Sari la conținut

Am învins.

Vizitator sarlatanu

Postări Recomandate

• Oras:the buleni
Postat

hai sa-mi arunc si eu centii p-aici...

incercati sa va puneti in papucii unui psd-ist de trupa. omu' ala TRAIESTE din functiile la stat care i se ofera drept recompensa de partid. el si familia lui. omul ala STIE ca daca partidul dispare el si familia lui vor muri de foame. mai mult, foarte multi vor merge la bulau. omul ala NU ARE alta solutie decat sa urmeze partidul. greucenii din frunte sunt si mai in cacat: aia merg sigur la bulau; in plus, au de returnat milioane la sponsorii din campanie. totul, absolut totul tine de bani (politics is economy by other means). prin urmare, daca noi credem ca i-am batut duminica seara, am cam pierdut razboiul. aici este noi sau ei. EI pierd totul daca pierd lupta asta.

desi sper din tot sufletul, nu cred ca se vor da dusi de unde sunt plantati in mod pasnic. 

mai simplu de atat nu ma pot exprima. pumnu' strans!

PS: (o completare mica) duminica ne-am regasit pe noi, ca natie; duminica am descoperit sentimentul de apartenenta la un colectiv de care esti mandru. e minunat sa renasti, dar nu e suficient.

• Like 2
  • Oras:In papuris ca sa ma chis
Postat

Ce-ati facut ma nene ma !?

Iar ati sabotat demonstratiile  si ati vrut sa le confiscati , cum a facut Iliescu in '89 ?

Pai e frumos , ma nene , sa puneti gheara asa pe orice  de dragul ciolanului ?  

:laugh2 :laugh2 :laugh2

• Like 18
  • Minus 9
  • Oras:Falastoaca
Postat

Exact ca pe vremea lui Ceauşescu: în lupta dintre partid şi securitate, învinge mereu securitatea!

MEDIA • FORUMISTUL DE SERVICIU

Și acest lucru este complet anormal. Chiar toxic. Chiar inuman.

Dar, într-o „democrație” ca a noastră, fușerită precum schimbarea costumelor în antract, prin năpârlire (și atât) a unui regim totalitar, unora li se pare acceptabil. Ba, chiar mai mult, li se pare a fi calea bună de oferit copiilor lor.

Ce nu e in regulă cu un astfel de învingător perpetuu? Simplu: lipsa lui de reprezentativitate și legitimitate.

Un partid, „partidul”, bun – rău, iubit – urât, de stânga – de dreapta, are în spate oameni. Oameni de rând care au dreptul, o dată la 4 ani, cel puțin teoretic, să decidă asupra viitorului lor. Prin votul încredințat de acești oameni, aleșii (partidul) primesc și reprezentativitate și legitimitate.

În schimb securitatea, ca instituție de forță, are în spate informații, secrete, cătușe. Cătușele, care nu sunt nominalizate explicit în inventarul logisticii sale, reprezintă veriga crucială, care închide lanțul. Lanțul dominării prin frică, lanțul șantajului, lanțul terorii. Acest lanț este cheia succesului fără greș. Un lanț rușinos și descalificant pentru o națiune.

Securitatea (oricum ar fi rebotezată, la camuflaj, de diverse regimuri) nu este aleasă de oameni. Ea se alege și se perpetuează singură. Prin sistemul ocult pe care îl conduce. Reprezentativitate și legitimitate, așadar, derizorii spre deloc. Și nici acest „derizoriu” nu este dobândit direct, la vedere, ci prin procură și, mai ales, prin abuz de manevre subterane.

Mărturisea o doamnă ministru de pe vremea lui Ceaușescu, nu-i rețin numele, că ea, ca reprezentant de vârf al PCR, era sfătuită de colegii din Comitetul Central să nu-l reclame pe Traian Băsescu pentru hoțiile cu care il prinsese (pe vremea când era la Anvers), deoarece acesta, ca om al securității, era mai puternic decât partidul.

Leg această mărturisire de zecile de denunțuri penale transmise către DNA (brațul înarmat al binomului, deci al securității) de corpul de control al primului ministru Victor Ponta (reprezentând partidul) după preluarea mandatului din 2012. Niciun ministru al vechiului regim (susținut de binom) nu a fost anchetat și trimis in judecată de DNA. Mâinile securității se spală între ele!

În schimb, ieri, dat fiind contextul, impotriva partidului (a premierului Grindeanu, a ministrului justiției Florin Iordache și a răului planetar suprem Liviu Dragnea), securitatea, prin DNA, a deschis cu viteza luminii o anchetă în legătură cu emiterea ordonanței de urgență privind modificarea codului penal.

De-ale intimidării, fricii și mizeriei morale ce domină scena politicii românești.

Mi se reproșează că sunt subiectiv, că țin cu PSD și că îi critic doar pe iohaniști și binomiști. Un grad de subiectivism mi-am recunoscut de mai multe ori pe acest blog. Nu sunt însă de acord că aș ține, generic, cu PSD. Am detestat și am criticat PSD pentru mineriade, pentru unele hoții scandaloase din timpul guvernării Năstase, pentru baronii săi hrăpăreți, pentru ruperea USL.

Pe de altă parte, nu am putut să nu constat că ceea ce a urmat după preluarea puterii de către Traian Băsescu și PDL a întrecut cu mult în rău și dezastre toate regimurile din 1990 și până atunci. În consecință, mi-am concentrat criticile pe acest cancer odios și pe metastazele lui mutilante.

Astăzi ce observ? Că țara este condusă. ocult, de securitatea botezată de conjunctură SRI – DNA, că se practică la greu și parcă mai pe față decât în anii 80 poliția politică și fabricarea de dosare cu dedicație, și că a apărut o nouă clasă de protestatari, de apostoli ai străzii, „tinerii frumoși și liberi”.

Care „tineri”, prin comportamentul lor, marcat de intoleranță, de fanatism, de cultul pușcăriei, de o iubire aproape mistică față de Laura Kovesi, de refuzul de a accepta rezultatele alegerilor, de apetența pentru haos, de înlocuire a raționalului cu visceralul și, mai ales, de sentimente violent anti PSD, aduc mai degrabă a membri din Legiunea Arhanghelului Mihai decât a ceea ce ei ar dori să fie considerați, niște luptători intransigenți pentru adevăr, pentru cinste, pentru legalitate, pentru moralitate.

Nu poți să te pretinzi astfel și să vezi doar răul unei jumătăți de lume, aceea pe care o contești tu. Nu i-am auzit pe acești luminați exploratori de lumi virtuale indignându-se că Laura Kovesi a plagiat în teza sa de doctorat, sau că a pus la păstrare dosarul de fraudă al fratelui ei, nici că Nicușor Dan a solicitat și a primit fonduri de campanie pe contul personal, ori că președintele Iohannis a uzat de fals în acte publice ca să-și însușească niște case din Sibiu, pe când era primar al Sibiului. Și nici de multele erori și abuzuri juridice ale DNA, relevate de martori și presă și sancționate cu amenzi grele de CEDO, nu par a se sinchisi acești justițiari cu cip, scoși cu miile în stradă, la comandă, de ceva ce au naivitatea să-și închipuie că ar fi o reacție naturală a societății civile.

Dacă îi analizați cu atenție și obiectivitate, veți vedea că acești arhangheli ai dreptății, de rit iohannist, au un singur lucru major care-i unește: ura față de PSD. În rest, principii, valori, idealuri pentru țară: zero! Gargară ca să se amăgească singuri, în momentele de îndoială, că servesc o cauză nobilă.

De-asta par eu a apăra PSD-ul în această perioadă. Pentru că sunt mai informat și mai dornic de a face ca adevărul și normalitatea să izbândească, decât cei care scandează transfigurați, cu sete de sânge, ca la luptele de cocoși: „DNA să vină să vă ia”!

Ceea ce vedem în aceste zile este un nou război între partid și securitate. Cele ale momentului. Între acestea două, prin prisma istoriei dar și a actualității, nu mă pot așeza de partea securității! Oricâte rele s-ar pune în cârca partidului.

Să știe cei tineri și înflăcărați: marile orori, marile crime, marile tragedii umane din timpul regimului comunist, Canalul, Gherla, Pitești și multe, multe alte grozăvii, au avut în prim plan securitatea, nu partidul. Ar fi atât de simplu să vă documentați și apoi să reflectați.

Cât despre evoluțiile de ultimă oră, ele se apropie tot mai mult de o confirmare a titlului acestui articol.

Explozia de participare de ieri are o singură explicație, asupra căreia m-am oprit într-un text anterior: nehotărâții de la alegeri! Aceștia sunt cei care au îngroșat rândurile manifestanților. Aceștia au văzut într-o parte o grupare gălăgioasă, ofensivă, și, în partea cealaltă, un PSD pasiv, apatic, iluzionându-se că replica măririi pensiilor și a aprobării bugetului ar putea fi suficientă pentru calmarea spiritelor. Mulți dintre cei care la alegeri nu s-au dus să voteze din lehamite față de ambele tabere, au interpretat pasivitatea PSD ca o recunoaștere de vinovăție. Și s-au alăturat protestatarilor. Acum e foart greu să mai fie întorși din drum.

PSD a greșit grav nereacționând cu aceeași monedă la primul protest masiv din București. Încă ar mai fi timp, în acest weekend, să le demonstreze triștilor și revoltaților săi susțintori că nu au fost părăsiți, că există, totuși, o conducere a partidului și o determinare a acesteia de a duce lupta până la capăt.

Mă îndoiesc, însă, că se va găsi temeritatea necesară unei astfel de decizii.

Dacă nu se va găsi, vorba cuiva celebru: asta este”! Vom mai parcurge o dată ciclul de după Colectiv, având șansa să mai sperăm la o mică bucurie a revanșei peste 2 ani, la prezidențiale.

Antena 3 si RTV dăunează grav sănătății mintale!

Fiule,PSD-ul nu poate organiza niciodată un miting fără zahar si ulei,plus ca trebuie aduși cu autocarele asa cum s-a întâmplat mereu.

• Like 2
  • Minus 1
Postat

incercati sa va puneti in papucii unui psd-ist de trupa. omu' ala TRAIESTE din functiile la stat care i se ofera drept recompensa de partid. el si familia lui. omul ala STIE ca daca partidul dispare el si familia lui vor muri de foame. mai mult, foarte multi vor merge la bulau. omul ala NU ARE alta solutie decat sa urmeze partidul. greucenii din frunte sunt si mai in cacat: aia merg sigur la bulau; in plus, au de returnat milioane la sponsorii din campanie. totul, absolut totul tine de bani (politics is economy by other means). prin urmare, daca noi credem ca i-am batut duminica seara, am cam pierdut razboiul. aici este noi sau ei. EI pierd totul daca pierd lupta asta.

Nu mi-o lua in nume de rau , dar acelasi lucru se petrece repetitiv din mandat in mandat . Multe functii publice sau de conducere sunt atribuite familiilor sau apropiatilor acestora pe criterii politice , nu de competenta .

Pana si in scoli s-a ajuns sa fie numiti directori pe linie de partid  ......deci este deja o practica generala  a uricarui partid , iar deci buba este destul de extinsa si greu de stavilit in ultima perioada .

Tocmai de aceea eu unul nu vad o indreptare prea  recenta sau cel putin nu prin aceste demonstratii de care ulterior vor profita altii si altii .....  Asta ca sa  nu mai adaug si   presiunile venite de afara 

Postat

Fiule,PSD-ul nu poate organiza niciodată un miting fără zahar si ulei,plus ca trebuie aduși cu autocarele asa cum s-a întâmplat mereu.

Parinte stai cuminte  , faza cu autocarele a fost folosita si de catre PNL si PDL in trecut in aceeasi masura :laugh2

Iar migrarea dintr-un partid in altul (aflat la conducere) a dus la infectarea pe termen lung cu aceleasi practici

• Oras:sud
  • Oras:sud
Postat

Mi-e teamă că n-ai inţeles nimic ! Cercetează şi nu crede !

• Telefon: raffaello1709
  • Oras:Terra
  • Telefon: raffaello1709
  • Oras:Terra
Postat

După o primă seară în care la protestul organizat de PSD s-au strâns mai puțini pensionari decât la o banală promoție de tigăi, nume importante ale partidului condus de infractorul condamnat definitiv Liviu Dragnea au decis să preia inițiativa și să pună gura la creșterea numărului de protestatari.

http://www.timesnewroman.ro/files/attach/images/127/650873/firea_olguta_promisiune.jpg Astfel, Gabriela Firea și Olguța Vasilescu vor conduce o armată de pesediste dispuse să le ofere sex oral tuturor celor care vin să susțină guvernul penal condus de marioneta Grindeanu. Primărița Gabi Firea chiar a fost azi într-o vizită de lucru pe centura Capitalei, ca să se pună la curent cu cel mai noi tehnici de sex oral. Olguța n-a participat, invocând că ea e tobă pe subiect.

Analiștii politici spun însă că demersul celor două pesediste nu pare deloc gândit. ”Asta cu sexul oral pare mai degrabă un fals cadou”, apreciază reputatul Decebal Popescu. ”Pentru că, hai să fim serioși, votanților PSD nu li se mai scoală de ani buni. Ăștia trebuie momiți cu ulei și făină, nu cu sex oral. Pare că Firea și Olguța pur si simplu visează să fac sex oral unei mulțimi și nu știu cum să ne-o zică.”

• Like 2
  • Minus 1
Postat

Parinte stai cuminte  , faza cu autocarele a fost folosita si de catre PNL si PDL in trecut in aceeasi masura :laugh2

Iar migrarea dintr-un partid in altul (aflat la conducere) a dus la infectarea pe termen lung cu aceleasi practici

Nu uita de mineriade,de sediile partidelor istorice incendiate si vandalizate in anii '90,nu uita de mitingul organizat de PSD pentru ziua lui Ponta.Atentie! nici Ceausescu nu si-a permis asa ceva.

• Like 2
  • Minus 1
  • Oras:In mintea ta
Postat

Oricum cine isi imagineaza ca poti schimba  radical calsa politica prin proteste, viseaza erotic. NICIODATA nu va exista la conducerea unei tari ca Romania alt fel de oameni in afara de cei corupti. Ca stiu sa o mascheze sau sa se dea ca prostii pe fata cum a facut-o psd-ul, asta e altceva.

Postat

Oricum cine isi imagineaza ca poti schimba  radical calsa politica prin proteste, viseaza erotic. NICIODATA nu va exista la conducerea unei tari ca Romania alt fel de oameni in afara de cei corupti. Ca stiu sa o mascheze sau sa se dea ca prostii pe fata cum a facut-o psd-ul, asta e altceva.

Foarte corect,dar măcar putem alege raul cel mai mic.

• Like 3
  • Minus 1
  • Oras:Satu' cu ministri
Postat

Foarte corect,dar măcar putem alege raul cel mai mic.

Plm... asta facem de 27 de ani! Dar într-adevăr, PSD e răul cel mai mare, de departe!

• Like 3
Postat

hai sa-mi arunc si eu centii p-aici...

desi sper din tot sufletul, nu cred ca se vor da dusi de unde sunt plantati in mod pasnic. 

mai simplu de atat nu ma pot exprima. pumnu' strans!

PS: (o completare mica) duminica ne-am regasit pe noi, ca natie; duminica am descoperit sentimentul de apartenenta la un colectiv de care esti mandru. e minunat sa renasti, dar nu e suficient.

:clapp  :clapp  :clapp

Exact asa este,susținătorii PSD-ului sunt cei care lucrează la stat,ăștia nu vin la mitinguri din convingere,vin sa-si apere locurile de munca,pentru promovări,pentru a putea sa-si angajeze si rudele,etc....

• Like 2
  • Minus 1
Postat

:clapp  :clapp  :clapp

Exact asa este,susținătorii PSD-ului sunt cei care lucrează la stat,ăștia nu vin la mitinguri din convingere,vin sa-si apere locurile de munca,pentru promovări,pentru a putea sa-si angajeze si rudele,etc....

... și mai sunt cei din mediul rural (majoritatea lor).
Postat

Nu uita de mineriade,de sediile partidelor istorice incendiate si vandalizate in anii '90,nu uita de mitingul organizat de PSD pentru ziua lui Ponta.Atentie! nici Ceausescu nu si-a permis asa ceva.

pai de unde crezi ca au invatat si s-au inspirat  restul partidelor ? tot de la FSN  :laugh2

• Like 19
  • Minus 9
Postat

Nu mi-o lua in nume de rau , dar acelasi lucru se petrece repetitiv din mandat in mandat . Multe functii publice sau de conducere sunt atribuite familiilor sau apropiatilor acestora pe criterii politice , nu de competenta .

Pana si in scoli s-a ajuns sa fie numiti directori pe linie de partid  ......deci este deja o practica generala  a uricarui partid , iar deci buba este destul de extinsa si greu de stavilit in ultima perioada .

Tocmai de aceea eu unul nu vad o indreptare prea  recenta sau cel putin nu prin aceste demonstratii de care ulterior vor profita altii si altii .....  Asta ca sa  nu mai adaug si   presiunile venite de afara 

cu astfel de atitudine o sa mai stam cu talpa pe gat mult si bine. intelepciunea populara e plina de proverbe si ziceri cum nu se poate mai bune: te faci frate cu dracu' pana treci puntea. ai nevoie de TOTI aliatii ca sa rapui bestia interlopa numita psd. apoi mai vezi tu. daca stai si te iei simultan de toti te vor ingropa.

in vreme ce vorbim discutii aici jigodiile alea dau circulare in tara sa aduca oamenii cu japca in bucuresti. asta e revolutia din '89. important e ce facem: stam acasa, dupa perdea, sau ne batem. pentru ca ei nu vor pleca daca aprindem noi lanternele in piata.

• Like 1
Postat

Plm... asta facem de 27 de ani! Dar într-adevăr, PSD e răul cel mai mare, de departe!

O greseala totala ...asta cu alegerea raului cel mai mic  , ca de fiecare data  .  Si RAUL acesta tot creste si se face mare in 4 ani si imposibil de "tratat"   :laugh2

Zic , sa vina "PUIE MONTA"  pa toping , sa ne ofere explicatii  , cat a ajuns sa coste muia in PSDu  :laugh2 :laugh2 :laugh2

• Like 21
  • Minus 9
Postat

Aia n-au nici o vina.Unde minte nu e,nici Dumnezeu nu cere! :pope 

am intalnit si exceptii ...mai destepti ca aia de la oras  :laugh2 

• Like 19
  • Minus 9

Postat

Nu am votat si nu voi vota niciodata psd dar ca o parere personala, Ponta e mult mai bun decat Dragnea.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

No registered users viewing this page.

• Creează nouă...