adi21cm Reputație: -49 Postat August 4, 2020 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat August 4, 2020 [Video]https://youtu.be/PLOwKTY81y4/ Stiti mai multe detalii decat cele relatate in video?
Vizitator marmotto Reputație: 0 Postat August 4, 2020 Postat August 4, 2020 Au sarit in aer cateva sute sau mii de m3 de azotat de amoniu, pe langa alte substante explozibile in cladirea partial prabusita de langa incendiul principal daca te uiti la un feed. Cladirea ar fi apartinut serviciilor de securitate libaneze si ar fi trebuit sa fie secret de stat ce anume era depozitat acolo (pe langa azotat erau multe bombe artizanale si diverse materiale explozibilie capturate de la teroristii SI). Oricum datele sunt haotice, e haos in tot Beirutul, se pare ca mare parte din Port (atat cladiri, instalatii cat si o nava nu se stie sub ce pavilion) a ars sau a fost distrus, reteaua electrica este partial distrusa, in multe cartiere nu mai este curent electric sau apa potabila.Momentan sunt 27 de morti si peste 2500 de raniti, este posibil ca in urmatoarele ore bilantul sa creasca, multi dintre raniti sunt in stare critica sau cu 0 sanse. Mai grav este faptul ca nu prea sunt posturi ATI disponibile, pentru ca multe sunt ocupate de cei infectati cu Covid-19.Mai este (deocamdata)(putin) probabil sa fie si mana Mossad, ipoteza care daca se confirma poate declansa un razboi Israel-Liban, ceea ce, in contextul situatiei precare a tarilor din zona, multe prinse in razboie regionale sau razboiae civile, ar destabiliza complet zona Orientului Mijlociu... Un 2020 complet futut, pana acum... in iarna: arde Amazonul si Antipozii, apoi cat pe ce razboi NATO-Iran, apoi in primavara-vara Covid-19, shutdown global, iar acum posibil razboi Israel-Liban(si implicit si automat implicarea Iranului de partea Libanului) 2
filofteu Reputație: 663 Postat August 4, 2020 Postat August 4, 2020 Inconştienții nu poartă măşti şi nu respectă distanțarea socială după explozie. Un exemplu clar de ''aşa nu'', doamnelor şi domnilor. Măcar din bun-simț as fi avut o mască pe pulă, dacă mă pulveriza unda aia de şoc. 1
jim_raynor Reputație: 516 Postat August 4, 2020 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat August 4, 2020 adevarat
adi21cm Reputație: -49 Postat August 4, 2020 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Autor Postat August 4, 2020 :)):)):)) Mi-ai adus un zambet 1
picon Reputație: 1045 Postat August 5, 2020 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat August 5, 2020 Măi, da' ce de mai specialiști? Lupe, ai studiat la SNSPA, sau cum plm îi spune? 1 2
miskinbkk Reputație: 343 Postat August 5, 2020 Postat August 5, 2020 Cica la Oklohama'95 s-ar fi utilizat cateva tone din acest material, iar depositul din Beirut(Libia) ar fi avut cam 2500 tone.Sunt multe filmulete pe Twitter, absolut devastaroare deflagratia. PS.Dragi forumisti, haideti sa fim seriosi si sa aratam empatie pentru poporul libian, atat de incercat. Observ deja, ca userul @picon incepe cu aceleasi comentarii nerelevante si acide, pline de rautate, pe care nimeni din noi nu intelege, de unde provine.Sa-l ignoram si sa pastram un ton adecvat. 2
picon Reputație: 1045 Postat August 5, 2020 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat August 5, 2020 Cica la Oklohama'95 s-ar fi utilizat cateva tone din acest material, iar depositul din Beirut(Libia) ar fi avut cam 2500 tone.Sunt multe filmulete pe Twitter, absolut devastaroare deflagratia. PS.Dragi forumisti, haideti sa fim seriosi si sa aratam empatie pentru poporul libian, atat de incercat. Observ deja, ca userul @picon incepe cu aceleasi comentarii nerelevante si acide, pline de rautate, pe care nimeni din noi nu intelege, de unde provine.Sa-l ignoram si sa pastram un ton adecvat.Bă, puțoiule, nu are niciun fel de legatură emapatia pentru poporul libanez cu ironiile adresate "specialiștilor" în toate cele!Spre știința ta, e vorba de Liban, nu Libia, "specialitule" empatic! Nema cultură, unghiosule, care spui tu că călătorești mult!OP.S. Cacofonia e intenționată, nu ca confuzia ta de incult. Ups, altă cacofonie! On topic: poate fi atentat odios, sau simplă neglijență. Nu putem noi, de aici, să știm. 1 2
miskinbkk Reputație: 343 Postat August 5, 2020 Postat August 5, 2020 Previzibil, pentru ca esti, pe cat de prost, atat de tampit. Ba, mosneag debil, tu chiar credeai, ca eu nu stiu, ce e aia Liban sau Libia, Beirut sau Tripoli? Stai dreaq parcat si lasa oamenii sa debiteze, ce vor, nu mai veni tu cu observatiile tale pedante de fosila dintr-o perioada trista a Romaniei. Ai de :) mea, prost te-ai mai nascut. 3
picon Reputație: 1045 Postat August 5, 2020 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat August 5, 2020 Previzibil, pentru ca esti, pe cat de prost, atat de tampit. Ba, mosneag debil, tu chiar credeai, ca eu nu stiu, ce e aia Liban sau Libia, Beirut sau Tripoli? Stai dreaq parcat si lasa oamenii sa debiteze, ce vor, nu mai veni tu cu observatiile tale pedante de fosila dintr-o perioada trista a Romaniei. Ai de :) mea, prost te-ai mai nascut.Bă, pulică frânaru' scripta ...E bun "goagălu", este?Mai bine înghițea! 1 2
Membru Premium elprofesoare Reputație: 63238 Postat August 5, 2020 Oras:Outcall Oras:Outcall Membru Premium Postat August 5, 2020 Mihăilești 2004.... 6
picon Reputație: 1045 Postat August 5, 2020 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat August 5, 2020 Mihăilești 2004....Corect! 2
thelitllebig Reputație: 88 Postat August 5, 2020 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat August 5, 2020 Circula mai multe filmulete , iar in unele din ele se aude clar suieratul unei rachete, urmata de o explozie uriasa .... asaca e exclusa o eventuala neglijenta
Vizitator marmotto Reputație: 0 Postat August 5, 2020 Postat August 5, 2020 Măi, da' ce de mai specialiști? Lupe, ai studiat la SNSPA, sau cum plm îi spune? :laugh2 SNSPA da. Lasa-i acolo pe aia abonati la stat (satul paralel, stat degeaba, etc.) gen Oprea, Base, Ponta, etc. In post am sintetizat informatiile de pe fluxurile de stiri de la ora aia si ce se gasea pe Twitter/FB. Oricum, intre timp sunt peste 100 de morti, 7500 de raniti, 3 zile de doliu national, iar imaginile cu distrugerile sunt socante, se pare ca zona portului a fost distrusa in proportie de 85-90 % (si o parte din cartierul de locuinte din zona portului).Trump, asa cum e el heirupist a zis ca a fost un atac, insa seful Pentagonului i-a dat cu flit in nas, spunand ca nu a fost niciun atac.Probabil ca a fost o neglijenta impardonabila, care a dus la un dezastru fara precedent. In fond, cum a zis si dom'profesor, si la noi a fost ceva la o scara mai mica, la Mihailesti, dar la fel cu destui morti si acolo.Pentru cei ce-si aduc aminte, filmul "Explozia" (1973), despre incendiul de la bordul unui vas sub pavilion panamez, din 1970, in zona portului Galati, vas ce transporta 4000 tone azotat de amoniu, si a carui explozie putea distruge orasul Galati si Combinatul Siderurgic in totalitate si o parte a orasului Braila.Sa ne fereasca Cel de Sus sa vedem vreodata o asemenea catastrofa in Romania !Dumnezeu sa ierte mortii din Liban ! :( 2
jim_raynor Reputație: 516 Postat August 5, 2020 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat August 5, 2020 Previzibil, pentru ca esti, pe cat de prost, atat de tampit. Ba, mosneag debil, tu chiar credeai, ca eu nu stiu, ce e aia Liban sau Libia, Beirut sau Tripoli? Stai dreaq parcat si lasa oamenii sa debiteze, ce vor, nu mai veni tu cu observatiile tale pedante de fosila dintr-o perioada trista a Romaniei. Ai de :) mea, prost te-ai mai nascut.:laugh2 :laugh2 1
alexxx_123 Reputație: 214 Postat August 5, 2020 Oras:Romania Oras:Romania Postat August 5, 2020 Daca exploda ala pe Dunare in '70...multe valori nu s-ar fi nascut
adi21cm Reputație: -49 Postat August 5, 2020 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Autor Postat August 5, 2020 Circula mai multe filmulete , iar in unele din ele se aude clar suieratul unei rachete, urmata de o explozie uriasa .... asaca e exclusa o eventuala neglijentaTe contrazic! Uite aici la secundele 14-20 cum ceva se intamplase apoi ardea si apoi a explodat [Video] Imi aduce aminte de s7 edge cand am dat cu ciocanul in el sa il fac praf de tot si am atins bateria si a inceput sa ia foc singura si sa arda..numai ca acolo ce era ,era la o cantitate mult mai mare... 1
Vizitator caproshu Reputație: 0 Postat August 5, 2020 Postat August 5, 2020 Nitratul sau azotatul de amoniu este banalul(dar extrem de periculos) îngrășământ care se folosește în agricultura dar în combinație cu alte substanțe. Dacă se supraincalzeste atunci efectul este devastator...vezi cazul în discuție. Totodată el poate fi găsit in componenta TNT și a altor explozibili...
adi21cm Reputație: -49 Postat August 5, 2020 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Autor Postat August 5, 2020 Nitratul sau azotatul de amoniu este banalul(dar extrem de periculos) îngrășământ care se folosește în agricultura dar în combinație cu alte substanțe. Dacă se supraincalzeste atunci efectul este devastator...vezi cazul în discuție. Totodată el poate fi găsit in componenta TNT și a altor explozibili...Ce am vazut eu intr-un videoclip este ca litiul din baterie cand de la contactul cu oxidenul si putin incalzit se aprinde! Cam asa ceva era si acolo era ceva ce area mocnit si dintr-o data explozia ca la secundele 14-20 din ultimul videoclip!
Vizitator marmotto Reputație: 0 Postat August 5, 2020 Postat August 5, 2020 Ce am vazut eu intr-un videoclip este ca litiul din baterie cand de la contactul cu oxidenul si putin incalzit se aprinde! Cam asa ceva era si acolo era ceva ce area mocnit si dintr-o data explozia ca la secundele 14-20 din ultimul videoclip!Varianta de pana acum: o firma executa niste lucrari de reparatii la depozitul cu azotat de amoniu, din neatentie sau neglijenta un arabete care impusca niste capse a facut in asa fel incat a provocat prima explozie (a gresit o capsa, aia a aprins alte capse, capsele au declansat o explozie la o cisterna cu propan) care a distrus complet depozitul cu azotat, avand loc apoi cea de-a doua explozie, a azotatului din depozitul distrus, care a fost catastrofala. Din muncitorii care lucrau in punctul 0 nu s-a mai gasit nimic, au fost practic spulberati de suflul exploziei. A ramas din unul din ei o bucata dintr-un deget, de-au reusit sa-i afle ADN-ul si sa-l identifice. Se pare ca exista intre 5 si 10 muncitori din care a mai ramas 0% tesut organic... Cumplit ! Sper sa nu mai vedem nicaieri in lume o asemenea neglijenta care sa duca la asemenea priveliste apocaliptica ! 2
adi21cm Reputație: -49 Postat August 5, 2020 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Autor Postat August 5, 2020 Un deget a gasit? :)):)):)):))
Vizitator marmotto Reputație: 0 Postat August 5, 2020 Postat August 5, 2020 Nu cred ca e motiv de haha... Ce s-a intamplat acolo a fost o tragedie, ca HAMAS, Iran, Israel sau alte minuni nu e cazul acum. Nu asta a fost cauza de data asta ! 3
eturit Reputație: 3508 Postat August 5, 2020 Oras:București Oras:București Postat August 5, 2020 Varianta de pana acum: o firma executa niste lucrari de reparatii la depozitul cu azotat de amoniu, din neatentie sau neglijenta un arabete care impusca niste capse a facut in asa fel incat a provocat prima explozie (a gresit o capsa, aia a aprins alte capse, capsele au declansat o explozie la o cisterna cu propan) care a distrus complet depozitul cu azotat, avand loc apoi cea de-a doua explozie, a azotatului din depozitul distrus, care a fost catastrofala. Din muncitorii care lucrau in punctul 0 nu s-a mai gasit nimic, au fost practic spulberati de suflul exploziei. A ramas din unul din ei o bucata dintr-un deget, de-au reusit sa-i afle ADN-ul si sa-l identifice. Se pare ca exista intre 5 si 10 muncitori din care a mai ramas 0% tesut organic... Cumplit ! Sper sa nu mai vedem nicaieri in lume o asemenea neglijenta care sa duca la asemenea priveliste apocaliptica !La Beirut e vorba de aproximativ 2500 de tone de azotat; într-un depozit din Newcastle se află o cantitate cuprinsă între 6000 și 12000 de tone...Titlul "amuzant": Newcastle to Beirut: "That's not a stockpile of ammonium nitrate, this is stockpile of ammonium nitrate"Link: https:// www.abc.net.au/news/2020-08-05/beirut-blast-raises-concern-about-newcastle-ammonium-nitrate/12527546
_dark_ Reputație: 137 Postat August 5, 2020 Oras:--- Oras:--- Postat August 5, 2020 Inca o minune dumnezeiasca de-a lui Alahu Akbaru 1
adi21cm Reputație: -49 Postat August 5, 2020 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Autor Postat August 5, 2020 Dispare tot uk daca se intampla ceva acolo 1
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum