ananda Reputație: -414 Postat Noiembrie 14, 2013 Oras:Bucharest Oras:Bucharest Postat Noiembrie 14, 2013 Dat fiind ca am vazut sau auzit foarte multa lumea in aceasta perioada care tuseste, stranuta, drege glasul, are stari gripale va ofer urmatoarele 4 retete naturiste care pot fi folosite in acest sezon pentru a combate viroza care pe unii ii pune la pat: 1.Polen sub forma de granule recoltat anul acesta 3 lingurite pe zi - administrare sublinguala(minim 5 minute dupa care se inghite) inainte de primele 3 mese cu aproximativ 30 de minute. 2.Pulberea din plantele echinaceea 2g, galbenele 2g, scoarta de salcie 1g, macese 1g(pulberea se obtine prin macinarea impreuna a plantelor acestui amestec cu o rasnita electrica) care se pune intr-un pahar cu apa, se amesteca vreo 2 minute si apoi se bea integral se va folosi acest remediu dimineata, pentru cei care au deja viroza se vor bea 2 astfel de pahare evident in apa la temperatura camerei nicidecum de la frigider. O a doua varianta pentru cei care au mai mult timp este maceratul la rece: intr-un litru de apa se toarna aceasta pulbere si se lasa la macerat la temperatura camerei minim 4 ore dupa care se bea lichidul pe parcursul intregii zile. 3.In alimentatie folositi cimbru(minim o lingurita cu varf la fiecare masa, maxim 4) si minim 2 catzei de usturoi romanesc(cel mic care nu este foarte puternic) la fiecare masa.Daca doriti o varianta pentru a nu mirosi puternic a usturoi se maruntesc cei 2 catei de usturoi si se lasa aproximativ 15 minute intr-un pahar cu apa apoise bea tot preparatul inainte de masa cu 25-30 de minute. 4.Suc de aloe vera (nu mai mult de 30 grame) - mod de preparare se rupe o frunza-tulpina(nu stiu cum sa o denumesc ca sa ma inteleaga toti) de aloe vera se scurge seva, apoi se spala si se stoarce cu un storcator - se folosesc ambele lichide rezultate si se stocheaza la rece la frigider, compusul poate fi folosit timp de 5 zile apoi calitatile lui scad brusc mai poate fi folosit dar rezultatele sunt medii sau slabe. Observatie: cele 4 metode de intarire a sistemului imunitar pot fi folosite separat sau impreuna doar 1 sau combinat 2, 3 dintre ele sau chiar toate 4. Mult succes si sanatate tuturor ! 3 6
rodrigo Reputație: 640 Postat Noiembrie 14, 2013 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Noiembrie 14, 2013 Apa sfintita, post negru si bani donati la Catedrala.
marian175 Reputație: 912 Postat Noiembrie 14, 2013 Oras:bucuresti Oras:bucuresti Postat Noiembrie 14, 2013 Apa sfintita, post negru si bani donati la Catedrala.La care dintre catredale ?
asterica Reputație: 7304 Postat Noiembrie 14, 2013 Oras:Romania Oras:Romania Postat Noiembrie 14, 2013 " ce ii trebuie unui bolnav de viroza de 50 de ani ca sa se faca bine ?raspuns: o lepra de vreo 18 ani....." - limonada facuta in casa cu lamaie ( vit C ) indulcita cu miere de albine- hrean ras amestrecat cu miere de albine- polen. propolis 5
rodrigo Reputație: 640 Postat Noiembrie 14, 2013 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Noiembrie 14, 2013 La care dintre catredale ? Cu cat mai mare catedrala, cu atat mai buna imunitatea. Da' sa nu cumva sa nu fie ortodoxa ca are efect contrar, agraveaza raceala si pe deasupra te mai trage si curentul.
midas Reputație: 1187 Postat Noiembrie 14, 2013 Oras:n/a Oras:n/a Postat Noiembrie 14, 2013 Dacă încă nu ai „prins” răceala, cel mai bine e să te îndopi cu vitamina C, cât mai naturală (lămâi, grapefruit, portocale, mandarine, citrice în general ). Pe lângă vitamina C, se recomandă echinaceea, sub diferite forme ( Echinaceea cu vitamina C, echinaceea 5 CH, 7 CH, echinaceea de la Hofigal ) și diferite gemoderivate ( Arin negru, coacăz negru ). Dacă ești deja răcit, bagă-te în pat, pune o mămăligă pe piet (dacă ai și tuse) stai cu picioarele în apă fierbinte cu sare ( de sac ), ceaiuri calde, și STAI în casă ... nu de alta, dar cum știm că ești generos din fire ( doar dai bani la fetițe ), să nu „donezi” mai departe viroza, persoanelor care nu doresc atențiile dvs.
ananda Reputație: -414 Postat Noiembrie 14, 2013 Oras:Bucharest Oras:Bucharest Autor Postat Noiembrie 14, 2013 Detaliez si preparatele scrise foarte pe scurt de asterica ... preparate foarte bune dealtfel: - limonada facuta in casa cu lamaie indulcita cu miere de albine1 l de apa in care se stoarce o jumatate de lamaie(poate fi cu pulpa dar nu e voie sa fie cu coaja- coaja e plina de chimicale) si careia i se adauga 2 lingurite de miere, acestui preparat i se mai poate adauga pulbere fina din echinaceea 2 lingurite.- un hrean ras cat mai fin amestrecat cu o lingurita de miere de albine(preferabil miere sub forma fluida dar groasa evident miere naturala), se amesteca bine pasta rezultata si se poate pune o lingurita rasa de scortisoara deasupra- polen+propolis in raport de doi la unu in forma cat mai naturala ... nu este recomandat sa luati comprimate care contin polen si propolis(pentru ca sunt obligati sa puna diverse e-uri conservanti,coloranti,indulcitori etc) ci cat mai direct combinatia de produse apicole
rodrigo Reputație: 640 Postat Noiembrie 14, 2013 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Noiembrie 14, 2013 Da' ce-aveti domne cu raceala?!?- e ameteala gratuita, nu mai trebuie sa dai banii pe alcool;- febra, te costa mai putin incalzirea casei;- voce ragusita, deci sexy; PS: raceala netratata trece in maxim o saptamana. Cea tratata in maxim 7 zile. 2
midas Reputație: 1187 Postat Noiembrie 14, 2013 Oras:n/a Oras:n/a Postat Noiembrie 14, 2013 Da' ce-aveti domne cu raceala?!?- e ameteala gratuita, nu mai trebuie sa dai banii pe alcool;- febra, te costa mai putin incalzirea casei;- voce ragusita, deci sexy; PS: raceala netratata trece in maxim o saptamana. Cea tratata in maxim 7 zile. Good point, dar ca bolvan, contează și cum te simți. Una e sa zaci o săptămână la pat, să nu știi ce-i cu tine, când e zi și când e noapte ... și alta e să duci boala pe picioare ..
thecat Reputație: 10279 Postat Noiembrie 14, 2013 Oras:all over (NU e o ironie...) Oras:all over (NU e o ironie...) Postat Noiembrie 14, 2013 @midas, mi-ai luat-o inainte Da, de acord cu o saptamana vs. 7 zile, dar simptomatic vorbind, diferentele sunt enorme. Ce "bag" eu in situatii de astea, pai... - ceaiuri, ceaiuri si iar ceaiuri; litri de ceaiuri. Musetel, soc, patlagina, podbal... ce-mi pica-n mana. Cu miere si (multa) lamaie, atat zeama stoarsa in ceai cat si felii (al caror miez de regula il si inghit dupa, stramband din nas). Baute nu extrem de fierbinti, cica se diminueaza proprietatile mierii (confirma cineva?). - in caz de tuse urata, mai pun in ceai si cate 2-3 lingurite de Plantusin (sirop romanesc de plante, e extrem de eficient si in opinia mea face pi la patrat pe 90% din siropurile de tuse chimice, de sinteza) - propolis natural, sub forma de bucatele pentru supt (sa mor si nu stiu cum sa-l descriu mai bine) - sau polen... astea daca am la indemana. Ceaiuri si miere (incerc sa) am permanent in casa. - daca tot stau in casa, mult hrean si usturoi in mancare. Nu-i frumos, da-i sanatos... ... sau metoda clasica din Transilvania: se ia o sapca, se agata la vedere in cui, si se baga vin fiert / palinca fiarta pana cand devin vizibile 2 sepci apoi nani.
midas Reputație: 1187 Postat Noiembrie 14, 2013 Oras:n/a Oras:n/a Postat Noiembrie 14, 2013 @thecat:Dacă lichidul în care se dizolvă mierea naturală are mai mult de 70 de grade, aceasta devine toxică. Așa că ... BEWARE !
dinozauru Reputație: 835 Postat Noiembrie 14, 2013 Oras:Satul cu ministri Oras:Satul cu ministri Postat Noiembrie 14, 2013 Pentru fete se recomanda tratament cu PULICILINA dizolvata in SER COIOS cu administrare SUBFUSTANTA si pentru dureri in gat, STREPSULIS. Iar pentru baieti LIMBOVAGIN.
Traian Ponta Reputație: 1 Postat Noiembrie 14, 2013 Oras:butoane-giurgiu Oras:butoane-giurgiu Postat Noiembrie 14, 2013 Zeama de clopot sau cimitirol.
picon Reputație: 1046 Postat Noiembrie 14, 2013 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Noiembrie 14, 2013 Eventual si cateva pastille de morganol.
midas Reputație: 1187 Postat Noiembrie 14, 2013 Oras:n/a Oras:n/a Postat Noiembrie 14, 2013 ... eu am auzit la un moment dat de un produs naturist, ce făcea minuni: muianol forte parcă îi zicea. Efectele lui erau garantate pentru femei, având o rată de vindecare de 99,9%. Să-l caute fetele prin magazin, poate dau de el la reducere , că-i sezonul gripelor și fac bărbații reduceri masive ..
ananda Reputație: -414 Postat Noiembrie 15, 2013 Oras:Bucharest Oras:Bucharest Autor Postat Noiembrie 15, 2013 @the cat - mierea in ceai la mai mult de 50 de grade(unii zic chiar 40) devine toxica deci nu are rost sa bei ceai cald cu miere ... bea ceaiul fara miere si apoi separat iti poti face o limonada. De asemenea altii pt a scoate mierea zaharisita dintr-o sticla o incalzesc - foarte prost obicei pt ca strica mierea, ca metoda de scoatere: daca sticla e din plastic se lasa ori cu gura injos si se scurge lent si daca e zaharisita se taie sticla si se scoate, daca recipientul e din sticla cu o lingurita cu coada lunga. De asemenea e bine de stiut ca e bine sa se manance miere naturala si recipientul in care trebuie sa fie pastrata este un borcan din sticla(pentru acces usor daca se zahariseste) Mierea naturala este cel mai bun inlocuitor al zaharului alb(care intre naturisti este numit moartea alba - foarte multe probleme de sanatate apar de la consumul de zahar)
rodrigo Reputație: 640 Postat Noiembrie 15, 2013 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Noiembrie 15, 2013 Mierea in ceai devine toxica... LOOOOOOOOLLLLLL!!!!! S-a umplut forumul de moaşe.. Ananda, omul care poate avea un infinit de orgasme pe zi, vedere cu raze X si limba analizor de laborator, capabil sa-si dea seama daca o escorta are boli cu transmisie sexuala doar dandu-i cateva limbi, ne spune acum ca mierea in ceai e toxica. Miliardele de oameni care isi indulcesc ceaiul sau cafeaua cu miere se otravesc singuri...
guacamole Reputație: 232 Postat Noiembrie 15, 2013 Oras:Inside my mind. Oras:Inside my mind. Postat Noiembrie 15, 2013 Sa stii ca un sambure de adevar exista totusi E drept ca la noi, de acum vreo 3 ani s-a produs o isterie nationala cu mierea incalzita peste 70 grade care devine toxica. Standardul European pentru miere, defineste valorile maxim acceptate de HMF (Hydroxymethylfurfural) intre 40mg/Kg pana la 80mg/Kg pentru tipurile de miere exotica. Dar pentru ca niste cantitati mai mari de atat releva faptul ca ea a fost procesata la caldura (fiara) nu neapat ca devine toxica. Ideea este ca odata ce incalzesti mierea peste o anumita temperatura ea isi pierde propietatile pentru care este renumita si devine pur si simplu un lichid dulce, nimic mai mult. Cantitatea asta crescuta de Furfural este un indicator al expunerii ei la temperaturi inalte (care se intampla de multe ori in cadrul procesarii pentru a-I da claritate si a preveni zaharisirea, ca sa arate bine la raft). Mare tampenie, nu evitati niciodata mierea zaharisita, e un indicator al faptului ca nu a fost procesata la caldura. Furfural in cantitati mari (300 - 3000 mg/KG) se gaseste si in boabele de cafea prajita sau in fructele uscate, cantitati mult mai mari decat in mierea incalzita, asa ca personal cred ca e o timpenie sa spui ca devine toxica, dar categoric ea isi pierde propietatile daca o vei pune in ceai de 70 grade. 1
rodrigo Reputație: 640 Postat Noiembrie 15, 2013 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Noiembrie 15, 2013 Asta e alta poveste, ORICE substanta organica isi pierde proprietatile prin incalzire. Dar in multe cazuri incalzirea e necesara pentru sterilizare (pasteurizare) si conservare. Ce abereaza astia cu mierea in ceai e halucinant. E ca si cum spui ca daca faci ciorba din legume fierte, devin toxice. Trebuie sa fii putin retard sa crezi asemenea aberatii, si putin dezaxat sa le propavaduiesti. Singura miere toxica, e aia din flori toxice, gen oleandru.
guacamole Reputație: 232 Postat Noiembrie 15, 2013 Oras:Inside my mind. Oras:Inside my mind. Postat Noiembrie 15, 2013 Incalzirea e necesara pentru pasteurizare, dar nu in cazul mierii, singurul aliment inalterabil.Procesarea prin caldura o distruge, asa ca e total contraindicat sa o folosesti in ceai fierbinte, sigur, motivul enuntat anterior fiind fals si dupa parerea mea. Eu cred ca zvonurile astea au fost starnite calculat, ca daca ii spui omului sa nu puna miere in ceai fierbinte ca o distruge nu te crede si/sau il doare in cur, daca ii spui in schimb ca devine TOXICA, sunt sanse mai mari sa te asculte
rodrigo Reputație: 640 Postat Noiembrie 15, 2013 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Noiembrie 15, 2013 Ce zici tu? Fermentation of honey will usually occur after crystallization because, without the glucose, the liquid portion of the honey primarily consists of a concentrated mixture of the fructose, acids, and water, providing the yeast with enough of an increase in the water percentage for growth. Honey that is to be stored at room temperature for long periods of time is often pasteurized, to kill any yeast, by heating it above 70 °C (158 °F). Pasteurizarea peste 70 de grade este ceva extrem de uzual, altfel ti se strica rapid la temperatura camerei. Daca vrei miere neincalzita, probabil direct de la apicultor din stup trebuie s-o iei, dar ori o tii la rece, ori o mananci rapid. Vrajitoarele astea de pe forum habar nu au ca nu exista in comert miere ne-pasteurizata in prealabil.
cpt.picard Reputație: 777 Postat Noiembrie 15, 2013 Oras:bucuresti Oras:bucuresti Postat Noiembrie 15, 2013 Deci albinele au frigider sau o pasteurizeaza? Carnea invelita in miere nu se strica.
thecat Reputație: 10279 Postat Noiembrie 15, 2013 Oras:all over (NU e o ironie...) Oras:all over (NU e o ironie...) Postat Noiembrie 15, 2013 Toata disputa cu mierea pare sa fi pornit de la intrebarea mea, asa ca va dau cuvantul meu ca n-am vrut sa fiu nebunul care arunca piatra in balta... De faza cu toxicitatea nu stiam, dar am stiut si eu de mult ca daca e incalzita peste o anumita temperatura, isi pierde cel putin proprietatile curative valoroase. Asa mi s-a zis, am luat-o de buna (am cadre medicale in familie), recunosc ca nu mi-am batut capul sa verific/studiez. Oricum pe mine nu prea ma afecteaza, caci de felul meu nu pot bea lichide foarte fierbinti. Intreb insa, la modul cel mai serios si fara a avea cea mai mica intentie de trolling sau flame: mierea se poate strica?? Sunt consumator de miere, imi place in multe combinatii, asa ca incerc sa am in casa, permanent, macar cateva borcane, provenind in proportie de 99% din alte parti decat magazine. Unele borcane stau cu lunile pana sa fie consumate, si niciodata in viata mea n-am tinut-o la rece. Si n-am observat nimic ciudat. Cum arata, sau cum se manifesta, mierea alterata, daca exista?
asterica Reputație: 7304 Postat Noiembrie 16, 2013 Oras:Romania Oras:Romania Postat Noiembrie 16, 2013 mierea naturala, luata de la nea Gica stuparul ( nume generic...), om serios, si bagata in borcan curat, nu se altereaza.nu se strica, poate tine chiar mai bine de doi animierea are proprietati antibacteriene.si asa este, daca este incalzita peste 40 grd isi pierde proprietatile, chiar poate deveni toxica.... inca o chestie, mierea pe care o vedeti mai groasa la fund, gen zaharisita, aceea este buna, normala. daca o vreti transparenta, se poate incalzi usor. mierea de prin magazine, ce o vedeti ca este de la inceput transparenta, cristal, are sanse mari sa fie contrafacuta http://www.bioterapi.ro/terapii/index_terapii_tratamente_naturiste_apiterapia_mierea_de_albine_ca_produs.htmlhttp://www.formula-as.ro/2006/731/medicina-naturista-25/medicamentul-vietii-mierea-de-albine-i-7253 3
ananda Reputație: -414 Postat Noiembrie 16, 2013 Oras:Bucharest Oras:Bucharest Autor Postat Noiembrie 16, 2013 Mierea se poate strica doar daca lingurita cu care ai luat din ea nu era curata ... continand anumite resturi alterabile acelea pot sa strice mierea, de asemenea e cunoscut ca daca pui o lingurita care are impuritati intr-o miere naturala aceasta cristalizeaza imediat. E corect - un indicator important al calitatii(pt miere) este cristalizarea - de asemenea pentru cei cu sensibilitate la gust acestia pot detecta ce miere a fost incalzita si ce miere nu dupa gust(presupunand ca respectiva fiinta nu are o sensibilitate deosebita si nu o simte dupa stare) Daca vreti pe cel mai inalt nivel de sensibilitate un aliment se testeaza exact asa: se consuma singur intr-o zi de relaxare cand omul respectiv nu merge la servici, nu este nici in trafic, nu se uita nici la tv, nu lucreaza cu calc, nu interactioneaza cu altii, e perfect sanatos si foarte atent la starile pe care le are ... acesta va consuma in prima parte a zilei acel produs(doar acel produs si eventual apa plata) fara sa exagereze si va remarca starile pe care le are in acea zi ... apoi poate determina prin aceasta proprie experienta in functie de starile experimentate daca e bun sau nu(evident ii trebuie si o forma de discernamant intre stari pt a identifica ce stari sunt bune si ce stari nu ca i-am auzit pe unii care sustineau ca frica, gelozia, posesivitatea sau pasiunile ar fi bune ).Evident cei care fumeaza, mananca carne, consuma prajeli, mananca foarte picant sau foarte fierbinte, injura, fac mistouri, urasc, mint sau prezinta stari de orgoliu sunt structuri impurificate putin probabil sa simta ceva sau chiar daca ar simti le e greu sa distinga clar.Astfel fiecare acasa la el poate descoperi diferente intre indulcitori si le enumar de la extrem de rau pana la foarte bun:zaharul alb,zaharul brun,mierea care contine zahar,mierea preparata la cald, mierea naturala veche si mierea naturala proaspata. Hai sa va recomand si un aliment-remediu-desert de sezon: o felie de gutuie unsa cu miere semicristalizata si cu o jumatate de lingurita de scortisoara deasupra.
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum