Sari la conținut

îmi bag ....in Presto Pizza

Vizitator deliaro

Postări Recomandate

• Oras:Bucuresti
Postat
  La 19.03.2017 la 16:11, machucambo a spus:

Chiar așa, hai...!

Se vede din avion că "n-ai nimic cu nimeni".

Omule, eu doar am reactionat la ce ai spus tu ( gresit din punctul meu de vedere) si mi-am spus parerea. Daca te-am ofensat in vreun fel sa stii ca nu asta am intentionat. Ca accepti sau nu, nu mai depinde de mine.

O seara buna.

• Like 1
Postat

Bacsisul e o lege nescrisa. Nu te obliga nimeni sa-l oferi. Insa de cele mai multe ori il dai. Procentual din nota de plata. 10% e cota standard. Dar, in anumite circumstante, poate urca si pana la 20%.

• Like 8
  • Oras:Ucea
Postat
  La 19.03.2017 la 16:20, exxtassyy a spus:

Omule, eu doar am reactionat la ce ai spus tu ( gresit din punctul meu de vedere) si mi-am spus parerea. Daca te-am ofensat in vreun fel sa stii ca nu asta am intentionat. Ca accepti sau nu, nu mai depinde de mine.

O seara buna.

Chiar în postarea pe care ai citat-o am menționat că șpaga pe care o fac se împarte la tot lanțul "trofic". Ce le râmâne, înmulțit cu 20 de zile de muncă, tot nu reprezintă mare lucru. Scria nu știu care că ăia care livrează nu face decât să mute niște cutii. E o mare diferență: un ospătar mută farfurii, plm.

Interpretați greșit (tu și alții) ce am postat. Nu mi se pare că am îndemnat pe nimeni să lase necondiționat șpagă. Ideea era să nu vă mirați că sunteți tratați cu curu' prin locurile care sunt ok și abordați ospătarii cu "verticalitate".

• Like 3
  • Minus 2
  • Oras:Arad/Timisoara
  • Oras:Arad/Timisoara
Postat

@deliaro recomandarea mea este sa il reclami la conducerea pizeriei, evident ca nu este in ordine ce a facut, sunt fel si fel de oameni, dar nu poti judeca un brand intreg pentru un singur angajat!

• Oras:In papuris ca sa ma chis
Postat
  La 19.03.2017 la 16:34, machucambo a spus:

Scria nu știu care că ăia care livrează nu face decât să mute niște cutii. E o mare diferență: un ospătar mută farfurii, plm.

Chiar si aceia care livreaza la botul calului si muta doar niste cutii  , le muta fie pe ploaie sau pe vant (pe scutere) ca si un serviciu de curierat  taxabil (dar inclus uneori , in functie de valoarea comenzii)  , dar bineanteles ca nu-i intereseaza pe astia care stau la caldurica si asteapta infometati

Ba uneori se si cupleaza la halimos ptr. a depasi valoarea comenzii minime unde este inclus transportul , iar de un mic tips nici nu se mai pune problema  .....saracii si chitrosi   :)

• Like 13
  • Minus 16
  • Oras:bucharest
Postat
  La 19.03.2017 la 11:17, deliaro a spus:

dacă am fost proastă și nu am luat permisul,asta e! Merg pă jos,fac peceorul frumos..

Adevarul e ca permisul auto nu este pentru oricine.

• Like 3
  • Telefon: adriancorhy
  • Oras:Brasov
Postat
  La 19.03.2017 la 16:17, money_talks a spus:

Lasam bacsis doar cand suntem pe deplin multumiti si satisfacuti

Dar in cele mai multe cazuri ar trebui sa mai cerem inapoi din bani

Adevarat

• Oras:Falastoaca
  • Oras:Falastoaca
Postat
  La 19.03.2017 la 17:30, miky77 a spus:

Chiar si aceia care livreaza la botul calului si muta doar niste cutii  , le muta fie pe ploaie sau pe vant (pe scutere) ca si un serviciu de curierat  taxabil (dar inclus uneori , in functie de valoarea comenzii)  , dar bineanteles ca nu-i intereseaza pe astia care stau la caldurica si asteapta infometati

Ba uneori se si cupleaza la halimos ptr. a depasi valoarea comenzii minime unde este inclus transportul , iar de un mic tips nici nu se mai pune problema  .....saracii si chitrosi   :)

Băieții deștepți care livrează diverse știu cum sa facă bacsis.O ținută impecabila,un zâmbet,o gluma buna..........

Valabil si pentru taximetriști,dacă miros a transpirație,iti bagă o manea si se plâng ca nu merge treaba,poate poate ti se face mila de el...atunci le dau la muie.

• Like 7
Postat
  La 19.03.2017 la 19:00, putzifer77 a spus:

adica ce vrei sa zici , ca masina nu este de mine ? :laugh2

• Like 11
  • Minus 16
Postat
  La 19.03.2017 la 19:26, miky77 a spus:

adica ce vrei sa zici , ca masina nu este de mine ? :laugh2

Nu esti sanatos,ma jur. :laugh2 :laugh2 :laugh2

• Like 3
Postat
  La 19.03.2017 la 19:16, sfantul_parinte_pipilica a spus:

Băieții deștepți care livrează diverse știu cum sa facă bacsis.O ținută impecabila,un zâmbet,o gluma buna..........

Valabil si pentru taximetriști,dacă miros a transpirație,iti bagă o manea si se plâng ca nu merge treaba,poate poate ti se face mila de el...atunci le dau la muie.

Mai sunt și cazuri când au parte de clienți principialiști.

• Like 2
  • Minus 2
Vizitator deliaro
Reputație: 0
Postat
  La 19.03.2017 la 19:00, putzifer77 a spus:

Ai dreptate! O să țin cont de aprecierea ta onestă! Mulțumesc!
  • Like 3
Postat
  La 19.03.2017 la 20:08, deliaro a spus:

Ai dreptate! O să țin cont de aprecierea ta onestă! Mulțumesc!

Cu placere.Si alta data.

• Like 4
Vizitator deliaro
Reputație: 0
Postat
  La 19.03.2017 la 21:01, putzifer77 a spus:

Cu placere.Si alta data.

...
Postat
  La 19.03.2017 la 19:16, sfantul_parinte_pipilica a spus:

Si consuela am auzit ca este manelista si linge nutella, si nu are clienti...

• Oras:Satu' cu ministri
Postat
  La 19.03.2017 la 16:34, machucambo a spus:

Chiar în postarea pe care ai citat-o am menționat că șpaga pe care o fac se împarte la tot lanțul "trofic". Ce le râmâne, înmulțit cu 20 de zile de muncă, tot nu reprezintă mare lucru. Scria nu știu care că ăia care livrează nu face decât să mute niște cutii. E o mare diferență: un ospătar mută farfurii, plm.

Interpretați greșit (tu și alții) ce am postat. Nu mi se pare că am îndemnat pe nimeni să lase necondiționat șpagă. Ideea era să nu vă mirați că sunteți tratați cu curu' prin locurile care sunt ok și abordați ospătarii cu "verticalitate".

Nea Machu, fără supărare, dar nu crezi că sunt cam mulți, cei ce au înțeles greșit spusele tale? Oare să fie la noi, cei ce am "înțeles greșit", problema? Problema e simplă: lași bacșiș dacă ești mulțumit și dacă vrei, iar dacă mâncarea e "îmbunătățită", e cam de penal. Cutuma e să lași 10%, dar poate fi și 8 și 15, mai mult de atât e grandomanie cocălărească. Pe de altă parte, cu tot "lanțul trofic", respectivii tot fac bani frumoși din bacșișuri și dacă vrei să știi, printre useri de pe aici, sunt și ospătari, băieți de toată isprava, care ... da! Merg frecvent la curve! Așa că, nu e cazul nici să-i compătimim, nici să jignim pe umii ca @ Quasim, care este unul dintre cei mai civilizați useri, care nu a jignit niciodată și care calmul de a răspunde civilizat celor care îl jignesc.

Postat
  La 19.03.2017 la 22:45, picon a spus:

Nea Machu, fără supărare, dar nu crezi că sunt cam mulți, cei ce au înțeles greșit spusele tale? Oare să fie la noi, cei ce am "înțeles greșit", problema? Problema e simplă: lași bacșiș dacă ești mulțumit și dacă vrei, iar dacă mâncarea e "îmbunătățită", e cam de penal. Cutuma e să lași 10%, dar poate fi și 8 și 15, mai mult de atât e grandomanie cocălărească. Pe de altă parte, cu tot "lanțul trofic", respectivii tot fac bani frumoși din bacșișuri și dacă vrei să știi, printre useri de pe aici, sunt și ospătari, băieți de toată isprava, care ... da! Merg frecvent la curve! Așa că, nu e cazul nici să-i compătimim, nici să jignim pe umii ca @ Quasim, care este unul dintre cei mai civilizați useri, care nu a jignit niciodată și care calmul de a răspunde civilizat celor care îl jignesc.

Nu-s cam mulți. Sunt vreo 2 . Și matale. 3 lei diferență...? Ne căcăm pe noi la un bilet de tramvai? Emitem verdicte sforăitoare, că, "domne, nu-i corect!" Așa e. Nu-i. Ca multe alte lucruri, dealtfel.

PS Io prefer să "urez" direct cuiva un "du-te-n pula mea" călduros, decât să-l maschez cu "adresează-te celor de nivelul tău", ceva. Nuanțe...

• Like 2
  • Minus 2
Postat
  La 19.03.2017 la 23:04, machucambo a spus:

Nu-s cam mulți. Sunt vreo 2 . Și matale. 3 lei diferență...? Ne căcăm pe noi la un bilet de tramvai? Emitem verdicte sforăitoare, că, "domne, nu-i corect!" Așa e. Nu-i. Ca multe alte lucruri, dealtfel.

PS Io prefer să "urez" direct cuiva un "du-te-n pula mea" călduros, decât să-l maschez cu "adresează-te celor de nivelul tău", ceva. Nuanțe...

Sunt mai mulți, nene! Problema e că nu ori nu ai citit, ori  te-ai făcut că nu vezi ce am scrie eu ... și nu numai.

Cât privește nuanțele, el a răspuns atacului tău! Nuanțele, sunt oricum, în favoarea lui. Sorry!

Eu închei aici dialogul cu tine, nu am de gând să-mi pierd timpul. Dacă asta te satisface, iți spun că ai perfectă dreptate, eu m-am înșelat, cu toții ne-am înșelat și ne cerem scuze. Ai dreptate frate: trebuie obligatoriu să lăsăm bacșiș, fie că suntem sau nu mulțumiți de serviciu, dacă nu vrem să se pișe ăia în mâncarea noastră. Plus că sunt niște amărâți, care trag din greu pentru o bucată de pâine.

O seară bună, îți doresc!

Postat

Am 2 amici care fiecare are firma de inchirieri ospatari si pot sa va zic ca nu are rost sa comparati pe cel care duce pizza cu ospatarul . Ospataria nu inseamna doar sa duci cateva farfurii , ci si sa cari baxuri de marfa la bucatarie . mai ales cand sunt nunti , de accea nu prea se cauta fete ca nu pot sa care. De asemenea la un eveniment un ospatar sta si 17 ore la munca , deci imaginati-va cand se descalta ala.

Ca bani , un ospatar la evenimente face cam 150 - 200 de lei per eveniment (8 - 12 ore de obicei), ca si comparatie  o curva face banii astia intr-o ora fara sa care vreun bax de pepsi ,ci doar un organ de cateva grame la gura.

Majoritatea celor recrutati sunt de la tara  si chemati de obicei cand sunt evenimente (nunti botezuri, taieri de mot etc). Acestia nu au niciun fel de pregatire de ospatar , tocmai si de aceea serviciul prestat este de toata jena. Imi ziceau amicii astia : frate unii vin mirosind a transpiratie, altii cu unghile negre netaiate, dar nu avem ce face, nu gasim oameni.

Sa nu mai vorbim ca la nuntile de tigani ii sclavagesc de ii rup (tiganii , nu patronii), deci asa stau lucrurile in bransa asta

• Like 6
  • Minus 7
Postat
  La 19.03.2017 la 19:41, putzifer77 a spus:

Nu esti sanatos,ma jur. :laugh2 :laugh2 :laugh2

Radem noi , glumim , dar mai dam si  tips uneori , ca CSF omul a alergat sa aduca pizza calda de era sa-l  calce si masina  

d'aia era nervos   :laugh2 :laugh2 :laugh2

• Like 11
  • Minus 16
Postat
  La 19.03.2017 la 23:13, picon a spus:

Ai dreptate frate: trebuie obligatoriu să lăsăm bacșiș, fie că suntem sau nu mulțumiți de serviciu, dacă nu vrem să se pișe ăia în mâncarea noastră. Plus că sunt niște amărâți, care trag din greu pentru o bucată de pâine.

Fii atent aici la o gluma (chiar adevarata) legat de "spaga"  , dar ia aminte ca e putin legata de faza aceea cu pisatul in mancare  :laugh2

Mi se intampla destul de des sa parchez masina pe ici pe colo (prin oras)  si cum nu prea sunt locuri de parcare amenajete intalnesti parcangii d'aia ocazionali (mici si negri , cu punga de aurolac pitita) peste tot. Ei afla ca le las in permanenta "tips" , uneori de teama   ca nu stii de ce sunt in stare daca nu le dai , ca de , ei nu trebuie sa-si puna mintea prea mult la contributie cu tine , ti-o "trag" si o iau la sanatoasa . De ce? O data  cand nu le-am lasat si i-am luat la  pula cand i-am vazut cersind  , cand m-am intors am gasit masina pe pana de-o rota (bagase suriul in ea) , asta fiind cea mai mica paguba , ca iti pot trage si o dunga de-a roata masinii si te-ai scos la final. Daca faci reclamatie la "Politie"  e si mai mare daraua , ca deschid aia dosar penal si iti spun mai apoi ca trebuie sa le aduci tu infractorul, deci iti mai ocupa ceva timp sa-l si cauti  .Crede-ma ca am trecut si prin d-astea , cand le-am dus si infractorul la botul calului  (de la o infractiune legata de furt)  ,  iar ei i-au dat drumul si eu nu mi-am recuperat paguba nici in ziua de azi .  

Deci ia aminte ca romanul e tare dusmanos uneori  si nu stii cand ti-o coace , vorba aceea ; "traim in Romania si asta ne ocupa mai tot timpul"  ....iar  civilizatia e cu mult departe  :laugh2

• Like 13
  • Minus 15

Postat

Una dintre problemele noastre ca romani e ca ii privim sfidator pe unii si ne consideram superiori unii fata de altii in functie de meseria prestata.

De exemplu, un chelner e considerat un fel de fraier. Ce daca ia 1000 lei salariu, probabil ca atat merita. Daca nu il duce capul de mai mult, asta e, bafta lui.

La fel si in cazul unui sofer de curierat sau livrator de pizza.

Asta arata doar ca avem o gandire retrograda. Viata omului normal, adica a aluia care nu e privilegiat in societate din varii motive, inseamna si prestarea unor slujbe mai prost platite in prima parte a vietii, de exemplu in studentie sau in liceu, in timpul verii.

In afara chestia asta e privita foarte normal. La noi, ii privim ca pe niste fraieri sau niste slugi.

Pentru unul cu o origine modesta, o slujba de genul asta poate ca-l tine in facultate. Sau il ajuta sa faca un curs pentru o meserie mult mai bine platita dintr-un domeniu blue collar.

Insa noi ne rezumam in a ne comporta sfidator, in a vorbi arogant, iar cand vine momentul sa facem plata, ne futem in cur la 3 lei.

Mentalitatea ne trage in jos.

• Like 14
  • Minus 5

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members and 1 guest

No registered users viewing this page.

• Creează nouă...