Vizitator Angel Reputație: 0 Postat Octombrie 14, 2012 Postat Octombrie 14, 2012 Saltul în cădere liberă din stratosferă al lui Felix Baumgartner - o premieră mondială - a fost realizat cu succes duminică, la 21.08 (ora României), austriacul plonjând de la altitudinea record de circa 39.000 metri deasupra statului american New Mexico, conform imaginilor de pe redbullstratos.com.http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/781/10386/10215227/2/3.jpg?width=640 Austriacul Felix Baumgartner, pasionat de sporturi extreme, încearcă să depăşească şi viteza sunetului în cădere liberă - o premieră mondială -, plonjând de la altitudinea record. Însă el a depăşit altitudinea pe care şi-o propusese (de 36.576 de metri), realizând saltul de la circa 39.000 de metri.Cu textul "Born to fly" (Născut pentru a zbura, n.r.) tatuat pe antebraţ, austriacul în vârstă de 43 de ani speră să adauge mai multe recorduri în palmaresul său: căderea liberă realizată de la cea mai mare înălţime şi cea mai rapidă săritură liberă. De asemenea, Felix Baumgartner vrea să devină primul om care depăşeşte viteza sunetului fără a se afla într-un echipament special de zbor. În timpul ascensiunii sale, Felix Baumgartner a stabilit şi un alt record: s-a aflat într-o capsulă trasă de un balon care a ajuns la cea mai mare altitudine la care s-a aflat vreodată un balon cu echipaj uman.Uriaşul balon - la care a fost ataşată o capsulă cu o greutate de 1.315 kilograme, în interiorul căreia se afla Felix Baumgartner - a fost ridicat în aer în jurul orei 18.30 (ora României), potrivit imaginilor live difuzate pe site-ul oficial al misiunii - redbullstratos.com.A fost pentru prima dată în istorie când a fost lansat un balon de o asemenea mărime, la care a fost ataşată o capsulă în care s-a aflat echipaj uman. În respectiva capsulă, Felix Baumgartner a avut patru sisteme diferite de oxigen, pentru a-l ajuta să respire la o asemenea altitudine, potrivit explicaţiilor care au însoţit transmisiunea live a misiunii.Balonul care a ridicat în stratosferă capsula în care s-a aflat Felix Baumgartner a fost realizat dintr-o folie de plastic, iar pentru umflarea sa au fost necesari 850.000 de metri cubi de heliu.Ascensiunea celui supranumit "Neînfricatul Felix" a durat aproximativ 2 ore şi 40 de minute.Baumgartner, care poartă un costum presurizat, a păşit afară din capsulă în jurul orei 21.08 (ora României). Evenimentul l-am urmarit in direct si eu...azi.. Sursa http://www.zf.ro/ Personal am stat cu inima-n dinti tot timpul. Pacat ca a fost atat de putin mediatizat evenimentul la noi. La noi cancan si can can...CIRC si PAINE dar pana si circul e infect in romanica...
picon Reputație: 1046 Postat Octombrie 14, 2012 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Octombrie 14, 2012 primul om care depăşeşte viteza sunetului fără a se afla într-un echipament special de zbor...tu crezi ca a zburat in treling si 'didasi? N-ai vazut transmisia? 1
Vizitator Angel Reputație: 0 Postat Octombrie 14, 2012 Postat Octombrie 14, 2012 Am vazut-o normal... Singurul meu regret este ca nu au vazut-o DESTUI... Si in legatura cu echipamentul special...nu eu am scris articolul...doar am dat copy paste de pe sursa pe care am precizat-o...INSA...tot mi se pare fenomenal faptul ca a sarit de la 39000 m, faptul ca a ajuns acolo intr-un balon si faptul ca a depasit viteza sunetului in cadere libera... Si cand va realiza cineva asta in treling si 'didasi voi fi si mai impresionat! Imi pare rau ca n-am prins aselenizarea lui Buzz Aldrin si Neil Armstrong , primul zbor al omului cu viteza sunetului.etc ...ma bucur si eu acum de momentele istorice oferite de perioada in care traiesc : saritura stimabilului, pozele facute de WMAP la 38000 ani dupa big bang, pozele facute de satelitul Hubble, teoria stringurilor , large hadron collider de la CERN.. Si derbi-urile anuale steaua dinamo... Habemus Papam!!!
SCUBY69 Reputație: 23 Postat Octombrie 14, 2012 Telefon: [email protected] Oras:Oriunde sexul devine placere Telefon: [email protected] Oras:Oriunde sexul devine placere Postat Octombrie 14, 2012 Foarte curajos tipul,momente foarte frumoase pe care rar le vezi ,mediatizare a fost destula ,eram intr-un bar din Iasi plin ochi de lume ,galagie multa, iar cand s-a mutat televizorul pe SPORT .RO s-a lasat liniste totala pentru 20 min.
picon Reputație: 1046 Postat Octombrie 14, 2012 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Octombrie 14, 2012 Mai nene @Angel, nu mai lua si tu bre pe nemestecate tot ce se scrie si tot ce se traduce,mai mult sau mai putzin bine.Nu stiu cat de folos ne este un copy-paste nefiltrat prin gandirea celui ce posteaza.,pentru ca... Sic tranzit gloria...angelis... Dar,intr-adevar a fost un moment istoric. 1
SCUBY69 Reputație: 23 Postat Octombrie 14, 2012 Telefon: [email protected] Oras:Oriunde sexul devine placere Telefon: [email protected] Oras:Oriunde sexul devine placere Postat Octombrie 14, 2012 Si tot daca veni vorba de record uite ca deja au aparut si bancuri noi cu ocazia asta : ►La 33.000 de metri, Felix a gasit mingea trimisa de Sergio Ramos peste poarta in semifinala cu Bayern Muchen din sezonul precedent de Liga; ►La 35.000, austriacul a vazut in departare mingea sutata de Cocis in meciul de vineri cu Turcia; ►La 37.000 de metri, austriacul Felix s-a intalnit cu Gigi Becali, care e in al noualea cer dupa victoria cu CFR Cluj;
Vizitator oly Reputație: 0 Postat Octombrie 15, 2012 Postat Octombrie 15, 2012 Scos de mine acum : la 39.251 a dat de Xenia, a facut cale intoarsa pana la 39.000 si a sarit ))
Vizitator Angel Reputație: 0 Postat Octombrie 15, 2012 Postat Octombrie 15, 2012 Conform principiului incertitudinii a lui Haisenberg Xenia este ca si electronul : Nu poti determina niciodata cu certitudine unde este si unde va fi in urmatoarea jumatate de ora, ci poti masura doar a probabilitate ca ea sa se afle intr-o anumita locatie si intr-o anumita stare de spirit....(nici macar telefonic) Mai mult , "observatorul" nu-i va colapsa niciodata functia de unda astfel ca spre deosebire de un element macroscopic normal , care, in teorie , s-ar putea materializa pe luna sau oriunde in spatiu-timp (cu toate ca pentru asta ar trebui sa astepti mai mult decat actuala varsta a universului -13,7 mld ani ) si spre deosebire de pisica lui Schroedinger care ori este moarta , ori este vie , ori moarta si vie in acelasi timp pana intervine observatorul, Xenia poate fi si acasa, si in stare buna de spirit, si pe mess, si pe forum, si cu alt client, si pe luna, si dansand pe raza Schwarzschild a unei gauri negre, dar NICIODATA unde si cand iti trebuie tie! ALTUL : Se spune ca Chuck Norris poate prinde intre dinti un bozon Higgs accelerat de Large Hadron collider de la Geneva la 9,9999999% din viteza luminii , dar nu o poate prinde pe Xenia la o programare! ALTUL La 39.251 m Felix a dat de Xenia si desi altitudinea la care trebuia sa ajunga era de 50000 m a sarit s-o prinda pentru a-i cere socoteala pentru programarea ratata (din urma cu cateva zile) pentru care si-a decalat saritura cu 3 zile (pentru care a mai pierdut si 600000 de dolari) aruncand lumii pretextul cu conditiile de mediu neprielnice sariturii.... Evident tentativa a esuat Xenia materializandu-se instant in pat cu Picon.. Dupa exact o unitate de timp Planck ( 10-43 secunde ) Xenia s-a remeterializat in alta parte si in allta dimensiune (Nici Dumnezeu si nici chuck norris nu stiu unde si cand) . Il felicitam pe aceasta cale pe maestrul Picon care spre deosebire de noi muritorii de rand a putut totusi sa se bucure de aceasta faptura atat cat ii ia unui electron care circula cu viteza luminii sa parcurga o distanta de 1.616199(97)×10−35 metri. Sper ca nu am suparat pe nimeni..erau doar glumitze nevinovate Carpe Diem!!!
picon Reputație: 1046 Postat Octombrie 15, 2012 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Octombrie 15, 2012 Poi angel radios,daca ioi fi impuiat si ei creierii capului(trade mark MM) cu fizica cuantica,nucleara,macromoleculara si microcentrala,nu te mai mira ca n-ai apucat sa intri in....(apartamenul) Xeniei!Inceaca mai bine cu cultura cucuruzului de 90 de zile sau cu dude de matase. Sau si mai bine cu "critica ratiunii pure"....pure bre,obsedatilor ! ...de Karl- Siegmund Rothmans. 1
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum