quasim Reputație: 2451 Postat Martie 25, 2018 Oras:N.Dame Oras:N.Dame Postat Martie 25, 2018 Atunci de ce pe siteul ambasadei romane la Munchen zice : "În cazul în care documentul ce atestă dreptul de şedere este eliberat de o autoritate străină este necesar ca documentul să fie apostilat sau supralegalizat, după caz, şi să fie însoţit de traducerea în limba română, legalizată notarial. ?Pe site-ul Ambasadei din Munchen sunt prezentate informații cu caracter general, prin care se se acoperă atât situația în în care documentul ce atestă dreptul de şedere este eliberat de o autoritate străină care a semnat Convenția de la Haga și aceste este suficient să fie apostilat, dar și dacă a fost eliberat de o autoritate străină care nu a semnt Convenția, și atunci este necesar ca documentul să fie supralegalizat.Legalizarea notarială la care se referă anunțul ambasadei nu privește documentul în întregime, ci doar traducerea lui în limba română. Notarul nu atestă prin legalizare că documentul în sine a fost eliberat de autoritatea străină, ci doar faptul că documentul a fost tradus de un traducător autorizat.Altfel spus: notarul a tradus corect în română că persoana X nu posedă calificare de șofer de TIR, dar X va fi tentat să prezinte un document în limba română în care scrie exact invers. Pentru a se evita o astfel de situație, documentul tradus de un traducător autorizat este legalizat de un notar.
miskin marca inregistrata Reputație: 95 Postat Martie 25, 2018 Postat Martie 25, 2018 Saracu' de tine, eu am cetatenie dubla, fara implicatii. :)Mai aberezi mult?! :laugh2Pe ambele pasapoarte tot tembela esti. Omul vrea pasaport CRDS, adica pasaport pentru romanii cu domiciliu in strainatate.De aceea este nevoit sa renunte la cartea de identitate din Romania.Daca va avea treburi prin Romania, in anii ce urmeaza, cumparat proprietati si alte de genul, o sa guste din birocratia romaneasca.Insa are si avantajul, ca Fiscul nu poate veni dupa el, daca Guvernul vrea sa impoziteze diaspora. Una e sa ai dubla cetatenie, alta e sa ai rezidenta in afara tarii. Nu te mai baga in seama, ratato.
n-am.ce.face.acum Reputație: 1664 Postat Martie 25, 2018 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Martie 25, 2018 Pe ambele pasapoarte tot tembela esti. Omul vrea pasaport CRDS, adica pasaport pentru romanii cu domiciliu in strainatate.De aceea este nevoit sa renunte la cartea de identitate din Romania.Daca va avea treburi prin Romania, in anii ce urmeaza, cumparat proprietati si alte de genul, o sa guste din birocratia romaneasca.Insa are si avantajul, ca Fiscul nu poate veni dupa el, daca Guvernul vrea sa impoziteze diaspora. Una e sa ai dubla cetatenie, alta e sa ai domiciliu in afara tarii. Nu te mai baga in seama, ratato. Un strain poate cumpara proprietati in Romania.Esti prost de bubui!!! 1
machucambo Reputație: -974 Postat Martie 25, 2018 Oras:Ucea Oras:Ucea Postat Martie 25, 2018 Pe ambele pasapoarte tot tembela esti.Omul vrea pasaport CRDS, adica pasaport pentru romanii cu domiciliu in strainatate.De aceea este nevoit sa renunte la cartea de identitate din Romania.Daca va avea treburi prin Romania, in anii ce urmeaza, cumparat proprietati si alte de genul, o sa guste din birocratia romaneasca.Insa are si avantajul, ca Fiscul nu poate veni dupa el, daca Guvernul vrea sa impoziteze diaspora. Una e sa ai dubla cetatenie, alta e sa ai domiciliu in afara tarii.Nu te mai baga in seama, ratato.Îți traduc eu, căcănarule: n-ai oferit nici o informație valabilă, doar te bagi în seamă ca o târfă veritabilă. Bă, da’ prost ești! Ești ardelean, cumva? 2
miskin marca inregistrata Reputație: 95 Postat Martie 25, 2018 Postat Martie 25, 2018 Un strain poate cumpara proprietati in Romania.Esti prost de bubui!!!Betivanco, am scris "cumparat proprietati si alte de genul".Marea majoritate a institutiilor din Romania accepta doar CI, ca si document de identificare, poate s-a mai schimbat, insa nu cred.De multe ori va avea nevoie de CI temporara, care se elibereaza rapid, dar nu toti au timp. Daca nu as fi trecut prin aceleasi formalitati/cunoscut expati, nu as mai fi scris. Stai pe curu'tau de trista.
miskin marca inregistrata Reputație: 95 Postat Martie 25, 2018 Postat Martie 25, 2018 Îți traduc eu, căcănarule: n-ai oferit nici o informație valabilă, doar te bagi în seamă ca o târfă veritabilă. Bă, da’ prost ești! Ești ardelean, cumva?
n-am.ce.face.acum Reputație: 1664 Postat Martie 25, 2018 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Martie 25, 2018 Betivanco, am scris "cumparat proprietati si alte de genul".Marea majoritate a institutiilor din Romania accepta doar CI, ca si document de identificare, poate s-a mai schimbat, insa nu cred.De multe ori va avea nevoie de CI temporara, care se elibereaza rapid, dar nu toti au timp. Daca nu as fi trecut prin aceleasi formalitati/cunoscut expati, nu as mai fi scris. Stai pe curu'tau de trista. Alte de genul? :)Cu fiecare postare te faci de kk si mai mult, dar nu te lasa orgoliul ala condimentat cu grandomanie sa te opresti.O buna parte din tara asta s-a vandut la straini.Renunta, nu stii despre ce vorbesti. 1
machucambo Reputație: -974 Postat Martie 25, 2018 Oras:Ucea Oras:Ucea Postat Martie 25, 2018 Îți traduc eu, căcănarule: n-ai oferit nici o informație valabilă, doar te bagi în seamă ca o târfă veritabilă. Bă, da’ prost ești! Ești ardelean, cumva?Mă copiezi la greu de multișel. Am avut bun simț și nu ți-am atras atenția. De-acu-ncolo, nu numa’ că o să-mi sugi pula, o să și/nghiți. Bine? Muisto.
miskin marca inregistrata Reputație: 95 Postat Martie 25, 2018 Postat Martie 25, 2018 Alte de genul? :)Cu fiecare postare te faci de kk si mai mult, dar nu te lasa orgoliul ala condimentat cu grandomanie sa te opresti.O buna parte din tara asta s-a vandut la straini.Renunta, nu stii despre ce vorbesti.Alte de genul, adica formalitati cu statul roman. Ce treaba are faptul ca strainii cumpara teren in Romania cu dorinta omului de a avea pasaport CRDS?Inainte de a te mai baga in seama, intereseaza-te de subiect, deraiato. Sau ramai la crampal.
miskin marca inregistrata Reputație: 95 Postat Martie 25, 2018 Postat Martie 25, 2018 Mă copiezi la greu de multișel. Am avut bun simț și nu ți-am atras atenția. De-acu-ncolo, nu numa’ că o să-mi sugi pula, o să și/nghiți. Bine? Muisto.
machucambo Reputație: -974 Postat Martie 25, 2018 Oras:Ucea Oras:Ucea Postat Martie 25, 2018 Betivanco, am scris "cumparat proprietati si alte de genul".Marea majoritate a institutiilor din Romania accepta doar CI, ca si document de identificare, poate s-a mai schimbat, insa nu cred.De multe ori va avea nevoie de CI temporara, care se elibereaza rapid, dar nu toti au timp.Daca nu as fi trecut prin aceleasi formalitati/cunoscut expati, nu as mai fi scris. Stai pe curu'tau de trista.Și, nu se lasă, dobitocu’. El domină în continuare. 1
machucambo Reputație: -974 Postat Martie 25, 2018 Oras:Ucea Oras:Ucea Postat Martie 25, 2018 Alte de genul, adica formalitati cu statul roman. Ce treaba are faptul ca strainii cumpara teren in Romania cu dorinta omului de a avea pasaport CRDS?Inainte de a te mai baga in seama, intereseaza-te de subiect, deraiato.Sau ramai la crampal.Bă, cât dă imbecil ești. 1
vanatoru de prosti Reputație: 20 Postat Martie 25, 2018 Oras:In Your Nightmares :) Oras:In Your Nightmares :) Postat Martie 25, 2018 Îți traduc eu, căcănarule: n-ai oferit nici o informație valabilă, doar te bagi în seamă ca o târfă veritabilă. Bă, da’ prost ești! Ești ardelean, cumva? Salutare, betivanule! Esti extrem de agitat, cat ai ingurgitat azi? Betivanco, am scris "cumparat proprietati si alte de genul".Marea majoritate a institutiilor din Romania accepta doar CI, ca si document de identificare, poate s-a mai schimbat, insa nu cred.De multe ori va avea nevoie de CI temporara, care se elibereaza rapid, dar nu toti au timp. Daca nu as fi trecut prin aceleasi formalitati/cunoscut expati, nu as mai fi scris. Stai pe curu'tau de trista. Natafleata, bati campii. Traiti-ar eruditia de Reader's Digest!Pasaportul este un act valid de identitate, acceptat atat in relatia cu institutiile publice, cat si cu cele private - inclusiv banci. Atunci cand - pentru un motiv oarecare - trebuie sa furnizezi un domiciliu, poti utiliza adresa din strainatate.
machucambo Reputație: -974 Postat Martie 25, 2018 Oras:Ucea Oras:Ucea Postat Martie 25, 2018 Salutare, betivanule! Esti extrem de agitat, cat ai ingurgitat azi? Natafleata, bati campii. Traiti-ar eruditia de Reader's Digest!Pasaportul este un act valid de identitate, acceptat atat in relatia cu institutiile publice, cat si cu cele private - inclusiv banci. Atunci cand - pentru un motiv oarecare - trebuie sa furnizezi un domiciliu, poti utiliza adresa din strainatate.Alt cretin. Și ăsta a “înțeles”. Claaariiiii!!!! Supradozaaaaa!!!!
vanatoru de prosti Reputație: 20 Postat Martie 25, 2018 Oras:In Your Nightmares :) Oras:In Your Nightmares :) Postat Martie 25, 2018 Alt cretin. Și ăsta a “înțeles”. Claaariiiii!!!! Supradozaaaaa!!!! Haide, bre, betivanule, nu te mai enerva! Apropo, cum mai merg supradozele de alcool? Nu mi-ai raspuns cat ai servit azi.
machucambo Reputație: -974 Postat Martie 25, 2018 Oras:Ucea Oras:Ucea Postat Martie 25, 2018 Haide, bre, betivanule, nu te mai enerva! Apropo, cum mai merg supradozele de alcool? Nu mi-ai raspuns cat ai servit azi.O să-ți râspund cam când o să prezinți “dovezile”, pyzdoyule. De vreo 5 posturi o ții în originalitățuri. 1
n-am.ce.face.acum Reputație: 1664 Postat Martie 25, 2018 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Martie 25, 2018 Natafleata, bati campii. Traiti-ar eruditia de Reader's Digest!Pasaportul este un act valid de identitate, acceptat atat in relatia cu institutiile publice, cat si cu cele private - inclusiv banci. Atunci cand - pentru un motiv oarecare - trebuie sa furnizezi un domiciliu, poti utiliza adresa din strainatate. Explica-i si de ce trebuie sa traduca din germana in romana, evident sa nu aiba acte romanesti pentru ca renunta la ele... in mintea cretina lui Muiskin!Mai rar ma bucur sa te vad. :)
vanatoru de prosti Reputație: 20 Postat Martie 25, 2018 Oras:In Your Nightmares :) Oras:In Your Nightmares :) Postat Martie 25, 2018 O să-ți râspund cam când o să prezinți “dovezile”, pyzdoyule. De vreo 5 posturi o ții în originalitățuri. Plictisitor mai esti, popandaule! Semeni cu un maidanez turbat, latri ca dementul si tragi de nadragii omului. Mai rar ma bucur sa te vad. :) As vrea sa-ti spun ca e valabia si reciproca, dar ...
n-am.ce.face.acum Reputație: 1664 Postat Martie 25, 2018 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Martie 25, 2018 Plictisitor mai esti, popandaule! Semeni cu un maidanez turbat, latri ca dementul si tragi de nadragii omului. As vrea sa-ti spun ca e valabia si reciproca, dar ... Nu aveam pretentia asta, stiu cat ma "tolerezi"... :laugh2
machucambo Reputație: -974 Postat Martie 25, 2018 Oras:Ucea Oras:Ucea Postat Martie 25, 2018 Plictisitor mai esti, popandaule! Semeni cu un maidanez turbat, latri ca dementul si tragi de nadragii omului. As vrea sa-ti spun ca e valabia si reciproca, dar ... Alte “originalitățuri”. De ce nu te bucuri s-o revezi pe Amandina? Ți-a jignit stăpâna? 1
miskin marca inregistrata Reputație: 95 Postat Martie 25, 2018 Postat Martie 25, 2018 Ba, astia-s nebuni. TK2xxx, eu zic, sa intrebi pe un forum al romanilor din Germania, pe romanii cu pasaport CRDS si vezi, cati raspund, ca au avut probleme cu autoritatile romane, cunoscute pentru flexibilitatea lor. Pasaportul CRDS nu este recunoscut, in mod oficial, de autoritatile romane drept document de identificare al unei persoane. Sa nu te miri, @tk2xxx, daca nu vei fi trimis la Serviciul de Evidenta al Populatiei, pentru diferite spete. Probabil vei iesi si din evidentele CAS, deci vei avea nevoie de asigurare medicala de calatorie din Germania, deoarece cardul european de sanatate emis de autoritatile germane nu te acopera suficient. In 2013 a trebuit sa vorbesc cu un amarat de branch manager de la Raifeissen, pentru ca nu-mi acceptau, nici ei, dar nici sistemul lor IT, pasaportul CRDS drept ID. Eu inteleg ura si smiorcaielile, gen @Machucambo sau prostia maligna, gen @amada, dar veniti cu argumente, bai amarastenilor.
picon Reputație: 1046 Postat Martie 25, 2018 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Martie 25, 2018 Domini, manipulezi, muistule?Doar suge pula. Și înghite. :laugh2 1
vanatoru de prosti Reputație: 20 Postat Martie 25, 2018 Oras:In Your Nightmares :) Oras:In Your Nightmares :) Postat Martie 25, 2018 Nu aveam pretentia asta, stiu cat ma "tolerezi"... :laugh2 Iarasi te flatezi singurica! :DI just ... nothing you. No offence, k? Alte “originalitățuri”. De ce nu te bucuri s-o revezi pe Amandina? Ți-a jignit stăpâna? Yawn!! Hai, valea, ca te-am bagat destul in seama si iarasi incepi sa visezi ca vom fi prieteni intr-o buna zi.
machucambo Reputație: -974 Postat Martie 25, 2018 Oras:Ucea Oras:Ucea Postat Martie 25, 2018 Ba, astia-s nebuni.TK2xxx, eu zic, sa intrebi pe un forum al romanilor din Germania, pe romanii cu pasaport CRDS si vezi, cati raspund, ca au avut probleme cu autoritatile romane, cunoscute pentru flexibilitatea lor.Pasaportul CRDS nu este recunoscut, in mod oficial, de autoritatile romane drept document de identificare al unei persoane. Sa nu te miri, @tk2xxx, daca nu vei fi trimis la Serviciul de Evidenta al Populatiei, pentru diferite spete. Probabil vei iesi si din evidentele CAS, deci vei avea nevoie de asigurare medicala de calatorie din Germania, deoarece cardul european de sanatate emis de autoritatile germane nu te acopera suficient.In 2013 a trebuit sa vorbesc cu un amarat de branch manager de la Raifeissen, pentru ca nu-mi acceptau, nici ei, dar nici sistemul lor IT, pasaportul CRDS drept ID.Eu inteleg ura si smiorcaielile, gen @Machucambo sau prostia maligna, gen @amada, dar veniti cu argumente, bai amarastenilor.“Argumente” ca ale lu’ matale nu se există. Ca un fel de supradoză de refulări, sau ceva. Ți-am mai zis că ești prost de băuni? Nu-mi mai amintesc. 1
miskin marca inregistrata Reputație: 95 Postat Martie 25, 2018 Postat Martie 25, 2018 HA? De conventiile de evitare a dublei impunere ai auzit?! Stii ce se prevede referitor la tarile europene? SECȚIUNEA a 5-aEvitarea dublei impuneri prin metoda creditului fiscal sau metoda scutirii46.(10) Persoanele fizice prevăzute la art. 59 alin. (1) lit. a) și cele prevăzute la art. 59 alin. (2) din Codul fiscal care realizează un venit și care, potrivit prevederilor convenției de evitare a dublei impuneri încheiate de România cu un alt stat pot fi impuse în celălalt stat, iar respectiva convenție prevede ca metodă de evitare a dublei impuneri "metoda scutirii", respectivul venit va fi scutit de impozit în România. Acest venit se declară în România, dar este scutit de impozit dacă se anexează documentul justificativ eliberat de autoritatea competentă a statului străin, care atestă impozitul plătit în străinătate.Gogule, am trecut prin asta de vreo 12 ani.Stiu si io, ce e double taxation.Am mentionat Fiscul, pentru ca am citit prin presa din Romania despre intentia (elucubranta) a guvernului PSD de a impozita romanii din afara tarii.In acest caz, cei cu minim 5 ani de rezidenta(ma refer la spatiul EEC), pot aplica pentru pasaport CRDS, astfel statul roman nu se poate atinge de veniturile lor din tara se rezidenta, chiar de-ar castiga 10 milioane euro pe zi. Stai calm, ca nu e locul.
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum