Sari la conținut

"paraziti" sociali

Vizitator

Postări Recomandate

Vizitator
Reputație: 0
Postat

Vedeti voi,toata lumea spune ca in romania lucrurile nu merg cum ar trebui.

Ironic...lucrurile...merg chiar cum trebuie,avand in vedere....imaginea de ansamblu. :)

Rolul nostru....este sa ne gandim ce se poate face....si cum.

• Oras:Ucea
  • Oras:Ucea
Postat

Sunt diverse scheme de a nu le platii , asta stiu multi care au un contabil bun, deci da, multi care au firme nu si le platesc.

EX::

Isi fac mai multe firme pe care le indatoreaza , dupa care le baga in insolventa si muta angajatii dupa o firma pe alta.

Un exemplu din piata in trecut : Firma de paza ROMARG  a fost bagata in insolventa datorita datoriilor si mutati apoi toti agentii pe noua firma  NEIGUARD, insa patronul este acelasi.

Nu stau acum sa zic toate schemele, dar sunt multe si de obicei la mijloc cad angajatii, carora nu i s-au platit darile sociale afectandu-i la pensie.

Gata, șefu'! Dacă explici ca la milițieni, înțeleg șio.

Nu m-am gândit la scheme și inginerii financiare. Am luat în calcul doar firme "normale" vs PFA.

Mare parte din șmenurile menționate, și nemenționate, sunt pentru băeț atent selecționați, nu intră în sfera antreprenorială pură.

• Oras:Satu' cu ministri
Postat

Regia la care lucrez are un statut special ... nu e vorba de RATB . Banii nostri vin din alta parte , ca plata a seviciilor pe care le prestam . Pot doar sa-ti spun ca suntem 

doar vreo 250 de oameni cu aceasta meserie in tara asta ... si este cea mai stresanta meserie din lume ( probabil cu exceptia politistilor de la narcotice din SUA ) , cu cea 

mai mare rata a sinuciderilor , si cu cea mai ridicata rata a sigurantei ( statistic vorbind ) . Scuze pentru exprimarea " eliptica " , dar nu cred ca e cazul sa detaliez , nu asta 

e subiectul topicului , dar doresc sa clarific nitel niste chestii ... 

Evident ca exista job-uri platite execrabil , dar munca nu inseamna neaparat sa fii angajat ( la stat sau la privat ) . Ai observat ca nu mai exista meseriasi ? NU mai exista 

scoli profesionale , tinerii nu mai invata o meserie ... Normal ca habar n-au sa se intretina singuri , si atunci statul face o magarie : cumpara voturile cu asistenta sociala . 

O fi in regula ? Ne prostim ca natie , ajungem niste sclavi analfabeti ... 

Ai spus cam prea multe. Fii mai prudent!

• Like 6
  • Minus 11
  • Oras:Bucuresti
Postat

De acord ... Thanks . Cine intelege despre ce e vorba , e suficient de inteligent sa nu faca valuri aiurea . Plus ca nu prea am o problema 

cu asta ... Imi asum responsabilitatea si nu ma ascund dupa deget ... ce sa-mi faca ? Sa-mi ia boii de la bicicleta ? Pff ... 

Again , thanks ... willco. 

• Like 6
  • Minus 7
Postat

Hmm ...nu-mi doresc o schimbare . Poate sunt ipocrit , dar consider ca sunt norocos . Nu stau prost din nici un punct de vedere , dimpotriva . Fara sa 

ma laud , am realizat in viata mea cam tot ce-mi doream . Dar ma scoate din sarite o chestia ca asta ... fuga de munca si de responsabilitate . Toti vrem mai mult 

pentru noi si pentru familie , dar nu ne asumam o decizie ... o realitate . Indiferent unde traiesti ( in Est sau in Vest ) , daca muncesti serios si iti vezi de treaba 

poti realiza orice doresti . Daca te tragi pe cur si pasezi tot timpul gaina , este evident ca nu esti capabil , si atunci nu poti avea pretentii ... Munca cinstita innobileaza , 

nu e un motiv de rusine . 

Nu ma duce capul sa fac afaceri , nici alte combinatii ... N-am pretentii la cine  stie ce vile sau conace , nici la milioane in banca ...fac parte din clasa de 

mijloc a societatii , acea clasa care plateste taxe si impozite ...si ma oftic rau de tot cand vad ca banii aia se duc pe pula ( scuze pentru limbaj ) , fara nici 

un control ... Avem asistati sociali care pot munci , dar " aleg " sa nu , ca " nu se merita " ... si copii care merg pe jos la scoala si 4-5km , prin zapada ... Pai treaba e aia ? 

Cel mai tare ma apuca damblaua cand vad fluturasul de salariu si calculez cati bani se duc la stat ... Ma baieti , nu vreti sa stiti la ce sume ajung ... Ma ia cu rau la lingurea 

de nervi , eu imi scuip creierii pe ecran , albesc in 24 de ore , mi se lipeste camasa de spate de la transpiratie rece , am grija de mii de pasageri , si ala zice " nu se merita " ... La dracu !!! 

Regia la care lucrez are un statut special ... nu e vorba de RATB . Banii nostri vin din alta parte , ca plata a seviciilor pe care le prestam . Pot doar sa-ti spun ca suntem 

doar vreo 250 de oameni cu aceasta meserie in tara asta ... si este cea mai stresanta meserie din lume ( probabil cu exceptia politistilor de la narcotice din SUA ) , cu cea 

mai mare rata a sinuciderilor , si cu cea mai ridicata rata a sigurantei ( statistic vorbind ) . Scuze pentru exprimarea " eliptica " , dar nu cred ca e cazul sa detaliez , nu asta 

e subiectul topicului , dar doresc sa clarific nitel niste chestii ... 

Evident ca exista job-uri platite execrabil , dar munca nu inseamna neaparat sa fii angajat ( la stat sau la privat ) . Ai observat ca nu mai exista meseriasi ? NU mai exista 

scoli profesionale , tinerii nu mai invata o meserie ... Normal ca habar n-au sa se intretina singuri , si atunci statul face o magarie : cumpara voturile cu asistenta sociala . 

O fi in regula ? Ne prostim ca natie , ajungem niste sclavi analfabeti ... 

Iti raspund la ce am bolduit.

1 Am inteles , lucrezi CTA la ROMATSA (nu e nevoie sa confirmi sau sa infirmi) , insa nu stiu cat de indreptatit este cineva care castiga 9000 de lei pe luna ( chiar daca este o meserie foarte stresanta) de ce nu se duce unul la munca pe un salariu de nici un sfert din cat castiga el , chiar daca e indreptatit sa ia banii aia pentru ca a studiat.

2 Poti realiza orice in viata daca ai parghile(legi clare si justitie prompta)  sau oportunitatile necesare( sa intalnesti  oamenii care trebuie in viata si nu escroci care sa te pagubeasca), altfel te zbati de 10 ori pentru cel mai mic succes pe care vrei sa il ai.

• Like 3
  • Minus 5
  • Oras:Valhalla
Postat

Vreau un pachet de biscuiti Walkers.Cineva?

De aia cu sigla reginei editie aniversara

Multumesc 

• Oras:BUCURESTI
  • Oras:BUCURESTI
Postat

nu o sa vezi patron angajat - sau poate doar cu 4  - 5 ore, in rest cam toti isi iau banii prin dividente

exact, nu are rost sa faci asta decat daca vrei sa-ti faci un credit

Postat

1 Am inteles , lucrezi CTA la ROMATSA (nu e nevoie sa confirmi sau sa infirmi)

Nu intentionez sa confirm sau sa infirm ... intelege fiecare ce vrea . Eu mi-am spus parerea , si mi-o sustin . Nu neg faptul ca e bine 

sa ai si nitel noroc in viata , dar norocul ala ti-l mai faci si singur ...iar despre cat de indreptatit sunt , asta e alta poveste ... 

Gata , eu ies de pe topicul asta ...am aberat suficient . Sanatate baieti . 

Vizitator altu2
Postat

Vreau un pachet de biscuiti Walkers.Cineva?

Sigur biscuiti?

Si sigur acel <s> nu e in plus, si lipseste de acolo, din denumire, da' nu de la coada, ci in fata, un Johnny?

Si e lichid, nu solid.

Ce-i drept nu-i de lux lichidul, asa cum biscuitii sunt, dar curge bine cu gheata.

Postat

Nu e SRI sa conteze si oricum nu are numele real. Acum no offence , da suna securist rau, ce ai scris :laugh2

• Like 3
  • Minus 5
  • Oras:Larnaka
  • Oras:Larnaka
Postat

de cateva zile,tot circula pe FB acest articol

https://www.cronicipebune.ro/draga-parazitule-asistatule-social-leguma-puturosule-nu-vreau-sa-iti-mai-dau-niciun-ban/

Ma revolta atitudinea prostilor,grabiti sa condamne.

"La munca","fara mancare","omorati" si alte "ce le-as face".

Pwla mea....Ba,cati dintre angajatii pwlii stiu legislatia,codul muncii samd?Va spun eu,nici macar 25%.La fel,cam atat dintre ei au vazut cum arata un fluturas de salariu,sa citeasca si ei ce platesc,cat platesc,unde platesc.Nici nu stiu ce-s alea ore suplimentare,cum se platesc,samd.

Si da,nici eu nu as munci pe 1200,pentru un bulangiu,sa-i fac aluia pulanu' mare.Punct.

Dai in pula mea ! Traim in democratie avem libertatea de a alege cum sa ne traim viata... cand o sa le chioraie matele de foame la aia s-or duce la munca,la cersit ,la furat ..treaba lor.
  • Like 1
Postat

Sigur biscuiti?

Si sigur acel <s> nu e in plus, si lipseste de acolo, din denumire, da' nu de la coada, ci in fata, un Johnny?

Si e lichid, nu solid.

Ce-i drept nu-i de lux lichidul, asa cum biscuitii sunt, dar curge bine cu gheata.

:laugh2 se terminasera dulciurile si m-am gandit sa  intreb si eu.Bautura mai am ceva butoiase n pivnita

plus ca posibilitatea de a se rezolva ceva la noi e aproximativ egala cu achizitionare in seara aceasta de catre mine a biscuitilor amintiti :laugh2

Vizitator
Postat

Ios uimit.

5 pagini pa toping și nu sa certat nimeni.

Parcă nici nas fi satana,sa ajung un PuJcărie iar,da nu :))))

• Like 1
  • Minus 3
Vizitator
Postat

Dai in pula mea ! Traim in democratie avem libertatea de a alege cum sa ne traim viata... cand o sa le chioraie matele de foame la aia s-or duce la munca,la cersit ,la furat ..treaba lor.

Cam asta e tot,nu?

Fiecare trebuie sa se descurce cum poate.:)

• Like 1
  • Minus 3
Vizitator altu2
Postat

Ios uimit.

5 pagini pa toping și nu sa certat nimeni.

Parcă nici nas fi satana,sa ajung un PuJcărie iar,da nu :))))

Off topic:

Nu ne-am certat, asa-i, da' uite, din vorba in vorba, Nobelu, concitadin de-al meu, s-a suparat pe mine.

El a cerut biscuiti (de lux) si eu m-am oferit sa-l impartasesc cu un whiskey (de duzina, ce-i drept).

Mici neintelegeri create de plimbareti vs. plimbaretu' Johnny.

Dar se rezolva.

La modul serios acuma, chiar si eu sunt placut surprins de evolutia acestor 5 pagini.

Numa' un pic mai lipsea si ma gandeam sa cer legitimatia #1 in acest club select de domni si doamne.

Fara mistouri, apreciez si eu modul civilizat in care discutiile s-au purtat, chiar daca mici contre, pe ici, pe colo, au fost, dar cert nu s-a depasit limita (atat de fragila) a bunului simt.

Orgoliile au mai rabufnit, uneori, dar nu au improscat mizerii in spatiul de discutii.

Vizitator
Postat

Off topic:

Nu ne-am certat, asa-i, da' uite, din vorba in vorba, Nobelu, concitadin de-al meu, s-a suparat pe mine.

El a cerut biscuiti (de lux) si eu m-am oferit sa-l impartasesc cu un whiskey (de duzina, ce-i drept).

Mici neintelegeri create de plimbareti vs. plimbaretu' Johnny.

Dar se rezolva.

La modul serios acuma, chiar si eu sunt placut surprins de evolutia acestor 5 pagini.

Numa' un pic mai lipsea si ma gandeam sa cer legitimatia #1 in acest club select de domni si doamne.

Fara mistouri, apreciez si eu modul civilizat in care discutiile s-au purtat, chiar daca mici contre, pe ici, pe colo, au fost, dar cert nu s-a depasit limita (atat de fragila) a bunului simt.

Orgoliile au mai rabufnit, uneori, dar nu au improscat mizerii in spatiul de discutii.

Nobel e băiat de treabă ;)
Postat

Nu e SRI sa conteze si oricum nu are numele real. Acum no offence , da suna securist rau, ce ai scris :laugh2

Nu nene, e doar vorba de faptul că, având în vedere ce se întâmplă pe forumul ăsta, e bine să fim mai prudenți, dacă nu vrem să ne legăm la cap, când nu ne doare. Câteodată duși de valul discuției, mai facem imprudențe. 

Dacă nu e un bai atât de mare, tu ce și unde lucrezi? 

Păi, vezi?

• Like 5
  • Minus 11
Postat

Nu nene, e doar vorba de faptul că, având în vedere ce se întâmplă pe forumul ăsta, e bine să fim mai prudenți, dacă nu vrem să ne legăm la cap, când nu ne doare. Câteodată duși de valul discuției, mai facem imprudențe. 

Păi, vezi?

Cine e inteligent stie cu ce ma ocup, doar ca nu am zis-o in gura mare, dar am zis-o

• Like 4
  • Minus 5
Postat

Din principiu, ca angajat la stat nu ai cum sa intelegi ce inseamna antreprenoriat.

Munca la stat nu este orientata pe rezultate. Poti sa fii super incompetent, dar atata timp cat nu faci o greseala enorma, iti vei pastra locul de munca fara stres.

Cat despre astia care considera ca un loc de munca e degeaba, chestia asta nu e intamplatoare. Educatie precara, parinti care ii sustin, siatem de educatie falimentar, lipsa valorilor si exemplelor pozitive in societate, samd.

In Romania inca gasesti de munca destul de usor. Peste niste ani va fi mult mai greu. Atunci se va mari si mai mult prapastia dintre claele sociale.

• Like 13
  • Minus 8
Postat

Nu nene, e doar vorba de faptul că, având în vedere ce se întâmplă pe forumul ăsta, e bine să fim mai prudenți,

Nu stiu ce imprudenta ai facut, dar un binevoitor te-a desconspirat (nu ca m-ar bucura acest lucru,chiar mi se pare josnic)

• Like 4
  • Minus 5
  • Oras:nu spun
  • Oras:nu spun
Postat

Nu, nene, e doar vorba de faptul că, având în vedere ce se întâmplă pe forumul ăsta, e bine să fim mai prudenți, dacă nu vrem să ne legăm la cap, când nu ne doare. Câteodată, duși de valul discuției, mai facem imprudențe. 

Păi, vezi?

Tu esti mereu pe varful valului de prostie, fasolarule agramat.

• Like 1
  • Minus 4
Postat

Cred că mata'.
  • Oras:Ambasada Somaliei
  • Oras:Ambasada Somaliei
Postat

nenea fasole io lucrez la ambasada deschid poarta si o inchid na-m bani multi da daca te platesc sa ma meditezi si pa mine o faci 

• Like 1

• Telefon: 0731670030
  • Oras:București Herăstrău 0731670030
  • Disponibila
  • Telefon: 0731670030
  • Oras:București Herăstrău 0731670030
  • Disponibila
Postat

"Up"!

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

No registered users viewing this page.

• Creează nouă...