sorina4u Reputație: 79 Postat Martie 16, 2014 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Martie 16, 2014 Ma tot gandesc la chestia asta...de curanad am avut o discutie cu cineva si s-a pus problema in felul urmator: "sa presupunem ca cineva foarte drag tie este grav bolnav, fara NICIO sansa reala de supravietuire. Este doar chestie de luni pana cand se va stinge. Insa, aceste ultime luni, acel cineva drag, este siluit sa le traiasca la pat, in chinuri si dureri groaznice, nu neaparat fizice...inca constienta, acea persoana va implora verbal sau doar din priviri sa-i crutati suferinta..." Eu m-am gandit la tata. Raspunsul a venit intr-o clipa: DA, i-as cruta suferinta. Fara nicio urma de regret, jur! Inseamna asta oare ca nu imi iubesc tatal??? Ooo nuuu, il iubesc mai presus de orice si oricine pe lumea asta, mai presus decat pe mine....si pe mine ma iubesc enorm Voi ce ati face intr-o situatie de genul acesta? Considerati asta "crima"? 2
Angel Reputație: 244 Postat Martie 16, 2014 Oras:caelum et infernus Oras:caelum et infernus Postat Martie 16, 2014 WOW..sorinele!! Don't even go there! Un subiect cam sensibil sa fie discutat de catre noi nu crezi?
picon Reputație: 1046 Postat Martie 16, 2014 Oras:Satu' cu ministri Oras:Satu' cu ministri Postat Martie 16, 2014 La intrebarea asta, nu putem raspunde din pacate, decat daca Doamne fereste suntem pusi in situatia descrisa de tine. Si crede-ma ca stiu ce spun!
sorina4u Reputație: 79 Postat Martie 16, 2014 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Autor Postat Martie 16, 2014 @angel:Nope, nu cred! Sincer! este doar un exercitiu de imaginatie...nu nastem "criminali"... emitem niste supozitii, triste este adevarat, tragice chiar, dar care pot deveni reale in orice clipa, pentru oricare dintre noi
Angel Reputație: 244 Postat Martie 16, 2014 Oras:caelum et infernus Oras:caelum et infernus Postat Martie 16, 2014 Sunt atat de profunde impalicatiile incat ,sincer, nu merita discutate. Mai ales de catre noi! Parerea mea!
amada.dulcica Reputație: 514 Postat Martie 16, 2014 Telefon: amada.dulcica Oras:Bucuresti Telefon: amada.dulcica Oras:Bucuresti Postat Martie 16, 2014 Nu.Durerile fizice se pot ameliora prin medicamente, cele sufletesti printr-o persoana calda, care ramane langa tine pana la capat... 3
s0rin1978 Reputație: 472 Postat Martie 16, 2014 Oras:graveyard Oras:graveyard Postat Martie 16, 2014 sunt o gramada de filme pe teme asta .. inclusiv cu procese in instanta toate inspirate din fapte reale ... deci parerile sunt mult mai impartite decat ar trebui sa fie ... oricum asa cum orice persoana normala si sanatoasa poate sa isi ia viata cand doreste, tot asa ar ar trebui si atunci cand o persoana din x motive isi doreste moartea dar este in imposibilitatea fiziologica de a face acest lucru sa fie ajutata .. este pur o parere personala si sa nu aud faze gen ca biserica ..ca popii ca religia ...ca e pacat vezi doamne ... o fi pacat in ochii unora, dar omeneste e un act de sadism si egoism sa lasi un om sa se chinuie cand el isi doreste cu adevarat sa moara 1
Angel Reputație: 244 Postat Martie 16, 2014 Oras:caelum et infernus Oras:caelum et infernus Postat Martie 16, 2014 Nu.Durerile fizice se pot ameliora prin medicamente, cele sufletesti printr-o persoana calda, care ramane langa tine pana la capat... Si in cazul Alzheimer? Caz in care ai auzit de patologie? Persoana este tehnic o leguma. O leguma care merge, vorbeste, mananca, dar nu este decat o umbra a persoanei care a fost. O eutanasiezi cand apar simptome? O eutanasiezi cand medicii isi dau in unanimitate acordul prin anumite teste ca acea persoana nu mai este constienta? Mai are acea persoana suflet, sa simta caldura unei persoane apropiate? Cand persoana cade la pat ? Cand nu mai poate urina, defeca decat ajutata...dar ea VORBESTE, si merge! cum se numeste? Cand nu este decat o povara si o nenorocire pentru familie? Cand o eutanasiezi? Ar trebui sa o eutanasiezi?
sorina4u Reputație: 79 Postat Martie 16, 2014 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Autor Postat Martie 16, 2014 Bineinteles ca sunt profunde, iubirea este profunda, durerea(sufleteasca) este intotdeauna profunda Nu judec pe nimeni, Doamne fereste, nu ma cred Dumnezeu sa dau sau sa iau vieti...eu o vad doar ca pe o dovada de egoism, de frica de divinitate a noastra a oamenilor, in general...dar ne place sa fim de acord cu eutanasia animala, acolo suntem noi divinitatea...deci gandirea ma duce catre, cum am spus si anterior, egoism! Angel: Nu nu....nu ai inteles, nu noi decidem, ni se cere asta...persoana draga solicita asta (este constienta inca), ea vrea sa renunte, NU noi...Nu fac referire la cazurile in care sunt boli ce afecteaza psihicul...cu toate ca si acolo este discutabil, fiind o persoana draga si apropiata, stim foarte bine ce a fost si ce gandire avea, intelegem ca nu aia ar fi viata pe care ar fi dorit sa o traiasca si in nciun caz sa ajunga o povara pentru cei dragi...dar nu asta ar fi cel mai bun exemplu in acest caz...
Angel Reputație: 244 Postat Martie 16, 2014 Oras:caelum et infernus Oras:caelum et infernus Postat Martie 16, 2014 Egoism sau altruism? Ar trebui eutanasiata o persoana paralizata de la gat in jos? Unii ar spune da, unii ar spune nu..persoana respectiva ce ar spune? Mai este acea persoana utila societatii? Ar trebui sa-i respectam dorinta , caz in care ar dori sa moara? Sau nu! Daca cineva incearca sa se arunce de la balcon, ar trebui sa-i respectam dorinta sau nu? Despre ce vorbim de fapt? Problema e atat de delicata incat nici nu stim cum sa o punem, daramite sa avem si raspuns la ea! Eu sugerez sa ne intoarcem la curvele si injuraturile noastre! Mai un chris , mai o felatie...avem ce discuta! PAROL!
de ce? Reputație: 234 Postat Martie 16, 2014 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Martie 16, 2014 Este cel mai usor mod de a cruta suferinta lui/ei si implicit pe a ta...singurul motiv pentru care oamenii refuza sa accepte varianta asta este Egoismul,acel egoism privit din diferite unghiuri...trebuie doar sa accepti realitatea cruda,sa accepti ca nu mai este nimic de facut...De ce nu este privita cu ochi buni aceasta metoda?...pentru ca lumea nu accepta sa inteleaga ca nu suntem decat "materie",ca ne nastem sa murim...ca cimitirele ar trebui sa fie inexistente,dar daca s-ar dori totusi existenta lor sa nu fie decat locuri unde te duci zambind,sa iti amintesti de persoana aia draga,care s-a dus,ca a fost odata acolo,langa tine,ca ai indragit-o si ca inca ii simti energia.In momentul cand accepti ca moartea nu e decat un ciclu al vietii,atunci totul devine simplu...Sunt 100% de aceasi parere cu tine,deci da,nu as ezita vreo secunda sa nu cred ca eutanasia umana ar fi o optiune vitala in a curma suferinte... 1
ananda Reputație: -414 Postat Martie 16, 2014 Oras:Bucharest Oras:Bucharest Postat Martie 16, 2014 Eutanasia nu isi are rostul ... simpla intentie foarte ferma si focalizata de a muri atrage moartea deci exteriorul nu are rost sa intervina ... Apoi ... vointa pacientului e fundamentala: eutanasia fara vointa pacientului e crima ... de asemenea compasiunea falsa(fara sa fi fost vreodata intr-o situatie perfect similara sau fara a empatiza pana la identificare cu pacientul) duce la erori. Concluzie: Nu eutanasiei cu singura exceptie cand pacientul e lucid si cere asta ferm si clar(a se distinge de cazul cand pacientul cere doar atentie), chiar si atunci eu nu as face-o.
1234567 Reputație: 42 Postat Martie 16, 2014 Oras:Iasi Oras:Iasi Postat Martie 16, 2014 Ma tot gandesc la chestia asta...de curanad am avut o discutie cu cineva si s-a pus problema in felul urmator: "sa presupunem ca cineva foarte drag tie este grav bolnav, fara NICIO sansa reala de supravietuire. Este doar chestie de luni pana cand se va stinge. Insa, aceste ultime luni, acel cineva drag, este siluit sa le traiasca la pat, in chinuri si dureri groaznice, nu neaparat fizice...inca constienta, acea persoana va implora verbal sau doar din priviri sa-i crutati suferinta..." Eu m-am gandit la tata. Raspunsul a venit intr-o clipa: DA, i-as cruta suferinta. Fara nicio urma de regret, jur! Inseamna asta oare ca nu imi iubesc tatal??? Ooo nuuu, il iubesc mai presus de orice si oricine pe lumea asta, mai presus decat pe mine....si pe mine ma iubesc enorm Voi ce ati face intr-o situatie de genul acesta? Considerati asta "crima"? Eu sunt pentru si am sa si argumentez pentru ca asa este normal.Sunt boli din pacate care pe langa faptul ca sunt fatale (de nevindecat) i-l si chinuie pe bolnav in toate sensuriile.Exista dureri fizice atroce care din pacare nu trec cu medicamente si mai exista durerea psihica ca esti neputincios,ca urmeaza sa mori si ca-i vezi si pe altii cum sufera pentru tine si iti mai este afectata si demnitatea.Daca tu ca pacient,bolnav ajungi sa doresti asta si crezi ca solutia cea mai buna pentru tine este ca sa nu te mai chinui atunci ar trebui sa existe o solutie prin care sa iesi demn din viata si sa-i scutesti pe toti cat si pe tine de un chin prelungit. 1
Angel Reputație: 244 Postat Martie 16, 2014 Oras:caelum et infernus Oras:caelum et infernus Postat Martie 16, 2014 Unde mai pui ca se baga in discutie si interesatii de metafizica si paranormal? Daca tu ca pacient,bolnav ajungi sa doresti asta si crezi ca solutia cea mai buna pentru tine este ca sa nu te mai chinui atunci ar trebui sa existe o solutie prin care sa iesi demn din viata si sa-i scutesti pe toti cat si pe tine de un chin prelungit. Cum spuneam...daca eu doresc sa ma arunc de la balcon pentru ca nu ma iubeste, plm, Deeana de exemplu , ma lasi? Cine esti tu sa-mi spui ca viata mai are rost? Cine esti tu sa-mi spui ca iubirea nu e TOTUL? Intreaba-ma peste 3 ani daca a fost bine ca mi-ai dat 2 pumni in mecla impiedicandu-ma sa fac asta si-ti pup si picioarele. Felul de a pune problema este asemanator, nu echivalent. Tu decizi ca pacientul este in deplinatatea facultatilor mintale , sau cine? Ca sa dau un exemplu concret, Stephen Hawkins este unul dintre cei mai renumiti astro-fizicieni ai lumii, si este COMPLET paralizat. A realizat omul ala de cand a paralizat mai multe decat vom realiza tu , eu si tot forumul in toata viata noastra. Pentru multi, raspunsul la intrebarea daca i s-ar oferi eutanasierea caz in care ar cere-o ar fi fost da.. Dar?
ananda Reputație: -414 Postat Martie 16, 2014 Oras:Bucharest Oras:Bucharest Postat Martie 16, 2014 @1234567 - nu exista boli nevindecabile ... unde ai auzit tu asta ?! Exista boli(chiar multe) pe care medicina alopata nu stie inca sa le trateze ... Sau exista cazul in care un anumit pacient nu poate ajunge la cei care l-ar putea ajuta sa se vindece ... asta da ... asta are si un sens ... Mai exista si cazul in care pacientul gaseste pe cel care l-ar putea ajuta, primeste si tratamentul si nu e in stare sa il aplice(asa cum a fost el prescris) si evident nu se vindeca sau se vindeca foarte lent ... acest aspect tine de seriozitatea pacientului ...
sorina4u Reputație: 79 Postat Martie 16, 2014 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Autor Postat Martie 16, 2014 Bun, ok, sa luam un exemplu concret, va spun cum mi-am imaginat eu EXACT. Tati ar avea un accident si ar fi condamnat sa traiasca restul vietii la pat, putand misca doar capul..si putand vorbi...imi cunosc tatal, in interior ar fi "mort" deja...nu ar suporta sa ne vada suferind pe mine si pe mama sub nicio forma...eu stiu ce ar vrea el, nu este nevoie sa o spuna...am si avut discutia asta cu el, evident ca nu m-am putut abtine sa nu o am Stii ce mi-a raspuns?"Tata, esti suficient de desteapta si puternica incat sa stii cum sa rezolvi "problema"....eu nu am voie sa devin o problema/povara pentru voi!"
Angel Reputație: 244 Postat Martie 16, 2014 Oras:caelum et infernus Oras:caelum et infernus Postat Martie 16, 2014 Poftiti sus! Da-mi-as PALME! Ar trebui eutanasiati oamenii care nu stiu si nici nu vor sa stie ca pamantul e rotund?
amada.dulcica Reputație: 514 Postat Martie 16, 2014 Telefon: amada.dulcica Oras:Bucuresti Telefon: amada.dulcica Oras:Bucuresti Postat Martie 16, 2014 @Angel,Pentru cineva care nu vrea sa raspunda, pui multe intrebari...Nu are sens sa despicam firul, dorinta de a muri poate veni doar atunci cand viata devine pura suferinta si atat, dar asta se poate schimba daca cei aproape fac ceva in privinta asta...Am vazut si persoane cu cancer in stadiu avansat si paralizate in familie, nimeni din familie nu ar fi fost de acord sa le omoare ca sa nu sa se mai chinuie, e o chestiune de devotament...Intelegi ce vrei.
Angel Reputație: 244 Postat Martie 16, 2014 Oras:caelum et infernus Oras:caelum et infernus Postat Martie 16, 2014 "Tata, esti suficient de desteapta si puternica incat sa stii cum sa rezolvi "problema"....eu nu am voie sa devin o problema/povara pentru voi!" Raspunde la exemplul meu de mai sus cu Stephen Hawkins si ai si raspunsul la intrebarea ta ipotetica!
1234567 Reputație: 42 Postat Martie 16, 2014 Oras:Iasi Oras:Iasi Postat Martie 16, 2014 Unde mai pui ca se baga in discutie si interesatii de metafizica si paranormal? Cum spuneam...daca eu doresc sa ma arunc de la balcon pentru ca nu ma iubeste, plm, Deeana de exemplu , ma lasi? Tu decizi ca pacientul este in deplinatatea facultatilor mintale , sau cine? Daca "tu" doresti sa te arunci de la balcon pentru ca nu te iubeste x inseamna ca esti bolnav psihic,nu ca trebuie sa fii eutanasiat.Acel tu nu inseamna tu,nu o lua personal,nu este vorba despre tine,pentru ca simt ca ai sa te superi si tu pe mine. Observ ca nici macar nu citesti cu atentie ceea ce citezi asa ca pe viitor in cvazul in care o sa se mai repete greseala nu am sa imi mai pierd vremea sa-ti raspund.Am spus si repet singurul care poate decide este cel bolnav,nimeni altcineva.In cazul in care pacientul/bolnavul nu poate decide (nu-si poate exprima dorinta)atunci nimeni nu poate decide in locul lui (nici macar familia).
Angel Reputație: 244 Postat Martie 16, 2014 Oras:caelum et infernus Oras:caelum et infernus Postat Martie 16, 2014 @Angel,Pentru cineva care nu vrea sa raspunda, pui multe intrebari.. Asta ai inteles tu? Ca nu vreau sa raspund? Orice om normal la cap si-ar pune intrebarile astea. Nu are sens sa despicam firul, dorinta de a muri poate veni doar atunci cand viata devine pura suferinta si atat, dar asta se poate schimba daca cei aproape fac ceva in privinta asta. Asa..deci parerea ta competenta ca ar fi? Esti de acord sau nu? Eu mi-am recunoscut limitele. Am zis ca n-as putea raspunde la o intrebare atat de delicata. Lumineaza-ma te rog! @1234etc .Am spus si repet singurul care poate decide este cel bolnav,nimeni altcineva Pai si eu ce-am spus? Sunt bolnav psihic si decid! Problema e atat de simpla in mintea ta? A decis el si GATA! Trebuie sa-i respectam dorinta? Eu am vorbit ipotetic ca si termen de comparatie cu unele probleme si intrebari care inevitabil apar in situatia asta atat de delicata.
gabrielm Reputație: 34 Postat Martie 16, 2014 Oras:tg mures Oras:tg mures Postat Martie 16, 2014 Grea intrebare.....Am avut caz in familie,se chinuia mult vedeam noi dar totusi fie cat de greu parca nu poti sa iei viata cuiva doarDumnezeu poate.asa sa si intamplat l-am adus acasa din spital inconstient ziceam eu si doctori dar odata ajuns acasa parca era altcineva a privit casa ,apoi a varsat cateva lacrimi si gata a fost.asta e cat de greu ar fi dupa oarerea mea nu sant de acord.
sorina4u Reputație: 79 Postat Martie 16, 2014 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Autor Postat Martie 16, 2014 Raspunde la exemplul meu de mai sus cu Stephen Hawkins si ai si raspunsul la intrebarea ta ipotetica! Pfff, ce-mi faci!!! Bravo! +1 dar nu mai am
Angel Reputație: 244 Postat Martie 16, 2014 Oras:caelum et infernus Oras:caelum et infernus Postat Martie 16, 2014 Pfff, ce-mi faci!!! Bravo! Deja incep sa-mi doresc sa-ti fac mai multe If you know what i mean +1 dar nu mai am Nu-i problema..imi dai maine )
1234567 Reputație: 42 Postat Martie 16, 2014 Oras:Iasi Oras:Iasi Postat Martie 16, 2014 @1234567 - nu exista boli nevindecabile ... unde ai auzit tu asta ?! Exista boli(chiar multe) pe care medicina alopata nu stie inca sa le trateze ... Sau exista cazul in care un anumit pacient nu poate ajunge la cei care l-ar putea ajuta sa se vindece ... asta da ... asta are si un sens ... Mai exista si cazul in care pacientul gaseste pe cel care l-ar putea ajuta, primeste si tratamentul si nu e in stare sa il aplice(asa cum a fost el prescris) si evident nu se vindeca sau se vindeca foarte lent ... acest aspect tine de seriozitatea pacientului ... Ok nu vreau sa redeschidem o noua discutie despre ce boli sunt si ce simptome si daca sunt sau nu vindecabile ( o putem face in alt topic) am sa ma rezum la ati da dreptate.Ideea exprima de mine era ca la momentul discutiei noastre sunt multe boli "pe care medicina alopata nu stie inca sa le trateze ..." si te-am citat,nu este acelasi lucru cu ce am spus eu? Sau mai bine zis rezultatul final nu este acelasi ,adica faptul ca omul moare ?
Postări Recomandate