa-ti folosesti neuronii - asta la modul general, nu neaparat ca o replica de prost-gust. Cat priveste votantii PSD, ca orice alti votanti dealtfel, acestia au votat fie din interes, fie din convingere. Cei care au votat din interes sunt:- penalii (chiar si cei care sunt membri cu acte in regula ai altor partide)- ia ganditi-va, penalii din PNL chiar aveau interes sa castige alegerile si sa lase DNA sa zburde pe campiile patriei?- cei conectati la sistemul de capusare al statului / sistemul de spagi- functionarii publici incompetenti si lenesi - n-ati intalnit pana acum? - asistatii social, pentru care variatia pretului petrolului sau a cursului leu-euro este nesemnificativa, mai importanta este variatia pretului "metilicului" la crasma din sat Cat despre cei care au votat din convingere, de unde nu e nici Dumnezeu nu cere. As mai fi zis si ceva de dulce, dar are si p..a mea demnitatea ei. Caz CONCRET pe POSCCE : Proiect depus cu termen limita 20 noiembrie 2014 ( proiect lansat de PONTA, chiar daca nu iti convine)Aprobat in iulie 2015. Finalizat 23 decembrie 2015. Asta ca sa nu mai vorbim de MINIMIS 2014 ( Valoare proiect 200.000 EURO cu 90% !!! finantare europeana !!! ) Mai continui? Cat despre DNA.... Rabdare... Coaja cacatului doar ce a fost sparta si incepe iar sa puta ( plagiatul lui Kovesi, parteneriatul cu SRI, dosare facute la Basescu in birou, dosarul RCS-RDS care sta de mult pe bara, dosarele lui Base inchise imediat dupa alegerile din 11 decembrie dupa ce a trecut pragul electoral si baietii au nevoie de el.... continuam?) 1 1 Link spre comentariu
dylanbuc Reputație: -1893 Postat Ianuarie 31, 2017 Oras:Undeva Oras:Undeva Partajează Postat Ianuarie 31, 2017 Frumoasa balada, dar mai ales fata. Link spre comentariu
sfantul_parinte_pipilica Reputație: 6819 Postat Ianuarie 31, 2017 Oras:Falastoaca Oras:Falastoaca Partajează Postat Ianuarie 31, 2017 Caz CONCRET pe POSCCE : Proiect depus cu termen limita 20 noiembrie 2014 ( proiect lansat de PONTA, chiar daca nu iti convine)Aprobat in iulie 2015. Finalizat 23 decembrie 2015. Asta ca sa nu mai vorbim de MINIMIS 2014 ( Valoare proiect 200.000 EURO cu 90% !!! finantare europeana !!! ) Mai continui? Cat despre DNA.... Rabdare... Coaja cacatului doar ce a fost sparta si incepe iar sa puta ( plagiatul lui Kovesi, parteneriatul cu SRI, dosare facute la Basescu in birou, dosarul RCS-RDS care sta de mult pe bara, dosarele lui Base inchise imediat dupa alegerile din 11 decembrie dupa ce a trecut pragul electoral si baietii au nevoie de el.... continuam?)Esti PSD-ist?? 4 1 Link spre comentariu
alexqwerty1234 Reputație: -395 Postat Ianuarie 31, 2017 Oras:pa Oras:pa Autor Partajează Postat Ianuarie 31, 2017 Să vă dea domnul sănătate tuturor idioților care ați votat psdhttp://adevarul.ro/news/politica/surse-guvernul-adoptat-ordonantele-privind-gratierea-modificarea-codurilor-penale-1_5890ecbf5ab6550cb8fb9ae6/index.html 4 2 Link spre comentariu
ghost_and_haunted Reputație: 1705 Postat Ianuarie 31, 2017 Oras:Undeva in viitor Oras:Undeva in viitor Partajează Postat Ianuarie 31, 2017 Vad ca se indeamna la proteste pasnice, de parca nu au mai fost. Vreau sa vad membrii PSD spanzurati in fata Parlamentului cu Dragnea, Grindeanu si muistrul de justitie primii.Vreau sa vad sediul din Kiseleff arzand si PSD-istii iesind in flacari. Doar cu Molotovul mai scapam de astia. Link spre comentariu
picon Reputație: 1046 Postat Ianuarie 31, 2017 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Partajează Postat Ianuarie 31, 2017 Vad ca se indeamna la proteste pasnice, de parca nu au mai fost. Vreau sa vad membrii PSD spanzurati in fata Parlamentului cu Dragnea, Grindeanu si muistrul de justitie primii.Vreau sa vad sediul din Kiseleff arzand si PSD-istii iesind in flacari. Doar cu Molotovul mai scapam de astia. Eh, nici așa! Nu cu asemenea metode! 1 23 Link spre comentariu
traminer Reputație: 1806 Postat Ianuarie 31, 2017 Oras:Jamaica Oras:Jamaica Partajează Postat Ianuarie 31, 2017 Ar fi momentul ideal acum ca Parlamentul sa legalizeze prostituția. Nu zic bine? : 2 Link spre comentariu
picon Reputație: 1046 Postat Ianuarie 31, 2017 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Partajează Postat Ianuarie 31, 2017 Ar fi momentul ideal acum ca Parlamentul sa legalizeze prostituția. Nu zic bine? : Păi este bre! Politicienii ce sunt? Nu cele mai mari curve? 2 23 Link spre comentariu
el cid Reputație: -486 Postat Ianuarie 31, 2017 Oras:world Oras:world Partajează Postat Ianuarie 31, 2017 cineva amintea de maidan.sa nu uitam ce sa intamplat in ucraina la kiev(crimeea a fost alipita in 2 miscari).sa nu uitam de cele 3 judete cu populatie **spam editat**itara care tot maraie.sa nu uitam de dodon cu moldova mare. tare mi-e teama ca in viitor daca nu suntem atenti o sa intram cu pasaport la targu mures si la iasi. 1 5 Link spre comentariu
traminer Reputație: 1806 Postat Ianuarie 31, 2017 Oras:Jamaica Oras:Jamaica Partajează Postat Ianuarie 31, 2017 Păi este bre! Politicienii ce sunt? Nu cele mai mari curve? Nu am futut niciunul, nu cunosc ) 3 Link spre comentariu
ghost_and_haunted Reputație: 1705 Postat Ianuarie 31, 2017 Oras:Undeva in viitor Oras:Undeva in viitor Partajează Postat Ianuarie 31, 2017 Eh, nici așa! Nu cu asemenea metode! Da, ai dreptate .... imi cer scuze, nu cu asa metode. Ar trebui taiati ca porcii, cum taie ISIS in Orient. Link spre comentariu
picon Reputație: 1046 Postat Ianuarie 31, 2017 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Partajează Postat Ianuarie 31, 2017 Nu am futut niciunul, nu cunosc )Păi ei ne fut pe noi! P,S. Adevărul e că Olguța ar merge o tură. 1 23 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum