coolandhotman Reputație: 1198 Postat Septembrie 7, 2013 Oras:Constanta Oras:Constanta Partajează Postat Septembrie 7, 2013 Câinele turbat din noi. Pe el să-l eutanasiem!6 Sep 2013 de Mihai Petre Dumnezeu să-l ierte pe Ionuț! De fapt, nu are ce să ierte, ci doar să-l așeze în Împărăția Sa în dreptul îngerilor.Sunt la fel de oripilat, așa cum este cum este întreaga Românie, de tragedia petrecută în urmă cu doar câteva zile, dar nu pot să nu observ că dispariția înfiorătoare a lui Ionuț, sub colții unor maidanezi, a dezlegat zilele acestea un alt animal, mult mai feroce decât orice prădător: l-a dezlegat pe câinele turbat din noi. Unii îl țin într-o lesă mai strânsă, alții mai largă, alții parcă nici n-au lesă la el. De câteva zile, animalul turbat care sălășluiește în adâncul fiecăruia dintre noi a început să se isterizeze, să urle, să ceară sânge, într-un cuvânt, să arate că de multe ori oamenii sunt mai animale decât animalele, și invers.Da, sunt un mare iubitor de animale, dar niciodată nu voi pune viața unui animal înaintea vieții unui om. Am acasă câine, am avut și un alt câine, luat de pe stradă, pe care l-am eutnasiat din motive medicale. Apropo, eu mi-am eutanasiat câinele, m-am uitat în ochii ei când i se închideau, am dus-o undeva pe malul lacului sub un copac. Îi spuneam Fetița. Vitejii cu piepturile dezvelite care cer în cor eutanasierea în masă a câinilor să facă ce-am făcut eu și mai vorbim după. Atunci am suferit și mi-am promis că în viața mea nu voi mai avea câine. Evident, nu m-am ținut de cuvânt. Da, am fost mușcat de câini. Ultimele injecții le-am făcut prin 2011. Astăzi, dacă văd mai mulți câini adunați într-un loc, prefer să-i ocolesc decât să trec printre ei. Dar dacă stau bine să mă gândesc la cine mi-a făcut până acum mai mult rău, mi-aș alege fără ezitare prietenii aproape numai din lumea necuvântătoarelor, inclusiv din haita pe care aș ocoli-o de teama mușcăturilor.A nu se înțelege că între viața unui om și cea a unui animal aș alege-o pe cea a celui din urmă. Niciodată. Doar că e mult prea multă ipocrizie. Ar trebui să ne oprim din a ne da moralizatorii acestei societăți lipsite de morală tocmai din cauza noastră. Ar trebui ca, înainte de toate, să ne moralizăm pe noi înșine și apoi să vedem cum moralizăm societatea.Această dezbatere ne oferă un bun prilej de a ne uita, cu atenție, în oglinda sufletelor noastre. Pentru că, mai rău decât un câine turbat, de prea multe ori omul se comportă întocmai ca un prădător: stă pe burtă, își adumelcă prada, adică pe semenii săi, iar atunci când vine momentul potrivit se repede direct la beregată.De câte ori n-am mușcat, la figurat desigur, dintr-un coleg, vecin sau chiar prieten ascunzându-ne în spatele a te miri ce motive? Sau de câte ori aceștia nu au mușcat din noi? Nu-i așa că am mușcat mai des din semenii noștri decât au mușcat câinii de pe stradă din ei sau din noi înșine? Evident că da. Iar acum avem pretenția de a rezolva mai întâi cazul maidanezilor fără a ne gândi măcar o secundă că, de fapt, noi suntem problema numărul unu a omenirii. Nu câinii, nu animalele, de orice specie ar fi ele, și în nici un caz flora, natura. Noi, oamenii, suntem problema. Noi distrugem tot ceea ce este bun în jurul nostru, pentru ca în final, să ajungem să ne distrugem pe noi înșine și nici numele de animal să nu-l putem purta cu demnitate.Dezbaterea de astăzi se poartă în jurul câinilor. Fals! Dezbaterea trebuie să fie în jurul nostru, al oamenilor.Vrem să dăm legi pentru animale. Dar legi pentru animalele din noi când dăm? Când ne oprim din a ne face rău unii altora și din a ne comporta mai rău decât maidanezii?În aceste zile nu cred că există bloc în România unde să nu se strângă bârfitoarele și clevetitoarele din cartier ca să facă ele o analiză despre cum să omoare mai elegant toți câinii din zonă. Să cheme hingherii, să le puțină nițică otravă sau să pună mâna pe toroipan că, deh, în zilele astea este liber la măcel.Da, e bine că ne revoltăm dar, ca de obicei, greșim ținta revoltei noastre interioare. Revolta trebuie să fie față de noi înșine. Față de faptul că în fiecare zi suntem infinit mai răi decât câinii în spinarea cărora punem astăzi tot relele lumii dar mai ales pe cele ale României.De fapt, care este diferența dintre om și câinele turbat, atenție, turbat, de pe stradă?Păi, câinele turbat mușcă fără control în stânga și în dreapta. Omul face la fel din momentul când iese de pe ușa casei sale cu semenii săi. Uneori o face în propria casă cu propria sa familie.Sunt gata să fac pariu că dacă cineva pune în mâna fiecărui român un pistol, în câteva ore nu vom mai avea nici un câine pe stradă, iar în alte câteva ore nu vom mai avea vecini sau nu vom mai fi nici noi înșine.Și ne mai numim oameni iar pe cei cărora vrem să le vedem pielea-n băț, îi numim maidanezi. Link spre comentariu
coolandhotman Reputație: 1198 Postat Septembrie 7, 2013 Oras:Constanta Oras:Constanta Autor Partajează Postat Septembrie 7, 2013 Sometimes I wonderJust what am I fighting for?I win some battlesBut I always lose the warI keep right on stumblin'In this no-man's land out here! Link spre comentariu
guacamole Reputație: 232 Postat Septembrie 7, 2013 Oras:Inside my mind. Oras:Inside my mind. Partajează Postat Septembrie 7, 2013 Cand o problema are nevoie de explicatii asa de subtile si ample, de atatea metafore si intrebari retorice inseamna ca raspunsul este de fapt altul si foarte SIMPLU. Vad ca locuiesti in Constanta, te invit sa vii la Bucuresti si sa iti lasi copilul 10 metri in fata ta sa se plimbe printre blocuri la mine in cartier. Apoi revin-o pe forum sa vorbim. Link spre comentariu
sharkattack Reputație: 1171 Postat Septembrie 7, 2013 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Partajează Postat Septembrie 7, 2013 Cand o problema are nevoie de explicatii asa de subtile si ample, de atatea metafore si intrebari retorice inseamna ca raspunsul este de fapt altul si foarte SIMPLU. Vad ca locuiesti in Constanta, te invit sa vii la Bucuresti si sa iti lasi copilul 10 metri in fata ta sa se plimbe printre blocuri la mine in cartier. Apoi revin-o pe forum sa vorbim. Link spre comentariu
Administrator pisicuts Reputație: 114293 Postat Septembrie 7, 2013 Oras:La butoane Oras:La butoane Administrator Partajează Postat Septembrie 7, 2013 Cand o problema are nevoie de explicatii asa de subtile si ample, de atatea metafore si intrebari retorice inseamna ca raspunsul este de fapt altul si foarte SIMPLU. Vad ca locuiesti in Constanta, te invit sa vii la Bucuresti si sa iti lasi copilul 10 metri in fata ta sa se plimbe printre blocuri la mine in cartier. Apoi revin-o pe forum sa vorbim. Nu imi plac cainii, dar cred ca solutia NU este eutanasierea lor ci strangerea lor in adaposturi, a tuturor cainilor fara stapan. Link spre comentariu
Sexything Reputație: 11039 Postat Septembrie 8, 2013 Oras:In a Bubble Oras:In a Bubble Partajează Postat Septembrie 8, 2013 Putine sansele ca Pisoilor sa le placa cainii. Nu ar trebui sa avem drept de viata si de moarte asupra altor fiinte. Trebuie sa le protejam,nu sa le ucidem. Link spre comentariu
bianca777 Reputație: 90 Postat Septembrie 8, 2013 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Partajează Postat Septembrie 8, 2013 Pentru copilasul ucis, port o mare parere de rau si Dumnezeu sa il odihneasca fiindca la randul lui a fost un sufletel nevinovat.. Cat despre neatentia bunicii, consider ca avand copil/nepot inseamna o mare raspundere, nu numai hrana, casa, imbracaminte, ci si VIGILENTA. In 5 minute, copilul chiar daca era langa ea, putea sa bage ceva in gura ce ii poate cauza in cel mai grav caz moartea. Iar pt ca s-au inmultit cainii pe strada, nu este vina lor ca au aparut pe lumea asta, vina este a celor care nu trebuia sa lase sa se ajunga in situatia actuala. Nu sunt de acord cu masacru in masa a cainilor, ci cu adunarea lor in adaposturi amenajate. Siguranta oricarui cetatean este mai presus de orice, cainii nu trebuie sa se mai inmulteasca pe strazi, dar de la a gasi solutii civilizate pana la a te fixa pe una singura si cea mai cruda (omor) ...mie imi suna a criminalitate indiferent ce motiv ar exista. Nu sunt niste obiecte, sunt niste suflete ce doresc si ele sa se bucure de viata asa cum si noi ne dorim sa traim chiar daca viata este uneori mai rea si uneori mai buna. @coolandhotman pe tema aceasta simteam nevoia de a gasi si oameni care sunt non-agresivi. Este cert ca fiecare om se naste cu o doza de agresivitate, dar depinde de fiecare in evolutia sa cat (mult/putin) poate sa o tina sub control. Pentru greselile oamenilor ne varsam agresivitatea pe caini (rasa inferioara noua), cerand omorarea lor in locul adapostirii lor in locuri special amenajate si verificarea lor periodica. A cui este agresivitatea? A sufletelor nevinovate care sunt lasate pe strada (inzestrate doar cu mecanisme primare precum perceptia, senzatiile, afectivitatea) sau a oamenilor care sunt detinatorii unui creier mult mai dezvoltat ce poseda in el GANDIREA, IMAGINATIA, LIMBAJUL, ATENTIA, VOINTA? Sunt criminali in randul oamenilor ce poseda adaposturi (puscarii) si carora li se plateste din buzunarul fiecaruia mancarea, medicamentele..de ce nu se putea face adaposturi si pt caini? Apropos, Huidu a omorat 3 oameni dintr-o singura lovitura si este lasat in libertate (si multe cazuri asemanatoare), iar pt unii caini agresivi ii omoram pe toti fara nici o remuscare.. Eutanasierea va fi un masacru tinand cont ca romanii nostrii vor ''eutanasia la norma'' fiindca li se va cere probabil rezultate cat mai rapide. Acei doctorasi veterinari carora nu le pasa de animale ci de meseria de calau, nu vor tine cont ca suferinta lor sa nu fie prea mare, ii vor lasa sa se chinuie pana nu mai au suflare (parerea mea). Ma uimeste si ma ingrozeste cruzimea si numarul celor ce doresc moartea acestor animale.. dupa un sondaj de opinie sunt 72% din bucuresteni care cer omorarea lor si nu adaposturi pt ei http://www.gandul.info/stiri/studiu-72-dintre-bucuresteni-ar-vota-la-refendum-pentru-eutanasierea-cainilor-11298006 Iar adoptia unui caine dureaza vreo doua saptamani din cate am inteles. Protest la Universitate faţă de eutanasierea câinilor maidaneziCâteva zeci de persoane s-a adunat la Universitate, în faţa Teatrului Naţional, pentru a protesta faţă de eutanasierea câinilor comunitari, susţinând că aceasta nu este o soluţie şi pronunţându-se în favoarea sterilizării.Manifestanţii, cu vârste cuprinse între 20 şi 60 de ani, câţiva veniţi cu câinii de companie, au afişat pancarte cu mesaje ca: "Nu eutanasierii, da sterilizării", "Stop masacrului, noi suntem vocea lor", "Copiii iubesc maidanezii. Nu eutanasiaţi sufletul copiilor. Alegeţi viaţa".De asemenea, pe un afiş, în dreptul pozei cu un căţel era scris: "Suntem pedepsiţi pentru greşelile voastre".Una dintre femeile care manifestau, care s-a recomandat drept Petra Ciocan, a spus că protestul a fost unul spontan şi că mobilizarea s-a făcut pe Facebook. Ea a precizat că deţine un adăpost la Giurgiu, unde are în grijă 150 de câini, şi că nu este de acord cu lăsarea maidanezilor pe stradă, dar nici cu eutanasierea lor."Noi, care iubim câinii, iubim şi oamenii", a mai spus femeia.Manifestaţia de la Universitate vine după ce propunerea primarului Capitalei Sorin Oprescu de organizare a unui referendum local prin care cetăţenii să se pronunţe în favoarea sau împotriva eutanasierii câinilor comunitari a fost aprbată în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, scrutinul urmând să aibă loc pe 6 octombrie.Edilul a făcut această propunere după ce Ionuţ Anghel, în vârstă de patru ani, a murit în 2 septembrie, după ce a fost atacat de câini maidanezi, în apropierea Parcului Tei, iar fratele acestuia, de şase ani, a fost muşcat de un picior, dar a reuşit să fugă şi să-şi anunţe bunica. Unde duce agresivitatea unor oameni: http://www.dcnews.ro/2013/09/oamenii-au-inceput-sa-ucida-cainii-imagini-socante/ http://www.google.ro/imgres?start=107&sa=X&rlz=1C1CHNY_roRO502RO508&biw=1024&bih=653&tbm=isch&tbnid=YVgTgqcc_ZspXM:&imgrefurl=http://www.zoso.ro/gandire-asociatie-protectie-cainilor/&docid=VoKXZTzv7iASKM&imgurl=http://images.zoso.ro/img/2011/10/cap-de-caine.jpg&w=960&h=720&ei=RY8rUubUJYSmhAfTmoHQCQ&zoom=1&ved=1t:3588,r:21,s:100,i:67&iact=rc&page=8&tbnh=178&tbnw=214&ndsp=15&tx=118&ty=96 Parerea altora: Johannis: Nu sunt de acord cu eutanasierea masivă a câinilor comunitari, e o barbarie inutilă Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Johannis, a declarat, joi, că este împotriva eutanasierii masive a câinilor comunitari, această soluţie fiind luată în calcul doar pentru câinii bolnavi şi nu ca metodă generală, în acest caz fiind considerată "barbară".Potrivit prim-vicepreşedintelui PNL, totodată primar al Sibiului, Klaus Johannis, eutanasierea masivă a câinilor comunitari este o soluţie "barbară" şi nu trebuie luată în calcul decât pentru câinii bolnavi."Nu sunt nicidecum de acord cu eutanasierea masivă a câinilor comunitari. Eutanasierea este o soluţie pentru câinii bolnavi, cu malformaţii, probabil. Cred că ar trebui studiată puţin o modificare de lege, în cazul câinilor agresivi, fiindcă există astfel de exemplare. Se pot identifica şi se pot eutanasia. Dar ca metodă generală, mi se pare de-a dreptul barbară. Dacă vorbim de legistaţie (…) nu ar fi benefică o lege detaliată, fiindcă fiecare localitate are specificul ei", a spus Johannis, joi, într-o conferinţă de presă.Prim-vicepreşedintele PNL consideră că problema câinilor comunitari este una care ţine de "curtea primăriilor, nu a Parlamentului, Guvernului, Preşedinţiei sau ONG-urilor"."Nu este o problemă de Guvern, una centrală. Este o problemă de guvernare locală. Problema este în curtea primăriilor, nu a Parlamentului, a Guvernului, a Preşedinţiei, şi nici a ONG-urilor. ONG-urile au un rol important de sprijin şi noi avem parteneriate de acest fel care ne ajută, dar ele nu rezolvă problema şi nici nu ar fi cinstit să aşteptăm de la ONG-uri să rezolve o problemă de gospodărire locală. Nu cred că toate problemele care sunt de interes public major trebuie rezolvate integral prin inventarea unei noi legi sau unei ordonanţe. Legislaţia poate fi îmbunătăţită, dar problema trebuie rezolvată acolo unde apare, în comunitatea locală", a declarat Johannis.Potrivit acestuia, în Sibiu, problema câinilor comunitari este bine gestionată, câinii comunitari fiind luaţi de pe stradă, sterilizaţi şi igienizaţi la Centrul din Dealu Guşteriţei, ţinuţi acolo timp de două săptămâni, după care, dacă nu îi adoptă nimeni, sunt repuşi în teritoriu, însă prin sterilizare câinii vor dispărea natural."După părerea mea, modul în care am început noi, în 2008, să rezolvăm problema, este o cale bună, dar care necesită mai mulţi ani. Noi ne-am hotărât să construim un centru special destinat câinilor comunitari, am înfiinţat un serviciu public care se ocupă de acest lucru. Câinii sunt prinşi în oraş, duşi la centru, unde sunt sterilizaţi, igienizaţi, ţinuţi la dispoziţia sibienilor cam 2 săptămâni, timp în care aceşti câini pot fi adoptaţi. Cei care nu vor fi adoptaţi, după perioada prevăzută de lege, vor fi repuşi în oraş, în cartierul de unde au fost luaţi. În acest fel se reduce foarte foarte mult rata natalităţii şi, în timp, această specie de câine comunitar va dispărea aproape de tot din peisajul urban. Nu se întâmplă repede, fiindcă aceşti câini sunt destul de rezistenţi, dar şi fiindcă foarte mulţi sibieni care nu doresc să preia răspunderea pentru un câine îl hrănesc totuşi pe lângă bloc, de exemplu", a explicat Klaus Johannis.Totodată, Johannis a spus că se confruntă şi cu problema "câinilor musafiri", aduşi din alte zone şi abandonaţi în Sibiu."Nu dispare repede specia şi deoarece se pare că există comunităţi din jur care au găsit şi ei soluţia pentru câinii comunitari: îi adună şi îi aduc în Sibiu. Noi ne ocupăm şi de aceştia. La o casă mare mai intră un musafir, nu e o problemă. Vreau să reiterez de ce cred că este bun conceptul nostru: pentru că este un concept lipsit de barbarie inutilă. Am auzit luări de poziţii în media că să omorăm toţi câinii vagabonzi. Nu mi se pare o abordare potrivită pentru perioada în care trăim, nemaivorbind de faptul că s-a încercat în multe oarşe, dacă îmi amintesc bine acum câţiva ani chiar şi în Bucureşti, fără niciun fel de succes", a precizat Klaus Johannis.Klaus Johannis a mai explicat că există şi alte soluţii pentru a scăpa de câinii maidanezi, una fiind adopţia internatională, care a fost îmbrăţişată la Sibiu."Noi am dezvoltat împreună cu o serie de ONG-uri o serie de programe foarte bune, ONG-uri care intermediază adopţii de câini şi în Germania, şi în Austria şi în altă parte, dar şi în ţară. Avem programe de conştientizare în şcoli care vin să arate şi ce se poate face pentru a veni în sprijinul unui câine şi ce trebuie evitat pentru a preveni astfel de accidente tragice", a mai declarat primarul Sibiului, Klaus Johannis.Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Sibiu, din 2009, când a debutat un program de sterilizare a câinilor comunitari din oraş şi până în prezent, au fost sterilizaţi 6.612 câini.Primarul Klaus Johannis a spus că, estimativ, în prezent, în municipiu există până în 3.000 de câini comunitari. Si alti primari au rezolvat problema in orasele lor si nu prin cruzime: in Brasov, Tg. Mures...in concluzie, se poate si altfel fara prea multa suferinta din orice parte ar putea veni ea. 2 Link spre comentariu
liu80 Reputație: 108 Postat Septembrie 8, 2013 Partajează Postat Septembrie 8, 2013 Pentru ca aia sunt oameni si sunt acolo pentru reeducare si reintegrare in societate. Astia iubitorii de animale jignesc pe toata lumea doresc moartea in chinuri a celor care nu iubesc animelele, dar ei mananca carne.Cum se cheama asta? Acuma ca iubiti cainii va inteleg dar cauciucurile de la masina lui Nadin cu ce au gresit. Nu astept raspuns doar mi-am exprimat si eu parerea liber si democratic. Link spre comentariu
0_o Reputație: 97 Postat Septembrie 8, 2013 Oras:in lume Oras:in lume Partajează Postat Septembrie 8, 2013 Un exemplu dau si atat. Am pe cineva in familie care iubeste mult animalele.In special cainii.Stam la curte,avem 2 afara si unul in casa.Nu mai spun ca pe traseul spre serviciu toti maidanezii sunt hraniti cu regularitate.Este ingrozita de ideea ca majoritatea cainilor vor fi eutanasiati.In acelasi timp,avem vreo 100 de gaini ,10 curci ,10 gaste ,2 porci care,cel putin gainile, sunt duse chiar de ea la un nene sa le sacrifice pentru a fi bagate la cuptor sau fripte pe gratar.Cand ii atrag atentia ca este un suflet si ca acel animal este omorat bestial,imi spune ca nu este acelasi lucru.Si ganditi-va ca acele animale enumerate de nimeni nu fac rau nimanui.Vreau sa vad cati dintre cei care vreti si sustineti ca patrupezii astia lasati liber NU trebuiesc eutanasiati NU mancati pui,gasca ,curca,porc,fazan,etc. Gluma:Sfat intre animale care este cel mai de temut animal din lume. Tigrul : Numai si de la o distanta de 100 de metri orice om se teme de mine.Leul : Numai si de la o distanta de 1000 metri,doar sa ma-mi auda ragetul si orice om se teme.Puiul de gaina : Numai sa tusesc si se teme toata pupulatia lumii.Daca nu intelegeti gluma o explic la cerere:))))) Link spre comentariu
Afriq Reputație: 1265 Postat Septembrie 8, 2013 Telefon: [email protected] Oras:Bucuresti Telefon: [email protected] Oras:Bucuresti Partajează Postat Septembrie 8, 2013 Iubesc animalele (adica animalele pe bune...), pasarile, florile... Beleaua este ca suntem intr-o tara in care se continua sa se fure pe rupte... o tara in care nivelul de saracie este incredibil de mare...Nu zic de eutanasiere ca ar fi buna, dar ce solutie avem? Nu este normal sa punem cainii inaintea oamenilor... nu este normal ca sumele alocate pentru un caine in adapost sa foe la fel de mari cu cele alocate unui copil in orfelinat... ni este normal ca atunci cand urlam pe toate partile ca nu avem bani pentru sanatate sau educatie, cand trebuie sa vedem conditiile infernale in care traiesc copii din orfelinate sau batranii din adaposturi sau ce li se ofera vagabontilor sa alocam tone de bani pentru adapostirea cainilor de pe strazi. Sunt zeci de mii de caini numai in bucurești. .. ar insemna daca ar fi pe bune si nu hotie zeci de milioane pe an cheltuieli... daca nu chiar sute de milioane!!!! Hai sa fim realisti... asociatiile astea care se bat cu pumnii in piept nu fac altceva decat sa suga bani. Actiune efectiva? Pula! 90% dintre samaritenii pe care ii vezi la adaposturi dau drumul pe strada noilor adoptati in maxim o saptamana!Cu durere in suflet... nu dati cu piatra... nu ma condamnati...dar asta e singura solutie. Nu suntem ca cei care ne condamna... cu trei caini in cartier... nu suntem ca occidentalii cu trei caini pe oras... Link spre comentariu
nicolae32 Reputație: 192 Postat Septembrie 8, 2013 Oras:craiova Oras:craiova Partajează Postat Septembrie 8, 2013 Vad ca locuiesti in Constanta, te invit sa vii la Bucuresti si sa iti lasi copilul 10 metri in fata ta sa se plimbe printre blocuri la mine in cartier. Apoi revin-o pe forum sa vorbim. Stai linistit ca e plin si in Cta. Ieri m-au alergat niste caini la mine in cartier. Nu mai poti sa mergi nicaieri pe strada ca javrele astea sunt peste tot si nu scapi fara sa te latre sau sa-ti jumuleasca hainele cel putin. Normal ca nu considerati maidanezii un pericol daca va urcati in masina in fata blocului si apoi conduceti pana la munca si inapoi, n-ati iesi sa mergeti pe jos vreodata. Daca tot sunteti asa iubitori de animale luatii acasa pe toti pe banii vostrii, cainele ce la muscat pe copilul ala stimula in registrele unui adapost de caini a unui ong, deci a fost trecut ca face parte din adapost si apoi eliberat, numai gura e de iubitorii de animale, dar cand e vorba sa puna mana sa faca ceva n-ai sa vezi. Link spre comentariu
dick Reputație: 173 Postat Septembrie 8, 2013 Telefon: [email protected] Oras:București Telefon: [email protected] Oras:București Partajează Postat Septembrie 8, 2013 Pentru copilasul ucis, port o mare parere de rau si Dumnezeu sa il odihneasca fiindca la randul lui a fost un sufletel nevinovat.. Cat despre neatentia bunicii, consider ca avand copil/nepot inseamna o mare raspundere, nu numai hrana, casa, imbracaminte, ci si VIGILENTA. In 5 minute, copilul chiar daca era langa ea, putea sa bage ceva in gura ce ii poate cauza in cel mai grav caz moartea. Iar pt ca s-au inmultit cainii pe strada, nu este vina lor ca au aparut pe lumea asta, vina este a celor care nu trebuia sa lase sa se ajunga in situatia actuala. Nu sunt de acord cu masacru in masa a cainilor, ci cu adunarea lor in adaposturi amenajate. Siguranta oricarui cetatean este mai presus de orice, cainii nu trebuie sa se mai inmulteasca pe strazi, dar de la a gasi solutii civilizate pana la a te fixa pe una singura si cea mai cruda (omor) ...mie imi suna a criminalitate indiferent ce motiv ar exista. Nu sunt niste obiecte, sunt niste suflete ce doresc si ele sa se bucure de viata asa cum si noi ne dorim sa traim chiar daca viata este uneori mai rea si uneori mai buna. @coolandhotman pe tema aceasta simteam nevoia de a gasi si oameni care sunt non-agresivi. Este cert ca fiecare om se naste cu o doza de agresivitate, dar depinde de fiecare in evolutia sa cat (mult/putin) poate sa o tina sub control. Pentru greselile oamenilor ne varsam agresivitatea pe caini (rasa inferioara noua), cerand omorarea lor in locul adapostirii lor in locuri special amenajate si verificarea lor periodica. A cui este agresivitatea? A sufletelor nevinovate care sunt lasate pe strada (inzestrate doar cu mecanisme primare precum perceptia, senzatiile, afectivitatea) sau a oamenilor care sunt detinatorii unui creier mult mai dezvoltat ce poseda in el GANDIREA, IMAGINATIA, LIMBAJUL, ATENTIA, VOINTA? Sunt criminali in randul oamenilor ce poseda adaposturi (puscarii) si carora li se plateste din buzunarul fiecaruia mancarea, medicamentele..de ce nu se putea face adaposturi si pt caini? Apropos, Huidu a omorat 3 oameni dintr-o singura lovitura si este lasat in libertate (si multe cazuri asemanatoare), iar pt unii caini agresivi ii omoram pe toti fara nici o remuscare.. Eutanasierea va fi un masacru tinand cont ca romanii nostrii vor ''eutanasia la norma'' fiindca li se va cere probabil rezultate cat mai rapide. Acei doctorasi veterinari carora nu le pasa de animale ci de meseria de calau, nu vor tine cont ca suferinta lor sa nu fie prea mare, ii vor lasa sa se chinuie pana nu mai au suflare (parerea mea). Ma uimeste si ma ingrozeste cruzimea si numarul celor ce doresc moartea acestor animale.. dupa un sondaj de opinie sunt 72% din bucuresteni care cer omorarea lor si nu adaposturi pt ei http://www.gandul.info/stiri/studiu-72-dintre-bucuresteni-ar-vota-la-refendum-pentru-eutanasierea-cainilor-11298006 Iar adoptia unui caine dureaza vreo doua saptamani din cate am inteles. Protest la Universitate faţă de eutanasierea câinilor maidaneziCâteva zeci de persoane s-a adunat la Universitate, în faţa Teatrului Naţional, pentru a protesta faţă de eutanasierea câinilor comunitari, susţinând că aceasta nu este o soluţie şi pronunţându-se în favoarea sterilizării.Manifestanţii, cu vârste cuprinse între 20 şi 60 de ani, câţiva veniţi cu câinii de companie, au afişat pancarte cu mesaje ca: "Nu eutanasierii, da sterilizării", "Stop masacrului, noi suntem vocea lor", "Copiii iubesc maidanezii. Nu eutanasiaţi sufletul copiilor. Alegeţi viaţa".De asemenea, pe un afiş, în dreptul pozei cu un căţel era scris: "Suntem pedepsiţi pentru greşelile voastre".Una dintre femeile care manifestau, care s-a recomandat drept Petra Ciocan, a spus că protestul a fost unul spontan şi că mobilizarea s-a făcut pe Facebook. Ea a precizat că deţine un adăpost la Giurgiu, unde are în grijă 150 de câini, şi că nu este de acord cu lăsarea maidanezilor pe stradă, dar nici cu eutanasierea lor."Noi, care iubim câinii, iubim şi oamenii", a mai spus femeia.Manifestaţia de la Universitate vine după ce propunerea primarului Capitalei Sorin Oprescu de organizare a unui referendum local prin care cetăţenii să se pronunţe în favoarea sau împotriva eutanasierii câinilor comunitari a fost aprbată în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, scrutinul urmând să aibă loc pe 6 octombrie.Edilul a făcut această propunere după ce Ionuţ Anghel, în vârstă de patru ani, a murit în 2 septembrie, după ce a fost atacat de câini maidanezi, în apropierea Parcului Tei, iar fratele acestuia, de şase ani, a fost muşcat de un picior, dar a reuşit să fugă şi să-şi anunţe bunica. Unde duce agresivitatea unor oameni: http://www.dcnews.ro/2013/09/oamenii-au-inceput-sa-ucida-cainii-imagini-socante/ http://www.google.ro/imgres?start=107&sa=X&rlz=1C1CHNY_roRO502RO508&biw=1024&bih=653&tbm=isch&tbnid=YVgTgqcc_ZspXM:&imgrefurl=http://www.zoso.ro/gandire-asociatie-protectie-cainilor/&docid=VoKXZTzv7iASKM&imgurl=http://images.zoso.ro/img/2011/10/cap-de-caine.jpg&w=960&h=720&ei=RY8rUubUJYSmhAfTmoHQCQ&zoom=1&ved=1t:3588,r:21,s:100,i:67&iact=rc&page=8&tbnh=178&tbnw=214&ndsp=15&tx=118&ty=96 Parerea altora: Johannis: Nu sunt de acord cu eutanasierea masivă a câinilor comunitari, e o barbarie inutilă Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Johannis, a declarat, joi, că este împotriva eutanasierii masive a câinilor comunitari, această soluţie fiind luată în calcul doar pentru câinii bolnavi şi nu ca metodă generală, în acest caz fiind considerată "barbară". Potrivit prim-vicepreşedintelui PNL, totodată primar al Sibiului, Klaus Johannis, eutanasierea masivă a câinilor comunitari este o soluţie "barbară" şi nu trebuie luată în calcul decât pentru câinii bolnavi."Nu sunt nicidecum de acord cu eutanasierea masivă a câinilor comunitari. Eutanasierea este o soluţie pentru câinii bolnavi, cu malformaţii, probabil. Cred că ar trebui studiată puţin o modificare de lege, în cazul câinilor agresivi, fiindcă există astfel de exemplare. Se pot identifica şi se pot eutanasia. Dar ca metodă generală, mi se pare de-a dreptul barbară. Dacă vorbim de legistaţie (…) nu ar fi benefică o lege detaliată, fiindcă fiecare localitate are specificul ei", a spus Johannis, joi, într-o conferinţă de presă.Prim-vicepreşedintele PNL consideră că problema câinilor comunitari este una care ţine de "curtea primăriilor, nu a Parlamentului, Guvernului, Preşedinţiei sau ONG-urilor"."Nu este o problemă de Guvern, una centrală. Este o problemă de guvernare locală. Problema este în curtea primăriilor, nu a Parlamentului, a Guvernului, a Preşedinţiei, şi nici a ONG-urilor. ONG-urile au un rol important de sprijin şi noi avem parteneriate de acest fel care ne ajută, dar ele nu rezolvă problema şi nici nu ar fi cinstit să aşteptăm de la ONG-uri să rezolve o problemă de gospodărire locală. Nu cred că toate problemele care sunt de interes public major trebuie rezolvate integral prin inventarea unei noi legi sau unei ordonanţe. Legislaţia poate fi îmbunătăţită, dar problema trebuie rezolvată acolo unde apare, în comunitatea locală", a declarat Johannis.Potrivit acestuia, în Sibiu, problema câinilor comunitari este bine gestionată, câinii comunitari fiind luaţi de pe stradă, sterilizaţi şi igienizaţi la Centrul din Dealu Guşteriţei, ţinuţi acolo timp de două săptămâni, după care, dacă nu îi adoptă nimeni, sunt repuşi în teritoriu, însă prin sterilizare câinii vor dispărea natural."După părerea mea, modul în care am început noi, în 2008, să rezolvăm problema, este o cale bună, dar care necesită mai mulţi ani. Noi ne-am hotărât să construim un centru special destinat câinilor comunitari, am înfiinţat un serviciu public care se ocupă de acest lucru. Câinii sunt prinşi în oraş, duşi la centru, unde sunt sterilizaţi, igienizaţi, ţinuţi la dispoziţia sibienilor cam 2 săptămâni, timp în care aceşti câini pot fi adoptaţi. Cei care nu vor fi adoptaţi, după perioada prevăzută de lege, vor fi repuşi în oraş, în cartierul de unde au fost luaţi. În acest fel se reduce foarte foarte mult rata natalităţii şi, în timp, această specie de câine comunitar va dispărea aproape de tot din peisajul urban. Nu se întâmplă repede, fiindcă aceşti câini sunt destul de rezistenţi, dar şi fiindcă foarte mulţi sibieni care nu doresc să preia răspunderea pentru un câine îl hrănesc totuşi pe lângă bloc, de exemplu", a explicat Klaus Johannis.Totodată, Johannis a spus că se confruntă şi cu problema "câinilor musafiri", aduşi din alte zone şi abandonaţi în Sibiu."Nu dispare repede specia şi deoarece se pare că există comunităţi din jur care au găsit şi ei soluţia pentru câinii comunitari: îi adună şi îi aduc în Sibiu. Noi ne ocupăm şi de aceştia. La o casă mare mai intră un musafir, nu e o problemă. Vreau să reiterez de ce cred că este bun conceptul nostru: pentru că este un concept lipsit de barbarie inutilă. Am auzit luări de poziţii în media că să omorăm toţi câinii vagabonzi. Nu mi se pare o abordare potrivită pentru perioada în care trăim, nemaivorbind de faptul că s-a încercat în multe oarşe, dacă îmi amintesc bine acum câţiva ani chiar şi în Bucureşti, fără niciun fel de succes", a precizat Klaus Johannis.Klaus Johannis a mai explicat că există şi alte soluţii pentru a scăpa de câinii maidanezi, una fiind adopţia internatională, care a fost îmbrăţişată la Sibiu."Noi am dezvoltat împreună cu o serie de ONG-uri o serie de programe foarte bune, ONG-uri care intermediază adopţii de câini şi în Germania, şi în Austria şi în altă parte, dar şi în ţară. Avem programe de conştientizare în şcoli care vin să arate şi ce se poate face pentru a veni în sprijinul unui câine şi ce trebuie evitat pentru a preveni astfel de accidente tragice", a mai declarat primarul Sibiului, Klaus Johannis.Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Sibiu, din 2009, când a debutat un program de sterilizare a câinilor comunitari din oraş şi până în prezent, au fost sterilizaţi 6.612 câini.Primarul Klaus Johannis a spus că, estimativ, în prezent, în municipiu există până în 3.000 de câini comunitari. Si alti primari au rezolvat problema in orasele lor si nu prin cruzime: in Brasov, Tg. Mures...in concluzie, se poate si altfel fara prea multa suferinta din orice parte ar putea veni ea.Scuze pentru citatul de mai sus, ceva mai lung! Dar sunt in totalitate de acord cu primarul Sibiului! Rezolvarea rezonabila in cazul de fatza nu se face prin solutii la modul general, indiferent ca este vorba de eutanasiere sau sterilizare! Solutia trebuie gandita si lasata spre rezolvare pe plan local! Fiecare sa-si faca ordine in ,,curtea,, lui! Daca se vrea eutanasierea, foarte bine! Daca administratia locala isi permite cheltuielile si exista fonduri si posibilitati de adapost si steriliizare, si mai bine! Parerea mea este ca solutia nu se regaseste intr-o abordare radicala, ci intr-una rezonabila, neutra! Dealtfel, cred ca abordarea rezonabila a dus la referendumul cu eutanasierea cainilor din Bucuresti! Si ce va rezulta la Bucuresti, sa se aplice! Dar numai la Bucuresti! Nu si la Sibiu sau Brasov! Link spre comentariu
maseuza_ramona Reputație: 155 Postat Septembrie 8, 2013 Telefon: [email protected] Oras:de negasit Telefon: [email protected] Oras:de negasit Partajează Postat Septembrie 8, 2013 Sunt de acord cu tine, Afriq. Daca banii alocati pentru sterilizare si adaposturi s-ar fi folosit CUM TREBUIE si cei care ar fi trebuit sa se ocupe de asta, si-ar fi facut treaba cu maxima constiinciozitate (cum e in afara), atunci lucrurile stateau astazi altfel. Daca toanta aia obeza care era responsabila de unul dintre caini ar fi fost in situatia familiei lui Ionut si i-ar fi MANCAT DE VIU ei copilul, sunt curioasa daca ar mai fi zambit flegmatic si ar fi incercat sa se spele pe maini de responsabilitate !! RUSINE NENOROCITILOR CU NUME DE OM SI FARA JUDECATA ! Poate are si bunica partea ei de vina ca nu a fost vigilenta, sarmana va trage cu remuscarile toata viata. Dar nu e primul caz intamplat, poate e primul de o asa gravitate si ferocitate !! Daca nu se eutanasiaza cainii, situatia va trena inca pe putin 20 de ani sau, ma rog, la infinit. Fiind in haite si nemancati devin extrem de agresivi. Pe unul singur il mai sperii, mai dai cu piciorul, dar cand sunt 4-5 hamesiti care se mai si intarata unul pe altul, nu ai prea multe sanse in fata lor. Acum vreo 13 ani, prin 2000, m-au muscat cainii maidanezi din spatele blocului unde locuiam. Caini pe care ii cunosteam. Nu le dadeam de mancare, insa stiam ca sunt ai blocului. Eram singura, ziua in amiaza mare, trecand prin spatele blocului, sa plec la munca. Mi-au rupt blugii (noroc ca aveam pantaloni lungi), am ramas oricum cu o muscatura destul de nasoala, din care sangele curgea in voie. Erau turbati, aveau spume la gura si maraiau in continuu. M-am inhatat mai multi, nu doar unul singur, tocmai pentru ca se intaratau intre ei si mie imi era frica de moarte si nu stiam cum sa scap. Nu mai retin exact, dar am impresia ca am fost salvata de cineva care trecea pe acolo, care a reusit sa-i goneasca cu ceva batz mai mare. O buna perioada am stat cu piciorul pansat, nemaivorbind de vaccinurile antirabice pe care a trebuit sa mi le fac. Si totusi am scapat usor ! Cei care se bat cu pumnii in piept pentru caini, sa-i ia acasa. Au timp pana se va pune in aplicare eutanasierea in masa. Nu e o solutie minunata, adevarat ! Dar este o solutie rezonabila in situatia prezenta, cand sunt scapati de sub control. Cred ca totusi, noi, oamenii, suntem mai importanti decat cainii. Noi nu ii mancam pe ei, ei de ce ne mananca pe noi ?? Intr-o tara in care nivelul de trai este asa cum este si multi oameni traiesc la limita subexistentei, noi hranim cainii vagabonzi, ca mai tot ei sa se intoarca impotriva noastra. Si da, poate nu e vina lor ca s-au inmultit amenintator, ci tot a oamenilor. Dar daca s-a ajuns aici, degeaba mai cautam vinovati prin analele trecutului. Trebuie sa aplicam solutii radicale pana nu e prea tarziu. EU SUNT PENTRU EUTANASIERE !CINE E IMPOTRIVA SA II IA ACASA PE TOTI, SA LE DEA DE MANCARE, SA LE FACA VACCINURI ETC, SI SA LASE MANIFESTATIILE IPOCRITE. NUMAI GURA E DE VOI, JENANT ! GANDITI-VA DOAR CA POATE URMATOAREA VICTIMA VA FI COPILUL VOSTRU. I-ATI OMORI ATUNCI ?? Link spre comentariu
Vizitator Reputație: 0 Postat Septembrie 8, 2013 Partajează Postat Septembrie 8, 2013 Trebuie găsite soluţii combinate pentru soluţionarea problemei. Mie îmi plac câinii, dar mi-e frică de cei de pe străzi. Nu vreau să-i mai văd pe străzi şi să mă latre la orice colţ de stradă!100 mii de câini nu pot fi strânşi şi ţinuţi pe banii contribuabililor zece ani în adăposturi. E clar că unii vor trebui omorâţi. Nu mi se pare nimic oribil în chestia asta. Animalul a fost creat de Dumnezeu să fie oamenilor de folos. Câinele are rolul lui în casele şi curţile oamenilor. Dacă ne-ar invada oraşul şobolanii sau prin absurd lupii ce am putea face?Mi se pare de bun simţ ca cei ce iubesc câinii să îi adopte şi să se preocupe de îngrijirea lor în casele lor, curţi sau ţarcuri special amenajate în jurul blocurilor. Să li se aplice amenzi zdravene celor care nu respectă legea. În felul acesta în termen de un an problema ar putea fi rezolvată cu condiţia ca autorităţile să fie pe deplin vigilente şi opinia publică să susţină aceste măsuri. Inclusiv impunerea unei taxe municipale în acest scop ar putea fi binevenită. Dar iniţierea unui referendum care să împartă cetăţenii în două tabere ireconciliabile mi se pare inacceptabil. Link spre comentariu
maseuza_ramona Reputație: 155 Postat Septembrie 8, 2013 Telefon: [email protected] Oras:de negasit Telefon: [email protected] Oras:de negasit Partajează Postat Septembrie 8, 2013 Cat despre articolul emotionanto-mobilizator al lui nenea asta citat initial, ce scrie atat de cursiv, plastic si revoltator despre animalul din noi, ii amintesc ca, totusi, in vremurile prezente omul si raul din el a mai fost domolit. Raul din oameni a existat de cand exista insusi omul si nu poate fi eradicat de nici o lege pamanteana, ci doar putin mai reglementat, in sensul stabilirii unei ordini relativ multumitoare. Cine nu ma crede, sa citeasca despre Sclavagism, despre Inchizitie, despre lagarele de concentrare ale celui de-al doilea razboi mondial, etc, despre alte orori cu adevarat sangeroase produse de oameni in contra oamenilor. Da' totusi are relativa dreptate. Tre' sa fim mai buni. Tre' sa nu facem nimic, sa stam in banca noastra si sa fim de o bunatate pura. Dar ce te faci cand "colegul" te musca de ureche ? Aaaa, da, ii dai si cealalta ureche. In felul asta, cu putin noroc ramanem surzi, poate si imuni la tot ce se intampla in lume. Dar murim cu impacarea de sine ca am fost de o bunatate pura. Link spre comentariu
mk23 Reputație: 579 Postat Septembrie 8, 2013 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Partajează Postat Septembrie 8, 2013 Iubesc animalele (adica animalele pe bune...), pasarile, florile...Beleaua este ca suntem intr-o tara in care se continua sa se fure pe rupte... o tara in care nivelul de saracie este incredibil de mare...Nu zic de eutanasiere ca ar fi buna, dar ce solutie avem? Nu este normal sa punem cainii inaintea oamenilor... nu este normal ca sumele alocate pentru un caine in adapost sa foe la fel de mari cu cele alocate unui copil in orfelinat... ni este normal ca atunci cand urlam pe toate partile ca nu avem bani pentru sanatate sau educatie, cand trebuie sa vedem conditiile infernale in care traiesc copii din orfelinate sau batranii din adaposturi sau ce li se ofera vagabontilor sa alocam tone de bani pentru adapostirea cainilor de pe strazi. Sunt zeci de mii de caini numai in bucurești. .. ar insemna daca ar fi pe bune si nu hotie zeci de milioane pe an cheltuieli... daca nu chiar sute de milioane!!!!Hai sa fim realisti... asociatiile astea care se bat cu pumnii in piept nu fac altceva decat sa suga bani. Actiune efectiva? Pula! 90% dintre samaritenii pe care ii vezi la adaposturi dau drumul pe strada noilor adoptati in maxim o saptamana!Cu durere in suflet... nu dati cu piatra... nu ma condamnati...dar asta e singura solutie. Nu suntem ca cei care ne condamna... cu trei caini in cartier... nu suntem ca occidentalii cu trei caini pe oras... De acord cu tine, Afriq, si cu Ramona. Eu unul, iubesc cainii foarte mult, uneori chiar si maidanezii, ma mai joc cu ei pe strada daca ii vad ca sunt blanzi, insa niciodata nu voi pune cainii inaintea oamenilor. Ce se intampla in Bucuresti e strigator la cer. Exista unele cartiere pline de caini vagabonzi, unde efectiv ti-e frica sa iesi singur noaptea pe strada din cauza lor. Cu parere de rau consider ca eutanasierea e cea mai buna solutie in momentul de fata. Cine ii iubeste atat de tare sa-i ia acasa, vorba ta Ramona. Si eu ii iubesc, dar celor violenti le-as rupe picioarele daca as avea ocazia. Si eu chiar sunt un iubitor de caini... cine ma cunoaste poate sa confirme. Link spre comentariu
Sexything Reputație: 11039 Postat Septembrie 8, 2013 Oras:In a Bubble Oras:In a Bubble Partajează Postat Septembrie 8, 2013 Cu toate ca mi-am exprimat parerea odata,citind toate posturile de mai sus,simt nevoia de reactie.Iubesc animalele mai mult decat pe orice om din lumea asta.Faptul ca s-a ajuns ca acel catel sa devoreze copilul,e vina oamenilor. Ei au lasat sa se ajunga la asa ceva.Faceti un exercitiu de imaginatie.Sunt sute de criminali in Romania: cei care provoaca accidente de masina (inventata tot de om,care pe langa ca polueaza,mai si ucide), cei care nu isi fac meseria cum trebuie (se desprinde o bucata de caramida de pe cladire si ucide un om), cei care ucid cu buna stiinta (pentru avere sau alte motive) si mai sunt N motive de criminali. Acei "oameni" ce merita?Fiind o fiinta rationala (se presupune),de ce ar trebui sa aiba ei drept de viata si de moarte asupra noastra? As propune pedeapsa capitala pentru acestia. Pentru ca ne consideram fiinte superioare,insa decidem moartea doar unor amarate de animale care nu se pot apara,care nu pot vorbi,suflete pure (nu ca a oamenilor,care sunt negre) si nevinovate.Nu,nu as ucide acele suflete care au ajuns sa faca acest lucru din dorinta de supravietuire. Nu ei sunt de vina,ci oamenii care au fost ocupati cu indesatul banilor in buzunar,decat cu gasirea unei solutii la aceasta problema. In schimb,nu as avea nici o remuscare sa ii pun la spanzuratoare pe toti cei vinovati de aceasta atrocitate. Nu merita copilasul sa moara,insa nu cainii sunt de vina,ci oamenii. P.S. Cunosc sute de persoane in Maramures care au adoptat si nu se ajunge la astfel de evenimente.Iar cainii de pe strazi,putini la numar,sunt hraniti de noi si nu ne ataca. P.S.2. Ma amuza si intristeaza,in acelasi timp,faptul ca oamenii decid sa fie buni doar de Sarbatori. Cand au impresia ca ii vede Dumnezeu. Oare nu ii vede si in restul anului ,cand sunt doar niste lichele care alearga dupa bani si ignora toata suferinta din jurul lor? Cand am fost in Bucuresti,in centru era o doamna fara un picior,care statea pe asfalt si cersea. Sute de oameni au trecut intr-un interval de 15 minute. Nici macar unul nu si-a indreptat privirea spre ea,ce sa mai spun sa o ajute cu un amarat de leu? Da,eu am bagat mana in buzunar si i-am dat.De ce? Pentru ca nu stii care sunt motivele pentru care a ajuns in acea situatie. Oricand putem ajunge noi in aceeasi situatie.Deci,despre ce vorbim? Bunatatea umana? Hai ca imi vine sa rad. In schimb,un caine, daca ii oferi adapost,iubire si hrana,te va iubi infinit mai mult si ti-o va arata intotdeauna. Sa nu mai povestim ca iti va fi loial toata viata. Link spre comentariu
Vizitator Reputație: 0 Postat Septembrie 8, 2013 Partajează Postat Septembrie 8, 2013 Sexything, în Bucureşti oamenii nu sunt ca în Maramureş. Apoi în oraşul ăsta sunt prea mulţi câini. Cei mai mulţi sunt agresivi, bolnavi, neîngrijiţi. Iubitorii de animale strigă de ani de zile în favoarea maidanezilor, blochează orice decizie politică coerentă şi nu sunt în stare să conştientizeze opinia publică prin campanii, să facă efectiv ceva pentru ca sistemul de adopţii să funcţioneze. În chestiunea asta, eu cred că fanii maindanezilor au un dram foarte mare de vină. Dar ei nu-şi asumă nimic.E vina oamenilor că s-a ajuns unde s-a ajuns,dar putem să stăm cu mâinile încrucişate şi să ne văităm întruna că am greşit? A venit momentul să facem ordin în oraş în chip raţional cu costuri rezonabile. Link spre comentariu
coolandhotman Reputație: 1198 Postat Septembrie 8, 2013 Oras:Constanta Oras:Constanta Autor Partajează Postat Septembrie 8, 2013 Cu toate ca mi-am exprimat parerea odata,citind toate posturile de mai sus,simt nevoia de reactie.Iubesc animalele mai mult decat pe orice om din lumea asta.Faptul ca s-a ajuns ca acel catel sa devoreze copilul,e vina oamenilor. Ei au lasat sa se ajunga la asa ceva.Faceti un exercitiu de imaginatie.Sunt sute de criminali in Romania: cei care provoaca accidente de masina (inventata tot de om,care pe langa ca polueaza,mai si ucide), cei care nu isi fac meseria cum trebuie (se desprinde o bucata de caramida de pe cladire si ucide un om), cei care ucid cu buna stiinta (pentru avere sau alte motive) si mai sunt N motive de criminali. Acei "oameni" ce merita?Fiind o fiinta rationala (se presupune),de ce ar trebui sa aiba ei drept de viata si de moarte asupra noastra? As propune pedeapsa capitala pentru acestia. Pentru ca ne consideram fiinte superioare,insa decidem moartea doar unor amarate de animale care nu se pot apara,care nu pot vorbi,suflete pure (nu ca a oamenilor,care sunt negre) si nevinovate.Nu,nu as ucide acele suflete care au ajuns sa faca acest lucru din dorinta de supravietuire. Nu ei sunt de vina,ci oamenii care au fost ocupati cu indesatul banilor in buzunar,decat cu gasirea unei solutii la aceasta problema. In schimb,nu as avea nici o remuscare sa ii pun la spanzuratoare pe toti cei vinovati de aceasta atrocitate. Nu merita copilasul sa moara,insa nu cainii sunt de vina,ci oamenii. P.S. Cunosc sute de persoane in Maramures care au adoptat si nu se ajunge la astfel de evenimente.Iar cainii de pe strazi,putini la numar,sunt hraniti de noi si nu ne ataca. Link spre comentariu
maseuza_ramona Reputație: 155 Postat Septembrie 8, 2013 Telefon: [email protected] Oras:de negasit Telefon: [email protected] Oras:de negasit Partajează Postat Septembrie 8, 2013 Nu doresc sa fiu malitioasa, dar sunt curioasa, Sexy, daca, in timpul cat ai avut vacanta lucrativa la Bucuresti, te-ar fi muscat niste vagabonzi ai Bucurestiului si-n loc sa faci lumea sa se simta bine, ai fi stat prin spital cu piciorul pansat si antirabice....Ai mai fi considerat ca sunt suflete bune cainii maidanezi din Bucuresti ? Nu ma pot pronunta de Baia Mare, cum la fel nu cred ca tu cunosti flagelul din Bucuresti, mai mult decat ce vezi la TV (not the same thing), prin urmare parerea ta este putin pe langa realitate. Vorbesti ca un om de pe banca de rezerve, care considera ca fotbalul e usor si ca se fac bani multi si ce baieti misto sunt fotbalistii, dar nu constientizeaza ca o fractiune de secunda iti poate aduce paralizia (vezi cazul Nesu). Si te intreb : Daca te-ai muta in Bucuresti, ai da toti banii facuti din escort sa ingrijesti acesti caini - suflete bune, care n-au nici o vina ?? Vreau un raspuns sincer, stiu ca esti fata desteapta, dar fara ipocrizie, te rog ! Link spre comentariu
Sexything Reputație: 11039 Postat Septembrie 8, 2013 Oras:In a Bubble Oras:In a Bubble Partajează Postat Septembrie 8, 2013 Nu,probabil nu toti banii,insa cu siguranta as oferi o suma consistenta. Stii,la noi in Maramures exista un adapost care are in grija sute de caini. Poate ca ma crezi sau nu,insa intotdeauna,atat eu cat si prietenii mei,donam bani acestei asociatii. E greu oare sa isi rupa oamenii o paine de la gura si sa ajute? Parese ca in alte locuri da.Cu siguranta nu as fi dat vina pe caini. Retineti ca oamenii sunt vinovati.De ce aruncati vina asupra animalelor nevinovate? Ca as fi stat 10-15 zile in spital? Cu siguranta nu as fi dorit moartea animalelor,ci a "oamenilor" care au facut ca situatia sa va scape de sub control.O parere obiectiva oricand ar trebui sa fie binevenita.Si da,nu poti compara Bucurestiul cu Maramuresul. Nu din cauza dimensiunilor, cat a faptului ca la noi s-a gasit o solutie sa traim linistiti impreuna cu cateii de pe strazi. Exista o vorba: Omul este cel mai periculos animal. Link spre comentariu
Vizitator Reputație: 0 Postat Septembrie 8, 2013 Partajează Postat Septembrie 8, 2013 Observ că mulţi compară oamenii cu animalele, hai să fim serioşi. Parcă n-am fi creştini, pe bune. La noi se plimbă câinii pe străzi ca vacile în India. Parcă am luat-o razna cu iubirea asta pătimaşă pentru câini. Iar câinii nu sunt ca vacile...câinile sălbăticit nu e deloc un animal blând. În schimb uităm câtă suferinţă zace în sufletul semenilor noşti, trecem nepăsători pe lângă copiii abandonaţi, bătrâni cerşetori etc. Are dreptate Ramona, cine iubeşte câinii să-i adopte şi să-i crească cu responsabilitate. Nu eşti milos dacă arunci din când în când un ciolan câinelui de pe strada ta şi apoi treci mai departe că să fie hămăiţi ăia care nu "socializează" aşa bine cu animalele.Este revoltător că nu conştientizăm lucrurile astea. De fapt suntem nişte egoişti, nu judecăm problema în spirit comunitar, Link spre comentariu
bazdkiii Reputație: 497 Postat Septembrie 8, 2013 Oras:Cluj-Napoca/Kolozsvar Oras:Cluj-Napoca/Kolozsvar Partajează Postat Septembrie 8, 2013 In primul rand vreau sa va zic ca iubesc animalele. Am acasa o gramada de animale dintre care peste 40 de caini si am grija si iubesc p fiecare(cand am deparazitat am folosti medicament pt 1200 de kg vie)...dar dupa parerea mea nu este o solutie viabila sterilizarea cainilor...si nici "depozitarea" lor in adaposturi. Sa nu vorbim de costurile sterilizarii sau a depozitarii. In primul rand trebuie sa avem in vedere in ce dracu d tara traim...o gramada d lume moare c n-are bani de medicamente ..de spitalizare....inchidem spitalele c nu sunt bani etc...si vrem sa cheltuim mlioane de euroi sa tinem caini in adaposturi(unde numai o sa sufere). Dupa parerea mea mai intai "trebuie sa faci curat" ca sa poti sa mentii dupa aia curatenia... Sa nu fim ipocriti ..viata unui om tot timpul o sa valoreze mai mult decat viata unui animal...oricat d mult as iubi animalele sau oricat de mult urasc unii oameni.punct. Intr-adevar animalele astea nu au nici o vina...ele sunt animale...sun fiinte care nu se gandesc rational ..au instincte..mi mila de ei dar dupa parerea mea enutanasierea este singura solutie viabila si eficienta...Cine vrea sa salveze caini sa-si adopte ...nu sa dea share pe net/facebook cu texte de genul:"adoptati caini". Dau share si likeuri si dupa aia merg linistit la cafea /bere cu prieteni si bagq pula in maidanezi... Haideti domnilor si doamnelor sa nu mai fiim ipocriti...Cu stima Bazdkiii Ps. Scuze pt greseli...scriu d p tel. Link spre comentariu
adrianacrina Reputație: 930 Postat Septembrie 8, 2013 Oras:Unde vreau eu. Oras:Unde vreau eu. Partajează Postat Septembrie 8, 2013 Va fi o polemica fara sfarsit pe aceasta tema ,referendumul este iarasi o mare bataie de joc la adresa noastra si a banilor publici oare de atatia ani 23 chiar nimeni nu a mai fost muscat chiar omorat sa nu uitam cazul japonezului omorat atunci a fost ceva la nivel international si.......ce s-a intamplat nimic asa si acum la fel va fi se va uita.Eu sant o iubitoare de catei am si eu un bichon o fetita dar am si un copil care I-a fost piciorul sfasiat de un caine maidanez deci va fi o polemica si atat daca in 23 de ani nu s-a facut nimic credeti ca vor face cei care santin pozitii cheie ceva? Link spre comentariu
dinozauru Reputație: 835 Postat Septembrie 8, 2013 Oras:Satul cu ministri Oras:Satul cu ministri Partajează Postat Septembrie 8, 2013 Asculta cine vrea, intelege cine poate. Intre om si caine, aleg cainele. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum