natoporus Reputație: 5034 Postat Iunie 17, 2020 Oras:* Oras:* Postat Iunie 17, 2020 Chestia cu dictatura care duce la progres mi se pare fortata. S-a facut progres in dictaturi pentru ca am trecut prin revolutia industriala si stiintifica, cam greu sa nu se faca progrese. Dar daca comparam URSS cu America in anii '89, s-a vazut ca URSS era cu cel putin cativa ani in urma Americii din punct de vedere tehnologic, dupa perioada de boom. Oare de ce?Germania Federala (RFG) cum a reusit sa se ridice si sa fie mai dezvoltata decat RDG, fara sa fie o dictatura? Multi cautau sa treaca Zidul Berlinului ca sa ajunga in RFG, pentru ca era mai bine.E adevarat ca intr-o dictatura infrastructura se poate face mai repede, dar asta dintr-un motiv simplu: biciul. Asta nu inseamna ca dictatura e mai buna ci ca este mai brutala. Ati citit ce a facut dictatura din tara Guineea Ecuatoriala intre anii 1968-1979? In loc sa o dezvolte conform teoriei dvs, a dat-o inapoi intr-un asemena grad incat, dupa ce l-au executat pe dictator, s-a vazut ca tara nu mai avea infrastructura, educatie si servicii medicale. Pur si simplu. Asa se intampla cand un stat e la toanele unui singur om sau unui singur partid. In comparatie cu asta, prefer de departe democratia cu toate hibele ei (si are destule, nu e perfecta). 3
maa5fu1 Reputație: 480 Postat Iunie 17, 2020 Postat Iunie 17, 2020 Casalotule esti cea mai trista specie de troll, troll politic 4
casalotulxxx Reputație: 13 Postat Iunie 17, 2020 Autor Postat Iunie 17, 2020 Chestia cu dictatura care duce la progres mi se pare fortata. Da, dictatura duce la progres. Vezi SUA, Franta, Regatul Unit, Germania, Spania, Italia etc. Sau inca mai crezi ca a existat dictatura doar in Europa de Est, Rusia si China? Tu crezi ca zgarie-norii aia din New York s-au construit pe la 1900-1960 multumita democratiei? S-a facut progres in dictaturi pentru ca am trecut prin revolutia industriala si stiintifica, cam greu sa nu se faca progrese. Nu poti sa ai revolutie industriala si stiintifica + progrese, fara cineva care sa dicteze sau sa aiba autoritate. Dar daca comparam URSS cu America in anii '89, s-a vazut ca URSS era cu cel putin cativa ani in urma Americii din punct de vedere tehnologic, dupa perioada de boom. Oare de ce? Rusia, fara comunism, ar fi fost si mai inapoiata tehnologic daca vedem in ce hal se afla in perioada tarista. Germania Federala (RFG) cum a reusit sa se ridice si sa fie mai dezvoltata decat RDG, fara sa fie o dictatura? Multi cautau sa treaca Zidul Berlinului ca sa ajunga in RFG, pentru ca era mai bine. Iti spun eu de ce RFG a reusit:pentru ca l-au avut pe Konrad Adenauer, apoi pe Willy Brandt, apoi pe Helmut Schmidt, apoi Helmut Kohl, care au fost dictatori ce au condus-o cu mana de fier. RDG mai mult a stagnat pentru ca nu a avut dictatori, fiind doar o colonie sovietica cu conducatori marioneta impusi de Kremlin. Au avut si o conducere impartita in "seful statului", "seful partidului" , "seful guvernului", "seful parlamentului", "seful armatei"......adica o degringolada birocrata curata.Da, Republica Democrata Germana a fost o democratie la propriu la capitolul conducere chiar daca sovieticii erau aia care comandau economic , care luau resursele si pazeau zidul. In Republica FEDERALA Germana stiai clar cine este der Bossadica the motherfucker CANCELARUL! O figura publica, un LIDER pe care poporul german sa-l urmeze! E adevarat ca intr-o dictatura infrastructura se poate face mai repede, dar asta dintr-un motiv simplu: biciul. Asta nu inseamna ca dictatura e mai buna ci ca este mai brutala. Cu unele popoare uite ca nu merge sa le explici cu frumosul ca trebuie sa mearga la munca ca sa avem sosele, ca pana la a avea scoli si spitale, trebuie intai sa le construim, ca amenzile pentru aruncat gunoiul pe trotuar sunt ultra-necesare daca vrem sa avem curatenie si sa nu avem un oras jegos. Fara colonizare, iti spun ca africanii erau si acum in epoca de piatra, la vanat gazele si cules banane si nuci de cocos, imbracati doar cu piei sau chiar goi. Ati citit ce a facut dictatura din tara Guineea Ecuatoriala intre anii 1968-1979? In loc sa o dezvolte conform teoriei dvs, a dat-o inapoi intr-un asemena grad incat, dupa ce l-au executat pe dictator, s-a vazut ca tara nu mai avea infrastructura, educatie si servicii medicale. Pur si simplu. Am mai spus, se intampla si accidente. Dar ce parere ai despre Chile , cum arata inainte si dupa Augusto Pinochet? Asa se intampla cand un stat e la toanele unui singur om sau unui singur partid. In comparatie cu asta, prefer de departe democratia cu toate hibele ei (si are destule, nu e perfecta). Da, ne cade tencuiala in cap, soselele sunt pline de gropi, fetitele sunt violate de criminali eliberati conditionat, elevii traverseaza nametii ca sa ajunga la scoala, avem toalete in curte, in spitale colcaie viermii pe pacientii arsi si gandaci, in Bucuresti inca vedem carutasi, cluburile iau foc si mor zeci de tineri pentru ca un primarul si inspectorul primesc spaga de la patron, un mustacios taran basinos si afumat ne schimba legile justitiei peste noapte si legalizeaza furtul din banii publici, interlopii fac legea pe strazi si scot fete la produs, sunt clienti tepuiti pe Olx sau unii care mor de intoxicatie alimentara de la nu stiu ce restaurant dubios unde se practica evaziune fiscala. DAR E DEMOCRATIE! Democratia cu toate hibele ei.
Vizitator caproshu Reputație: 0 Postat Iunie 17, 2020 Postat Iunie 17, 2020 Bai nene, incredibil cum gândesc unii... Nici măcar cu curu'
quasim Reputație: 2451 Postat Iunie 17, 2020 Oras:N.Dame Oras:N.Dame Postat Iunie 17, 2020 Bate la ușă războiul sexelor. 1
gigelpetrescu Reputație: 3312 Postat Iunie 17, 2020 Telefon: [email protected] Oras:Bucuresti Telefon: [email protected] Oras:Bucuresti Postat Iunie 17, 2020 Bate la ușă războiul sexelor.gresit, inca nu s-a terminat :) 1
laury Reputație: 24071 Postat Iunie 17, 2020 Oras:Los Angeles Oras:Los Angeles Postat Iunie 17, 2020 Casalotule esti cea mai trista specie de troll, troll politic😆😆😆Tareeee 1
Vizitator fardugol Reputație: 0 Postat Iunie 18, 2020 Postat Iunie 18, 2020 Este un război economic în desfășurare...și nu pare că-l câștigăm.
miky77 Reputație: -1394 Postat Iunie 18, 2020 Oras:In papuris ca sa ma chis Oras:In papuris ca sa ma chis Postat Iunie 18, 2020 Nu se prevede un lucru prea bun in viitor , SUA si-a retras trupele stationate din Irak , Siria , Afganistan si alte regiuni , iar acum pregateste un val de atac asupra Chinei . Ce va urma ....un conflict dintre marilor puteri ale lumii SUA , Rusia , China cu alte embargouri , va fi iminent ptr. inceput in urmatoarea perioada In alta ordine de idei , Pecoaie de ce parere este ? Si-a ascutit baioneta din debara , ca acum dau navala peste el turcii.?
miskinbkk Reputație: 343 Postat Iunie 18, 2020 Postat Iunie 18, 2020 Ai de :) mea...Samuel Huntigton, Fukuyama, Kissinger sunt copii mici, pe langa ce intalnesti p-acilea.
_dark_ Reputație: 137 Postat Iunie 18, 2020 Oras:--- Oras:--- Postat Iunie 18, 2020 Bate la ușă războiul sexelor. Da, "FEMEIA VREA SĂ TE UCIDĂ!" mi-a spus odată un alcoolic. Oare avea dreptate?
picon Reputație: 1046 Postat Iunie 18, 2020 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Iunie 18, 2020 Nu se prevede un lucru prea bun in viitor , SUA si-a retras trupele stationate din Irak , Siria , Afganistan si alte regiuni , iar acum pregateste un val de atac asupra Chinei . Ce va urma ....un conflict dintre marilor puteri ale lumii SUA , Rusia , China cu alte embargouri , va fi iminent ptr. inceput in urmatoarea perioada In alta ordine de idei , Pecoaie de ce parere este ? Si-a ascutit baioneta din debara , ca acum dau navala peste el turcii.?Părerea mea e că sugi pula. 1 2
Vizitator marmotto Reputație: 0 Postat Iunie 18, 2020 Postat Iunie 18, 2020 Mai bate inca, nu a rupt usa de cand bate ? (De razboi zic)....
picon Reputație: 1046 Postat Iunie 18, 2020 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Iunie 18, 2020 Nu-i mai dați atenție cașalotului ăsta prost! Un prost nu e prost destul, dacă nu e și fudul, el crede că le știe pe toate, e plin de talent și abilități, numai că s-a ratat pentru că "oamenii e răi", nu s-au aliniat planetele cum trebuie, masoneria i-a dat în cap etc. În momentul în care îi pui alături pe aceeași poziție pe Churchil, Roosevelt, De Gaulle, Adenauer, Willy Brandt, Helmuth Kohl, Roosevelt, cu Hitler, Mussolini, Stalin, Pol Pot, Mao, dinastia Kim, Ceaușescu, Pinochet etc., adică diferența dintre o dictaură și o politică ceva mai autoritară într-un stat democratic, înseamnă că ai creierl varză și cultură cât un motostivuitorist. Adică, Băsescu a fost autoritar, la limita Constituției, sau dictator? A fost ok cum a condus într-o republică semiprezidențială (care e o prostie, zic eu - ori prezidențială cu plusurile și minusurile, ori parlamentară cu plusurile și minusurile)? Lăsați-l în ceața lui pe cașalot! 3 2
casalotulxxx Reputație: 13 Postat Iunie 18, 2020 Autor Postat Iunie 18, 2020 Nu-i mai dați atenție cașalotului ăsta prost! Un prost nu e prost destul, dacă nu e și fudul, el crede că le știe pe toate, e plin de talent și abilități, numai că s-a ratat pentru că "oamenii e răi", nu s-au aliniat planetele cum trebuie, masoneria i-a dat în cap etc. În momentul în care îi pui alături pe aceeași poziție pe Churchil, Roosevelt, De Gaulle, Adenauer, Willy Brandt, Helmuth Kohl, Roosevelt, cu Hitler, Mussolini, Stalin, Pol Pot, Mao, dinastia Kim, Ceaușescu, Pinochet etc., adică diferența dintre o dictaură și o politică ceva mai autoritară într-un stat democratic, înseamnă că ai creierl varză și cultură cât un motostivuitorist. Adică, Băsescu a fost autoritar, la limita Constituției, sau dictator? A fost ok cum a condus într-o republică semiprezidențială (care e o prostie, zic eu - ori prezidențială cu plusurile și minusurile, ori parlamentară cu plusurile și minusurile)? Lăsați-l în ceața lui pe cașalot! Bai hodorogule, vezi-ti de bautura ta preferata, Mona, si lasa discutiile pentru oameni care mai au discernamant si n-au ajuns senili ca mata'. N-am comparat politicienii aceia cu dictatorii dupa gradul de crime, ci dupa gradul de realizari, constructii si dezvoltare. Poate ca-l urasti pe Ceasca, dar daca era dupa preaiubitii tai pesedisti sau penelisti (sau mai bine spus FSN-isti), acum stateai la un bordei de pamant si nuiele, traind din stiuleti si facand sex doar cu capre. Pricepe ca sunt tari de mamaligari unde nu se poate cu democratia, ci doar cu FORTA, punandu-i la MUNCA cu FORTA! O demonstreaza ultimii 30 ani ca noi romanii nu suntem facuti pentru democratie, ca democratia in Romania nu duce decat la bunastarea unor infractori, corupti, interlopi, baroni locali si sinecuristi, eventual niste maruntei ca tine. Nici nu poti sa numesti "democratie" ceea ce este aici. Intr-o tara civilizatia, astia nici puscarie pe banii statului si contribuabilor nu faceau. Erau pusi la munca ca-n China. Poate ca astia ca tine cu retardism sever sunt fericiti sa asculte manele, sa se uite la Las Fierbinti, sa bage mici si bere in ei, in timp ce se prabuseste tencuiala peste ei, spitalele colcaie de gandaci, scolile produc analfabeti, multi stau cu WC-ul in curte plin de cacat si miroase gunoiul neselectat din tomberul din preajma unde umbla aurolaci (dar esti prea NESIMTIT ca sa-l simti) , dar oamenii inteligenti chiar n-au cum sa fie fericiti in tara asta in conditile date.Cei 10 milioane de romani emigrati in ultimii 30 ani (majoritatea meseriasi, medici priceputi, profesori, instalatori, mecanici auto, olimpici, studenti, inclusiv PROSTITUATELE CELE MAI BUNE ) sunt o dovada clara ca tara asta e la fel de ruinata ca Siria, Irak sau Afghanistan, si alea sunt tari aflate in razboi. Hai mars ca m-am plictisit de tine .
casalotulxxx Reputație: 13 Postat Iunie 18, 2020 Autor Postat Iunie 18, 2020 Legat de politicieni, toti presedintii, de la Iliescu si Basescu pana la Iohannis, au fost niste SLUGI! Ceausescu, asa dictator , bleg, criminal si manevrat de securitate cum era , a fost ultimul LIDER al tarii asteia. Il durea poate de faptul ca nu aveati mancare si tremurati de frig si stateati la coada, dar faptul ca circulati pe sosele, ca locuiti in blocuri de ciment si nu in bordeie de nuiele si pamant, ca aveti chiar si spitalele si scolile asa cum sunt, plus poduri, cai ferate si baraje, demonstreaza ca a i-a pasat de progresul tarii asteia fata de politicienii din ultimii 30 ani care n-au urmat decat propile interese....sau interesele stapanilor lor. Sub Ceausescu am vazut clar niste progrese ......chiar mari. Sub idiotii din ultimii 30 ani ce am vazut? Mall-urile, supermarketele, benzinariile, cluburile, restaurantele, cazinourile, saloanele, salile, call-centerele si multinationalele nu se pun fiindca sunt realizate de privati si corporatistii straini, nu de stat.Politicienii din ultimii 30 ani n-au facut NIMIC, in afara de niste autostrazi chinuite si neterminate dupa zeci de ani, ceva biserici + O CATEDRALA DE TAMPIRE A NEAMULUI! Dovada ca politicienii sunt niste PARAZITI pe banii contribuabililor romani.Platim degeaba impozite!
_dark_ Reputație: 137 Postat Iunie 18, 2020 Oras:--- Oras:--- Postat Iunie 18, 2020 Dar comunismul (dictatură) e cel care a lichidat o buna parte din intelectualitate.... vezi că dacă continui să gândești scindat te paște schizo-frenia, 1
picon Reputație: 1046 Postat Iunie 18, 2020 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Iunie 18, 2020 Bai hodorogule, vezi-ti de bautura ta preferata, Mona, si lasa discutiile pentru oameni care mai au discernamant si n-au ajuns senili ca mata'. N-am comparat politicienii aceia cu dictatorii dupa gradul de crime, ci dupa gradul de realizari, constructii si dezvoltare. Poate ca-l urasti pe Ceasca, dar daca era dupa preaiubitii tai pesedisti sau penelisti (sau mai bine spus FSN-isti), acum stateai la un bordei de pamant si nuiele, traind din stiuleti si facand sex doar cu capre. Pricepe ca sunt tari de mamaligari unde nu se poate cu democratia, ci doar cu FORTA, punandu-i la MUNCA cu FORTA! O demonstreaza ultimii 30 ani ca noi romanii nu suntem facuti pentru democratie, ca democratia in Romania nu duce decat la bunastarea unor infractori, corupti, interlopi, baroni locali si sinecuristi, eventual niste maruntei ca tine. Nici nu poti sa numesti "democratie" ceea ce este aici. Intr-o tara civilizatia, astia nici puscarie pe banii statului si contribuabilor nu faceau. Erau pusi la munca ca-n China. Poate ca astia ca tine cu retardism sever sunt fericiti sa asculte manele, sa se uite la Las Fierbinti, sa bage mici si bere in ei, in timp ce se prabuseste tencuiala peste ei, spitalele colcaie de gandaci, scolile produc analfabeti, multi stau cu WC-ul in curte plin de cacat si miroase gunoiul neselectat din tomberul din preajma unde umbla aurolaci (dar esti prea NESIMTIT ca sa-l simti) , dar oamenii inteligenti chiar n-au cum sa fie fericiti in tara asta in conditile date.Cei 10 milioane de romani emigrati in ultimii 30 ani (majoritatea meseriasi, medici priceputi, profesori, instalatori, mecanici auto, olimpici, studenti, inclusiv PROSTITUATELE CELE MAI BUNE ) sunt o dovada clara ca tara asta e la fel de ruinata ca Siria, Irak sau Afghanistan, si alea sunt tari aflate in razboi. Hai mars ca m-am plictisit de tine . Cum spuneam, prostul nu e prost destul, dacă nu e și fudul! Ai înțeles, prostule? Ai înțeles o pulă să te bată! De parcă nu ai destul de bătut de Dumnezeu! Habar nu ai cine sunt, cum sunt și ce am făcut până acum, dar îți dai tu cu părerea, ratatule! BTW ... ți-ai găsit serviciu, că te plângeai pe aici că nu găsești, tocmai tu, geniul pizdii, că de aceea nu ai bani de curve? 2 2
casalotulxxx Reputație: 13 Postat Iunie 18, 2020 Autor Postat Iunie 18, 2020 Dar comunismul e cel care a lichidat o buna parte din intelectualitate Faci o confuzie grava.Stalinismul din perioada lui Dej a lichidat intelectualimea liberalo-taranista. Iar multi scriitori, artisti si compozitori exceptionali ca Enescu, Caragiale si Brancusi au sfarsit emigrati din tara. Insa sub Ceausescu nu poti sa ignori faptul ca am avut cantareti, actori si sportivi de calitate.Sub comunismul ceausist Romania chiar a avut o inflorire culturala, iar pe plan sportiv chiar se afirma pe harta lumii. A fost o performanta de neegalat pe care nu cred ca o vom mai atinge vreodata. Sa ma scuze fanii Simonei Halep si ai lui Adrian Mutu , dar nu se compara nici pe departe cu adevaratii sportivi ca Gica Hagi sau Ilie Nastase. Am avut foarte multi cantareti populari buni si actori care acum s-au stins. Nu erau rockeri, nu erau megastaruri pop, nu erau cantareti de jazz,nu erau actori ca la Hollywood ....e adevarat, dar ii aveam pe ei. Acum ce mai avem? Manelisti care se cred cantareti si mascarici care isi zic "actori"? Asistente TV? Poti sa-l compari pe Toma Caragiu sau Amza Pellea cu.....Bendeac si Bobonete ? Sau Stefan Banica senior ori Cristian Minculescu cu Smiley?Poti s-o compari pe Irina Loghin , Maria Tanase, cu....Delia Matache, Inna , Antonia si alte pizde care falseaza si doar dau din buci ? Parerea mea, dar democratia post-decembrista combinata cu consumerismul american si prostia manelista a distrus mai tare arta si cultura romaneasca decat a facut-o comunismul!
picon Reputație: 1046 Postat Iunie 18, 2020 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Iunie 18, 2020 Când nu ai bani nici de o șaorma, normal că ești un critic al cpnsumerismului! :laugh2 2 2
natoporus Reputație: 5034 Postat Iunie 18, 2020 Oras:* Oras:* Postat Iunie 18, 2020 vezi că dacă continui să gândești scindat te paște schizo-frenia, Nu inteleg, cum gandesc eu scindat? Faci o confuzie grava.Stalinismul din perioada lui Dej a lichidat intelectualimea liberalo-taranista. Iar multi scriitori, artisti si compozitori exceptionali ca Enescu, Caragiale si Brancusi au sfarsit emigrati din tara. Insa sub Ceausescu nu poti sa ignori faptul ca am avut cantareti, actori si sportivi de calitate.Sub comunismul ceausist Romania chiar a avut o inflorire culturala, iar pe plan sportiv chiar se afirma pe harta lumii. A fost o performanta de neegalat pe care nu cred ca o vom mai atinge vreodata. Sa ma scuze fanii Simonei Halep si ai lui Adrian Mutu , dar nu se compara nici pe departe cu adevaratii sportivi ca Gica Hagi sau Ilie Nastase. Am avut foarte multi cantareti populari buni si actori care acum s-au stins. Nu erau rockeri, nu erau megastaruri pop, nu erau cantareti de jazz,nu erau actori ca la Hollywood ....e adevarat, dar ii aveam pe ei. Acum ce mai avem? Manelisti care se cred cantareti si mascarici care isi zic "actori"? Asistente TV? Poti sa-l compari pe Toma Caragiu sau Amza Pellea cu.....Bendeac si Bobonete ? Sau Stefan Banica senior ori Cristian Minculescu cu Smiley?Poti s-o compari pe Irina Loghin , Maria Tanase, cu....Delia Matache, Inna , Antonia si alte pizde care falseaza si doar dau din buci ? Parerea mea, dar democratia post-decembrista combinata cu consumerismul american si prostia manelista a distrus mai tare arta si cultura romaneasca decat a facut-o comunismul! Eu nu ma refeream la cantareti, sportivi si actori ci la intelectuali, mai exact elite intelectuale, ganditori. Au existat ganditori in perioada comunista? Nu cred, pentru ca oricine gandea isi dadea seama de hibele sistemului iar asta nu dadea bine la imagine si era si impotriva doctrinei. Inflorire culturala? Numai partial si numai in limitele stabilite de partid. Ati uitat de cenzura de atunci? Da, am avut sportivi, cantareti, actori exceptionali si eu am toata stima pentru ei pentru ca au reusit sa se afirme in cadrul sistemului de atunci, care de multe ori le punea piedici. Dar eu as fi vrut sa existe mai multe categorii realizate, nu doar cele enumerate. Problema cu sistemul comunist (si cu sistemele totalitare in general) este, printre altele, ca limiteaza ce poate realiza un individ. Cu alte cuvinte limiteaza potentialul unei natiuni, in loc sa o dezvolte asa cum sugerati ca ar fi cazul. 2
Vizitator marmotto Reputație: 0 Postat Iunie 18, 2020 Postat Iunie 18, 2020 Nu inteleg, cum gandesc eu scindat? Eu nu ma refeream la cantareti, sportivi si actori ci la intelectuali, mai exact elite intelectuale, ganditori. Au existat ganditori in perioada comunista? Nu cred, pentru ca oricine gandea isi dadea seama de hibele sistemului iar asta nu dadea bine la imagine si era si impotriva doctrinei. Inflorire culturala? Numai partial si numai in limitele stabilite de partid. Ati uitat de cenzura de atunci? Da, am avut sportivi, cantareti, actori exceptionali si eu am toata stima pentru ei pentru ca au reusit sa se afirme in cadrul sistemului de atunci, care de multe ori le punea piedici. Dar eu as fi vrut sa existe mai multe categorii realizate, nu doar cele enumerate. Problema cu sistemul comunist (si cu sistemele totalitare in general) este, printre altele, ca limiteaza ce poate realiza un individ. Cu alte cuvinte limiteaza potentialul unei natiuni, in loc sa o dezvolte asa cum sugerati ca ar fi cazul.Scriitorii din tara erau obligati sa aduca osanale partidului, altfel erau marginalizati sau mai rau: Sadoveanu, care a fost Seful Uniunii Scriitorilor din Romania era cel mai infocat sprijin al PCR-ului printre scriitori. Sa nu uitam de Geo Bogza, care a scris multe opere prin care a proslavit realizarile partidului, Radu Tudoran, fortat sa scrie un roman pro-partid, ca sa nu o pateasca rau, Zaharia Stancu si multi, multi altii. Cei care au reusit sa fuga in afara (Eliade, Ionesco, Cioran, Djuvara, sau Paul Goma) au reusit sa duca mai departe prestigiul cultural al Romaniei libere, dar cei din tara nu au reusit s-o faca, sau nu in orice conditii.... 1
vistantric Reputație: -3413 Postat Iunie 18, 2020 Telefon: 0731670030 Oras:București Herăstrău 0731670030 Disponibila Telefon: 0731670030 Oras:București Herăstrău 0731670030 Disponibila Postat Iunie 18, 2020 Cred ca știți deja... 1
jonasquinn Reputație: 271 Postat Iunie 18, 2020 Oras:Undeva in Tartar Oras:Undeva in Tartar Postat Iunie 18, 2020 @vistantric Corect, nimic nou sub soare 👌Pe principiu' "partidu te vrea prost" 😂 Trist dar adevarat..
Postări Recomandate