the godfucker Reputație: 176 Postat Aprilie 26, 2017 Oras:Resita Oras:Resita Autor Postat Aprilie 26, 2017 Sa-ti demonstreze tie existenta Lui!? Pai n-o sa-ti demonstreze ca sa nu-ti strice tihna sufletului prin care te declari satisfacut in rationamentul tau. Si tu trebuie sa demonstrezi in egala masura, doar afirmi, D-zeu NU exista. Iar prin simplul fapt ca ai facut o afirmatie esti dator cu argumentarea ei. Trebuie sa-mi demonstrezi acest fapt cu toate argumentele logice si rationale posibile. Nu te amagi asa de usor! Faptul ca nu-L vezi, nu ti se arata, s.a. nu inseamna catusi de putin ca El nu exista. E un rationament pur-copilaresc sa sustii ca doar din faptul ca nu ai cunostiinta de existenta unui lucru acel lucru nu are o existenta de sine statatoare ori el nu exista. Nu exista pentru tine, pentru comunitatea oamenilor de stiinta, pentru credinciosii deveniti pedanti ori fanatici, s.a. Sa lamurim, pentru cine nu exista!?? Poti eventual sa-ti spui ca nu crezi in existenta Lui pana la proba contrara (lasi loc posibilitatii de a mai fi surprins, nu-ti retezi magia necunoscutului asa din capul locului). Ori tu afirmi vehement si cu o oarecare cutezanta, NU exista! Punct. Nu e corect sa procedezi in felul acesta. Eu iti respect parerea si nu e nevoie sa-mi argumentezi mie personal nimic. Chiar daca ai pastra tacerea eu tot iti respect decizia actului tau de credinta (sau ma rog, cum zici tu stiinta). Tu doar crezi in non-existenta Lui, nu poti sa fii sigur! Nu ai explorat de unul singur toate posibilitatile, nu ai masurat intreg Universul in lung si-n lat, ca sa elimini orice varianta. Tot ceea ce-ti doresc e faptul de a te mai putea surprinde pe tine insuti candva in viata aceasta (sau intr-o alta care va urma, daca va urma..)Daca Biblia ar fi bazata pe fapte adevarate atunci as crede in Dumnezeu,dar cand sustii ca Pamantul are 6000 de ani n-am cum sa te iau in serios. 2
obsedatul Reputație: -2024 Postat Aprilie 26, 2017 Oras:Here Oras:Here Postat Aprilie 26, 2017 Daca Biblia ar fi bazata pe fapte adevarate atunci as crede in Dumnezeu,dar cand sustii ca Pamantul are 6000 de ani n-am cum sa te iau in serios.Nu te supara, unde scrie in "Biblie" ca Pamantul are 6.000 ani?
sfantul_parinte_pipilica Reputație: 6819 Postat Aprilie 26, 2017 Oras:Falastoaca Oras:Falastoaca Postat Aprilie 26, 2017 Nu te supara, unde scrie in "Biblie" ca Pamantul are 6.000 ani? Conform bibliei atunci a trăit Adam. 6
the godfucker Reputație: 176 Postat Aprilie 26, 2017 Oras:Resita Oras:Resita Autor Postat Aprilie 26, 2017 Nu te supara, unde scrie in "Biblie" ca Pamantul are 6.000 ani? Din calculele creationistilor de la Adam si pana in zilele noastre asta sustin ei ca ar fi varsta Pamantului.6000 de ani.http://creation.com/6000-years 2
sfantul_parinte_pipilica Reputație: 6819 Postat Aprilie 26, 2017 Oras:Falastoaca Oras:Falastoaca Postat Aprilie 26, 2017 Din calculele creationistilor de la Adam si pana in zilele noastre asta sustin ei ca ar fi varsta Pamantului.6000 de ani.http://creation.com/6000-yearsConform Evangheliei după Pipilica pământul are 4,5 miliarde ani. 5
skyseven Reputație: 15269 Postat Aprilie 26, 2017 Oras:- Oras:- Postat Aprilie 26, 2017 Daca Biblia ar fi bazata pe fapte adevarate atunci as crede in Dumnezeu,dar cand sustii ca Pamantul are 6000 de ani n-am cum sa te iau in serios.Evangheliile prezinta un fapt istoric (cele trei considerate sinoptice). Evanghelia Sfantului Ioan poate fi folosita chiar mai bine decat celelalte trei pentru consolidare launtrica, spirituala (meditatie). Este structurata ca si o opera de arta, un poem. Dincolo de aspectul oarecum exterior se afla continutul sau spiritual. Daca nu sesizezi catusi de putin ca acolo exista ceva care imbogateste, care innobileaza, care confera un surplus fiintei tale launtrice poti sa te opresti doar la suprafata si sa cauti neconcordante intre diferitele parti ale Sfintei Scripturi, intre diferitele Evanghelii din Noul Testament, s.a.In prima faza nu ai nevoie sa demonstrezi existenta lui D-zeu. Daca credinciosul de rand ar fi dependent in practica lui crestina de acest lucru, atunci viata lui sufleteasca ar fi sortita esecului inca din capul locului. De aceea se face apel la credinta. Ea, credinta nu este un simplu crez prin care-ti exprimi in mod sec optiunea personala a sufletului. Credinta adevarata trebuie sa fie o forta interioara, un foc care arde in suflet, o chemare catre ceva superior. Tocmai aici se exprima valoarea lor intrinseaca si obiectiva (si ma refer acum la Evanghelii). Ele produc efectele sufletesti fara sa poti in prima faza sa demonstrezi prin argumente logice, rationale veridicitatea lor. In mod analogic, ar trebui sa mori de foame daca pentru a te hrani ar fi absolut necesar sa stapanesti toate regulile artei culinare. Lucrul cel mai la indemana ca sa supravietuiesti este sa ingerezi acele substante provenind din alimente iar mai departe organismul tau le preia si stie ce sa faca cu ele. Si cum spuneam, nu trebuie sa stii nimic in legatura cu arta culinara. Cel putin intr-o prima etapa. Daca stapanesti regulile ei o vei face din ce in ce mai bine. Dupa cum te exprimi concluzia mea e ca nu esti familiarizat cu continutul spiritual al Bibliei nici macar la nivel elementar! Daca pentru tine conteaza doar istoria pierzi din vedere esentialul. 1
picon Reputație: 1046 Postat Aprilie 26, 2017 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Aprilie 26, 2017 Așteptăm opinia Prea fericitului! De Daniel, zic. 2 1
Vizitator Reputație: 0 Postat Aprilie 26, 2017 Postat Aprilie 26, 2017 Conform bibliei atunci a trăit Adam. Din calculele creationistilor de la Adam si pana in zilele noastre asta sustin ei ca ar fi varsta Pamantului.6000 de ani.http://creation.com/6000-yearsȘtim deja ca nu e adevarat.În Biblie nu scrie nicăieri câti ani au trecut, și ce spun alți prosti...chiar nu as aduce în discuție. 1
the godfucker Reputație: 176 Postat Aprilie 26, 2017 Oras:Resita Oras:Resita Autor Postat Aprilie 26, 2017 Știm deja ca nu e adevarat.În Biblie nu scrie nicăieri câti ani au trecut, și ce spun alți prosti...chiar nu as aduce în discuție.Pai sunt foarte multi care cred ca Pamantul are 6000 de ani.
the godfucker Reputație: 176 Postat Aprilie 26, 2017 Oras:Resita Oras:Resita Autor Postat Aprilie 26, 2017 Evangheliile prezinta un fapt istoric (cele trei considerate sinoptice). Evanghelia Sfantului Ioan poate fi folosita chiar mai bine decat celelalte trei pentru consolidare launtrica, spirituala (meditatie). Este structurata ca si o opera de arta, un poem. Dincolo de aspectul oarecum exterior se afla continutul sau spiritual. Daca nu sesizezi catusi de putin ca acolo exista ceva care imbogateste, care innobileaza, care confera un surplus fiintei tale launtrice poti sa te opresti doar la suprafata si sa cauti neconcordante intre diferitele parti ale Sfintei Scripturi, intre diferitele Evanghelii din Noul Testament, s.a.In prima faza nu ai nevoie sa demonstrezi existenta lui D-zeu. Daca credinciosul de rand ar fi dependent in practica lui crestina de acest lucru, atunci viata lui sufleteasca ar fi sortita esecului inca din capul locului. De aceea se face apel la credinta. Ea, credinta nu este un simplu crez prin care-ti exprimi in mod sec optiunea personala a sufletului. Credinta adevarata trebuie sa fie o forta interioara, un foc care arde in suflet, o chemare catre ceva superior. Tocmai aici se exprima valoarea lor intrinseaca si obiectiva (si ma refer acum la Evanghelii). Ele produc efectele sufletesti fara sa poti in prima faza sa demonstrezi prin argumente logice, rationale veridicitatea lor. In mod analogic, ar trebui sa mori de foame daca pentru a te hrani ar fi absolut necesar sa stapanesti toate regulile artei culinare. Lucrul cel mai la indemana ca sa supravietuiesti este sa ingerezi acele substante provenind din alimente iar mai departe organismul tau le preia si stie ce sa faca cu ele. Si cum spuneam, nu trebuie sa stii nimic in legatura cu arta culinara. Cel putin intr-o prima etapa. Daca stapanesti regulile ei o vei face din ce in ce mai bine. Dupa cum te exprimi concluzia mea e ca nu esti familiarizat cu continutul spiritual al Bibliei nici macar la nivel elementar! Daca pentru tine conteaza doar istoria pierzi din vedere esentialul. In lipsa altor argumente o bagam pe aia cu spiritualitatea.De cate ori n-ati auzit replica ''Dumnezeu e prea mare ca sa-l intelegem noi''?Cand cineva isi pune intrebari primeste imediat raspunsul ''Dumnezeu e peste puterea noastra de intelegere''.Vrajeli ale popilor menite sa tina lumea sub control.''Crede si nu cerceta'' e o tampenie )) pai arata-mi daca vrei sa te cred.Eu sunt ca Toma Necredinciosul,nu cred pana nu vad. 2
the godfucker Reputație: 176 Postat Aprilie 26, 2017 Oras:Resita Oras:Resita Autor Postat Aprilie 26, 2017
Vizitator Reputație: 0 Postat Aprilie 26, 2017 Postat Aprilie 26, 2017 Pai sunt foarte multi care cred ca Pamantul are 6000 de ani.A nu știu cata oara ma Godfucker, fa și tu deosebireaN-o sa găsești pe nimeni aici care sa creadă asta.Pula mea,cu toții am auzit da Darwin p-aici.Eu am auzit prima data de el damult,când citeam în "Toate Pânzele Sus" memoriile bunicului lui Pierre,care a călătorit cu Darwin.Dar fa deosebirea-religia(biblia) nu e egals cu Dumnezeu. Asa cum nici Coranul nu e egal cu Allah.Uite,radicalii islamiști doar se folosesc de anumite pasaje ca sa se dea "jmekeri" și ei, ca n-au avut banane nici ei când erau mici.Am mai spus-separa-le.Ai ceva cu religia/biblia,destul de ok zic eu.Nicio religie nu a adus nimic bun în evoluția noastră ca civilizație,dar sa-l bagi pe Dumnezeu în aceeași oala...e deja cu mult peste înțelegerea unui om. 2
the godfucker Reputație: 176 Postat Aprilie 26, 2017 Oras:Resita Oras:Resita Autor Postat Aprilie 26, 2017 A nu știu cata oara ma Godfucker, fa și tu deosebireaN-o sa găsești pe nimeni aici care sa creadă asta.Pula mea,cu toții am auzit da Darwin p-aici.Eu am auzit prima data de el damult,când citeam în "Toate Pânzele Sus" memoriile bunicului lui Pierre,care a călătorit cu Darwin.Dar fa deosebirea-religia(biblia) nu e egals cu Dumnezeu. Asa cum nici Coranul nu e egal cu Allah.Uite,radicalii islamiști doar se folosesc de anumite pasaje ca sa se dea "jmekeri" și ei, ca n-au avut banane nici ei când erau mici.Am mai spus-separa-le.Ai ceva cu religia/biblia,destul de ok zic eu.Nicio religie nu a adus nimic bun în evoluția noastră ca civilizație,dar sa-l bagi pe Dumnezeu în aceeași oala...e deja cu mult peste înțelegerea unui om.Vorbesti prostii.Biblia e cuvantul lui Dumnezeu.Nu sunt separabile. 2
Vizitator Reputație: 0 Postat Aprilie 26, 2017 Postat Aprilie 26, 2017 Vorbesti prostii.Biblia e cuvantul lui Dumnezeu.Nu sunt separabile.Biblia e o adunătură de povesti scrisa de mai mulți.Dumnezeu abia da a spus câte ceva pe acolo.Adică,în pula mea,nu știu ce-AM SPUS? Hai ca fac un efort pentru tine.Care e problema ta cu Mine?
skyseven Reputație: 15269 Postat Aprilie 26, 2017 Oras:- Oras:- Postat Aprilie 26, 2017 In lipsa altor argumente o bagam pe aia cu spiritualitatea.De cate ori n-ati auzit replica ''Dumnezeu e prea mare ca sa-l intelegem noi''?Cand cineva isi pune intrebari primeste imediat raspunsul ''Dumnezeu e peste puterea noastra de intelegere''.Vrajeli ale popilor menite sa tina lumea sub control.''Crede si nu cerceta'' e o tampenie )) pai arata-mi daca vrei sa te cred.Eu sunt ca Toma Necredinciosul,nu cred pana nu vad.dar nu trebuie sa-L intelegi pe D-zeu, trebuie doar sa te cunosti pe tine insuti ca fiinta umana. Cat mai corect, cat mai complect, cat mai autentic. Daca tu te intelegi doar ca si trup fara sa iei in consideratie partea sufleteasca e alegerea ta. Poti foarte bine sa te autolimitezi, sa te conditionezi tu pe tine insuti. Documentele religioase (in mod particular cele crestine) NU vor ca tu sa fii un automatism, o fiinta limitata si a carei ratiune se cere a fi paralizata, ori cum ai amintit tu in acest crede si nu cerceta. Ele iti asigura tocmai contrariul si te duc in sfera unei cunoasteri superioare, in sfera cunoasterii de sine. De popi nu comentez nimic caci imi repugna. Popii imi repugna, acesta este adevarul in ceea ce ma priveste. Daca prin studiul acestor documente devii o fiinta mai valoroasa (te eliberezi de anumite conditionari, te echilibrezi psihic, iti invingi anumite complexe, temeri, iti cresti nivelul respectului de sine, s.a.) este de bine. E un semn ca exista ceva acolo care functioneaza indiferent de ceea ce credem noi sau nu. Iti trebuie doar intentie si deschidere. Hraneste-ti doar intelectul (cu toate descoperirile oamenilor de stiinta), neglijeaza-ti cat mai mult sufletul sau spiritul si ai sa vezi ca este sursa sigura catre depresie, frustrare si egoism. Timpul va fi martorul acestora!
Vizitator Reputație: 0 Postat Aprilie 26, 2017 Postat Aprilie 26, 2017 dar nu trebuie sa-L intelegi pe D-zeu, trebuie doar sa te cunosti pe tine insuti ca fiinta umana. Cat mai corect, cat mai complect, cat mai autentic. Daca tu te intelegi doar ca si trup fara sa iei in consideratie partea sufleteasca e alegerea ta. Poti foarte bine sa te autolimitezi, sa te conditionezi tu pe tine insuti. Documentele religioase (in mod particular cele crestine) NU vor ca tu sa fii un automatism, o fiinta limitata si a carei ratiune se cere a fi paralizata, ori cum ai amintit tu in acest crede si nu cerceta. Ele iti asigura tocmai contrariul si te duc in sfera unei cunoasteri superioare, in sfera cunoasterii de sine. De popi nu comentez nimic caci imi repugna. Popii imi repugna, acesta este adevarul in ceea ce ma priveste. Daca prin studiul acestor documente devii o fiinta mai valoroasa (te eliberezi de anumite conditionari, te echilibrezi psihic, iti invingi anumite complexe, temeri, iti cresti nivelul respectului de sine, s.a.) este de bine. E un semn ca exista ceva acolo care functioneaza indiferent de ceea ce credem noi sau nu. Iti trebuie doar intentie si deschidere. Hraneste-ti doar intelectul (cu toate descoperirile oamenilor de stiinta), neglijeaza-ti cat mai mult sufletul sau spiritul si ai sa vezi ca este sursa sigura catre depresie, frustrare si egoism. Timpul va fi martorul acestora!Eu zic sa Ma întrebi pe Mine direct,Godfucker e pus pe sotii. Înțeleg perfect ce spui.Și pe mulți alții.El probabil Ma vrea în Piață Universității, împărțind dreptatea în stânga și-n dreapta. N-o sa vadă
klm112 Reputație: 5026 Postat Aprilie 26, 2017 Oras:sud Oras:sud Postat Aprilie 26, 2017 Potriveala șurubului în piulita și a pulii în pizda este sau nu este lucrarea lui Dumnezeu? 1
miky77 Reputație: -1394 Postat Aprilie 26, 2017 Oras:In papuris ca sa ma chis Oras:In papuris ca sa ma chis Postat Aprilie 26, 2017 Pocăiți va păcătoșilorbre matale erai Vistantricos iar acum esti Cinistie ? la urmatoarea banare de rog eu sa te faci Clona mea ca sca pi mai usor....zic si eu 9 14
vistantric Reputație: -3413 Postat Aprilie 26, 2017 Telefon: 0731670030 Oras:București Herăstrău 0731670030 Disponibila Telefon: 0731670030 Oras:București Herăstrău 0731670030 Disponibila Postat Aprilie 26, 2017 Potriveala șurubului în piulita și a pulii în pizda este sau nu este lucrarea lui Dumnezeu?Eu zic ca da.
vistantric Reputație: -3413 Postat Aprilie 26, 2017 Telefon: 0731670030 Oras:București Herăstrău 0731670030 Disponibila Telefon: 0731670030 Oras:București Herăstrău 0731670030 Disponibila Postat Aprilie 26, 2017 bre matale erai Vistantricos iar acum esti Cinistie ? la urmatoarea banare de rog eu sa te faci Clona mea ca scapi mai usor....zic si eu Se plictisește. 5 2
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum