Sari la conținut

Câinele turbat din noi. Pe el să-l eutanasiem!

Postări Recomandate

Postat

Da   da da, pertinente ideile tale Capitane, insa daca vin altii din jurul Bucurestiului...Yupiii, ce bine, o sa fie si mai multi si mai hamesiti !! Posibil mai multe victime !

Eu as zice sa nu planga iubitorii de animale, caci chiar toti nu vor putea fi eutanasiati. Si la o adica, apar altii. Macar de s-ar mai scade numarul lor si tot ar fi un pas inainte.

Hai ca oricum s-a dus flama pe topicul asta. Il reaprinde cineva ??

• Oras:Sfantu Gheorghe (CV)
Postat

.Daca va scapa Bucurestiul de proprii caini vor veni alti dinspre localitatile din jurul lui.

Gresit, oamenii de la sate intotdeauna au tinut numarul cainilor sub control si fara sterilizare. Intrebati-va bunicii, o sa va  spuna ei cum :)

• Oras:Inside my mind.
Postat

@maseuza_ramona: s-a stins flama, pentru ca din fericire, macar de data asta cred ca vom atinge un consens. Majoritatea bucurestenilor vor vota pentru, daca se va tine referendumul. Ramane doar ca labagii nostri de politicieni sa puna in aplicare masura.

Postat

Gresit, oamenii de la sate intotdeauna au tinut numarul cainilor sub control si fara sterilizare. Intrebati-va bunicii, o sa va  spuna ei cum :)

Exact, ma repet, oamenii de la tara isi tin cainii in curte , nu ii abandoneaza pe strada, si inainte daca prindeau unul pe strada il alungau cu pietre. Daca o catea facea pui erau dati la alti oameni sau in cel mai rau caz inecati de foarte mici (stiu ca suna urat dar asa se facea). In nici un caz nu abandonau puii de caine la intamplare.  Va spun sigur, nu ca asa presupun ca sunt aduse haite de caini din Bucuresti in comunele din jurul Bucurestiului.

• Oras:b
  • Oras:b
Postat

Nu câinii au omorât un copil de 4 ani ci muierile proaste

Am mai scris de maidanezi. Nu există nicăieri în lumea civilizată maidanezi. La noi există. Şi în parcul Tei au omorât azi un copil de 4 ani.

Nu e vina lor. E natura lui de animal semisălbatic să-şi apere teritoriul. Aşa e câinele maidanez. Un lup mai mic, mai sfrijit şi mai obişnuit cu omul. Nu-l atacă pentru că ştie că ar ieşi prost pentru el. Dar dacă ştie că nu are cum să iasă prost, spre exemplu când e o haită plină de masculi în călduri care vor să demonstreze care dintre ei e mai alfa şi găsesc doi copii de 4 şi 6 ani. În situaţia asta e previzibil cum să reacţioneze. Ştim cu toţii. De-aia nu e vina lor. Că noi ştim că aşa sunt câinii.

E vina muierilor proaste care protestează împotriva eutanasierii. Pentru că ele iubesc câinii. Pentru că sunt ultimele scursuri umane care nu pot primi afecţiune de la un seamăn şi o primesc de la câini. Că animalele simple îţi dau afecţiune contra hrană şi protecţie. Nu au nevoie de mai mult. Nu îşi dau seama că eşti un om prost şi de căcat. Nu le pasă.

Şi câinii sunt foarte loiali. Prietenul tău Grivei, spre diferenţă de prietenul tău George, nu te îmbată să-ţi fure toţi banii la poker. Şi nici nu spune duşmanului secretul tău cel mai ascuns. Pentru că e câine, în pula mea, şi nu are capacitatea cognitivă să ticluiască o trădare.

Oamenii care empatizează excesiv cu animalele o fac dintr-o lipsă de empatie din partea semenilor.

Da. E urât să omori 100 000 de câini în Bucureşti. „Vai, animale, drepturi şi căcat!” urlă toţi străinii care i-au omorât acu 200 de ani, când nu se căca nimeni pe el cu drepturile animalelor. Sunt curios dacă îi iei pe toţi şi le dai drumul în Paris, cum o să se descurce cu ei? Că şi cu ţiganii s-au descurcat perfect.

Şi dacă ai impresia că e o soluţie să fie prinşi şi castraţi, apoi puşi în adăposturi, eşti idiot. E o soluţie la fel de plauzibilă ca aia să-i învăţăm să se cace aur ca să se autosusţină sau să-i teleportăm pe planeta câinilor fericiţi. N-are guvernul bani de aşa ceva. Mor pensionari de foame şi voi credeţi că o să scoată de undeva bani pentru hoteluri de câini fără să se enerveze toată lumea?

Dar asta e societatea. Merge cu viteza intelectuală a ultimului prost. Trebuie să fim toţi de acord cu ceva. Sau aproape toţi. Şi dacă 1000 de muieri nefutute urlă că nu trebuie omorâţi câinii vaganbonzi, nu-i omorâm.

Ştiu că în lumea imaginară în care trăiesc toate femeile proaste există o soluţie fericită în orice problemă. Dar aici nu e. Sunt două nasoale. Ori omorâm 100 000 de câini, ori mai omoară ei din când în când câte un copil.

Alegeţi o opţiune dar fiţi conştienţi de responsabilitate. Pentru că moartea acelui copil e cauzată de muierile sensibile care s-au opus omorâtului de câini vagabonzi. Sigur. Împart vina cu conducerea incompetentă, bunica inconştientă şi soarta. Dar e şi vina lor că a murit un copil.

E prima nevoie a societăţii: să nu te omoare animalele în culcuşul tău. De-aia s-au suit maimuţele pentru prima oară mai multe în acelaşi copac.

Sursa: Pitici Gratis

Postat

Hai sa ma bag si io p'acilea....Aud de multe ori zicandu-se unora, din pacate nu si mie ; ''ai suflet de caine.'' O zic in sensul de suflet rau, dar cine a avut caine stie ca e gresita exprimarea.

Sa fie aproape doi ani de la intamplarea asta...M-am dus sa vad o locatie parasita, dar care a avut zile mai bune. Bineinteles acolo erau aciuati vreo 20 de caini. M-am trezit inconjurat de ei. Am urlat cat am putut la ei ''marsh, sa moara ma-taaaa.' De obicei imi iese chestia asta si scap, dar nu si atunci. I-am întărâtat si mai rau. Noroc ca era pe acolo o masa din aia de metal comunista. Nu stiu cum am avut puterea sa o rotesc si sa fiu mai agresiv decat ei. Au muscat ei, dar nu din mine,  au muscat din masa . Pana la urma am scapat, dar am luat si masa cu mine :) . A doua zi am venit cu 2 sacii de papa la ei. Mi i am facut prieteni, unii imi dadeau si labutza, altii erau gelosi ca ii bagam pe altii mai mult in seama. Cu usurinta puteam sa ii asmut pe oricine. Cu doar 2 saci de oase aveam o armata de killeri !  Pana la urma am infiat 2 bucati,i-am dus la curte la niste cunostinte. Si acum ma cearta cunostintele astea ale mele, de altfel bune iubitoare de caini ;''bai, ne-ai adus pisici si nu caini de paza!'' Scosi din haita, hraniti zilnic si fara picioare primite in cur, cainii astia au uitat sa fie rai....

Cu alta ocazie am mers la un 'iubitor' de animale. Avea mai multi caini. Avea si pui nou nascuti.La urmatoarea vizita nu ii mai avea. Ii ''maritase'', in sensul ca i-a lasat pe strada. I se parea normal sa faca asta. Cainii nu sunt ca oamenii si delfinii sa faca sex de placere, o fac doar atunci cand natura le spune sa se inmulteasca, asta in cazul in care nu sunt castrati.

Iubesc cainii, de la 6 ani am dormit cu ei in pat. Dar nici nu doresc nimanui sa fie muscat sau omorat de o haita de caini, exact ca in cazul recent din Bucuresti. Ce-i de facut? In primul rand cainii sa nu mai fie vrajeala electorala ''ii prindem, ii castram si ii tinem in adaposturi''. Am avut ocazia sa vad un adapost din asta unde cainii se hraneau cu alti caini. Am avut ocazia sa cunosc si iubitori de caini, unii au cativa pe care ii ingrijesc. Altii ii ingrijesc doar din vorbe, in sensul ca nu fac nimic pt ei. Altii, baietii destepti, au ONG-uri si fac bani pe spinarea cainilor pe care ii ''iau'' in plasament, apoi ii arunca in strada.

Base&Poanta , ne miscam si noi mai cu talent? Cum zic si altii, prima data ne ocupam de cuib si anume, castram cainii de la tzara. Facem o licitatie, castiga partidul si castram  cainii. Cine nu vrea sa castreze, atunci plateste pt el si e obligat sa dea explicatii la cateva luni daca a futut/fatat ceva si unde au ajuns puii.

Daca se da legea asta a eutanasierii sau macar una a adoptiei, atunci o sa se gaseasca unii care vor sa salveze/infieze caini....Sa nu mai fim spurcati, noi astia care am omorat tiranul de Craciun...Deci, astia care salveaza caini si ii iau pe cheltuiala si raspunderea lor, sa zicem sa fie scutiti de la plata unui impozit (casa, masina, apa care curge de pe burlan).

Vrem o tara ca afara...,dar mai ales politicieni. Si nu vrem din astia care plang la un necaz de genul asta....Nu vrem lacrimi, vrem actiune inainte sa avem parte de actiune.

Orice caine se poate educa sau dresa. E mai greu cu oamenii....

Postat

Ma repet, nu cainii de la tara sunt problema :) acolo oamenii rezolva treburile astea .  Insa am vazut multi stapani de caini de rasa din orase, care lasau cainii lor, sa se imperecheze cu o femela maidanez, rezultatul.. stiti voi, care e

• Oras:Satu' cu ministri
  • Oras:Satu' cu ministri
Postat

Dragii mei si dragele mele, imi dau si eu cu parerea. Cainii, ca orice animal, devine agresiv cand este flamand, insetat, ori se simte amenintat. Este evident, ca marea parte a maidanezilor sunt infometati, de multe ori insetati, motiv pentru care devin agresivi. Agresivitatea lor creste atunci cand dintr-un motiv sau altul se simt amenintati. E un lucru firesc pentru tot ceea-ce inseamna regn animal. Ei au ajuns pe strazi si s-au inmultit fara a avea vreo vina, nu intru in detalii. Problema nu este eutanasierea in sine ( se practica peste tot in lume) , ci dimensiunea, care devine un adevarat masacru, nedemn de pentru statutul de oameni, ce ne pretindem a fi. Dar nici starea de fapt din Bucuresti nu poate fi tolerate la nesfarsit. Cam la 20 de locuitori, e un maidanez, adica, unul cam la 7 familii. Vi se pare putin? Vi se pare normal? Parerea mea este ca nu prin legi sau alte acte normative se poate rezolva problema, intru-cat, am vazut cam ce se intampla. Rezolvarea e simpla si complicate in acelasi timp : noi,oamenii de rand, pulimea trebuie sa o rezolvam., dupa ce ei vor fi fost stransi, adapostiti, deparazitati, sterilizati ( acuma, vorba uneia - mai nene, ce treaba am io ca I-ati castrat, ca vrea sa muste, nu sa ma futa). Singura metoda umana e adoptia, dar si aici, este pentru multi o problema, pentru cei ce pleaca dimineata la munca si vin seara. Sa lasi un caine o zi intreaga nepisat, necacat (vorbesc de cei de rasa, dresati,educati etc.) este o problema, dar un maidanez, care ori face casa o hazna, ori se apuca sa roada, sa darame, sa distruga, ori amandoua. Dar sunt familii, unde este in permanenta cineva acasa, deci aceasta problema, ar fi rezolvata. A doptati un caine! Sunt destui care stau la curte. Adoptati un caine! Sunt destui care au nemuri la tara. Luati un caine si duceti-l lor! Daca fiecare familie ar proceda intr-un sens sau altul, intr-un an, problema ar fi rezolvata. Din pacate, stiu, e o utopie! Dar poate totusi...

Postat

Ma repet, nu cainii de la tara sunt problema :) acolo oamenii rezolva treburile astea .  Insa am vazut multi stapani de caini de rasa din orase, care lasau cainii lor, sa se imperecheze cu o femela maidanez, rezultatul.. stiti voi, care e

Mda, la tara le iau gatu' la nastere sau ii aduc la oras sau ii duc la Dedulesti (pasta de mici sau le gasesc un adapost pe strada ) Orice caine trebuie castrat, mai ales cainii oraseni, doar campionii  sa fie scutiti si/sau platesti daca nu vrei caine castrat , dar sa fie tinuta sub control chestia asta si o lege mai aspra daca ii imperechezi aiurea sau pt abandon...

• Oras:craiova
Postat

.Daca va scapa Bucurestiul de proprii caini vor veni alti dinspre localitatile din jurul lui.

Daca se da legea eutanasierii doar in Bucuresti, atunci va aducem bucurosi toti cainii de la Constanta sa va ocupati si de astia.  :laugh2

Ma repet, nu cainii de la tara sunt problema  :) acolo oamenii rezolva treburile astea 

Da bineinteles, fata cateaua 6 pui, pe unu il tine si pe restu ii arunca la balta si nu zice nimeni nimic. La fel si-n mare parte de Ardeal, Maramures, ca am vazut ca se discuta mai sus de aceste zone. Doar ca mai in jos in oras nu prea merge chestia asta, te vede vreun iubitor de caini maidanezi si suna la politie.

Cainii, ca orice animal, devine agresiv cand este flamand, insetat, ori se simte amenintat. Este evident, ca marea parte a maidanezilor sunt infometati, de multe ori insetati, motiv pentru care devin agresivi.

Nu-i chiar asa. Majoritatea ataca ca le incalci zona in care isi fac ei veacu, nu ca vor sa te manance. Asta e vrajala ca sunt infometati, cainele maidanez e necrofag si gunoier.

Postat

La sate cainii sunt necesari , nu se tin doar de moft, si nici pentru companie. Si la fel de necesar este si sa-i poata lasa liberi noaptea, deseori fiind singura metoda de protectie impotriva animalelor salbatice, care intra in gradinile oamenilor, si distrug recolta. legea alta metoda de protectie impotriva animalelor salbatice nici nu permite, daca pui gard electric te baga la puscarie :)

Postat

La sate cainii sunt necesari , nu se tin doar de moft, si nici pentru companie. Si la fel de necesar este si sa-i poata lasa liberi noaptea, deseori fiind singura metoda de protectia impotriva animalelor salbatice, care intra in gradinile oamenilor, si distrug recolta. legea alta metoda de protectie impotriva animalelor salbatice nici nu permite, daca pui gard electric te baga la puscarie :)

Numarul cainilor creste exponential, nu se dubleaza. Esti naiva daca crezi ca fiecare om de la tara tine peste 6-7 caini la casa, majoritatea au 2-3 sa le apare gospodariile.

Postat

Numarul cainilor creste exponential, nu se dubleaza. Esti naiva daca crezi ca fiecare om de la tara tine peste 6-7 caini la casa, majoritatea au 2-3 sa le apare gospodariile.

Dar nu am zis nicaieri cati caini tin oamenii de la sat, Numarul variaza de marimea teritoriului de aparat .

Postat

Pana acum cateva zeci de ani Bucurestiul avea o gramada de mahalale, cu curti, si caini in curte. Sunt si acum destule zone cu case si curti. Nea' Nicu (adica Nicolae Ceausescu pt cei mai tineri) a daramat mahalalele, a construit blocuri grupa mare si i-a mutat pe tarani la oras. Aia desi traiau la bloc tot tarani se numeau si li se parea normal sa aiba cate un caine in jurul blocului pe care sa il hraneasca, ca asa era la el la curte. Numai ca nu-i asa, ca ala e domeniu public si daca vroia sa hraneasca cainele ar fi trebuit sa il ia in casa nu sa fie cainele blocului, adica al nimanui. Si acum cand hingherii incearca sa stranga cainii se gasesc cativa "oameni de bine" sa ii injure.

Postat

""La chestiune, monşer!

Treaba stă aşa: maidanezii din Bucureşti sunt o mare afacere, cu foarte mulţi bani. Trebuie să aflăm câţi bani s-au scurs din bugetul Bucureştiului şi către cine (cu nume şi prenume şi cod fiscal!) în afacerea asta a maidanezilor. Eu am câteva bănuieli, iar mecanismul îmi este clar. Sterilizarea şi adopţiile de maidanezi constituie puroiul din buba asta. În cazul copilului ucis e limpede: câine sterilizat de 8 ori pe banii mei şi care nu trebuia să se găsească pe stradă. Acesta este mecanismul – iar cifrele sunt neclare, toată lumea minte. La fel de neclară este şi legislaţia – cel puţin aşa ne mint politicienii şi jurnaliştii. Nicăieri nu am găsit o sinteză limpede, nu este clar ce vor cu adevărat cei care ne conduc. Fiecare a încercat să se suie în vreun fel pe valul furiei – iar cel mai penibil a fost Sorin Oprescu, sper să se adeverească bănuiala din Evenimentul Zilei.

Un lucru îmi este clar: nimeni dintre cei care ar putea face ceva nu vrea să rezolve problema maidanezilor din Bucureşti – nu omori găina cu ouă de aur! Toată lumea trage de timp în speranţa că va putea fi menţinut mecanismul furăciunii. Eu sper altceva: ca procurorul care anchetează cazul morţii copilului să meargă până la capăt şi să explice cum se fură banii. Sau să se autosesizeze DNA-ul, Parchetul Bucureşti – nu ştiu cum, dar un procuror nesterilizat să se apuce să scurgă infecţia din buboiul ăsta. E trist când ultima speranţă sunt procurorii."

De aici
http://www.george-damian.ro/cum-se-deturneaza-un-protest-si-ce-mai-sper-cazul-maidanezilor-4902.html

"Soluţia e simplă şi nenegociabilă:

În Bucureşti sunt aproximativ: 65.000 de câini vagabonzi.

O alocarea financiară din bugetele grase ale celor şapte primării pentru servicii de ecarisaj pentru angajarea a 15 de hingeri de primărie si amenajarea a 6 adăposturi temporarecu o capacitate de 1000 de locuri.  Hingherii vor fi fi organizaţi în echipe de câte 3 (din care unul va avea şi permis auto) şi vor fi dotaţi cu dube specializate după o instruire prealabilă. Vor fi dotaţi cu mijloce de sedare moderne şi vor acţiona civilizat, fără tămbălu şi cruzime.

Vom avea astfel câte 5 echipe de hingheri pe sector care vor avea de pontat prinderea a câte (să spunem) 10 câini pe zi, deci 50 pe săptâmână de echipă. Cumulând munca celor 5 echipe vom avea 250 de câini adunaţi săptâmânal per sector. La nivel de Bucureşti vom avea 1500 de câini strânşi săptâmânal de pe străzi.

Aceştia vor fi ţinuţi în adăposturi în vederea adoptării / recuperării pentru 7 zile. Adopţia se va face pe bază de contract de asumare a responsabilităţii cu clauze usturătoare pentru iresponsabili şi cu control periodic ulterior a condiţiiilor de adopţie. După fix şapte zile de la data intrării în adopost, în lipsa adoptării/recuperării animalele vor fi eutanasiate. În mod civilizat, folosind aceleaşi mijoace precum statele civilizate.

La o rată de eutanasiere/adopţie de cca. 1500 de câini pe săptămână scăpăm de aproximativ 6000 pe lună. În aproximativ un an de zile am scăpat de acestă mare năpastă, ruşine a Bucureştiului, a întregii ţări, dovadă de subdezvoltare culturală şi de mizerie."

De aici:

http://www.contributors.ro/fara-categorie/nu-mai-suport-sa-traiesc-intr-un-oras-cu-copii-sfasiati-de-caini-imi-e-frica-am-niste-idei/

Pour la bonne bouche:

"Cum au rezolvat germanii problema câinilor vagabonzi din Bucureşti
2 septembrie 2013
51 comentarii

Deşi pare incredibil, la un moment dat, Bucureştiul nu a avut câini vagabonzi. Problema a fost rezolvată de nemţi, în 1916, după ce capitala României a fost ocupată de trupele Kaiserului. Fără milă şi fără remuşcări, după cum povesteşte Constantin Bacalbaşa 1:

După câteva săptămâni de la intrarea în Bucureşti, germanii au declarat război câinilor. O ordonanţă a impus taxa pe câini, botniţa şi obligaţia ca nici un câine să nu iasă pe stradă. Ordonanţa a fost executată cu toată străşnicia pe care o puneau germanii în administraţia lor. Mulţi câini au fost împuşcaţi numai fiindcă au scos capul pe poartă şi au lătrat.

Domnişoara Rosetti, fiica d-lui Radu Rosetti, fost efor al spitalelor civile, avea un căţeluş la care ţinea foarte mult. Într-o zi, câinele s-a furişat în curte şi, din poartă, a lătrat pe un ofiţer german care trecea. Îndată ofiţerul a trimis doi poliţişti germani cu ordinul de a împuşca căţeluşul.

Domnişoara Rosetti îşi luase câinele sus şi-l ţinea în braţe. Toate rugăminţile, toate implorările au fost zadarnice. Poliţiştii au zmuls câinele din braţele d-şoarei, l-au scoborât în curte, i-au tras un glonte în cap, l-au lăsat mort şi au plecat. Aceasta a fost pedeapsa meritată de un câine care îndrăznise să latre pe un ofiţer al Kaiserului.

În câteva săptămâni Bucureştii au fost curăţiţi de câini. Păcatul nu era mare.

Dincolo de aspectul propagandistic şi povestea lacrimogenă a d-şoarei Rosetti şi a nevinovatului Bubico (dar dacă d-şoara Rosetti a vrut să facă o aroganţă?), până şi Constantin Bacalbaşa recunoaşte că nemţii au făcut o treabă bună că au curăţat Bucureştiul de câinii vagabonzi. Singura scăpare acum e să ne mai ocupe nemţii o dată, dacă vor vrea."

http://www.george-damian.ro/cum-au-rezolvat-germanii-problema-cainilor-vagabonzi-din-bucuresti-4893.html

• Oras:Romania
Postat

Eu ma intreb de ce nu eutanasiem si masinile, ca doar au murit copii in accidente de masina. Sau pe soferii respectivelor masini. Sau pe cei care ucid sau violeaza copii. Sau pe cei care nu isi sterilizeaza cainii si arunca pui. Majoritatea cainilor din cateva zone prin care umblu sunt sterilizati (pe bune). Si cu toate astea au aparut pui in zonele respective in mai multe randuri. Pe cei ce au adus respectivii pui cand ii eutanasiem?

Eu traiesc in Bucuresti de cand m-am nascut, tin minte cand eram mai mic am fost atacat de o haita de caini vagabonzi si am scapat punandu-ma cu spatele la o masina si in final de un vecin care i-a alungat. De peste 30 de ani m-am intalnit si ma intalnesc zilnic cu caini in Bucuresti (si in alte orase) si nu am fost muscat nicodata de caine. Ma deplasez cu masina, pe jos si mai merg si cu bicicleta. Cel mai enervant mi se pare pe bicicleta. Cateodata merg printre ei, alteori prefer sa-i ocolesc. Dar nu mi-am pus niciodata problema sa-i omor.

Postat

Eu ma intreb de ce nu eutanasiem si masinile, ca doar au murit copii in accidente de masina. Sau pe soferii respectivelor masini. Sau pe cei care ucid sau violeaza copii. Sau pe cei care nu isi sterilizeaza cainii si arunca pui. Majoritatea cainilor din cateva zone prin care umblu sunt sterilizati (pe bune). Si cu toate astea au aparut pui in zonele respective in mai multe randuri. Pe cei ce au adus respectivii pui cand ii eutanasiem?

Eu traiesc in Bucuresti de cand m-am nascut, tin minte cand eram mai mic am fost atacat de o haita de caini vagabonzi si am scapat punandu-ma cu spatele la o masina si in final de un vecin care i-a alungat. De peste 30 de ani m-am intalnit si ma intalnesc zilnic cu caini in Bucuresti (si in alte orase) si nu am fost muscat nicodata de caine. Ma deplasez cu masina, pe jos si mai merg si cu bicicleta. Cel mai enervant mi se pare pe bicicleta. Cateodata merg printre ei, alteori prefer sa-i ocolesc. Dar nu mi-am pus niciodata problema sa-i omor.

Am senzatia ca nu te-ai obosit sa citesti ce s-a scris mai sus, incearca si citeste, eu cel putin nu mai ma repet.

Postat

Sa salvam cainii? N-ar fi mai bine sa salvam oamenii?

Cei care sunt asa de iubitori de caini de ce nu aduceti o solutie VIABILA pentru tara noastra de KK la problema asta. Veniti cu solutii care sa poate fii puse in practica pentru ca oamenii sa poata sa umble prin oras fara a fi atacati de animale salbatice, ca nu suntem in padure.

Solutia mea e simpla, sa fie eutanasiati cei care arunca pui de caine pe strada. E mai greu sa-i prinzi totusi, mai usor e sa prinzi cainii pe care i-au aruncat. Si sa mai fie eutanasiati cei care nu isi sterilizeaza cainele animal de companie. Pe astia ar fi mai usor sa-i prinzi. Proprietarul de caine prins cu cainele nesterilizat sa fie eutanasiat. Garantat nu or sa mai fie caini pe strada, nu vor avea de unde.

Am citit printre randuri, orice argument al celor din "tabara cealalta" cu mine nu rezoneaza. Omorarea cainilor nu o sa rezolve problema atat timp cat nu se da o lege prin care sa fie obligatorie sterilizarea cainilor de companie (cu anumite exceptii - cei cu valoare chinologica, pedigree etc)

Postat

Solutia mea e simpla, sa fie eutanasiati cei care arunca pui de caine pe strada. E mai greu sa-i prinzi totusi, mai usor e sa prinzi cainii pe care i-au aruncat. Si sa mai fie eutanasiati cei care nu isi sterilizeaza cainele animal de companie. Pe astia ar fi mai usor sa-i prinzi. Proprietarul de caine prins cu cainele nesterilizat sa fie eutanasiat. Garantat nu or sa mai fie caini pe strada, nu vor avea de unde.

Eutanasia ca eutanasia dar niste amenzi ar fi mai bune si mai realiste.

Daca crezi ca daca tu nu ai fost muscat inseamna ca fenomenul nu exista stai o zi la camera de garda la spitalul de urgenta si dupa aia mai vorbim. Asta e un exemplu extrem ca ai putea gasi articole si date concrete dar si tu ai dat un exemplu extrem.

Postat

Am fost acolo, eu muscat fiind de o... pisica... si am vazut intr-adevar cazuri foarte urate. Nu e normal deloc, e clar ar trebui diminuat numarul cainilor vagabonzi, dar eu zic ca asta se face controland reproducerea tuturor cainilor, nu doar a celor vagabonzi. Si cu sanctiuni pentru cei ce nu respecta.

• Oras:bucuresti
  • Oras:bucuresti
Postat

Eu vorbesc din ce vad, cine e din Bucuresti stie cat de aproape e Voluntari, Dobroesti, Pantelimon, Chiajna, Chitila de Capitala unde Primaria Bucurestiului nu are nici o treaba. Plimbati-va pe jos prin aceste locuri si numarati caini si aia care sunt si aia care va alearga, e cam la fel. Cassy ai o imagina idilica despre viata la tara, cred ca nu cunosti judetul Calarasi, acolo si pe camp sunt caini vagabonzi.Daca te risti sa mergi pe jos intre comune poti sa zici ca traiesti periculos, ies caini si din curti sa te muste ca portile sunt larg deschise, unele case nici nu au garduri ca l-au pus pe foc dar au caini Am locuit cativa ani intr-un sat din Calarasi, in perioada imperecherii dulaii sar gardul la catele, trebuie sa iesi noaptea cu bata in propria curte, copii muscati de caini e la ordinea zilei. Explicatia e ca in ca jud. Calarasi sunt multi tigani si se stie ca lor nu le pasa de animale, mai ales celor saraci.

Postat

La mine in zona asa este la tara :)

• Oras:all over (NU e o ironie...)
  • Oras:all over (NU e o ironie...)
Postat

Omorarea cainilor nu o sa rezolve problema atat timp cat nu se da o lege prin care sa fie obligatorie sterilizarea cainilor de companie (cu anumite exceptii - cei cu valoare chinologica, pedigree etc)

E una din cele mai importante concluzii din toata discutia. Chiar si daca vor fi toti eutanasiati, atata timp cat nu se trateaza sursele problemei, tot masacrul o sa fie, pe deasupra, doar o carpeala, ceva cvasi-inutil pe termen lung. Trebuie neaparat facut ceva ca sa scada numarul cateilor care ajung pe strada, si totodata, am mai zis asta, trebuie controlata (sub amenintarea unor pedepse drastice) activitatea celor care au responsabilitatea de-a se ocupa de maidanezi (ONG-uri, adaposturi, ce-or fi). Altfel, fix p*** (scuzati). O sa fie totul OK... cativa ani in cel mai bun caz.

Cum trebuie facute astea? Am mai zis: nu stiu exact, ca daca as fi stiut, as fi incercat probabil sa ma implic direct, intr-un fel sau altul, in loc sa stau sa-mi dau cu parerea. Dar daca-s oameni alesi si platiti pentru asta, atunci sa se ocupe in p*** mea (scuzati din nou), ca de aia sunt acolo.

Postat

Ca ani de zile problema asta a fost neglijata masiv de politicieni incapabili sa-si asume masuri drastice? CORECT.

Ca se cheltuie cam 1 million de euro pe an pentru adaposturi si hrana pentru 3-4% din totalul maidanezilor? CORECT.

Ca daca I-am aduna pe toti 60,000 si I-am tine in adaposturi hrana si tratamentele ar costa bucurestenii cel putin 25 milioane euro pe an? CORECT.

Ca nu avem bani de curatenie in oras, paza, metrou In drumul taberei, sosea de centura, parcuri? CORECT.

Ca e frumos, etic, moral, uman sa-i iei pe toti si sa-i omori: NU. 

Sustinatorii maidanezilor iau macar acasa cate 1 caine fiecare sa-l tina in casa lor, sa-l duca la doctor, sa-l hraneasca si sa aiba grija de el? NU.

Discuta toti chestiuni filozofice, teoretice, enunturi de genul "hai sa facem altceva, dar nu stim ce, unde, cum, cine si cu ce bani? DA.

Tocmai aceasta incapacitate de a lua decizii la timp ne-a adus aici. Daca ii omorau (si nu mi-e teama sa spun cuvantul, nu folosim eufemisme) acum 20 de ani, era vorba de 2-3000 de caini, in timp, nu era nimic extrem. Insa daca nu au facut-o cand trebuia, a devenit ca un cancer, acum trebuie sa tai tot piciorul, e urat, e mult, e greu de tolerat.

Pur si simplu pentru ca nu s-a facut la momentul potrivit ce trebuia, acum cineva trebuie sa-si asume corectarea a 20 de ani de...indolenta. E urat fratilor, da, nu mi-e frica sa o spun, dar trebuie facut.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

No registered users viewing this page.

• Creează nouă...