romanticul Reputație: 21 Postat Februarie 23, 2014 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Februarie 23, 2014 lui Ananda ii place sa arunce diamantele la porci
diaconescum Reputație: 394 Postat Februarie 23, 2014 Oras:none Oras:none Postat Februarie 23, 2014 Crezi ca avem un laborator pentru a face analize sau studii pe pacienti? Evident ca nu asa ca nu putem scrie de la noi ceva foarte detaliat.@ananda si @ diaconescum , eu personal voi citi ce scrieti voi ( adica postari lungi cat un tren cu 5 vagoane ) atunci cand le veti scrie voi cu mana voastra, nu copy/paste . Ce plm , voi credeti ca ati inventat roata? Ce spuneti voi acum, cu fumatul, cu ceaiurile, sunt discutate si rasdiscutate in alte parti de milioane si milioane de ori si parerile sunt impartite. Apropo, ananda ti-ai dat drumul anul asta vreodata ? Apropo, diaconescum.le, cand mergi la amada ca si-a schimbat patul si si-a luat pantofi noi,masura 41.M-am multumit sa postez articole scrise de altii dar pe care le sustin, si pe care le-am gasit in timp in ultimele luni cand mi-am schimbat obiceiurile rele (alimentare si nu numai) si au fost efecte pozitive.Chiar daca sunt subiecte rasdiscutate, nu stiu cati le-au luat in serios, sau macar au citit (acele postari lungi de ex.) eu am inceput de putin timp si ma simt mai bine, dar fiecare face ce vrea. SI hai sa fac si un rezumat scris de mine nu copiat, pentru o viata mai buna, lucruri pe care le sustin (cu toate ca nu le pot respecta pe toate mereu): - mai mult sport;- mai putine alimente procesate;- mai multa hrana vie;- mai putina carne;- mai multe legume si fructe;- mai putin zahar (sau chiar deloc);- mai putina sare;- mai putin alcool;- mai putin fumat (sau chiar deloc);- mai multa apa;- mai mult ceai.Si nu in ultimul rand mai mult sex si mai putina ura.http://youqueen.com/wp-content/uploads/2013/08/less-sugar-more-fruit-less-meat-more-vegetables.jpghttp://1.bp.blogspot.com/-BnDYCfCLSDE/UaDq8vcqRGI/AAAAAAAACUs/a5ZRkG41QXY/s1600/941315_464729680279711_778208513_n.jpg
yka Reputație: 9109 Postat Februarie 23, 2014 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Februarie 23, 2014 Crezi ca avem un laborator pentru a face analize sau studii pe pacienti? Evident ca nu asa ca nu putem scrie de la noi ceva foarte detaliat.@ananda si @ diaconescum , eu personal voi citi ce scrieti voi ( adica postari lungi cat un tren cu 5 vagoane ) atunci cand le veti scrie voi cu mana voastra, nu copy/paste . Ce plm , voi credeti ca ati inventat roata? Ce spuneti voi acum, cu fumatul, cu ceaiurile, sunt discutate si rasdiscutate in alte parti de milioane si milioane de ori si parerile sunt impartite. Apropo, ananda ti-ai dat drumul anul asta vreodata ? Apropo, diaconescum.le, cand mergi la amada ca si-a schimbat patul si si-a luat pantofi noi,masura 41.M-am multumit sa postez articole scrise de altii dar pe care le sustin, si pe care le-am gasit in timp in ultimele luni cand mi-am schimbat obiceiurile rele (alimentare si nu numai) si au fost efecte pozitive.Chiar daca sunt subiecte rasdiscutate, nu stiu cati le-au luat in serios, sau macar au citit (acele postari lungi de ex.) eu am inceput de putin timp si ma simt mai bine, dar fiecare face ce vrea. SI hai sa fac si un rezumat scris de mine nu copiat, pentru o viata mai buna, lucruri pe care le sustin (cu toate ca nu le pot respecta pe toate mereu): - mai mult sport;- mai putine alimente procesate;- mai multa hrana vie;- mai putina carne;- mai multe legume si fructe;- mai putin zahar (sau chiar deloc);- mai putina sare;- mai putin alcool;- mai putin fumat (sau chiar deloc);- mai multa apa;- mai mult ceai.Si nu in ultimul rand mai mult sex si mai putina ura.http://youqueen.com/wp-content/uploads/2013/08/less-sugar-more-fruit-less-meat-more-vegetables.jpghttp://1.bp.blogspot.com/-BnDYCfCLSDE/UaDq8vcqRGI/AAAAAAAACUs/a5ZRkG41QXY/s1600/941315_464729680279711_778208513_n.jpgSincer si fara alte intelesuri,esti omul ideal,cu o exceptie-trebuie sa te analizez si intim (din postari,recenzii),este o conditie primordiala si necesara(vorbesc strict de mine),in rest consider ca ai multe de spus pe forum,foarte multi/multe citim si luam notite-informatiile clare ne ajuta intotdeauna...
asterica Reputație: 7304 Postat Februarie 23, 2014 Oras:Romania Oras:Romania Postat Februarie 23, 2014 Auzi la ei:Less Alcoholtotal gresit, sunteti dilii ! Corect:More Alcohol More Sex 2
diaconescum Reputație: 394 Postat Februarie 23, 2014 Oras:none Oras:none Postat Februarie 23, 2014 Sincer si fara alte intelesuri,esti omul ideal,cu o exceptie-trebuie sa te analizez si intim (din postari,recenzii),este o conditie primordiala si necesara(vorbesc strict de mine),in rest consider ca ai multe de spus pe forum,foarte multi/multe citim si luam notite-informatiile clare ne ajuta intotdeauna... Ideal ? nici chiar asa, mereu este si va fi loc de imbunatatiri pe orice plan, cand va fi ceva ideal sau aproape pe plan intim o sa dispar din zona escortelor, dar pana atunci...http://3.bp.blogspot.com/_K4_-ir7JdYU/TSNfAHTp5zI/AAAAAAAAAE4/i2UnXlmgJM4/s1600/Room+for+improvement.jpghttp://www.youtube.com/watch?v=vOZztHuPfmg
oןʎ Reputație: 632 Postat Februarie 23, 2014 Telefon: olybucuresti Oras:b Telefon: olybucuresti Oras:b Postat Februarie 23, 2014 Sincer si fara alte intelesuri,esti omul ideal,cu o exceptie-trebuie sa te analizez si intim (din postari,recenzii),este o conditie primordiala si necesara(vorbesc strict de mine),in rest consider ca ai multe de spus pe forum,foarte multi/multe citim si luam notite-informatiile clare ne ajuta intotdeauna... ))) yka ..vezi episodul Amada. )) diaconescum "da bine cu pumnul":)))))))) ahaaaaaahaaaa
CUNT Reputație: 1 Postat Februarie 23, 2014 Telefon: pizda35 Oras:BOY? Telefon: pizda35 Oras:BOY? Postat Februarie 23, 2014
diaconescum Reputație: 394 Postat Februarie 23, 2014 Oras:none Oras:none Postat Februarie 23, 2014 sometimes ignorance is bliss http://www.cartoonstock.com/newscartoons/cartoonists/mbc/lowres/food-drink-ignorance-idiom-expression-taste_test-ignorance-mbcn2599l.jpg
diaconescum Reputație: 394 Postat Februarie 23, 2014 Oras:none Oras:none Postat Februarie 23, 2014 ))) yka ..vezi episodul Amada. )) diaconescum "da bine cu pumnul":)))))))) ahaaaaaahaaaaMai detalieaza, nici macar eu nu inteleg ce vrei sa spui
ananda Reputație: -414 Postat Februarie 24, 2014 Oras:Bucharest Oras:Bucharest Autor Postat Februarie 24, 2014 @Oly: DIn primul rand te inseli ... cativa de aici de pe forum ma cunosc si eu ii cunosc pe ei(in viata reala) ... unii sunt chiar pacienti ...Ce urmaresc ? Exact ce am spus ca urmaresc ... inlaturarea suferintei(psihice si fizice) si a bolilor de pe pamant(deci orice obicei prost, tendinta de a gresi pe aceasta directie trebuie combatuta cu calm, intelegere, iubire si discernamant) Exista o realitate nefasta prezenta in jurul nostru ... si anume oamenii sunt foarte bolnavi, nefericiti, imbatraniti inainte de vreme ... deci ce fac aici este prelungirea lucrului cu pacientii ... pe toate planurile: nutritie, somn, continenta sexuala, administrare de plante medicinale, nu ai citit atent - nici nu prea incurajez ceaiul decat ca o forma de trecere de la sucurile pline de chimicale sau cafea catre o viata mai sanatoasa folosind remedii din natura sau folosirea ceaiurilor calde in sezonul rece ... maceratul este defapt modul cum trebuie sa administram plantele sau administrarea sublinguala.Plante sunt pentru toti(natura are resurse din abundenta) asa ca nu trebuie sa ne facem griji inutile Un trai mai sanatos este de natura sa vindece la inceput indivizii apoi gruparile de oameni, apoi conducerea statelor, apoi natiunile si in final poate deveni un paradis extraordinar pe pamant cu fiinte foarte fericite si sanatoase - asa e bine sa arate pamantul pentru copiii nostri. Medicii in china cu cateva sute de ani in urma erau platiti in functie de nr de bolnavi pe care ii aveau ... multi bolnavi insemna ca medicul nu isi face treaba ... si in concluzie era platit putin sau chiar nu era platit deloc.Era o forma de motivare si chiar de trezire a constiintei medicilor...Eu nu percep deloc taxe decat poate dupa vindecarea completa. @romanticul asa e cam arunc cu diamante dar privesc pe termen lung ... cine stie cati din userii actuali care citesc ajung sa inteleaga la un moment dat sau mai apoi cine stie cati din userii care in viitor vor intra pe acest site vor citi si apoi folosi informatiile sau cine stie cati alti oameni fac cautari pe google si gasesc aici aceste postari ... deci niciodata sa nu subestimati actiunea benefica facuta cu intentii bune si din iubire ... forta acesteia este gigantica si isi atinge mereu tinta ... de aceea sunt rabdator si neobosit Sa fim fericiti !
diaconescum Reputație: 394 Postat Februarie 25, 2014 Oras:none Oras:none Postat Februarie 25, 2014 Eu continui cu ceva si despre CAFEA, nu ma abtin de la ea, dar o folosesc rar doar in diminetile cand sunt intr-adevar obosit si chiar ma ajuta. (probabil daca as bea des nu ar mai avea efect atat de puternic).Recomand cafea obtinuta prin macinarea boabelor acasa sau in piata fiindca in cea deja macinata nu se stie ce este adaugat.http://1.bp.blogspot.com/-o4AqciVwe8M/UdUutpk3QtI/AAAAAAAALSc/9_HOKhv5j24/s400/cafea.gifCe este cafeauaCafeaua este o bautura, de obicei preparata termic, cu o aroma distincta, obtinuta din semintele prajite ale plantei Coffea. Boabele de cafea se gasesc in interiorul fructului de cafea care creste in arborele de cafea cultivat in peste 70 de tari, in principal in America Latina, Asia de Sud si Sud-Est, si Africa. Verde, neprajita, cafeaua este una dintre cele mai tranzactionate marfuri agricole din lume. Cafeaua este usor acida (PH 5.0-5.1) si are un efect de stimulare asupra sistemului nervos uman datorita continutului de cafeina. Aceasta este una dintre cele mai consumate bauturi din lume.Efectul energizant al cafelei salbatice a fost descoperit in regiunea de nord-est a Etiopiei iar cultivarea cafelei a avut loc pentru prima data in sudul Arabiei. Cele mai vechi dovezi credibile ale consumului de cafea au aprut la mijlocul secolului XV in altarele sufite (Sufi) din Yemen. Din lumea musulmana, cultivarea si mai ales consumul s-a raspandit in India, Italia si restul Europei, Indonezia si americi. Efectele consumului de cafea asupra sanatatiiEfectele consumului de cafea asupra sanatatii au fost studiate pentru pentru a determina modul in care consumul de cafea afecteaza oamenii. Cafeaua contine mai multe componente, despre care este cunoscut ca afecteaza corpul uman la nivel chimic. Insusi bobul de cafea contine, ca un mecanism de aparare a plantei de cafea, substante chimice care sunt considerate psihotropice usoare pentru om. Aceste substante sunt toxice in doze mari. Cafeaua contine cafeina, care actioneaza ca un stimulent.Cercetarile recente au descoperit efecte suplimentare de stimulare ale cafea, care nu sunt legate de continutul sau de cofeina. Cafeaua contine un agent chimic, in prezent necunoscut, care stimuleaza productia de cortizon si adrenalina, doi hormoni de stimulare.Pentru ocaziile cand cineva isi doreste sa se bucure de savoarea cafelei insa fara prea multa stimulare, cafeaua decafeinizata este o optiune. Aceasta este o cafea din care cafeina a fost indepartata prin diverse procedee fizice sau chimice. De obicei insa, cafeaua decafeinizata isi pierde o parte din aroma prin aceste procedee.Beneficii:Risc redus de Alzheimer si Dementa - Mai multe studii au comparat cosnumatorii moderati de cafea (3-5 cesti/zi) cu nebautorii sau "putin-bautorii" de cafea (0-2 cesti/zi) si s-a constatat ca la cei care beau cafea a fost semnificativ mai putin probabil ca acestia sa dezvolte boala Alzheimer mai tarziu in viata. Un studiu longitudinal, relizat in 2009, a constatat ca bautorii moderati de cafea au risc redus de a dezvota dementa in plus fata de alzheimer.Vezica biliara - Consumul de cafea cofeinizata a fost corelat cu o incidenta mai mica a calculilor biliari si a bolilor vezicii biliare atat la barbati cat si la femei in doua studii efectuate de Harvard School of Public Health. Un risc diminuat nu a fost observat la cei care beau cafea decafeinizata.Risc redus al bolii Parkinson - Un studiu care a comparat bautorii de 3-5 cesti de cafea pe zi cu nebautorii a constatat ca la bautorii de cafea a fost semnificativ mai putin probabil sa se dezvolte boala parkinson mai tarziu in viata. Un al doilea studiu a constatat o relatie invers proportionala intre cantitatea de cafea bauta regulat si probabilitatea de a dezvolta boala Parkinson.Performantele cognitive - Multi oameni beau cafea pentru proprietatea ei de a stimula memoria. De asemenea la testele care vizau timpul de reactie, memoria verbala, rationamentele vizual-spatiale participantii care beau cafea regulat au performat mai bine decat nebautorii, gasindu-se o relatie pozitiva intre scorurile otinute la testare si cantitatea consumata regulat. La participantii varstnici s-a descoperit efectul cel mai mare al consumului asupra rezultatelor. Un alt studiu a constatat ca femeile peste 80 de ani au avut rezultate mult mai bune la testele cognitive daca au consumat cafea regulat pe parcursul vietii lor. Un studiu recent a aratat cum cafeaua prajita protejeaza celulele neuronale primare impotriva inducerii mortii lor cu peroxid de hidrogen.Analgezicele si cafeina - Cafeaua contine cafeina, care poate spori eficienta de absorbtie gastro-intestinala a unor calmante, mai ales la pacientii cu migrene si la aceia care care se afla sub tratament cu medicamente pentru dureri de. Din acest motiv, multe medicamente pentru dureri de cap includ cafeina in formula lor. Cafeina nu are proprietati analgezice. La unii pacienti cu migrene, cafeina poate atenua durerea, actionand asupra vaselor de sange cerebrale.Antidiabetic - Consumul de cafea poate reduce riscul cuiva de diabet zaharat tip 2 cu pana la jumatate. In timp ce acest lucru a fost initial observat la pacientii care au consumat cantitati mari (7 cesti pe zi), relatia a fost mai tarziu dovedita a fi liniara.Protectia ficatului - Cafeaua poate reduce, de asemenea, incidenta de ciroza hepatica si a fost legata de un risc redus de carcinom hepatocelular, un cancer hepatic primar, care, de obicei, apare la pacientii cu ciroza preexistenta. Mecanismul exact si cantitatea de cafea necesare pentru a obtine un efect benefic au fost mult timp neclare. Intr-un raport publicat in Journal of Hepatology, Gressner si colegii sai au oferit primul context mecanic pentru studiile de epidemiologie privind bautorii de cafea in care se arata cum cafeina poate avea proprietati antifibrotice puternice.Cancerul - Consumul de cafea este, de asemenea, corelat in Africa, cu un risc redus de cancer oral, de esofag, si faringian. In cazul cancerului ovarian nu a fost gasit niciun beneficiu. Un alt studiu a observat o reducere modesta a cancerului la san la femeile aflate la menopauza, lucru ce nu a fost confirmat si pentru cafeaua decafeinizata, si, totodata, s-a observat o reducere a cancerului endometrial la persoanele care consuma cafea cu sau fara cafeina. Conform unui studiu cafeaua protejeaza ficatul de cancer. Un alt studiu preliminar a constat o corelatie intre consumul de cafea si un risc scazut de cancer la prostata.Cardioprotectoare - Cafeaua reduce moderat incidenta mortii din pricina unei boli cardiovasculare, potrivit unui studiu cohorta prospectiv publicat in 2008. Un studiu prospectiv desfasurat in Japonia a urmarit 77000 de persoane cu varste intre 40 si 79 de ani si a aratat ca consumul de cafea, impreuna cu aportul de cafeina din alte surse, coreleaza cu un risc redus de moarte din cauza bolilor cardiovasculare.Laxativ/diuretic - Cafeaua este, de asemenea, un stimulent puternic pentru peristaltism si este uneori considerata a preveni constipatia. Totodata, cafeaua poate provoca miscari ale intestinului excesiv de largi. Efectul stimulativ al consumului de cafea asupra colonului se gaseste atat in cafeaua cu cafeina dar si in cea decafeinizata. Contrar credintei populare, cafeina nu actioneaza ca un diuretic atunci cand este consumata cu moderatie (mai putin de cinci cesti pe zi), si nu duce la deshidratare sau la un dezechilibru electrolitic de apa. Dovezile actuale sugereaza ca bauturile cofeinizate contribuie la cerințele organismului zilnic de lichide la fel ca si apa pura.Antioxidant - Cafeau contine polifenoli, acizi hidroxilici, flavonoizi, antocianine. Acesti compusi au efecte antioxidante si de reducere a deteriorarii celulelor cu potential oxidativ. O substanta cu efect special anticancerigen - insa doar presupusa - este metilpiridina. Metilpiridina nu este prezenta initial in boabele de cafea, insa ea se formeaza in timpul prajirii din alte substante ce se regasesc in bobul de cafea inainte de prajire. Ea este prezenta si in cafeaua cu cofeina si in cea fara cofeina. In niste cercetari finantate de catre Kraft se arata ca in boabele de cafea prajite sunt prezente mai multe substante care protejeaza celulele de moartea indusa cu peroxid de hidrogen decat in boabele verzi de cafea. Dintre toate metodele de preparare, espresso este aceea care are randamentul cel mai mare ca si antioxidant.Prevenirea cariilor dentare - Taninul din cafea poate reduce potentialul cariogen al alimentelor. Experimentele in vitro au aratat ca acești compusi polifenolici pot interfera cu activitatea glucoziltransferazei de streptococi mutans, care ar putea reduce formarea placiiGuta - Consumul de cafea a scazut riscul de guta la barbatii de peste 40 de ani. Intr-un studiu la care au participat peste 45.000 de oameni pe o perioada de 12 de ani, s-a evidentiat ca riscul de a dezvolta guta la barbatii de peste 40 a fost invers proportional cu cantitatea de cafea consumata.Riscuri:Dependenta de cafea – Desi cartile de specialitate nu precizeaza existenta acestui tip de dependenta, din ce in ce mai multa lume foloseste expresia, bazandu-se pe propria experienta si pe experimentele facute de ei sau de apropiatii lor. La o cautare fugara pe internet, fiecare pagina in care este sustinuta ideea unei dependente si a efectelor ei negative are drept corespondent alta in care sustin beneficiile consumului de cafea.Cancer - S-a raportat prezenta a peste 1000 de substante chimice in cafeaua prajita dintre care 19 sunt cunoscute ca agenti cancerigeni. Cu toate acestea cele mai multe sbstante catalogate ca fiind cancerigene exista in stare naturala si nu ar trebui considerate cancerigene pentru om, la niveluri de expunere obisnuita, in viata de zi cu zi.Probleme gastrointestinale - Cafeaua poate deteriora mucoasa organelor gastrointestinale, cauzand gastrita si ulcer. Consumul de cafea nu este recomandat persoanelor cu gastrita, colita si ulcere.Efecte psihologice si modificari ale somnului - Multi bautori de cafea sunt familiarizati cu "dracii de la cafea" (emotiile, bataiala, nervozitatea), o stare nervoasa care apare atunci cand cineva a consumat prea multa cofeina. Aceasta stare poate provoca anxietate si iritabilitate uneori din cauza excesului de cafea iar alteori din cauza abstinentei de consum. Cafeaua poate provoca de asemenea la unii insomnie, iar la altii narcolepsie. Cofeina este o componenta majora a cafelei si are efecte psihologice individuale diferite. Un studiu de la Johns Hopkins Medical School sugereaza ca beneficiile psihologice percepute ale cofeinei sunt doar rezultatul eliminarii simptomelor de sevraj ale abstinentei de la consum. Travis Bradberry, autorul cartii "Inteligenta Emotionala 2.0", sugereaza ca consumul cronic de cafeina poate duce la o scadere a inteligentei emotionale.Colesterolul - Un studiu din 2007 efectuat de Baylor College of Medicine indica faptul ca moleculele cafestol si kahweol, ce se regasesc numai in boabele de cafea, ridica nivelul lipoproteinelor cu densitate mica (LDL) din organismul uman. Aceasta crestere a LDL este un indicator care ne arata ca cresterea colesterolului se intampla si din cauza consumului de cafea. Studiul Baylor sugereaza o legatura inre cafestol, kahweol si niveluri mai ridicate de colesterol din organism. Cafeaua preparata la filtru, cu filtru de hartie, este cea mai saraca in cafestrol si kahweol datorita faptului ca filtrul de hartie respectiv are proprietatea de a retine aceste uleiuri, ele neajungand astfel in bautura finala. Oricare alte metode de preparare a cafelei nu scot din bautura aceste doua substante.Tensiunea arteriala - Cofeina a fost anterior implicata in cresterea riscului de hipertensiune arteriala. Dar, cu toate acestea, studiile recente nu au confirmat nicio asociere. Intr-un studiu realizat pe o durata de 12 ani pe 155.000 de asistente medicale de sex feminin, s-a aratat faptul ca cantitatile mari de cafea nu a indus o "crestere riscanta a tensiunii arteriale". Studiile anterioare au aratat deja asociatii statistic nesemnificative intre consumul de cafea si de hipertensiunea arteriala. Efectul cafelei asupra morbiditatii si mortalitatii din cauza efectului sau asupra tensiunii arteriale este prea slab, si nu a fost studiat.Efecte asupra gravidei - Moleculele de cafeina sunt suficient de mici pentru a penetra placenta si aluneca in circulatia sangelui copilului. Spre deosebire de adulti, organele si sistemele fetusilor nu sunt pe deplin functionale, prin urmare, nu pot metaboliza totalmente cafeina si nici nu o pot elimina. Stimulentul tinde sa leneveasca in sangele fatului de zece ori mai mult decat in cel al adultilor. Niveluri ridicate ale cofeinei sunt deci obligate sa se acumuleze in organismul copilului odata cu consumul frecvent al cafelei de catre gravida. La fel ca ceea ce face adultilor, cafeina ar putea ridica pulsul copilului pe durate ridicate de timp. Un studiu danez aparut in februarie 2003 realizat pe 18478 de femei a stabilit o legatura intre consumul ridicat de cafea si riscul semnificativ crescut de copii nascuti morti (dar niciun risc semnificativ crescut de mortalitate infantila in primul an de viata). "Rezultatele par sa indice un rezultat de prag de 4 pana la 7 cesti pe zi" a raportat studiul in cauza. Cei care beau 8 sau mai multe cesti pe zi, au prezentat un risc cu 220% mai ridicat comparativ cu neconsumatorii. Acest studiu nu a fost inca repetat dar a facut ca unii medici sa avertizeze imptriva consumului excesiv de cafea in timpul sarcinii. Cafeaua decofeinizata este, de asemenea, considerata ca fiind un risc potential pentru sanatatea femeilor gravide atunci cand sunt folositi solventi chimici pentru a extrage cofeina, in loc de alte procese mai putin invazive. Impactul acestor substante chimice se afla inca in dezbatere. Cu toate acestea solventii in cauza se evapora la 80-90°C iar boabele de cafea sunt decafeinizate inainte de prajire, iar prajirea se face la o temperatura de 200°C. Ca atare aceste substante chimice folosite la decofeinizare (triclor etanul si clorura de metilen) sunt prezente in cantitati foarte mici, mai degraba sub forma de urme si nu pot reprezenta o amenintare semnificativa la embrioni si fetusi.Anemia feripriva - Consumul de cafea poate duce la anemie feripriva. Cafeaua, de asemenea poate interfereaza cu absorbtia de fier.Boli coronariene - Un studiu efectuat in 2004 a incercat sa de ce exista conflicte intre beneficiile dar si efecte ne gative in consumul de cafea. Studiul a concluzionat ca consumul de cafea este asociat cu cresteri semnificative ai markerilor biochimici ai inflamatiei. Acesta este un efect negativ al cafelei asupra sistemului cardiovascular. Rscurile asupra sanatatii a consumului de cafea decofeinizata au fost si ele studiate, insa cu rezultate diferite. Una din variabile tine de tipul procesului de decofeinizare. Una dintre metodele de lucru implica folosirea de solventi chimici care pot lasa urme in bautura. Polimorfisme ale genei CYP1A2 pot duce la un metabolism mai lent al cofeinei. La acesti pacienti riscul de infarct miocardic este mai crescut cu una pana la doua treimi, functie de numarul de cesti de cafea consumate pe zi. Un studiu efectuat la Harvard pe 128000 de persoane, pe parcursul a 20 de ani si publicat in 2006 a concluzionat ca nu exista dovezi care sa sustina afirmatia ca consumul de cafea in sine creste riscul de boli cardiace coronariene. Studiul a aratat totusi o corelatie intre consumul ridicat de cafea si grade mai ridicate de expunere la alti factori de risc pentru bolile de inima - fumatul, consumul de alcool si lipsa de exercitiu fizic. Aceste rezultate se aplica doar la cafeaua filtrata prin filtru de hartie ceea ce exclude cafeaua fiarta sau espresso de exemplu. Cercetatorul a recunoscut ca subseturi ale grupului mare pot prezenta risc pentru atacul de cord la mai multe cesti de cafea consumate pe zi, datorita diferentelor genetice de metabolizare a cafelei. Un studiu realizat de Iowa Women's Health a aratat ca femeile care consuma cafea au prezentat o incidenta mai mica a bolilor cardiovasculare si rate mai mici de cancer decat populatia generala. Pentru femeile care beau cel putin 6 cesti de cafea sau mai multe, beneficiul este chiar mai mare. Cu toate acestea acest studiu a exclus 35% din participantii initiali care aveau sau avusesera deja boli cardiovasculare si alte boli cronice la momentul inceperii studiului. Din moment ce participantii au avut toti varste de peste 55 de ani, nu se poate trage nicio concluzie buna, din acest studiu, referitoare la efectul pe termen lung al consumului de cafea asupra sanatatii.Interactiunea cu medicamentele - Cafeina in combinatie cu unele medicamente pot afecta ficatul si funcionarea acestuia.Acneea - Unele persoane au raportat cum ca abstinenta de la consumul de cafea a dus la incetarea acneei, insa acest lucru nu pare sa fi fost studiat stiintific. Tulburarile induse de cafeina (abuzul si intoxicatia) Manualul de diagnostic si statistica a tulburarilor mentale, editia a IV-a (DSM-IV) nu vorbeste totusi despre dependenta provocata de cafeina in sensul in care se defineste aici dependenta de o substanta. Ci numai despre intoxicatie, al carei element esential il constituie aparitia unui sindrom reversibil, specific substantei, datorat ingestiei sau expunerii la aceasta. Simptomele nu se datoreaza unei conditii medicale generale si nu sunt mai bine explicate de nicio alta tulburare mentala.Cele mai comune modificari induse de substanta implica perturbari de perceptie, vigilenta, atentie, gandire, judecata, comportament psihomotor si comportament interpersonal. Tabloul clinic specific in intoxicatia cu o substanta variaza in mod dramatic printre indivizi si depinde, de asemenea, de substanta implicata, de doza, durata sau cronicitatea uzului, toleranta persoanei la substanta, perioada de timp scursa de la ultima doza, expectatiile persoanei de la efectele substantei si ambianta sau circumstantele in care este luata substanta.Elementul esential al intoxicatiei cu cofeina il constituie consumul recent de cofeina si cinci sau mai multe simptome care se dezvolta in cursul sau la scurt timp dupa uzul de cofeina. Simptomele care pot aparea dupa ingestia a nu mai putin de 100 de miligrame de cafeina pe zi includ: nelinista, nervozitatea, excitatia, insomnia, faciesul congestiv, diureza (crescuta), si acuze gastrointestinale.Pentru a putea diagnostica o intoxicatie cu cafeina trebuie indeplinite urmatoarele conditii: consum recent de cafeina, de regula de mai mult de 250 mg (de exemplu mai mult de 2-3 cesti de cafea fiarta). De asemenea se apreciaza ca prezenta a cinci sau mai multe din urmatoarele semne, aparand in cursul uzului de cafeina sau dupa aceea: neliniste, anxietate, excitatie, insomnie, facies congestiv, diureza, perturbare gastrointestinala, crampe musculare, deraierea fluxului gandirii si vorbirii, tahicardie sau aritmii cardiace, perioade de infatigabilitate, agitatie psihomotorie.Dintre tulburarile induse de cafeina enumeram tulburarea anxioasa indusa de cafeina si tulburarea de somn indusa de cafeina.Tulburarea anxioasa indusa de cafeina - Elementele esentiale ale tulburarii anxioase induse de o substanta sunt simptomele anxioase proeminente (transpiratie, tremurături, bătăi de inimă rapide, dificultăti în respiratie, greată, lesin, dureri toracice, palpitatii) care sunt considerate a fi efectele directe ale unei substante.Tulburarea de somn indusa de o substanta - Elementul esential al tulburarii de somn induse de o substanta il constituie o perturbare notabila a somnului - de tipul insomniei - suficient de severa pentru a justifica o atentie clinica separata si care este considerata a fi datorata efectelor fiziologice directe ale unei substante. Tulburarea de somn indusa de cafeina produce de regula insomnie, desi unii indivizi se pot plange de hipersomnie si de somnolenta diurna (mai ales atunci cand vorbim despre abstinenta de la cafeina) in legatura cu cafeaua. Cafeina exercita un efect dependent de doza, cresterea dozelor cauzand cresterea vigilitatii si o reducere a continuitatii somnului. Polisomnografia poate indica o latenta de somn prelungita, o vigilenta crescuta si o reducere a somnului cu unde lente. Abstinenta brusca de la uzul cronic de cafeina poate produce hipersomnie. Unii indivizi pot, de asemenea, experimenta hipersomnie intre dozele zilnice de cafeina, pe masura ce se diminueaza efectul stimulant imediat. Este cafeaua un drog?Cafeina este un alcaloid amar, alb, cristalin care actioneaza ca un drog stimulent si un inhibitor de acetilcolinesteraza. Cafeina se gaseste in cantitati diferite in seminte, frunze, si fructe ale unor plante, in cazul in care acesta actioneaza ca un naturale pesticidelor care paralizeaza si ucide anumite insecte care le consuma. Acesta este drogul cel mai frecvent consumat de catre om in infuzii extrase din semintele de plante de cafea sau din frunzele de ceai precum si in diverse alimente si bauturi care care contin produse derivate din nucile de kola. Alte surse includ yerba mate, fructele de guarana, guayusa, si holly yaupon.La om cafeina actioneaza ca un stimulent al sistemului nervos central, alungand temporar somnolenta si restabilind starea de alerta. Este drogul psihoactiv cel mai consumat in intreaga lume, dar, spre deosebire de celelalte substante psihoactive este si legal si nereglemantat in niciun fel in aproape toate colturile lumii.Bauturile care contin cofeina cum ar fi cafeaua, ceaiul, bauturile racoritoare si bauturile energizante se bucura de o mare popularitate. In America de Nord 90% dintre adulti consuma cafeina zilnic.Cafeina este un stimulant al sistemului nervos central dar si al metabolismului, si este folosit atat in scopuri recreationale cat si in scop medical pentru a reduce oboseala si a restabili starea de vigilenta atunci cand apare somnolenta. Ea produce o stare de veghe (de alerta) crescuta, un flux de gandire mai clar si mai alert, atentie sporita precum si o mai buna coordonare generala a organismului. Cantitatea de cafeina necesara pentru a produce efecte variaza de la o persoana la alta in functie de marimea corpului si de gradul de toleranta. Efectele incep in mai putin de o ora dupa consum, si o doza moderata, de obicei, dispare in aproximativ cinci ore.Cofeina are o serie de efecte asupra somnului, dar nu afecteaza toate persoanele in acelasi mod. Acesta imbunatateste performanta in timpul deprivarii de somn, dar poate duce la insomnii ulterioare. La muncitorii care lucreaza in schimburi duce la mai putine gerseli cauzate de oboseala. La sportivi dozele moderate de cofeina pot imbunatati sprintul, anduranta si performanta sporturilor de echipa insa imbunatatirile nu sunt de obicei foarte mari. Cu toate acestea, dozele mari de cofeina pot afecta performantele atletice prin interferenta cu coordonare miscarilor. Dovezile arata ca, contrar credintei comune, cafeina poate fi de ajutaor la altitudini inalte.Consumul unor cantitati mari de cafea, mai mult de 250 mg pe zi poate duce la o stare cunoscuta sub numele de cafeinism. Cafeinismul combina de obicei dependenta de cafeina cu o larga gama de stari neplacute fizice si mentale incluzand aici iritabilitate, nervozitate, insomnie, agitatie, dureri de cap si palpitatii ale inimii survenite toate dupa consumul de cofeina.Este cafeina un drog? - Da, acfeina este un drog. Un drog psihoactiv. Conform definitiei un drog psihoactiv psihofarmaceutic sau psihotrop este o substanta chimica care traverseaza bariera hemato-encefalica si actioneaza in principal asupra sistemului nervos central unde afecteaza functiile creierului ducand la modificari ale perceptiei, ale starii de spirit, ale constientei, ale cognitiei si comportamentului. Deoarece substantele psihoactive aduc schimbari atat in starea de constienta cat si in starea de spirit - pe care utilizatorul o poate gasi placuta (de exemplu euforia) sau avantajoasa (de exemplu cresterea vigilentei) - multe peroane abuzeaza de uzul acestora si le folosesc excesiv in ciuda riscurilor pentru sanatae sau a consecintelor negative. Odata cu o utilizare durabila dependenta psihologica si fizica se poate dezvolta, ceea ce face ca intreruperea ciclului de abuz sa fie chiar mai dificila.Cum opereaza cafeina? - Cand te simti adormit, te simti asa din cauza unor molecule numite adenozina care plutesc in creier. Adenozina se leaga la adenozin-receptorii de pe neuroni, facilitand incetinirea functiilor de semnalizare ale creierului tau si induce o senzatie pe care o numim somnolenta. Concentratia de adenozina din creierul nostru este cea mai ridicata am cheltuit o multime de adenozintrifosfat - care este un fel de valuta energetica a corpului - asa incat este logic sa te simti obosit dupa o zi intreaga de munca sau dupa un maraton.Acum haideti sa aducem si cafeina in ecuatie: cheia capacitatilor de stimulare a cafeinei consta chiar in structura sa chimica care este semnificativ similara cu cea a adenozinei. Pentru o celula nervoasa cei doi compusi sunt practic imposibil de distins, si, prin urmare, aceasta va permite ca de receptorii de adenozina sa se lege fie o molecula de cafeina fie una de adenozina. In jargon stiintific acest proces este numit inhibare competitiva deoarece cafeina inhiba efectele adenozinei castigand cursa pentru ocuparea locurilor destinate adenozinei. Ne putem imagina asta ca fiind o competitie intre moleculele de adenozina si cafeina in ocuparea locurilor oferite de o sala de spectacole, in care locurile sunt reprezentate de adenozin-receptori. Probabilitatea sugereaza ca cu cat mai multe locuri ocupa cafeina cu atat mai puternic vom resimti noi efectul unui espresso de dupa-amiaza.Dar ce mare lucru daca moleculele de cafeina fura niste locuri de la adenozina? Raspunsul se afla in modul diferit in care cele doua molecule actioneaza asupra sistemului nostru nervos. Atunci cand cofeina este cea care ocupa locurile de pe celulele nervoase nu se instaleaza acea incetinire care rezulta atunci cand acolo se leaga adenozina si, in loc de incetinire celulele accelereaza si transmit foarte rapid semnale. Glanda pituitara - o glanda secretoare de hormon care se afla la baza creierului - simte aceasta excitatie puternica a neuronilor si presupune ca creierul se afla intr-o stare de urgenta. Cu scopul de a ajuta organismul cu acest "iad molecular aparent" glanda pituitara stimuleaza sistemul nervos simpatic (SNS) prin eliberarea de epinefrina (mai familiar cunoscut sub numele de adrenalina). Ca acea parte a sistemului nervos responsabil pentru "fight or flight", SNS este responsabil cu pregatirea organismului pentru a face fata situatiilor stresante prin dilatarea pupilelor, cresterea batailor inimii, si facilitarea eliberarii zaharului de catre ficat pentru a permite ample pusee de energie. Toate aceste efecte lucreaza impreuna pentru a produce acel boost binecunoscut ca fiind semnatura cofeinei, cea care a castigat atat de multi fani in intreaga lume.Logica conventionala ne spune ca avand creierul tau intr-o stare prelungita de urgenta nu poate fi bine pentru sanatatea ta, iar acest lucru poate explica o parte din critica suferita de cofeina in ultimii ani. Cu toate acestea, ca si in cele mai multe aspecte referitoare la sanatate, logica conventionala nu este suficienta pentru a trage concluzii definitive. Nescafe 3 în 1 - Şase E-uri în cafeaCE BEM, CE MÎNCĂM ● Praful conţine fosfor în excesPersoanele supraponderale ar trebui să evite consumul zilnic al acestui produs, din cauza valorii energetice foarte ridicate. Nici cei care vor să îşi păstreze silueta nu trebuie să exagereze.Nescafe 3 în 1 este o "specialitate de cafea instant cu gust de lapte şi zahăr" care are în compoziţie: zahăr (53%), amidon din tapioca, ulei vegetal hidrogenat, cafea instant (11%), stabilizatori (fosfat dipotasic E 340, hexametafosfat de sodiu E 339, citrat trisodic E 331(iii), cazeină din lapte (0,9%), sare iodată, emulgatori (monodigliceride ale acizilor graşi E 471, esteri diacetil-tartrici ai mono şi digliceridelor cu acizi graşi E 472e), antiaglomerant (silicat alumino-sodic E 554). 100 de grame de produs aduc un aport energetic de 1.894 kj/451 kcal, proteine 1,3 g, glucide 81,4 g, lipide 13,2 g.ANALIZĂ. Produsul este un praf folosit pentru reconstituirea unei băuturi pe bază de cafea instant (11%), cu un profil nutriţional dezechilibrat. Acesta este dat de excesul de glucide (zaharoză, amidon), care imprimă o încărcătură glicemică foarte ridicată, periculoasă pentru pancreasul endocrin şi exocrin. Prof. dr Mencinicopschi atrage atenţia că produsul conţine şi o cantitate mare de lipide hidrogenate, periculoase pentru sistemul circulator şi nervos. Consumatorii mai trebuie să ţină cont de sursele adăugate de fosfor, sodiu, aluminiu. Fosforul şi sodiul împiedică fixarea calciului în oase, ducînd în timp la apariţia osteoporozei, iar aluminiul este incriminat în apariţia maladiei Alzheimer. Din analiza ingredientelor rezultă că praful are o densitate energetică foarte ridicată (451 kcal/100 de grame produs).CONCLUZII. Consumul cotidian şi excesiv nu este indicat supraponderalilor, obezilor, celor cu sindrom metabolic, celor cu maladii cardiovasculare şi cerebrovasculare, suferinzilor de hipertensiune arterială, dislipidemie, de maladii hepato-renale, celor cu densitate osoasă scăzută şi osteoporoză, celor cu boli neurodegenerative (Alzheimer, Parkinson), suferinzilor de cancer, celor sensibili la cafeină. Produsul nu este recomandat copiilor, adolescenţilor, femeilor însărcinate şi care alăptează, celor care suferă de celulită şi sindrom pro-inflamator sistemic. Diabeticii îl vor consuma numai cu avizul medicului curant.
picon Reputație: 1046 Postat Februarie 25, 2014 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Februarie 25, 2014 Bai nene, pana la urma tot la fasolea mea ajungeti
inspector g Reputație: 864 Postat Februarie 25, 2014 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Februarie 25, 2014 Sper ca nu sunt offtopic, dar vreau sa va intreb: V-ati uitat vreodata la ingredientele de la ceea ce ar trebui sa ajute omul ... VITAMINE ?Fara sa fac vreo reclama, dau exemplul urmator: Compozitie (nu mai trec cantitatile): Carbonat de calciu, Vitamina C, Vitamina D3 , Vitamina K, Stearat de magneziu, si... acum vin surprizele..., Shellac ( E904 ), Polisorbat 80 ( E433 ), Hipromeloza ( E464 ), Talc ( E553b ), Glice rol ( E422), Dioxid de titan (E171) 6 E-uri in ceva ce se doreste a fi benefic organismului?http://www.doppelherz.ro/images/stories/produkte/calciu_d3_k_wa.jpg Decat sa luam toate chimicalele astea, mai bine consumam tot ce se gaseste in mod natural si sunt comestibile, in functie de necesitatea fiecaruia, in cazul carentelor de vitamine sau alte minerale. Exemplu:Vitamina C se gaseste in diverse compozitii intr-o multime de fructe si legume dar si in... carne, care pentru unii e cea mai buna leguma . Ca sa nu scriu romane, pun link de la wikipedia: http://ro.wikipedia.org/wiki/Vitamina_C
diaconescum Reputație: 394 Postat Februarie 25, 2014 Oras:none Oras:none Postat Februarie 25, 2014 Sper ca nu sunt offtopic, dar vreau sa va intreb: V-ati uitat vreodata la ingredientele de la ceea ce ar trebui sa ajute omul ... VITAMINE ? Legat de vitaminele cumparate din farmacie eu cred ca nu ar trebui sa fie luate decat daca sunt probleme de sanatate si organisumul are probleme si avem lipsuri sau dezechilibre majore.Ar trebui insa luate numai in cazul in care nu da rezultat obtinerea acestora pe cale naturala abia apoi se incearca cu cele artificiale si, repet, doar in cazuri extreme, cand cele naturale nu funcioneaza.Orice medic ar trebui intr-o prima faza, in caz de carente de vitamine, sa nu prescrie direct vitamine artificiale si sa indemne pacientii catre cele naturale, si numai daca nu se amelioreaza situatia sa treaca la chimicale. Nu va mai intoxicati organismul cu vitamine sintetice din pastille!http://www.almeea.com/wp-content/uploads/vitamine-sintetice.jpgLuati in fiecare zi multi-vitamine? Cand va sculati, in fiecare dimineata, inghititi o pastiluta colorata, in speranta unei sanatati mai bune? Atunci, inseamna ca va ucideti incet… Si nu pentru ca vitaminele nu sunt bune, ci pentru ca vitaminele pe care le luati sub forma de pastile sunt create din aditivi sintetici, daunatori pentru sanatatea omului. Cum ar putea fi benefice pentru trupul uman substantele gasite in vitamine, ca benzoatul de sodiu, metilceluloza, siliconul sau dioxidul de titaniu?La mijlocul anilor 1930, multivitaminele au inceput sa fie disponibile in magazine si farmacii. La inceput, aceste suplimente erau realizate din legume si fructe naturale si u******e, dar apoi, ceva mai tarziu, au inceput sa apara tablete sintetice, care foloseau ingrediente mult mai ieftine pentru corporatiile farmaceutice.In ziua de astazi, zeci de milioane de oameni din intreaga lume sunt convinsi ca vitaminele le ofera o viata sanatoasa, lunga si energica, dar multi dintre ei habar nu au ca sub cele mai multe din marcile consacrate de vitamine se afla toxine sintetice, care, ingerate pentru o lunga perioada, pot duce la boli grave cum ar fi artritele, osteoporoza, cancerul sau boala Alzheimer.Multe vitamine, in special cele care pot fi mestecate, contin Aspartam, substanta care produce boli ca fibromialgia sau sindromul de colon iritabil. Daca vitaminele vin sub forma gelatinoasa, atunci ca probabil consumati piele, cartilagii, oase si tesuturi de animale bolnave. Alte vitamine contin indulcitori artificiali, ca Aspartam, Acesulfam de potasiu, Sucraloza sau Sorbitol, toate acestea putand produce mutatii ale celulelor si cancer. Daca luati vitamina B-12 sintetica, trebuie sa stiti ca aceasta este obtinuta din ficatul toxic al bovinelor, care sunt “umflate” in ferme speciale cu steroizi, antibiotice si pesticide. Vitamina B sintetica mai este obtinuta, de asemenea, din gudron si produse petrochimice, ce pot afecta sistemul nervos central si la dificultati in respiratie.Aceste vitamine sintetice si ieftine, in speranta de a va imbunatati sanatatea, de fapt vi-o deterioreaza destul de rapid. De exemplu, vitamina A sintetica provine din ficatul de peste, dar contine si substante toxice ca bifenil policlorinat (PCB) si mercur. Vitamina C sintetica contine amestecuri de acizi care irita tractul digestiv si care are proprietati carcinogenice. Nu ar fi mai indicat sa luam vitamina C naturala, din lamai sau rosii, de exemplu?Revenind la vitamina A, care, in stare naturala are proprietati antioxidante. Intr-un studiu realizat pe mai multi subiecti, s-a constatat ca cei care au consumat vitamina A sintetica au avut cu 8% mai multe incidente de a face atacuri de cord mortale decat cei care n-au consumat-o.Vitamina D sintetica este derivata din ulei iradiat. Ea este toxica pentru organism, pentru ca se depoziteaza in inima, plamani si rinichi. Intrucat este fabricata din extracte de petrol, gudron si creier de bovine, ea ar putea contine chiar formaldehida si amoniac.ConcluzieIntrucat sunt fabricate din ingrediente transformate genetic, din pesticide, resturi animale, produse petrochimice, aditivi chimici etc., vitaminele sintetice sunt foarte periculoase pentru organismul uman. Nu va luati dupa ce spun autoritatile si companiile farmaceutice… Ele au tot interesul ca sa-si vanda produsele. Si, daca vreti cu adevarat sa va vitaminizati, atunci atunci folositi vitaminele naturale, din fructe, legume si plante.
inspector g Reputație: 864 Postat Februarie 25, 2014 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Februarie 25, 2014 Fuuuuck... : Bine ca nu se fac (sau nu stim noi) vitamine sau alte alea din cacat (a se scuza expresia), (indiferent daca e de om sau animal) ... :
ananda Reputație: -414 Postat Februarie 25, 2014 Oras:Bucharest Oras:Bucharest Autor Postat Februarie 25, 2014 hobbit - excelenta observatie ! De acord cu ce a postat in continuare diaconescum. Sfat general: evitati orice produse farmaceutice si medicamentele de orice tip(au efecte secundare extrem de nocive) ... inlocuiti orice produs farmaceutic cu produse perfect naturale ... daca nu stiti corespondenta intrebati ... va veti lamuri ... E bine sa fie scoasa din subconstientul colectiv chiar si ideea de pilula(exista o astfel de idee ca iei o pilula si trece, prin pilula inteleg orice capsula, comprimat, etc) cu cateva exceptii aceste produse farmaceutice contin E-uri si de obicei ele sunt cel putin 2: aromatizant si conservant.De exemplu: ce ne poate stimula capacitatea naturala de vindecare poate fi un suc, un unguent, o tinctura sau o pulbere din plante(numai din plante fara nici un adaos).Deci fara pastile, pilule etc. Nu sunt de acord cu cafeaua ... ma scuzi diaconescum dar acolo esti in eroare ... cafeau a prin prajire si apoi infuzie nu mai e aproape deloc naturala ... si chiar si daca ar fi acest fruct nu este dintre plantele medicinale ci intra la categoria plantelor stupefiante si halucinogene ... medicii naturisti nu recomanda deloc consumul de cafea ... ce prezinti tu acolo ca fiind avantaje nu sunt avantaje reale ... dealtfel de ce sa ne complicam atat de mult cand avem inlocuitori perfect naturali(facand parte din plantele medicinale) pt cafea, reamintesc:macerat din guarrana, ceai verde infuzie sau macerat, ceai negru infuzie sau macerat, nuca de cola infuzie sau macerat. Consumul de cafea ajuta in primul rand pe cei care comercializeaza cafeaua - de aceea este promovata asa de mult, din punct de vedere medical este aproape o nenorocire ... deci daca nu reusiti sa va lasati de cafea puteti consuma acest produs in cantitatea de 25 de grame(o canutza mica) la 3 luni ... in aceasta cantitate nu este o problema pt organism ... Cafeaua produce anumite forme de intoxicare la nivelul organismului(tesuturilor) iar administrarea pe timp indelungat dauneaza pana si oaselor favorizand anumite probleme cu tesutul osos.In aparenta un obicei modern si foarte raspandit, in realitate o forma stupida de autointoxicare care pune organismul uman in situatii dificile(sa munceasca in plus pt a elimina anumite toxine)Va expun cateva efecte nocive ale cafelei:1.Favorizeaza stari penibile de agitatie si de lipsa de concentrare2.Amplifica stress-ul la o persoana care se streseaza3.Da ocazia unor insomnii la persoanele cu astfel de sensibilitati4.Se asociaza cu starile proaste(omul cand e in depresie, cand e suparat se apuca sa bea cafea) deci le favorizeaza/amplifica, de asemenea cafeaua e cel mai deseori asociata cu obiceiuri chiar si mai rele cum ar fi fumatul sau dereglarea somnului(mai ales prin obiceiul foarte rau de a nu dormi noaptea)5.Omoara neuroni in plus(stiut fiind faptul ca acest tip de celule se refac foarte greu - defapt se refac numai cu ajutorul celulelor stem)6.Favorizeaza anxietatea si depresia(persoane la inceput normale se trezesc dupa un timp de administrare de cafea cu astfel de simptome)7.Forteaza si astfel uzeaza sistemul nervos Concluzie: Eliminati acest obicei nefast sau nu ii permiteti sa se instaleze la voi !
ananda Reputație: -414 Postat Februarie 25, 2014 Oras:Bucharest Oras:Bucharest Autor Postat Februarie 25, 2014 Realtiv la fumat, consum de cafea, consum de alcool in cantitate mai mare de un pahar de vin natural dupa masa e bine sa nu faceti nici un compromis. Va dau un exemplu dintr-un alt domeniu oarecum asemanator: daca aveti gandaci in casa ii omorati pe toti nu doar pe cei mai mari sau pe cei care fug mai repede
diaconescum Reputație: 394 Postat Februarie 25, 2014 Oras:none Oras:none Postat Februarie 25, 2014 Nu sunt de acord cu cafeaua ... ma scuzi diaconescum dar acolo esti in eroare ...O folosesc foarte rar, motiv pentru care are efect puternic energizant. Totusi unii zic ca ajuta, alti ca dauneaza.Beau doar cafea macinata din boabe (fara zahar), dar e normal sa fie si aia cu probleme, doar e prajita si conteaza cum se face acest lucru.In final e vorba tot de a face un compromis, de a alege ce e mai putin nociv.De la bine spre rau ar fi: cafea boabe > cafea macinata > cafea solubila > 3 in 1
yka Reputație: 9109 Postat Februarie 26, 2014 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Februarie 26, 2014 ))) yka ..vezi episodul Amada. )) diaconescum "da bine cu pumnul":)))))))) ahaaaaaahaaaa ))) yka ..vezi episodul Amada. )) diaconescum "da bine cu pumnul":)))))))) ahaaaaaahaaaaCitesc pe aici,cat de cat Oly,...si eu dau bine cu limba,...doar ca nu spre provocare am dat replica mai sus,o simpla parere,nu disperam nici noi/voi,cand ai de unde alege,...pupici adanci 1
falava Reputație: 1 Postat Mai 17, 2015 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Mai 17, 2015 Realtiv la fumat, consum de cafea, consum de alcool in cantitate mai mare de un pahar de vin natural dupa masa e bine sa nu faceti nici un compromis. Va dau un exemplu dintr-un alt domeniu oarecum asemanator: daca aveti gandaci in casa ii omorati pe toti nu doar pe cei mai mari sau pe cei care fug mai repede Salut Ananda!In primu rand vreau sa iti multumesc pentru tot efortul depus ca sa ne inveti aceasta practica minunata,cu toate ca multi de critica,insa sa fi sigur ca daca ar stapani continenta si ar beneficia de ea te-ar diviniza:)).Vreau sa iti zic ca de aproximativ jumate de an lucrez cu metodele prezentate de tine pentru a realiza continenta perfect,insa intampin o problema de care nu stiu cum sa trec.Cu toate ca reusc sa opresc ejaculare in timpul orgasmului,am impresia ca sperma se elimina in interior si dupa aceasta erectia slabeste putin.Simpt ca se pierde sperma dupa ce penisul meu intra din nou in contact,atunci se contracta un muschi foarte rapid si simpt ca pierd sperma,chiar daca fac pauza si de 2 minute dupa orgasm si fac exercitiile kengel si cele de respiratie pe moment.Sper ca inteles ce vreau,ajuta-ma te rog.Mersi!
falava Reputație: 1 Postat Mai 17, 2015 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Mai 17, 2015 Salut Ananda!In primu rand vreau sa iti multumesc pentru tot efortul depus ca sa ne inveti aceasta practica minunata,cu toate ca multi de critica,insa sa fi sigur ca daca ar stapani continenta si ar beneficia de ea te-ar diviniza:)).Vreau sa iti zic ca de aproximativ jumate de an lucrez cu metodele prezentate de tine pentru a realiza continenta perfect,insa intampin o problema de care nu stiu cum sa trec.Cu toate ca reusc sa opresc ejaculare in timpul orgasmului,am impresia ca sperma se elimina in interior si dupa aceasta erectia slabeste putin.Simpt ca se pierde sperma dupa ce penisul meu intra din nou in contact,atunci se contracta un muschi foarte rapid si simpt ca pierd sperma,chiar daca fac pauza si de 2 minute dupa orgasm si fac exercitiile kengel si cele de respiratie pe moment.Sper ca inteles ce vreau,ajuta-ma te rog.Mersi!Nu tie .scz!
falava Reputație: 1 Postat Mai 17, 2015 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Mai 17, 2015 Salut Ananda!In primu rand vreau sa iti multumesc pentru tot efortul depus ca sa ne inveti aceasta practica minunata,cu toate ca multi de critica,insa sa fi sigur ca daca ar stapani continenta si ar beneficia de ea te-ar diviniza:)).Vreau sa iti zic ca de aproximativ jumate de an lucrez cu metodele prezentate de tine pentru a realiza continenta perfect,insa intampin o problema de care nu stiu cum sa trec.Cu toate ca reusc sa opresc ejaculare in timpul orgasmului,am impresia ca sperma se elimina in interior si dupa aceasta erectia slabeste putin.Simpt ca se pierde sperma dupa ce penisul meu intra din nou in contact,atunci se contracta un muschi foarte rapid si simpt ca pierd sperma,chiar daca fac pauza si de 2 minute dupa orgasm si fac exercitiile kengel si cele de respiratie pe moment.Sper ca inteles ce vreau,ajuta-ma te rog.Mersi! 1
dolores rld Reputație: -518 Postat Mai 17, 2015 Oras:în a patra zi dã week-end Oras:în a patra zi dã week-end Postat Mai 17, 2015 ieu da cand sant pa vegan, ma simt mult mai binehttp://i58.tinypic.com/2jbqv5h.jpg
Vizitator Reputație: 0 Postat Mai 17, 2015 Postat Mai 17, 2015 Ugh... not again ! Care e ideea resuscitarii subiectului in cauza ??
klm112 Reputație: 5026 Postat Mai 18, 2015 Oras:sud Oras:sud Postat Mai 18, 2015 Ananda, si pizda cu ce o inlocuim? Cu o altă , şi anume, pizdă
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum