nickname67 Reputație: 43 Postat Iunie 9, 2023 Oras:Bucuzbekistan, Romanistan Oras:Bucuzbekistan, Romanistan Partajează Postat Iunie 9, 2023 Acum 4 minute, Fane_Mahomed a spus: deși nu văd că spaniolii ar cam fi înghesuiți dă emigranți. I-ai uitat pă portughezi și nu-mi aduc aminte ca belgienii să fi avut imperiu colonial 1. Spaniolii ne indura pe noi, romanii. Si au ajuns mai saraci. Cand au avut colonii pe la 1500-1600, erau cel mai bogat imperiu pentru ca exploatau argint din America de Sud. Plus ca au catalanii si bascii care vor isca candva razboaie separatiste. Nu vor suporta sa mai stea impreuna. 2. Portugalia e printre cele mai sarace tari....din nou, si ea plateste. Dar macar aia a colonizat Brazilia si nu a asuprit asa de mult ca spaniolii. 3. Belgienii sufera pentru ce a facut mizerabilul de Leopold congolezilor. Nu vreau sa mentionez ca-i prea macabru , dar cred ca iti aduci aminte. 2 Link spre comentariu
MacArthur Reputație: 4237 Postat Iunie 10, 2023 Oras:Tg-Mures Oras:Tg-Mures Partajează Postat Iunie 10, 2023 14 hours ago, Fane_Mahomed said: Băi, nu știu... dîn fericire noi ne putem da cu părerea dă pă margine, cel puțin deocamdată. "Noi, cei din linia întâi" sper să rămână doar un film 😅 Ma, Mohamed, ca ani in urma am intrebat un expert in domeniu, daca in razboiul din Vietnam rusii au trimis soldati de-ai lor sa lupte impotriva americanilor, si mi-a zis ca asta automat ar fi insemnat al Treilea Razboi Mondial. Aici care ar fi direrenta?🙈 2 1 Link spre comentariu
Fane_Mahomed Reputație: 137 Postat Iunie 10, 2023 Oras:Ushuaia - la capătul lumii Oras:Ushuaia - la capătul lumii Partajează Postat Iunie 10, 2023 Acum 2 ore, MacArthur a spus: Ma, Mohamed, ca ani in urma am intrebat un expert in domeniu, daca in razboiul din Vietnam rusii au trimis soldati de-ai lor sa lupte impotriva americanilor, si mi-a zis ca asta automat ar fi insemnat al Treilea Razboi Mondial. Aici care ar fi direrenta?🙈 Dîn păcate pt ucraineni, eu cre'că la "vîrf" s-a bătut palma încă dinainte de începerea războiului. Chiar când se vorbea de faptul că rușii masează trupe la graniță și că e iminent un atac asupra Ucrainei, atenție : după "eșuarea" negocierilor dintre SUA și ruși ⁉️moșul ăla decrepit și tot departamentul de stat ieșeau pă toate canalele media și spuneau că în niciun caz nu se vor amesteca cu trupe în caz de război. Plm, asemenea atitudine semnifică extrem de clar că rușii au primit asigurarea că NATO nu v-a interveni. În buna tradiție rusească, dacă le dai un deget, ei profită și vor să sugă toată pula. Devine din ce în ce mai clar că și Tomson are dreptate când susține că și americanoșii și ciolovecii au avut de câștigat. Economic și financiar, rușii și americanii au ieșit pă plus, iar europenii și ucrainenii sunt principalii perdanți. Ucrainenii au plătit și cu sânge și cu teritorii. Sper pt ei ca sacrificiul ăsta să-i smulgă definitiv dîn ghearele rușilor, măcar atât. 1 Link spre comentariu
nickname67 Reputație: 43 Postat Iunie 10, 2023 Oras:Bucuzbekistan, Romanistan Oras:Bucuzbekistan, Romanistan Partajează Postat Iunie 10, 2023 Acum 9 ore, MacArthur a spus: Ma, Mohamed, ca ani in urma am intrebat un expert in domeniu, daca in razboiul din Vietnam rusii au trimis soldati de-ai lor sa lupte impotriva americanilor, si mi-a zis ca asta automat ar fi insemnat al Treilea Razboi Mondial. Aici care ar fi direrenta?🙈 1. Stirea aia cu NATO trimite trupe e fake news lansat de un fost secretar de stat care vorbeste sa nu adoarma. Nu o sa fie niciodata un razboi NATO-Rusia. De ce? Pentru ca americanii, francezii si britanicii sunt prea materialisti sa mai duca un razboi mondial in Europa, dar mai ales, sunt prea fricosi sa riste un razboi nuclear. Nu vrea nimeni sa traiasca zeci de ani in buncare, mancand ciuperci, conserve si apa reciclata din urina. Nemtii se stie ca saliveaza la gazul rusesc. Si cred ca nici rusii nu vor. Ca si ei au ajuns la un oarecare nivel de dezvoltare, bunastare si materialism incat sa nu-si doreasca sa inceapa judecata de apoi. Polonezii pot sa spere ce vor la razbunare si la cucerit Belarus, dar cand se vor trezi de unii singuri in situatia de a duce razboi impotriva Rusiei ca ucrainenii, sa vezi cum o vor da inapoi. 2. Au fost lupte directe intre americani si sovietici de mai multe ori pe durata razboiului rece. -dogfight in razboiul din Coreea - intre un avion american si patru avioane sovietice.....le-a doborat pe toate pilotul american, dar a fost medaliat 50 ani mai tarziu -lupte directe intre americani si mercenari sovietici in Vietnam - nu s-a spus public -la criza rachetelor cubaneze, sovieticii au doborat un avion de spionaj american, americanii au tras cu salve spre un submarin sovietic nuclear, noroc ca un ofiter a fost destept si a anulat lansarea torpilei nucleare -s-au batut americanii si rusii in Siria prin 2018 Acum 7 ore, Fane_Mahomed a spus: Dîn păcate pt ucraineni, eu cre'că la "vîrf" s-a bătut palma încă dinainte de începerea războiului. Chiar când se vorbea de faptul că rușii masează trupe la graniță și că e iminent un atac asupra Ucrainei, atenție : după "eșuarea" negocierilor dintre SUA și ruși ⁉️moșul ăla decrepit și tot departamentul de stat ieșeau pă toate canalele media și spuneau că în niciun caz nu se vor amesteca cu trupe în caz de război. Plm, asemenea atitudine semnifică extrem de clar că rușii au primit asigurarea că NATO nu v-a interveni. În buna tradiție rusească, dacă le dai un deget, ei profită și vor să sugă toată pula. Devine din ce în ce mai clar că și Tomson are dreptate când susține că și americanoșii și ciolovecii au avut de câștigat. Economic și financiar, rușii și americanii au ieșit pă plus, iar europenii și ucrainenii sunt principalii perdanți. Ucrainenii au plătit și cu sânge și cu teritorii. Sper pt ei ca sacrificiul ăsta să-i smulgă definitiv dîn ghearele rușilor, măcar atât. Asa cred si eu. De prin aprilie 2021 am presimtit ca vor sa inceapa razboiul....desi era evident de prin 2015-2018 cand n-a mai functionat acordul de la Minsk. La un summit din 2021 , Biden si Putin au dat mana ranjind ca niste demoni. Semn ca ceva au pregatit. E posibil sa fie aranjata treaba ca complexul industrial militar american si cel rusesc sa-si testeze capacitatile armamentelor de ultima generatie, sa arate de fapt populatiei ce s-ar putea razvrati impotriva guvernelor ca "uite ce avem daca nu sunteti cuminti". Si sper si eu ca macar ce a mai ramas din Ucraina sa adere urgent la NATO si UE si poate sa adere chiar mai repede la Spatiul Schengen si zona euro decat prostii de romani...asta e, o sa piarda Donbas si Crimeea definitiv, oricum nu o sa mai creasca sau nu o sa mai locuiasca ceva pe acolo 100 ani de acum incolo. Pacat de resurse. Link spre comentariu
tomson Reputație: 5747 Postat Iunie 11, 2023 Oras:Timisoara Oras:Timisoara Partajează Postat Iunie 11, 2023 o americanca la o emisiune din us le zice adevarul despre ucr https://www.facebook.com/100092707711968/videos/627279439316250/ 1 1 Link spre comentariu
picon Reputație: 1046 Postat Iunie 12, 2023 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Partajează Postat Iunie 12, 2023 Măi Tomson, tu chiar nu-ți dai seama că ești din ce în ce mai penibil? Susții exact aberațiile propagandei putiniste și aș vrea să cred că o faci doar din ignoranță. 2 2 1 Link spre comentariu
MacArthur Reputație: 4237 Postat Iunie 12, 2023 Oras:Tg-Mures Oras:Tg-Mures Partajează Postat Iunie 12, 2023 1 hour ago, picon said: Măi Tomson, tu chiar nu-ți dai seama că ești din ce în ce mai penibil? Susții exact aberațiile propagandei putiniste și aș vrea să cred că o faci doar din ignoranță. Tocmai acum am terminat de citit Memoriile unui mercenar din Grupul Wagner de Marat Gabidullin (el fiind acest fost mercenar) care se termina cu acest ultim gand: La 24 februarie 2022, președintele Federației Ruse a lansat o operațiune specială împotriva a ceea ce a numit "regimul nazist din Ucraina". Cu toate acestea, această "operațiune specială" s-a transformat într-un război la scară largă în câteva zile. Orașele sunt distruse, civilii sunt uciși. În război, nu are sens să ne certăm despre care parte poartă o responsabilitate mai mare pentru moartea civililor. Cel care a declanșat conflictul trebuie să fie întotdeauna condamnat. Dacă o clădire rezidențială este lovită de o rachetă sau de un proiectil, indiferent de unde a fost tras, incidentul este exclusiv din vina războiului. Dacă ne uităm la armele de ultimă generație și la cantitățile mari de muniție de precizie și de mare putere, Rusia se pregătește de mult timp pentru acest război, a cheltuit deja miliarde de dolari pentru planificarea războiului, în timp ce pensionarii trăiesc cu pensii umilitor de mici, iar îngrijirea medicală a copiilor este finanțată din donații publice. Și armata? În ciuda faptului că are controlul întregului spațiu aerian și cele mai moderne echipamente, pierderile sunt enorme. Ministerul Apărării nu minte cu privire la numărul de victime, dar ascunde multe. Ei vor declara cadavrele celor care vor fi găsite și identificate. În cazul cadavrelor lăsate pe teritoriul inamic sau neidentificate, ei scriu pe cartea de identitate a persoanei: "Soartă necunoscută". Deoarece Garda Națională, numită Rosgvardia , nu face parte din armată, Ministerul Apărării nu este obligat să publice lista de victime a unității. Același lucru este valabil și în cazul formațiunilor armate ale Republicii Populare Donețk și Luhansk. Armata, care ar fi trebuit să lupte în Siria, a trimis mercenari în luptă în locul ei. Acum culege roadele acestei false victorii. Ieri, armata rusă, fără o convingere deosebită, a luptat împotriva ciumei ideologice a secolului XXI, Statul Islamic. Astăzi, cu un entuziasm uimitor, își sacrifică soldații într-un război intre frati. În ceea ce-i privește pe mercenarii ruși, aceștia figurează într-o coloană separată pe lista victimelor - iar cifrele nu sunt publice. Astăzi, există mulți mercenari care luptă în Ucraina în toate domeniile "operațiunii speciale". Timp de opt ani, formațiunile militare ale republicilor din Donbas, recunoscute doar de Rusia, nu au putut decât să se apere, incapabile să desfășoare operațiuni ofensive fără sprijinul mercenarilor. Până de curând, cel puțin două dintre unitățile lor erau staționate în apropiere de Kiev, iar cele două unități au fost desfășurate acolo special pentru această operațiune. În plus, trei unități Wagner au fost implicate în luptele din Mariupol și Harkov. Mercenarii își primesc rațiile în dolari. O nouă tendință în rândul forțelor de ocupație este de a înlocui entuziasmul patriotic cu dolari. Luptătorii nu sunt motivați de idealuri, ei vor pur și simplu să câștige bani. Cum rămâne cu Rusia? Ca întotdeauna, majoritatea aprobă hotararile partidului și ale guvernului. Compatrioții mei obosiți de propagandă acceptă fără ezitare faptul că Kremlinul trebuie să "denazifice" și să "demilitarizeze" Ucraina. Membrii clasei conducătoare, îmbrăcați în haine de marcă occidentală și cu vile europene sau americane, au corupt atât de mult mentalitatea rușilor obișnuiți încât aceștia, fără să țină seama de nivelul lor mizerabil de trai, sunt chiar mândri să primească arma in mana. Conform guvernului, regimul "nazist" ucrainean e cauza tuturor problemelor, la care se adaugă susținătorii occidentali și americani ai Ucrainei, care au fost întotdeauna ostili Rusiei. Dar poporul rus, care desenează 'Z' pe pereți și pe mașini, va triumfa și de această dată. Victoria în acest război fără nume este deja asigurată, grație unei legi care nu numai că sancționează parerile diferite , dar îi și pedepsește pe cei care interpretează acest eveniment altfel decât poziția oficială. Televiziunea, radioul și presa sunt strict controlate și nu toată lumea are acces la site-urile blocate de cenzură, iar marea majoritate nici măcar nu dorește să viziteze aceste site-uri. Cu alte cuvinte, toate condițiile sunt întrunite pentru ca autoritățile ruse să transforme orice înfrângere militară într-o victorie. Dificultățile economice asociate cu izolarea internațională nu deranjează majoritatea rușilor, care n-au cunoscut niciodată abundența, Relațiile amicale - și foarte costisitoare - cu țările în curs de dezvoltare și cooperarea cu China - care nu poate fi numită egală - par a fi un răspuns acceptabil la dictatele Occidentului. Dictatele înseamnă dorința de a negocia și necesitatea de a accepta standardele internaționale pentru a rămâne competitivi. China sau Republica Africană este un caz mai simplu: noi ne supunem Chinei, Beijingul dictează termenii. În cel de-al doilea caz, noi suntem cei care stabilim regulile. Ce se va întâmpla cu țara mea și ce se va întâmpla cu mine este imposibil de prezis. Ar trebui să mă tem pentru viața și libertatea mea? Nu sunt o figură la fel de importantă ca Alexei Navalny sau ca Boris Nemțov. Nu încurajez pe nimeni să construiască baricade și nu vreau să mă aflu în fruntea vreunei mișcări de opoziție. Insist însă să spun ce gândesc în public, în cunoștință de cauză. Aș putea fi declarat și eu un dușman al poporului? Pentru că aceasta este eticheta care este atașată tuturor celor care au curajul de a vorbi când alții tac și curajul de a spune ceea ce alții refuză din nou să recunoască. Pe mine nu mă deranjează acest stigmat, iar stigmatul este important doar pentru cei care își etichetează semenii cu el. La urma urmei, nu este imposibil. Qui vivra, verra 5 Link spre comentariu
Streetfight Reputație: 235 Postat Iunie 12, 2023 Partajează Postat Iunie 12, 2023 La 10.06.2023 la 11:06, MacArthur a spus: Ma, Mohamed, ca ani in urma am intrebat un expert in domeniu, daca in razboiul din Vietnam rusii au trimis soldati de-ai lor sa lupte impotriva americanilor, si mi-a zis ca asta automat ar fi insemnat al Treilea Razboi Mondial. Aici care ar fi direrenta?🙈 Un "fost" comandant . De obicei "fostii" vorbesc aiurea sa para interesanti. Exact ca fosta mea sotie , fostul socru si fosta soacra ei . Nu are nimeni de ce sa trimita trupe in Ucraina. E suficient sa accelereze inarmarea Ucrainei . Daca Ucraina primea anul trecut si tot armamentul primit in acest an , lupta pentru Crimeea ar fi fost pe final. Link spre comentariu
MacArthur Reputație: 4237 Postat Iunie 12, 2023 Oras:Tg-Mures Oras:Tg-Mures Partajează Postat Iunie 12, 2023 1 hour ago, Streetfight said: Un "fost" comandant . De obicei "fostii" vorbesc aiurea sa para interesanti. Exact ca fosta mea sotie , fostul socru si fosta soacra ei . Nu are nimeni de ce sa trimita trupe in Ucraina. E suficient sa accelereze inarmarea Ucrainei . Daca Ucraina primea anul trecut si tot armamentul primit in acest an , lupta pentru Crimeea ar fi fost pe final. Si actualii si actualele vorbesc multe prostii, doar ca pana n-am trecut printr-o despartire urata, ii ascultam cu alte urechi.😜 In alta ordine de idei, vezi ce scriu astia mai sus, cum ca mare ajutor nu prea va mai veni, deci ce au pierdut ucrainenii (teritorii), nu vor mai recupera.🙄 4 1 Link spre comentariu
nickname67 Reputație: 43 Postat Iunie 12, 2023 Oras:Bucuzbekistan, Romanistan Oras:Bucuzbekistan, Romanistan Partajează Postat Iunie 12, 2023 Uite ca au inceput ucrainenii sa avanseze. Cam vreo 5-7 localitati au recuperat. 1 Link spre comentariu
wurdulak Reputație: 4457 Postat Iunie 13, 2023 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Partajează Postat Iunie 13, 2023 Urmeaza Taiwan, ce ziceti? Link spre comentariu
Streetfight Reputație: 235 Postat Iunie 13, 2023 Partajează Postat Iunie 13, 2023 Acum 8 ore, MacArthur a spus: Si actualii si actualele vorbesc multe prostii, doar ca pana n-am trecut printr-o despartire urata, ii ascultam cu alte urechi.😜 In alta ordine de idei, vezi ce scriu astia mai sus, cum ca mare ajutor nu prea va mai veni, deci ce au pierdut ucrainenii (teritorii), nu vor mai recupera.🙄 Eu cred ca tarile NATO vor continua sa ajute cu armament. Mai ales ca majoritatea si-au accelerat productia/achizitiile de armament de ultima generatie . Vor avea destul armament de generatii mai vechi sa dea si cu siguranta ca americanii isi vor dori ca F16 sa isi arate suprematia in razboiul din Ucraina . In plus , pentru NATO ar reprezenta o infrangere morala situatia in care rusii ar mentine teritoriile ocupate. Vom vedea in urmatoarele saptamani la lucru ce au primit deja ucrainienii , si am motive sa cred ca rusii stiu deja ca sunt in dezavantaj : au detonat barajul de pe Nipru , neglijeaza Bahmutul pentru care au luptat atat de mult sa il ocupe, iar putinistii de la televiziunile rusesti vorbesc despre ajutorul pe care China ar trebui sa il dea Rusiei. Nu mai vorbesc despre presupusa suprematie a armamentului rusesc , nici despre patriotismul soldatilor rusi , au lasat-o mai moale cu amenintarea nucleara , acum vor ajutor de la chinezi. Asta ma face sa cred ca se tem de ce va urma. 2 Link spre comentariu
MacArthur Reputație: 4237 Postat Iunie 13, 2023 Oras:Tg-Mures Oras:Tg-Mures Partajează Postat Iunie 13, 2023 4 hours ago, Streetfight said: Eu cred ca tarile NATO vor continua sa ajute cu armament. Mai ales ca majoritatea si-au accelerat productia/achizitiile de armament de ultima generatie . Vor avea destul armament de generatii mai vechi sa dea si cu siguranta ca americanii isi vor dori ca F16 sa isi arate suprematia in razboiul din Ucraina . In plus , pentru NATO ar reprezenta o infrangere morala situatia in care rusii ar mentine teritoriile ocupate. Vom vedea in urmatoarele saptamani la lucru ce au primit deja ucrainienii , si am motive sa cred ca rusii stiu deja ca sunt in dezavantaj : au detonat barajul de pe Nipru , neglijeaza Bahmutul pentru care au luptat atat de mult sa il ocupe, iar putinistii de la televiziunile rusesti vorbesc despre ajutorul pe care China ar trebui sa il dea Rusiei. Nu mai vorbesc despre presupusa suprematie a armamentului rusesc , nici despre patriotismul soldatilor rusi , au lasat-o mai moale cu amenintarea nucleara , acum vor ajutor de la chinezi. Asta ma face sa cred ca se tem de ce va urma. Totusi, cum ar trebui sa ne imaginam o victorie ucraineana? Cu rusii alungati de pe intreg teritoriul tarii... si dupa aia? Invadand Rusia?Altfel rusii s-ar putea intoarce intr-un an-doi, cinci, stiu eu cand. Unde ar fi garantia ca nu se vor regrupa, rearma si reintoarce odata? Si daca Putin moare candva, Rusia ar avea in viitor numai conducatori pasnic? Rusia ar trebui invinsa le ea acasa, vinovatii raspunzand pt faptele lor, armamentul tarii confiscat sau distrus, si crearea unui guvern pasnic (ocupantii sa ramana acolo cam cat au ramas rusii in Germania). Cel mai realistic scenariu ramane un conflict inghetat,,, intrebarea e cat teritoriu vor recastiga sau pierde pana atunci ucrainenii... 3 1 1 Link spre comentariu
natoporus Reputație: 4962 Postat Iunie 13, 2023 Oras:* Oras:* Partajează Postat Iunie 13, 2023 2 minutes ago, MacArthur said: Totusi, cum ar trebui sa ne imaginam o victorie ucraineana? Cu rusii alungati de pe intreg teritoriul tarii... si dupa aia? Invadand Rusia?Altfel rusii s-ar putea intoarce intr-un an-doi, cinci, stiu eu cand. Unde ar fi garantia ca nu se vor regrupa, rearma si reintoarce odata? Si daca Putin moare candva, Rusia ar avea in viitor numai conducatori pasnic? Rusia ar trebui invinsa le ea acasa, vinovatii raspunzand pt faptele lor, armamentul tarii confiscat sau distrus, si crearea unui guvern pasnic (ocupantii sa ramana acolo cam cat au ramas rusii in Germania). Cel mai realistic scenariu ramane un conflict inghetat,,, intrebarea e cat teritoriu vor recastiga sau pierde pana atunci ucrainenii... Nu e nevoie ca ucrainenii sau altii, dupa recuperarea teritoriilor, sa intre in Rusia ca sa se asigure ca rusii nu vor mai ataca. E suficient ca Ucraina sa intre in NATO imediat sau cat mai repede dupa ce isi intregesc tara. Si pana atunci sa primeasca garantii de securitate de la state puternice (USA, Franta, Germania, etc). Acestea sunt solutiile mentionate de altii mai inteligenti si nu vad de ce nu ar merge. 2 Link spre comentariu
MacArthur Reputație: 4237 Postat Iunie 13, 2023 Oras:Tg-Mures Oras:Tg-Mures Partajează Postat Iunie 13, 2023 1 minute ago, natoporus said: Nu e nevoie ca ucrainenii sau altii, dupa recuperarea teritoriilor, sa intre in Rusia ca sa se asigure ca rusii nu vor mai ataca. E suficient ca Ucraina sa intre in NATO imediat sau cat mai repede dupa ce isi intregesc tara. Si pana atunci sa primeasca garantii de securitate de la state puternice (USA, Franta, Germania, etc). Acestea sunt solutiile mentionate de altii mai inteligenti si nu vad de ce nu ar merge. Aasa sa fie cum spuneti dumneavoastra. Sincer pe mine nu ma tine treaz noaptea teama de bomba atomica. Cum s-a numit acel film (facut pe vremea crizelor rachetelor cubaneze): Dr. Strangelove sau cum am învățat să nu mă mai tem și să iubesc bomba. Eh, n-o iubesc eu, dar sa ma tem tot timpul n-ar ajuta la nimic. Dar totusi, cine ar plati reconstruirea Ucrainei?🙄 3 1 1 Link spre comentariu
natoporus Reputație: 4962 Postat Iunie 13, 2023 Oras:* Oras:* Partajează Postat Iunie 13, 2023 2 minutes ago, MacArthur said: Aasa sa fie cum spuneti dumneavoastra. Sincer pe mine nu ma tine treaz noaptea teama de bomba atomica. Cum s-a numit acel film (facut pe vremea crizelor rachetelor cubaneze): Dr. Strangelove sau cum am învățat să nu mă mai tem și să iubesc bomba. Eh, n-o iubesc eu, dar sa ma tem tot timpul n-ar ajuta la nimic. Dar totusi, cine ar plati reconstruirea Ucrainei?🙄 Se poate elabora un plan Marshall pentru Ucraina, din partea USA/UE. Pentru Vest, reconstructia Ucrainei ar fi o mare oportunitate de afaceri, n-as fi surprins daca unii abia asteapta asta. Si mai sunt si fondurile din strainatate confiscate de la rusi, etc. 2 Link spre comentariu
Paianjen Reputație: -5 Postat Iunie 13, 2023 Oras:Sighisoara Oras:Sighisoara Partajează Postat Iunie 13, 2023 😁 1 Link spre comentariu
Streetfight Reputație: 235 Postat Iunie 14, 2023 Partajează Postat Iunie 14, 2023 Acum 18 ore, MacArthur a spus: Totusi, cum ar trebui sa ne imaginam o victorie ucraineana? Cu rusii alungati de pe intreg teritoriul tarii... si dupa aia? Invadand Rusia?Altfel rusii s-ar putea intoarce intr-un an-doi, cinci, stiu eu cand. Unde ar fi garantia ca nu se vor regrupa, rearma si reintoarce odata? Si daca Putin moare candva, Rusia ar avea in viitor numai conducatori pasnic? Rusia ar trebui invinsa le ea acasa, vinovatii raspunzand pt faptele lor, armamentul tarii confiscat sau distrus, si crearea unui guvern pasnic (ocupantii sa ramana acolo cam cat au ramas rusii in Germania). Cel mai realistic scenariu ramane un conflict inghetat,,, intrebarea e cat teritoriu vor recastiga sau pierde pana atunci ucrainenii... Nu cred ca rusii s-ar mai intoarce peste cativa ani , sunt sigur ca acest razboi nu decurge deloc cum si-au dorit si ca regreta ca l-au inceput. Cand au invadat Ucraina , au contat pe o victorie facila si rapida , nu au luat deloc in calcul un raboi care sa tina ani de zile. Si cu siguranta ca nu isi vor mai dori un altul. Si mai cred ca ar fi o greseala ca Ucraina sa incerce o incursiune pe teritoriul Rusiei. Ar pierde sprijinul multor aliati iar rezultatul ar putea fi unul catastrofal. Pe langa faptul ca ar legitima folosirea armelor nucleare de catre rusi , iar face pe acestia sa isi arunce in joc absolut toate resursele militare , ar urma si o mobilizare generala , iar recrutii ar sti ca merg sa isi apere tara in fata unui invadator , nu intr-un razboi pe care nu il inteleg cum se intampla acum. Armata Rusa trebuie invinsa in Ucraina si va fi suficient pentru a ne asigura 20 de ani de pace. Mai mult nu putem spera de la inapoiatii bolnavi psihic de la Moscova. 1 Link spre comentariu
Streetfight Reputație: 235 Postat Iunie 14, 2023 Partajează Postat Iunie 14, 2023 La 12.06.2023 la 12:00, picon a spus: Măi Tomson, tu chiar nu-ți dai seama că ești din ce în ce mai penibil? Susții exact aberațiile propagandei putiniste și aș vrea să cred că o faci doar din ignoranță. Nu o face din ignoranta , sindromul Dunning - Kruger e de vina. https://adevarul.ro/stiri-locale/galati/ce-ii-face-pe-prosti-sa-se-creada-destepti-2014109.html 1 Link spre comentariu
MacArthur Reputație: 4237 Postat Iunie 14, 2023 Oras:Tg-Mures Oras:Tg-Mures Partajează Postat Iunie 14, 2023 On 6/12/2023 at 12:00 PM, picon said: aș vrea să cred că o faci doar din ignoranță. Din ce alt motiv ar putea s-o faca?🙈 3 1 Link spre comentariu
Streetfight Reputație: 235 Postat Iunie 14, 2023 Partajează Postat Iunie 14, 2023 Acum 4 ore, MacArthur a spus: Din ce alt motiv ar putea s-o faca?🙈 Daca pui semnul egal intre ignoranta si prostie , intr-adevar , nu ar exista alt motiv decat ignoranta. 1 1 Link spre comentariu
Fane_Mahomed Reputație: 137 Postat Iunie 14, 2023 Oras:Ushuaia - la capătul lumii Oras:Ushuaia - la capătul lumii Partajează Postat Iunie 14, 2023 Ce se mai aude cu contraofensiva ucraineană ? Link spre comentariu
boxdevice Reputație: 23 Postat Iunie 14, 2023 Oras:Timisoara Oras:Timisoara Partajează Postat Iunie 14, 2023 5 minutes ago, Fane_Mahomed said: Ce se mai aude cu contraofensiva ucraineană ? https://deepstatemap.live/en Ukraine Interactive map - Ukraine Latest news on live map - liveuamap.com astea is hartile facutie si publicate de ucrainieni Link spre comentariu
Streetfight Reputație: 235 Postat Iunie 14, 2023 Partajează Postat Iunie 14, 2023 Acum 38 minute, Fane_Mahomed a spus: Ce se mai aude cu contraofensiva ucraineană ? Ai rabdare , nu e ca la jocurile pe PC sa te poti arunca inainte . In prima faza sunt implicate putine efective , doar se testeaza apararea muscalilor. Oricum , inca nu au ajuns toate efectivele de soldati ukr pregatite in tarile NATO special pentru aceasta ofensiva. Ukr spun cam putine dar din discursurile muscalilor si din distrugerea barajului de pe Nipru de catre muscali , putem intelege ca acestia se tem , stiu ei ce stiu . 2 Link spre comentariu
tomson Reputație: 5747 Postat Iunie 15, 2023 Oras:Timisoara Oras:Timisoara Partajează Postat Iunie 15, 2023 leopulile verzi au ars de la drone kamikaze lancet un rahat de contraofensiva 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate