obiectiv Reputație: 5314 Postat Martie 14, 2014 Oras:bangkok Oras:bangkok Autor Postat Martie 14, 2014 daca mai ai rabdare vreo 2-3 luni si daca sunt conditii favorabile, e posibil sa facem parte din Rusia/URSS urss-sista, pe vechi, cu floci
coolandhotman Reputație: 1198 Postat Martie 14, 2014 Oras:Constanta Oras:Constanta Postat Martie 14, 2014 urss-sista, pe vechi, cu flociUnde esti tu Liuba?
obiectiv Reputație: 5314 Postat Martie 14, 2014 Oras:bangkok Oras:bangkok Autor Postat Martie 14, 2014 Unde esti tu Liuba? la novosibirsk ,or something
thecat Reputație: 10279 Postat Martie 14, 2014 Oras:all over (NU e o ironie...) Oras:all over (NU e o ironie...) Postat Martie 14, 2014 Misto poze, doamnelor si domnilor. @obiectiv, foarte tare aerul de epoca pe care reusesti sa-l dai unora din pozele urbane! @Deeana, folosesti de mult UFRaw asta? Ma intereseaza un converter relativ simplu si care sa nu consume multe resurse. In general nu prea editez mult, din lipsa de timp. N-am incercat Lightroom sau alte de-astea cunoscute, dar cred ca sunt overkill pentru mine (oricum, am trecut la DSLR relativ recent si, de altfel, nu prea folosesc raw decat cand chiar am nevoie, in situatii dificile). O sa-i dau un ochi... Sar si eu cu cateva snapshot-uri, in general mai vechi, din perioada sapunierelor... Verde - Canon Powershot A530 Peisaj de vacanţă - Canon Powershot A530(later edit: acuma vad ca-i stramb orizontu'. C*ca-m-as...) Trandafiru' - Canon Powershot A530 Un apus - Canon Powershot A530 Nişte flori - Canon Powershot S3IS Alte flori - Canon Powershot S3IS Chitară - Canon Powershot A530 Piţigoi - Canon Powershot A530, printr-un geam nu 100% curat... 2
Afriq Reputație: 1265 Postat Martie 14, 2014 Telefon: [email protected] Oras:Bucuresti Telefon: [email protected] Oras:Bucuresti Postat Martie 14, 2014 @Thecat... incearca pixlr.com 3
thecat Reputație: 10279 Postat Martie 14, 2014 Oras:all over (NU e o ironie...) Oras:all over (NU e o ironie...) Postat Martie 14, 2014 @Afriq - marcat spre studiu individual! (pixlr.com)Cat despre poza ta... well, da, cand stii ce faci cu diafragma si punctele de focalizare..... Mai gasesc cateva si va las... Fântână - Canon Powershot A530, 1/3s din mana Livadă - Canon Powershot A530 (Cerul e "ars", stiu, dar am vrut neaparat sa prind cum trebuie verdele ala demential al livezii. Si la o examinare atenta, e un pic miscata. Deh, 1/5s din mana cu sapuniera.....) Iar flori... - Canon Powershot S3IS Vulcanizare - Sony DCR-SR190E (camera video folosita in mod foto - asta aveam la indemana...) Foc de tabără - Canon Powershot A530 Bambuchaa si Foo... voi erati?? - Pentax K-R + 18-55 (kit), din nou prin geam, si crop destul de masiv, printre diverse obstacole... 1
JackBlack Reputație: 1026 Postat Martie 14, 2014 Telefon: [email protected] Oras:Bucuresti Telefon: [email protected] Oras:Bucuresti Postat Martie 14, 2014 Un sfat pentru cei incepatori in ale fotografiei auzit si de mine de la un fotograf cu experienta (fotojurnalist): incercati sa evitati sa folositi ca subiecte florile si animalele daca doriti sa aveti fotografii originale si interesante. Toata lumea cand pune prima oara mana pe un aparat cam asta fotografiaza Bine, asta nu inseamna sa nu fotografiezi DELOC asa ceva, cred ca s-a inteles ideea. @thecat aia cu chitara chiar mi-a placut.Referitor la RAW, merita 100% sa fotografiezi RAW, pentru ca posibilitatile de prelucrare si de corectare a unor eventuale greseli sunt muuult mai mari decat la JPEG. Fisierele JPEG sunt deja prelucrate de catre procesorul camerei, nu poti sa corectezi White Balance, nu poti sa faci multe lucruri, de ce sa lasi aparatul sa decida pentru tine? 1
inspector g Reputație: 864 Postat Martie 14, 2014 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Martie 14, 2014 Idem JackBlack, poza cu chitara e cea mai placuta privirii. De asemenea, asa cum a spus tot el, trebuie sa evitam (in general vorbind) cadrele cu animale, flori .
thecat Reputație: 10279 Postat Martie 15, 2014 Oras:all over (NU e o ironie...) Oras:all over (NU e o ironie...) Postat Martie 15, 2014 Aveti dreptate cu florile. Adevaru' e ca totdeauna, cand ma uit de la distanta la o serie de poze de-ale mele, recunosc si eu ca principala mea problema e ca n-am "ochi" sa vad chestii originale, mi-e greu sa ies din clisee. (Si) de asta consider scopul principal al pozelor ca fiind "amintiri frumoase", mai degraba decat "de aratat". Nu obisnuiesc, deci, sa le postez online; asa ca n-am "colectii" gata pregatite pt upload. O sa incerc sa mai rascolesc prin arhiva, deocamdata am la dispozitie, pe hdd-ul laptopului, doar un numar limitat de poze.
deeana Reputație: -404 Postat Martie 15, 2014 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Martie 15, 2014 L-am instalat de cateva zile, dar n-am prea avut mult timp sa-l "buchisesc", pana acum mi se pare mai simplu decat Lightroom. Gasesti niste tutoriale online destul de ok pt el. @Deeana, folosesti de mult UFRaw asta? Ma intereseaza un converter relativ simplu si care sa nu consume multe resurse. In general nu prea editez mult, din lipsa de timp. N-am incercat Lightroom sau alte de-astea cunoscute, dar cred ca sunt overkill pentru mine (oricum, am trecut la DSLR relativ recent si, de altfel, nu prea folosesc raw decat cand chiar am nevoie, in situatii dificile). O sa-i dau un ochi...
obiectiv Reputație: 5314 Postat Martie 15, 2014 Oras:bangkok Oras:bangkok Autor Postat Martie 15, 2014 pozele de mai jos sint facute cu primul meu aparat digital, panasonic fz 20, in conditii atmosferice defavorabile, pe inserat si inceput de ceata. totusi prelucrate in piccasa, reusesc sa creeze o atmosfera ireala, putin ciudata .sint printre primele inceri de a fotografia digital ,ma bucur ca le-am redescoperit si le impart cu cei interesati. 2
obiectiv Reputație: 5314 Postat Martie 15, 2014 Oras:bangkok Oras:bangkok Autor Postat Martie 15, 2014 imagini din tinutul uitat de timp , los alamos ,usa, deasemenea prelucrate in picassa.
Angel Reputație: 244 Postat Martie 15, 2014 Oras:caelum et infernus Oras:caelum et infernus Postat Martie 15, 2014 Ce fetishuri aveti si voi!!..pfff
obiectiv Reputație: 5314 Postat Martie 15, 2014 Oras:bangkok Oras:bangkok Autor Postat Martie 15, 2014 imagini din centrul istoric al bucurestilor, realizate cu panasonic fz 100, prelucrare in picassa.later editprimele poze sint facute in los alamos ,usa, urmatoarele in centrul vechi ,bucuresti. scuze pentru incurcatura. 2
Afriq Reputație: 1265 Postat Martie 15, 2014 Telefon: [email protected] Oras:Bucuresti Telefon: [email protected] Oras:Bucuresti Postat Martie 15, 2014 Street shooting... cu dedicatie pentru @Shiva 2
gogaie1 Reputație: 90 Postat Martie 15, 2014 Oras:- Oras:- Postat Martie 15, 2014 550Dbuna, daca ai canon 550D, de ce nu folosesti programul lui, si anume Digital Photo Professional? daca ai luat aparatul de nou din magazin, ai programul pe cd, e foarte usor de folosit! (citeste un pic si pe aici: http://cpn.canon-europe.com/content/product/canon_software/inside_digital_photo_professional.do)
oןʎ Reputație: 632 Postat Martie 15, 2014 Telefon: olybucuresti Oras:b Telefon: olybucuresti Oras:b Postat Martie 15, 2014 O fotografie prelucrata este ca si o femeie fardata. Prefer fotografiile neprelucrate dar care au o poveste in spatele lor.Exemplul pe care il am la indemana acum, fotografie facuta cu un telefon ( este adevarat ca mai scump ca un D500 ) in conditii fooooarte grele ) lumina putina, picioare tremurande, maini incapabile sa apese pe touchscreen pentru a imortaliza imaginea....
thecat Reputație: 10279 Postat Martie 15, 2014 Oras:all over (NU e o ironie...) Oras:all over (NU e o ironie...) Postat Martie 15, 2014 Nii la el, ma, ca o-nviat... later edit: bine-ai revenit! later edit 2: cine remarca primul ca formularea ta e o imensa ridicare la fileu... (si atunci, cu mainile ocupate, cu ce-ai apasat pe declansator?)
oןʎ Reputație: 632 Postat Martie 15, 2014 Telefon: olybucuresti Oras:b Telefon: olybucuresti Oras:b Postat Martie 15, 2014 Nii la el, ma, ca o-nviat... later edit: bine-ai revenit! later edit 2: cine remarca primul ca formularea ta e o imensa ridicare la fileu... (si atunci, cu mainile ocupate, cu ce-ai apasat pe declansator?) Normal ca am revenit. Multumesc de urare. Ma asteptam sa gasesc mai multe posturi necitite...doar 472 ....se cam plictisste lumea? Am gasit deschis acest topic care pe mine ma bucura pentru ca am peste 1000 de fotografii ( cel putin) facute pe unde am apucat. Incep sa caut prin Harduri, pentru ca multe au si 10 ani. PS-nu se observa ca imaginea "tremura"? )))), Mainile nu erau ocupate, erau doar "incapabile sa apese":P
amada.dulcica Reputație: 514 Postat Martie 15, 2014 Telefon: amada.dulcica Oras:Bucuresti Telefon: amada.dulcica Oras:Bucuresti Postat Martie 15, 2014 Inocenta fotografiei originale, dar superbe in felul ei... o face de apreciat...
deeana Reputație: -404 Postat Martie 15, 2014 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Martie 15, 2014 @oly: a iesit interesat poza cu Casa Poporului, cel putin la resize-ul acceptat pe forum eu n-am nicio treaba cu pretul 550D-ului meu (as face foto la fel de proaste si cu Mark III)
amada.dulcica Reputație: 514 Postat Martie 15, 2014 Telefon: amada.dulcica Oras:Bucuresti Telefon: amada.dulcica Oras:Bucuresti Postat Martie 15, 2014 De aia am renuntat eu la shooting profesional...Daca nu ai simtul aparatului, cum ai avea simtul p...lii/pasa...cii lasa aparatul si fa ceva la care ai talent...Poze extraordinare poti face si cu o sapuniera daca simti momentul...Fara suparare, sper.
deeana Reputație: -404 Postat Martie 15, 2014 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Martie 15, 2014 Nu ma supar, doar n-am avut vreodata pretentia de profesionalism in fotografie 2 5
amada.dulcica Reputație: 514 Postat Martie 15, 2014 Telefon: amada.dulcica Oras:Bucuresti Telefon: amada.dulcica Oras:Bucuresti Postat Martie 15, 2014 Ai facut si un topic pe tema asta...Negarea nu-ti ofera mai multa credibilitate...In fine, mici nu ma intereseaza.Succes!
deeana Reputație: -404 Postat Martie 15, 2014 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Martie 15, 2014 Topicul nu e facut de mine... Uite: thread photoInceput de obiectiv, mrt 11 2014 11:18
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum